Hirdetés

2020. október 30., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Bezzeg régen

  hehe xd

  M0ng00se 4 hónapja 4

 • Csúcs(?) pénégy 0.rész +random benchmark

  Eszembe jutott, hogy jó lenne megvalósítani egy régi tervemet ami egy fullos Pentium 4 konfig összeállítása.A napokban felnéztem hardverapróra és megláttam hogy eléggé "lementek" az árak. Amikor megpróbálkoztam ezzel először, akkor nem csak hobbi projekt volt, hanem jobb lehetőségek híján a főgépem is egy Pentium 4 volt.Akkor egy Celeron D-t váltottam egy 3 GHz-s Prescott magos P4-re és érezhető volt a gyorsulás.Szigorúan socket 478.Ezután kicsivel összeállt az FM2-tes "nagygép", és ez a projekt elnapolásra került.

  Aztán kövi évben megint kezelésbe vettem a pénégy konfigot, mivel kellett egy LAN-ozós "kisgép".Ekkor került bele egy 6600GT szigorúan Leadtek kiadás, mert azzal már volt dolgom plusz egy GA-8IG1000MK alaplap. Ez lanra tökéletes volt, bár szó mi szó messze volt a csúcskonfig kifejezéstől.Ezért kicsivel később év vége fele nézegettem megint az alaplapokat és vettem egy Abit IC7-G lapot. Ez nem sokat bírt, pontosan egy bekapcsolást, ahol megfagyott a bios, majd utána csak fekete kép fogadott ha bekapcsoltam...

  Ezek után nem nagyon jött szóba kisgép, plusz az alapanyagot is elajándékoztam, szóval leállt a projekt.

  Folytatás...

  M0ng00se 4 hónapja 0

 • XFX TS 550W Bronze tápventillátor

  Nos, ez csak egy időkapszula lenne, mivel sehol nem találtam meg az említett tápnak a ventijét.

  Jamicon KF1225BH1--R
  12V - 0,35A

  Dual Ball 80.49cfm 0.141 inchH2O 0.35A 2200rpm 38.5 dBA
  avagy
  Dual Ball 81.17cfm 0.126 inchH2O 0.35A 2200rpm 36.8 dBA

  Ezt a kettő infot találtam róla, most hogy pontosan melyik van a tápban gőzöm sincs, de légszállításban nincs nagy különbég.

  Ami fontosabb ,hogy 2,3V-tól már forog a ventillátor, szóval érdemes olyat választani ami haszonló fesznél már elkezd forogni.
  Szóval tanulj a hibámból és ne vegyél akasa apache ventit, mert az csak 5v-tól indul...

  M0ng00se 1 éve 0

 • Most leltem rá ezekre

  Halgastyátok ti is meg (vagy ne)


  M0ng00se 1 éve 2

 • Marhagyors SSD teszt

  Kingston SSDNow V300 120GB

  '17 telén vettem használtan, elsődlegesen a PUBG miatt mert az híresen sz@rul futott winyóról, meg amúgy is akartam egy SSD-t, kezdésnek megfelelt.Bár amikor jobban utána néztem, ez a típus pont ,hogy nem az ajánlott kategória :U

  J&A (Leven) 120GB

  Nem is nagyon tudok róla mit írni, csak azt, hogy a tesóm adta, mivel neki már nem kellett. Lemértem mit tud.

  Szinte mindenben gyorsabb, szóval ráklónozom a windowst aztán a hírös Leven lesz a rendszer "lemez".
  Kösz Krisz!
  Kérem kapcsolja ki...

  M0ng00se 1 éve 1

 • Meme(?)

  Hátőőő

  M0ng00se 2 éve 11

 • Ha szereted a rally-t kukkantsd meg

  No comment

  M0ng00se 2 éve 17

 • Battlefield V Open Beta FX8350-nel

  Egyébként eléggé bejön a cucc, nem fejlerobbantós de elég jó lett. A grafikára és az optimalizáltságra sem lehet panaszom.

  M0ng00se 2 éve 25

 • Minimal gépház mod

  A gépújítás után egy ideig az asztalon volt összerakva a gép, amit nem bántam, mivel ennél jobb hűtést nem nagyon lehet összerakni. Viszont ez a megoldás elég gány volt, ezért mindenképpen kellett egy gépház. Hosszas nézegetés után a Bitfenix Shinobi XL-re esett a választás.

  A házzal meg vagyok elégedve, tágas, sok ventihely van benne . Ami meglepett , hogy ordenáré nagy, nem számítottam , hogy ekkora lesz a ház. Egy negatívumot tudnék mondani a házról, hogy szinte teljesen zárt az eleje.

  Az eleje teljesen zárt, kivéve oldalt a két csíkot amin minimális levegőt tud beszívni.

  Télen még nem volt gond a hőmérsékletekkel, de most hogy jönnek a jő idők, a gépben is meglátszódik.Ezért az előlapnak mennie kellett.

  Levett előlappal.

  Annyira nem bántotta a szemem, többet számított ,hogy így hatékony. Viszont volt 5 napom otthon, és a volt osztálytársam mondta, hogy neki van dremelje. Még aznap délután át is mentem hozzá és , megkezdtük a bemetszést.

  Folytatás...

  M0ng00se 2 éve 5

 • S6 Edge VS Z5 Compact, meg egy-két dolog

  Szögezzük azt le, hogy alapvetően HTC párti vagyok. Vagyis voltam.Amíg volt HTC-m. Bár a legelső androidos telefonom egy Sony Xperia Mini volt. Ezt 2014 elején vettem.Már akkor is haladtam a korral :DDD . Igazából szerettem, sokat nem vártam tőle a HD videóképessége miatt vettem meg elsősorban. Ez ,akkoriban 10.000 birodalmi forint volt ,ha jól emlékszem.
  Ezután 2014 végefele adtam el osztálytársamnak.Átmenetileg egy Sony Xperia E-t használtam ami azért kritikán aluli volt teljesítményben.

  Ez után váltottam a szeretett HTC One S mobilra ,amit akkor 35.000 forintért vettem, szintén használtan. Ezt a telefont 2014 decemberében vettem, és egészen 2017 augusztus végéig használtam. Már az első napokban települt rá egy főzött rom , nagy nehézségek árán. Először is recovery menüben a "wipe all" menü nem hittem volna ,hogy a rendszert is letörli, de letörölte.

  Folytatás...

  M0ng00se 2 éve 4

 • RIP

  M0ng00se 3 éve 45

 • Így hűtök (pt.0?)

  Üdv olvasók!
  Fejben tervezgetem a gépem "újítását", Ryzen 5 1600 lenne a cél. Havonta kb. egy hardvert tudok venni, úgyhogy nagy szülés lesz :D . Előszőr a hűtést szereztem be, mivel azt most is fogom tudni használni. A mai nap jött meg a csomagom, egy Alpenföhn Olymp.

  (munkában nyomtam a képet azért olyan művészi :DDD )

  Ilyen a borda natúrban. Jár hozzá 2 darab 14cm-es WingBoost 2 ventilátor is . Tartozékok közé tartozik egy kis paszta is , meg molex-venticsati átalakító, igazából csak átfutottam, mert még melóban vagyok :) . Holnap szerelem be , akkor próbálok írni róla egy összeszedettebb tesztet.Jelenleg egy négymagos xeonom van, ami kb egy Q9650-nek felel meg.A hűtőről még tudomásom szerint nincs magyar teszt, úgyhogy marha formabontó leszek :D . Első körben ennyit írnék erről a hűtésről.

  Folytatás...

  M0ng00se 3 éve 2

 • Audiofilek (ne) kíméljenek vol2.

  Előző irományom után jól kikupáltatok hangzás témáról. Írtam még a kommenteknél hogy találtam egy állóhangfalat , és igazából jobb hangfalat nem találtam ebben az árban. Szokás szerint vonattal mentünk és cipeltük városon keresztül bár ebben már profik vagyunk :)) .

  Rá esett a választás.(nagyobb)

  Szállítás közben :) (nagyobb)

  Itt pedig a jelenlegi felállás. (nagyobb)

  Folytatás...

  M0ng00se 3 éve 9

 • Audiofilek kíméljenek!

  Üdv mindenkinek!
  A múlthéten vásároltam egy Sony EX70AV erősítőt, mivel az eddigi Philips hifi-nek már csak az egyik fele szólt és mind a két hangfalam ugyanarra a csatornára volt kötve, ami számomra méltánytalan :) . Nos az előző hangkeltőm (mármint az erősítő[mármint a hifi]) egy 1200 Forintért bugázott hifi volt . Csúnyán szólt , de legalább olcsó volt. A hangminőséget az alaplapi hangkártyának a programjával próbáltam javítani több kevesebb sikerrel. A cikk címében szereplő egyén biztos hogy megsüketült volna, nekem is csípte a fülem de a tanév alatt nem akartam erre költeni. Viszont ezek előtt voltak minőségibb erősítőim, mint a Pioneer A-103 vagy a Sony TA-F 444 ES . Ezek közül nekem a Pioneer volt a kedvencem mivel azon a loudness tényleg úgy dobta meg a hangzást ahogy én szeretem: kövér basszussal. Mostani erősítőn loudness nincs, viszont van "Bass" és "Treble" potméter ami viszont nem ér fel az előző erősítő opciójával (mondjuk nem is egy kategória).

  Folytatás...

  M0ng00se 3 éve 51

 • Stalker kisfilmem

  Lehet ,hogy túlzás a kisfilm szó , ugyanis csak 4 perc körüli. Ha van kedvetek nézzétek :) Színészek nem vagyunk, pl a haláljelenetet én játszom és gagyi is :DDD

  M0ng00se 3 éve 12

 • Stalker ihlette hangulatvideó előzetes

  11 hónapja már készítettem egy előzetest, de aztán abból nem lett semmi. Most úgy tűnik hogy meg lesz valósítva.Tudom kamera nem a legminőségibb, és sok helyen inkább VHS minőség de ez így real :DDD

  M0ng00se 3 éve 1

 • Xeon E5450 egy HD7850-nel párosítva

  Az Intel Xeon E5450-ről volt már egy-két cikkem, most pedig készítettem egy videós tesztet egy két játékkal. A proci 4,1Ghz-n ment de pár helyen kevésnek bizonyult így is.

  M0ng00se 3 éve 11

 • Pulóver benchmarkhoz

  Osztálytársaimon láttam először ezt a márkát, de nem nagyon akartam elhinni :DDD

  M0ng00se 3 éve 4

 • MSN

  Más is imádta ezt a programot? Legelőször 2007-ben lett MSN-em, ekkor negyedikes voltam. Körülbelül olyan szinten volt nálam a program, mint most az FB chat, napi használat. Viszont mindig szívesen gondolok vissza azokra az időkre. Amint említettem 2007-ben még az "alap" Xp-s msn-t használtam, annak jellegzetes emoticonjaival . Még emlékszem, hogyha egy lánnyal beszéltél, kb semmi sem látszott mivel szinte minden betűre létezett valami giccses gif kép :DDD . Nem terveztem hosszúra a cikket, csak egy kis múltidézés miatt írtam. Láttam neten, hogy készül az "Emoji film", és ennek apropóján belegondoltam, hogy anno amikor az MSN pörgött, milyen lett volna egy msn smile-jaiból összetákolt film :)) bár tuti van valami kis animáció. Visszatérve MSN-es pályafutásomhoz, 2007 után 2010 novemberében lett újra internetünk (nyílván addigra már minden ismerősöm nyomta az msn-t, és az mmo-kat amiből sikerült kimaradnom :W ) , ekkor már az újabb verizót telepítettem, ami picit szebb volt és pár új funkciót is hegesztettek bele. Lehet csak elmúló gyermekkoromat látom a programban, viszont tényleg szerettem . Aztán létezett olyan is ,hogy msn plus.

  Folytatás...

  M0ng00se 3 éve 33

 • 15000 forintos videókártyák kompániája

  Előzőleg már megénekeltem 3 generációnyi Nvidia kártya teljesítményét.Úgy adódott, hogy két generációnyi AMD kártyát is tudtam tesztelni a konfigomban. Az egyik kártya, az egyik legelső cikkemben szereplő HD6850, a másik pedig egy hűthetetlen HD7850.

  Néhány szó az új szereplőkről.

  Amint már említettem, a HD6850-ről volt már cikkem. A kártya élete az egyik barátomnál folytatódott, ő használta mostanáig, ugyanis megválik tőle. Erről nem tudtam, viszont még pont időben tudtam lecsapni rá, egy-két teszt erejéig. A régi bejegyzésben is megírtam , hogy nem egy átlagos kártya, ugyanis kapott egy elég jó VRM-et, aminek az elrendezése a HD6870-ére hajaz. A másik turpisság az órajel. Ez a kártya, a referencia a HD 6850 775Mhz-es órajelével ellentétben, 900Mhz-n ketyeg ami a HD6870 referencia órajele. Ameddig a shader és többi részegység mennyiségére, nem nagyon figyeltem én is abban a tudatban léteztem, hogy ez bizony egy 6870.

  Folytatás...

  M0ng00se 3 éve 5

 • 384 CUDA mag , 3 generáció

  Még tavaly decemberben szereztem be a mostani kártyámat ami egy Gigabyte 560 Ti. "Az új vonalból" nem voltak Nvidia kártyáim, csak egy GTX 280 viszont az új vonalból volt szerencsém egy 1060-hoz barátom gépében. Amíg a régi Celeron D (s478) konfigom volt addig sok GeForce megfordult a gépemben. Leghosszabb ideig az újonnan 12500 forintért megszerzett GeForce 6200-as kártya volt, ezt 2010-ben követtem el (ekkor voltam hetedikes) . Sok jót nem tudok mondani a kártyáról, kérem kapcsolja ki :DDD . Átmenetileg volt egy MX440 ami Quake3-ra elég volt, és volt egy ritkaság is egy Aeolus fx 5950 xt . Ez a kártya is még a celeron D rendszerben szoltált, de kis idővel sikerült egy 6600GT-re elcserélnem. A 6600GT-t nagyon éltem , mind a 6 napig amíg működött :D .

  Mostani teszt apropója ,hogy a "közelemben van" (egyet árulok, egy a gépemben szolgál, egyet pedig jóbarátom adott kölcsön mérni) három darab 384 CUDA magos Nvidia kártya. Nyilván a CUDA magok "nyersen" nem határozzák meg a kártya teljesítményét, de ez volt az egyik dolog ami közös a kártyákban. A másik közös a használt piaci áruk.

  A tesztben szereplő kártyák:
  Gigabyte GT730

  Folytatás...

  M0ng00se 4 éve 13

 • Ryzen, I7, sokmagos szerverprocik

  Eközben én... :

  M0ng00se 4 éve 2

 • Laza Xeon polír

  Mikor az órajeles tesztet csináltam, eszembe jutott, hogy megpolírozhatnám mivel úgysincs jobb dolgom. Ma vettem 3 darab papírt: 1000, 1500, és 2000-res lágyságút. Sajnos 2500-as nem volt úgyhogy ezekből gazdálkodtam.

  Először nekiálltam egy másik procival (E2160). Igazából használtam is vizet meg nem is. Nekem víz nélkül jobban ment.

  Így sikerült az E2160 semmi komoly de nem lett olyan rossz. Ami érdekes hogy ennek a procinak a kupakja merem feltételezni hogy homorúbb mint a xeonnak, mivel itt a közepénél nem jutottam el a rézig. Vagyis eljutottam volna csak több melóval.

  Proci a polír előtt másik deszkában, itt szedtem le róla a pasztát.

  Utána kimaszkoltam a lábakat, nem akartam ,hogy sérüljön. A kis részt azért hagytam ki, mert nem tudtam ,hogy mennyire erős az a ragasztó amivel odatették az "átalakítót".

  Folytatás...

  M0ng00se 4 éve 14

 • Xeon E5450 tuning, avagy mit tud 771 tüske

  Már többször megénekeltem ,hogy 2015 nyarán megelégelte a földi létet az FX8150-es procim, előtte pedig a lapom.Ezután kb 1 évig használtam egy AM3-mas konfigot ismerősöm által. Ebben ketyegett egy 3 magos Athlon, arról is van cikk, profilomon meg lehet nézni. Viszont a lap és a proci kölcsönben volt nálam, ezért adódott úgy ,hogy vissza kellett szolgáltatnom.Mivel neki sürgős volt a lap, ezért én sem tudtam sok mindent csinálni, hát másik ismerősömtől beszereztem jutányos áron egy LGA775 lapot, név szerint ASRock G41M-VS3 R2.0. Erről lényegében csak jót tudok mondani. Amit írtak róla azt tudja ,viszont sejtettem , hogy lapul azért még erő a LGA775-ben. Régebbről ismertem már ezt a deszkát, vendégeskedett nálam szintén átmenetileg, ámbátor akkor az első revíziós modell, viszont különbséget nem vettem észre. Rám nézve egy hátránya volt a G41-es chipsetnek, miszerint úgymond "FSB wall"-os a lap. Ami azt jelenti hogy a hivatalos 1333Mhz-es FSB után jó ha +10 MHz-et elvisel az alaplap. Átmenetileg megfelelt, annál is inkább mert DDR3 ramom volt kéznél így már aznap tudtam használni a lapot. Kezdetnek , a barátom szponzorált meg egy processzorral aminek a típusa : E2160. Ennek az órajele 1-gyel kezdődik és sajnos nem, 10GHz :)) . 1,6Ghz-ról rángattam meg 2,4 köré azzal a lappal igazából derék teljesítmény alapórajelen, ámbár a lap nem is adott lehetőséget feszültség emelésére de ez így van jól.

  Folytatás...

  M0ng00se 4 éve 23

 • Mindig a jókkal történik (?)

  Ami már elromolhatott a gépemben az elromlott.Vagyis már mindenre volt példa, vicc nélkül az ÖSSZES komponensre. Alaplap északi hídja megsült (asrock 990fx killer), proci elszállt , merem feltételezni túlságosan rászorítottam a hűtést (fx8150), ramocskák amik arra hivatottak hogy alacsony feszkón menjenek, nem mentek , anno még a codegen tápom mindig újraindította a gépet, winyó random szektorhibák, nagy videókártya terhelés után hangkártya elszállt, és még a videókártyákról nem is beszéltem.Volt a tulajdonomban eddig 4 darab HD6850 kártya. A legelső az úgy került hozzám hogy rossz, pasztát kapott azóta vígan és nevetve működik haver gépében úgy hogy mióta 2 éve nekiadtam azóta egyszer sem takarította ki. Igaz, a 4 kártyából az egyikről tudtam hogy csíkozott mivel havernak a tápja nem bírta, azt lényegében apróért vettem, hőlégfúvóval rámentünk, kicsit homályosabb lett a képe, de crossfireben ment mint második kártya.Most év elején és vásároltam egy olyan kártyát a gagyihűtős msi megoldást, de erre volt keret. Csökkentett feszültséggel használtam és láss csodát! Másfél hónappal ezelőtt az is csíkoz. Tök véletlen volt nálam mégegy hd6850 haveré volt és engedte hogy használjam kis, másfél hete az is elszállt, vagyis még nem teljesen mert amíg nem kap terhelést addig rendesen megy. És itt lényegében egy kérdést is szeretnék feltenni. Újra videókártya vásárlására adom a fejem. Csalogat a HD6000-res széria mivel szerintem a legjobb ár/érték arányban használtan.

  Folytatás...

  M0ng00se 4 éve 6

 • Második kisfilm előzetes

  Nos időközben kivittük terepre a kamerát, és kiderült hogy a nap fénye csíkot húz a képen. Na igen ennyit a minőségi kameráról. Úgyhogy marad a telefon, mivel az nem bugos, és talán még a képe is szebb, ami talán kevesebb az a bitráta felvételkor, na de ez van.Itt a második előzetes:

  M0ng00se 4 éve 0

 • Saját kisfilm előzetes

  Mindig bennem volt az alkotás vágya, és most látszik kiteljesedni. Nem kell számítani semmi nagy dologra, sőt, ha semmire sem számítasz akkor nem lehet csalódni :DDD . Tervezünk készíteni a baráti körömmel egy S.T.A.L.K.E.R. ihlette rövidfilmet, egyfajta atmoszféra filmet. Nagy csavart, vagy sztorit nem akarok bele, mert ahhoz több tudás kéne, csak amit feljebb írtam, hangulatfilmet vagy ilyesmit. Tapasztalatunk szinte nulla, én a videószerkesztéshez úgy ahogy értek (sony vegas) és kb ennyi. Költségvetés szinte nuku, van egy 20-30 ezres kameránk és kb ennyi. Meg ötletek :D
  Viszont ezt a trailert mégcsak nem is a kamerával, hanem a telefonom kamerájával vettem fel. Kint jártunk terepszemlén, és gondoltam miért ne vegyek fel egy-két vágóképet.Ilyen lett:

  M0ng00se 4 éve 1

 • PS2 Pendrive segítség kérés!

  Segítséget szeretnék kérni, hátha akad itt olyan aki tapasztalt ilyesmiben. PS2-n rajta van az FMCB 1.93 ,OPL progival. Eddig nincs is gond (általában, mert van hogy néha befagy), de amikor a pendrivra szeretnék rakni játékot akkor fura dolgok történnek. Adott egy 30gb-s noname pendrive, és két játék, a gran turismo 4, és a test drive: driven to destruction. Nos, a történet az hogy ha a pendrivera rárakom külön a test drive-ot akkor az megy, rendesen, ha rárakom a gt4-et az is, ha rárakom a gt4-et és a test drive-ot akkor a gt4 megy, test drive lefagy amint belépnék a karrier módba/versenybe. Az usbUtilty-vel rakom rá a dolgokat, .iso-ból de ott is van olyan opció hogy patcheljen. Úgy vettem észre ez sokat nem számít, legalábbis a gt4 enélkül is megy. Kicsit zavaró hogy a 30 gb-s pendrive-on 1 játék indul csak el :(((

  M0ng00se 4 éve 6

 • Playstation: Maroknyi pixelek, temérdek élmény

  Teljesen carpe diem életérzéssel vettem meg a Playstation játékkonzolom, még tavasszal. Nem szeretem kiírni ,hogy Playstation 1, mert egyrészt nem az újragondolt verzió, másrészt ez a neve :) . Egy másnapos vasárnap, mentem éppen üzletelni, eladom a GTX280-at. Tatabányára érve, leszálltam a vonatról, az előbb említett népbetegség gyógyítása okán vettem magamnak egy vizecskét , és azzal járkáltam, kicsit sem volt levágós :D (jobban belegondolva napszemüvegben voltam, úgyhogy nem csak a másnaposság merülhet fel egyesekben).

  Nos, még az üzletelés előtt feltűnt hogy van TB-n is piac, és nem is oly kicsiny. Körülnéztem, volt minden érdekes, régi érmék, szocialista kitűzők kitüntetések, régi cd-k, kazetták. Egyébként a kazettákat is néztem, mivel az életemből kimaradt a kazettás időszak, (97-es vagyok) vettem volna egy kazit is esetleg ismertebb előadótól, de jellemzően hupikék törpikék, és felvett techno kazetták voltak :)) . Tudom mindig körülírom a storyt mint egy barokk körmondat, de akkor megláttam egy Playstation konzolt. Mármint ez a második volt amit láttam, de az első árus nem tűnt túl megbízhatónak, bár ez egy piac ;] . Erősen gondolkodóba estem hogy mi legyen. Az árus 3000-ret mondott, én mondtam kétezret memkártya nélkül. Gondoltam magamban „osztálytársaim másfél éve pont erről beszéltek hogy vettek olcsón játékot, memkártyát csak nem okoz gondot”.Memóriakártyáról később... Konzolt megvettem, távoztam is vonatra.

  Folytatás...

  M0ng00se 4 éve 4

 • Jelenség vagy munkagép?

  AM3-mas lapom van, ámbátor béta biosszal támogatja az AM3+-os procikat.De! Tavaly így tettem, belepöccintettem egy FX 8150-et és ment is kéz a kézben. Egy napig ;] A halál beálltára két ötletem van. Simán beta biosz és megölte . A másik , emlékszem hogy nagyon rácsavartam a hűtést. Persze nem alap lefogató van hozzá hanem maszek, amit az egyik itteni kollega készített, mivel masszívabb. Na és ahhoz szárnyas csavarok vannak amit nem sajnáltam meghúzni. Lehet hogy ez tett kárt? Most emiatt gondolkodom FX vagy X6 vásárlásában. X6 már régi, meg mivel használtan veszem nagy eséllyel elnyűtt is, nem menne annyira a tuning, az egy fx-et meg már megölt ez a lap.NOS? Mi legyen?...

  M0ng00se 4 éve 17

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.