- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
Rabbitf_24 #32897 üzenetére
Mindkettönek saját profilja van.Ott a képen amit linkeltél eggyel lejjebb kell kattintani ott tudod bepipálni amit akartál.Mindkét bench menne nélküle is, de csak ha fullscreenben van.Ablakban nem megy sehol a CF, ezért is van pl a bf4ben borderless opcio.
-
válasz
A Valley meg a Heaven?
Semmire nem jók, kártyákat hasonlítani esetleg, de tesztelésre ott vannak a komolyabb játékok. -
HSM
félisten
válasz
Miért nem teszteled ki őket külön-külön? Akkor legalább tudnád, melyik mit tud. Úgysincs két egyforma tuningos.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
ricshard444 #32896 üzenetére
megy is mindenhol, csak az unigine heaven és valley nem megy cf-ben, ez meg jó stabilitás tesztelés lenne.
-
válasz
Rabbitf_24 #32894 üzenetére
20ból 19 helyen mennie kéne a CF-nek, nem tudom mit szenved össze a géped a cuccal
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Rabbitf_24 #32894 üzenetére
Amd féle előre bla bla bla-t Azt hiszem. Már nincsenek meg a kicsik, de ment a cf tuti. Próbáld meg mással is, hátha, de mennie kellene.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Rabbitf_24 #32890 üzenetére
Skrollozd feljebb, ott kell lennie bal oldalt add new vagy valami hasonló opciónak. Valahogy így :[link]
-
KAMELOT
titán
válasz
Motion_Blur #32872 üzenetére
-
trufa12
addikt
Az miért van hogy ha újra indítom a gépet be kell lépnem a biosba és ki lépek akkor indítja csak az oprendszert, ha simán újra indítom nem látja a rendszert az ssd-n
UEFI bios.
-
trufa12
addikt
válasz
Motion_Blur #32886 üzenetére
akkor ennyivel jobb a vga-d
pedig ugyan az van nekem is csak ez nem msi hanem sapphire .
haha proci teszt nem kell köszi
-
trufa12
addikt
válasz
Motion_Blur #32880 üzenetére
nem sokat dob rajta az i7 ! . én meg emiatt nyugodtam meg
-
trufa12
addikt
válasz
fatal1ty1984 #32883 üzenetére
az mind1 magamtól beállítottam , ott a másik teszt lentebb .
-
válasz
Motion_Blur #32875 üzenetére
Annak tunik
nekem 1240 korul 50fps az atlag es 40 mhz nem kene hogy dobjon ennyit.
(#32880) Motion_Blur najo en 1600 futattam
-
HSM
félisten
válasz
trufa12 #32871 üzenetére
Akkor megérte váltani, örülök...
Az a hátlapi fém lemeznek elvileg fel kéne feküdnie a socket hátlapi fémlapja mögé... Akkor van baj, ha a lapon van ott valami alktrész, ez sajnos néha előfordul.
Ha csak csavarok fogják, de jól, akkor végülis nagy baj szerintem nincs. Bár azért nyilván jobb, ha hátul nagyobb felületen felfekszik egy ilyen nagyobbacska hűtő.
Nekem pl. egy ilyen szörnyeteg figyel a lap hátulján (a jobboldali nagy az): [link](#32879) trufa12: Adtál neki nagyobb TDP-limitet BIOS-ban? Ha igen, fel kéne kapcsoljon... Én adtam neki 100A-t limitnek, non-stop tekeri a turbo 3600-3800-on, pedig amúgy csak 3,4Ghz lenne az enyém.
(#32873) Biguli: Azért ne felejtsük el, hogy egészen mostanáig (290X) ez volt az AMD csúcs-VGA-ja, míg az említett Phenom 2 X6 proci azért már nem mai csirke....
Persze, nem egy gyenge proci, de már látni a hiányosságait egy ennyire erős VGA mellett több játékban is.
-
trufa12
addikt
válasz
-
válasz
ezr 7950 el merted?
-
Biguli
csendes tag
Félelmetes, hogy mik vannak. Eszemben nem volt, hogy a CPU ennyire fogni fogja a VGA-t.
Na mindegy. Minden mükszik, csak nem passzolnak.
Köszi mindent! A procit meg meglássuk...
-
trufa12
addikt
Olyan elégedett vagyok . (hogy nagyon ) És nincs akadás, a vga- hozza amit kell neki, ráadás lap végett voltak gondjaim, ebben a lapban fix 63 fok a vga- és agyon van tuningolva de izom stabil ...
a proci is 4.6 ghz ... a ramokat is simán fel lőtte 1866 ra ...
nem kellett semmit sem trükköznöm .
egy dolog nem tetszett a dark rock advanced c1 felfogatása szerintem kicsit fikli faklira sikeredett.. (mármint a tervezés) mert ugye a socket -et nem lehet le venni az alaplapról .de a hátulján ott a vas, nah most még erre megy a hűtésnek a nagy lapja.. ami nem éppen illyeszkedik , de én le szartam oda csavartam és ennyi, a procin rajta a hűtés, de féltem hogy a lap reccsen de csak meg se görbült és stb...
szóval gondolom normálisan fel fogattam, mert néztem én videót de nem találtam , meg néztem a hivatalos oldalt is írják hogy fel megy rá , fel is ment csak véleményem szerint kissé kókány ez így ... nem érzem biztonságban magam persze le esni nem fog de 2 órát szereltem rá a hűtést hogy nagyjából 1 szintre legyen meghúzva és nehogy törjek valamit, hát para volt de megérte.
-
HSM
félisten
Soha többet gigát (kivéve ha ref), ezt már régen megfogadtam.
Igénytelen vacak az összes. Az a legolcsóbb, és 3 év garos, valahol ennek ára van.
Persze, akad, ami azért működik, de nekem egyáltalán nem szimpatikusak. Persze, lehet jók vele a tapasztalatok, bár ennek is számtalan oka lehet... Az MSI is sokszor gázos, bár hogy a Lightning is, ez meglepett, Sapphire-el nekem semmi bajom a drágább VGA-knál, és nem a legolcsóbb kiszerelések esetén, elégedett vagyok a minőségével minden téren a saját 7970 OC-mank. A gyári ventiprofil kicsit túl agresszív, de amúgy kitűnő.
Kattintással tudok BOOST és nem BOOST mód között is váltani gyárilag, tök jó.
(#32861) Biguli: 63% GPU Usage az elég maszív CPU-limitre utal.
De ha 60 felett az FPS, akkor teljesen mindegy, szvsz...
Játékra procit én inkább egy négymagos Intelt ajánlok.
(#32863) trufa12: A 9000-es is ugyanaz, mint a 8300-ak, csak gyárilag 4,7-5Ghz közötti órajellel. Az a 4670k tökéletes választás volt szvsz.
Nekem az előd 3570k van, de nagyon szeretem.
(#32864) Biguli: Nincs baj az AMD procikkal, csak játékra nem mindig ideálisak, mert a játékok szeretnek kevés magot használni, de abban az Intel (magonként) jóval erősebb. Persze, modern, jól megírt játékokban állja a sarat az AMD, de nem mind ilyen sajnos.
(#32866) Motion_Blur: Nekem is volt egy 59.9%-osom... De jól bírta. 1150-et szikla szilárdan, 1200-at szemetelve tesztre (valley) tudott.
Most 65%-osom van, hasonló, bár azon még nem sikerült belőnöm 1125 felett, nem foglalkoztam vele.
Úgyis alapon megy, 1000/1450-en, 1,1V-ra alulfeszelve.
-
-
trufa12
addikt
-
Biguli
csendes tag
-
trufa12
addikt
válasz
Biguli #32861 üzenetére
Semmilyen amd procit nem javaslok
vagy legalábbis ez a8xxx
próbálkozz a 9xxx szériával (azt nem ismerem így nem tudom )de most váltottam a 8320 at 1 intel i5 4670 k ra, veri a procit persze oc-zva .) (de az is oc-z van volt ) és úgyis kevesebb pontot ért el .
meg játékok alatt is bőven meglátszik a változás.
Azóta boldog vagyok
nem törik a kép és stb. ezzel a lappal (z87 extreme 4 , seggszikla) az oc nagyon szépen megy
vga-ból is kihoztam most 1100 mhz/6300 at .
-
WaterWawe
őstag
Üdv!
Valaki meg tudná nekem mondani hogy ha nézek egy videót jútyúbon akkor miért villog a képernyő teteje? -
Biguli
csendes tag
Megcsináltam, amiket javasoltatok.
Az MSI programjánál akciódúsabb jeleneteknél sem ment 63 % fölé a GPU kihasználtsága úgy, hogy az alap 3 GHZes órajelet a procinál felhúztam a még stabil 3.75GHZre.
Viszont max beállitások mellett, ami nem a fullt jelenti, elég stabil 60 körüli FPSt kaptam Vsync mellett. Ez is haladás.
Akkor nyugodt lehetek ugyi, hogy nem a rendszerem körül van valami átok, ugye?
Milyen procit javasoltok 7970 mellé AMD fronton? FX vagy Bulldozer? Nem vagyok képben mostanság már.
Ismét köszi mindent!
-
zack
nagyúr
70% ASIC, tehát alacsonyabb mint az előzőnek. Viszont alapfeszen viszi a GPU az 1200-at. Rohangálós napom lesz, de majd alaposabban megnézem ha hazajöttem. A kezdet nem rossz.
-
zack
nagyúr
Megjöttem én is. G510 beüzemelve, a kártyát még csak most fogom berakni.
-
TTomax
félisten
válasz
Rabbitf_24 #32853 üzenetére
Akkor a CCC verziód bugos...
-
trufa12
addikt
Össze raktam a configot,
hát durva . ) sokkal jobb az AMD -nél,
batman 60-90 fps között megy , idáig ami új játék azzal bírtam tesztelniamit még észre vettem , sokkal stabilabb maga a windows is. gyorsabban megy minden .
Nincsenek akadások, a játék közbe van de az gondolom a kis seagate 16 mb caches hdd miatt van, mert ezt most oda telepítettem .
Pl diablo 3 , tökéletesen betölt 0 akadás , ssd-ről .idáig hiába volt ssd-n amdnél akkor is voltak kisebb akadások . lassabban is töltött be .
Durva az intel még mindig
nem mellesleg oc-ban is jó .
-
TTomax
félisten
válasz
Rabbitf_24 #32850 üzenetére
-
Rabbitf_24
addikt
kössz srácok, már csak azt áruljátok el, hogy nálatok miért van az az opció, hogy be tudjátok lőni minden alkalmazásra a CF-et, én meg csak simán ki és be tudom kapcsolni?
egyébként ugrál a kihasználtság, nem konstans értékeken van játék közben.
Ki is van iratva, csak a bal oldali sarokba, nem a jobb oldaliba.Rápróbálok 1-2 régebbire is.
Köszönöm a tippeket.
-
HSM
félisten
válasz
Rabbitf_24 #32844 üzenetére
Ahogy írtad, akkor nagyjából kihjatja 3Dmark alatt. Javaslom egy nem is olyan régi posztom: [link]
-
Raggie
őstag
válasz
Rabbitf_24 #32847 üzenetére
Teszteld valami mérsékelten régebbi játékkal (Crysis vagy BF3) azoknál tuti van már jó CF támogatás a driverben.
Játék alatt meg HWinfo és Rivatuner statistic Server kombóval nyomd ki a kihaszáltság százalékokat a képernyőd sarkába.
(mármint ha csak azt akarod megnézni, hogy ki fogja-e hajtani a CPU-d a kártyáidat)
-
Raggie
őstag
válasz
Rabbitf_24 #32844 üzenetére
Játék alatt nézd! A szintetikus teszprogramok sokszor nem valós képet festenek ezekről a dolgokról.
-
demmer123
őstag
Power limitet mikor kell állítani a videókártya tuningnáll? És ha állítok akkor nő a fogyasztás?
-
Raggie
őstag
válasz
Biguli #32834 üzenetére
Nem hiszem. Inkább tegyél fel egy régebbi bétát, vagy egy WHQL-t, mert a 6magos Phenom is bőven ki kell hajtsa ez alatt a progi alatt a VGA-d.
Mondjuk egy kicsit húzhatsz az alap órajeleden ha tudsz, 3,5-3,7-ig tuti elmegy gond nélkül az a proci.
Memóriáknak szinte semmi jelentősége FPS-ben. Az kizárólag VGA és processzor.
Még egy dolog:
rakd fel az MSI afterburner-t és nézd meg hogy játék alatt a vga órajele nem ugrál-e lefelé. Ha igen, akkor vedd fel a power Limit-et +20-30%-ra. -
Biguli
csendes tag
válasz
Raggie #32832 üzenetére
A legfrissebb, nem béta driver van fent. Azzal nem lehet gond.
Akkor csak jól érzem, hogy valami nem stimmel.
Driveren kívül valami esetleg? Azért látom, hogy a "körítés" a VGA-d körül jóval komolyabb, mint az enyém. Vagy a 3GHZ-es proci órajelem és a "sima" 1600-as memóriám nem lehet a szűk keresztmetszet esetleg? Sajnos nagyon durván leesik az a mocsok FPS... Főleg a a Vsync*et is kipipálom. Na akkor halál... 60 alatt meg érződik is sajnos a bajság, célozni sem lehet normálisan.
Ötletek, ötletek, plííz!
-
xatos3
senior tag
na gyerekek rájöttem mitől olyan ergya a bf4 kinézete ultrán, vegyétek fel a renderinget 100ról 150re leesik az állatok a 7970 meg izzani fog
ha nem tévedek a 13.11 v7 beta driver már mantlebe kezeli és ez meg is látszik rajta, nagyon ritkán necces az fps -
Biguli
csendes tag
Sziasztok,
Egy VaporX 7970-es tulaja vagyok, amihez egy hibás ASUS konstrukció után jutottam hozzá. Soha többet ASUS vga-t...
Az a helyzet, hogy nem vagyok tökéletesen megelégedve a VGA csere óta tapasztalt teljesítmény növekedéssel. Egy 6870-es volt előtte. Gondoltam leírom mit tapasztalok és hátha tudtok mit mondani rá.
Egy X6-os T1075-ös, nem tuningolt proci van mellé 8 GB 1600-as memóriával és egy CorsairAX750-es táppal meg egy Asus középkategóriás alaplappal.
Kicsit bugyuta leszek, hogy miért is vagyok elégedetlen, de idegesít kicsit. Youtube-on láttam 7970-en kimaxolt WarThunder videót, ami a FRAPS ellenére sem nagyon esett 60 FPS alá. Nekem kimaxolva 40 alá is leesik, mediumon meg 50 alá is olykor.
Csak az lenne a kérdés, hogy a proci + vga párosítás szerintetek okés - e? Vagy hol érdemes keresni a problémát, ha egyáltalán létezik? Valley Benchmark progival Extreme HD beálllításokkal 30 FPS alá is leesik néha, de nagy átlagban 50 körül van ott az FPS, a vga max 60 fokos.
Egyelőre ennyit tudok mondani. Remélem elég ahhoz, hogy ötleteljetek.
Előre is köszi!
-
Werkly
őstag
Érdemes lecserélni egy jelenlegi 7970-et majdani jobb hűtésű R9 290X-re?
-
Sontir Fel
őstag
válasz
trufa12 #32825 üzenetére
Ez nálunk régi story, sose fogjuk kinőni. Na perszr ma már BF4 lesz, ha az ea is úgy akarja, egy időre most pihentetem a bencselést. Na meg most be kell látni, hogy a,konfigom lemaradóban van. Z68 vs Z77, i7 2700k vs i7 3770k, ref 7970 vs matrix... Ujítanom kell valamit
a memóriám 1,6 alapfeszen, 1,64 fölé nem vittem most.
erről jut eszembe, mik a tapasztalatok bf4gyel, hogy muszikál a játék? Tunningnak mennyire hálás?
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Motion_Blur #32803 üzenetére
a legújabb béta a dmarkok alatt rosszabbul teljesít, jó látni, hogy játékok alatt ez a fordítottja.
-
trufa12
addikt
válasz
Sontir Fel #32824 üzenetére
az én ramjaimra 1.65 van írva alapból
1.50 ön használtam őket.
1866 mhz en .szóval
szerintem lehet kenni nekik . (bár ha pl 1.4 voltos a ramod ) akkor azért ne tolj neki
túl sokat.
Bár nem értem miért kell E-pöcsölni .
az ember többet tesztel próbálja bizonygatni hogy ok minden... pedig nem a paraszt tehet arról hogy nem ok a dolog....inkább játszanánk
látom a kollégának is fenn van a lol, world of tanks . mindeninkább tesztel mint hogy nyomna 1 bot,mid
top lanet.
Hú de vigyorgósra sikerült a hozzászólás, de én ki nem törlöm bocsássatok meg, de még korán van .
-
Sontir Fel
őstag
válasz
ricshard444 #32818 üzenetére
Le kell mérni rendesen azt az e-péniszt.
memóriának meddig lehet feszt tolni nyugodt szívvel? 1,64?
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #32822 üzenetére
1254mV
-
-
válasz
ricshard444 #32818 üzenetére
Nem kis kuzdelem van az utolso tized fps el nyerni
-
tipuka
addikt
válasz
Motion_Blur #32706 üzenetére
Ilyen problémám nekem is volt, de nem emlékszám már mi oldotta meg ezt az idegesítő dolgot.
-
Elvagytok? 0,1fps-n versenyeztek?
-
válasz
Sontir Fel #32813 üzenetére
-
Sontir Fel
őstag
válasz
BF4 előtt be kell járatni és ki kell portalanítani. Ami érdekes, hogy kb 2 éve 1288/1750en teszteltem a 3d markot és az ment, de most a unigine kapcsán ez a max.
-
HSM
félisten
válasz
4674rpm, wow...
Szegény szomszédság...
Mindenesetre jól megy, meg kell hagyni.
-
asaca
tag
pug! hogy vakartad le?
megvan semmi....
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
sixpak #32808 üzenetére
13.11 beta 6 óta van integrálva a driverbe. Simán a graf beállításokat állítja be úgy hogy jó legyen szóval kicsit hozzáértöbb felhasználóknak felesleges. Föleg hogy nem is megy annyira jól mert nekem bf4 meg crysis-ra is low/mid grafot akart beállítani 7970 cf mellett.
-
válasz
Motion_Blur #32806 üzenetére
1.3 alatt van, talan 1 picit emeltem az 1.25 alapfeszhez kepest.
-
-
pityu8611
tag
válasz
Motion_Blur #32803 üzenetére
Most érdekesség képpen reseteltem a lap bios-át,és láss csodát 30 perc játék alatt semmi hiba!
-
Motion_Blur
félisten
válasz
pityu8611 #32802 üzenetére
Nálam ez van fent. 30 percet toltam most BF4-et, nem hibázott a kártya sehol és max. 62 fok volt a GPU 53% venti mellett, GPU kihasználtság végig 100%. Elég jól viszi a kártya, bár ha nagy az aprítás, főleg a por ott azért vannak ilyen 35 FPS-ek, de inkább az 50-60 a jellemző.
ui: a legfrissebb béta, amit Te is használsz állítólag hoz 4-5 FPS-t az enyémhez képest. felrakom majd azt is, de először ezzel akarom tesztelni a kártyát
-
pityu8611
tag
A legújabb béta van fent!Visszarakjak egy régebbit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- OLCSÓ MONITOROK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged