Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastone1
senior tag
Sziasztok.
Kicsit felemás érzésekkel olvasom hogy még ezeknél a csúcs kártyáknál is szóba kerül az új gémek játszhatósága max on. Azt gondolnám itt minden hasít.
Nálam a következő lenne a helyzet. Xbox one t akarom eladni és venni egy r9 290x kártyát. Belecsapnám a gyerekek pc jébe aztán később cserélgetnék benne ezt azt. Drága a játék + live. Haverok többsége pc s. A játékokat tudnánk egymás között csereberélni.
Melyik 290x et ajánlanátok a megbízhatóbb és csendesebb kártyák közzül? Hány wattos táp szükségeltetik?
Köszi. -
eastone1
senior tag
válasz CsigaGyilkos #21458 üzenetére
A full hd megfelelne, ultrához monitort ill. Tv t is kellene cserélni. Custom hűtésnél vìzhűtésre gondolsz? A lényeg hogy csendes legyen mivel tv re is lesz kötve. Hdmi tv hez és dp kimenet monitorhoz.
-
eastone1
senior tag
Hali.
Ismét kellene egy pici segítség, vélemény. Ha elegendő lenne a fhd felbontás akkor vaporx r9 280x is megfelelne egy farcry4 hez ultrán? Ha igen , tudnátok linkelni egy custom hűtős vaporx et mert gőzöm sincs melyik a ref és melyik a custom hűtős.
Köszönöm. -
eastone1
senior tag
ez a kártya custom hűtésű?
Ez ajánlott darab? -
eastone1
senior tag
válasz CsigaGyilkos #21558 üzenetére
bazáros? Használt cuccokkal kereskedik? Esetleg elérhetőséget nem tudsz véletlen?
No meg a másik fontos amiben a segítségeteket kérném, hogy melyik az a legolcsóbb proci ami vállalható lenne ehhez a kártyához. Nem nagyon értek hozzá mik a legújabb vagy fontos paraméterek amik manapság kellenek egy ilyen kártyához. -
eastone1
senior tag
[link]ebben az üzletben never settle goldot, új civ. et csapnak a kártya mellé. Magyar üzletekben is ugyan ez a helyzet?
Miben másabb ha nem vaporx tri x, hanem csak tri x?
A linkelt honlapon dx12 nek írják, itthoni boltokban dx11.2 ???????
Most akkor melyik?Érdekes mert lentebb gördítve már dx11.2 húha
Nem lesz könnyű szülés.
Hallgatván a jó szóra megelégszem a sima 290 el is. Ha ezt venném majdnem 30 minusz[ Szerkesztve ]
-
eastone1
senior tag
válasz Sontir Fel #21635 üzenetére
Szia, na az engem is.
Ezért kérdeztem. Csak még nem sikerült eldöntenem hogy melyiket. Amd tuti. Sapphire tuti. Legalább is eddig.
Csak még azzal vagyok bajban hogy mindre dx11.2 és dx12 van írva. A dx11.2 lenne a hardveres a dx12 meg a szoftveres támogatás? Vagy a dx12 még odébb van? -
eastone1
senior tag
válasz CsigaGyilkos #21639 üzenetére
Köszi a kimerítő választ.
Nem hiszem hogy nekem szólt az a modi.
Mivel 290 ès 290x között vacilláltam/ok és ezek változatain.
Azt nem tudod véletlen hogy magyar boltokban vagy az ajánlott árusok adnak e settle gold és civilization letöltő kódot a kártya mellé? Vagy ez alapból benne van a termék dobozában? -
eastone1
senior tag
válasz CsigaGyilkos #21648 üzenetére
Azért érdekes hogy amíg a sapphire honlapján dx12 vel van feltüntetve addig a webárúházakban meg 11.2.
[ Szerkesztve ]
-
eastone1
senior tag
Hát nem hagyott nyugodni az a fránya x.
Holnap érkezik a sapphire 290x vapor, tri. -
eastone1
senior tag
Remek hírek. Épp most adtam ki 115eft egy nem olyan modern hawaii ra.
[ Szerkesztve ]
-
eastone1
senior tag
Melyik az a progi amivel catalyst lehet legyalulni?
Ki van kapcsolva az automatikus update win 8.1 ben, mégis felteszi magától.[ Szerkesztve ]
-
eastone1
senior tag
Esetleg sapphire oldaláról telepítette valaki az omega driver t? Jobb lehet mint ami az amd oldalán található?
-
eastone1
senior tag
Nagyon brutál ez a vapor 290x. A vicc csak az hogy egy LIano A6 os hajtja, igaz 3.1Ghz re húzva.
Hogyan kell érzékelnem a procilimitet? Ultrán, FHD ban a wolfeinstein olyan simán gyorsan fut. Ráadásul a virtuális super resolution is be van kapcsolva catalyst ban.televan Nálam sincs gond, bár fps t eddig nem méregettem.
[ Szerkesztve ]
-
eastone1
senior tag
Ugyan olyan halk a rendszerem terhelés alatt is mint mikor még csak az APU dolgozott.
Szvsz tökéletes ez a Vapor. -
eastone1
senior tag
Far cry 4 esetében változott a szitu. Ultrán 8xélsímításon megy szépen de lehetne gyorsabb is, gondolom itt már visszafog az APU. A gyári procihűtő igen csak dolgozik, inkább azt hallani mint a kártyáét. A Sapphire sárgán világít.
-
eastone1
senior tag
Megcsináltam a mérést. A6 APU 3100Mhz re húzva, sapphire vapor290x tri x gyári beállításokkal a far cry4 et FHD ben, ultra beállításokkal, 8x élsimìtás mellett 30-48 fps t produkál. 2x es élsimítással 40-59.
Szerintem nem is rossz egy ilyen "gyenge" APU tól.
Ha lecserélném a gyári procihűtőt akkor javulna a helyzet.
Mert hát az süvölt rendesen.
Lehet nekem elegendő lenne, ha vennék egy trinity t. Jóval olcsóbban megúsznám mint egy fx vagy i5 tel.
Ha egy A6 APU val 40-59 akkor egy trinity vel meglenne a stabil 60. Xbox one után nekem elegendő. -
eastone1
senior tag
Na jó. Akkor marad a régi apu mellett.
Pár ezresért veszek egy jobb procihűtőt oszt jóccaka.
Pilledriveres fx tesztben is az állt. FHD ban az erős vga a fontos. Az elért fps eredmény egy i7 és egy A10 között, 1-2 fps. Mások lelkiüdvéért meg nem költenék sokat. -
eastone1
senior tag
válasz Cole86 #21967 üzenetére
Az A6, az régi konfigom dvga nélkül. Most csak beleraktam a 290x et egy új táp kíséretében. Mivel számomra játszható szintet ért el ezért gondoltam a trinity re. De egy athlon nal olcsóbban megúsznám. 1-2 év mulva meg lecserélném egy erősebb procira. Attól megtáltosodna a 290x maradék 50% is.
-
eastone1
senior tag
válasz fatal1ty1984 #21975 üzenetére
9k? Ez nem hangzik rosszul. Csak gondolom kapni nem lehet vagy ha hírdetik rögvest elviszik.
-
eastone1
senior tag
válasz fatal1ty1984 #21983 üzenetére
Szeretem az ilyen eshetőségeket csak lenne egy nagyon láma kérdésem. Az utasítás készlete ill. az alaplapi szolgáltatások mennyire fogják támogatni a mostani rendszereket? Chrome, fhd film, játék, dts hang illetve régebbi sata vinyó, memória kell hozzá?
-
eastone1
senior tag
válasz fatal1ty1984 #21986 üzenetére
Köszi, ezt nagyon megfontolom.
-
eastone1
senior tag
válasz fatal1ty1984 #21986 üzenetére
Bocs de a keresőben nincs találat erre a felhasználóra
-
eastone1
senior tag
válasz ricshard444 #21990 üzenetére
Van egy progid ami kijelzi, ha megemlítenek valahol?
Akkor lényegében mindegy milyen a proci csak lehetőleg
4000Mhz legyen . Alapon mégjobb, hűtés végett. -
eastone1
senior tag
Feltelepítettem az msi afterb. de nem nagyon vágom a használatát. Egyedül a riva tuner el tudtam fps t mérni.
Olyan monitorozó kellene ami a cpu és gpu hőmérsékletét és terheltségét mutatja játék közben. -
eastone1
senior tag
válasz Montesantos #22056 üzenetére
Köszi.
-
eastone1
senior tag
Na még ilyet. Nem lelem sapphire oldalán a termék regisztrációt.
Tudna valaki egy linket dobni? -
eastone1
senior tag
Megtaláltam. De most meg az a frány ID number nincs meg.
-
eastone1
senior tag
Sikerült valakinek a kártya regisztráció sapphire oldalán?
Írtam supportnak hogy semmilyen ID t nem találok a belépett oldalamon. És próbáltam már az összes számot a kártyáról.
Erre írja a k@csög kínai hogy csináljak fotót a kártya cimkéiről és majd ők regisztrálják.
Persze. Majd a rizszabáló haverjának. -
-
eastone1
senior tag
válasz TTomax #22142 üzenetére
Eret vágok magamon. Most vettem egy csúcs kártyát és a grafikon legalján kullog.
Pedig annyira azért nem olcsó ez az áruház.
Athlon x4 860k black edition 26000ft és akkor a szállítási költség még nincs is benne.
Itthon 20000 ft
fx6300 80font 30000ft
itthon26000ft[ Szerkesztve ]
-
eastone1
senior tag
válasz fatal1ty1984 #22144 üzenetére
Majd én.
60000 ért vegyek egy i5 öt?
Nem ettem én meszet.[ Szerkesztve ]
-
eastone1
senior tag
Nem értelek benneteket.
A6 os lIano val most is fhd ultra 8x élsimítás, VSP mellett fut a farcry4 40-50fps el. Ha teszek beke egy athlont vagy egy fx6300 at, szerintem stabilan meglesz a 60 fps.
Xbox one után nekem az tökéletes.
Marad benne kraft? Kit érdekel! Legalább könnyebben segít mantle alatt a procinak. Illetve ha 2 év múlva megkínálom az akkori ügyeletes zsíroskenyérrel nem fogom úgyérezni, hogy nem lett gyorsabb a talicska és tolom tovább még 2 évig. Akkor is csak 50eft nál fogok tartani. Most ill. 2év mulva 25-25 eft.Ha csak a procit nézem.Az xbox one árát mindenképpen dvga ra akartam költeni. Bocs ha nem ugrok a kútba. Pityu vagyok nem hülye!!! -
eastone1
senior tag
válasz MiklosSaS #22154 üzenetére
Jobban szeretem a vörös feketét mint a kék fehéret.
Csak hogy mondjak valamit. Szeretem az új dolgokat.
Egy darabig nézegettem a használt piacot. 40et adjak egy használt i5 ért? Minek? Régi is használt is. Lehet annyit volt nyúzva hogy bírja vagy fél évig. Persze minden hirdető úgy kezdi " nem volt húzva" Nem az anyád!!!
Szvsz maradok amd fronton. Nyóc mag meg nem kő. -
eastone1
senior tag
válasz bladegery #22169 üzenetére
A közepes kártya lehet meghalna fhd ultra 8xélsim. nál. 290x meg 50% on, kiköhögi egy 8000ft os apu mellett.
Szerintem. Ráadásul a dvga ill a proci is folyamatos 100% on pörögne. Hamarabb tönkremegy. Játékhoz fhd ben erős dvga és nem proci kell.Oliverdára hivatkozásul
[ Szerkesztve ]
-
eastone1
senior tag
válasz fatal1ty1984 #22177 üzenetére
Most adtam el az xbox one t. Abból vettem a kártyát. A haverok pc sek így kölcsön tudják adni a játékot, ha érted.
Nekem teljesen simán fut. Mint már írtam. 30-50fps, fhd, ultra, 8xélsim, VSR mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ingatlanos topic!
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- OLED TV topic
- OpenMediaVault
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest