- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricshard444
veterán
válasz
fatal1ty1984 #32391 üzenetére
Anno a refem csak 1150t tudott, most a szinten refem, de jo hutesel sem megy 1200t, mar sokszor le lett irva, hogy zsakbamacska az egesz es ilyen kijelenteseket nem lehet tenni.
-
szasanyi
félisten
Még annyit kérdeznék, hogy a single DVI esetén (Lightning ugye) milyen hátránya van azon kívül, hogy nem megy pölö a 120Hz? És a max. felbontás az 1920x1080 vagy 1920x1200?
-
válasz
fatal1ty1984 #32397 üzenetére
javitom a ref nyakos sem jobb
Nezd meg a 2 nek az arat es amit nyujt
-
válasz
fatal1ty1984 #32394 üzenetére
hat inkabb ujonana 3 ev gari val jetekokkal ez mint egy ref sapphire
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Rabbitf_24 #32392 üzenetére
"Igen, a ref sapphire 7970-em is ment 1200-at, de akkor már átjöttek a szomszédok, hogy felszáll a helikopter még az idén?"
-
szasanyi
félisten
válasz
fatal1ty1984 #32391 üzenetére
A lényeg nem ez, hanem amit írtam: nagyon kevés olyan kártya van minta tied, amit használtan, esetenként végletekig kihasználva, kevés garival drágán akarnak eladni. Szerinted ez jó alternatíva egy 80k-s Linghtninghez képest, ami új, 3 év garos és rahedli játékkal is jár. Csak kérdem... Te is azt választanád ha nem a Te kártyád lenne?
Ezt csak azért írtam le így, mert van igazság abban a mit mondasz, de összességében mintha nem értenéd (vagy csak nem akarod érteni) a mondandóm lényegét. -
Rabbitf_24
addikt
válasz
szasanyi #32390 üzenetére
pont ez a lényeg, a chip nincs válogatva, lehet hogy egy ref kártya is szar chipet kap. Már megint a szélsőségek.. A matrixom is 1,256-on ment alapbólm de azt is szépen le lehetett vinni, de nem azért mert matrix hanem mert jó chip volt rajt. (ezért volt jó tuningos is...)
Igen, a ref sapphire 7970-em is ment 1200-at, de akkor már átjöttek a szomszédok, hogy felszáll a helikopter még az idén?
-
szasanyi
félisten
válasz
fatal1ty1984 #32388 üzenetére
Ez remek... és hány ilyen kártya van? Ráadásul a használt ára is ennyi (vagy több, már nem emlékszem pontosan). Amikor ilyeneket írtok, ezt is illene hozzátenni mert így kerek a történet!
-
Motion_Blur
félisten
válasz
fatal1ty1984 #32388 üzenetére
Én egyáltalán nem fogom tuningolni, kizárólag az ára és a friss, ropogós 3 év gari miatt veszem meg. A mostani DC2 hűtése sokkal jobb valszeg, még egyszer se hallottam a hangját a ventiknek
de nincs rá gari + 925 az alapórajele, mégse 1150. Ha 65 körül elmegy (el fog) akkor már méri az új MSI 80-ért.
-
fatal1ty1984
őstag
olvasgatom pár napja mivan a lightingokkal,hát megmondom öszintén,hogy nemesek hara attol,hogy gyári fesszel mit mennek a karik.nekem az a 1.25 már elég soknak tünik 1150-1200mhz-hez. a ref nyákos sapphire-t letolom kereken 1-re és ugyis végigtolja 1150-en simán bármelyik benchet vagy játékot+iszonatos nagy szivárgásu mivel 83.1 asic a chip és 1.3-ra állitott fesznél is ledroppol 1.2-re
ott viszont 1325mhz-en megy már alapfeszes ramokkal amik 1800mhz-re vanak belöve. annyi biztos ,hogy nemrosz kártyák föleg mostmár ilyen baráti áron+nincs azzal a hütéssel semmi baj,nekemis volt ilyen és egész kellemes hangja van
-
válasz
fatal1ty1984 #32372 üzenetére
Hehe...valóban. Le kéne állnom a piával....:-)
Na mindegy, futtatok egy Heavent is. -
Attix82
addikt
válasz
Rabbitf_24 #32383 üzenetére
Vissza raknád alapra? És 1 GPUn megnéznéd mennyire megy fel a hőfok és a venti MSI konbustor GPU burn opcioval?
-
Rabbitf_24
addikt
-
Attix82
addikt
válasz
Motion_Blur #32380 üzenetére
Sajnos azok is csak azt mutatják mint a konbustor.
Csak az MSI afterburner mutatja ki, hogy a V core 1,2 V (1188 van beállítva), VRAM voltage 1,6 V.
-
szasanyi
félisten
válasz
Rabbitf_24 #32375 üzenetére
Nice!
Csak nem értem...
Persze, hogy benne van a NSF kupon játékválasztékába a FC2, de azért nem értem, mert úgy tüntetik fel, hogy még + FC3. Akkor ez nem igaz? Simán vagy egy NSF kupon azt csókolom?
Attix82: ez érdekes, honnan tudod? Meg hát a Rabbit tapasztalati ezek szerint placebó hatás következménye?
-
Attix82
addikt
válasz
Rabbitf_24 #32375 üzenetére
MSI 7970 Lighting BE 1,188 V ra van belőve gyárilag. Rosszul írják a programok, hogy 1,256V.
Azért megjön a hangja rendesen ha 99% teker, MSI konbustorral fűtöttem 80 fok és 80% venti 3100 fordulaton tekert.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
szasanyi #32374 üzenetére
1,256-ról lett 1,1. A felső kártya 71°C -ról (ez volt a legdurvább amit mértem FC3 alatt) lement 62°C-ra, az alsó az kb ugyanennyit esett, az 50°C körül szaladgál. Így még halkabb lett.
Kihasználtság a játék alatt: mindkettő 99-100%-on ment.
A gold csomagból választhatsz 3 játékot, a FC3 is benne van.
-
szasanyi
félisten
válasz
Rabbitf_24 #32373 üzenetére
Te valóban benyomtál 2x R7970 Lightning BE kártyát?
És a fesz mennyiről mennyi is lett? Hőfokban mit jelentette ez? Nem durvul nagyon a két kártya hangerőben? Köszi!
MOD - még annyit... a NS Forever kupon világos, de az a +FC3 hogy is van?
-
Rabbitf_24
addikt
aláfeszeltem a karikat, 1,1V-on megy 1000MHzet mindkettő. Sokkal hűvösebbek, főleg az alsó kártya... A játékokat így is viszik, Crysis 3-at próbáltam, nem nagyon láttam különbséget. Ennyit számítana ez a -0,15V?
-
deo1977
tag
Hali!
Nemrég kellemes áron hozzájutottam egy asus 7970 dc2 top-hoz, minden királyság DE pár napja gondoltam megnézem 1100 felett mit megy (metro-nál már beesek 30fps alá).
Alapból persze lock-os, de gondoltam hogy cmd winflash unlocked után matrix biosal 1.2x V-on 1200 körül mennyit javulok... aha ez a TOP modellteljesen fesz záras, kipróbáltam vagy 8-féle biost de egyikkel se megy
kékhalálok bootoláskor, asus oc biosal sötét kép...
1120-at viszi alapon 1.17V (még a +20%-ot se kell rátenni) de feljebb állitani nem lehet sehogy sem (asus gputweak, Trixx semmi). 77.5%-os ASIC van, nem melegszik (71C volt a legdurvább 2óra metro 2033 3D játék után).
Az is érdekes hogy gpu-z szerint terheléskor 1.17V jelez folyamatosan, a legújabb asus gpu tweak pedig1.078-1.082 mér/mutat...
Megéri szenvedni 1200Mhz-ért? Igazából +4-5 fps kéne csak és elégedett lennék
ElQre is köszi!
Deo -
ricshard444
veterán
-
válasz
ricshard444 #32366 üzenetére
Corsair.
Abból a szűk költségvetésből, amiből gazdálkodnom kell, ez volt a legjobb vétel....szerintem.szerk.: asdf2 megelőzött.
-
asdf2
tag
válasz
ricshard444 #32366 üzenetére
"Corsair Carbide R300" (Profil alatt szerepel.
)
-
válasz
atomanti19 #32361 üzenetére
-
válasz
atomanti19 #32362 üzenetére
bf4 nel majd tesztelek ha az jo
bf3 at nem rakom fel ujr ezert
-
atomanti19
aktív tag
válasz
atomanti19 #32359 üzenetére
-
válasz
atomanti19 #32359 üzenetére
Mondanam, hogy amd proci, de mar biztos halottad parszor
-
atomanti19
aktív tag
válasz
ricshard444 #32213 üzenetére
20 mérést végeztem. GPU: 1125/1500@1237mV avg load: 99% max temp 60C°
CPU: 4.0Ghz@1.28V avg load: 89% max temp 52C°Mérési átlag: Avg:76.899fps Min:29fps Max:133fps
Battlefield 3 64player multi.
Egy bizonyos idő után nagyon nagyon pici akadások jelennek meg, mintha kimerevítenék a képet.De nem játszhatatlan csak zavaró. Egér 500Mhz en stabil dpi-vel jó minőségű paddal.
Az összes órajel és feszültség stabil!Tápfeszültségek szintúgy!Nem értem hogy lehet mindig ugyan ennyi a min fps, és miért ilyen alacsony?
Segítség!
-
HeZzZ
senior tag
válasz
DroiDMester #32357 üzenetére
amúgy is a hwinfo úgy írja a 7970-emet hogy: 7970 / R9 280x mily meglepő. hab a tortán hogy CF-et tudsz létrehozni 280x és 7970 ghz között pl
-
-
daveoff
veterán
Nem próbált valaki 280x biost rakni a 7970-re? Csak kiváncsiságból......
-
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #32348 üzenetére
Áhh, köszi a tippet! Először rápróbáltam Trixx, ugyanaz, fekete képes KO. De hogy mondtad, működni kellene, nekiestem, GPU-Z adminként, tűzfal OFF, és hopp, jó is lett.
Csak láttam újabb BIOS-van az új Sapphire 7970 OC-men, gondoltam belenézek.
Belenéztem most. A BOOST mentes BIOS-ból teljesen kigyomlálták a BOOST nyomait is, a BOOST-osnak meg adtak egy megnövelt TDP-limitet, 193-286W között lehet tekerni a 20%-os csúszkával.... Na, nem mintha a korábbi 50%-ossal bármi bajom lett volna.
-
zack
nagyúr
válasz
DroiDMester #32346 üzenetére
Nem szenvedek most ezzel. Most kezdődik a Win7 install... Majd ha fent van, be van álítva majd akkor fogok szöszögni a hasonló dolgokkal. De addig lehet jön még friss tulaj, és előbb megnézi, mint én...
-
deadwing
addikt
válasz
Rabbitf_24 #32336 üzenetére
Nem ártott volna egy gpu usage % érték is. Lehet csak 60-70%-on mennek
-
TriXX el is próbáltad az is megfagy?
Mondjuk nálam GPU-Z se fagy ki annó régebben volt 1-2.verzió belőle (2-3.éve) mikor valami galibát csinált i2C buszon, akkor nálam is fagyott(talán HD4890.es korszak ha jól emlékezem) de akkor mindég nem(csak) bios mentésnél de azóta még soha nem fagyott ki nálam!De ezért nem kell pen es módszer, még ha nem is megy egyik megoldás sem csak CMD -ből csináld simán win alatt, az AtiWinflash -el! a szokásos paranccsal => atiwinflash -s 0 biosneve.rom
-
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #32346 üzenetére
Nekem a GPU-Z-vel ha menteni próbálok, csontrafagy a gép...
Úgyhogy én Atiflasht használtam eddig. Ha valaki tudja, miért csinál ilyet a GPU-Z sokat segítene, mert leformáztam az Atiflash-os pendrive-omat, és mot csinálhatnék újat...
Amúgy valamelyik tesztjében olvastam a sima Lightningnak, hogy az egyik BIOS egy feszültségzáras normál BIOS, míg a másik lezáratlan, magasabb limitekkel és kikapcsolt védelemmel és kiakpcsolt energiatakarékossággal (nem kapcsolja le kis terhelésen a fázisokat) működő, elsősorban LN2-es tuninghoz való. A kártya leírása amúgy nem mond erről semmit?
-
Mentsd le a kártyáról mind 2.biost!(és küld el, vagy linkeld be ide!) és bele kukkantok, és tudni fogod hogy melyik milyen!
u.i. : Nem kell restart miután át kapcsoltad a bios kapcsolót gpu-z mindég azt menti le, amelyik állásban indítottad a gpu-z.t!
Csak az a lényeg hogy átkapcsolás után indítsd el a gpu-z és akkor mindég azt a biost menti ahol áll a kapcsoló! -
zack
nagyúr
válasz
szasanyi #32337 üzenetére
Elméletileg a másik bios állás szerintem non-boost-os. De nekem semmi bajom a boost-tal. Így is jól megy, és ha nem húzom, alapon 1150, míg a másik állásban elméletileg fix 1050.
De ezt ellenőrizni kell, mert nem biztos hogy non-boost, csak az órajelből következtettem. -
válasz
Rabbitf_24 #32336 üzenetére
1150mhz n cf ben, ennel hova jobbat
A hang megoldodott?
-
Pug
veterán
válasz
Rabbitf_24 #32340 üzenetére
Én tudom
HSM: Bocs, rosszul mondtam, asszem 1165-en még stabil volt. A fölött semmi.
-
wagi
senior tag
Ez nem jó ár? [link]
-
pityu8611
tag
Berendeltem én is egy Lighningot!!Hétfőn jön!
-
HSM
félisten
válasz
Rabbitf_24 #32326 üzenetére
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Motion_Blur #32327 üzenetére
ezt használhatom az AB-vel együtt vagy az mellett is?
köszönöm! -
Motion_Blur
félisten
válasz
Rabbitf_24 #32326 üzenetére
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
ricshard444 #32323 üzenetére
ezt hol tudom kikapcsolni?
Afterburner => settings => generalban nekem ilyen nincs.
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor #32324 üzenetére
Vagy kikapcsolod az ULPS módot, amivel bukó kb. 15W üresjáratban, és mindig menni fog a második kari, de utána legalább azt is lehet tekergetni rendesen. Nekem ez volt az első dolgom, mikor bekerült a második kari a gépbe... Agyvérzést kaptam, hogy nem látta mindig csak az elsőt, kb. 2 újraindítást bírtam így ki kb, utána rájöttem, mi okozza....
(#32326) Rabbitf_24: Afterburner és settings.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rabbitf_24 #32322 üzenetére
Mert Windows alatt nem aktív a második kártya. El kell indítani egy 3D alkalmazást hozzá, majd utána indítani Afterburner-t.
Az a szerencse, hogy ezt minden alkalommal meg kell tenni. -
ricshard444
veterán
válasz
Rabbitf_24 #32322 üzenetére
Mert 2D alatt nem aktív a másik kártya.
Lődd ki az ULPS-t és mindig jó lesz, de akkor 2D alatt is megy a kártya.
-
Rabbitf_24
addikt
MSI AB-nál miért csak az egyik GPU-nál tudom beállítani a hőmérséklet figyelését? A másodiknál mindent be lehet, csak ezt nem...
-
demmer123
őstag
jól láttom ebbe a tesztbe erősebb a 7970 ghz az nvidia 770-nél?
-
válasz
Rabbitf_24 #32314 üzenetére
Ne kamuzz
Nem volt porszivo hang, de azert a szelzaj jol haAydllhato volt
de aki bevalalja hogy ne 60 hanem 75 fok legyen a kartyaja es esetleg meg alul is feszeli siman nemasagi bajnoksagot nyerhet
-
Sontir Fel
őstag
A Far Cry 3 milyen formában jár a lájtning mellé?
Eladható kuponos cucc, vagy hogyért?
-
fatal1ty1984
őstag
meglesem már a bf3-mat 1300-on
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Motion_Blur #32308 üzenetére
3dmark alatt szinte hangtalan volt.
-
válasz
Sontir Fel #32312 üzenetére
Ne valts refrol, tuningos kis kartyad van es ugyse zavar a hangja
-
-
válasz
Sontir Fel #32310 üzenetére
Szerintem pont ez az időszak az amikor ki kell várni.
Én is ebben vagyok és nagyon kellene vmi a gépembe (ideiglenesen).A 290X ref hűtése nagyon gáz,arra is várni kell mire lesz normális hűtéssel.
7990-re nem árt a víz.
Továbbra is az a legerősebb kártya a piacon és most nagyon nagy akciókat nyomnak.
Néha lehagyja a 7970 CF a 7990-et. -
Sontir Fel
őstag
válasz
Motion_Blur #32309 üzenetére
Jah, mert berendeltem egyet én is
Kérdéses még, hogy átveszem-e... mennyire lesz nyűgös a referencia értékesítése... vagy max építek egy cfxet
159k iponban a 290x... ebbből kijön két lájtning. Vélemények? Ami még a 290x mellett szól, hogy dobnak mellé egy bf4et. A tesztet nézve a 7990 viszont combosabb.
-
Motion_Blur
félisten
iPonban elkezdett visszakúszni a Lightning ára..
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Rabbitf_24 #32306 üzenetére
"no srácok, benn van a gépben a 7970 lightning CF, 1150 MHz GPU alapból, ez okés?
"
Okés, annyi a BOOST órajele
Hang milyen? Csak jót, vagy semmit plz!
-
A TMUs mit jelentene a gpu-z ban ?
280X 32/128 -
Rabbitf_24
addikt
no srácok, benn van a gépben a 7970 lightning CF, 1150 MHz GPU alapból, ez okés?
3dmark11 performance: 17800.
Ez rendben van? -
szasanyi
félisten
Revideálom előzőekben megfogalmazott véleményem, mert a Sapphire R9 280X Vapor-X kártyát elnézve valóban sokkal jobb vétel a különlegesebb, és kialakítását tekintve átlagon felüli R7970 Lightning BE kártya - persze hab a tortán, hogy a játékokkal együtt és +1 év garira.is kevesebb ára.
Tudja valaki pontosan, hogy a NS Forever kuponok meddig válthatók be?
-
HSM
félisten
válasz
akoska07 #32299 üzenetére
Hát hogy amennyire tudom, ilyen nagyon nagy felbontáson a 7970-ek ROP kapacitása szűkös. Azért is duplázták meg a 290X-eken, és lett egyből a reklám a 4K-s felbontás.
De ha tesztekben látott sebesség neked megfelel, akkor érdemes lehet csatlakozni. Én ugyan csak Full-HD-ban használom a 7970-et, mint itt sokan mások, de meg vagyok vele nagyon elégedve. A Matrix pedig egy elég jól sikerült kari, csak ha veszel, arra kell vigyázni (vagyis inkább számítani), hogy nem feltétlen tuningosabb a sima kiadásoknál a gyári állapotában.
Inkább extrémebb körülmények között tudja megmutatni a foga fehérjét.
(#32300) wagi: Akkor gyanús, hogy a VGA adta be a kulcsot.... Gari.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- Futás, futópályák
- Automata kávégépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max