Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #10991 üzenetére
Ha már 3Dmark pontok... kinek mennyi / menniy kéne legyen? 850MHz core 1250MHz ram (alap, gyári..) P7522 (Graphics Score:7161) ez rendben van?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
stranger28 #10974 üzenetére
Csináltam képet.
Doom 3 - ban talán annyira nem is észrevehető, de a karakteren látszik. Én élesebb textúrákra emlékeztem maximum beállítás mellett.
DOOM 3 MaximumGrafika
Quake 4 MaximumGrafika
Én úgy érzem hogy nem százas...
Ti hogy gondoljátok?! -
Enclave
aktív tag
válasz
gabipaci #10970 üzenetére
Sapphire Dual-X és 75 fok? Azt hogyan hoztad össze, hajszárítóval hűtőd?
Viccet félretéve, nekem is ilyen kártyám van, nyáron a 35 fokokban volt 71 fokos (Boinc alatt, más nem terhelte ennyire) mostanában nem igazán láttam 65-66 fok felett.
Igaz nekem nagy tornyom van, halom ventivel és sokszor le is veszem a ház oldalát (bár ettől még a ventik rá fújják a levegőt) illetve én a Sapphire Trixx-ben csináltam egy meredeken emelkedő ventiprofilt, ami alapból 60%-ról indul és úgy emelkedik. (lehet 100%-on hangos neked de én úgy vettem észre,h. sok játék nem is terheli nagyon a vga-t, max 50-70%-ban, igaz én csak 1 monitorral használom és a hangból már tudom,h. mennyire van terhelve)
És nálam húzva is van 1150/1500-ra igaz a feszültséghez nem nyúltam, bár más Dual-X tulajoktól hallottam,h. nekik 1200at is megy alapfeszen...
Ha feszültséget emeltél, akkor talán érthető a 75 fok, egyébként nem.
#10987 hitman: Nem értem miért hdmi-t használsz, esetleg tv-n nézed? A legtöbb monitoron ma már van dual-dvi és a displayport sem ritkaság, ha van mindkettő a monitoron, akkor az utóbbit javaslom mindenképp, egyébként marad a dual-dvi. A hdmi az tv-re jó szvsz csak...
-
hitman,
őstag
válasz
ricshard444 #10991 üzenetére
Megvan a hiba, próbálom orvosolni!
Mennyi alapon amúgy a reális pontszám?
-
hitman,
őstag
A 3dmark alatt van olyan terszt ahol még kisebbe rakja ki a képet...utána a következő tesztbe megint nagyobba de nem teljesen....
Wááá de tudtam hogy nem szabad sose Nv-ről váltani.
És csak 6500pontot adott a régi 570-em meg 6100-at.
-
hitman,
őstag
Megjött a 7950-es vga de mikor felrakom a drivert nem teszi ki teljes képernyőre az asztal képét.
1920*1080 ra van állítva de kisebbe a kép...látszi khogy 16:9 be van a kép csak egy picit kisebb és fekete a széle alul felul a képnek, magyarul nem teszi ki teljes képre az asztal a monitoron.
Ez mitől van?1280*720-ban meg kirakja....
-
ÁdiBá
veterán
Ez most csak annyival jobb hogy magasabb a gyári órajele?!
Vagy esetleg ezeket a példányokat ténylegesen tovább lehet húzni?
Gondolok itt olyan 1300Mhz körüli GPU sebességre ezzel a hűtővel.
Azért kérdezem mert árazásnál nem igazán szégyenlősek... -
subaruwrc
félisten
bérbe vennék 7970 eseket ( ref előnyben )
jövő hét csüt péntekre kellene. akit érdekel írjon rám egy privit.
benchmarkolásra kell, nem lesz megbontva. -
ÁdiBá
veterán
Tiszta retro lett. Na majd hát ha a DOom 4 hozza a szinvonalat amit az előző epizódja felállított. Bízom benne. Este linkelek képet nálam hogy nezki a Doom 3 Cfen. Elég szarul.
-
Pala
veterán
válasz
szasanyi #10977 üzenetére
Ez oké, de azért a középktategóriát nem az határozza meg, hogy kinek mire van pénze, hanem az, hogy végignézve a játékosoknak szánt vga-k kínálatát, ezek a kártyák (9800Pro/XT, de még a 9700Pro is, NV oldalról a 6600/6600GT, mert az FX-szériát inkább ne említsük
) középen helyezkedtek el a teljesítményskálán. Mint ahogy manapság pl. egy GTX580 tisztán középkategória. Akkor is, ha 100 ezerért adják újonnan (vagy ki tudja, mennyiért)
Azért itt szó nincs Crysis/Metro-szindrómáról.
-
Pala
veterán
válasz
szasanyi #10975 üzenetére
A Doom 3 és a Quake 4 OpenGL-es játék. De nem néznek ki rosszul, csak a textúrák a többi grafikai elemhez képest kissé elmaradottak. Quake 3 vagy UT ebből a szempontból egységesebb látványt nyújt szerintem.
Egyébként amikor kijött a Doom 3, egy átlagos középkategóriás gépen teljesen normálisan elfutott (VGA-szinten ez egy 9800Pro-t jelentett akkoriban, a csúcs az X800XT, 6800GT/Ultra volt), nem értem miért emlékeznek rá sokan úgy, mint valami gépzabáló förmedvényre.
-
szasanyi
félisten
És a Quake III vagy az Unreal Tournament az akkor miiii?
iCeleron 400 + 64MB PC-100 SD RAM + TNT2 32MB érában nagy királyok voltak ám!
És ha jól belegondoltok a megjelenés idején milyen hw-ek voltak piacon (drágán!), akkor fölösleges lett volna jobb grafikával elkészíteni. Persze ha tudták volna, mert DX8 volt csak. -
ÁdiBá
veterán
válasz
stranger28 #10967 üzenetére
Én is így vagyok vele. Amúgy nálam tényleg hibásan fut, nagyon elmosódott a texturak, javitasokkal is. Ez mitől lehetséges? Ugyan úgy.mint a Quake4.
-
gabipaci
őstag
válasz
ViiiiktorOC #10971 üzenetére
Köszi!
Meghoztad a kedvem egy cikkhez
-
gabipaci
őstag
Felmegy a VGA játék alatt 75 fok fölé CCC szerint.
Nem sok az egy kicsit? -
Pala
veterán
válasz
stranger28 #10967 üzenetére
Szerintem még mindig jól néz ki! Mégha a textúrák nem is az igaziak, a fény-árnyék hatásokkal eléggé jól bánik a játék, és a hangulatot igazából az alapozza meg.
Egyébként 9 nap múlva érkezik a BFG Edition, abban elvileg a textúrákat is feljavítják + (remélem) kap végre hivatalos widescreen-támogatást.
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok. Szerintetek az.mitől lehetséges hogy az igazi retro.játékok, quake4, doom3 alatt maximun grafikan mosodott a texturak.
-
gabipaci
őstag
válasz
ViiiiktorOC #10960 üzenetére
nem sajna. nekem csak az van amit a blogomban latsz. nem csinaltam youtube videokat, mert a gepemet megfogta az xfire es az eyefinity jatek alatt. 15 fps volt az 5970 es i7 920 kombóval. azota mar uj gepem van, megprobalom.
-
gabipaci
őstag
válasz
SzlobiG #10955 üzenetére
Én úgy kezdtem, hogy manuálisan 100%-ra emeltem, hogy meghallgassam.
BF3 alatt eyefinityben felment a hőfoka a VGA-nak 75 fokra kb 3 perc alatt. KB 70%-ra teketr a venti, de majd hétvégén lesz egy kis időm, csinálok teszteket.
Az pont nem érdekelne, hogy kint mit hallanak a zajból, de mivel kint csend van, idebent is feltűnő.
Már az asszony is megjegyezte, hogy reméli rakok rá vízhűtést.
Pedig 2 napja még pont az ellenkezőjét mondta...Ezek a VGA-k referencia nyákosak? Ezt honnan lehet tudni?
-
hitman,
őstag
Megrendeltem a v2-es 7950-et...ha minden igaz csütörtökön nálam lesz.
Sose volt ati vga-m, milyen progival érdemes húzni a gpu-t és a ramokat?
-
haddent
addikt
válasz
SzlobiG #10953 üzenetére
Nekem is hangos a Vapor-X (elvileg hasonló ventik?). Nem zavaró, sőt
, de bizony régi Giga GTX460 -hoz képest a fejem leviszi.
Egyébként egy kis mini teszt ha érdekel vkit: 3DMark11 - P9120 -
gabipaci
őstag
válasz
ViiiiktorOC #10951 üzenetére
Mire vagy kíváncsi, mit teszteljek?
Szombaton újrahúzom a gépet, és rakok fel játékot, ha mondod hogy melyikre vagy kíváncsi.
Felhúzom a procit is 5GHz körülre, meg a kártyákon is csavarok kicsit.
De nem sokat, mert ez a léghűtés... -
gabipaci
őstag
válasz
ricshard444 #10948 üzenetére
Úgy néz ki működik, de nagyon hangosak... Megijedt a hörcsögöm...
Nincs mese, kell rá a víz...
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Ja, 3 monitorral, 5760x1080 60Hz, minden Ultrán, bekapcsolva, maximumon, 60 fps.. Nem semmi.
Ugyanezekkel a beállításokkal az 5970 kemény 3 fps-t produkált. Ha a felbontás maradt, és mindent levettem , ikapcsoltam, akkor volt 65-70 a régi kártyával.
Úgyhogy mondhatni elégedett vagyok. -
gabipaci
őstag
válasz
ricshard444 #10946 üzenetére
[link]
GPUZ log file.
ULPS-t hol kapcsolom ki? -
gabipaci
őstag
válasz
ricshard444 #10944 üzenetére
mindjárt feltöltöm valahova, de én ezen nem látok második vga-t...
-
gabipaci
őstag
válasz
SVLaller #10942 üzenetére
Nem tudom, fps nem árulta el biztosra, és ha figyelembe veszem, hogy a venti pörgött mint az állat, de csak az egyik kártyán, akkor szerintem nem ment mindkettő kártya.
Két CF fül van a kártyán, a kettesben nem lenne értelme kipróbálni? Amelyik közelebb van a ház végéhez.Ui: és jesszus de hangos...
-
-
gabipaci
őstag
Nos, áttettem másik portba a tápon a vga-t, semmi változás.
Nem két monitort kapcsol le a rendszer CF esetén, hanem az egyik kártyát.
És nem is teljesen, mivel a rendszer látja, és a monitor is bekapcsolva marad, csak épp sötét. Most vettem észre, hogy leoltott villanynál ókumlálok.
Most kipróbálom egy kártyában az egészet, de CF-el -
gabipaci
őstag
válasz
ricshard444 #10936 üzenetére
crossfire-ben? Kipróbálom, pillanat
Nem megy úgy sem, pedig direkt a MINI DP aktív átalakítót húztam ki, mert arra is gyanakodtam.
Nem lehet táp gond? Bár vadonat új, de az ördög nem alszik... -
gabipaci
őstag
válasz
gabipaci #10912 üzenetére
Nos, most megy a 3 monitor, egészen addig, míg be nem kapcsolom a crossfire-t. Akkor ugyanis kikapcsol kettőt, de olyan szinten, hogy nem is látja a rendszer.
Amint kikapcsolom a crossfire-t, feléled az összes monitor.
De ugye eyefinity nem megy két vga-val, csak ha az a két vga crossfire-ben van...
Mi lehet a gond? -
haddent
addikt
válasz
BullKoxa #10933 üzenetére
Most full alap (850MHz CORE 1250MHz ram), és +0% Power így nekem is 73C -on megáll... Csakhát ez elég gáz, hogy nem lehet kihasználni a fenevad erejét, és raádásul még nem is a GPU miatt, hanem szaros kis VRM részleg miatt.
És nem bírom felfogni miért nem tudták a nagy főbordára (GPU + ramok azon vannak) "csatlakoztatni" a VRM -et is.
-
Egész jól érzi magát a kari
[link]
-
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Elvitték a régi gtx 570-em és a héten szerintem csatlakozok hozzátok egy ilyennel.
