- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomatox
csendes tag
PS2 -es billenccsel próbáltam kettővel is, mert csak ilyen van. Keyboard errort ír, nem ír vissza egy karaktert sem. Viszont ránéztem szkóppal a PIC kimenetére, de onnan se szalad le semmi. Lehet egyik se jó.
Találtam egy másikat is, ez arduinos, de ezt nem próbáltam: [link]
XV. kerben lakom. -
thomatox
csendes tag
Jómagam csináltam ilyen XT-AT konvertert, TL866A -val írva, ahogy írtátok, csak épp nem működik. (Hogy most a programozás nem volt jó, vagy a sufni mélyén rohasztott XT lap billentyűzet csatlakozója, abba nem ástam bele magam.) Érdekel engem is, sikerül-e összehozni. De lehet előkapom újra, hátha rájövök, mi baja.
-
thomatox
csendes tag
válasz
envagyok #60174 üzenetére
Fordított tápfeszeket semmi nem szereti. Valami kisebb áramú tápról, ami azért zárlatvédett, megbirizgálni, lehetőleg több helyen. Azért kell a kis áram, hogy ne égjen el, ne szikrázzon. Talán régebbi nokiás, nehezebbik, trafós telefontöltő, olyan 250 mA rémlik. Újabb usb töltők tudnak 1-2 Ampert akár, azt nem javaslom. Birizga a ram lábaira, a foglalatába, proci lábaira. Én régen áramkorlátos labortápról csináltam, de sikerült vele így kinyírni. Öngyújtó elektromos szikrájával nem minden esetben.
-
thomatox
csendes tag
Grat, hasonlót akartam múltkor összekalapálni, de konkrétan meghalt a gép a win95 telepítéskor. Először a cd rom, azt cseréltem. Utána felment a win,de nem reagált az egérre. Órákig települt, proci 100% -on. Nyomtam egy restartot, azóta csak sípol a lap, el se indul....
-
thomatox
csendes tag
válasz
thomatox #59551 üzenetére
TNT2 Pro +Unreal Tournament témában: A régebbi driver hozott eredményt, valami detonator2 5xxverziójút próbáltam, azzal jó. 25-38 fps, de folyamatos. Igaz csak 16bites színmélységen, 32 biten összeszakad akármelyik driver. A gogos és a régen használt unrealtournament.exe azonos.
-
thomatox
csendes tag
Az biztos, hogy az emlékek szépítenek...
Nem is úgy rémlik, hogy őrült nagy fps értékek voltak, hanem, hogy folyamatosan futott...mindenkit elpicsáztam a koliban a szaktársak közül... tényleg budget megoldás volt, nem volt pénz az ösztöndíjból jobbra.
Inkább a laggal van baj most. De majd kipróbálom a régi verzióval.
-
thomatox
csendes tag
Sziasztok!
Van énnekem egy 600Mhz -es celeron masinám egy TNT2 Pro videokártyával, Tomato deszkán. Win98. Felraktam rá a Gog -os Unreal Tournamentet, goty edition. Ám szaggat, meg 20-30 fps, nem jó a játékélmény. 2000 -ben egy Celeron 300A val simán ment emlékeim szerint ugyanilyen videokártyával. Melyik drivert ajánljátok? Vagy a játék lehet a gond, korabelit tegyek fel? -
thomatox
csendes tag
válasz
alvaro #58141 üzenetére
Azt én is furcsálltam, hogy négy bites memók vannak benne és páratlan 640k -hoz. Majd kicserélem a foglalatot, egy elektrotechnikus barátomtól kaptam, csak egy fél foglalat kellett neki valami projekthez, örülök, hogy ennyivel megúszta.
Aztán még egy billentyűzet konverter, és tanácsotokra kipróbálom a prince of perzsiát, hogy szaggat.
-
thomatox
csendes tag
válasz
frescho #58109 üzenetére
Ja, köszi a leírást, ebből jöttem rá, hogy nem stimm a kábel.
1 -es interleaving értéket határozott meg, lehet a 16MHz -es 286 os már elég gyors hozzá. Bár van még a lomok közt egy XT is, de 8 bites vezérlőm nincs, se Hercules monitorom. (Bár ez utóbbit tán ki lehet váltani egy scartos tévével meg egy segédáramkörrel.) Az a következő terv...
-
thomatox
csendes tag
válasz
frescho #58102 üzenetére
Lement minden, ugyan a sebesség csak kb. 300k az adatlapi 625k hoz képest. DOS is került rá. Jól bírta ez is az évtizedes sufniban rohasztást, a scandisk nem mutat rajta bad sectort....
Hanem az különösen tetszik benne, hogy ezen hallani lehet, ahogy írja - olvassa az adatokat.
-
thomatox
csendes tag
válasz
frescho #58100 üzenetére
Nem pont ilyen, meg az oldalon se találtam. Ellenben jumperek nélkül most megy. A középső kisebb vagy a hdd vezérlőt, vagy az fdd vezérlőt engedélyezi, ha nincs rajta jumper, csak akkor megy mindkettő egyszerre. Az még szívatott, hogy a kábel csavart végére raktam a meghajtót, az meg egyesnek volt jumperelve. Az adatkábelt meg át kellett tenni HDD0 sorról HDD1 -re. Közben néha kattant egy nagyot, mintha csapta volna fejet. No majd holnap ráeresztem a biosos menüket.
-
thomatox
csendes tag
16 bites ide kártya megy benne vígan. Hanem... a következő delikvenst jumperek nélkül kaptam, sajna nem is találtam egyelőre hozzá beállítást. Nem ismeri meg az ST-225 öst. Nem akar dolgozni, imént egy tantálkodi zárlatba ment, amit a táp méltatlan ciripeléssel jelzett...
Vinyó hangja jó, pittyeg felpörgés után, mintha lemenne rajta az önteszt. Tippeket várok jumper beállításokra...
-
thomatox
csendes tag
Arra a kérdésre viszont van valami tippetek, hogy miért csak 1664k ramot számol a 2 megából? Ez egy unichip 386wb típusú lap. Nem volt benne bios, de vadásztam valamit a netről, beégettem egy epromba, aztán így szemmel láthatóan elindult, lám még a win is megy, pedig nem biztos, hogy ebben a gépben volt...
-
thomatox
csendes tag
Megint kerítettem egy szatyor lomot, össze is raktam egy 386 ost...
Azért jó a windows 3.11, mert ott folytatja, ahol abbahagytad... akár 17 év múlva is.Mindenesetre fura, hogy 2001 - ben még ezt a 94 - ben gyártott 270Megás quantumot használták. Meg az is, hogy kibírják ezek a vinyók az évtizedes padláson, sufniban rohasztást is...
-
-
thomatox
csendes tag
Kifejezetten jól, néhány óra töltés után 2.7V -ra merült egy nap alatt. Egyébként még egy kvarcot újra kellett forrasztani, azóta vígan megy. Ezért a színkavalkád biosért már megérte.
A másikkal nem volt ilyen szerencsém, elindul, de nem ismeri fel a diszkeket. Ja a meglepi a tápjával volt, sima atx táppal el se indult, csak melegedett a vezeték...azt gondoltam mocskos nagy zárlat van a lapon, erre kiderült, hogy a csatlakozó atx, de a bekötése delles mókolás. A jobb oldali a hagyományos.
-
thomatox
csendes tag
válasz
FinalCaleb #57697 üzenetére
-
thomatox
csendes tag
Nem sikerült beindítani. Igazából hiányos a jumperelése is, úgyhogy amiatt is bőven lehet. A lapon csak a CPU sebesség, meg a cache beállítások vannak nyomtatva, de több a jumper. Kísérleteztem vele, a bios órájának 32KHz es jele már megy az akksiról...
A poén, hogy itt se találtam meg a lapot.: http://stason.org/TULARC/pc/motherboards/index.html
Mondanom se kell, típusjelzés nincs rajta, csak gyártási dátum, sorozatszám. A biost is kiolvastam epromégetővel, de abban se leltem. Valakinek ötlet, mi lehet? -
thomatox
csendes tag
válasz
quailstorm #56602 üzenetére
Ejj, akkor más baja lesz. Köszi a segítséget.
-
thomatox
csendes tag
Üdv urak!
Kaptam egy 486os deszkát, de nem indul el. 4 bankból hiányzik a cache. Ezt is lehet jumperelni, de ilyen beállítást nem találtam rajta. Úgy gondolom mindbe kellene rakni, ha meglevőkhöz hasonlókat tennék bele, az 8x8k, vagyis 64k lenne. Fotókon viszont láttam olyat, hogy üresek ezek a foglalatok. Akkor most kell vagy nem, hogy elinduljon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- EA Sports WRC '23
- Gitáros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Drón topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Battlefield 6
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X - 8 mag 16 szál - AM5 - ÚJ! Bontatlan
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- AMD Ryzen 5 7500F Processzor - Készletről Azonnal - 27% Áfás Számla & Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Fotó állvány eladó
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA