- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseneles
őstag
válasz
Hegyirabló #65598 üzenetére
Sziasztok!
Annak mi lehet az oka hogy a cpu nem kapcsol fel 7-es szorzóról bármiféle terhelés hatására? Bios reset, update ,restore default nem segí....
-
Hegyirabló
veterán
válasz
szivacs1987 #65597 üzenetére
Megnéztem, feladatkezelőben nincs semmi, ami jelentősebb processzor százalék használatot mutatna, akkor, amikor felpörög. Ez jó vagy rossz hír?
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Hegyirabló #65596 üzenetére
Ha nincs kikapcsolva az indexelés, az is okozhat ilyet (mikor úgy érzi, hogy most szabad a gép, akkor nekiáll indexelni), igaz ekkor a hdd aktivitás is megugrik. Ez főleg a frissen telepített winnél szokott egy ideig futni.
ui.: még azt nézd meg, hogy mi használja a procit, mikor 30%-on pörög.
-
ViZion
félisten
válasz
Hegyirabló #65594 üzenetére
folyamatokat nézd meg, mi okozza... lehet AV is, frissítés, vírus, akármi.
-
Hegyirabló
veterán
Szevasztok!
Indokolatlanul felpörög néha a processzor, üresjáratban van netezés közben, akár 30 százalékra is. Nem sok időre, csak 10-20 másodpercre. Sokak szerint a Windows 7 hónapok óta problémás updateje miatt van.
Van valami ötletetek?
Köszi!
-
ViZion
félisten
válasz
Omli85 #65592 üzenetére
Áááá, nem hajcsa ki, proci nem is 100%, látod? FELESLEGES.
Meg kamufakecsalókbiztos, minekazavégéa...De nem is ez a lényeg igazán. Nálam is a VGA fogy el, de mindig meg akarnak győzni, h cseréljek procit, mert azzal jobb lesz, nagyobb VGA-t meg nem bír el... LÁTSZIK IS a videón.
Most vittem végig a Bioshock Infinite-t (eeegen, új korában drágállottam
), nem ultrán, egyel alatta, meg sem reccent, tökéletes volt a 280X-el is, ráadásul nem "csak" 4,8 GHz-re raktam a procit, 4,9 sem volt jobb sehol, de jobban melegedett.
-
Omli85
őstag
Nem rosz ez egy "őskövülettől" most akkor kihajcsa vagy nem hajcsaki ?
-
perfegor17
senior tag
Nekem az fx-8300-nak 1,368v kell a 4,7ghz kevesebbel instabil lesz.
-
Omli85
őstag
Csak pislogva nézem itt ezeket az 1.1v 1.2v-t sokalló kommenteket, én 1.5v+-on használom a kockát belenyugodtam, hogy ennyit kér ez van xD szerintem engedjétek el ti is a dolgot szó mi szó 1.3v környéke és alatti feszültség teljesen korrekt főleg ha kapott OC-t is a kocka. Azért a teljesítményhez kell feszültség is ne akarjunk már 0.9v mellet stabil 5Ghz-t
... Az autók esetében sincs másképp ami megy az fogyaszt is tessék feldolgozni
-
lee56
őstag
válasz
dethroner #65587 üzenetére
Hagyd a fenébe az alsó határok keresését, ahogy már többen is ajánlották, keress inkább egy szimpatikus frekvenciát, amit szeretnél hogy nyújtson hosszútávon, ahhoz állíts be egy még elégséges, de elég stabil! feszültséget és csak használd, egészséggel.
Hónapokon keresztül tucatnyi többórás tessztel szórakozva is még futhatsz olyan dologba, hogy hiába mentek futottak le azok hibátlanul, de aztán egy szimpla böngészőablak nyitása megfekteti a rendszert. Ilyenkor van az hogy másfajta terhelést adnak a real life programok mint a tesztek. Ilyen s ehhez hasonló, látszólag stabil, de valójában nem az esetek ezrével vannak, és szinte mindenki aki tuningolt már, belefutott már nem1x. El kéne fogadni hogy nem egy szuper golden chipet kaptál, hozd ki belőle a legtöbbet, de ne várd el hogy megváltsa a világot.
Amúgy miért olyan nagy probléma, hogy pár tized Volttal többen kéne hajtani, amin stabil lenne?
-
lee56
őstag
válasz
leviske #65560 üzenetére
"Csak úgy tűnt/tűnik, nálam másképp működik az elmélet és a gyakorlat."
-Ezt hogy érted?"Arra van egyébként mód, hogy az MSR-t maradandóan módosítsa az ember a rendszerben?"
-Én nem tudok róla. De ez nem jelenti azt hogy nincs.APU-khoz hallottam hogy van valami jó progi ilyen célra, az nem műküdne FX-hez is? Végül is az alap X86, legalábbis a Trinity-k esetében még megegyezett CPU-Vishera, és az újabb APU-k CPU-részei is ugye a Bulldozer uarch továbbfejlesztései még.
"Illetve akkor az itt olvasottak alapján kijelenthető, hogy 61-62 esetleg 66°C nem annyira gáz IBT very high alatt?"
-Egyáltalán nem, sőt talán még jónak is mondható. Már amennyiben kupakhőről beszélünk "CPU package". Maghőnek viszont már kevésbé, mert ahhoz kb. jó +5-10°-ot hozzádva kapható meg a kupaké általában. -
dethroner
veterán
4GHz-en lefutott az intelburn, többnyire 1,236V, de néha belenyalt a 1,248V-ba. Ennél kisebb feszen még elindul, de pár kör után hibát dob, de szerencsére nem fagy ki, normálisan ki tudok lépni a tesztből.
-
pipo112
őstag
válasz
perfegor17 #65582 üzenetére
megfújatod egy kis ventivel
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok egy kérdésem lenne.Ezt hogyan tudnám kicsit hűvösebben tartani? [link]
-
dethroner
veterán
Van még lejjebb is
3,8GHz és 1,188V kell neki, kevesebb esetén nem fut végig a teszt. Most már végigmegyek 100-as lépcsőkben, kíváncsi lettem.
-
dethroner
veterán
Nálam ehhez képest elég szar a helyzet. Megnéztem, és 1,164 kell már a 3,7gigához is
Alatta egy lépcsővel még bejön a win, de intelburn második fordulóban hibázik. Még egy lépcsővel alatta már be sem tölt.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
lovas001 #65574 üzenetére
Nyilván, én se nem 4,0GHz-en használom.
Ez az egész az optimalizációról szól. Ezért kapcsoljuk ki pl. a TC-t.
Nálam 4,7GHz@1,344V-ra van belőve mindennapos használatra. Egy tizeddel se nem adok neki többet, mert így is a stabil fesz+egy fesz lépcsőt kapja.
Szerintem mindenkinek érdemes megkeresnie a min. feszt a kívánt órajeléhez.Szóval, csupán a kíváncsiság kedvéért tovább csökkentettem egy lépcsővel a feszt.
4,0GHz@1,152V - bár néha bevillan az 1,164V-ba. -
creedszl
senior tag
Hali!
Van nekem egy 6300-as FX-em.Most akarok alatta lapot váltani.Kérdés hogy egy kb 4-4,5Ghz-es tuninghoz az Asus M5A97-es lapjai közül melyik lenne elég?Szempont az ár. Vacilálok az EVO és a sima között, nem tudom megérné e az a +5k az EVO-ra.
4*2Gb 1333 Kingston HyperX a mem, Chieftec CTG-500-80P a táp és egy Asus 760GTX MINI van még mellette.
Mit javasoltok? -
lovas001
aktív tag
válasz
Pancsermeste #65573 üzenetére
nálam 1.152 v nál már ibt hibát dobott. Nekem ez a legalja ahogy " ibt stabil". Egyébként nem nagyon látom értelmét ennek a dolognak mivel a c&q miatt általában kb 0.875v körül és 1.4 ghz-n megy. Amikor pedig kell a kraft had fügyüljön mindenkinek amit bír. Havi szinten nincs 150 huf.
-
dethroner
veterán
válasz
Gstyler #65568 üzenetére
De itt a topikban is volt az elmúlt pár napban szó ilyen értékről.
1
2
3Tudom hogy minden alaplap és minden proci valamennyire más beállítást kíván, de találtam egy elég részletes leírást az asus m5a 97 evo r2.0 laphoz, amilyen nekem is van. Nézzetek már légyszi bele, érdemes kipróbálni, nincs benne semmi ami nagy marhaság? Esetleg valami változtatást javasoltok rajta?
[link] -
ViZion
félisten
válasz
csabika0001 #65565 üzenetére
"csak akkor tudja ha felemelem a CPU NB VID-et 1,35V környékére"
Ezt nem szoktuk piszkálni. CPU/NB feszt kell emelni kicsit, de ezt sokallom... 1,2 V körül próbáld, HT link és NB freq legyen 2000, ram időzítéseket nézd meg, attól is lehet baja. -
kenedko
csendes tag
Sziasztok!
Én is fps droppolással küzdök és 1-2 finomsággal még, ami nagyon idegesitő tud lenni.
Alaplapom: ASRock 970 pro3 r2.0
Processzor: AMD FX 6300
Videokártya: R9 270XA lényeg az, ha egy ideje már be van kapcsolva a gépem, benyomok valami zenét és közben játszok körülbelül 3-4 másodpercenként droppol az fps. Sajnos nem értek nagyon a számitógépekhez, fogalmam sincs mit tudnék kezdeni ezzel, de nagyon idegesitő..
Ehhez az fps dropphoz még jön egy egér lag, ami alacsony fps nél sokkal gyakoribb, mint magasnál.(Teljesen mindegy mióta van bekapcsolva a gépem) 200 fps fölött nem olyan gyakori, de ez alatt többször is. Például Call of Duty MW 2 ben szinte folyamatosan gyorsult/laggolt az egerem tized másodpercekre. De más játékokban is előfordul, főleg FPS játékékokban. A gyorsulás olyan mértékű volt, hogy nem egyszer fordultam 360 fokot.
Egyébként az előző gépemnek is ugyan ez volt a gondja, ami szintén ASRock alaplap volt. Ugyanezek a hibák jelentkeztek a másik gépen is... Nem nagy élvezet igy játszani.
Ui.: Bocs a hosszú i betű miatt, angol billentyűzeten nincs hosszú i.
-
-
dethroner
veterán
válasz
Taifa Díaz #65558 üzenetére
Most bekapcsolgattam a bios-ban C1E, C6 és HPC mode-t, és most "csak" 71 fokra ment fel egy pillanatra, amúgy inkább 69-70 volt a maximum a 10 kör alatt.Amúgy az nagyon érdekes, hogy a hűtőbordát megérintve egyáltalán mem volt még kézmeleg sem, a hőcsövek lezáró kupakja sem. Ez normális?
A feszen és órajelen még nem állítottam, de lehet menne kevesebb feszültéggel is, még rápróbálok. -
leviske
veterán
Elhiszem, hogy fárasztó ennyiszer leírni. Olvastam korábban, amit írtatok, meg volt a gugli. Csak úgy tűnt/tűnik, nálam másképp működik az elmélet és a gyakorlat. Azért kérdeztem itt meg, mert a saber-rel azért van itt többeknek is tapasztalata.
Arra van egyébként mód, hogy az MSR-t maradandóan módosítsa az ember a rendszerben? Mert a vakond5-féle, automatizált PSCheck indítás nem vált be. Viszont szimpatikusabb, hogy így állítgatva nem fordul elő, hogy a belőtt értéknél magasabb feszültségű órajelre lép vissza fogyasztás csökkentés érdekében.
MOD: Illetve akkor az itt olvasottak alapján kijelenthető, hogy 61-62 esetleg 66°C nem annyira gáz IBT very high alatt?
-
Ciccuka
veterán
válasz
Taifa Díaz #65558 üzenetére
Aida64 CPUID menüpontnál ez van kiírva egy régebbi Phenom II esetén például:
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
dethroner #65554 üzenetére
Egyetértek Ciccukával, a 73 fok nekem is soknak tűnik, úgy, hogy nálam a sima 8320 dettó ugyanezen a feszen és órajelen 70 fokig kúszik fel a tizedik kör végére.
Amúgy érdekes, hogy az E-s FX-ednek ugyanannyi fesz kell ehhez az órajelhez, mint az én 125 W-os kockámnak. -
dethroner
veterán
Intelburn lefutott, a tíz kör alatt 73 fok, a magok 52 fokra mentek fel. 4,3gigaherz és 1,334V.
-
dethroner
veterán
Adtam neki plusz feszt és emeltem órajelet is. Most 4,3GHz és 1,334 terhelés alatt. Majd próbálgatok elvenni tőle feszt, de egyenlőre arra jó volt hogy lássam megy-e feljebb.
Viszont, mennyi az a hő, amit szeret az fx? Most intelburn és prime alatt is túlment 70 fokon, így leállítottam. Ez már nagyon soknak tűnt. -
dethroner
veterán
válasz
Pancsermeste #65548 üzenetére
Ok, de eddig nem kellett a fesszel szórakozni, az éveken át használt E6750-et szorzó+fsb emeléssel simán felment 3,2gigára, aztán a phenom 2 is szorzó emeléssel ment egy minimális tuning alatt 3,7gigián. De most szeretnék picit jobban finomhangolni, és nem tudom melyik végén ragadjam meg a problémát.
Ha a feszt auto-n hagyom, és kikapcsolom a tdp limitet, akkor mindig emel a feszültségen az órajel emelés hatására? -
Pancsermeste
őstag
válasz
dethroner #65547 üzenetére
Nos, azért a teljesítménynek ára van. Azonos órajelen, 4 magot használó progiknál a teljesítmény elmaradhat a Phenom-hoz képest. Viszont, ha mind a 8 FX mag dolgozik, akkor teljesítményben elhúz a Phenom-tól, viszont a fogyasztás is jóval magasabb lesz.
A current capability értékekkel nincs semmi baj, jó az úgy, de csak akkor érdemes emelgetni, ha szükséges. 4,2GHz-nél még biztosan nem kell.
"Ha az offset módban a feszen birizgálok, akkor az ugye azt kell mutassa hogy az auto feszhez képest mennyit emel, illetve mennyit csökkent rajta?" - A CPU VID értéket offseteli. Ha simán hagyod AUTO fesz beállításon, akkor ennél jóval többet ad neki. Az "E"-s prociknak elég alacsony a VID-je, így "-" offsettel nem is nagyon lehet játszani.
Valós 1,4V-ig simán mehet (megfelelő hűtéssel feljebb is). Én magam még nem mentem 1,4V fölé.
-
dethroner
veterán
válasz
Pancsermeste #65545 üzenetére
Most már magam sem tudom mi a fontos. De az tuti ha már váltottam a phenomot, akkor vagy egyen jóval kevesebbet, vagy ugyanolyan fogyasztás mellett legyen sokkal magasabb órajel.
A current capability értéket is Vizion értékeiből állítottam be.
Lássuk először azt, mi a minimum fesz, amin elmegy 4gigán, aztán lessük meg a hűtőmmel mi a vége a procinak.
Ha az offset módban a feszen birizgálok, akkor az ugye azt kell mutassa hogy az auto feszhez képest mennyit emel, illetve mennyit csökkent rajta? Ha már sárgába hajlik az érték, az még belefér? Mi a max, amit szabad még adni neki? -
Pancsermeste
őstag
válasz
dethroner #65542 üzenetére
Alapjában véve alig van egy-két opció, amin állítani kell/érdemes.
Ezek a kívánt órajel, a hozzá a szükséges fesz offsetelése, APM, Turbo disabled, és nagyjából kész is.C6 is maradhat Enabled, HPC viszont lehet Disabled ( - ha amúgy is fontos az alacsony fogyasztás. )
A Current Capability értékeket felesleges feltolni ezen a szinten. (Majd, ha 5 GHz körül/fölött jársz, akkor lehet, hogy hozzá kell nyúlni) -
dethroner
veterán
Kösz a segítséget srácok. Bocsi hogy eddig nem reagáltam érdemben a javaslatokra, de eddig volt egy csomó más dolgom, most pedig lesz egy focimeccs amit mindenképp meg kell néznem. De utána komolyan ráfekszem
Amúgy a képeket megnézve, a bios jól volt beállítva? Nincs semmi olyan amin érdemes változtatni? Persze feszültségen kívül -
Jester01
veterán
válasz
dethroner #65523 üzenetére
Teljesen fölöslegesen lovagolsz ezen a 95W-on, az idő nagy százalékában úgysem fog maxon pörögni a procid. Amikor pedig kell, akkor zúzzon már rendesen. Átlagban bőven 95W alatt lesz.
Példa:
cpufreq stats: 4.40 GHz:5.82%, 4.00 GHz:0.01%, 2.80 GHz:0.64%, 2.10 GHz:3.68%, 1.40 GHz:89.85%
-
Pancsermeste
őstag
-
Plasticbomb
addikt
válasz
dethroner #65537 üzenetére
egyszerűbb lenne, ha olyasmiket, mint pl digi vrm stb feltolsz maxra, majd os alól valami tuningprogival szépen lépteted vissz a feszt, amíg stabilan fut a prime95. az adataidnál lévő alaplapot használod? Akkor pl felraksz egy wint, csak a wint, max drivereket, meg primot, mellé ai suite, prime elindít, kb 10-15 perc, mire végig megy az első teszten, ha akkor nem ír hibát, leállítod, léptetsz ai suite ban egyet lefele a feszből, majd prime95 megint, ha megint stabil, megint léptetsz egyet lefele. Közben minden léptetésnél írd fel egy cetlire vagy a telódba, hogy épp mennyin tartasz.
Nem tudom, van-e olyan alkalmazás FXekhez, mint pl a Kaveri/Godavari (Carrizo) Apukhoz a K15TK, amivel egérrel kattintgathatod a proci különböző Pstate állapotait, ha igen, akkor ai suite sem kell, és nem fog bekavarni. (Amdmsrtweaker-t tudom, viszont az parancssoros móka, annyira nem felhasználóbarát....)Ilyen a K15TK:
-
dethroner
veterán
Hát én már nem tudom hogy a francba megy mindenkinek olyan jól az FX
Ha a feszhez nem nyúlok, a bios szerint 1,24 körül kap, ez terhelve 1,36V. Ha offset módban csak egyet is pöccintek lefelé, már csak 1,17V a biosban, amivel el sem indul. Lejjebb veszem az órajelet 4gigáról 3,8-ra akkor elindul ezen a feszen is, de intelburn alatt hibát dob.
Gondoltam ha nem megy lefelé, akkor menjen felfelé. 4,2GHz-re állítottam és próbálkoztam, feszt pakoltam neki, már sárgába fordult a számláló azt hiszem valami +0,075V körül járt, de a bios reastart után még mindig csak 1,26V-nál járt. Ennél feljebb nem mentem, de ez után el sem indult a win. Már a post után kifagy, volt többször hogy azt írta megsérült a win, javítani akarta de közben is többször kifagyott, volt hogy közben újraindult, de nem tudta betölteni az asztalt. Megdühödtem, mindent defaultra és most legalább elindult. -
dethroner
veterán
Na most vagy kifogtam egy feszültség éhes darabot, vagy én lőttem mégis valamit szarul be. A legkisebb fesz csökkentésre be sem tölt a win.
-
dethroner
veterán
Kössz, Urak
Ki fogom próbálni hogy ezen a feszültségen mi a vége, meg persze azt is hogy ehhez a 4GHz-hez mennyire lehet lejjebb venni a feszt. Nem tudom mennyire jól fogalmazom meg a kérdésem, de ha nem szeretném átlépni a 95W tdp határt, akkor mennyi lehet az a fesz maximum, amit adhatok a procinak? Vagy ha engedélyezve van az APM Mode, akkor úgyse lépi át, adhatom neki bátran? -
.zSoLTi.
senior tag
válasz
Pancsermeste #65525 üzenetére
-
lee56
őstag
válasz
Pancsermeste #65525 üzenetére
Najó ne menőzz, a tiedet amd szimpatizáns intel mérnökök készítették, akik beépültek a cégbe.
De tényleg a legtöbb átlagos 4GHz fesz valahol 1.25-1.3 Volta körül lehet inkább -
Pancsermeste
őstag
-
dethroner
veterán
válasz
Gstyler #65522 üzenetére
Na, egyenlőre annyit csináltam, hogy a topik elején levő bios képekhez kb 90%-os belőttem az értékeket.
A tdp limitet nem akarom kikapcsolni, azért vettem a phenom helyett ezt a procit, hogy valamivel takarékosabban működjön, szóval akkor maradjon meg 95W alatt. Egyenlőre 4GHz-re tettem, feszhez nem nyúltam, terhelés alatt 1,368V a max amit kap. Ez normális, vagy ez is sok ilyen órajelhez? -
dethroner
veterán
válasz
antihero0112 #65520 üzenetére
Naná
Már bent van a proci, a bios defaulton, most kezdem beásni magam a rejtelmekbe, kezdem olvasni a topik összefoglalót. De azért pár nap beletelik, mire szerintem elég időt tudok szánni az összes érték finomhangolásra.
-
rovtiv3
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Nem feltétlenül idevágó dolog, de mégiscsak itt vagyok "otthon".
Egy kis problémám akadt. Ma délelőtt vettem észre, hogy az energiagazdálkodás nem működik, a procim folyamatosan max. órajelen pörög (4816MHz). Ezzel együtt az energiagazdálkodási lehetőségek beállításaiban simán eltűnt az az opció, ahol százalékosan meg lehetett adni a proci frekvenciájának alsó határát. Win7-em van, a konfigom a bemutatkozásban. Nálatok is történt ilyesmi? Vagy nálam van a bibi? (A Windows nemrég frissített.)
A segítséget előre is köszönöm. -
Omli85
őstag
válasz
x64emulator #65510 üzenetére
Elvileg annak a tápnak bőven elégnek kéne lennie még egy nagyobb étvágyú vga mellé is.
Driver verzió? Oprendszer? Esetleg egyéb program nincs telepítve a vga mellé MSI AB stb hasonló ami bekeverhet? Ha garis a vga én visszaküldeném csekkolják le.
Ha nem garis akkor én azért rápróbálnék vagy a driverben OC-nál plusz powert tolni neki, hogy úgy stabil e vagy eldobja magát úgy is.(#65512) antihero0112: Amennyiben a Crimson Edition 16.5.1 Hotfix-el is csinálja akkor valami gond valószínű van mivel azzal simán működnie kell.
-
antihero0112
tag
válasz
Szia, nekem is hasonló problémám van, felraktam a forzát, és csak 5fps-t adott vele a gép, aztán megnéztem és más játéknál is ezt csinálta.
Drivert frissítettem, újraraktam a gépet, videókarit tisztítottam, most meg idle alatt cicereg a karim, néha elszáll a driver forza alatt, és kifagy a gép, pont úgy mint amikor indítanám a versenyt.
Én driver hibára gyanakszom, most várok a frissítésre, de legalább az fps-ek visszaálltak.
Remélem nem a kártyám döglődik, és csak driver hiba. -
Pancsermeste
őstag
válasz
VGA hibára nem gondoltál?
-
x64emulator
tag
Sziasztok!
Van egy probléma a gépemmel, amiben ha tudnátok segíteni azt nagyon megköszönném.
A probléma alapvetően a videókártyámmal függ össze, de nem tudom mi okozza a furcsaságot.Van egy AMD Gigabyte R9 270 (OC) féle karim, mellette AMD FX-8350 proci, illetve még 8giga Corsair dual ch. RAM stb...és ez mind egy Gigabyte 990XA-UD3 alaplapon.
Minden gyári órajelen megy.A gépem eredetileg egy CM GX-550W-os táppal ment, aztán fél év elteltével azt tapasztaltam hogy komolyabb leterhelésnél (pl GTA 5, FarCry 4, Fallout 4 alatt, de mondjuk nem CS:GO-nál) elsötétül a kép, a hang lefagy, és a videókártya leáll.
Ezért utána kérdeztem hogy mi lehet a gond és mivel nem minőségi a táp, így azt mondták hogy ezt kellene cserélni egy jobbra. Így vettem egy Thermaltake London 550-et. A helyzet egy cseppet sem javult.
A sötét képernyőt és a GPU leállását instant el tudom érni a Heaven Benchmark programmal (kb 2 perc és kifingik a gép).
Nagyon megköszönném hogyha valaki tudna segíteni hogy mi okozhatja ezt a dolgot. Mi az amit cserélni kéne. Hozzáteszem hogy a videókártya nem akkor kapcsol ki amikor 60-70°C-os hanem, akkor amikor épp elindul egy komolyabb grafikus leterhelés.
-
krisz4b70
aktív tag
válasz
Pancsermeste #65507 üzenetére
Megtörtént.
Nem értem ha tudja, hogy nem az, mért így hirdeti. Megkímélt volna engem is és magát is.
Vissza kérem pénzem, aztán vissza küldöm lapot. Remélem egyáltalán visszaír.Jajj elrontottam szerkesztést, bocsi
-
krisz4b70
aktív tag
válasz
Pancsermeste #65507 üzenetére
Megtörtént.
Nem értem ha tudja, hogy nem az mért így hirdeti. Megkímélt volna engem is és magát is.
Vissza kérem pénzem, aztán vissza küldöm lapot. Remélem egyáltalán visszaír. -
krisz4b70
aktív tag
Üdv!
A sima m5a97 lap mennyivel rosszabb mint az evo?
Rendeltem egy evo-t használtan de ez csak a sima lap.
Legszívesebben a fejéhez vágnám az eladónak. -
lovas001
aktív tag
válasz
Cseneles #65500 üzenetére
Nos én úgy kezdenék hozzá hogy mindent levennék közel alapra vagy az alá. Ez alatt azt értem hogy nb, nb-ht 2200, ramokat 1600 gyári fesz mellett. az összes energiagazdálkodási funkció kikapcs, apm engedélyez. Fsb 200 ra fixáld először és csak a szorzó és a fesz emelés amit csinálj lépcsönként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűnyíró topik
- Hálózati / IP kamera
- Elite: Dangerous
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged