- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Amazon Kindle JailBreak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
wagi
senior tag
-
daveoff
veterán
válasz
Rabbitf_24 #33395 üzenetére
Akkor nálad rendben vannak a kártyák, örülj neki, nekünk nem volt ilyen szerencsénk sajnos. Mondjuk a helyedbe biztos kipróbálnám kikapcsolt cf-el külön a két kártyát....
-
zack
nagyúr
Amióta átkapcsoltam a BIOS-t, azóta nincs képhibám.
Úgy néz ki, az enyém se bírja a gyári emelt órajelet. -
N.Ferry
senior tag
Egy 7970 cf-hez elég lenne egy I5 2500k 4.8-on vagy akár 5-ön?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
trufa12 #33392 üzenetére
AMD vs nVidia témával ne ezt a topicot bombázzátok. Azért van saját topicja, hogy akit érdekel a téma az átnéz oda.
-
válasz
Motion_Blur #33384 üzenetére
Szerintem a 7970 dragabban nyitott mint a 290x igy tularazasrol nemkene beszelni.
-
HSM
félisten
válasz
Motion_Blur #33384 üzenetére
Szerintem rendben van... A jobb csipeket válogatják arra, szóval mondjuk 15%-al gyorsabb lapka és ez szerintem simán indokolja a 33%-os felárat. A 7950-eket is fel lehetett húzni 7970 szintre, csaképpen közben jóval többet zabáltak és melegebbek is voltak, általában.
-
zack
nagyúr
Megjöttek a 780Ti kártyák...Brutál drágák lettek.
AMD-nek nyert ügye van. [link]
-
daveoff
veterán
válasz
Rabbitf_24 #33375 üzenetére
Azért mert neked a két kártya tuti nem pörög 100%-on 1150-en. Mennyi a kihasználtság, 70-80%?
(#33377) tom_tol: Mindig 1256mV-ot kap a kártya, ha a TDP limit engedi mindig 1150-en megy.
-
tom_tol
addikt
válasz
Rabbitf_24 #33375 üzenetére
Hogy néznek ki ezek a karik feszültség ügyben.
Alap 1070, boost 1150 MHz. Mikor mennyi a vcore ? -
HSM
félisten
válasz
sixpak #33372 üzenetére
MSI Afterburner tud még unofficial OC módot, ami kiiktatja a TDP limitet, de az eléggé nem ajánlott kategória.
Arra viszont biztosan jó, hogy kipróbáld így a játékot, milyen, mennyire baj, hogy nem megy 1100-on. Ha nagyon hiányzik, még mindig el lehet gondolkozni a BIOS-os dolgon.
-
OHHH FAK!!! Más megoldás nincs?
Én nem értek ezekhez a dolgokhoz, biztos, hogy hazavágnám a kártyát.
Tehát vagy nekiállok kókányolni vagy megpróbálok együtt élni ezzel a csúfondáros ténnyel, miszerint a kedvenc játékom alatt szinte nem is megy a vga-m.
Ez hihetetlen....
Azért kösz. -
Sziasztok, nem tudjátok, hogy ez mitől lehet?
Ezt BF4 közben mértem és az a gond, hogy szinte végig 850mhz-en megy a gpu, csak néha ugrik fel a catalystban beállított 1000 mhz-re.
Kipróbáltam 1100-on is, de ott is ugyanez, 850 és az 1100-as tüskék.
Ez normális?
Benchmarkokban viszont végig a húzott órajeleken megy.
A power limit +20-on van, mint mindig.
Lehet ezzel valamit csinálni???
Kösz. -
trufa12
addikt
válasz
ricshard444 #33364 üzenetére
Nem értem mi ez most hogy ez a 2 játék mindenkinél máshogy fut , nálam a cod mindent maxra húzva 60 fps, nem több nem kevesebb.
Pont elég .(de állítom itt a játékok, és a win8.1 lehet a ludas. mert nyomják a marketinget ezerrel hogy jobban fut 8.1 en mint 7 en. de ők sem tudják teljesíteni amit mondanak..
És lehet az fps meg van de annyi hiba van, és hogy mindenkinél máshogy működik . ilyet még nem csesztem eme (közép szerű 10+ év pc pályafutásom alatt .)
Új tapsztalat, ami nem ide illik de be írom, mindneki nézze meg a kis hűtő bordát az alaplapján , mert az is közre játszhat, ismerősömnek 1 teljesen átlag lapja van 970 es gigabyte de most vette észre hogy forró (annyira forró volt ott a vga-k felöli hűtése a lapnak hogy rá égett az ujjlenyomata
)
Rakott rá jobb (nagyobb)bordát meg 1 ventit most már nem fagyogat a gépe és nem akad játék közben sem.)
Lehet valakinek hasonló lesz ezért írtam ide .Meg ha valaki jár alaplapos topicba oda majd linkelje be.
-
válasz
ricshard444 #33364 üzenetére
Sztornózom az előző kommentem és annyiban módosítom, hogy:
Levettem High-ra, visszatettem HBAO+-ra, így vesztettem 15fps-t, de bőven 60 fölött mozgok maxon FXAA-val, mikor szimpla állítgatás nélkül ugyanígy volt a beállítás, ugyanitt jó ha megvolt a 40fps.
Most már tuti nem lesz benne a tesztben...kiszámíthatatlan és ronda, az ilyen nem értékelhető alany.
-
Codban levettem az árnyékolást hbao+-ról high-ra és 2x annyi fps-m lett, próbáljátok meg, így legalább fps szempontjából játszható.
-
jur3l
csendes tag
Mivel tudom lementeni én a kártyámon lévő aktuális biosokat? És feltenni a tiedet ?
A biztonság kedvéért MSI R7970 Lightning BE -ről beszélünk-e?
És van-e jelentősége, hogy melyik állásban van a kapcsoló amikor feltelepítem ?Ugye van az original és az LN2 az original állás a gép hátulja felé az LN2 a gép eleje felé néz.
Bocsi zack lehet, hogy véletlenül privátot küldtem. Nem volt szándékos
-
zack
nagyúr
válasz
daveoff #33355 üzenetére
Nekem mindegy. Ez lesz a 2. csere. Ha a harmadik kártya is ilyen lesz, akkor már kérhetem a levásárást, vagy pénz vissza. Nekem jó lenne ez a kártya, nem akarok mást, csak bírja azokat a specifikációlkat amiért pénzt adtam. Ha nem bírja, akkor másikat kell adniuk. LE-t meg eleve nem adhatnak mert az más típusjelzés..
-
daveoff
veterán
Ez a durva, hogy Cseneles-nek, és neked se volt a második állásban 1050Mhz-es bios. Ezekkel a kártyákkal valami nagyon nem stimmel, ezért is döntöttem úgy, hogy inkább visszaküldöm. Egyébként nálam 1050Mhhz-en nem hibázik sehol a kártya, úgyhogy a driver, meg a játék hibáját meg is cáfoltam.
(#33346) zack: Csak nehogy úgy járj, hogy nem fogják másra kicserélni....
-
gyuszaa
őstag
válasz
Repsol600 #33349 üzenetére
Nálam így alakult a vásárlási szempont, giga alapból kilőve nálam, nincs vrm monitorozás, kevésbé jó hűtő, rezonálhat stb.. szememben ez a márka leszerepelt 7×××-nél.. nem véletlenül ennyi a használt ára sem, meg vannak azok az egy ventilátoros csodák.. nevetséges. Apró nálam ezért nem játszott, ha normális ajánlat volt (kevés) garanciával akkor 63-67 között volt.. mutyisok meg bolti áron adták az újakat.
Most kapható dual-x/flex-ek egy ideje spóroláson estek át, nem véletlenül ennyi az áruk ezeknek sem.
Kezdenek sínyleni a készletek, vapor-x is már 77-80-tól kezdődik ami már bőven nem éri meg R9 280X/7970 mellett. Én nekem kerek 70-ből van iponból (pont a drágulás előtt vettem), és stabil 1200-as órajelen simán hozza mindenhol a 7970 Ghz/ R9 280X teljesítményét, hasonló/ valamivel magasabb fogyasztással (nem mint ha érdekelne). Bár egyik legjobb aftermarket hűtő 7950-re, normális vrm bordával így többinél kevésbé esélyes normális értek között tartani 24/7-nél egy magsabb tuningnál.
Persze ha berakom azt megy kategória játszik akkor sem venném a fentieket, hanem kipótolnám egy normális 70-re. Így is nyomott áron lehet megszabadulni tőlük(pláne gyengébb konstrukció esetén) ilyen csökkenő árak mellett.
-
Repsol600
addikt
válasz
ricshard444 #33341 üzenetére
Értem. Aprón nézelődtem, de nem találtam Sapphire-t jó áron. Lenne még egy Gigabyte 7950 3 ventis, ilyenem volt csak 7870 nekem nem volt bajom vele, nem tudom a 7950-ben milyenek.
-
jur3l
csendes tag
Én egy hete vettem MSI R7970 Lightning BE-t ugyan ezt tapasztalom amit a képeken láttam.
Bios kapcsoló original állásban nekem így 1150/1500 és összevissza villog a kép, csíkozódik.
Nekem CoD Ghosts, Far Cry 3, NFS Most wanted, ezekben a játékokban produkálta.
Amikor a legújabb WHQL volt felrakva akkor ritkábban most a bétát kipróbáltam és állandóan, néha
nem is látom még a fegyveremet sem CoD ban...melyik programmal érdemes csökkenteni az órajelet?
-
Stukker1987
senior tag
Ha valakinek van feleslegben otthon 7950/70 vga-ja és hajlandó megbízható tagnak 3 havi részletre adni az szóljon legyen szíves
-
zack
nagyúr
Igaz ma csak egy szerón voltam szinte, de nem találkoztam képhibával. Még nem jelent semmit, de ha 3 nap múlva is ezzel a hírrel jövök, akkor az enyém se bírja a gyári tuningot.
Nincs ezzel gond. Megvárom az egyedi hűtéses 290-ek érkezését, és becserélem. Addig meg használom a nem tuningolt BIOS állásban 1050/6000-en. Persze csak akkor, ha nem jön elő képhiba.
Ha előjön akkor ez az elmélet meg fog dőlni, hogy nem bírja a gyári tuningot. -
zack
nagyúr
-
Mértem egy Sleeping-et különböző Powertune beállításokkal
A kártya 1200/1800-n a droppolt fesz 1.21V
Extreme AA:
-20%: 42/27
0%: 58/41
+20%: 58/41High AA:
-20%: 71/48
0%: 105/69
+20% 105/71Ami érdekesség, hogy nem az órajel csökkent hanem a kihasználtság 60%-ra leugrott -20%-nál és ott limitálta a kártyát végig.
-
válasz
Repsol600 #33340 üzenetére
Van
Kicsit hangosabb, mint a Dual-X, nagyon gagyi a hűtő borítása (kindertojás), a nyák nincs megerősítve így előszeretettel hajlik ha "jó" helyen fogod meg, magával a kártyával amúgy bajom csak a Boost miatt volt.
Én anno és most is csak azt tudom mondani, hogy csak akkor vedd ha (számodra) jelentősen olcsóbb, mint pl a régi verziós Dual-X.
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezzel a VTX 7950 kártyával?: [link]
Ugyan ez mint a képen, fekete nyákos. -
daveoff
veterán
Na, ma egész nap az 1050MHz-es bios-al játszottam BF4-et és sehol semmi hiba. Akkor ezt magyarázd meg, csak magadat nyugtatod ezzel, hogy a driver szar. Azért csak ebben a játékban jön elő, mert ez terhel jelenleg a legjobban. Erre már volt példa nem egyszer, hogy egy tuning a legújabb játéknál bukott meg.
-
Leszedtem a betat es felraktam a whql drivert fps nagyonjo, talan a jatek is szebb es egyenlore nemzalakozom a jephibakkal. Meguntam, hogy az egesz bf mamar 2xer iis teljes kepernyos villodzassal vot tele/ konkretan nem lattam a palyat csak a villogast/ egyenlore hibatlan. Viszavettem a memoriat mindent es semi nem segitett., szoval a beta driver ugy xar ahogy van.
-
gyuszaa
őstag
7950 - 1200/1500 Mhz - 13.9 WHQL
3Dmark Fire Strike :
Sniper Elite V2 Benchmark :
Build Version: 1.05Average FPS: 55.0
Minimum FPS: 27.1
Maximum FPS: 300.7Number Of Frames: 4206
Average Frame: 18.195ms
Minimum Frame: 3.325ms
Maximum Frame: 36.886ms---------------------------------------------------------------------
Average FPS: 54.8
Minimum FPS: 27.4
Maximum FPS: 313.8Number Of Frames: 4198
Average Frame: 18.242ms
Minimum Frame: 3.186ms
Maximum Frame: 36.513msResolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFFHeaven Valley 1.0 :
-
zack
nagyúr
Én tudom.
Illetve a BF4 + driver. Mert Crysis 3 alatt nincs gond.
Nem baj. Vigye csak vissza mindenki. Nem csodálnám, ha az MSI a sok hibátlan kártya visszavétele után, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal elküldené azu AMD-t melegebb éghajlatra. Azért mert még mindig nem tudnak drivert írni, az MSI és egyéb gyártókat hozzák nehéz helyzetbe.
Ide Mantle? Ha az alap driver ennyire fos, milyen lesz a saját API? Gyanítom rosszabb.
Ha egyszer cseréltetnem kell a Lightningot, lehet egy jóárasított GTX780 lesz belőle.. nV oldalon mindig is kevesebb volt a driver probléma. A sok fícsör meg mit ér, ha nem tudnak hozzá szoftvert írni. -
zack
nagyúr
Itt az újabb videó...Ez egy új 64-es TDM szeró volt...4 óra képhibáktól mentes játék után az új szerveren produkálta.
-
gyuszaa
őstag
Szépen a lapátoknál jött ki a különbség.
Nagyobb légszállítás miatt hatékonyabb, de így tényleg ugyanúgy hamarabb is közbeszól a saját ingerküszöb határai.
Kellemes értékek jöttek ki
Alaposan kitesztel ventiprofil mérvadó lehet azoknak akik vásárlás előtt vannak, és véletlenül se akarnak vele foglalkozni saját maguk.
Tény, hogy így agresszív az asus-hoz képest szükségtelenül, de itt is előjön amit írtál, hogy megint más még így is alapon, mint egy kis vacak süvítő ventilátornál fennálló tényleges hangzavar esetén lenne. -
HSM
félisten
válasz
gyuszaa #33308 üzenetére
Jaja... Aztán lehet, ezt rakom be a gamer-gépembe... Centire ugyanazt tudja, mint a Dual-X, hangban, hűtésben, tuningban is , legalábbis az első tesztek alapján. Viszont nekem ez jobban tetszik, dizájnosabb a hűtő, világító Sapphire felirat, Vapor-X feliratú backplate...
Viszont cseles rajta a venti, mert 1600rpm-en olyan hangos, mint a Dual-X 2000rpm körül. Viszont a hűtés is hasonló. Az ok, hogy a Dual-X-en vékonyabb a venti, és így magasabb fordulaton kezd annyi levegőt szállítani, ami már szélzajt csinál.
A Vaporban csak annyi a bonyodalom, hogy nagyon hamar gyorsul be a venti, így nehezebb rá halk ventiprofilt csinálni, többet kell vele szöszölni, de amúgy jó. Cserébe maxra tekert ventivel hangosabb/jobban hűt picivel.
Néma üzemmódban ez is olyan 1Ghz-et tud nálam, 1,1V-on, úgy 60-70 fok 1600-as ventivel.
Ami még tetszik, hogy magasabb fordulatokon picivel mélyebb hangja van, mint a Dual-X-nek, így kicsit kevésbé kellemetlen hangszínen hangos.
Igazából egyik sem jó, szóval végülis ez mindegy is.
-
zack
nagyúr
válasz
daveoff #33317 üzenetére
Oké. Csak így, hogy nem is biztos a kártya a hibás, nehogy rosszabb legyen amire cseréled...Mert benne van. Nálam 65% ASIC példányt cseréltek és lett belőle 70%. De a cserében ez benne lehet fordítva is.
(#33318) odorgg
Kizárt dolognak tartom, hogy az Asus-ok is xarok lennének. Szerintem valami a driverben nem tetszik nekik, mivel messze vannak a referenciáktól szinte mindenben. Aztán a kettő, a driver + BF4 már sok...
Nálam Crysis 3 alatt semmi hiba. Tehát a drivert akkor majdnem biztosan ki is lehet zárni, és marad a BF4. -
daveoff
veterán
Nem nagyon izgat, hogy jó e a kártya, vagy nem, akkor is visszaküldöm. Kb ez a 10. 79xx kártyám, és egyikkel se volt ilyen probléma. Ha meg igazad lenne akkor tele lenne a net lightning tulajok panaszaival külföldi fórumokon is, de nincs. Csak ez az iponos szar csinálja, ennyi. Van másik VGA-m, csak mondom ennyiért kipróbálom a nagy lightninget, de ez nekem nem kell.......
-
zack
nagyúr
válasz
daveoff #33309 üzenetére
Ez egy f@szság.
Hányszor lett leírva hogy ne BF4 alatt teszteld?
Nekem is pont ezeket csinálja, de csak bizonyos szervereken. Van ahol játszhatatlan, annyira villog, de ha kilépek, és másik szerverre megyek u.a. a pályára, akkor semmi. Tegnap 3-4 órát ment, semmi hiba. Aztán szervert váltottam, és jött a villogás.
Többet nem írok a témával kapcsolatban, mindenki azt visz vissza, amit akar.
Csak én 3x írtam már le, ne BF3-mal teszteld, és ne a legújabb CCC-vel, hanem valami régebbi Catalyst driverrel...Hogy ezt az igen egyszerű dolgot, nem érted, akkor a továbbiakban no comment...mod: Nem vagyok rosszindulatú, de miután le lett írva hogy teszteld, és nem úgy teszteled, Murphy szerintem "dolgozni" fog a kártyacserédnél.
(#33313) head1shot
Persze. El lett mondva, hogy az esetek többségében a képhiba oka a BF4 és a driverben keresendő.
Ennek ellenére még mindig van aki BF4-ben teszteli. Volt itt talán 1 eset, akinek más játékban se ment emelt órajelen...Na neki garanciális a problémája. Csak a sok "okos" összekötötte ezt az esetet, és a BF4 alatti képhibákat, és ebből jött, hogy nem bírják a megemelt órajelet. -
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #33311 üzenetére
Tisztában vagyok ezzel én is, olvasom a topikot. 1100-on ugyanúgy csinálja, de még 1050-en is vannak néhol képi hibák. Memóriát is csökkentettem, az se oldotta meg. De máshogy oldom meg a problémát, élek az elállás jogával, és szépen megy vissza a kártya.
(#33313) head1shot: Ez érdekes.....
-
-
-
HSM
félisten
válasz
gyuszaa #33306 üzenetére
Érdekes, nekem pl. Valley "zárókép" a maga 4-5000FPS-ével a Vapor-X 280X-en, ami ma próbálgatok, még jobban cincog, mint az előző két Dual-X karimon, azonos órajelen.
Pedig ugye mindegyik ugyanaz a NYÁK és alkatrészek.
Játék alatt szerencsére mindegyik csöndes volt eddig, a 7950-em is, de a 7870 XT sem volt vészes.
Amúgy nemcsak a tekercseken múlik tapasztalataim szerint, ugyanis volt nekem több I7 920 procim is, amik halkan, de tudnak ciceregni, és volt köztük azonos alaplapban és konfigban is különbség, mennyire hegedültek.
Illetve a táptól is függ, ahogy már írtam.
#33299) trufa12: Az említett teszt stabilitásra annyiból nem jó, hogy egy játéknál intenzív a kommunikáció a GPU és a CPU között, míg egy ilyen tesztnél alig. Az simán okozhat tuningnál stabilitási gondokat. Nálam nincs tuningolva a proci, én így teszteltem anno és fagyás sem volt azzal a karival.
-
gyuszaa
őstag
válasz
trufa12 #33299 üzenetére
Stabilitástesztre nem jó a furmark.
Egyébként nekem 3dmark ice storm (a mobilos teszt, sok fps) alatt marhára cicergett a 7850 és 7870XT (nem annyira hangosan), de ez a vapor néma.
Tekercsek szigetelésétől is függ, hogy mennyire képes elnyelni a rezgéseket ilyen helyzetekben.
Itt szépen le van írva a coil whine eredete. -
-
daveoff
veterán
Na.....írtam az ipon-nak, hogy megy vissza a lightning, mert egy nagy KAKA! Remélem nem problémáznak.
-
Toxy
aktív tag
válasz
ricshard444 #33292 üzenetére
Nekem MSI 7950-el rendesen fut minden maxon.
Néhol lemegy az fps 40 körülre. de teljesen rendben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parfüm topik
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Fel kell készülnünk a 2G kivezetésére
- Itt az ASUS AI-ra kihegyezett VGA-ja
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest