- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
A sok FX-el (először 6100 és aztán 8320) eltöltött év után búcsúzom a topiktól, mivel az ASUS M5A99 Pro 2.0 lapom beadta a kulcsot: több procival, vga-val, rammal, és táppal próbálva sem akar megmukkanni. Így végül elérkezettnek tartottam az időt az egy ideje már kiszemelt Ryzen 1600AF váltásra. Köszönöm az itt kapott minden segítséget, további jó FX-ezést mindenkinek!
-
Kroni1
veterán
válasz
leviske #67706 üzenetére
Hát ez a Viper kinézetre nem tetszett, de lehet h én is benevezek egy ilyenre! később is jol fog jönni. már csak attol félek, h fm4-re váltás után a jelenlegi bordámat elkell majd adni, és vennem kell majd másikat, ugy hallottam az fm4 nem lesz kompatibilis a jelenlegi am3-al..
te hol vetted egyébként?!
-
Kroni1
veterán
válasz
rovtiv3 #67394 üzenetére
Nekem nincs 1.3V-ra állítva, eddig alapon használtam. De irtátok itt páran, hogy érdemes az NB feszen is emelni kicsit, mert úgy jobban bírja a tuningot az FX. Valaki irta, hogy neki 1.3V felett lódul meg a procija.. Ezért kérdeztem én is, hogy nem sok-e az egy kicsit, mert én is soknak vélem az alap 1.15V-hoz képest.
-
Kroni1
veterán
Az 1.3V CPU/NB fesz a gyári 1.15V-hoz képest az nem sok neki kicsit?! Ezáltal gondolom jobban melegszik az északi híd is nemde?!
Most megpróbálom, hogy plusz fesszel mit megy, kiváncsi vagyok lesz-e jelentős különbség a gyári NB-feszhez képest..
-
Kroni1
veterán
válasz
Leon77 #67270 üzenetére
Természetesen lenne benne még, de mivel csak egy Brocken2-m van ezért nem nagyon szórakozok vele, mert Premier alatt hogyha 1.35V felett kap a proci akkor azért eléggé fel tud menni a kupakhőm, az meg nem az igazi hosszútávon..
Mondjuk annyit biztos nem tudna mint a tiéd, nekem a 4.5GHz-hez is 1.392V kellett neki, szóval a 4.8GHz az enyémnek még vízzel se lenne meg egykönnyen, már ha egyáltalán.. Viszont nekem ez igy is elég, nem is vágyom ennél komolyabb teljesítményre, meg előbb utóbb én is váltani fogok majd platformot, remélhetőleg ott már kevésbé lesz jelentős a hőtermelés..
-
Kroni1
veterán
Na kérem, FX-Fixes IBT-t Very High-on futtatva stabil az FX-8320-asom 4GHz-en 1.248V-on, 61C volt a maximum kupakhőm a Brocker2-vel 27C-os szobában, szerintem ez így egész jó, van benne még tartalék, de nekem megteszi..
Amúgy az FX-fix miben eredményez különbséget? Csak a GFlops-okban, vagy a hőmérsékletekre is van hatása?
-
Kroni1
veterán
válasz
BRABUS113 #67249 üzenetére
"Gépház egyik oldalát sem használom" - na akkor nincs is szerintem sok értelme a rendszerventikkel telerakni a házat, mert nem tudják a megfelelő irányba átszellőztetni a házat, elvész az erejük. De ettől függetlenül lehet nem rossz igy használni, csak akkor a ventikre nincs szükség..
-
Kroni1
veterán
válasz
BRABUS113 #67246 üzenetére
igen, de azt ne felejtsd, hogy az FX-8xxx általában sokkal jobban fűt, mint a 6-os széria.. Amig 6300-asom volt nekem se volt semmi gondom a hővel, de a 8320-asnak én még hűtőcsere után sem tudok olyan feszt adni 24/7-re mint annak, mert habár a proci bírja, de a hűtőm nem..
Jelenleg ezek a stabil értékeim amúgy:
4.0GHz @1.248V
4.4GHz @1.356V
4.5GHz @1.392VLáthatóan sokkal nagyobb fesz kell neki már a 4.5GHz-hez, és itt már a hűtő is kevés nagyon hozzá.. A 4.4GHz lenne az arany középút szerintem, ahol még nem szalad el nagyon, játékok alatt sem megy 50C fölé.. De mivel Premiere-t használok mostanában, az alatt sajnos felkúszik rendesen, így most visszavettem 4GHz-re. Lehet még a 4.2-t kitesztelem, talán ahhoz sem kell sokkal több fesz..
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Rég jártam erre, de én is épp a témába vágnék.. Nekem egy Brocken2 van fent a 8320-ason, ami tudom nem a legfullosabb borda, de max fordulaton elvileg nem sokkal rosszabb mint a Macho..
Ráadásul a szívooldalra rátettem egy PWM-es (maxon 1500rpm-re állított) Enermax ventit pluszban ami még javított rajta kicsit.
Ennek ellenére leviskéhez hasonlóan én is úgy érzem, hogy kicsit tudhatna többet is, pedig én már többször (MX4-el) újrapasztáztam, letisztitottam, stb, de mindig ugyanennyit tud. 1.26V-on 4GHz-en Prime 61C, ilyen 1.35V meg 1.4V-ról nem is álmodozom. Egy darabig 1.356V-on használtam 4.4GHz-en, játékok alatt nem is volt gond, de mostanság Premiere pro-val renderelek és itt eléggé felszalad sajnos, ugyhogy visszavettem 4GHz-re aminek annyira nem örülök. Lehet, hogy az én kockám forrófejű ennyire?! Mert maga a freki/fesz mutatója az elvileg nem volna rossz..
-
Kroni1
veterán
válasz
perfegor17 #63998 üzenetére
Szerintem ő is arról beszélt.. Bár annak a VRM hűtése ránézésre rendben van.
-
Kroni1
veterán
válasz
benceman00 #63993 üzenetére
-
Kroni1
veterán
válasz
Tomko78 #63990 üzenetére
Ez valóban a C6 state, és a nem teljesen kompatibilis tápegység által okozott jelenség. Nálam is volt a régebbi VX450W tápommal, de amint lecseréltem az újabb CS450M-re megszűnt. Az ilyen tápokat Haswell Ready-nek hirdetik, de AMD-nél is van egy ilyen előnye, hogy a C6 state energiagazd. funkciót be lehet kapcsolni. (Megjegyzem ez csak az FX-re váltás alatt jött elő nekem is, a Phenom2 még nem tudta ezt a fícsört, azzal nem is volt cicergés ugyanabban a lapban)
-
Kroni1
veterán
válasz
nomad138 #63953 üzenetére
Hát valóban, elég sok fesz kell neki a stabil 4.4-hez. Én már itt nem is tudnám hűteni a léghűtőmmel, nálam 1.368V-on IBT stabil 4.4-en, és 1.392V kell a 4.5GHz-hez. Kicsit szomorkodtam mert láttam itt ennél sokkal alacsonyabb fesz mellett is stabil eredményeket, de úgy látszik akkor elég nagy a szórás..
