- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
10Mhz volt a GPU tuningpotenciálja?
Ilyet se láttam még....
Tuti nem segít semmi, feljebb tekert hűtő, hőfokok amúgy rendben? Egyáltalán a gyári 1150-en stabil?
ASIC?
(#32280) gyuszaa: Reméljük jól fog menni. Az alap nagyon jó azon a kártyán, ugyanaz, mint a 7970-eken is, nem spórolták el.
(#32295) wagi: Azért nézd meg, nem-e monitor-gond...
(#32296) akoska07: Ha nézegetsz 290X teszteket, szinte mindegyikben van ilyen felbontás vagy hasonló, illetve ha 7970 nem is, de 280X biztos. Annak az eredményét szorzod/osztzod a tervezett órajelhez képest és már van is egy rakás eredményed.
Amúgy én a ROP kapacitás miatt aggódnék picit akkora felbontáson, de a tesztek mondják majd meg a tutit, no, meg hogy mit is várnál a cucctól. -
Hi all!
Van valakinek tapasztalata 7970 Matrix-al 5760*1080-1200 felbontásban ?
Vagy más 7970 amivel az említett felbontást használja...Ideiglenesen lehet beállok közétek.
-
wagi
senior tag
-
tom_tol
addikt
válasz
DroiDMester #32186 üzenetére
Mester!
A ps.-en a bal alsó sarokban található információkat szeretném megjeleníteni én is. Mi a módja ? Kösz.Rabbitf_24 Léggel másképp nem lett volna értelme linkelni.
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Motion_Blur #32287 üzenetére
a nagy CPU hutok mellet mar nem hiszem hogy befer a kartya az elso slotba..
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Dr.FantastiK #32285 üzenetére
"A gyártó állítása szerint a GPU mögött meghúzódó kis kiegészítő tovább csökkenti az áramellátással járó zajt, és növeli a tuning melletti stabilitást."
-
tom_tol
addikt
válasz
Rabbitf_24 #32284 üzenetére
A reaktort én levettem mert kipróbáltam "jeges vízzel" és könnyebb volt szigetelni. Nem tudom hogy mi a különbség ha rajta van vagy sem.
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Rabbitf_24 #32284 üzenetére
az a 'reaktor' csak design? vagy van valami mas haszna is ?
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
tom_tol #32282 üzenetére
Szééép, a matrixom megy ennyit.
Más: bújom a lightning cikkeket és egy olyan megjegyzést találtam a reaktorra, hogy csak LN2 hűtésnél van igazán értelme, CF-nél meg normál használatnál le lehet szerelni, hogy legyen elég hely.
Ez így helytálló, mert akkor lekapom én is a tetejét, mivel hely szűkében vagyok,,,
-
gyuszaa
őstag
Vapor 50-esnél igen, külföldi teszt alapján ennél mást írnak :
Both profiles are identical, but it is nice having two in the rare event that one gets corrupt down the road.
TPU adatbázisában is egy szerepel.
Lightning-ot meg buktam, mert tegnap megkapta a futár a másikat, majd érte megyek nemsokára.
Remélem legalább jól megy kárpótlásul. -
törölt tag
válasz
Rabbitf_24 #32278 üzenetére
Van.
-
Raggie
őstag
válasz
Motion_Blur #32275 üzenetére
Pedig most gondolkodtam el, hogy már kiforrhatott annyira, hogy megnézzem jó-e ez a win8.1, de ezek után inkább maradok a 7-esen! -
zack
nagyúr
Crysis 3 1190/6800 stabil!
66 fokos GPU, 52 fokos Vmem, 53 fokos VRM mellett.
Rabbitf_24
Majd azt fogom.
-
Werkly
őstag
Ezen van BIOS átkapcsoló?
[link]
Kösz a segítséget! -
zack
nagyúr
Azt hiszem ennyi volt a Win 8.1 pályafutásom. Ez egy trágya. Desktopon csak úgy gondol egyet, elkezd forogni a "homokóra" és onnantól kezdve vége, nem reagál semmire. Persze ez csak néha jön elő, de akkor is. Milyen OP rendszer az, amit csak reset gombbal lehet ilyenkor feléleszteni?
Megy vissza a Win7 Ultimate 64bit... -
zack
nagyúr
Valahogy éreztem hogy nem szabad temetni a Lightning-ot.
Fent van a friss Win 8.1 Pro 64bit rendszer, és láss csodát...6900 Mhz környéke lett a vége a memóriának.7400 Mhz is ment, de ott már voltak képhibák. 6900-on nem ment 52 fok fölé a Vmem hőmérséklet....
Játékok alatt még nem néztem, de Heaven 4.0 és Valley 1.0 alatt stabil.
Akkor azt hiszem elmondható, ennyit számít egy friss rendszer.
-
gyuszaa
őstag
válasz
devergo007 #32263 üzenetére
Azok az idők elmúltak, amit már kaphatsz újonnan mentes ettől. De ez nem ebbe a topicba való.
-
válasz
devergo007 #32263 üzenetére
Kérj tanácsot a 7870/50 topikban, ez már tényleg nem a mi hatáskörünk
-
devergo007
csendes tag
Az a baj hogy a 7850 meg a 7870 széria a sapphire-nak legtöbb black screen hibás...az asusok meg elég drágák
-
devergo007
csendes tag
Köszi a tanácsot
-
válasz
devergo007 #32260 üzenetére
Ha felhúzod a procid akkor mondok neked egy 7850 2GB-t, tovább már tényleg nem kell nyújtozkodni, jó kis kártya az, szerettem
-
devergo007
csendes tag
Persze értem én tudom hogy elavult a platform...a 7000-res széríából mindegyik kártya felejtős lenne?7850 és 7870 amit kinéztem.Fogyasztás véget jobb a 7000-res széria mint a 6000-res
-
válasz
devergo007 #32258 üzenetére
Proci alapon? Akkor talán 6850, de ez nem 128 bites és alapból 1GB.
Az a gond, hogy már elavult az egész platform és nem is éri meg rá fejleszteni, ha a procit meghúznád 3500+-ra akkor mondanék egy 6950-t, de fölötte nem látom sok értelmét, mert a min fps borzalmas lesz így is úgy is.
-
devergo007
csendes tag
Konfigom így néz ki jelenleg.A videókártyát szeretném egy erősebbre lecserélni minimum egy 256 bit-esre és 2g ram-osra
Proci: q6600 quad proci 8mega cache
Alaplap: MSI G41M-P26
Ram:8 Giga Corsair xms3 1333Mhz
Táp: FSP hexa 400 W
videókártyám jelenleg: Gainward GTS-450 1gb DDR5 128 bitMilyen videókártyát tudnátok ajánlani ehez a konfighoz amit még ez a rendszer rendesen kihajt?(minimum 256 bites és minimum 2 gb ram legyen benne) Üdv!
-
DeadMeat
nagyúr
vsync be sincs kapcsolva
consoleból van lefixálva, sajna míg cf-em volt hibásan működött vele, aztán úgy maradt azóta is. De tulajdonképp kb ugyan azt eredményezi. A lényeg, hogy stabilan megvan szinte mindig a 60 fps, ~ high beállításokkal. Ha meg le is esik csak pár fps-t, ami nem zavar még.
atomanti: gyere az fx topikba, ne itt szemeteljünk. Btw turbó órajel, de ugye nem auto feszt használsz hozzá? Mert ha igen simán túlmelegítheti a vrm-et és akkor jön a trottying-> amitől meg belaggol a játék.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
DeadMeat #32253 üzenetére
Proci nincs húzva csak fix turbó órajelen ketyeg pontos bios setup-al. Prime 95 megy egy évig ha elindítom. Vga furmarkal akármivel jó hőfokokat és stabilitást mutat
1100/1400 on sem több mint 60-62 fokos default ventiprofillal, costum profillal 50-54 fokos és még nem is igazán hallani.A procid alapon nem volt "gyenge" a vga hoz, úgyértem emlegetnek fx laggokat, ebből tapasztaltál valamit.Megpróbálom 4.4Ghz en a procit, úgy még 57 fok alatt marad a maghő, jobban nem bírom hűteni remélem az megold mindent!Vagy legalább irányt mutat.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
atomanti19 #32248 üzenetére
Nem elég stabil a tuningod szerintem, azért röcög. Viszont nekem nem nagyon megy 60% fölé a procim terheltsége.A vga meg 80 fölé nem megy
Beállításaim valahol visszább vannak a topikban. Igaz nekem fixálva van az fps 60-ra, szerintem ezért van ez nálam.
-
zack
nagyúr
válasz
devergo007 #32249 üzenetére
Táp+proci csere.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
devergo007 #32249 üzenetére
az a táp és proci is édes kevés annak a vga-nak
-
WaterWawe
őstag
válasz
Motion_Blur #32243 üzenetére
Tedd be a másik mellé CF-be.
-
devergo007
csendes tag
Helló!
Azt szeretném megtudni hogy volna jó árban egy Asus 7970 3GB DDR5 MATRIX-HD7970-P-3GD5 videókártya és megmerjem e -venni egy MSI G41M-P26 alaplap,Q6600 processzor valamint FSP hexa 400W -os táp mellé.Mert azt olvastam csak inteles alaplappal menne a kártya,valamint a 400W az kevés neki.
Ha valaki tudna segíteni,megköszönném. -
atomanti19
aktív tag
válasz
ricshard444 #32213 üzenetére
98-99-100% minden esetben.
alapon 70% a cpu
húzva 85-89% a cpu de a gpu változatlan.
10-20 perc játék után akadások is lépnek fel, olyan mintha egy ezred másodpercre kimerevítenék a képet.Nagyon zavaró...Gondolkodtam hogy talán hőfok és tényleg a gpu szúr el valamit. Fx6300 al nem csinált ilyet soha. Most fx8320-al jobb is a játék szebben(stabilabban) fut szerintem öszességében, de ez nemtudom mi lehet. eddig van vagy 50-60 mérésem. mindben 29 a min.
-
demmer123
őstag
Szerintettek elég lesz egy 7970 ghz edition full hd-ba ultrahoz a watch dogs című játékhoz tudom nem jelent még meg de akkor is egy kis segítséget kérnék.
Mivel már lassan 2éves a 7970 nem várhatom el hogy maxon vigyen 2014-es játékokat érdemes lenne egy sima r9 290,290x lecserélni?
-
jo de akkor maradjunk a realitasok talajan
gtx 580-t arulnak 50k-t 7870-t 50k-t en biztos nem adnam el meg 60-t sem... Es ha meg 60-t el is adna 20k-t fizessen azert a keves tobbletert? Nekem is dcuii Top van meg ameg megnem veszik es 1180 alapfeszen vitt bar meg nem volt teljesen kitesztelve. Szoval az arakt nagyon nem kovetik meg az amd uj arazasat. Mondjuk 50k-t mar fel eve is soknak tartotam az 580-t/ max egy asus dcu2 garisert adnek annyit, de a mostani araknal mar azert se./ Mind1, fel ev mulva azert kivancsi leszek az nvidia mennyire lesz veszteseges.
-
zack
nagyúr
válasz
Motion_Blur #32243 üzenetére
-
válasz
Motion_Blur #32239 üzenetére
70k alatt tudnad eladni szerintem
-
zack
nagyúr
válasz
Motion_Blur #32239 üzenetére
Helyes.
-
Motion_Blur
félisten
Nagyon elgondolkoztam ezen a 80K-s Lightningon... van egy 7970DC2-m, de feszlockos + gari sincs rá. A jobb tuningpotenciál + a 3 év gari megindított bennem valamit..
-
HSM
félisten
válasz
fatal1ty1984 #32236 üzenetére
Smiley...
-
Gerisz
addikt
válasz
fatal1ty1984 #32236 üzenetére
Több boltban is ennyi a Lightning
-
=HG=
addikt
Ezek megőrültek ???[link]
-
WaterWawe
őstag
válasz
Whit3Rav3n #32226 üzenetére
Na... akkor én majdnem belefutottam ebbe a hibába.
-
zack
nagyúr
Erre valaki tud magyarázatot?
-
válasz
Rabbitf_24 #32225 üzenetére
Csak picit neztem meg
a 280xnek minimalisan de tobb fps e van mint a ghz editionnak es azalapjan amit mondtatok hogy egy harmatnyival gyengebb a 280x ez alapjan a teszt hiteltelen
-
Whit3Rav3n
senior tag
Egyébként amire érdemes figyelni ha valaki MSI 7970 Lightning-ot vesz hogy nincs rajta dual link DVI, szal ha valaki 120hz-es monitort vagy wqhd-t vagy stb-t akar rákötni annak aktív dislayport/dual dvi adaptert kell vennie.
-
Rabbitf_24
addikt
Ez tele van 7970 Cf, 7950 Cf vs 290x teszteredményekkel, akit érdekel...
-
odorgg
addikt
válasz
ricshard444 #32220 üzenetére
Az igaz, hogy a 29 only az fura, de azért 40 alá be lehet játszani. Lehet FX ennyire képes extrém helyzetekben.
(#32222) DeadMeat
Én vegyes beállításokkal tolom, átlag 100 feletti FPS-el szóval nálam sincs ilyen gond
Ultrán is játszottam sokáig, de az élsimítást ott is mindíg offoltam, mert felesleges sztem. -
hitman,
őstag
Köszönöm,hogy leírtad részletesen (közbe azért vissza is olvasgattam).
Nagyon kezdőnek számítok ezért na haragudjatok rám, de lenne még annyi kérdésem, hogy tudom állítani a biost?Úgy mint egy alaplapi bios frissítés? Kicsit rizikós és a gari is ugrik róla?
Vagy valami gombbal ami a vga-n van? -
-
odorgg
addikt
válasz
ricshard444 #32217 üzenetére
Pedig kivitelezhető hidd el, pláne ha keresed az ilyen extreme helyzeteket, mint amit fentebb is írtam
Gondolom az fx proci miatt is lehet, hogy nála gyakrabann van ilyen, imént próbáltam caspianon c4-es jeppet tankba, és ez let belőle, 1680*1050-en max graffal 90-es FOV-al:
Frames: 24990 - Time: 300000ms - Avg: 83.300 - Min: 38 - Max: 123
-
zack
nagyúr
válasz
hitman, #32215 üzenetére
Nálam a tuningra nincs hatással a boost, átkapcsolt bios-nál se ami elméletileg non-boost.
1150-et gyárilag tudja mindegyik Lightning. Az e feletti pedig lutri. Az enyém 1180-at tud gyári feszen, ami azért cseppet sem rossz. Hogy fesz állításra mennyit lehet még adni neki, az lutri.
Terhelés alatt hangosabb mint az átlag. Ez a pontosabb.A másik BIOS állás szerintem így, hogy 1050Mhz, kevesebb feszt ad neki, és manuálisan húzhatod ameddig szeretnéd. Jó megoldás ez, hiszen kevésbé fog melegedni, és így a venti is halkabb lesz auto üzemmódban, és nem fog ugrálni az órajel.
-
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Meritek ajánlani a MSI R7970 Lightning BE 3GB GDDR5-ös vga-t?
Megvan rá a pénzem csak 280x-et szerettem volna venni, de abból csak a rog vagy a toxic érdekelt volna amit úgy érzem nem fogok egy ideig megkapni 80-90 között.A 7970-ből kiszeretnék hozni egy olyan 1100-1200-as gpu-t.
A fogyasztás nem izgat csak picit a hang amire sokan írták hogy hangos...Ez a BE dolog előny számomra vagy hátrány a tuning szempontból?
-
odorgg
addikt
válasz
atomanti19 #32210 üzenetére
BF3 ilyen. Full grafon 64-es mapon bármivel betud esni az fps 30 körülire 1-1 secre, tökmindegy milyen VGA-t, vagy procit teszel alá. Tuning inkább az átlag és a max fps-eken dob, de azt egy húzott i7-el jobban észrevennéd. Általában nagyobb robbanások kisíéretében fordul elő a dolog, amibe úgyis belehalsz, szóval nagy jelentősége nincs szerintem. Szóval BF3 esetén normális.
(#32213) ricshard444
Próbáld ki max graffal, robbanj fel párszor tankban, C4-es jeeppel, szaladj sok aknára, stb, és mérj közben frapsal, hasonló eredményket fogsz kapni
-
válasz
Irreálisan alacsony, a többi érték rendben van az a vicces
Mondj nekem egy GPU kihasználtságot.
-
sixpak
nagyúr
válasz
Az elég harmatos....még BF4 beta alatt is magasabb min. fps értékeket kaptam.
PL gondolom fullon van....tudom, hülye kérdés. -
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #32206 üzenetére
Nem tudom miért, de valahogy csak te és HSM kolléga látják úgy a dolgokat ahogy én is.
Először is droidmaster-t nem értem legfőpképpen.
Alapon a kártyám 1150/6000 tud. Tuningban Crysis 3 alatt, 1180/6400. Szerinted fps-ben mennyit számítana +50Mhz GPU-ban, és +300Mhz memóriában?
Alig mérhető különbséget generálna, ellenben a fesz, és a hőfokok drasztikusan megugranának, és a kártya még hangosabb lenne. Én nem az bench eredményekre verem, ez csak f@sz hosszabbításra jó abban a formában ahogy te adod elő. Sosem volt célom az egekbe tolni az órajeleket a bench-ek kedvéért. Ellentétben veled, akinek ott a kártya a gépében, és nem játszottál vele elmondásod alapján 1 éve, én játékra vettem. Nem érdekel, hogy van e jobban tuningolható kártya, és milyen példány az enyém, mert 1150/6000 is bőven elég mindenre amit alapon tud, ahova meg kevés, oda a 1230/6800 is kevés lesz. Eleve a Vmem emelése nincs jótékony hatással egyik játékra se, mivel minden játékhoz elegendő a 6000Mhz/384bit sávszél, így azon túl hogy feszt kapnak, és jobban fűtenek, gyakorlati haszna nincs. A GPU tuningnak lenne, de ott meg 1180-hoz képest 5% emelés, amire 24/7 elenyésző százaléka képes a kártyáknak, megint csak nincs értelme. Aminek lenne értelme, és érezhető is lenne, az egy 24/7 1280-1300Mhz 1,25-1,3V között, csak ugye erre egyik sem képes. Tehát megint oda lyukadunk ki, hogy 24/7 eredménynek, ezeken a hőfokokon, ilyen fogyasztás mellett igenis jó a Lightning, mert ennyiért 7950-et se kapsz jelenleg (63k). Azért írom a nettót, mert nem bruttóért vettem, és ezt fizettem ki érte, tehát az ár/érték arányt ezek alapján számolom. De 70-80k bruttóért is remek vétel. Az hogy a köpködők többre számítottak, azt sajnálom. Egy jól átgondolt kártya ez, remek ár/érték aránnyal, és senkit sem érdekel mennyibe került, mert az a fontos most mennyi, és jelenleg 7950 árban adják.
Továbbá hozzátettem, hogy a gépemnek elég sok a nyűgje, így az sem elképzelhetetlen, hogy friss telepítés után menni fog ez jobban is, de ha nem, én akkor is elégedett maradok.
Természetesen mivel új hardver, így a fizikai korlátokat megnézem, ezért is a sok bench eredmény, de miután belövöm, úgy marad, és 1db bench-et se fogok futtatni, mert minek.
Amikor megvettem a 3770k-t azt is megnéztem, és kicsivel több mint 1,3V viszi a 4,8Ghz-et. Majd fogtam, visszavettem 4,6-ra 1,25V-on. Azóta így használom teljes megelégedéssel úgy, hogy hűvös marad terhelés alatt is. -
atomanti19
aktív tag
Erre valaki bök valamit? A nagy Lightning őrület közben
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
ricshard444 #32206 üzenetére
+1 de nagy.
-
Asbee
veterán
válasz
fatal1ty1984 #32207 üzenetére
Nekem is hasonló tapasztalataim lettek víz után. 1200 fölé az istenért nem tudtam menni léggel. 3D mark stb tesztek 1300-1310-en szépen lefutnak már.
-
-
-
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444 #32200 üzenetére
Valószínűleg, de egyrészt én nem hiszek a csodákban, másrészt itt nem sokan lehetnek akik játék közben folyékony nitrogénnél locsolják a cuccot.
Szóval nagyjából a visszajutottunk a kiinduló pontra: így nincs értelme ilyen kártyának (vagy talán ilyen áron, mint az átlag).
Mondjuk azért érdekes, hogy a legolcsóbb, "mezei" HD7970 (nem is Ghz Edition) 91k akkor ez hogyan lehet 80k rakat játékkal? Persze épp emiatt lehet jó vétel, de értitek...
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #32200 üzenetére
Pláne a Tahiti, ami léggel hűtve is igen komolyan változtatja tuningképeségét 10-15 fokonként...
Korábban a 7950-em 1200-at futott tesztre, 1150-et stabilan, de hűtőcserét kapott, és vékonyabb hőcsöves verziót tettek rá, azóta 1100 a max, pedig csak 80 fok környéke, mégse stabil az 1150, ennyit számít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen autót vegyek?
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Proxmox VE
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest