Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zoo123

senior tag

válasz Cybertrone #17085 üzenetére

"A normális alternatíva szerintem annak akinek 5870-e van hogy vár 28nm-re vagy vesz 580-at és akkor fog látni gyorulást! Nagyon ugy érzem hogy a sokadik bőr lehúzása az r600-as architektúráról már korántsem kifizetődő!"

Kurvaegyszerű a helyzet:
    A 6xxx-es széria 32 nm-en jött volna de a tsmc elszúrta, ezért 40 nm-en jött ki -és hogy ne emelkedjen drasztikusan a hőtermelés- nem került bele a beígért ~2000 számolóegység hanem maradt csak ~1600 a 6970 esetében
    A 6xxx-os szériát nevezhetjük egy "ráncfelvarrt" 5xxx-ös szériának is, valami olyasmi történt mint a 4870 --> 4890 váltásnál.
    Bizony lassabb is lett a gtx580-nál, ez van, tsmc miatt szív ATI is Nvidia is, majd a következő generáció remélhetőleg immár 28 nm-en már remélhetőleg jó 50%-al gyorsabb lesz. Addig is akinek agyontuningolt 5850 vagy 5870-e van annak nem érdemes 6xxx-re váltani, kivéve ha nagyon-nagyon akar, akkor ott van az 5970, 6990.

Én megfogadtam hogy vga-t csak akkor váltok ha az új legalább 50%-al gyorsabb a jelenleginél, különben nem érdemes...ehhez tartottam magam eddig is és ezt ajánlom másnak is! :K

Új hozzászólás Aktív témák