Amugy mi a különbség az FX patchelt és a sima IBT közt? A patch nélkülivel lehet tudni, hogy mi a baj FX-ek alatt?
-
Kroni1
veterán
válasz
Antigua #63844 üzenetére
Én nem cserélnék most a helyedben, főleg ha olyan lapod van amit esetleg szintén cserélni kéne, mert az FX-hez nem ajánlottnak számít.. (sajnos elég kevés régebbi lap van ami megfelelő az FX alá) Inkább sporolnék, és kihúznám a köv generáció érkezéséig.
de egyébként régebben pont irtam egy logout cikket pont a két architektúra összehasonlításáról, hátha segít: [link]
-
Kroni1
veterán
válasz
repvez #63838 üzenetére
Persze, én is AMD párti vagyok, és lehet kicsit eretnek is amit írok, de a kijelentésed egy picit azért túlzónak érzem, hogy az intelnek mindössze pár százaléknyi előnye van.
Technologiai, teljesítmény és fogyasztásbeli előny mind az intelnél van jelenleg sajnos. Ezt el kell ismerni, attól függetlenül, hogy sosem fogok intelt venni, azért reálisan látom a képet szerintem. És a fogyasztás difi több mint 20-30W, ha megtuningoljuk az FX-et (ahogy azt illik is), akkor bőven 100W felett is lehet a fogyikülönbség. Aminek persze nem az anyagi vonzata a lényeg, hanem az, hogy jobban terheli hővel az alkatrészeket, erősebb táp kell hozzá, és komolyabb hűtő. (az intel tuninghoz meg delid, de ezt most hagyjuk..)
Együtt lehet élni ezzel, teljesen vállalható a mai napig az FX teljesítménye szerintem, de szimpatikus lenne, ha a ZEN ebből a szempontból fejlődést hozna..
-
Kroni1
veterán
válasz
repvez #63834 üzenetére
"TEhát azon a pár %os teljesitménytöbbleten felül semmiben nem tud jobbat mutatni az intel AMD-nél."
Én is AMD-t használok, de ez azért lássuk be eléggé elfogult kijelentés. Az intel gyakorlatilag sokkal kisebb fogyasztású procikat tud a technológiai előnyének köszönhetően, mindemellett sokkal nagyobb egyszálas teljesítményt tud, ami igen nagy fegyvertény.. Persze drágább is, de van olyan szegmensben is terméke, ahol az AMD nem tud alternatívát. Ettől függetlenül nekem teljesen elég az amit a 8320 konfigom tud.
-
Kroni1
veterán
válasz
benceman00 #63795 üzenetére
Akkor lehet nem véletlenül adták el??!
Nekem a közepes léghűtőm langyos, IBT alatt sem vészes ha a procim 1.26V-ot kap.. 1.368V-on használom, itt már elég magas IBT, de az tényleg nagyon megküldi, játékok alatt csak 40C körül van, Prime is megáll 60-63C körül.
-
Kroni1
veterán
válasz
MongolZ #63792 üzenetére
én is azt tanácsolnám, hogy a turbo-t offra tedd, és adj meg egy tuningolt állapotot. Ha itt stabil a cucc, akkor visszakapcsolhatod a cnq-t, a C1 és a C6 state-et is akár.
ebben az esetben sem fog pörögni a proci csak akkor ha kell, amikor nem kell, akkor meg az energiatakarékos frekire és fesz-re fog visszaállni.
-
-
Kroni1
veterán
válasz
lovas001 #63731 üzenetére
Nem rossz proci, ugyanugy mint a többiből kifoghatsz jó és kevésbé tuningos darabot is.. De alapból 1.175V-on megy 3.2GHz-en, baromira hűvös kis cucc, jó eséllyel elmegy rendes lapban 4-4.2GHz-en, akár feljebb is, de azért ha tuningolod akkor ez is melegszik ugyanugy nyilván mint a sima, egy jó hűtő nem árt ehhez sem.
-
Kroni1
veterán
Szia!
Én szivesen segitek, egy Brocken 2-t tudok lemérni, egy és két ventivel. Viszont akkor gondolom érdemes lenne kitalálni, és lefixálni pár dolgot, hogy az eredmény némiképpen összehasonlítható legyen: pl. hány MHz-en járassuk a procit, milyen feszkó mellett, meg hogy melyik programot futtassuk és mennyi ideig, stb..
Gondolom szeretnél egy alapbeállítás melletti eredményt, de egy olyan tuning mellettit is meg lehetne adni, amit nagy valószinűséggel minden FX-83xx tulaj procija bírni fog.. Nem?
Én a Prime95 progit szeretem erre használni, az IBT-t is meg szoktam nézni ha stabil beállítást szeretnék, de az tulságosan magas hőfokokkal szokott lefutni, még renderelés közben sem közeliti meg a proci az ibt-s hőfokokat.
-
Kroni1
veterán
válasz
belaazallat #63623 üzenetére
Hát igen, a Brocken2 nem egy régi hűtő annyira, talán lesz hozzá..
Mondjuk az intel féle szimmetrikus lyukkiosztás el kell ismerni hogy jobb, erre az AMD féle (nagyon becsülendő módon ezer évre vissza kompatibilis) megoldásra csomó toronyhűtő csak 2 irányba felszerelhető, és a legrosszabb ha ez pl. csak le vagy felfelé, vásárlás után szembesülni vele kellemetlen tud lenni.
-
Kroni1
veterán
Az AMD-t ismerve én nem nagyon bíznék abban, hogy itthon még idén karácsony előtt venni lehet majd a ZEN FX-eket, csúszás az szinte mindig volt az utóbbi CPU-knál is, szerintem most se lesz másképp.. És mivel nem is mi vagyunk az elsődleges piac az is lehet, hogy míg máshol már kapható lesz hozzánk csak kicsit később fognak beesni az első példányok. (lásd pl. Carizzo notebook-ok)
Azt remélem hogy a foglalatváltás ellenére a hűtőrögzités marad a régi, mert nincs kedvem lecserélni a most vett Brocken2-t ha esetleg upgradelni támad kedvem.
-
Kroni1
veterán
Na most kiváncsiságból megint bedugtam a fogyasztásmérőt a PC elé, hogy megtudjam így beállítás után mennyi az annyi:
FX8320 4.4GHz@1.368V (ezt bírja a hűtőm, 4.5GHz-en már nem az igazi)
ASUS M5A99FX Pro2
Gigabyte HD7850 2GB
2x4GB 1600MHz DDR3
Corsair CS450MFurmark és Prime95 Large FFT együttes futtatása alatt 330W vesz ki a falból, azaz a tápom 90% hatásfokát nézve ez kb. 300W tényleges fogyasztás. Ennél nagyobb számot semmilyen valós életben előforduló körülmények között nem tudnék kihozni belőle, a játékok alatt inkább 210-220W szokott lenni. (SW Battlefront nincs meg, pedig kiváncsi lennék az mennyivel jobban izzasztja meg a CPU-t, mert CoD alatt csak 50% körül van a CPU terhelésem.)
-
Kroni1
veterán
Na úgy tűnik, hogy a 4.4GHz-hez elég valós 1.356V-ot adnom a procinak, és így 57C fölé nem megy Prime alatt! Nem a legtuningosabb példány de ez van, nekem elég lesz! Mivel a 4.5GHz-hez már sokkal több, konkrétan 1.392V kellett és ott már sokkal jobban melegedett is ezért ez lesz a 24/7-es beállításom.
Más: A ház-ventilátorok fordulatát másnak is összevissza jelzi az ASUS lapja? Nekem az M5A97 Evo2 és a 990FX pro2 is néha 67500rpm-et mutat, bármilyen ventit is használok..
-
Kroni1
veterán
Nekem volt Asrock, Giga 970 és ASUS M5A97 Evo2 lapom is mielőtt megvettem a 990FX pro2-t, és határozottan állítom, hogy az általad is említett M5A97 Evo2 a kettő közül a jobb lap FX alá, szerintem más is ezt ajánlaná inkább. Én is mindenképp erre szavaznék, ha esetleg még használt is szóba jöhet, vagy egy kicsit drágább lap is belefér akkor a 990X Evo2 vagy a 990FX pro2 is jó választás! (én 25-ért vettem most a garis 990FX pro2-met)
Más: Na asszem megvan a tuning amit 24/7-re alkalmazni fogok:
4.5GHz@1.38V és itt Prime alatt is csak 55C körül van a kupakom, szóval ez így nekem tökéletes lesz! -
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
Mondjuk az kicsit megnyugtat, hogy a H80i se tud sokkal többet mint az én Brocken2-m, mert kicsit elkeseredtem, mikor itt írták, hogy valami baj lehet vele, sokkal jobban kéne hűtenie..
Amúgy én is gondolkodtam egy H60-on, nagyon tetszenek ezek a kompakt játékvizek, de komolyabbat berakni se tudnék, és nem is akarnék a Corsair 300R házamba.
Nálam szintén 1.4V körül 4.5GHz-en Prime Large FFT alatt csak 65C-ig megy fel, de IBT alatt 78C-ig is felment, fura hogy az ennyivel jobban megküldi! Mindenesetre most még én is keresem, hogy mi az amit 24/7-re be tudnék állítani, vicces, hogy amig IBT alatt ilyen forró addig Dirt Rally alatt meg ilyen 42C-okat látok. Szóval asszem nem lenne komolyabb gondom ezzel az 1.4V-al sem.
-
Kroni1
veterán
Nekem is volt egy M5A97 Evo2 lapom, de azon idegesített kicsit, hogy Topflow hűtő mellett is forró volt a chipset bordája. Amikor adódott rá lehetőségem végülis eladtam és beruháztam egy 990FX pro2-re. Sokkal hűvösebbek a bordák a komolyabb VRM és chipset hűtőrendszer miatt, már emiatt is jó érzés van bennem. Tuningról sajnos nem tudok nyilatkozni, mert abban még egy FX6300-at hajtottam, ebben meg már egy 8320-ast próbálok.
Mekkora fesz mellett van neked meg a 4.6GHz? Én egyenlőre nem tudom miért, de szenvedek a hőfokokkal, ahogy látom a feszültség befolyásolja 90%-ban a hőtermelést és nem pedig a freki. 3.5GHz 1.4V-on sokkal jobban felmelegíti mint mondjuk 4.4GHz 1.35V-on. Most egy Brocken2-t használok 2 ventivel, amivel nem tudom 1.35V fölé menni, mert ott Prime és IBT alatt is már jóval túllépem a 62C-ot, azt meg nem szeretném, szerintem akkor videovágás alatt is elég magasra mennének.. Pedig próbáltam már újrapasztázni is többször MX-4-el de egyszerűen 23-24C szobában sehogy se tudok 1.4V körülre felmenni, ott már IBT alatt akár 75-80C-ot is látok HWInfo-val.
-
Kroni1
veterán
válasz
atomanti19 #63401 üzenetére
"FX8320 Gyári/4Ghz/4.4Ghz jól beállított tuning (minden esetben ugyan az a probléma)"
És tuning nélkül vagy mondjuk egy visszafogottam 4GHz-es tuningnál mi a helyzet? Ott is ugyanez?
-
Kroni1
veterán
válasz
Omli85 #63378 üzenetére
Nekem 4GHz-en ment 1.2V-on az FX6300-asom full stabilan. Többet nem nagyon tudtam adni neki, gyenge hűtő miatt..
Taifa Díaz: Ja persze, tudom hogy ez nem számit tuningnak, csak azt hittem azt mondjátok, hogy a Dirt játékok alapvetően rosszak és tuning nélkül is kifagynak, de akkor félreolvastam.
-
Kroni1
veterán
válasz
Taifa Díaz #63368 üzenetére
AMD procival (Phenom2 később FX-ek) és HD7850-essel elég sokat játszottam az összes Dirt-el az első résztől kezdve, de nem emléxem hogy valaha lefagyott volna bármelyik.. Igaz nem volt tuningolva sose a procim nagyon, 3.6-4GHzen járattam őket ált és ott is szépen elfutottak.
-
Kroni1
veterán
Én a 6300 helyett ha olcsón tudsz szerezni akkor inkább egy 8320E-t szereznék be.. Az is 95W, nem sokkal drágább, és sokaknak javult a minimum fps játékok alatt 63xx-ról váltva. Persze ezt nem lehet nagyon tuningolni gyenge lapban, de egy fix 3.5-ön jobb mint a 6300-as.
Más: Úgy néz ki kiderült mi volt a gond a HWInfo-val, az alaplap Sata drivere (amit az asus oldaláról szedtem win 10-hez való driverek oldalon) ha fel van telepítve akkor fagy a program, ha nincs akkor megy tökéletesen! Más nem tudom találkozott-e ilyennel.. ?
-
Kroni1
veterán
Most már kezdek elbizonytalanodni: ujra feltettem a win10-et, végre el is tudtam inditani a HWInfo-t, nem fagyott. Egészen idáig nem volt vele gondom, de most megint jött egy kékhalál inicializálásnál.. Nem tom mivel lehet baja, épp semmi extrém nem volt beállitva..
Viszont valami nagyon nem stimmel nálam. Még mindig nem jöttem rá, hogy miért ilyen magas a kupak hőmérsékletem.. Ujrapasztáztam (vadiúj) MX-4-el a procit, lecsekkoltam a Brocken2 rögzitéseit, látszólag minden okés, de mégis rohadtul melegszik már 1.38V-on is.. Most alulfeszeltem a gyári 1.325V-os VID-ről kerek 1.3V-ra a 8320-at, hagytam 3.5GHz-en, lefuttattam 1x az IBT-t very high-on és a végén már itt is elérte a 60C a kupakhőm..
Most beteszem a gyári AMD hűtőt és megnézem hogy azzal mi a helyzet.. 24C szobában a Brocken-al 32C Idle alatt is a kupak, ami nekem gyanús, a régi gyengusz kis hűtőmmel is 28-30C volt!
-
Kroni1
veterán
Más téma:
Feltettem az új Brocken 2 hűtőmet az FX-8320-asra MX-4 pasztával, de teljesen nem vagyok elégedett.. Egy Corsair 300R házban van a konfig, elől 2db 140mm-es Venti hátul pedig egy 120mm-es segíti a szellőzést. Másoknál olvasom, hogy 1.4V-on sőt felette is simán elég nekik ez a hűtő. Próbaképpen 1.38V valós feszt adtam a procinak, így próbáltam volna megnézni hogy meddig mehetek frekiben, 4.2GHz-ről indultam, de a kupakhőm már itt is felment 5-10 perc Prime Blend teszt alatt 74-75 fokig, tovább nem is kínoztam, inkább lekapcsoltam.
Tudnátok segíteni, hogy mit rontottam el esetleg? Vagy lehet, hogy ez pont egy ilyen forrófejű példány? Eddig egy hűtőm felrakásával se volt gond, most direkt videó alapján tettem fel ezt a batár nagy hűtőt, ahogy nézem a csavarok is úgy vannak kialakítva, hogy ne lehessen nagyon túlhúzni. Lehet hogy mégis túlhúztam volna őket? Vagy mi lehet a baj? Pasztát is odafigyelve, nem sokat és úgy helyeztem fel rá, hogy ne legyen levegős..
-
Kroni1
veterán
Kis OFF: Ti nem találkoztatok olyannal, hogy a HWInfo 64 progi inicializálás közben kifagyasztja a gépet?!
Az M5A97 Evo2 konfigomban nem csinálja, abban megy tökéletesen. A most vett M5A99FX Pro2-t lapba betettem FX8320-at, adtam neki egy friss win10-et, de egyszerűen nem tudom elinditani! Frissen letöltöttem a 5.10-est és a legujabb Bétát is, de ugyanaz.. mivel a ramok is ujak azt is megcseréltem, de nem az a baja..
-
Kroni1
veterán
válasz
MK VII #63204 üzenetére
Én is sok esetben öregnek érzem már magam, pl. még mindig nem tudtam felfogni azt sem, hogy az okosóráknak meg hasonlóknak mi a csuda értelme van..
És én is azt mondtam hogy LCD esetén tökéletesen elég a 60Hz..
..Amíg nem próbáltam ki egyszer a 100Hz-et, mert be kellett vallanom, hogy igenis van létjogosultsága, és érezhető még itt is a különbség a 60 vagy 75Hz-hez képest, nem csak placebo.Az emberi szem nem 24 képkockát lát másodpercenként, hanem ez az a sebesség, ami felett az agy már folyamatos mozgás képzetét kelti. Ennél kevesebb képkockát tudunk állítólag teljesen feldolgozni, viszont sok egyébtől függően (pl. kontraszt, kép tartalma, és hogy pl a képek közt mennyi idő telik el) ennél jóval több képkockát is érzékelni tudunk.
-
Kroni1
veterán
válasz
Pancsermeste #63163 üzenetére
Hát ez szuper, köszi!
Ahogy látom még a magasabb RAM-okkal is elfér, nagyon tetszik és az ára se vészes, ugyhogy sztem megvan a következő hűtőm!
-
Kroni1
veterán
Kicsit off, de hátha itt van aki ilyet használ:
Alpenföhn Brocken 2 tulajoktól kérdezném, hogy AMD alaplapra felszerelhető-e úgy hogy hátrafelé fújjon a venti és ne felfelé?! (a sima Brocken csak felfelé szerelhető volt..)
Az M5A99FX Pro 2.0 lapomon a hőcsöves bordáknak köszönhetően már sokkal hűvösebb a chipset és a VRM mint az M5A97 Evo2-n volt, így arra gondoltam, hogy inkább Tower hűtőt veszek, és nem ragaszkodom az a Topflow-hoz, mert ahogy nézem a teszteket ezek jobban hűtik a procit magát. (Bár tény hogy nem árt melléjük a jól szellőző ház, mert a RAM-okat és a CPU környékét ez ugye nem hűti egyáltalán.)
-
Kroni1
veterán
Egyetértek, hogy legyen benne némi tartalék, de feleslegesnek érzem egykártyás rendszerekhez a 700W-os tápot is, persze tuningtól függően még indokolt is lehet, de ez már extrém eset kell hogy legyen.
Azt is tudni kell, hogy a tápegységek 80%-os terhelés felett dogoznak a legjobb hatásfokkal, ez alatt exponenciálisan csökken a hatásfokuk, ezért nem árt tudni, mennyit eszik maxon a gép és ahhoz megfelelő tápot választani. Ha a falból max terhelésen kivesz a gép 400W-ot akkor a 700W tápegység még itt is alig 50%-os terhelés felett dolgozik.
A másik, hogy az említett Seasonic 430W tápegység jó minőségű, 30k körüli cucc. Ez sokkal jobban és stabilabban terhelhető, mint egy 600W-os átlagos árkategóriájú táp, sőt! A tesztek szerint az ilyen minőségi tápok a 430W-hoz képest jóval magasabb akár 500-550W-os terhelést is stabilan ki tudnak szolgálni. Az alsóbb házban ez inkább kevesebb szokott lenni. Szóval én is amondó vagyok, hogy kell a jó és fogyihoz megfelelő táp, de ez nem feltétlen a minél magasabb W-ot jelenti. Inkább vennék 30-ért egy 430W-os Seasonicot, mint 15-ért egy 600W-os valamit.. A VGA-khoz meg pont az olcsóbb szarok miatt irják, hogy minimum 500W kell hozzá, mert azok jó ha 500W helyett 350-400W-ot ki birnak szolgálni.
Az én gépem falból kivett fogyija egy 4.4GHz-en 1.35V-on hajtott FX-8320-assal és HD7850el a következőképpen alakul:
Idle: 65W
Max Load: (CPU+VGA) 300WMindezt egy 450W-os 80+Gold Corsair CS450M-el látom el, és terhelés alatt még csak nem is hangosodik, simán viszi.
-
Kroni1
veterán
válasz
rambustibi #62995 üzenetére
És egyébként mennyire jött be ez az FX-ről Opteron-ra váltás neked?!
-
Kroni1
veterán
válasz
Jakuskacsa #62952 üzenetére
Semmi, én is azért kérdezem mert érdekelnek a tapasztalatok.
Igy már világosabb, már csak az érdekelne, hogy pl. játékok alatt is lehet-e ilyen különbség, vagy ott azért ennyire nincs kiélezve a proci.. Szerintem ott kevésbé, de a lényeg az akkor, hogy ha megvan a legalacsonyabb fesz amivel eléri a proci a kellő frekvenciát, akkor ahhoz képest érdemes 1-2 kattintásnyival feljebb vinni a feszt, hogy tutira stabil legyen! Eddig is igy csináltam én is kb, most a 8320E-m (jó hűtő hiányában) 1.25V-on járatom 4GHz-en, menne neki olyan 1.224V-on is, de fő a biztonság, meg szeretem a kerek számokat!
-
Kroni1
veterán
válasz
Jakuskacsa #62949 üzenetére
Te ugy látod, hogy mondjuk 4.5GHz 1.5V-on jobb a gép teljesitménye mint 4.5GHz 1.36V mellett!? Ez nekem új, én azt gondolom az a legjobb ha a lehető legkisebb fesz mellett érjük el a kivánt frekit, stabilan. Ekkor lesz legkisebb a melegedés, a fogyasztás, a drop, stb...
Nem lehet h a pontkülönbség más komponensek pl.a RAM-ok miatt van!? Én nem használok ilyeneket mert nem érdekel, de speciel szimpatikusabb az a proci ami alacsonyabb fesszel viszi ugyanazt.
-
Kroni1
veterán
válasz
mackosajt #62929 üzenetére
Egyébként érdekes. Ezek szerint az ASUS által reklámozott 8+2 fázis az gyakorlatilag marketing bullshit, és valójában kb. csak 4+1-et jelent..
Az ott tesztelt lapok közül az MSI a legszimpatikusabb ebből a szempontból, bár azért a Crosshair is igen jól szerepelt szóval talán nincs akkora jelentőssége ennek a fázisszámnak..
-
Kroni1
veterán
válasz
Pancsermeste #62921 üzenetére
Szerintem is az a jobb, ha terhelésre az LLC felülkompenzál. Hisz ha nagy terhelésnél esik, na pont akkor van h nem elég neki a kakaó és instabil lesz, fagy.
-
Kroni1
veterán
válasz
Omli85 #62902 üzenetére
Egyetértek! Tavaly még én is 20-ért vettem boltban az M5A97 Evo2-t, most 30k körülre felszaladt...
Amugy meg szerintem azért csinálja az AMD ezt a tul nagy fesszel történő kiadást, hogy minél több darabot tudjon értékesiteni, és minél kevesebb legyen a selejtarány. Ahogy javult a technológia most már ki merték adni a 95W-os 8320E-t, mert simán megy a korábban meghatározottnál kisebb fesszel is a procik nagyrésze, de ez akkor is kevés szerintem is. Én mondjuk mindegyikből csinálnék egy tesztelés során nagyon kiválogatott Select Editiont, ami mondjuk drágább is lehetne, az extrém tuningosok meg is adnák a felárat érte szerintem.
-
Kroni1
veterán
válasz
Joe-Soft #62898 üzenetére
Proci terén nem feltétlen értek egyet. A 8350 magasabb alap fesz mellett tudja a 4GHz-et, mint ami a 8320 gyári értéke, jó eséllyel mindkettő elmegy 4.5GHz-ig, csak az a kérdés az adott kockának mennyi plusz fesz kell hozzá. Az is lehet hogy egy antituningos 8350-nek sokkal több fesz kell ugyanahoz az OC-hoz, és kisebb feszen tudsz stabilan járatni egy jobb 8320-at, de persze ez fordítva is lehet.
Itt megemlíteném a 8320E-t is, ami az előző kettőnél olcsóbb, mégis hasonlóan jól tuningolható, sőt mások szerint még jobban is! Alapórajelen nevetségesen alacsony a VID-je, 1.15V gyári feszültségen ketyeg!!! Az én példányom 1.25V-on megy 24/7-ben stabilan 4GHz-en, feljebb sajnos jó hűtő hiányában még nem próbáltam, de ha jól tudom ez is jóval alacsonyabb fesz, mint amit a 8350 ad alapból a 4GHz-hez.
-
Kroni1
veterán
válasz
ViZion #62816 üzenetére
Ez valami hihetetlen, hogy ezt képesek ilyen félvállról kezelni!
Azt amugy jól tudom, hogy a két heatpipe áltat összekötött közül a nagyobbik a VRM bordája, a kisebbik meg a Chipset-é igaz?! Azért az is furcsa, hogy a VRM bordám max. langyos.. Ezek szerint nem adja át a chip a bordának olyan jól a hőt ahogy a másik teszi, vagy mi a szösz?! Mások hűthetetlen VRM-el szenvednek, sok lapnak a gyenge VRM hűtés a baja, nekem meg szinte hideg?! Lehet én is beszerzek majd ilyen gappad-et és alánézek majd.. Mondjuk stabilitási gondom nincs vele, ugyhogy nagyon nem aggódom.
-
Kroni1
veterán
válasz
pipo112 #62808 üzenetére
Szia!
Az m5a99fx evo r2 lapnak jobb szerinted a vrm és chipset hűtése mint az m5a97 evo2- nek!?
Szivem szerint vennék egy jobb tower hütőt, de amig az m5a97 lapom van nem merem leszedni a topflow hütőmet róla, mert igy hogy kap némi friss levegőt a VGA felé lévő (asszem chipset) bordája még igy is olyan forró, h nem birom fogni max1-2 mp-ig, ami persze nem okozott eddig gondot, de azért zavar kissé, a vrm (nagyobb) bordáját meg langyosnak se mondanám..
-
Kroni1
veterán
válasz
Jakuskacsa #62776 üzenetére
Köszi, én még megfelelő hűtő hiányában nem tudtam kitesztelni a 8320E-t rendesen, de nem sokára!
Más: bár az asus M5A97 evo 2.0 lapommal meg vagyok elégedve, (amit még anno 20-ért vettem) most lehetőségem lenne lecserélni egy M5a99fx-re plusz 5k-ért... Szerintetek megéri!? Sztem igen, nekem a tudása ugyan elég a jelenleginek, de amig a vrm bordája hűvös addig a chipset borda forró akárhogy hűtöm a lapot. A 99fx-nél szimpi hogy a két borda össze van kötve heatpipe-al, talán ez igy egyenletesebb és kisebb hőt eredményez nem!? Vagy rosszul gondolom!?
-
Kroni1
veterán
válasz
Jakuskacsa #62772 üzenetére
Mekkora fesz kell neki a 4.5GHZ-hez?!
-
Kroni1
veterán
válasz
antihero0112 #62617 üzenetére
"Várom az AM4-et, és remélem odab*sz az Intelnek."
Amig kutatásra és feljesztésre több mint 10x annyit (tud) költ(eni) az intel, mint az AMD addig ez nem igazán fog bekövetkezni. Ha nagyon optimisták akarunk lenni, akkor mondjuk azt, hogy talán valamit lefaragnak majd a hátrányukból.. Persze én is nagyon szukrolok, hogy jó legyen!
-
Kroni1
veterán
válasz
Dark KillerX #62396 üzenetére
Igen, kiváncsi vagyok én is hogy mennyit segít majd a PWM, ha megvan akkor leírom a tapasztalatokat!
Most teszt után megfogtam és az alu lamellák elég melegek voltak, tehát a hőcsövek átadják szépen a meleget, csak épp a venti kevés hozzá, legalábbis remélem igazam lesz!
-
Kroni1
veterán
válasz
Dark KillerX #62394 üzenetére
Én most első körben veszek egy 12cm-es PWM-es ventit a BigTypoon-ra, mert szerintem a hűtőm maga az jó, csak mivel ez még az első reviziós a ventije nem PWM-es, és folyamatosan 1300rpm-en megy.
Kinéztem egy Enermax PWM-est aminek 2000rpm a maximuma, szerintem az javítani fog a helyzeten, ha mégsem akkor jön a hűtőcsere.
-
Kroni1
veterán
De bejött! Azt akartam irni csak az E lemaradt.. Kettőt vettem, mert ugy volt h az egyik az enyém a másikból meg konfigot épitek csak az most mégsem lett aktuális. (gondoltam, h letesztelem őket és a tuningosabbat rakom az itthoniba, de persze ugyanott hasalnak el, 3.8GHz@1.2V, 4GHz@1.25V valós. feljebb nem néztem őket, mert a hűtőm nincs toppon)
Amugy még a korábbi 6300-ashoz képest is brutálisan jó proci ez, alapból 1.15V-on működnek igy Prime alatt is 45C-os a kupakhőm és a teljes gép fogyasztása 7850-el ilyenkor 150W, idle-ben meg mindössze 60W!
Más: Hűtőt ajánlhatnátok nekem is esetleg, persze nem ilyen elszállós árban, max 10k-ig.
Megint más: A PSCheck-et használja valaki Win10 alatt? Nekem feltelepül, de mikor inditanám akkor csak a feladatkezelőben látom h fut, de az ég világon semmi nem jön be...
-
Kroni1
veterán
válasz
Dark KillerX #62367 üzenetére
Neked milyen hűtő van a 6300-on ami 1.3V-on képes 61/44C fokon tartani a procit?!
Úgy érzem, hogy a BigTyp hűtőm kezd kissé gyengusz lenni a jelenlegi konfigomhoz..
Igaz nálam nem 6300 hanem FX8320-as van a gépben, ami elvileg jobban is melegszik, de már 3.8GHz@1.2V-on is 65/50C értékeket kapok! (Jól szellőző Corsair 300R házban elől 14cm, az oldalajtóban a VGA/Chipsetre nézve és hátul egy-egy 12cm ventivel.)
-
Kroni1
veterán
Tud valaki egy linket vagy 2 mondatot arról, hogy milyen hőmérsékletig ajánlott az FX-et engedni maximum?!
A 8320E-t próbálom belőni, de jobban melegszik mint a 6300-as.. Olvastam egy 61C-ot itt többször is, de ez akkor mindegyik generációnál ennyi, és konkrétan a mag vagy kupakhőt kell nézni?
Előre is köszönöm!
-
Kroni1
veterán
Jól tudom, hogy 61C a megengedett max hőmérséklet ha hosszútávon szeretném használni a procit?!
-
Kroni1
veterán
Na megvan a 8320E procim, próbálom testreszabni az asus m5a97 r2 evo lapomban, de már nem emléxem pontosan mindenre, elfelejtettem hogy az eoőzőn mit is állitottam be.
Turbo off, apm off, llc high, szorzót is feljebbvittem, de a CPU feszt nem tom hogy adagoltam ebbe a lapba. Offset, és ha - vagy + akkor annyit változtat a gyári vidhez képest amit kiir igaz!? Honnan tudom mennyi a VID? Mikor auton van akkor is ugrál..
-
Kroni1
veterán
válasz
Kolbi_30 #62067 üzenetére
Nekem egy TT BigTyp teljesit szolgálatot a konfigjaimon asszem már vagy az S939-es idők óta, amit még Oliverdától vettem nagyon régen. Ez nagyon faja cucc, el is birná vinni a szénnétuningolt FX-et is, egész egyszerűen azért nem járattam magasabban a procit mert nem használtam ki. Inkább a gyári 1.325V-ról levittem 1.224V-ra és 4Ghz-re, na igy viszont 36C alapon, és a fogyasztása meg intel szintű! Az biztos, hogy 1.325V-on elhasalt 4.2GHz felett, magasabb feszt meg nem adtam neki. A 8320E-vel sem tervezek gyári fesz fölé menni, de majd ha meglesz meglátom milyen fából faragták..
-
Kroni1
veterán
válasz
Hencso #62063 üzenetére
Köszönöm a megerősítést, én is valahogy igy gondolom! Igen, tudom hogy az FX-nek a freki a lényege, de azért nem akarok túl sok feszt adni neki. A jelenlegi 6300-asom alulfeszeltem 1.224V-ra, így megy hűvösen 4GHz-et, igaz ennél jobbat láttam már FX83xx-asoktól is. Ha mondjuk 1.3-1.35V körül elérné a 4.2-4.5GHz-et stabilan akkor az megfelene nekem.
Hát akkor belevágok, rendelek egy ilyen csodát..
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Lehetőségem volna egy kisebb ráfizetéssel megválni a kevésbé tuningos FX6300-asomtól, és beleugrani egy FX83XX-be. A 8320-ast néztem ki, az lenne a kérdésem, hogy az olcsóbb 8300 vagy esetleg a 8320E mennyire ajánlott vagy sem? Ezek tuningban elmaradnak a 8320-tól általánosságban vagy ha ugyis tuningol az ember akkor jok esetleg ezek is? A 95W tdp az E tipusnál mindenképp korlátozó tényező? Nem akarok brutál tuningot, 4-4.2 GHz körül a lehető legkissebb feszen járatnám a procit..
-
Kroni1
veterán
válasz
Dark KillerX #59898 üzenetére
nekem volt mindkettő, utóbbira szavazok!
-
Kroni1
veterán
[moderálva]
Egyébként a témához én még pár sort hozzátennék, aztán lezártam a dolgot:
Én nem követem nagyon mostanság egyik gyártó fejlesztéseit sem, bőven elvagyok a pár éves FX-6300-asommal, amit még anno asszem 2013 eleje felé 30k-ért vettem! Főnököm munkához, videóvágásra rakott össze nemrég egy gépet, és mikor kérdezett rávágtam neki (a beidegződés miatt) hogy csakis intelt vegyen, jó drágát, mert az ebben sokkal jobb lesz, de ha csak játékra venne akkor azért egy FX is elég lehetne.. Vett is egy gépet, asszem i5-4670K-t tett bele, természetesen meg is van vele elégedve maximálisan.
Aztán elolvastam ezt az új Skylake tesztet, és kicsit ledöbbentem. Lényegében az jött le, hogy:
- Az unokatesóm 2011-es kiadású 2600K procija anno iszonyatosan brutál fejlődést hozott, és azóta az ujabb generációs Core i processzorok (habár egyre fejlettebbek ezt nem vitatom,) sem fogyasztásban, sem teljesítményben nem hoztak semmi kiugrót..
- Az FX-ek idle és filmezős fogyasztása koránt sem olyan lelombozó (idle: 43-46W vs. 60W; filmezés: 83-87W vs. 106-108W) mint pl. terhelés alatt, és ugye mindenhol csak az utóbbit veszik figyelembe, holott még a játékosok közül is nagyon sokan 70-80%-ban csak idle közeli teljesítményen (net, film, zene, stb.) használják a gépet. Amugy én a Grid 2 alatti 280-293W vs. 345-390W fogyi különbséget sem tartom olyan eszeveszett nagynak, (ez CPU-től függően 17-39% különbség!) mint ahogy a fórumon néhányakat, vagy pl. az egyik Aqua-s eladót hallottam nyilatkozni: "Az AMD szar, olyat ne vegyél mert az 2x annyit fogyaszt!"
- A főnököm Premiere Pro-t és Vegas-t használ. Meglepődve tapasztaltam, hogy nemcsak az FX-9590 de a 8350-es is igen jól szerepelt ezekben (is), hisz megverték mindketten azt a 4670K-t amit náluk drágábban vett. Valahogy az elmúlt években "megszokott" sok AMD fikázás olvasása után másra számítottam, mint amit a képeken látni..
Azt már csak zárojelben teszem hozzá, (mivel itt kb. mindenki tudja) hogy ugye az FX-ekben komoly tuning és downvolt potenciál lakozik, az én konfigom 4GHz@1.25W-ra belőve (CPU LLC High-on) idle 48W és Grid2 alatt 216W-ot vesz fel a falból, amit nyilván nem lehet analóg hasonlítani, de kb. az intel procik szintje..
Szóval az AMD a szegény és okos ember intelje, az intel pedig a tehetősebb és okos ember intelje. Ez az én privát véleményem. Nyilván ebben a dávid-góliát csatában csodák nem fognak történni, akkor is az intel adna el több CPU-t, ha az AMD sokkal jobbat csinálna. Én az AMD-t preferálom, sportban is mindig a gyengébb/esélytelenebb csapatnak szukrolok, kivéve ha a Packersről van szó!
[ Módosította: radi8tor ]
-
Kroni1
veterán
válasz
lovas001 #54690 üzenetére
Én is kicsit úgy érzem, hogy 30k egy hűtőre pénzkidobás. Ha egyszer úgy fogom érezni, hogy kevés a jelenlegi teljesítmény akkor sem vennék egy 40-50k-s proci mellé + 30k-ért hűtőt, hanem inkább megszabadulnék a konfigtól és neadjisten inkább átállok a sötét oldalra: veszek 80k-ért egy olyan intel procit amit nem kell szarrá tuningolni a kellő teljesítményhez, és egy bármilyen olcsó hűtő elboldogul vele. Persze megértem azt is aki a tuningban látja a romantikát, nekem is volt ilyen korszakom de már nem mozgat az ilyesmi.
-
Kroni1
veterán
válasz
pipo112 #54684 üzenetére
Jézusom milyen hűtőárak!
Én még kb 2007-ben 7k-ért vettem egy TT Big Typhoont Oliverdától, és azóta se volt szükségem jobb hűtőre, végig kisérte az összes konfigomat.. (megjegyzem volt nálam összehasonlítva Gigabyte vmelyik csúcshűtőjével, Zalman akkori legjobbjával, ASUS Silent Knight-al és mindegyiknél jobb volt!)
-
Kroni1
veterán
válasz
Tibcsi55555 #54678 üzenetére
Első körben turbo off, APM ki, és utána emeld meg fokozatosan a CPU szorzóját. A Digi+ menüben az LLC-t is lehet állítgatni, nekem is ilyen lapom van, és nálam high-ra van állítva. Jó eséllyel birni fogja alapfeszen talán 4GHz-ig is. Stabilitást ellenőrizd vmilyen tesztprogival, pl. egy 15-20percnyi Prime95-el. Aztán ha meg vagy elégedve az elért Ghz-el és stabil akkor elkezdhetsz játszani a feszültség csökkentésével is akár. Ha megtaláltad a tutit jöhet egy hosszabb, akár 2órás Prime teszt is, meg akár játéktesztek is, hogy valóban bírja-e. Egy 8320-as gondolom kevésbé alulfeszelfető mint egy 6300-as, de pl. nekem a 6300-asom 4GHz-en megy, és a gyári 1.325V-ról le tudtam menni 1.224V-ra. Azért igy használom, mert itt hűvös a proci terhelve is, alig fogyaszt, viszont nálam valahol itt volt a határ, egy kicsivel nagyobb frekihez már sokkal nagyobb fesz kellett, hogy stabil maradjon. Ettől függetlenül ha neked is jó a hűtőd és a tápod is akkor (nagyobb melegedés és fogyasztás fejében) akár emelhetsz valamennyit a gyári feszültséghez képest is, de majd valaki okosabb megmondja mennyit szabad és mennyit érdemes, én gyári fesz értékek fölé nem szoktam menni sosem.
Ezen kívül lehet játszani a CPU NB és a HT Link sebességgel is, de előbb csak ezt a fenti dolgot csináld meg rendesen sztem, ez is hoz vszleg a legtöbbet a konyhára.
-
Kroni1
veterán
válasz
Adamrapkor #54667 üzenetére
asszem ha csak szorzot állitasz nem csinálja, de ha már pl. fesz-t is növeled vagy csökkented akkor csinálja ezt a probainditást... de pontosan nem tom.
-
Kroni1
veterán
válasz
Sarkadi #54638 üzenetére
Persze persze!
Régebben foglalkoztam csak vele mikor megvettem anno a gépet, és akkor még sokat ment 0-24-ben igy az energiatakarékosságra mentem.. Bekapcsoltam az ASUS energiagazdálkodási fícsörjét, az EPU-t, és megnéztem hol tudja még stabilan a 4GHz-et. (Az LLC-t valamiért High-ra állítottam, nem tudom már h miért, de igy stabil volt minden.) Igy alakult ki, hogy az EPU miatt IDLE ha jól emléxem ~0.8V körül kap a proci, terhelve meg az általam beállított 1.224V-ot. Ki is mértem, üresben 62W körül vett fel a falból a fogyimérőm szerint 7850-essel, játék alatt terhelve meg 220W, ami cirka 50W-al kevesebb lett a gyári értéknél, majdhogynem Intel szintű.. Érdekesség még, hogy a 4.5GHz-hez már nagyon sok fesz kellett volna a procinak, 1.45V-on volt csak stabil de ugy a fogyasztás megint iszonyat sok volt, ugyhogy maradtam a 4GHz-nél elég volt ez is bőven winrar-hoz meg néha szimulátorozni.. -
Kroni1
veterán
válasz
Sarkadi #54634 üzenetére
CPU NB: 2,4GHz
HT Link Frequency: 2,4GHzEzek emelése is komoly hatással lehet a teljesítményre mondjuk szimulátorok alatt?! (másra nem használom a gépet.)
Mert én anno csak letiltottam a turbót, beállítottam 4GHz-re a CPU-t, és a feszt meg levettem 1.225V-ra. Eddig igy stabil volt, de ha NB és HT Link-et is érdemes baszkurálni akkor lehet nekifutok majd. Ezekhez gondolom nem kell feljebb a CPU feszt, de esetleg valami mást szükséges lehet megemelni?!
-
Kroni1
veterán
válasz
Adamrapkor #54554 üzenetére
Próbainditás, de elég hülyeség.. És persze, nem nyirja ki a HDD-t feltétlenül, de igy minden egyes inditás 2 inditásnak felel meg, és a HDD-ket pont ez tudja kinyirni leginkább.. Hallottam amint felpörögne a HDD-m, de az utolsó pillanatban elveszi tőle a feszt és elkezdenek a lemezek leállni, és még mielőtt teljesen leállnának megint megkapják a felpörgéshez szükséges nagy kakaót! Hát nekem ez nagyon nem tetszett az UD3P-ben. Kérdezz meg egy rendszergazdát, vagy aki szerverekkel foglalkozik, ő is azt fogja mondani, hogy a HDD-knek nem a 24/7-es használat, hanem az inditás nyirja ki legtöbbször..
-
Kroni1
veterán
válasz
norbert1998 #54568 üzenetére
És tényleg ez az idegesitő, hogy soha nemvolt mégcsak fesz se emelve neki, nem is játszom vele, néha zene, film vagy net alatt ketyeg energiatakarékosban... Amikor megéreztem az amperszagot ráadásul mégcsak leátszás sem ment, csak idleben ált az asztal.
-
Kroni1
veterán
válasz
norbert1998 #54566 üzenetére
Hát pont ez az hogy, garis, ugyh nem akarok venni semmi usbs kütyüt, ezt akarnám megcsináltatni v cseréltetni, erre már 5 hete nincs gépem! Felhivtam öket, h mi van már, azt mondták h feltételesen vette át tölük a szerviz, mert látszik rajta h leégett, ugyh majd eldöntik mi lesz!
nem is értem, de az biztos ha nem cserélik ki akkor kicsapom a balhét!
-
Kroni1
veterán
válasz
Balathruin #54564 üzenetére
Hát a nyit az enyém sose kapott! Akkor gondolom ezért szivoznak az aqua szervizben is, a sok tuningkirály miatt nem akarják kicserélni az én lapomat sem! Fain.
-
-
Kroni1
veterán
válasz
Adamrapkor #54552 üzenetére
Én azt cseréltem le, volt vele pár bajom, de nem emléxem pontosan mi volt.. Valami olyan is volt, h ha bármi változást beállitottam biosban, pl. alulfeszeltem akkor utána bekapcsnál elindult a gép, és egy pár mp után kikapcsolt és ujra elindult ekkor már rendesen. Namost a boltba vittem vissza azonnal 3 napon belül, azt mondták h ez normális, de mondtam nekik h ezzel lehet legjobban szétcseszni a hddket ugyh nagynehezen visszavették. Tuning, alulfeszelés sokkal jobban megoldható ezzel az asussal sztem, és a ventivezérlése is jobb, talán ezek amikre emléxem. Régen amugy én is giga fan voltam, a 7850-em most is az, ráadásul p4 időkben az asus lapjait kifejezetten utáltam, de azt kell mondanom h am3+ alaplapból ez az asus m5a97 r2.0 nagyon jol sikerült!
-
Kroni1
veterán
válasz
Mr.csonti #54543 üzenetére
Még egy szavazat arra a lapra, nekem is olyan van és a legjobb AM3 lapom sőt, talán a valaha volt legjobb lap amim volt! (bár én mindig a középkategóriában halászok, sose volt 40-50k körüli lapom, de ez tudásban messze a legjobb ár/érték arányú AM3+ lap most szerintem)
most több mint egy év után mondjuk valamiért az integrált hang éppen megadta rajta magát, egy hónapja várok a drágalátós Aqua-ra hogy kicseréljék vagy valami, de eddig semmi! ráadásul azt mondták hogy mivel látszik rajta h leégett a hangchip csak feltételesen veszik át! Mit gondolnak ezek rólam, hogy direkt égettem le a chipet? vagy hogy tuningoltam a hangchip órajelét, vagy mi?!
Ráadásul nem is ment rajta semmiféle lejátszás, csak idle ment a gép és elszállt.. Nem is értem őket, eléggé nonszensz!
Ettől függetlenül a lapot ajánlom!
-
Kroni1
veterán
válasz
Habugi #54514 üzenetére
Nekem volt egy pár vga-m az elmult idöben, és csak szimulátorozok. Igaz sose veszek 40-45k felett kártyát, de mindig megnézem melyik lehet a jobb nekem középkategoriában. Volt 5770, 6850, 650Ti, meg 660 asszem, most meg 7850-esem van. Ezek közül az nV huzták a legrövidebb ideig, nem szerette pár játékomat, ugyhogy visszatértem a radeonra, leginkább R07-ezek, de a nagyobb igényűek közül föleg R3E vel játszok, ac nekem nem jön be. Az ujabb nV karikat nem ismerem, lehet jobbak mint a radeon de amig minden fut rendesen nem cserélek semmit. Talán intellel is jobban menne minden de 6300-as is bőven elég nekem fhd-ban 4GHz-en 1.225V-ra alulfeszelve...
-
Kroni1
veterán
válasz
->Raizen<- #38583 üzenetére
Van itt akinek 5GHz-en is ment egy 8320-as Extreme 3 lapban, nekem meg Ext 4-ben 4.5GHz-en is stabil volt a 6300-asom különösebb hűtés nélkül, feljebb nem néztem. Ha instabil akkor csak le kell jól hűteni a VRM-et és akkor nincs gond Asrock-al sem, ugyanakkor szerintem is inkább az ASUS ajánlott FX-hez ha uj lapot vesz valaki, de ha már megvan ez lehet próbálkozni, hátha nem olyan szar..
-
Kroni1
veterán
Erdekes, hogy igy csatornák közt is van különbség.. De akkor érdemes letesztelni, szerencse h kipróbáltad!
-
Kroni1
veterán
válasz
Pancsermeste #38478 üzenetére
Nekem igy pontosan ugyanezek az értékek vannak, ugyanabban a lapban, és sztem nem sok a drop... VID-nél az hibás adat. Amugy látható is h 1.260 a max neki és 1.224 a min, tehát az nem olyan vészes.
-
Kroni1
veterán
válasz
Taifa Díaz #38446 üzenetére
Látom nem szimpi neked a srác, de azért ne nevessünk ki mindenkit aki nem ért hozzá, max segítsünk neki elmagyarázni, hogyan használja helyesen a fórumot. A Microsoft pedig engedi hogy "meghekkeld" a próbaverziós Windows-t, ha megveszed a kulcsot hozzá.
tehát annyira nagy hülyeséget nem mondott, talán az aktivátor helyett az aktiválós verziót kellet volna használnia..
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Íme az új Android Auto!
- Házimozi belépő szinten
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Háztartási gépek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro