- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
=HG=
addikt
válasz
Malibutomi #30499 üzenetére
+1
Majd egy páran letesztelik addig, és ha érdemes, eladom a fél vesém...
Viszont PowerColor HD7950 V2... Bár tesztelgetni még nem volt időm, nyomtam vele egy kör BF3-at FHD-ban...Hűvösnek nem mondanám (70-75 C) és annyira halknak sem (de elviselhető).. Ránézésre nem rossz, érzetre egy kicsit kínais.... Majd meglátjuk..
-
válasz
Don't Panic #30491 üzenetére
Yep, kegyetlen elegáns, bedobnám érte az Accelero 7970-t
-
=HG=
addikt
válasz
Rabbitf_24 #30495 üzenetére
Szerintem még nincs..nem is ártana, mert minden vga-s topikban az új kártyákról van szó....
-
Rabbitf_24
addikt
Van az új szériának új topic nyitva?
-
sixpak
nagyúr
válasz
Gyönyörű darab.
Azt is megkockáztatom, hogy ilyen szépet még nem láttam. Persze vga-t. -
=HG=
addikt
válasz
Elegáns !
-
Don't Panic
senior tag
újracsomagolt 7970-ghz edition
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ÉNERGIE #30485 üzenetére
Pár ezerrel drágábban már lehet kapni.
-
ÉNERGIE
tag
srácok, az alábbi képen szereplő VGA-val láttok valami furcsaságot? Pl hogy made in china...nem tudom hol gyártják ezeket azért kérdezem, mivel dobozos új bontatlan stb volt 60-ért vettem, boltba 75-től indulnak...gépem szerint minden ok, felismerte VGA-ként
csak azért furcsállom hogy ilyen olcsó volt....
-
SkyS1gn
félisten
-
mqm
senior tag
válasz
kingpython #30476 üzenetére
Nem hiszem ,hogy 63e. lesz M.O.-on is. + akár a végtelenségig is lehet várni úgy is lesz az 20k alatt is pár évtized múlva a mostani 79** sorozat.
-
atomanti19
aktív tag
Szerintem a 7950 is megbírkózik majd a Bf 4el. Egy 4-6-8 magos procival egészen biztosan.
Nekem Asus V2-es van belőle, nagyon elégedett vagyok! -
kingpython
aktív tag
Ha ez igaz akkor már nem is szabad senkinek se megvenni szerintem a 7950, 7970-es kártyákat ezeken a mostani magas árakon:
"A Radeon R9 280X grafikus kártya 2048 GCN stream processzort, 128 textúrázó és 32 raszterizáló egységet fog tartalmazni. A 3 GB GDDR5 memória 384 bites buszon kapcsolódik a grafikus maghoz. A GPU órajele várhatóan meghaladja az 1 Ghz-et, a memória órajel ledig 6400 Mhz lesz. Az októberben bemutatásra kerülő VGA várhatóan 299$
A Radeon R9 280X gyakorlatilag egy Radeon HD 7970 Ghz Edition névváltoztatáson átesett variációja 3 GB grafikus memóriával." -
Weareus
addikt
válasz
E1even #30473 üzenetére
"Notably, the Crossfire connectors are gone. Crossfire will now be handled via PCI Express. Additionally, the Radeon R9 290X will sport two DVI outputs, a DisplayPort output, and an HDMI output."
Én azért bízom benne, h. nem pletyka, utálom ezeket az unintelligens szalag-összektőket, arról nem is beszélve, hogy vsz. könnyebb lesz cf-ben két kártyát nem egymás mellé rakni, mint így, ami a gyári/hagyományos hűtést használóknak (akik cf-et, netán cfx-et akarnak) mindenképp jó hír...
-
E1even
senior tag
-
E1even
senior tag
-
E1even
senior tag
válasz
E1even #30465 üzenetére
A PH cikkében van egy webcím is (a 3. képén), hogy hol lehet előrendelni: http://bit.ly/AMDRedTeam.
-
KAMELOT
titán
válasz
E1even #30465 üzenetére
Láttuk! 600dollár okés ár érte. 1000 lesz a dupla GPU-s változat. Árat jól belőtték. Reméljük tuningban mégtöbbet mutat majd.
-
E1even
senior tag
-
Ez a bf4 diazdobozos amd kartya mo n is megrendelheto? Vagy honnet lehetne kulfoldrol elorendelni? Mondjuk az arara is kiv lennek, de bf t igyis ugyis vennek es lehet ami ajandekot meg melle tomnek orommel fizetek tobbet
-
Low Noise
senior tag
Sziasztok!
Egy Powercolor 7970 Vertex II BIOS-át szeretném módosítani. Mert a gyári értékekkel nem stabil sajnos. Már újra pasztáztam MX-2 pasztával sokat segített de még mindig lefagy néha.
Ki kisérleteztem, hogy a legkisseb fesz amivel a GPU stabilnak tűnik 1,084 V.
Tehát kéne egy biost faragni ami 1100 / 1425 / 1,084 VValaki el magyarázná nekem, hogyan lehet ezt kivitelezni?
Köszönöm.
Most látom Droid Mester ezzel foglalkozik akkor küldök Pü-t.
-
Természetesen szerkeszthető a proginkal, mivel a VRM maradt még a jó bevált CHiL 8228.as! Csak a szokásos dolog nem okés az UEFI -s része de ez az összes UEFi -s biosra igaz! Abba sajna nem lehet bele nyúlni tehát vagy bios mókolás vagy uefi-s bios, választani kell kinek mi kell jobban!
-
delveccio
csendes tag
Sziasztok!
Megadta magát a fullHD monitorom és amíg nem veszek újat, addig Samsung HD Ready LCD TV-hez közném a PC-met. A tv adatainál a felbontáshoz 1366x768 írva. Sapphire HD 7950 Vapor-X kártyával használnám. Milyen lenne a minőség?? Sokkal gyengébb mint 1920x1080-ban?? Valaki azt mondta, ha jól emlékszem, hogy minél kisebb a felbontás annál nagyobb fps játékok terén. Ez igaz?? -
=HG=
addikt
válasz
DroiDMester #30450 üzenetére
Egyébként gond nélkül szerkeszthető volt a bios a progival?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fatal1ty1984 #30447 üzenetére
Ez azért elég jó áron lesz:
"Then there's the Radeon R9 280X. This card, priced attractively at $299, is practically a rebrand of the Radeon HD 7970 GHz Edition."Gyanús, hogy a 290X-en nem lesz CF támogatás, mivel a 280X képén látható CF csatlakozó, de 290X-en nem.
-
=HG=
addikt
válasz
Néztem is mint a moziban, mi az a V3 ..
Na holnap majd meg szemlélem közelebbről azt a 7950-est, ha megérkezik...
-
HSM
félisten
válasz
Ez nem lep meg, nyilván ugyanaz a VRM borda nélkül lényegesen kisebb terhelés visel csak el. Ettő függetlenülszerintem maradt minden más, a NYÁK változatlannak tűnik a száma alapján, a VRM-en is megmaradt a "3 sor" fet.... Te láttál más difit? Mert szerintem ha a többi dolog maradt, akkor kis sufnituninggal ma is az egyik legjobb 50-essé tehető.... (Sufnituning: VRM bordázás+bios limitemelés)
Olyan rossz látni amúgy, amikor egy ilyen frankón összerakott, kitalált kártyát ilyen rondán megkurtítanak ilyen nevetséges fillérszexualizálás oltárán....
-
=HG=
addikt
válasz
Ez V3-as, nem V2-es !
-
Sajna nem csak a VRM borda, de vele együtt a nagytesó(7970) PowerTune értékei is!
És bekerült a Sandard 7950.es PowerLimit határai
Félő hogy másból is le csippentettek, nem csak a borda marad el!
*****************************************************************************************
=HG= : Én neveztem el V3.nak a ROM -ot mivel ahogy látom nem csak a VRM borda az amiben eltér a korábbi V2.esektől!zed juron kolléga tegnapi V2 -eséről lementett BIOS-áról készült a mentés!
-
=HG=
addikt
válasz
fatal1ty1984 #30447 üzenetére
Arról még semmi konkrétum, csak találgatás....
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fatal1ty1984 #30444 üzenetére
http://phtoplista.interact.hu/
Jobbra fent B-re kattintani (nézet váltás). -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rabbitf_24 #30438 üzenetére
Majd BF4-el debütál. Még a speckóit sem publikálták.
-
HSM
félisten
válasz
Fail3D! #30434 üzenetére
Nem hát.
Annyi igaz van benne, hogy a BOOST-osoknak gyárilag általában lényegesen magasabb a feszültsége, tehát amiatt többet megy. De a feszültségét a boost nélkülinek is meg tudod emelni, és ugyanott vagy. Viszont így tuning nélkül a nem boostosoak általában sokkal halkabbak, hűvösebbek, a BOOST-osokat meg alul érdemes feszelni, ha nem a max-tuning a cél. A BOOST-os se gáz, de én mindenképp az anélkülit preferálnám, egyszerűbben belőhető, és kevésbé szivat a powertune. Okokat most nem részleteznék.
-
HSM
félisten
válasz
Fail3D! #30431 üzenetére
Ebből semmi nem derül ki SKU szám nélkül, hogy
Sapphire dual fan van benne boost? 59k
Sapphire HD 7950 Dual-X OVERCLOCK 63k.Ellenben a listából az MSI kuka, Flex se az igazi, bár az vállalható, Iponos Powert nem ismerem VRM hűtő nélkül, viszont ez: SAPPHIRE 11196-02-40G HD 7950 3GB GDDR5 OC 59k a régi, jóféle, nemboostos Dual-X, ami különösen ajánlott.
-
leirok parat ph rol ami tetszik es ebbol ugyan a tuningpotencialt nem tudjatok nyilvan
de atlagban lehet tudni hoyg jo e hutese, halk es mennyire jo atlagban. Amugy itt olvasgatok es irjatok milyen szinu nyakos, ez csak adott markanal szamit vagy mind1iknel?
MSI 7950 TF 3 ujonnan de szemlyhez szol a gari
72k
Sapphire HD 7950 OC Flex with Boost edition /hasznalt/ 65k
Sapphire dual fan van benne boost? 59k
Sapphire HD 7950 Dual-X OVERCLOCK 63k
SAPPHIRE 11196-02-40G HD 7950 3GB GDDR5 OC 59k
Az iponos power color 64kvan asus dc2 de 1 honap garival 65k-t a gari miatt sokalom az arat, de vaorm a velemenyt.
Ezekbol melyik eri meg legjobban? fontos a hang, illetve masodlagosan a tuning, de 1000mhz folott akarom jaratni ami szerintem nem nagy ohaj.
gigabyterol rossz velemenyem van de ha aztmodnjatok hogy itt nagyon jo akkor esetleg olyat is nezek.
-
HSM
félisten
válasz
Fail3D! #30428 üzenetére
Szerintem VRM hűtéssel jobb a Sapphire-nál, viszont a GPU-hűtés picit hamarabb fogy el, illetve lesz hangos. De szvsz nem azon az 50-100Mhz-en fog múlni az ember boldogsága.
Flex-et is inkább kerülném. A régi kiadású SKU-jú sima Dual-X-ek nagyon jók, meg a Vapor-X 50-esek szvsz. Vagy az Asus 7950 DC2 V2-k.
Ez a friss Power ugyanaz, mint a régi, csak nincs rajta a VRM hűtés, ami tuningnál biztosan jelentős hátrány. Szuper minőségi cucc, hatékony VRM-el, általában jól húzható ramokkal, korrekt hűtővel. Egyedül a VRM hűtés hiánya, ami kérdés, mivel nekem régebbi, hűtősöm van, így nem tudom megmondani, ez pontosan így mit bír.
-
HSM
félisten
válasz
Fail3D! #30422 üzenetére
Picit gyengébb a Sapphire-nél a hűtés, és az újakról lespórolták a VRM-hűtőbordát. De egyébként nagyon igényes, jóminőségű, korrekt konstrukció. 1000-1100Mhz GPU környékét tuti tudja halkan VRM bordával. Anélkül passz, nekem még a bordás verzió volt.
Ja, és a power is 850/925Mhz GPU, és 1250 ram gyárilag.
Amúgy a Sapphire-t se kell félteni, ez az új szintén 65 000-ezres olcsóbb kátyájuk is már egy olcsósított konstrukció, bár azzal túl sok tapasztalat nincs a topicban. Én tuti inkább faragnék a Powerre egy VRM bordát, az tuti jó lesz úgy, vagy a régi Sapphire Dual-X-et keresnék.
-
=HG=
addikt
-
válasz
tipuka #30421 üzenetére
jo de mivel veges a fent hirdetett termekek aranya
igy azert 2-3 markat tipussal leirva varok
a dcu2 vel meg gondolom 75k min az ara
nemtudom tuingban meger e 10k-t bar gondolom hangban biztos jobb, a legtobbnel.
A v2 a legutolso kiadas? v van meg ujabb is?
Nezek egy sapphire hirdetet/ 2-t/ kinezet szinte azonos, orajel azonos, de az egyiknel megis ott van hogy oc- de ugyan az akkor is a mhz
az abaj annyi kartya van saphhirebol is hogy elveszek bennuk
(#30423) =HG= ez hangban tuningban milyen? jobb a sapphirhutesenel? megrendelnem akkor inkabb meg ma ha mar ugyis ennyi az ara, csak ne utolag deruljon ki hoyg annyira megsem jo egyikben sem.
-
udv, kernek egy kis tanacsot, 7950-bol milyen markat ajanlanatok ami megbizhato es akar jol tuningolhato /amint lattam 7970, nem eri meg a felarat, tuningal behozhato.../ Hasznaltan szeretnem venni, es nemtudom mi az mire figyelni kene vasarlaskor, mert eleg sok modell megjelent mar. A mai hir hallataig ugyvolt jolesz az nvidia, de igy megis amd vennek
Lehetoseg szerint halkabb hutessel erdekelne
-
HSM
félisten
válasz
polgi803 #30418 üzenetére
Az a kari is iszonyatosan igénytelen... Árnyékolatlan DVI csati, lapra fújja a meleg egy részét, rosszminőségű légkavarók, lespórolt VRM-hűtés... Szerencsére nem sokáig volt vele dolgom... Ez amúgy még a normálisabb Giga konstrukció, igénytelen, de legalább a kötelező benne van, vannak ennél sokkalta rosszabb konstrukcióik is.
-
Raggie
őstag
válasz
Erdei88 #30388 üzenetére
Sztem mindenképp várd meg a játékot amíg kijön! Főleg, hogy most bejelentették ezt a Mantle API-t, ezzel lehet hogy a mostani GCN-es radeon-okon is csúcsminőségben fog futni.
Ha már feljött a Mantle API: ki mit gondol róla?!
Én nekem tetszik az ötlet, hogy a kártyámból sokkal inkább kihozzák a valós erejét, csak némi kétkedéssel várom, hogy mennyi is lesz ez a valós gyorsulás, valamint ez "túl jó hogy igaz legyen" alapon nem hiszem, hogy túl sok gáma ki fogja tudni használni ezt. -
Kicsit mértem, Metro LL-t
1250-t megcéloztam, meg is lett, de ahhoz alulfeszeltem a memóriát, de nagyon, így a tuning kb elúszott:
1250/1400: 35
1200/1650: 36.7
1190/1900: 37.5
1190/1825: 37.2 /ez a 24/7-s beállításom/Jól néz ki GPU-Z-ben a 2 szép kerek szám (40/160), de ezzel a cuccal nem megy normális memtuning mellett.
Még mindig jobb a legtöbb helyen memóriát tuningolni, mint az utolsó MHz-ket is kipréselni a GPU-ból.TDU:
1190/1825: 159
1250/1400: 153 -
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #30412 üzenetére
Egyetlen márka van a VGA-piacon, amitől inkább távol tartom magam, éspedig a Gigabyte. Soha egyetlen VGA.jukkal sem volt jó tapasztalatom, sőt, kifejezetten hulladékok voltak, amiket kipróbáltam. Nesze neked Ultra Durable, már újkorában se működik jól. Szóval ennyit a sokórás tesztelésükről...
Hát igen. De akkor is érthetetlen, a kistesón rajtahagyták, a drágább karit meg inkább ne húzd.. Na, mindegy, nálam ezzel lehúzták magukat, ami a 7970-eket illeti, pedig amúgy lehet őket preferáltam volna, mert épkézláb kari épkézláb áron 3 év garival korrekt hűtéssel... Kár, a Sapphire hogy csak 2-t ad. -
KAMELOT
titán
Nézd meg akkor a GIGABYTE faktory-t. Ott a VGA-t mielőtt beteszik neked a dobozba olyanok mint te meg én tesztelik 4 óra játszással továbbá nyomnak furmarkot is neki. Nem hiszem, hogy trutyi lenne. És ami az ASUS-t illeti nem ok nélkül voltage limites.
Azért van ne tudd húzni. Vagyis tudod,de csak bizonyos kereteken belül úgy mint én. 1075/1575MHz a vége. 1,175V és 1,55V
-
E1even
senior tag
Addig is amíg nem kezdődik, Abu megosztott két új Gaming Envolved-es címet.
Szerk.: Mégsem bírja...
-
mackosajt
addikt
No, akkor most már hivatalosan is bent figyel a gépben a Sapphire 7970.
A sima 06-os végű.
Még 1x THX Gabipacinak érte!Mit fogunk vajon látni ezen a livestream-en? Majd 14000-en nézik.
-
kingpython
aktív tag
EZ AZ ÚJ link itt megy
-
E1even
senior tag
-
E1even
senior tag
válasz
Sondi1986 #30399 üzenetére
Elvileg félkor kezdik.
Még nem kezdődött el a prezentáció, legalábbis a facebook oldalán ezt írták.Szerk.: Összeomlott a Livestream.
Sondi1986: Szívesen!
Szerk.2: Még 10 perc és kezdődik (most mondták be).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest