- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Grave_444 #24386 üzenetére
Természetesen ezzel tisztában vagyok, nem is erre irányult a Benchmarkok Max futtatása, hanem arra hogy ha maxon megy akkor nincs kérdés hogy most milyen beállítással volt futtatva. Na mind1 ezen lépjünk túl.
A másik téma hogy a Valley eredményébe beleszól a proci, igazat kell adnom nektek hogy nem szól bele.
Meg mondom őszintén még soha nem próbáltam, de most megtettem. Eddig mindig elhittem deadwing véleményét, de ezek után már csak saját tapasztalatot fogok megosztani.
deadwing hsz
deadwing hsz
Nem tudom mit tesztelt deadwing, de én nem vettem észre különbséget.A saját tesztjeim(vga 290@1100/1250):
4790k@4.4GHz
4790k@4.6GHz
4790k@4.9GHz -
ffodi
veterán
-
lowzor
veterán
válasz
Sontir Fel #24395 üzenetére
Nálam is kb ilyen a sebesség.
-
Sontir Fel
őstag
BF hardlinet nezte mar valaki?
Minden max, meg ultra: 80-100 kozott, de inkabb 80 fps nalam. -
válasz
BullKoxa #24390 üzenetére
Szia. Ez alapján tényleg nem tűnik úgy, hogy a cpu mérvadó lenne ebben az esetben.
Az én fentebb linkelt eredmény alatt alapjáraton volt a cpu (is).(#24393) ffodi: igazad van.
(#24395) Sontir Fel: én toltam vele két kört. Nálad sem lehet állítani a grafikát?
High-on van és nem engedi állítani....amúgy a játék egy rakás szar, szerintem. -
ffodi
veterán
válasz
sixpak #24389 üzenetére
Ha valami "kazán", akkor az definíció szerint általában azt jelent, hogy nagyon meleg, befűt mindent a környezetében, és általában nem lehet tisztességesen lehűteni a gyári megoldással, és sokszor az aftermarket mókákkal sem. Ha innen közelítjük meg a dolgokat máris máshogy néznek ki a dolgok, de szerintem legyen ennyi elég itt, most...
Kbhont:
Ez érdekes, valószínű valami bug lesz. Próbáld meg a telepítős verziót használni, vagy meglesni a HWInfo-val.
-
Szia Ffodi!
Lenne hozzád egy kérdésem!
Asus DCII-m van! Esetleg azt meg tudod nekem mondani, hogy miért van az, hogy pár hete a GPU-Z még mutatta a VRM1-VRM2 hőmérsékletet, most meg nem! Próbáltam régebbi, aztán újabb verziót, cseréltem drivert is és egyszerűen az a bejegyzés az ablakban hiányzik!
Esetleg nincs ötleted? -
BullKoxa
őstag
válasz
Grave_444 #24383 üzenetére
Én is nyomattam egyet. Ezen a beállításon Gpu 1050 mem 1350 , Core V -12-n, PW +50-n Driver 14.11.1 Beta, Cpu.4.5-n, ramok 1600MHz-n ,Win 8.1 64bit.
-
Pontosan erre gondoltam, köszönöm a választ.
Akkor mondhatjuk, hogy a kazán jelzővel nyugodtan illethetjük a zöld kártyát is, csak nem látszik.
Sorry az OFF miatt, de jobbnak láttam ezt itt megkérdezni, minthogy ott nekem essen 17 véresszájú nvidia fan és bannoljanak engem is. -
ffodi
veterán
válasz
sixpak #24387 üzenetére
Ha a GPU-Z-re gondolsz, akkor az azért van, mert a GTX-eken általában olyan VRM controller van (NCP 81174), amivel nem lehet beszélgetni (pl. I2C-n), tehát nem tudod belőle kiolvasni a VRM tempet. Amelyik kártyán "okosabb" van, azt meg nem kezeli rendesen a GPU-Z (HWInfo igen, és AB is okosítás után). Továbbá ott nincs külön VRM1 és VRM2 mint itt....
Egyébként sok esetben ott is 80-90 °C (vagy több) a VRM temp, más kérdés, hogy ott elég halkan, alacsony ventifordulatok mellett kordában lehet tartani a hőfokokat akár 15-20%-os tuning mellett is.
-
Szia. De jó, hogy itt vagy.
Nem akartam bepofátlankodni a gtx topikba.
Szóval, miért van az, hogy a 970/980-nál, amiket linkelnek képeket, csak a gpu hőfok van megjelenítve?
Láttam ma 77 fokot, 81 fokot...akkor van annál melegebb rész is kártyába, csak nem mutatja a gpuz?
Mert ugye a 290-et szokták ott kazánnak csúfolni, ezért kérdem. -
Grave_444
nagyúr
Miért ne lenne? Természetesen alulfeszelve is ugyanúgy gyári 1007MHz-en megy, nem veszi le az órajeleket.
Azért szoktak alulfeszelni, hogy kevesebb hőt termeljen, a fogyasztás is csökken ilyenkor.
Azt majd én tudom hogy futtatom a tesztet, ha megnézted volna látod, hogy ők is így futtatták.
Ha ti is be akartok szállni majd hozzánk igazodtok, nem mi fogjuk még egyszer lefuttatni.
Proci ezekbe nem szól bele, akkor nektek több pont lenne K-s I5-el meg I7-el. -
Joshi
titán
válasz
Grave_444 #24380 üzenetére
Alulfeszelve nincs max órajel, így nincs max pontszám se.
De akkor elmondom hogy mit is szerettem volna mondani. A lényeg a Benchmark progi beállításánál a MAX-on van, mert ilyenkor nincsenek kérdések hogy most akkor te hogy és miért stb...
ui.: Ja és nem a Valley-vel tesztelünk, mert abba beleszól a CPU.
Ha csak a gpu számít akkor Heaven 4.0.
-
castiels
addikt
Sziasztok!
ASUS Radeon R9 290 4GB 512bit DDR5 PCI-E R9290-4GD5 -ról mik a vélemények?
-
nero2006
csendes tag
Kis érdekesség, persze a valóságtartalma kétséges.
http://www.guru3d.com/news-story/amd-r3xx-benchmarks.html
-
Tomdriver
őstag
válasz
lowzor #24355 üzenetére
Félek a 8.1-től, 1x már volt fenn, de pont a hülye menüje miatt szinte ki se próbáltam és letöröltem. 8-ról sok rosszat hallottam én is.
Gondoltam 7-ről 10-re váltok egyből, de már nem tudom megvárni, reinstall kell (vinyó csere), akkor felteszem 8.1-et átmenitleg, bár nemtom iRacingnek nincs e vele gondja, utánanézek a fórumán.
Köszi! -
Tomdriver
őstag
Akkor inkább 8.1re frissítsem a 7-et, ne 8-ra?
Mert pont tervezek egy újrahúzást.
8.1-ből melyiket javasoljátok? -
eastone1
senior tag
Érdekes hőmérsékletet produkált win 8.1update alatt a rendszer. Chrome teljes kiiktatás és IE használat alatt az egész rendszer hőmérséklete csökkent 6 fokot.
-
mike710
aktív tag
Hát igen, ami új (pl startmenü) és meg kéne szokni, vagy utánajárással visszaállítani a win7-es kinézetre az szar mert foglalkozni kéne vele :/ De az hogy fele annyi idő alatt bootol, jobban kezeli a többmagos processzorokat/ramot az már 20-ad rangú egy átlag usernél a lényeg hogy jól nézzen ki!
-
GAbre
veterán
válasz
fatal1ty1984 #24338 üzenetére
Hagyjuk a 8at!
Szerinted miért olvastam valahol,h ingyen lehet 10re frissíteni majd...("mert olyan jól sikerül")
Olyan vegyes vélemények vannak róla,de felém inkább többen fikázzák.
Nem mellesleg,én felraktam múltkor.
Hdd tune el se indult.Csak miután újraindítottam.
És ami még fontosabb,leszedtem a legfrissebb catalystot,és 2 dolgot nem bírt felrakni,hiába indítottam 2x újra.1x se sikerült neki!
Ezek után nem is néztem tovább. -
petymeg
addikt
válasz
fatal1ty1984 #24338 üzenetére
Nekem a 7-tel sem volt sose' bajom, használtam vagy 5 évig.
-
petymeg
addikt
válasz
flash- #24327 üzenetére
Nekem Asus R9 290 ref van, nem vagyok veterán user még, mert csak egy hete használom. Az első napokban voltak hibák egy öreg win 7 rendszer alatt, COD BO2 belassult, BF4 kidobált memóriahibával meg mantle hibával, ez éppenséggel lehetett a win 7 miatt is.
Pénteken Win 8.1 upgrade volt, azóta vagy 10 óra BF4 meg 1-2 óra COD után semmi hiba. Még csak be se lassult. -
flash-
veterán
üdv
már egy ideje r9 280x et néztem ki, de sok hibát, bugot,article-t találtam a kártyával kapcsolatban.
kérdés: r9 290/290x széria megbízhatóbb,stabilabb,kevesebb a bug?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
amdfavorite #24313 üzenetére
Csinálj egyedi profilt a ventinek AB-be vagy Trixx-be.Kis kisérletezéssel be lehet lőni,hogy 50 fok közelében legyen a hőmérséklet.50 fokig lefojtod a ventiket majd 65-70 fok körül rátolod a fordulatot.
Elég gány megoldás,de ideiglenesen beválhat. -
khes
tag
Helló mindenkinek. Van egy Sapphire R9 290 Tri-X-em és a középső ventilátor olyan hangot ad ki, mintha kosz került volna a csapágyazásba. Mit tegyek, hogy abbahagyja ezt? Ha leszedem a hűtőt van-e valami indikátora annak, hogy leszedtem? (matrica, stb.) Sajnos más Sapphire termékkel is így jártam ,hogy hangoskodott az egyik ventije, nekem pedig eléggé érzékeny a fülem a zajra. A másik, hogy Afterburnerben beállítottam neki egy fan profile-t, de nem követi a kártya. A lényeg, hogy ne menjen a ventilátor, ha nincsen használatban a kártya, tegyük fel, ha böngészek. (Tudom, hardveres gyorsítást használ pár böngésző, de nem hiszem, hogy ne lehetne valamilyen módon passzív állapotban használni a hűtését.)
-
mike710
aktív tag
Na ez már tuti az amit kerestem csak azt nem tudom,hogy ha ezt felteszem a ramokra vissza megy-e a hűtés rá..
-
mike710
aktív tag
Jól értem, hogyha ezeket ráteszem a vramra lehűti őket?
Tapasztalat valakinek ilyestéren?
-
nejad
aktív tag
hellosztok! Egy i5 3470 elég egy ilyen karihoz?
-
deadwing
addikt
válasz
Gap párnán a repedés? Semmi köze hozzá. Ha fűtene az az alkatrész mint az állat, még akkor se nagyon. Mondjuk chip jelenthet bármit, vrm-et vagy vramot is...
(#24312) fatal1ty1984: nem marhaság az. Haveromnak volt egy karija, talán egy 4870, 3-szor sütötte meg, és az utolsó sütés tartósnak bizonyult. Ez ilyen házi barbár reballingnak tekinthető
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
de.viszont ha ráküldenél egy furmárkot fél orára,tuti megis döglik a kártya utánna.azt már nemhinném,hogy elbirja,viszont ha igy nyaggatod akkor javithatatlan lesz mert a hötöl a folia is felfog szakadni és akkor kuka chip.ha javitatni akarod akkor szépen vedd ki a gépböl mig lehet.ha tovább játszol vele akkor az kuka lesz és egy ft nemfog érni
-
amdfavorite
csendes tag
Nem az a baja ha 50 fok fölé megy , hanem hogy 50 fok alatt csikoz és 50 felett minden rendben , van az egyik chipen a gap párnán egy kis szakadás tegnap össze húztam azt a kis szakadást minden fasza volt bekapcsoltam drivert tudtam telepiteni , mikor kikapcsoltam az este most be kapcsoltam megint csikozott 50 fok fölé megy a kártya akkor abba hagyja , nem lehet hogy akkor eltűnik a kis repedés a melegedés miatt mikor meg lehűl a kártya a lyuk megint látszik , nem az lehet a gond az a kis fránya repedés ?
-
Laja333
őstag
válasz
amdfavorite #24309 üzenetére
Dobd be a légkeveréses sütőbe 6 percre, az majd rendberakja a forrasztásokat. Na jó, ki ne próbáld!
Egyébként ha már kiadtál érte pénzt, szerintem megérné rápróbálni a reballra. Ártani nem fog, ebben a formában úgy is használhatatlan a kártya. Vagy veszel rá olyan vizet, ami nem engedi 50 fok fölé. :S
-
válasz
amdfavorite #24309 üzenetére
Ha már nincs rá gari , akkor veszteni valód sincs különösebben...
Nekem egyszer a reball konkrétan 2 hétig bírta egy 6950-en, de lehet nálad tökéletes lenne utána a kártya...
Végső megoldásként meghirdetheted hibásként is, még mindig kisebb a bukta, mintha menne a kukába simán... -
amdfavorite
csendes tag
Hát nem tudom mi legyen vele , majd meg látom.
-
mike710
aktív tag
válasz
bladegery #24302 üzenetére
Konkréten egy Asus volt valamikor
Ugyanis meghalt az egyik ventije és egy [Be Quiet! SHADOW WINGS] van odarakva a helyére.
-
HSM
félisten
válasz
fatal1ty1984 #24305 üzenetére
Az a kérdés, a csipen belül nyúlt ki, vagy kívül. Ami kívül, az megjavul, ami belül, az pár hónap múlva megint kuka, ahogy írod is.
-
odorgg
addikt
válasz
fatal1ty1984 #24305 üzenetére
Reball-t gyárban is csinálják, és ugyan úgy megy eladásra. Szóval ha normálisan meg van csinálva, sztem bírnia kell.
-
odorgg
addikt
válasz
amdfavorite #24303 üzenetére
Mert mikor felmelegszik a hőtágulás miatt van kontakt, mikor lehül akkor meg nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- sziku69: Szólánc.
- Home server / házi szerver építése
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Konteó topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Autós topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest