Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• r0b3r

senior tag

válasz távcsőves #57514 üzenetére

Helló!

ATX-AT átalakítókkal nekem eddig jó tapasztalataim vannak. Konkrétan ezt az egyszerű, olcsó típust használom több gépben is.
    Folyamatban van szép lassan egy sorozat építése, kezdve az XT-vel, majd 2-3-486, 5x86 és végül 6x86. Ezek közül csak a 2 és 386-nak hagytam meg a gyári tápját, a többiben mind ATX tápot használok, vagy fogok használni (minden alkatrész megvan, csak össze kéne rakni). Mindegyik AT alaplapom szépen működik az átalakítókkal, még -5V nélkül is. Konkrétan tesztelni is ilyen átalakítós tápot használok. Vicces a 30 éves XT ha elindul, szinte nulla hangja van az FSP táp egy darab 12cm-es ventilátorával és a CF kártyával. :DDD

A házak közül kettő komplett gépként érkezett, mindkettő 486-os és az egyik PCI-os lapból lesz az 5x86-os. A harmadik ház üresen került hozzám. Van egy szintén retró PC-s Commodore-os, stb facebook csoport ahol feldobtam a kérdést, hogy kizárólag ilyen felnyitható tetejű L tápos AT házakat keresek (az első PC-m háza is ilyen volt). Rögtön jelentkeztek is ketten. Sztem ott jó eséllyel találsz, ha egy konkrét típusú házat keresel. Ha nem ragaszkodsz a fekvőhöz, akkor már nagyobb a választék, akár vaterán is. Állókat nemrég sanchezsa is árult itt nemrég, ha visszaolvasol, de olyan lassan nekem is lesz 3-4db eladó, ha lemegy az építkezős szezon. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák