Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• alvaro

senior tag

válasz krisz67 #43802 üzenetére

Videoton TVC 64k+ :)

Aztán lett (évekkel megkésve) 10MHz-es Turbo XT, szintén 10MHz-es 286, 386SX, AMD 5x86, Little foot K6->K6-2, Palomino 1700+, T'bredB 2100+, Conroe E6420->Wolfdale E8500, most meg a guberált i3-2100 :D

De közben van itt összerakva egy Wolfdale E8400 a párom A64X2-4850-jének a leváltására (valami túlmelegedős típusúan döglődik benne, takarítás után is, ami nem a CPU), az alsó szintre meg jött (~HTPC szerepbe) egy Llano A4, ami egészen visszaadta az AMD procikba vetett és már-már elvetett hitemet, mert tök kulturáltan fogyaszt és a maga szerény módján megy is, ahogy kell.

Az igazi nosztalgia-érzést nekem úgy kábé socket 7-ig sikerül átélni.

• sladka_pani

senior tag

válasz krisz67 #43802 üzenetére

Toshiba Satellite 220CS :) 133MHz, 64MB ram, 3.2GB HDD, 12.1" Matrixos VGA kijelző (800x600) :(, 2MB VGA kari, és 96%-os akku!!! (1 órát bír ki) :D Teljesen korhű, kivéve, hogy semmilyen optika nincs benne már, se floppy se cd-rom, viszont a külseje makulátlan, 1 karc sincs rajta most már, darabokra szedtem és felújítottam, csillog-villog. Elég gányan érkezett hozzám. Van rajta usb 1.1, infraport, soros és párhuzamos port, vga kimenet, ps/2 bemenet, audio jackek, zároló gomb (titkos rekesz mögött), pc card hely, és még 2 olyan hosszú port, amiket nem ismerek :) Ja és olyan stereo beépített hangszórócskák vannak benne, hogy meglepődtem én is, a Yamahának valamilyen fasza kis kártyája van, megpróbáltam zenehallgatásra, odaver egykét mai laptop hangzásának és tekerővel állítható a hangerő :D Gyenge, de nagyon korhű és ez lesz megtömve DOS-os játékokkal, semmi más nem lesz rajta, kifogom herélni a 98-as Windowst is, hogy minél több hely legyen rajta. Ja és van benne touchpad is ha nincs egered, de szerencsére van egy golyós NetScroll+ serial porttal, csak semmi modernizálás :)
    Az első gépem, amit emlitettem ha érdekel, ezt tartalmazta: 66mhz, 8mb edo ram, 202mb hdd, 1mb s3 vga, fdd 1.4", win 95cz, monitor pedig valami 14" megsárgult fos, amin a piros szín előszeretettel váltott át feketére, olyankor oda kellett neki csapni, hogy visszajöjjön, de a legrosszabbkor megint elment persze. Aztán ezen tanultam meg telepíteni windowst, meg a belsejét is, első tuning, sokáig megvolt (pedig aztán már lett Pentium 150mhz is sok pénzér, jó nagy átverés volt), és úgy lett végül 75mhz (fsb jumper módosítás), 16mb ram, 800mb hdd, 2mb s3 és lett egy 15"-os polaroid szűrős monitorom, mondanom sem kell ez akkoriban nagyon sokba került fejlesztés volt és nagyot dobott a vizuális élményen, de csak rövid ideig éreztem igy. Eladtam bagóért, hogy hozzátudjam tenni az árát a következőhöz.
    A következő az nagy lehúzás volt, akkor jöttek az első PIII-asok, és mivel egy ismerősöm árulta, kamu paraméterekkel, nem is néztem meg a helyszinen, csak elhoztam, kifizettem, itthon meg leesett az állam, azonnal vittem vissza (még biciklin), de a szülei is állitották, hogy ez nem az a gép, stb. szóval buktam az összes spórolt pénzem és nagyon csalódott voltam. Gyerek voltam, gyengének éreztem magam túlerővel szemben. Anyám még le is cseszett milyen hülye voltam :D
    Na szóval maradt a P1 150mhz, 64+32mb ram (32-t később vettem hozzá), 5gb vinyó, 4mb vga, aztán ez is volt szarrá tuningolva és elég sokáig is megvolt, meg szerintem ezen tanultam a legtöbb számítógépes dolgot :) Utána már nagy ugrás volt, 800mhz Duron, és végül egy első és vadiúj Athlon XP 2000+os konfig, de már elég volt mára, be sem áll a szám, pedig reggelig tudnék mesélni... gúdnájt :)

Új hozzászólás Aktív témák