Hirdetés
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
wagi
senior tag
-
daveoff
veterán
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Akkor nálad rendben vannak a kártyák, örülj neki, nekünk nem volt ilyen szerencsénk sajnos. Mondjuk a helyedbe biztos kipróbálnám kikapcsolt cf-el külön a két kártyát....
-
zack
nagyúr
Amióta átkapcsoltam a BIOS-t, azóta nincs képhibám.

Úgy néz ki, az enyém se bírja a gyári emelt órajelet.
-
N.Ferry
senior tag
Egy 7970 cf-hez elég lenne egy I5 2500k 4.8-on vagy akár 5-ön?

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
trufa12
üzenetére
AMD vs nVidia témával ne ezt a topicot bombázzátok. Azért van saját topicja, hogy akit érdekel a téma az átnéz oda.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szerintem a 7970 dragabban nyitott mint a 290x igy tularazasrol nemkene beszelni.
-
HSM
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szerintem rendben van... A jobb csipeket válogatják arra, szóval mondjuk 15%-al gyorsabb lapka és ez szerintem simán indokolja a 33%-os felárat. A 7950-eket is fel lehetett húzni 7970 szintre, csaképpen közben jóval többet zabáltak és melegebbek is voltak, általában.
-
zack
nagyúr
Megjöttek a 780Ti kártyák...Brutál drágák lettek.
AMD-nek nyert ügye van. [link] -
daveoff
veterán
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Azért mert neked a két kártya tuti nem pörög 100%-on 1150-en. Mennyi a kihasználtság, 70-80%?
(#33377) tom_tol: Mindig 1256mV-ot kap a kártya, ha a TDP limit engedi mindig 1150-en megy.
-
tom_tol
addikt
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Hogy néznek ki ezek a karik feszültség ügyben.
Alap 1070, boost 1150 MHz. Mikor mennyi a vcore ? -
HSM
félisten
válasz
sixpak
üzenetére
MSI Afterburner tud még unofficial OC módot, ami kiiktatja a TDP limitet, de az eléggé nem ajánlott kategória.
Arra viszont biztosan jó, hogy kipróbáld így a játékot, milyen, mennyire baj, hogy nem megy 1100-on. Ha nagyon hiányzik, még mindig el lehet gondolkozni a BIOS-os dolgon. 
-
OHHH FAK!!! Más megoldás nincs?
Én nem értek ezekhez a dolgokhoz, biztos, hogy hazavágnám a kártyát.
Tehát vagy nekiállok kókányolni vagy megpróbálok együtt élni ezzel a csúfondáros ténnyel, miszerint a kedvenc játékom alatt szinte nem is megy a vga-m.
Ez hihetetlen....
Azért kösz. -
Sziasztok, nem tudjátok, hogy ez mitől lehet?

Ezt BF4 közben mértem és az a gond, hogy szinte végig 850mhz-en megy a gpu, csak néha ugrik fel a catalystban beállított 1000 mhz-re.
Kipróbáltam 1100-on is, de ott is ugyanez, 850 és az 1100-as tüskék.
Ez normális?
Benchmarkokban viszont végig a húzott órajeleken megy.
A power limit +20-on van, mint mindig.
Lehet ezzel valamit csinálni???
Kösz. -
trufa12
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Nem értem mi ez most hogy ez a 2 játék mindenkinél máshogy fut , nálam a cod mindent maxra húzva 60 fps, nem több nem kevesebb.
Pont elég .(de állítom itt a játékok, és a win8.1 lehet a ludas. mert nyomják a marketinget ezerrel hogy jobban fut 8.1 en mint 7 en. de ők sem tudják teljesíteni amit mondanak..
És lehet az fps meg van de annyi hiba van, és hogy mindenkinél máshogy működik . ilyet még nem csesztem eme (közép szerű 10+ év pc pályafutásom alatt .)
Új tapsztalat, ami nem ide illik de be írom, mindneki nézze meg a kis hűtő bordát az alaplapján , mert az is közre játszhat, ismerősömnek 1 teljesen átlag lapja van 970 es gigabyte de most vette észre hogy forró (annyira forró volt ott a vga-k felöli hűtése a lapnak hogy rá égett az ujjlenyomata
)Rakott rá jobb (nagyobb)bordát meg 1 ventit most már nem fagyogat a gépe és nem akad játék közben sem.)
Lehet valakinek hasonló lesz ezért írtam ide .Meg ha valaki jár alaplapos topicba oda majd linkelje be.
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Sztornózom az előző kommentem és annyiban módosítom, hogy:
Levettem High-ra, visszatettem HBAO+-ra, így vesztettem 15fps-t, de bőven 60 fölött mozgok maxon FXAA-val, mikor szimpla állítgatás nélkül ugyanígy volt a beállítás, ugyanitt jó ha megvolt a 40fps.
Most már tuti nem lesz benne a tesztben...kiszámíthatatlan és ronda, az ilyen nem értékelhető alany.
-
Codban levettem az árnyékolást hbao+-ról high-ra és 2x annyi fps-m lett, próbáljátok meg, így legalább fps szempontjából játszható.
-
jur3l
csendes tag
Mivel tudom lementeni én a kártyámon lévő aktuális biosokat? És feltenni a tiedet ?
A biztonság kedvéért MSI R7970 Lightning BE -ről beszélünk-e?
És van-e jelentősége, hogy melyik állásban van a kapcsoló amikor feltelepítem ?Ugye van az original és az LN2 az original állás a gép hátulja felé az LN2 a gép eleje felé néz.
Bocsi zack lehet, hogy véletlenül privátot küldtem. Nem volt szándékos
-
zack
nagyúr
válasz
daveoff
üzenetére
Nekem mindegy. Ez lesz a 2. csere. Ha a harmadik kártya is ilyen lesz, akkor már kérhetem a levásárást, vagy pénz vissza. Nekem jó lenne ez a kártya, nem akarok mást, csak bírja azokat a specifikációlkat amiért pénzt adtam. Ha nem bírja, akkor másikat kell adniuk. LE-t meg eleve nem adhatnak mert az más típusjelzés..

-
daveoff
veterán
Ez a durva, hogy Cseneles-nek, és neked se volt a második állásban 1050Mhz-es bios. Ezekkel a kártyákkal valami nagyon nem stimmel, ezért is döntöttem úgy, hogy inkább visszaküldöm. Egyébként nálam 1050Mhhz-en nem hibázik sehol a kártya, úgyhogy a driver, meg a játék hibáját meg is cáfoltam.
(#33346) zack: Csak nehogy úgy járj, hogy nem fogják másra kicserélni....
-
gyuszaa
őstag
válasz
Repsol600
üzenetére
Nálam így alakult a vásárlási szempont, giga alapból kilőve nálam, nincs vrm monitorozás, kevésbé jó hűtő, rezonálhat stb.. szememben ez a márka leszerepelt 7×××-nél.. nem véletlenül ennyi a használt ára sem, meg vannak azok az egy ventilátoros csodák.. nevetséges. Apró nálam ezért nem játszott, ha normális ajánlat volt (kevés) garanciával akkor 63-67 között volt.. mutyisok meg bolti áron adták az újakat.
Most kapható dual-x/flex-ek egy ideje spóroláson estek át, nem véletlenül ennyi az áruk ezeknek sem.
Kezdenek sínyleni a készletek, vapor-x is már 77-80-tól kezdődik ami már bőven nem éri meg R9 280X/7970 mellett. Én nekem kerek 70-ből van iponból (pont a drágulás előtt vettem), és stabil 1200-as órajelen simán hozza mindenhol a 7970 Ghz/ R9 280X teljesítményét, hasonló/ valamivel magasabb fogyasztással (nem mint ha érdekelne). Bár egyik legjobb aftermarket hűtő 7950-re, normális vrm bordával így többinél kevésbé esélyes normális értek között tartani 24/7-nél egy magsabb tuningnál.
Persze ha berakom azt megy kategória játszik akkor sem venném a fentieket, hanem kipótolnám egy normális 70-re. Így is nyomott áron lehet megszabadulni tőlük(pláne gyengébb konstrukció esetén) ilyen csökkenő árak mellett.
-
Repsol600
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Értem. Aprón nézelődtem, de nem találtam Sapphire-t jó áron. Lenne még egy Gigabyte 7950 3 ventis, ilyenem volt csak 7870 nekem nem volt bajom vele, nem tudom a 7950-ben milyenek.
-
jur3l
csendes tag
Én egy hete vettem MSI R7970 Lightning BE-t ugyan ezt tapasztalom amit a képeken láttam.
Bios kapcsoló original állásban nekem így 1150/1500 és összevissza villog a kép, csíkozódik.
Nekem CoD Ghosts, Far Cry 3, NFS Most wanted, ezekben a játékokban produkálta.
Amikor a legújabb WHQL volt felrakva akkor ritkábban most a bétát kipróbáltam és állandóan, néha
nem is látom még a fegyveremet sem CoD ban...melyik programmal érdemes csökkenteni az órajelet?
-
Stukker1987
senior tag
Ha valakinek van feleslegben otthon 7950/70 vga-ja és hajlandó megbízható tagnak 3 havi részletre adni az szóljon legyen szíves

-
zack
nagyúr
Igaz ma csak egy szerón voltam szinte, de nem találkoztam képhibával. Még nem jelent semmit, de ha 3 nap múlva is ezzel a hírrel jövök, akkor az enyém se bírja a gyári tuningot.
Nincs ezzel gond. Megvárom az egyedi hűtéses 290-ek érkezését, és becserélem. Addig meg használom a nem tuningolt BIOS állásban 1050/6000-en. Persze csak akkor, ha nem jön elő képhiba.
Ha előjön akkor ez az elmélet meg fog dőlni, hogy nem bírja a gyári tuningot. -
zack
nagyúr
-
Mértem egy Sleeping-et különböző Powertune beállításokkal
A kártya 1200/1800-n a droppolt fesz 1.21V
Extreme AA:
-20%: 42/27
0%: 58/41
+20%: 58/41High AA:
-20%: 71/48
0%: 105/69
+20% 105/71Ami érdekesség, hogy nem az órajel csökkent hanem a kihasználtság 60%-ra leugrott -20%-nál és ott limitálta a kártyát végig.
-
válasz
Repsol600
üzenetére
Van
Kicsit hangosabb, mint a Dual-X, nagyon gagyi a hűtő borítása (kindertojás), a nyák nincs megerősítve így előszeretettel hajlik ha "jó" helyen fogod meg, magával a kártyával amúgy bajom csak a Boost miatt volt.
Én anno és most is csak azt tudom mondani, hogy csak akkor vedd ha (számodra) jelentősen olcsóbb, mint pl a régi verziós Dual-X.
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezzel a VTX 7950 kártyával?: [link]
Ugyan ez mint a képen, fekete nyákos. -
daveoff
veterán
Na, ma egész nap az 1050MHz-es bios-al játszottam BF4-et és sehol semmi hiba. Akkor ezt magyarázd meg, csak magadat nyugtatod ezzel, hogy a driver szar. Azért csak ebben a játékban jön elő, mert ez terhel jelenleg a legjobban. Erre már volt példa nem egyszer, hogy egy tuning a legújabb játéknál bukott meg.
-
Leszedtem a betat es felraktam a whql drivert fps nagyonjo, talan a jatek is szebb es egyenlore nemzalakozom a jephibakkal. Meguntam, hogy az egesz bf mamar 2xer iis teljes kepernyos villodzassal vot tele/ konkretan nem lattam a palyat csak a villogast/ egyenlore hibatlan. Viszavettem a memoriat mindent es semi nem segitett., szoval a beta driver ugy xar ahogy van.
-
gyuszaa
őstag
7950 - 1200/1500 Mhz - 13.9 WHQL
3Dmark Fire Strike :
Sniper Elite V2 Benchmark :
Build Version: 1.05Average FPS: 55.0
Minimum FPS: 27.1
Maximum FPS: 300.7Number Of Frames: 4206
Average Frame: 18.195ms
Minimum Frame: 3.325ms
Maximum Frame: 36.886ms---------------------------------------------------------------------
Average FPS: 54.8
Minimum FPS: 27.4
Maximum FPS: 313.8Number Of Frames: 4198
Average Frame: 18.242ms
Minimum Frame: 3.186ms
Maximum Frame: 36.513msResolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFFHeaven Valley 1.0 :
-
zack
nagyúr
Én tudom.
Illetve a BF4 + driver. Mert Crysis 3 alatt nincs gond.
Nem baj. Vigye csak vissza mindenki. Nem csodálnám, ha az MSI a sok hibátlan kártya visszavétele után, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal elküldené azu AMD-t melegebb éghajlatra. Azért mert még mindig nem tudnak drivert írni, az MSI és egyéb gyártókat hozzák nehéz helyzetbe.
Ide Mantle? Ha az alap driver ennyire fos, milyen lesz a saját API? Gyanítom rosszabb.
Ha egyszer cseréltetnem kell a Lightningot, lehet egy jóárasított GTX780 lesz belőle.. nV oldalon mindig is kevesebb volt a driver probléma. A sok fícsör meg mit ér, ha nem tudnak hozzá szoftvert írni.
-
zack
nagyúr
Itt az újabb videó...Ez egy új 64-es TDM szeró volt...4 óra képhibáktól mentes játék után az új szerveren produkálta.

-
gyuszaa
őstag
Szépen a lapátoknál jött ki a különbség.
Nagyobb légszállítás miatt hatékonyabb, de így tényleg ugyanúgy hamarabb is közbeszól a saját ingerküszöb határai.
Kellemes értékek jöttek kiAlaposan kitesztel ventiprofil mérvadó lehet azoknak akik vásárlás előtt vannak, és véletlenül se akarnak vele foglalkozni saját maguk.

Tény, hogy így agresszív az asus-hoz képest szükségtelenül, de itt is előjön amit írtál, hogy megint más még így is alapon, mint egy kis vacak süvítő ventilátornál fennálló tényleges hangzavar esetén lenne. -
HSM
félisten
válasz
gyuszaa
üzenetére
Jaja... Aztán lehet, ezt rakom be a gamer-gépembe... Centire ugyanazt tudja, mint a Dual-X, hangban, hűtésben, tuningban is , legalábbis az első tesztek alapján. Viszont nekem ez jobban tetszik, dizájnosabb a hűtő, világító Sapphire felirat, Vapor-X feliratú backplate...

Viszont cseles rajta a venti, mert 1600rpm-en olyan hangos, mint a Dual-X 2000rpm körül. Viszont a hűtés is hasonló. Az ok, hogy a Dual-X-en vékonyabb a venti, és így magasabb fordulaton kezd annyi levegőt szállítani, ami már szélzajt csinál.
A Vaporban csak annyi a bonyodalom, hogy nagyon hamar gyorsul be a venti, így nehezebb rá halk ventiprofilt csinálni, többet kell vele szöszölni, de amúgy jó. Cserébe maxra tekert ventivel hangosabb/jobban hűt picivel.
Néma üzemmódban ez is olyan 1Ghz-et tud nálam, 1,1V-on, úgy 60-70 fok 1600-as ventivel.

Ami még tetszik, hogy magasabb fordulatokon picivel mélyebb hangja van, mint a Dual-X-nek, így kicsit kevésbé kellemetlen hangszínen hangos.
Igazából egyik sem jó, szóval végülis ez mindegy is. 
-
zack
nagyúr
válasz
daveoff
üzenetére
Oké. Csak így, hogy nem is biztos a kártya a hibás, nehogy rosszabb legyen amire cseréled...Mert benne van. Nálam 65% ASIC példányt cseréltek és lett belőle 70%. De a cserében ez benne lehet fordítva is.
(#33318) odorgg
Kizárt dolognak tartom, hogy az Asus-ok is xarok lennének. Szerintem valami a driverben nem tetszik nekik, mivel messze vannak a referenciáktól szinte mindenben. Aztán a kettő, a driver + BF4 már sok...
Nálam Crysis 3 alatt semmi hiba. Tehát a drivert akkor majdnem biztosan ki is lehet zárni, és marad a BF4.
-
daveoff
veterán
Nem nagyon izgat, hogy jó e a kártya, vagy nem, akkor is visszaküldöm. Kb ez a 10. 79xx kártyám, és egyikkel se volt ilyen probléma. Ha meg igazad lenne akkor tele lenne a net lightning tulajok panaszaival külföldi fórumokon is, de nincs. Csak ez az iponos szar csinálja, ennyi. Van másik VGA-m, csak mondom ennyiért kipróbálom a nagy lightninget, de ez nekem nem kell.......
-
zack
nagyúr
válasz
daveoff
üzenetére
Ez egy f@szság.
Hányszor lett leírva hogy ne BF4 alatt teszteld? 
Nekem is pont ezeket csinálja, de csak bizonyos szervereken. Van ahol játszhatatlan, annyira villog, de ha kilépek, és másik szerverre megyek u.a. a pályára, akkor semmi. Tegnap 3-4 órát ment, semmi hiba. Aztán szervert váltottam, és jött a villogás.
Többet nem írok a témával kapcsolatban, mindenki azt visz vissza, amit akar.
Csak én 3x írtam már le, ne BF3-mal teszteld, és ne a legújabb CCC-vel, hanem valami régebbi Catalyst driverrel...Hogy ezt az igen egyszerű dolgot, nem érted, akkor a továbbiakban no comment...
mod: Nem vagyok rosszindulatú, de miután le lett írva hogy teszteld, és nem úgy teszteled, Murphy szerintem "dolgozni" fog a kártyacserédnél.
(#33313) head1shot
Persze. El lett mondva, hogy az esetek többségében a képhiba oka a BF4 és a driverben keresendő.
Ennek ellenére még mindig van aki BF4-ben teszteli. Volt itt talán 1 eset, akinek más játékban se ment emelt órajelen...Na neki garanciális a problémája. Csak a sok "okos" összekötötte ezt az esetet, és a BF4 alatti képhibákat, és ebből jött, hogy nem bírják a megemelt órajelet. -
daveoff
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Tisztában vagyok ezzel én is, olvasom a topikot. 1100-on ugyanúgy csinálja, de még 1050-en is vannak néhol képi hibák. Memóriát is csökkentettem, az se oldotta meg. De máshogy oldom meg a problémát, élek az elállás jogával, és szépen megy vissza a kártya.
(#33313) head1shot: Ez érdekes.....
-
-
-
HSM
félisten
válasz
gyuszaa
üzenetére
Érdekes, nekem pl. Valley "zárókép" a maga 4-5000FPS-ével a Vapor-X 280X-en, ami ma próbálgatok, még jobban cincog, mint az előző két Dual-X karimon, azonos órajelen.
Pedig ugye mindegyik ugyanaz a NYÁK és alkatrészek.
Játék alatt szerencsére mindegyik csöndes volt eddig, a 7950-em is, de a 7870 XT sem volt vészes.Amúgy nemcsak a tekercseken múlik tapasztalataim szerint, ugyanis volt nekem több I7 920 procim is, amik halkan, de tudnak ciceregni, és volt köztük azonos alaplapban és konfigban is különbség, mennyire hegedültek.

Illetve a táptól is függ, ahogy már írtam.
#33299) trufa12: Az említett teszt stabilitásra annyiból nem jó, hogy egy játéknál intenzív a kommunikáció a GPU és a CPU között, míg egy ilyen tesztnél alig. Az simán okozhat tuningnál stabilitási gondokat. Nálam nincs tuningolva a proci, én így teszteltem anno és fagyás sem volt azzal a karival.

-
gyuszaa
őstag
válasz
trufa12
üzenetére
Stabilitástesztre nem jó a furmark.
Egyébként nekem 3dmark ice storm (a mobilos teszt, sok fps) alatt marhára cicergett a 7850 és 7870XT (nem annyira hangosan), de ez a vapor néma.
Tekercsek szigetelésétől is függ, hogy mennyire képes elnyelni a rezgéseket ilyen helyzetekben.
Itt szépen le van írva a coil whine eredete. -
-
daveoff
veterán
Na.....írtam az ipon-nak, hogy megy vissza a lightning, mert egy nagy KAKA! Remélem nem problémáznak.
-
Toxy
aktív tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Nekem MSI 7950-el rendesen fut minden maxon.
Néhol lemegy az fps 40 körülre. de teljesen rendben van.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS RTX 5090 32GB GDDR7 ROG ASTRAL OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ROG Strix GeForce RTX 3090 OC Edition 24GB GDDR6X
- Asus TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition (TUF-RTX-3080TI-O12G-GAMING)
- RTX 3070 Founders Edition
- ASRock RX 9060 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Dell Precision 5560 i7-11850H vPro FHD+ 100%sRGB 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
- Lenovo Thinkpad 13 G2 Intel i3-7100 laptop (hiányos, de működik)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- DEEPCOOL Függőleges GPU adapter
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nekem volt 2db Giga 7870 WF 3 kártyám is és semmi gondom nem volt velük, ezét gondoltam kipróbálok egy 7950-est is, de ez még nincs eldöntve...
De biztosan lesz gazdája egy pár darabnak...

Arra viszont biztosan jó, hogy kipróbáld így a játékot, milyen, mennyire baj, hogy nem megy 1100-on. Ha nagyon hiányzik, még mindig el lehet gondolkozni a BIOS-os dolgon. 

) Csak a bf4 van ez, es ameg a szerverek crashelnek, random textura hanghibak vanak a jatekban tenyleg nem ertem miert kell erre alapozni hogy a krtya a rossz, a beta driverekrol ne is beszeljunk.
Le vagyok maradva vagy 80 hozzászólással a másik topicban.