- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
ricshard444 #11897 üzenetére
Kérdés akart lenni az utolsó mondat
-
válasz
kockaharcos #11896 üzenetére
Valóban,elsiklottam felette,én meg most cserélek új Windforce 3-ra
Mondjuk nem igazán izgat...,legalább végre csend lesz,crossfire-t meg úgysem hajtottam volna 1100 felett, az az 50mhz nem oszt nem szoroz
1.175V az alapfesz legalább,mert azzal egy jobb példány eljut sokáig -
kockaharcos
senior tag
válasz
ricshard444 #11895 üzenetére
Nem olvastad,hogy csak MSI lightning,Asus matrix kártyákon lehet most már feszültséget emelni? Tehát aki most vesz kártyád, annak nem fog menni. Volt róla szó itt is.
-
válasz
kockaharcos #11894 üzenetére
Hogyhogy?
-
kockaharcos
senior tag
válasz
ricshard444 #11893 üzenetére
Én 50MHz-et tudtam pluszban rátolni, tehát 1050MHz, ugye feszültséget nem lehetett emelni.
-
Akinek Winforce 3X-s OC-s 7970e van az mennyit tudott kiszedni tuningban?
-
-
Varázslóó
senior tag
válasz
ricshard444 #11883 üzenetére
Az érdekes
XD
mind1 nem akad
-
peterm711
aktív tag
válasz
ricshard444 #11881 üzenetére
Én meg nem is idegesítem magam ilyennel, szépen megvárom még kijön a játék és kész
-
-
Varázslóó
senior tag
válasz
ricshard444 #11881 üzenetére
Milyen pach ?
nekem Béta 12.11 van nem megy 33fps felé... minden kimaxolva...
-
-
Varázslóó
senior tag
Csináltam Crysis 3 Alpha tesztet
jó kis gépigénye van...
minimum 29fps maximum 33fps
átlag 30fps -
-
peterm711
aktív tag
válasz
stranger28 #11870 üzenetére
Köszi!
Most toltam egy negyed órácskát, és nem dobott ki, szal ez már haladásha viszont továbbra is szarozni fog, akkor muszáj lesz vmit tényleg véghezvinni.
-
stranger28
addikt
válasz
peterm711 #11869 üzenetére
Ennyit találtam hasonló problémval, de azt nem tudom, hogy megoldja-e. Viszont jó lehet a Driver Sweeperrel szopóknak is:
Open Device Manager. Open the display properties for one of the GPUs.
Click the button to update driver
Click the "Browse" option
Choose the option to "Pick" your own driver from a list
Manually select Standard VGA Graphics adapter from the list
Click "Next" and let it do its thing.
When the Standard VGA driver installation completes you may be prompted to reboot... don't reboot.
Repeat the steps with the other GPU before rebooting Windows.
Reboot into Safe Mode, run DriverSweeper
Reboot into normal Windows mode and run CCleaner's registry tool
Install the new drivers.Meg a hardveres gyorsítást kapcsolgatják kifele, az is segíthet talán.
+ hibernációt.
-
peterm711
aktív tag
válasz
stranger28 #11867 üzenetére
Én is már csak röhögök szerencsétlenségemben. Win restart után elindult, annyi változott, hogy most játék közben dob ki.
-
válasz
stranger28 #11867 üzenetére
Énis
-
PIT888
tag
Olyan esettel találkozott már valaki, hogy a vga bizonyos gépekben működik, másikokban pedig nem?
Linx tesztet futtattam és egyszer csak ilyen fehéres háttér lett és azóta nem működik a kártyám a gépben. Haver gépében sem jó és még egy másikban is próbálva volt, abban sem. Másik vga tökéletesen megy a lapomban. Shkiz0 kollégának visszaküldtem a kártyát és az ő gépében pedig működik.Egy Asus 7970-em van egyébként.
-
haddent
addikt
válasz
DroiDMester #11862 üzenetére
nekem Vapor-X van, kb. ugyanaz, Hynix ramos. Egyébként senki nem fogja tudni neked megmondani, hogy amit veszel az (még csak kb. -ra sem) milyen alapfesszel és tuning potenciállal fog rendelkezni.
-
Úgylátom a korábbi kérdésemre SENKI nem tud válaszolni
Akkor még egy kérdés remélhetőleg erre már fog tudni valaki válaszolni!
SAPPHIRE 11196-17-40G HD7950 3GB GDDR5 FLEX BOOST Edition esetleg ilyen kártyája van itt valakinek?
Arra lennék kíváncsi hogy mennyi neki az alap fesze és hogy ott mennyi a GPU vége tuningban, nameg a lényeg hogy már ez is Voltage LOCK -os -e?
És ezeknél a 7950 -eseknél is van 2 féle(Hynix, Elpida) rammal szerelt változat
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
tom_tol #11858 üzenetére
sweclockers marknadon olcsóbbak is vannak, ott 950-1200SEK körül mozognak a kártyák (blokk jó dolog, de még 2kt a többi vízhűtéses komponensre nincs kedvem kiadni), 6950eknél eléggé nagy volt az értékvesztés (bár 5970et 1300SEKért is láttam). 1600SEKért meg egyébként már újonnan 7850 2GBt kapni, emiatt is gondolkodok inkább a kártya cseréjén még CFhez is.
viszont itt vagyok lent Västra Götalandban, kb egy órára vonattal Göteborgtól, szóval kissé macerás lenne
-
kockaharcos
senior tag
válasz
ericdrawen74 #11857 üzenetére
Igen, Atiflash dos alól, atiflash -f -p 0 biosname.rom, <- ez a parancs
kell egy pendrive, amire ráteszed az atiflash-t, érdemes a legújabbat tenni, kell még a pendrive-ra a bios, érdemes a saját kártyádét lementeni GPU-Z-vel. Aztán azt visszatenniminden itt van a linken
-
ericdrawen74
senior tag
Elrontottam a sapphire hd 7950 oc bios frissítést, csak az átkapcsolt biossal megy, vissza tudom állítani a másikat?
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
gabipaci #11845 üzenetére
ennyire használhatatlan az eyefinity+CF kombó?
agyalok, hogy a 6950 2GB mellé lehet kéne mégegy kártya. újkegyetlen drága, használt beszerezhetetlen kb: csak nem unlockolt -döglenek-, nem húzott/nem hűtőcserélt, rendes aftermarket hűtéses 2gigás játszik, olyat meg nehéz keríteni itt svédeknél (másképp: csak his iceq és msi ok).
alternatíva kártya megy hugomnak, én meg veszek egy 7850 2GB CFet. vagy egy 7950 3GBt (ár/teljesítményben kb egyformák). viszont, én is 5760x1080ban használom a rendszert, arra meg már nincs időm, hogy a szabadidőmben amikor pihennék fórumokat bújjak és wint húzzak újra, mert valami nem megy rendesen. főleg, hogy a gép nem csak játékra van, minden fontos mütyürrel újrapakolni az OSt meg egydélutános meló.
-
gabipaci
őstag
válasz
ericdrawen74 #11852 üzenetére
Nekem anno vagy Szlobi vagy Keldor papa linkel egy oldalt, ahol fent volt az OC bios, meg par tovabb huzott bios is. De ott mar a linkek nem eltek par honapja sem. Meg ugye nem is az a kartya.
-
gabipaci
őstag
válasz
ericdrawen74 #11850 üzenetére
nekem 5970-nel (sapphire oc) ugyanez volt, es vga bios frissites oldotta meg
-
ericdrawen74
senior tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire hd 7950 OC kártyám az msi afterburnert használom a 2d/3d beállításokhoz. Driver 12.11beta4. 2d: 500/1250 970mv 3d: 1100/1500 1200mv, egy tvt és egy monitort használok kijelzőnek a tv 1360x768 60hz a monitor 1280x1024 60hz, ha a tv ről húzom át a filmet monitorra, néha azt az üzenetet kapom, hogy a képernyő illesztő, helyreállt és játékok közben is előfordul, ilyenkor újra kell indítani a gépet. Esetleg valami ötlet, megoldás? -
gabipaci
őstag
válasz
SSJmeszes #11846 üzenetére
Nem ugyanaz a bajunk. Win 7 alatt es frissen telepitett win 8-nal nem volt semmi gond. Siman hozta majjdnem a duplajat fps-ben a cf a sima 7970-el szemben.
Vagy valamit frissitett a win8 vagy virus, de mas nem lehet.
Bar most hogy belegondolok, akkor ment tonkre, mikor a dirt-et feltettem osszehasonlitaskepp a win7-hez kepest, es akadozott mint az okor. le is szedtem, mert csak biztonsagi masolat volt ugy is. Szerintem akkor hanyt be valami.Szlobi, most a helyigennyel van a gondom a legnagyobb, abban meg ugye az egy kartyara szeret dupla mag verhetetlen
Ez az fps dolog csak valami bug, javithato. De a PCI csatlakozo KELL!!!Nekem 3 monitorral CF-ben atlag fps 110 korul van mediumon. Es ultran is 70 korul... Mar mint a problema elott annyi volt...
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
gabipaci #11845 üzenetére
Tök ugyan ez volt a bajom nekem is BF3 nál.. ahol volt a min FPS úgy 45FPS körül vagy hogy. Ott a kártya szintén nálam is 50-60% al ment.:S
Aztán a kollégákkal abban maradtunk, hogy szar a BF3 motor.
Ergo. egy 7970 és egy 7970CF közt szinte semmi különbséget nem mértem. (szinte semmit) Olvassatok vissza. Tök ugyan ez a bajom nekem is. -
KAMELOT
titán
válasz
haddent #11823 üzenetére
Várjuk meg a végleges gamet és utána lehet tesztelgetni. Hiába jó a grafika ha a játékélmény meg nulla. Crysis és a crysis warhead nagyon el lett találva...ez volt 2007-ben. 2013-ban kiváncsi vagyok mit alkotnak majd. Legyen valami hosszabb játék. És valami élményekkel teli. Kezd unalmas lenni mindig a katonákat lőni.
-
SSJmeszes
senior tag
Hát Crysis ért én biztos nem újítanék gépet.
Semmiképpen se. -
odorgg
addikt
válasz
gabipaci #11818 üzenetére
Driver sweepert nem ajánlom, minap használtam én is elöször és utoljára. Letakarítottam AMD-t, és kékhalálok fekete képernyők fogadtak, tökmindegy milyen drivert tettem fel.
Mikro laggal am nem találkoztál? Mert 12.11 elötti driverekkel kegyetlen mikrolaggos nálam a 7850 CF-el a BF3, ezért érdekelne 7970 CF-el is megvan e ez a jelenség?
-
haddent
addikt
Na, lehet készíteni a pénztárcát aki majd Crysis 3 -ni akar
Saját tapasztalat, egy kis ízelítő:
cpu: i7 3770
gpu: HD7950 Catalyst 12.11 beta 4 (ami +10-20% teljesítményt hozott..)
ram: 16GB Corsair Vengeance 1600MHz
res: 1920 x 1080
----------
very high: ~25FPS
high: ~30-50FPS (50FPS ugye már játszható lenne, csak éppen nem az, mert folyton megesik 40, 30, 35-re, és még ha meg is szokható lenne a 30FPS is, a folyamatos ugrálás nem ..)Nyilván ez majd még javul, meg addig talán még Catalyst is jön új, de szerintem kicsit nevetséges, a Full HD nem is olyan extra ma már, és tulajdonképpen Full HD High -hoz, nem is very high, a legjobb 1GPU -s vga -k kellenek MINIMUM (GTX 680, HD 7970..), és akkor talán... Very High SLI/CF nélkül esélytelen is. És akkor ugye ma már aki HD7970 -et / GTX680 -at birtokol elég szép számban akar FULL HD felett játszani... Szép munka, nagyszerű optimalizáció
-
gabipaci
őstag
este kiprobalom amiket irtatok. bar emlekeim szerint csak az open office lett telepitve mostanaban.
-
TTomax
félisten
válasz
gabipaci #11818 üzenetére
Catalysban állitsd vissza az órajeleket,én is ezzel küzdök minden gép ujrainditásnál... nem tudom mi kavarhat be de szerintem valamelyik 3rd tuninprogi... az afterburnerre gyanakszom...
Egyébként majd csak megérjük,hogy az egy éve kiadott kártyához kapunk egyszer egy hibátlan drivert amiben minden igért ficsör müködik... AMD én igy szeretlek... -
gabipaci
őstag
Valami történt a gépemmel.
Játszanék a BF3-al, és az eddigi eyefinity 125-ös fps helyett 32-55 között produkál mindenféle grafikai beállítással, ultrán és low-on is.
Driver a béta volt fent, de leszedtem, driver sweeper-el takarítottam, 12.10-es driver fel, a probléma megmaradt. Aida64 nem ír kihasználtságot sem procira, sem vga-ra.
Oprendszer win8 eredeti.
Mi franc történhetett? -
SzlobiG
félisten
válasz
kockaharcos #11816 üzenetére
Elvileg 8W körül, szal nem ezzel fogsz sokat spórolni.
De nálam ez anno hosszútávon anomáliákhoz vezetett ha ki volt kapcsolva az ULPS ezért csak tesztek erejéig lőttem ki.
-
SzlobiG
félisten
válasz
kockaharcos #11813 üzenetére
Azzal számolj, hogy így nem fog lekapcsolni idlebe a 2. kártya.
-
válasz
jones965 #11812 üzenetére
ULPS ki és bekapcsolására van 100X egyszerűbb megoldás
Tessék ide feltettem leszeditek, kicsomagoljátok és elindítani majd bejön egy konzol ablak ahol ki és be lehet kapcsolni!
-
jones965
Modder
válasz
kockaharcos #11801 üzenetére
Regisztrációs adatbázisban kell beállítani.
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Control \ Class \ {4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}.
Ha megvan nyisd ki, találsz benne ilyen mappákat, hogy: 0000, 0001, 0002, 0003. Ezen mappák majd mindegyikében megtalálható az EnableUlps duplaszó, és az EnableUlps_NA szting. Mindegyiknek az értéke 1-en van, ezeket állítsd 0-ra.Restart és happy. Driver frissítés után mindí el kell ezt játszani.
-
SSJmeszes
senior tag
Már előre félek, hogy ami most gariban van kártya és cserilik, akkor már ilyet fogok megkapni.:S
-
stranger28
addikt
válasz
Firestormhun #11802 üzenetére
Legalább ezer forinttal többet ér majd az unlockolt használtan.
-
Firestormhun
senior tag
Én csak vennék, tájékozódási fázisban vagyok.
Asusokra azt írják felejtős, Windforce-ok ciripelősek és már lockosak, Sapphire detto, a többi meg árban szerintem annyira nem éri meg GTX580-hoz képest 1080p-re.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Állt ezt így szokott lenni egy idő után meglépik ezt. Úgy látszik a Gigával te egyből beletrafáltál.
-
E1even
senior tag
válasz
Sajna ez van, követik az NV példáját (vagy az NV követte őket, de ez teljesen mindegy
).
De szerintem sem olyan nagy probléma, így is lehet húzni (már amelyiket) őket rendesen. -
laca000
őstag
válasz
Hurrá, életem legfontosabb, legszívbemarkolóbb problémája
-
Firestormhun
senior tag
Fasza. Külföldi fórumokat olvasgatva a mostanság forgalomba kerülő új revíziós 7970-ek gyártótól függetlenül (kivéve matrix, lightning stb. modellek) mindegyike voltage lockos. Se bios, se afterburner cfg módosítással nem lehet feszt emelni.
-
kockaharcos
senior tag
Üdv srácok,
7870 topicban már feltettem a kérdést, de senki nem tudott válaszolni,gondoltam megpróbálom itt, itt azért van 1-2 CF megoldás..
A probléma a következő:
CF esetén a második kártyának nem tudok feszültséget emelni/csökkenteni MSI afterburnerrel, az elsőnek engedi. Engedélyezve van minden,mind a két kártyának.
Asus GPU Tweak-el pedig lehet csökkenteni feszültséget, egy darabig meg is jegyzi, de egy restart után azonnal visszateszi a gyárira, vagy 1.55V-ot ír ki, ezt a programot egyből felejtősnek véltem, ugyanez volt régen a Smart doctor programmal, 6950DCII-nél, ott is 1.5V fölé emelte a feszültséget.
Tehát van valami megoldás arra,hogy lehessen a feszültséget változtatni a második kártyánál?
Msi Afterburner 2.2.4, 2.2.5beta1-el is próbáltam, de semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest