Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanchez638
addikt
Fönök úr, vélemény/segítség kéne.
Adott egy Abit TH7-II alaplap. Viszont 2db procim van. Az első közel áll hozzám (ilyen volt az akkori BD7II-be) viszont a másik tuningosabb (Tele kondis), avagy: Pentium 2A Ghz a másik meg 2,66ghz.
Itt a memória mennyiségből mennyi volt az akár csúcs, akár csúcs közeli. (Rambus- RD)
-
alvaro
senior tag
Pont ez benne a poén!
Auflösung 8bpp 15bpp 16bpp 32bpp
---------------------------------------------
320x 200 12e 10d 10e 10f
320x 240 131 132 133 134
400x 300 141 142 143 144
512x 384 151 152 153 154
640x 400 100 11c 11d 11e
640x 480 101 110 111 112
800x 600 103 113 114 115
1024x 768 105 116 117
1152x 864 161 162 163
1280x1024 107
1600x1200 120Bár most elgondolkodtam, mert 320x400-at nem látok a listán. Mintha láttam volna valamit a múltkor, ami abban futott

-
alvaro
senior tag
Riva128 mellett az "új" PCI kedvencem egy Compaq Virge GX, bár ezt lehet már írtam. 320x200-tól 1280x1024-ig teleszórva gyakorlatilag minden videomóddal 8/15/16/32 biten, VBE2.0, és gyorsabb is, mint a szokásos Trio/Virge sebesség. Riva128 szerintem még mindig gyorsabb, de 15 bit nincs rajta. Kár, hogy ebből nem találtam többet.
Kora AGP Virge/GX2-k is ilyen kis ügyesek, de az összesnek rossz a fekete szintje, szürke rajtuk a háttér... Van egy regiszter az S3 chipekben, ami ezt állítja, próbáltam, működik, de vagy TSR kéne, ami minden módváltáskor helyreteszi, vagy (még inkább) egy normális BIOS, ami jól beállítja (lásd Compaq).
Egyébként ez a világosháttér-betegség néhány Trio kártyával is előjön, ilyen pl. az Asus Trio64 V2/DX. A kis Number Nine V+ viszont szép feketét ad, már amennyire a monitortól telik.
-
r0b3r
senior tag
Nekem a két 8 biten működő Isa vga-m problémás sajnos.
Az egyik, bemelegedés után, valamelyik újraindításra egyszer csak kisípolja a kártyát és sárgán jelennek meg a feliratok. A másikkal, kb 1 perc bemelegedés után hullámozni kezd a kép. 
"Pcios kartyaban dos ala a riva128 a leggyorsabb es legkompatibilisebb" Pont most szereztem egy Diamond Viper V330 Riva 128-at. Eddig szépen működik, de még nem volt időm összerakni a gépet. Ez lesz az, amiben csak Diamond kártyák lesznek.

-
A zaj csendesítés mint elsőbbségi szempont, nálam valahol a FOP32 környékén jött. Híresen csodás hűtő volt. Akkor jöttek be a Titan féle hőszabályzós 8cm-es ventik is. A hőérzékelő benne volt a hűtőben, a talpban volt a furat és oda volt beragasztva. Azzal indítottam a kuss gépeket. Imádtam. Aztán lett egy 80gb-os vérhalk wincsim is, meg a táp... na az mi volt? Nemtom de valami sebszabis cucc.
De a 486 floppy seek hangja nélkül nem érne sokat. Trííídii dopp.
re: (#57545) DarthSun
Nekem NF7-en volt egy slot-os Celeron hűtőből vágott alumínium darab. Nem raktam rá ventit, de nem is kellett szerintem.re: (#57544) flymi
Déli híd annyira melegedett? Vagy csak mert "miért ne"? -
távcsőves
senior tag
Igen, azt is szeretnék, csak találtam ilyen kártyákat is. Elsőre ezt a gépet szeretném összeállítani, de késöbb szeretnék egy 286-ost is. Szívesen cserélnék kacatokat másokkal, illetve a terveim szerint SD to IDE vagy CF to IDE lenne HDD helyett, aztán AT tápom sincs, ATX to AT átalakítóval kinek milyen tapasztalata van? Piszok rég volt a kezeim között ilyen cucc, egy helyi barátom elhagyta az országot, 2 hete volt a nagy ház kipakolás, rám hagyta ezeket. P2/P3 cuccok is vannak egy dobozban, az egyelőre nem érdekelt, ezekre a régebbiekre viszont nagyon rákattantam.
-
flymi
addikt
Mármint az alaplapon keressek feliratot? Mert nagy betűkkel mind a három lapomra csak annyi van rávésve, hogy AB-BH6, egyéb rev-re utaló feliratot nem látok. Ezen a lapon viszont van egy olyan matrica, ami szerint:
152M
1998.11.26.
Hogy ez most milyen szám, arról szintén fogalmam sincs, de gyanítom a feliratból, hogy ez első gen-es lap lesz.A proci amivel érkezett az egy SL35E.
-
flymi
addikt
-
flymi
addikt
98 vége, na ezt jó tudni.
Tehát akkor nem istenkáromlás mondjuk 99-es vga-val párosítani meg picit erősebb procival.
Bár van egy ilyen felállású full konfigom, itt '98-as a vga is:Abit BH6
Intel P3 450MHz/512/100 2.0V S1 Malay SL37C
32MB + 64MB ram
Ati Rage 128VR 8MB
noname retro gépház
Mercury 350W KOB AP4300XA
noname DVD R/RW
Sony CD-rom
NEC floppyHDD még nincs bele, BIOS-ig rendben van. A hulladék tápot kéne lecserélni még benne, van elfekvőben egy kisebb FSP és egy Seasonic is.
Mai napra is jut egy kis tesztelni való épp egy BH6 személyében.
De van itt még egy 16Mb-os Diamond Stealth III S540, a másik amit korábban vettem az sajnos zárlatos és emlékeim szerint 32 megás. -
cskamacska
addikt
Anno azt hittem hogy azért a "jobb kártyák", nos jobbak, mint ami nekem adatott.
Azaz az MSI féle i440LX lapra integrált C-Media izébigyó, meg AudioPCI-nél. 1999 nyarán ugye 40000(30000?
) forint volt a dobozos SoundBlaster 64(Value), a 20000 forintos Gaerfield-os kiadású Win98 Plus! mellett, hát az biztos csodákat művelt olyan áron.. 
Majd 2000 április környékén 15000 forint körül vett zacskós Live! Value 1024 vásárlása előtt direkt arra gondoltam, hogy a dobozos Diamond MX300 "jobb", de a Creative kártya szélesebb körben támogatott. Hogy aztán Vortex-hez már NT driver is csak gagyi bétás-hekkes változat készült, és ehhez képest a Live tulajoknak az volt a legnagyobb szívfájdalmuk, hogy hol késik a Vista driver 7 évvel később.. az már történelem.
Csak hát szegény Vortex sem volt "jobb", leszámítva a csoda A3D-t meg a fél marék játékot ami támogatta, de analóg kimenete abszolút se nem "profi", se nem "jól szól", na, ez meglepett.GUS Classic szerintem nem jobb a PnP-nél, a kortárs SB 16/32-nél talán.
Egyébként van néhány(nem sok) mérés régi kártyákkal:
Alasir.com SoundBench: 17 PCI and ISA Sound Cards Tested
PCAVTech Sound Card Technical Benchmarks Test Ratings Comparisonés ha már turkálok, kis vegyes
envagyok: És te mennyit engednél a duplájából?

-
A zajszint olyan amilyen, fülessel még a memória műveletek is hallhatók, a vinyó trackváltásairól nem is beszélve. Bár ezek gépház/táptól is kissé változhatnak. A Solo 6C- n eleinte nem volt olyan feltűnő, de ahogy bejáródott, a középtartomány jobb lett, így ott is előjön. Viszont a mélytartomány jobb, kellemesebb mint kis dobozon. Egy Awe32- őt pásztáztam végig régebben generátorral. Az Akai magnó deprezét lőttem be -10 db- re 1 KHz- en, aztán le és fel 20 Hz-20 KHz- ig. Tűrhető egyébként, 60Hz- en csak olyan 5 db- t esik, 30 Hz- en már sokat, de még ott is hallottam a vibrálást (30 cm- es mélyek). A magas hepehupás, de 12 KHz- ig elfogadható. A hangkártyát kihagyva, a generátort csak az Akaira kötve +/- 3 db- en belül marad, tehát a tévedés nem túl nagy.
-
quailstorm
félisten
Elvileg van.
Sőt, elvileg DX9 is van T&L nélkül. Intelnél a GMA900, ami DX9.0b, az még mindig T&L mentes, vertex shader csak szoftveres.
Most az Extreme Graphics 2-t néztem meg.Itt egyhangúan GPU-Z Aida mindenki DX7-et mond, HL2 viszont T&L híján DX6 módban futtatja.
HWboton viszont ott figyel a 3DMark 2003.1 órás netezés során arra jutottam, hogy valahonnan elő kéne ásni egy eredeti, GPU gyártóknak szánt DirectX7 hardware specifikációt, de hogy honnan, arról lövésem sincs.
Gyanítom, hogy a Radeon VE (RV100) és az Intel szarok a DX7 fix funkciós bővítményeit támogatják, a T&L-t meg ugye nem, ami lényegében a programozható shaderezés előfutára. Alapvetően a T&L nem is hozott grafikai újítást, csak gyorsítást. Szoftveres megoldás meg nagyon régóta volt az OpenGL-ben hozzá, nem egy '99-es történet a T&L, csak a HW T&L az. Ráadásul eredetileg OpenGL-hez készült a GeF 256, nem a DX7-hez, hiszen a DX7 a GeF 256 után jött ki !!!Ezen cikkeket javaslom esti mesének: [link] [link] [link]
Ja és ettől eldobtam az agyam.
GMA 3100 és nem talál T&L-t a League of Legends? Wattafack?
Az elvileg DX9.0c, SM3.0, T&L elvileg a GMA950 óta van, és WDDM support is.
Inteles önbevallás alapján a GMA900 az utolsó HW T&L nélkül, ami csak XPDM, de DX9.0b, SM2.0, de csak pixel shader, és emulált vertex shader.Amúgy egyre durvább falakba ütközök retrozás közben. Szar dolog, hogy a sok kamu fake driveres meg egyéb vírusoldalakra van pénz, a régi, valós infót tartalmazó fórumok és oldalak meg megszűnnek.
Ja és azt se tudom, hogy tudnám egy VGA DirectX featurejeit lekérdezni. Az Aida listája az egyetlen, amit látok, de az offline lista és nem is túl részletes, abból egy DX7 vitát nem hiszem, hogy el lehet dönteni.
-
r0b3r
senior tag
Arn Te nagyon vágod, hogy mely hardverek milyen korba illenek.

Ugye az IBM 6x86 PR200-as proci és a Diamond Monster Voodoo I 4Mb szintén 96-os megjelenésűek. DOS + Windows 95 elvileg szépen futhat ezen 128Mb RAM-mal (OSR2??). A RAM gondolom sok.
Ehhez a konfighoz egy 99 első negyedéves kiadású Diamond Monster MX300 már sok lenne szted? Minimális követelménynek P90 16Mb-ot írnak, optimálisnak pedig P200 64Mb-ot. De van ahol egy húzott K6-2 350-en tesztelik. Attól tartok abban az időben túl sok volt az a két év a fejlődésben és már kevés lenne a gép ehhez a hangkártyához.
Vagy szted korban mi illene hozzá?Köszönöm!
-
A Cyrix5x86 úgy vettem észre teljesen kompatibilis, amíg nem aktiválod a +featurákat. Aktiválás után kiszámíthatatlan instabilitások, de nem minden programmal, van ami szépen megy.
#57358 : fiókokban, szivacs-CPU-szivacs-CPU rétegekben. A 486- ok vannak külön, a fotón látott dobozban, de azokat is visszapakolom majd fiókba.
-
-
-
-
flymi
addikt
Így van. A hőcsövek megjelenésével kirobbant egy új fejlődési irány, de sokminden nem változott azóta. Csak az anyaghasználat, a hőcsövek száma és a hűtők kialakítása és mérete.
Nem mondom, h mindentudó lettem 4 év alatt léghűtés témában, de engem ez érdekel és ez fogott meg legjobban hardver vonalon. A mobo-vga-cpu vonal csak mellékvágány. Sokak szerint a hűtők a legkevésbé érdekes téma, ami valahol érthető is, de nekem nem. Ez az én defektem.

-
A kerékpároknál is.
Nekem a hangkártya fejlődése volta legizgalmasabb, valahol a Live!-al tetőzött azóta meg ugye nem sok update van, emlékszem mekkora szám volt, hogy összekötheted a cd-vel, aztán meg az mikor már nem kellett összekötni. Imádtam azt a korszakot. Az első hangkártya amit életemben hallottam egy SB 2.0 volt. Speakerről jöttem. De cask haver adta kölcsön. Imádtam a hangerőszabályzóját is amiért a gép mögött kellett kotorászni
-
flymi
addikt
(checkit, zdbench, landmark, ilyesmi) -> nem tom miről beszélsz, de biztos igazad van.

Ha már nosztalgia, akkor elmesélem, hátha jót röhögtök raja:
Anno nagyon régen kaptam egy Commodor 64-et, de azon kívül hogy karaktereket lehetett bepötyögni a képernyőre, másra nem volt jó, mert a kazettás lejátszóhoz nem volt játék. (ez még az ezredforduló előtt volt, talán '97 környékén) Így aztán sok értelme nem volt a holminak.
Aztán később kaptam egy kiszuperált 486-ot amin szövegszerkesztés ment. (~2000 környéke) Próbáltam rajta két darab filmet lejátszani, de az egyiknél nem volt hang és diavetítés volt a kép, a másik filmnél viszont volt hang, de kép egyáltalán nem. Így feladtam.
Aztán jó sokáig kellett várni míg havertól megörököltem egy Dell Optiplex GX1-et (talán érettségi előtt egy évvel, vagyis 2003-ban) , ezen már eldöcögött a Colin McRae Rally meg ha jól rémlik akkor a Fifa 01. Bő hat évig ezzel éltem, de itt már felnyitottam a gépházat és bővítettem a háttértárat.
2009-ben raktam össze az első gépem egy s775-öst.
Ekkor fősulira jártam.
Aztán megint egy nagy ugrás 2014-re ahol a mai napig (kisebb változásokkal ugyan) ezt a konfigot használom. A gyűjtögetés, gépépítgetés is nagyjából ennek a gépnek az építésére datálható. Vagyis cirka 4 éve érdekelnek komolyabban a hardverek.Ezért mondtam korábban, hogy amit anno nem engedhettem meg magamnak (és nem is nagyon érdekelt még) azt most élem ki. Ez van.
Még porbafingó vagyok hozzátok képest.A következő fejlesztés sejthetitek mikorra lesz várható, a fentebbi léptékek alapján.

-
Alpi.
addikt
5970-nél ? Nem, ott nem. Az ki@&szott hangos tud lenni.

Jogos, amit mondasz egyébként ! Javítanám arra, hogy nem lesz érezhetően hangosabb a gyári profilhoz képest.
5-10 fokot simán nyerni lehet terhelés alatt. Engem mondjuk az is bántott már, hogy terheletlenül, win asztalnál pl. annyira alacsony a venti fordulata, hogy nem is érezni légmozgást a hűtőnél. Az ok, hogy a gpuk nem melegednek olyankor, de azért van ott más dolog is aminek viszont jól esne egy kis fuvalat néha. -
r0b3r
senior tag
Hopp akkor ez egy Norman... jó tudni.

Van még egy másik kicsi házam is, de most nincs róla képem, délután töltök fel. Valamelyikőtök már írta, hogy volt régen neki is, de egyebet nem tudunk róla.

-
jokeph
nagyúr
Hát, én se. Sebaj, több marad a jóból másnak (meg nekünk).

Egyszer régen, ebben a galaxisban, mikor még ifjú titán voltam (és bedolgoztam egy számtech cég boltjának), sokat győzködtem a népet, hogy miért mit vegyenek, azaz ha tudja mire akarja használni, akkor mi tudjuk mit érdemes hardverből alápakolni és szoftverből megtámasztani, hogy az elképzelés és a valóság találkozzon mindamellett az árak sem járnak a csillagos égben.

Aztán belefáradtam, és ha valaki ragaszkodott a csili-vili túlárazott (nem egyszer teljesitményben gyengébb) cucchoz, ám legyen, a kedves ügyfélnek meglesz amit kiván.

Mindenesetre felejthetetlen élményeket okozott a 90-es évek vége óta tartó Intel-AMD CPU és nVidia-ATI (most már ugye AMD Radeon) VGA párosok körül zajló parttalan eszmecserék.

-
jokeph
nagyúr
Az FX széria annyira übergagyi lett, hogy látván a siralmas eredményeket, inkább maradtam DX8-on a GeForce 3 Ti 200-al, azzal legalább ment nyélre húzva is a játék anno, az FX hiába tudta a dx9-et, igazából még dx8-on is kevés volt teljesitményre.
Igy látván, ki is maradt a teljes 5-ös széria az életemből, a 3-ról ugortam később 6600 GT-re, azok viszon a 6800-al nagyon jól sikerültek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jokeph
nagyúr
Annyira nem, hogy ajajj.... kb. akkora bukó volt, mint az nVidiá-nak anno az FX5-ös széria.
Nem is cseréltem le a bevált X1950 GT-t rá, nem volt értelme.
Az utód nálam a HD3850 lett AGP fronton, pci-e részen pedig később egy HD5670-re ruháztam be, mindegyik megvan még és működik.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hát igen
De a mai procikon sajna már nem ilyen... Ez a fele lefele van ahol a műanyag van, ezért leszedése 500 fok és utána csiszolás óvatosan+maratás...Ennek a művelete egyszerű.
Fogsz egy vésőt, csavarhúzót, majd a ragasztónál lapos szögben gyengén megütöd, akkor letörik a ragasztó.
Nekem elsőre egy kis csavarhúzóval pici letört, majd elővettem a nagy normált, annak a lapos fejű sarkával megütöttem, kipattant egy nagy darab majd 3. ütésre leugrott a fedél is

-
r0b3r
senior tag
Nekem is van 3db 486-os lapom, de csak egy maradhat. Sajnos még nem tudtam eldönteni, hogy melyik maradjon. Van egy ISA lap 486SX-20-al, egy VLB-s 486DX2-66-al és egy PCI-os Intel és AMD 486DX4-100-al. Vesa videokártyám nincs, és nem is látom reális esélyét, hogy a közeljövőben szerzek, így sztem annak van a legkevesebb esélye a maradásra. Ha meg a használati értékét jobban figyelembe veszem, mint a ritkaságát, akkor meg a 486DX4-100 maradna az SX20-al szemben. De ezt még nagyon nem tudom, lehet, hogy marad mindkettő.

Most az XT van a porondon, ha az teljesen kész, akkor jön a 286-os a sorban. A 486 még messze van.

-
Jó kis táblázat. Ja, látom hogy a Riva nyert benne. Ha lecseng a vihar asszem futtatok néhány scenet, most kikapcsoltam mindent a villámlás miatt. Kiválasztok párat random, aztán majd leírom hogy mentek-e rendesen. Ha gondok vannak beteszem a Rivát, asszem a Win98 is támogat 2 videot 1 gépben, bár a lista kötött, nemtom hogy a GeForce+Riva páros engedélyezett-e.
, most mobilról nem kerestem rá.Valamint vettem egy Microlab Solo6C hangszórópárt a próbapad mellé hogy szebben szóljanak a régi muzsikusok ott is

-
Az eddig futtatott cuccokkal még nem volt gond a Ti200- al. Persze az átfogóbb vizsgálat még hátra van. Szerencsére van egy PCI Riva128 is, ha szükséges be tudom vetni DOS alatt, az ajánlatod alapján. A VESA, jó hogy szabványosították
, bár a mem méret itt csak feeling, nemigen van szükség 64MB- ra DOS alatt. A TP5-6-7 előtt én is sok-sok éjszakát eltöltöttem, először melóhelyen kellett, aztán annyira megkedveltem hogy itthon is elkezdtem bevetni.(#56825) benedekco : sok régi lejátszó van eltéve, belinkelve (némelyik lap talán még elérhető), a neve ismerős, lehet hogy megvan, keresed talán ?
-
alvaro
senior tag
Én még TVC-be tettem be működés közben a SID kártyát, és nem működött. Én az általános iskolás kiskölyök akkor nagyon megijedtem. Szerencsére egy ki/bekapcs után magához tért.
CPU-t, ramot, kártyát viszont már unott arccal cserélek ATX-"off" tesztrendszerekben, föl se veszik, soha. De ha biztos akarok lenni a dolgomban, áramtalanítom. Csak annyira semmi jelentősége nem volt eddig, hogy simán elfelejtem...
-
A H2O stabil, nincs szabad elektron. Ionizálható anyagnak kell belekerülni hogy vezessen. Külön-külön a H2 O2 is ilyen. Csak szélsőségesen nagy nyomás-feszültségnél vezet. Villám - itt a nagyfesz plazmacsatornát képez, vagy a Hidrogén fémes állapota nagy nyomáson, pld a Jupiter belsejében, feltevések szerint ez hozza létre a kierjedt mágneses mezejét.
(#56809) flymi : A P4 megy "rádobott" hűtővel is, legfeljebb lassít ha melege van, ha leveszed a bordát akkor megáll, visszateszed folytatja, eléggé jó védelem van benne.
-
flymi
addikt
Értem és kösz.
+8-as tápcsati a proci részlegen. Nem kell, de jó ha van -> Ilyet még nem próbáltam. Nem tudtam, h anélkül is működne. Ezért mondtam, hogy ti jobban értetek hozzá. Én csak kezdő vagyok, de tanulok.
De akkor lenne itt egy másik kérdés is...
Sparkle 6800GS-t betettem a teszgépbe, azonnal elindította a vasat, ez előfordul.
Win tölt, kékhalál majd újraindul az egész. WTF? Kikapcsoltam még a psu-t is.
Visszakapcsoltam mindent, most már power on-ra indul, újra tölt a win, eddig jó, nézem a cpu-z 3800-at mutat (3,4 Prescott), kékhalál.
Újraindítottam megint, harmadszorra minden rendben volt, cpu-z 3400, gpu-z is ok. Most már a 3dmark tesztek futnak. Nem állítgattam semmit bios-ban, "univerzális driver" van fent, 93.71 WHQL ha jól tévedek.
Mitől dobhatott kékhalált?
-
flymi
addikt
Ez elég kértértelmű volt, hogy a pci-e csatira értetted-e vagy az angol tudásomra.

Fordítás szerint ez a csatlakozó kiegészítő tápforrást biztosít a pci-e slothoz hozzáadott eszközök számára.
Ebből nem derül ki számomra, hogy hogy minden alkalommal használnom kell-e vagy opcionális, de sejtésem szerint az utóbbi lesz, csak gondoltam megkérdezem, ti jártasabbak vagytok hw témában. -
flymi
addikt
Kösz, a dokut én is láttam, de nem lettem tőle okosabb.
Ez a foglaltból való áramfelvételt segíti gondolom. Az lenne a lényeg, hogy minden alkalommal használjam ha vga-t pakolok bele, vagy elég akkor is, ha nagy fogyasztású vagy tuningolni való vga kerül bele? (egyébként nem tuningolok)
Ezzel pedig jokeph-nek is válaszoltam.
-
BX- es lap.
Meghajtók :
Primary Master...............: HARD DISK WDC AC2635F
Primary Slave................: HARD DISK Maxtor 2F030J0
Secondary Master.............: CD/DVD ROM CREATIVECD3621E
Secondary Slave..............: CD/DVD ROM LG CD-ROM CRD-8521BValami anomália lapul itt, dosos WT szerint a WD tudja a DMA- t, a Maxtor pedig nem, Win szerint meg fordítva van
(valójában a Maxtor biztosan tudja, WD- t még ki kell deríteni) , kénytelen vagyok utánajárni, de jöhet tipp is ha van. -
-
Ezt nézegettem én is. Ráadásul 25MHz egy lépcső, ilyen finoman nem tudod hangolni tuninggal.Kérdés, hogy mit jelentene egy kis alulfeszelés. Elvileg azzal tovább csökken a hőfok, még jobban nyílhat az olló.
Hasonlót látni Intelnél is főként laptopban. Megfelelő és gagyi hűtés között sokkal nagyobb különbség van. Bár azt néha már szakadéknak is lehetne nevezni.
-
Bizonyára
, de a korabeli P2 csúcs mire volt képes arra vagyok kíváncsi.(#56727) sanchezsa : olyanom nincs sajna
A fogyasztás nőtt horribilisen a videocserével

Win desktop : 58W -> 62W
3DMark99 : 78W max (76W átlag) -> 80WKorábbi ígéret, mivel kivettem az MX- et, fotó, melyről szakértő megmodja hogy mennyire gagyik a ramok

-
envagyok
veterán
Nem.
A külső cf kábel csatlakozói voltak kicsit oxidosak, azt letisztítottam, utána már nem fagyott (mondjuk érdekes hogy előtte mindig szinte ugyanott), de néha voltak zöld bevillanások. Azt pedig a proci feszültség egy klikknyi emelésével sikerült eltüntetni. Lehet az 1950pro-hoz képest jóval nagyobb fogyasztás miatt pár századot esett a proci feszültsége, és emiatt már nem volt teljesen stabil. -
thomatox
csendes tag
Nem sikerült beindítani. Igazából hiányos a jumperelése is, úgyhogy amiatt is bőven lehet. A lapon csak a CPU sebesség, meg a cache beállítások vannak nyomtatva, de több a jumper. Kísérleteztem vele, a bios órájának 32KHz es jele már megy az akksiról...
A poén, hogy itt se találtam meg a lapot.: http://stason.org/TULARC/pc/motherboards/index.html
Mondanom se kell, típusjelzés nincs rajta, csak gyártási dátum, sorozatszám. A biost is kiolvastam epromégetővel, de abban se leltem. Valakinek ötlet, mi lehet?
-
Bile Demon
őstag
OK, akkor gratula hozzá, szép példány.
Akkoriban ütős lehetett.Sajnos nincs kéznél V3.
Egyébként mennie kellene ezzel a chipsettel, korban is stimmel és mintha másoknak ment volna.
Még valami ATI kártyával megpróbálnám, de a rendelkezésre álló kártyák közül csak a 9800 PRO, ami fizikailag bedugható lenne, azt meg nem tudom bele merjem e dugni?
Az egy AGP 8x kártya, lehetséges, hogy a 2x-el is kompatibilis? -
Tényleg nagyon kicentized hogy minden korhű legyen
, ha ennyire kerested. Nekem megvan az öccse, 13.5GB made in Hungary [link], a S423- ba került (egy 20GB- os Quantum mellé), de semmi elvi megfontolás, éppen ezek voltak itthon.(#56532) flymi : azért kell mert kell
, és sztem is rendkívül fontos min 2 vagy több, bár nálam is akad olyan, melyikben csak 1 van. -
envagyok
veterán
Próbáltam, de nem akkora élmény..
6x4ghz-es 1366-os rendszerrel + GTX1060 6GB 6gb-al vajsima minden, de csak az új játékoknál élvezem.
A régieknél szeretem, mikor szinte izzik a vas, sír a táp, remeg a forró levegő a gép mögött.
Olyan mintha azt mondanád, minek az 1960-as v8 corvette, hiszen egy 1.9-es modern dízel otthagyja negyede fogyasztással. Csak az élmény más. -
envagyok
veterán
Crysis, Dirt.
Mindkettő kedvencem, mindkettő 2007-es. Anno 3GHz-es húzott Q6600-val és 640MB-os 8800GTS-el rengeteget szívtam, lehetetlen volt normálisan beállítani. A 4GHz-re húzott 4 magos procikkal a gtx295-vel van meg a stabil 60fps magas beállításokkal. A 3870x2-vel eddig a dirt volt tesztelve, de sajnos 40 körül van csak azzal.
A dirt pl 1 magot leterhel szinte 100%-ra, szóval procilimites.
De ott a far cry is
Másik kedvenc, 2004-es, de P4-el felejtős..
Az is 99%-on tekeri az egyik 4GHz -es core magot.
A 7900gtx SLI gépemben megy csak folyékonyan.
MSI afterburner mindent megmutat -
-
flymi
addikt
Persze én is megjáratom néha, elő is kell majd vegyem pl a Leadtek A400-ast, már több mint egy éve nem volt gépben.
Én inkább nyugdíjazom ezeket a jószágokat, meg aztán nem is tudnék mind köré gépet építeni, hogy csak elő kelljen kapni a sarokból és hálózatra dugni aztán power on. Előbb össze kell rakni minden komponenst, majd ha végeztem újra el kell pakolni így kétszer is meggondolom, hogy van-e annyi időm, hogy egyáltalán nekiálljak...
Más meg teszt után teszi a vitrinbe a ritka hw-t, mondjuk valahol azt is meg tudom érteni.
A gyűjtögetésnek abban a fázisában vagyok, amikor például az érdektelen alkatrésznek számító hűtőkből már annyi van, hogy lehetetlen lenne mindig mindegyiket megjáratni. Ezért próba után mennek a dobozba. Videokártyáknál más a helyzet, mert nincs belőle annyi és csak bedobom a gépbe, ha meg végeztem, kiveszem és megy a helyére. Egyszerűbb művelet, mint egy cpu hűtőt felapplikálni az alaplapra, utána meg leszedni. Pasztával se győzném.
-
Nem is kell, folyamatosan csúszik fölfelé. Jó pár évvel ezelőtt a P4 még simán használható volt. Most youngtimer. Ide fog hamarosan lecsúszni, sőt már ott is van az egy magos 939 és a Core Solo is. A két magos első szériáinak (C2D, 939, AM2) még van pár éve, de már nem jósolok többet 3 generációnál. A DDR3-mas AM3 még talán kicsit tovább húzza a 1156-tal. Pont ez utóbbi a jó példa arra, hogy lehet valami viszonylag ritka, de még nem youngtimer.
-
bacsis
Közösségépítő
Igen, továbbra is tisztában vagyok vele, hogy áprilisi tréfa, és hogy a kártya fake... sőt, a Crysis is egyértelműen hülyeség ebben a felállásban... lépjünk már ezeken tovább léci... és a kérdés továbbra is az, hogyan csinálta?
De akkor konkrétan felteszem a kérdést.
1: Hogy oldotta meg a kártyát? 3D nyomtatás? papírból? kép, azaz videó manipuláció, értsd "trükkfelvétel"?
2: Hogy oldotta meg, hogy a Win2000 eszközkezelője mutassa a nem létező kártyát? stb
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tudományos Pandémia Klub
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpársportok
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Projektor topic
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor, MS4022
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az egyik, bemelegedés után, valamelyik újraindításra egyszer csak kisípolja a kártyát és sárgán jelennek meg a feliratok. A másikkal, kb 1 perc bemelegedés után hullámozni kezd a kép. 

Azaz az MSI féle i440LX lapra integrált C-Media izébigyó, meg AudioPCI-nél. 1999 nyarán ugye 40000(30000? 

A poén, hogy itt se találtam meg a lapot.: http://stason.org/TULARC/pc/motherboards/index.html

DarthSun