Kb 10 éve pc-zek de még nem volt ati/amd vga-m...remélem nem bánom meg! -
haddent
addikt
válasz
haddent #10921 üzenetére
Megoldódott valahogy.. Viszont! Aida64 szerint a GPU VRM (vagy simán VRM) 98C fokos volt játék alatt, pedig csak a gyári Sapphire Boost-a lmegy, azaz 950MHz -en. Azt írták fórumokon, hogy próbáljak kevesebb Voltot pakolni a GPU alá, de hát ígyis 1.087V -on megy, ami szerintem tök korrekt (ezt is keresgéltem, onnan feltételezem), sőt jobb az átlagnál. Érdemes ezzel foglalkozni? mi lehet a probléma forrása?
A vicc az, hogy mivel Vapor-X, a hűtése még az átlag aftermarketnél is jobb elvileg, sőt van a VRM cuccon is egy hűtőborda
Ötlet? Vagy ártalmas ez egyáltalán?
-
haddent
addikt
-
haddent
addikt
üdv
beszálltam a klubba egy Sapphire Vapor-X HD7950 -el. Egy gondom van vele: próbálom huzogatni (a fizikai boost gombbal is és MSI afterburnerrel is), de valahogy mindig ugrál gyári 850MHz és a beállított 950 vagy 1000 vagy 1100MHz között a GPU clock, valamiért nem tud stabilan megmaradni még 950 sem. Mi lehet a gond? Illetve a mekkora feszültrséget kaphat max?Közben rájöttem: full screen kell menjen a furmark hogy stabilan maradjon az órajel..., DE akkor is csak akkor, ha a Power Limit (%) +20 -nak van (max. kirakva). Ez nem veszélyes, kimaxolhatom? Viszont a 950 ekkor is visszaugrál 850 re, csak fölötte marad meg
-
hitman,
őstag
Erre tud valaki valamit?
-
Pala
veterán
válasz
gabipaci #10908 üzenetére
480SLI-m volt, az többet fogyaszt, ráadásul húzva is voltak, és simán vitte őket egy 850-es Corsair (aminél a te Enermaxot valamivel jobb), úgyhogy ebből biztosan nem lehet probléma. Kártyák csereberéje, egyesével megnézni őket mindegyik slotban, mindegyik tápkábellel, és ha minden ok, akkor vagy a CF-híd rossz, vagy valami szoftveres gebasz van.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
gabipaci #10908 üzenetére
Elegendő.
Viszont nem szokott ilyen macerás lenni a CF beállítás.
Én csak beraktam a két kártyát (ASUS+SappHire), csatlakoztattam az ASUS-hoz kapott CF hidat a kártyákra.
Driver telepítés után egyből írta hogy több vga aktív, és már ment is a CF.
Gyanús hogy miért nem megy nálad a CF. -
Pala
veterán
-
subaruwrc
félisten
afterburner / monitoring részen ha bepipálod a dolgokat ki lehet iratni OSD-re.
( szép pink színnel jelenik meg bal felső sarokban )
ha rám hallgatsz inkább a CCC-t veszed ki az automatikus indításból és az AB-ben állítgatsz, akkor megvan a fesz / powertune / szélesebb órajel skála és nem is akad össze a CCC-velkovsol
nem egy rossz kérdés
625w elég centizős egy x79 rendszernek 7970cf-fel. megrántva rendesen megterhelve beszipkázzák konnektorból a 8-900w-ot, az meg azért egy 87+ os tápnak is igencsak a vége -
Pala
veterán
válasz
peterm711 #10898 üzenetére
Hmm, köszönöm, ma is tanultam valami újat. Nos, igazából nekem bőven elég az, amit a CCC-ben lehet állítgatni, egyedül a gpu hőmérsékletet és az fps-t akarom kiíratni valamivel. Most tkp. ha az Afterburnerben letiltom a voltage tweakinget + órajelet kizárólag a CCC-ben állítok, de mindeközben az Afterburner fut a monitorozás és a ventivezérlés miatt, akkor ez így jól van beállítva vajon!?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch (minimálisan használt)
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest