- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike710
aktív tag
80-fokos VRM mennyire normális egy óra bf4-után?
-
odorgg
addikt
válasz
amdfavorite #24298 üzenetére
Memória, vagy GPU alatt elengedett a forrasztás. Reball/ reflow segít rajt, kérj ár ajánlatot a javításra mondjuk tőle, és döntsd el hogy megcsináltatod e vagy nem.
-
amdfavorite
csendes tag
Sziasztok! Ismételten zaklatok , tegnap ahogy a párnákat leszedtem a hűtőről fel raktam a kártyára , csodával határos módon tudtam drivert telepíteni , később este kikapcsoltam a gépet most ahogy haza értem melóból bekapcsolom és megint ugyan az a képhiba , vártam vele és egyszer csak eltűnt. Mi lehet a baj driver vagy a kártyának itt a vége ? Köszönöm előre.
-
Laja333
őstag
Írták már, nincs még AMD profil a játékhoz. Ezért is fut rosszul. Gondolom profillal CF is jó lesz. CF egyébként jobban skálázódik mint a SLI. Volt is teszt valahol, hogy a 290x CF olyan teljesítményt ad le mint a 980 SLI. Csak kétszer annyi fogyasztással.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Anubris #24289 üzenetére
Csak a Vaporra lehet fc blokkot venni, ezert irtam. De iszonyu nagy a felara, es hasznaltan kb. Semmit nem er. Ellenben a ket GTX -re mar most nagy az erdeklodes, blokkostul, mindenestul vinnek oket eleg jo aron.
Meg alszok ra parat. Persze jo lenne tudni az uj genek megjelenesi datumat. -
Anubris
őstag
válasz
MPowerPH #24287 üzenetére
Én ettől az egy köztudottan optimalizálatlan játék miatt még nem váltanék, de biztos később is lesz ami nem fog jól menni, szerintem a Witcher 3 fogja még sokaknál kiverni a biztosítékot.
A 8gb 290x CF nem egy rossz ötlet, amennyiben jól működik a CF, én is agyaltam rajt korábban.
Az MSI meg XFX-nek is van amúgy azok egy 20.000-rel olcsóbbak, mint a Vapor, de max kompakt vízzel használnám. -
Asbee
veterán
válasz
MPowerPH #24283 üzenetére
Ne írjunk butaságokat. Ilyen nincs, hogy azért pörögnek üresben mert nem elég a 4 giga. Elég a 4 giga vram, 1-2 magot használ a játék ahogy írtuk. Azért ne legyen már minden a gtx-ek hibája...
Neked azt írja 4 gigát használ mert annyit tölt be, de nem annyit használ. Nincs vram elfogyására utaló jel sem. Nálam is teletölti a 4 gigát még sem fogy el.
-
MPowerPH
félisten
Nagyon filozok rajta, hogy dobom a GTX-eket a francba. 4Gb memoria kezd keves lenni eleg sok helyen, a GPU-k meg e miatt uresben porognek.
Van mar valakinek itt a 290X 8Gb Vapor-X-el tapasztalata? Kerdes persze, meger e ez is Ft-ra atszamolva 40K-s felarat.Joshi: Az a gond, hogy az uj GTX-ek valszeg elobb kint lesznek, mint a Radeonok.
-
BullKoxa
őstag
válasz
amdfavorite #24278 üzenetére
Hello! Én tőle venném . 2x már vettem tőle! Most olvasom nincs nála ami neked kellene, csak 0.5 mm vastag van neki.
-
amdfavorite
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a tippeket , hétfőn elküldöm öcsém egy pc boltba vegyen új párnákat és fel rakom azokat rá. Inkább kicserélem a párnákat biztos ami biztos
Még 1 szer köszönöm mindenkinek
-
amdfavorite
csendes tag
Újra raktam a párnákat és eddig a driver telepítésnél nem volt gond
-
Grave_444
nagyúr
Kipróbáltam a Dying Lightot. Afterburner szerint végig 100%-on megy a kártya és csak 56 fokra melegedett.
Tényleg ilyen jól megírták? Igaz még az elején vagyok. -
CsonkaImo
addikt
válasz
amdfavorite #24256 üzenetére
Hogy-hogy nincs rá garancia? Nincsenek még két évesek ezek a kártyák.
-
válasz
amdfavorite #24263 üzenetére
Szerintem vram hibára utal a csíkozás, ahogy előttem is írták, lehet lemaradt egy hőpad valamelyikről összerakásnál, az meg pont elég ilyen hibához...
-
Asbee
veterán
válasz
amdfavorite #24260 üzenetére
Ez mondjuk igaz, akkor valószínű azonnal jelentkezett volna.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Simán lehet, hogy lemaradt egy höpárna mondjuk egy ramchipröl, aztán megfött.
-
válasz
Melyik driver van fent? Esetleg régebbi whql driverrel is próbálkozhatsz.... illetve talán szétszedhetnéd te magad is, és átnézhetnéd azt a hűtést....
-
Asbee
veterán
válasz
amdfavorite #24254 üzenetére
Sejtettem. Sokan panaszkodnak, hogy p67-es lapban szarakodik ez a sorozat. Másik gépben nem tudod kipróbálni?
-
válasz
Sontir Fel #24257 üzenetére
Köszönöm
-
TTomax
félisten
válasz
amdfavorite #24251 üzenetére
Nekem nagyon régen volt egy 4850em és ugyanezt produkálta hűtőcsere után megfőtt... driver nélkül ment csak,pontosan így csíkozott driverral...
Nem tudni mi történhetett,még az is elképzelhető,hogy eddig bírta,ennyi volt benne...gari van még rá gondolom.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
amdfavorite #24246 üzenetére
Szerintem is hulla a kari,bár itt volt csíkozos problémája régen valakinek egy rosszul felrakott hűtés miatt (igaz a pont vizes blokk volt).
-
Asbee
veterán
válasz
amdfavorite #24249 üzenetére
Milyen lapban próbálod?
-
amdfavorite
csendes tag
válasz
TTomax #24250 üzenetére
Nem én raktam vissza hanem az előző tulaj és azt állitja hogy minden újra van hőpárnázva és pasztázva. Mikor meg vásároltam le lett tesztelve nála is és én is itthon teszteltem játszottam rajta 2 hétig semmi baja nem volt 60 pörgettem neki a ventit hogy nehogy túlmelegedjen fő a biztos.
-
TTomax
félisten
válasz
amdfavorite #24249 üzenetére
Ki rakta vissza a hűtést,te?Egyébként 99% a kártya halott ...
-
hermanyi
addikt
válasz
amdfavorite #24246 üzenetére
Milyen VGA volt benne előtte?
-
válasz
Sontir Fel #24244 üzenetére
Köszönöm
De gondolom a hőfokok is jók alapon, ugye?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
amdfavorite #24243 üzenetére
Hány fokos, azt megnézted? Vagy ha fent a driver egyáltalán nem tudod megnézni?
-
amdfavorite
csendes tag
válasz
Grave_444 #24239 üzenetére
Meg csináltam de semmi , még már az asztalon is csikoz mikor rakom fel a drivert újra inditás után is de viszont akkor azt vettem észre mintha valami rezegne egy kicsit a házban újra indulásnál. Le kellet törölnöm a drivert hogy tudjak ide írni. Szerintem ez a kártya megfőtt.
-
A Gigabyte WindForce 3-as hűtőjével mi a helyzet 290, 290X vonalon? Illetve az MSI is érdekelne, ha van róla tapasztalatok.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
amdfavorite #24238 üzenetére
Hőmérsékleteket nézd meg GPU-Z-vel.
Próbáld meg 50MHz-el kisebb órajelen hátha az a baja. Sapphire Trixx -
amdfavorite
csendes tag
Sziasztok! Van egy Sapphire r9 290-es ref kártyám , előző tulajnál vizesen ment a kártya gondok nélkül nálam most gyári hűtővel van , nálam van 2 hete és most az utóbbi 2 napba és már folyamatosan be villog a kép meg minden féle textura hibák villogzó színes kockák jönnek elő , de csak akkor ha driver van fent a kártyán anélkül tudom használni viszont játákoknál nincs az a teljesítmény. Valaki tudja mi a megoldás vagy a kártya meghalt ? Köszönöm szépen előre is a válaszokat.
-
Grave_444
nagyúr
Ezt értem, én csak a saját tapasztalatom mondtam el.
4db 5v-os ventivel az MSI 94 fokra felment 2800rpm-el (100%), miután oldalra tettem egy 7V-ost és a 2 szívót is 7V-ra kötöttem megáll kb 75 fokon, 2000-2200rpm körül.Sapphire TriX 3 ventis azt nem ismerem, elvileg jobban hűt.
-
válasz
Grave_444 #24232 üzenetére
Nem arról van szó, hogy nem lenne plusz 2k ventire, csak nincs kedvem ennyi porkavarót a gépbe rakni
Tényleg nem az idegeidet akarom cincálni, hidd el, csak keresem a legjobb megoldást.(#24233) Pug: nem feltétlenül akarom. Ha valamire azt mondjátok, hogy ez a tuti, mert ezen jó a hűtés, akkor inkább hozzáteszek még az összeghez.
(#24234) Erdei88: Köszönöm
. Sapphire-ből a Tri-X OC rendben van minden szempontból?
(#24235) HSM: Köszönöm
. Nem szeretnék semmilyen feszültséget, frekit állítgatni. Berakom a gépbe és használom, ez lenne a cél
-
HSM
félisten
Meg lehet oldani.... Leveszed az órajelet 900MHz-re, voltage offset -20Mv, és máris faragtál 50W-ot a fogyasztásából, úgy pedig már bőven elég hozzá 2-3 12cm-es venti, és alig lassabb.
(Csak a hátuljára tegyél PCB-hűtőnek egy bármilyen ventit, azt nagyon kéri az Asus.
)
Ha viszont tuningolni szeretnéd, akkor nem árt tényleg ha van legalább 4db jól elhelyezett 12cm-es légkavaró szellőztetni a házat, no, meg ugye az elmaradhatatlan PCB-hűtő.(#24234) Erdei88: asdxv remekül megoldotta, miután rátett egy 12-es ventit a backplate-re, teljesen jók lettek a VRM hőfokok. Úgy már nekem sincs kifogásom az Asus 290-el.
-
Köszönöm Mindkettőtöknek.
Lehet, hogy a felsőket jobb, ha alulra meg oldalra átrakom?
-
Még mindig ASUS 290 DC2 OC...
(annyira jó ára van, hogy nem tudok lekattanni róla
)
Szóval egy Xigmatek Asgard Pro házam van. Elöl 12 centi venti befelé, hátul 12 centis kifelé, illetve a tetején is két 12 centis venti kifelé nyomja a levegőt. A CPU-t egy Scythe Ashura hűti, ez is a ház elejéből, a ház hátulja felé fújja a levegőt. Ebben a felállásban az ASUS 290 DC2 OC jól érezné magát hőmérsékletileg?
-
Rathrol
senior tag
290 vapor-x és Asus 290X között ua. az fps? Vapor-x emelt órajelel olyan mint 290x ?
-
Akkor tegyünk pontot az ügy végére
Ha egy Asus R9 290-DC2OC-4GD5 -t meg tudok venni 69k-ért újonnan, hivatalos garanciával (3 év), akkor vegyem meg nyugodtan, vagy inkább 4k-val többért egy Gigabyte W3-as? Igaz az nem OC-s. Vagy melyik lenne a legjobb választás max. nettó 75K-ig bezárólag?
Vagy várjak, hátha lemennek hasonló ársávba a 290X-ek 2-3 hét múlva?
-
Asbee
veterán
Nem tudom te kivel beszéltél, de túl nehéz volt a hűtő és csak 4 csavar tartotta, beszerelés után elmozdult. Erre jött a rev 2.0. Te azzal kezdtél azért nem ajánlod, mert a havernál egy 6970 meghalt. Nem úgy lövik be a kártyát. Mi köze a ref hűtésnek az Asushoz? Nekem is volt gtx 480-am ami rohadt meleg volt mégis gond nélkül működik. Kár ilyen példákkal dobálózni...
-
lowzor
veterán
Nem tudom, hogy V1-es, vagy V2-es 7950-ed volt-e, de tuti hibás volt.
Nálam az Asus 7950 V2 alapfeszen 55 fokig melegedett, egy combos feszemelés és tuning után is max 70-72 fokos volt és hangtalan. Mutattam is neked 100-szor tesztet róla, meg mások is mutattak a sajátjukról, de úgy tűnik ezek után sem hitted el, hogy a tiéd hibás, vagy te csináltál valamit rosszul.
Érdekes is lett volna, ha a legnagyobb bordával rendelkező 7950 100 fokon üzemelt volnaA 6970 meg már nevetséges példa 2015-ben és arról is elég szélsőséges dolgokat írsz. Bár azon még a rosszabbul megtervezett DC2 volt. Bár azt sem tudom, hogy ref volt-e neked és a haverodnak, vagy DC2. Ha ref, akkor még nagyobb vicc az Asus-t szidni.
-
Össze ne vesszetek miattam
Lehet, hogy várok még néhány hetet és talán esni fog a 290X ára, és akkor azt veszek -
GAbre
veterán
Tudod,az asus úgy lövi be a kártyáit,h 100 fok se,vagy azon pörög 100%-on.
Ahogy asus support mondta volt.Ha játékban tartósan 100fok felett van,akkor tudják gariztatni!
És a Furmark az nem számít,nem "hívatalos" program.
És,ha 1 kártyát úgy lőnek be,h 100fok az üzemi hőmérséklete.Szerintem,és a fent említett okok miatt mondom,hogy annak nem lesz hosszú az élettartama.Csak,h megemlítsek még 1 kártyát,volt 9800gtx+om ref hűtéssel.1,5-2 évet bírt,és elszállt
És még mondhatnék pár ref hűtést,ismerősöknél is,ami szintén nem volt hosszú életű.
De persze ez a magánvéleményem.
Lehet,h jó a ref hűtés. -
GAbre
veterán
válasz
lowzor #24207 üzenetére
Volt asus 6970-em.
Iszonyat hangos volt.
Volt havernak 6970-e.Azt leírtam.
Vettem 1 7950es asus directcu-t.
Volt,h 100fokra is felment a hőmérséklete még max fordulat mellett is,és annak is volt hangja.
Sehogy nem tudtam semmit csinálni vele,vagy 80x újrapasztáztam,meg 3 fajta pasztát vettem!(5 helyre vittem el)
Mindenhol jól feküdt fel a hűtő,és mégis,örültem,ha 80 fokos volt a gpu.Ezzel szemben volt sapphire 5850em.Kb 3 évet ment hibátlanul.
Volt sapphire 7970em. 7950 után.Fele akkor hűtése volt,mégis húzva se ment 65-70 fok főlé.
Most sapphire 290-em van szintén nem megy 60-70 fok fölé,pedig húzva van ez is.Talán kifejthetem a véleményem,hiszen erről szól a fórum!
És ezek a tapasztalatok szólnak belőlem!(meg még volt pár kártyám,de nem sokáig,és/vagy régebben,ezekről nem írtam) -
lowzor
veterán
A gigánál jóval halkabb és jobban lehűti a GPU-t is.
Nem muszáj a VRM-re hűtést tenni, anélkül is tökéletesen működik, de sokat hozna a hőfokán. Igen, erősebb kondikat kapott, ezáltal jobban elviseli a melegebb VRM-et.
Hűtése tényleg nem a legjobb, de alapfeszen szerintem simán elég. A gigánál, MSI-nél jobban hűt.(#24203) GAbre:
Látom a hatalnas tapasztalat beszél belőled...
Érdekes módon az Asus 7950 is halk és tökéletes volt mindenkinél, ami nálad betegeskedett. -
bladegery
senior tag
Nem nagyon rossz a hutese, csak a vrm-el vannak bajok de amint azt mostanaban leirtak parszor erosebb kondik vannak rajta es egy ventillatoral teljesen orvosolni lehet.
Az egyik leghalkabb 290-nek mondjak.
Ez most komoly? Meghallt egy haver kartyaja es akkor mar soha senki ne vegyen asust?
Ha utolag akar hutest venni akkor meg refet kell venni sokkal olcsobban. -
GAbre
veterán
Igen nagyon rossz a hűtése!Legalábbis iszonyat hangos.
Én nem vagyok kibékülve asus-al.
Még a directcu IIvel se.
Nagyon szép de 1 kalap f*s.
Azért sem ajánlom,h havernál 1-ik napról a másikra meghalt a 6970-ese.Előjel nélkül.
Viszont azért a +10-ért már talán tudsz rá venni normális hűtést,ha más nem itt hardveren! -
Sziasztok!
R9 290 kártya vásárlása előtt állok. Eddig az ASUS-t szemeltem ki az ára miatt, de ha jól olvastam, akkor nem a legjobb verzió. Tényleg ennyire rossz a hűtése?
Árban a következő az XFX lenne, de az is majdnem 10k-val többe kerül.Előre is köszönöm a segítséget
Szerk.: találtam nem sokkal drágábban XFX-et, de arra csak egy év garancia van, illetve Gigabyte WF3, arra 2 évet adnak.
-
Werkly
őstag
Valaki nézne 290X-el egy mérést Dying Light-ba? Minden maxon, NVidia opciók be és max 100% távolságnézet mellett. Vsync az OFF legyen!
Kösz! (milyen értékek között ugrál az FPS /min-max/)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3080 Ti AMP Holo 12GB - Garancia
- EVGA 1080Ti SC2 11GB Ajándékokkal, Ingyenes szállítás!
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX OC 24GB GDDR6 - Garancia 2026.09.10
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3364
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest