Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mester1102
tag
Sziasztok, tudnátok segíteni már minden youtube-os videót átnéztem és nem jártam sikerrel.
Adott egy ASUS Crosshair V Formula-Z alaplap és egy AMD FX-9590-es CPU, az ezelőtti 8350-nel tökéletesen ment az egész, de ezzel a 9590-essel már ahogy terhelés éri (bármiylen játék elindítása vagy netezés közben több ablak megnyitásakor) úgy látom, akkor egyből fagy és életre sem lehet kelteni a gépet, olvasgattam, hogy az energiagazdálkodási beállításokat ki kell kapcsolnom, de az a helyzet, hogy be sincsenek kapcsolva, tudna valaki ennek a CPU működésében segíteni, konkrétan, hogy ti tudjam használni a jelenlegi órajelét meg, hogy úgy ámlokk működjön? Nem értem másnak nem volt ezzel semmi gondja, ezeklőtt egy Sabertooth alaplapban is próbáltam, de ott ugyanez volt a probléma...
Köszönöm előre is annak aki segít!
[ Szerkesztve ]
“Mark my words, Comrade… One day things will change. We will take the fight to their land… To their people… To their blood.” memories from Viktor Reznov
-
mester1102
tag
válasz ViZion #69899 üzenetére
Konkrétan milyen érték legyen a beállítva a CPU Offset-ben? Nem értek egyáltalán az overclockoláshoz semmilyen mértékben ezért kellene tudnom, hogy mely érték a jó, köszönöm.
A ram amúgy Kingston HyperX Fury Black, de mindjárt beillesztem a CPU-Z-ből ide a képet.
“Mark my words, Comrade… One day things will change. We will take the fight to their land… To their people… To their blood.” memories from Viktor Reznov
-
mester1102
tag
válasz ViZion #69899 üzenetére
A kép:
BIOS-ból képeket nem tudok sajna küldeni, mert nem tudom mivel lementeni, de az alapértelmezett beállításokon van minden.
-
-
mester1102
tag
válasz ViZion #69906 üzenetére
Már elolvastam mikor írtad és egyáltalán nem világos, az összes linket nyilván nem fogom elolvasni, mert lemegy a nap mire végéhez jutok.
Az összefoglalóban sajnos nem is látok erre vonatkozót, ott tuninggal kapcsolatos dolgok vannak abba az 5 vagy 6 linkben, ez pedig nem tuning.
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
válasz leviske #69912 üzenetére
Tessék, remélem jó lesz:
Amúgy itt a BIOS Date csalóka, ugyanis a legfrissebb 2015/05/07 update-t tartalmazza már a lap, gondoltam megemlítem.
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
-
mester1102
tag
Amúgy azt nem értem, hogy a hozzá nem értők, hogyan tudják használni az FX-9590-est ha halvány fogalmuk nincs arról, hogyan kell installálni, hogy működjön is? Én ezen vagyok legjobban kiakadva, legalább egy videót vagy valamit dobhattak volna oda a tulajoknak, hogy ha megvetted akkor ne csak nézd.
Nem hiszem ,hogy ehhez át kell rágni olvasmányokat és akkor még azt még teszteld órákig, ilyen nincs, valami stabil beállításnak kell lennie, másként, hogy működne? Nekem ez hihetetlen.
@leviske: Köszönöm a türelmed. Elsőként megpróbálom ezeket, de amúgy már eszembe jutott, hogy én olvastam a fenti cikkeket, de emlékeim szerint nem találtam benne semmi érdemeset, nem tudom mit hagyhattam ki, lehet tévedek, de ha van konkrét segítség elhinnétek rólam ,hogy itt húználak benneteket...hát egyértelmű, hogy nem!
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
válasz ViZion #69922 üzenetére
Köszönöm és ne haragudj az előzőért, amúgy át tudnád nekem küldeni privátban azt guide-t? A legkevesebb az az, hogy megköszönném.
Amúgy nem az első AMD gépem, de még sosem állítgattam ezeket, sajnos zöldfülű vagyok ebben ezeket elismerem.
@leviske: Akkor ahogy én értelmezem.
CPU & NB Voltage: Offset
Offset Mode Sign: + vagy - ?
CPU Offset Voltage: Ez akkor mennyi is?
CPU/NB Offset Mode Sign: + vagy -?
CPU/NB Offset Voltage: Ez is mennyi akkor?Mégegyszer köszi a türelmet.
@lee56: Nincs újabb BIOS ez biztos! A tápom az egy Corsair RM550x, a videókártya, pedig egy GTX 980, a tápnak csak elégnek kell lennie, persze tudom, hogy az AMD valamiért 1000W-os tápot ajánl, de ha a 220W a max, akkor ha kiszámítom az közelébe sincs az 1000W-nak. Amúgy a hűtő egy Be Quiet! Dark Rock Pro 3. Mit állítsak még, írd tovább ha nem nagy kérés.
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
Értelek, na az a helyzet, hogy kipróbáltam és a BIOS-ban mindent alapra állítva működik a system.
Csak én ugyebár mikor a 8350-ről erre váltottam egyből 5000-re állítottam, hogy majd jó lesz, mivel támogatja ezt ami rá is van írva (csak ott ugye mint turbo) és így fagyott le állandóan, ugyan halottam, hogy a 8350-et is lehet húzni, de inkább ezt vettem meg mégis ez nagyobbat tud. A cél ez a 5000 Mhz lenne, mivel alapbeállításon jó volt így most kipróbálom, hogy a Turbo be van kapcsolva, akkor így mit produkál. De a sajátgépbe csak így is 4.7 Ghz-et ír, így mikor a Turbo be van kapcsolva, nem értem én ezt.A helyzet az, hogy ki szeretném használni a 980-asomat, mert sajnos a 8350 nem volt elég, hogy kihasználja (játékokban fps értékek is mutatták) és mivel nem akartam élettartam csökkenést ezért vettem 9590-est, mivel ezek válogatott 8350-ek (de ezt csak halottam, nem tudom így van-e) hogy ki tudjam kihasználni a 980-t, ha nem is 100%-ra de szeretném érezni a teljesítménybeli különbséget, mintha egy GTX 970 lenne csak benne, mert ezelőtt egy 970 volt a 8350-nel, így szeretnék látni több FPS-t a 9590 + 980 együttessel. Ez a cél.
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
-
mester1102
tag
válasz Habugi #69933 üzenetére
Be Quiet! Dark Rock Pro 3-assal hűtöm. De mint írtam alapbeállítások mellett próbáltam 5000-en használni (persze az ilyen Turbo meg APM, C 'n' C nélkül, szóval valami nem stimmel) és úgy fagyogatott, összeomlott. Még átnézem miket írtatok és lehet megpróbálok majd egy beállítást. Ezzel a hűtővel játék allatt úgy látom 60-ig felmegy, de annál feljebb nem, szóval az határeset.
-
mester1102
tag
válasz Habugi #69933 üzenetére
Még annyi, hogy én azt halottam, hogy OC-zással a garancia elvész vagy ez kiterjed-e arra, hogy milyen mértékben? Egyenlőre, hogy most működik, nem nagyon szeretnék hozzányúlni, 300 Mhz-ért nem szeretném OC-zni, Tényleg köszönöm a segítségeket, mert eddig úgy emlékeztem, hogy sima órajelen se ment, csak aztán beugrott, hogy alapórajelen még nem is próbáltam, egyből belőttem az 5000-es értéket és azt nem bírta.
Ha OC nélkül el lehetne érni az 5000-et akkor annak örülnék, de OC-zással inkább nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
mester1102
tag
Üdv. újra urak, na megnéztem az összefoglalóban az egyik angol overclock.com-os linket és van ott egy [Recommended Settings up to 5.0Ghz] beállítás. Ezt a jelenlegi 9590-mel be lehet állítani? Meg lehet próbálni? Először tudom ezt kellett volna elolvasni, de inkább kérdeztem, nehogy véletlen valami meglepetés érjen, ezért kértem először tanácsot, önfejűen nem vágtam volna bele mégis.
Szóval akkor ezt a beállítást meg lehet próbálni és mellé kitapasztalni mely órajelet bírja? 5.0 Ghz-en meg lehet még próbálni ezzel a hűtővel akkor (Be Quiet! Dark Rock Pro 3) ?
-
mester1102
tag
válasz Habugi #69991 üzenetére
Annyit nem értek itt, hogy "Feszt manuál lőheted mondjuk 1.45V-ra" - ez oké, csak itt két opció van, a CPU & NB Voltage-t ugye Manual-on hagyom. A CPU Manual Voltage legyen 1.45V vagy a CPU/NB Voltage???
Alapesetben Auto értékeken ezek:
CPU Manual Voltage: 1.440V
CPU/NB Manual Voltage: 1.125 VGondolom mindkettőt kellene módosítani nem?
-
mester1102
tag
Azon vagyok!
Akkor a CPU Manual Voltage legyen 1.45V úgy hogy a CPU & NB Voltage-t ugye Manual-on hagyom?
Még annyi, hogy melyik LLC-t állítsam High-ra, mert ebből is több van?
Ha erre választ kapok már állítom is és nézem Cinebech R15-tel - csak itt jó lenne tudni mit nézzek konkrétan, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
-
mester1102
tag
-
mester1102
tag
-
mester1102
tag
Üdv. pár napja írtam az ASUS Crosshair V Formula-Z-s lapommal, FX-9590-enemmel egy Be Quiet! Dark Rock Pro 3-as társaságában (Corsair RM550x mellett).
Írta Habugi leviskével pár napja egy ötletet miszerint hogy húzzam az FX-9590-esemet, megfogadtam és eszerint e leírása szerint állítottam be az értékeket. Vagyis inkább a csatolt képet, mert a többi az csak a CPU Voltage, amivel nem vacakoltam, hagytam 1.45 V-on kereken, így ezek a beállítások mellett most hajlandó fagyások nélkül menni 5 Ghz-en és a hőmérséklet se nőtt az alap 4.7-hez képest, majd lefutott egy teszt, de nem bírta ezt az 5 Ghz-et tehelés közben, amik a képen vannak azokat beállítottam, .
Ezekkel a kombókka is próbáltam + ami a képen van:
CPU Voltage: 1.45 + CPU/NB Voltage: 1.20
majd
CPU Voltage: 1.475 + CPU/NB Voltage: 1.25
majd
CPU Voltage: 1.5 + CPU/NB Voltage: 1.3Az első másodpercben megfagy prime95 alatt, más programokkal most még nem próbáltam.
Szerintetek mivel érdemes foglalkozni még? Minden energiatakarékos üzemmódot kikapcsoltam, ahogy írtátok is.
-
mester1102
tag
válasz ViZion #70163 üzenetére
Mindjárt teszek fel bios képeket, ha persze sikerül felismernie BIOS-ban a pendrive-ot mert múltkor is az volt a bibi. Beállítok mindent ás úgy lövök róla képet.
-
mester1102
tag
válasz ViZion #70167 üzenetére
@ViZion: Próbáltam, csak High-ra tenni a CPU Load Line Calibration-t úgysem indul el a teszt, kifagy rögtön.
Most a CPU Spread Spectrum-ot kapcsoltam ki, úgy is lefagy.IItt az utolsó képnél a CPU Configuration-nál az energiagazdálkodási beállításoknál miket kapcsoljak be?
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
válasz ViZion #70169 üzenetére
Most azt kikeresni megint idő, én úgy emlékszem 2200/2600-at mondtál, Auto-ban azon is van.
Ha leírod megpróbálom, de légyszíves azt értsd meg hogy akkor még nem mertem hozzányúlni, csak miután Habugi kolléga mondta, hogy ezt a CPU-t OC-ra szánták, akkor mertem belefogni, közben keresgélek, de többen is írtatok, nem mindegyik azonos, ezért kérdem mit próbáljak. Offset szöszöléssel nem megyek semmire sem nem? Manual érték jobb talán nem? Vagy rosszuk látom?Légyszíves írd le mégegyszer aztán többet nem zaklatlak vele, csak légyszíves akkor mindent írj le mit változtassak át azon amin a képeken van,
köszönöm!
UI: Próbáltam mint írtam fentebb CPU Voltage: 1.5-ös és CPU/NB Voltage: 1.3-as kombóval, úgysem ment.
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
válasz pipo112 #70171 üzenetére
Oké, a többi beállítás maradhat, minden?
CPU VDDA Control, NB Voltage, NB HT Voltage, NB 1.8V Voltage, SB Voltage, VDDR ezek is Auto-n?
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
válasz ViZion #70173 üzenetére
5-6 oldalt nem fogok átolvasni, ezt te sem várhatod el, de akkor ne segíts ennyi, semmi gond, lezártuk.
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
Visszaolvastam ViZion kolléga írását, biztos leírta csak nem nekem, mert én nem találom. Állandóan azzal jönni, hogy olvass vissza meg összefoglaló meg stb. ha nem működik.
Ha az lenne leírva, hogy mi mire való na az jó lenne, mert én itt kérdezősködöm, de semmit nem tudok, hogy mi mire jó. Mi mivel kompatíbilitis beállítás, ilyenek. De azt nem hiszem, hogyha OC CPU a 9590, akkor nem képes +300 Mhz-et feljebb lépni, egyáltalán nem értem. Sőt mostmár semmit sem értek. Csak állítgatom vakon, de sehogy sem jó, 1 percig sem, nemhogy örökre.
Egyáltalán próbálkozzak vagy ez ennyit tud? Kitapasztalnám, ha ki tudnám, de így hogy egyeseknek még türelme sincs, így nem lehet, főleg, hogy ennyi beállítást kell összevetni, ha egyáltalán érdemes.
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
válasz ViZion #70182 üzenetére
És amúgy nálad lehet észrevenni teljesítménynövekedést, OC után bárhol (játékokban gondolkozom most), van valamennyi FPS +?
-
mester1102
tag
válasz Habugi #70200 üzenetére
Okés értem! Az bele fér a topikba, hogy milyen játék milyen szálkezeléssel bír, egyszálas erő vagy többszálasság, de gondolom az egyszálas erő is legalább 2 vagy 4 magra értendődő nem? A mai játékok 4 mag alatt már nehezebben boldogulnak, emlékszem nekem egy Athlon II X3-as 455-ös procim volt és Driver: San Francisco-ban állandóan lassult, játszhatatlan volt, de ahogy megvettem a Phenom II X4 955-ös BE-t sima alapórajelen is megszűnt és tökéletes lett, nem tudom ez a plusz cache érdeme ami a Phenomban van, de ég és föld volt utána már a kettő (hozzáteszem, a minmum CPU igénye X2-es volt és én úgy tudom a minimumon se kellene lassulást produkálni, ha leveszed az összes grafikai beállíást Low-ra) . Akkor mi volt még? Splinter Cell: Blacklist, de annál csak annyi volt a gond, hogy iszonyatosan felmentek a hőfokok mint más játéknál soha A Phenom II 955-ös Be-n ,100% volt minden mag (persze, ha Core Temp valós, mert közben kiderült a hőfokokkal kevesebbet muat 10 C-al, de akkor ez volt a legpraktikusabb, mert oldalsávként is üzemelt, könnyen leolvasható volt, ekkor még nem fogllakoztam az MSI Afterburner-rel). Szóval a Blacklist-tel nem is mertem játszani. A többi amikkel játszottam, Max Payne 3, Crysis 2 (MaldoHD moddal sem), Crysis 3, Alan Wake, Hitman: Absolution, RAGE, Battlefield 3, Call of Duty. Modern Warfare 3, BioShock: Infinite, L.A. Noire, Far Cry 3 mind lazán elbodogult az akkori HD5770-esemmel és az Athlon X3 II 455-össel, de lehet, hogy még az előtte levő Athlon X2 6000+al is, persze nem teljes grafikán, de nem lassult.
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
válasz Pro!Petya #70213 üzenetére
De ha ezt az AMD garantálja, akkor ez miért nem működik? Tudnál egy linket mutatni arról, hogy hol garantálja ezt az AMD? Csakmert akkor bírnia kellene az enyémnek is legalább 2-300 Mhz-t pluszban nem?
-
mester1102
tag
válasz Balathruin #70217 üzenetére
Érdekes is lenne, ha nem garantálná, ha így van kiadva, propetya85 azt mondja, hogy a boostot is.
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
válasz Habugi #70227 üzenetére
Nembaj, ha később tudom elérni a cél értéket, mert kivárom. Csak akkor mégis az ember elégedettebb, ha van siker. Tudtommal minden megvan ami elég hozzá, nem tudom az AMD miért ír 1000W-os tápot meg vízhűtést, biztos ezzel biztosítja be magát, én ahogy láttam az alaplapomon nincs mit fejleszteni az a maximum ebben a platformban. A Be Quiet! Dark Rock Pro 3-ról meg annyit halottam, hogy jobb, mint egyes vízhűtés és jó minőségű is.
-
-
mester1102
tag
Üdv. ma kipróbálom ezt, amit ViZion írt, szerintem ez az utolsó próba, hogy megpróbálom az 5 GHz-et, aztán annyi.
Egyet viszont nem értek ViZion, ezeken az értékeken miért kell vízhűtés? Olyan léghűtés nem lenne elég ami nekem van? Nálam ugyanilyen értékeken 4.9-en nem volt nagy hőmérséklet emelkedés HWInfo szerint, ha jól mér.
Csakmert AI Suite is fenn van a gépen és az hajlandó 10 fokkal többet mutatni a HWInfo-ra, de csak terhelés alatt, ha nincs terhelés ugyanannyi a hőfok, megmondom a frankót vadászom is egy olyan programra ami valósat mér, mert ez csak összezavarja az embert, hogy most melyik is a pontos. Nyilván a BIOS lenne a legpontosabb, de azt nem tudod megnézni mikor terhelés alatt van a gép.
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
válasz Jakuskacsa #70261 üzenetére
És ha csak a HWInfo-t használom a másikat kikapcsolom, mérhet jól a HWInfo?
-
mester1102
tag
válasz Jakuskacsa #70263 üzenetére
Na majd kipróbálom a HWInfo-t és az AI Suite-t is külön-külön, úgy hogy csak az egyik lesz bekapcsolva egyidőben, kiváncsi vagyok lesz-e eltérés. Esetleg kipróbálnék én egy harmadikat is, csak nem ismerek már ezeken kívül olyat, ami megbízható még max talán az AIDA, amit sokan használnak.
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
Sziasztok, szerintetek melyik a legjobb CPU estköz, mely képes mérni a CPU "lehasználódását" stabilitását, időtartamát. Mert vagy 10 programot rescue disk-et, vírusirtót meg minden hivatalos dolgot próbáltam, és msot színre ki is tisztítottam a PC-t, de a számítrái feladat egyenlő a nullával.
Az UserBenchmark nekem 99%-os kihasználtságot mutat erre villanyrezsóra: AMD FX-9590
Érdekes módon régen is volt ilyen jellegű bajom AMD-vel...stabilnak stabil, de lassú, mint a csiga.Ha CPU-val van gond lehet eladok mindent mert én már nem költök erre semmit.
A processzort meg odaajándékozom naz AMD-nek“Mark my words, Comrade… One day things will change. We will take the fight to their land… To their people… To their blood.” memories from Viktor Reznov
-
mester1102
tag
válasz jokeph #75573 üzenetére
Bocsi a késő válaszért, de hónapok óta fennáll a dolog és szita agyammal nem tudtam rájönni mi a bibi, valószínű ram lesz, de még folyik a nyomozás...bocsi a többiektől is, majd elolvasom őket.
Az egyik ramot kivettem és érdekes módon minden ok. Már a Kingstonnak is küldtem levelet, meglátjuk...amúgy Kingston HyperX Fury 1x4 GB a tettes. De ez még olyan 9x%
szerk.: mondanám hogy leírom a történetet, de nem teszem, mert hülyének néznétek, csak annyit írok, hogy a játékokban kerestem a hibát (akadozások, néhai fagyások...) persze tévesen egyrészt mert nem SSD-t használok másrészt, mert a ram lehetett a kulcs (meg persze az FX sem mai darab, de nekem még bőven ok).
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy ismert valaki olyanban, hogy lenne egy FX-9590-em és szeretném ha egy 8350-es szinten fogyasszon 4 GHz-en, mint az elődje. Egy Crosshair V Formula-Z-s alaplappal használom.
szerk.: Nem tudom pontosan miket kellene a BIOS-ban állítanom, írta valaki még régen, hogy több mindent át kellene állítani ehhez. Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
Sziasztok, már régebben is kérdeztem, de most megkérdezem újból:
Van itt olyan aki komolyabban ért processzor beállításában ASUS Crosshair Formula-Z alatt?
FX-9590-ről lenne szó. Én nem tudom kitapasztalni mennyire lehet belőle gyorsabb szintet kihozni. Rengeteg a beállítás és fogalmam nincs mi mire jó.
A cél, hogy gyorsabb legyen Intelt támogató játékok alatt amennyire lehetséges!
-
mester1102
tag
Nem értek hozzá, biztos, hogy az órajel oldja meg a problémát nem "más" beállítás???
Pár száz MB-ért órajelért annyira felesleges. Nem oszt nem szoroz. Én nem órajel szorzásra, hanem finomhangolásra gondolok, csak nem értek hozzá.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem lesz Stalker 2
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Synology NAS
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok