Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeadMeat
nagyúr
válasz Lacielvtárs #30124 üzenetére
Maghőt nem kell figyelni, nem igazán pontos, bár a terhelt értékek nekem valósnak tűnnek.Illetve ahhoz közelinek.Viszont a kupakhőd picit soknak tűnik, vagy cserélj hűtőt, vagy feszből vegyél vissza. 4Ghz-et viszik átlagban a 8150-ek 1.2x volt környékén, szvsz neked is menni fog valami hasonló. Kicsit olvass visszább, sok setupot leírtak a srácok, kezdésnek neked is megfelel, aztán a saját procidra szabod a feszeket, órajeleket.
Btw: Üdv a klubbanMar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
=HG=
addikt
válasz Lacielvtárs #30129 üzenetére
Jó lap, és jó proci. Nem fogod legyilkolni őket, nyugi ! Csak ha auto beállításokkal megy, akkor túl sok feszt ad a procinak, és jobban melegszik.. De ahogy a fórumtárs is mondta: Jó olvasást, és utána ha van kérdés visszavárunk !
-
mqm
senior tag
-
ViZion
félisten
válasz Lacielvtárs #30136 üzenetére
Z
Igen, értened. Itt minden van, A-tól Z-ig.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
=HG=
addikt
válasz Lacielvtárs #30180 üzenetére
A fizika törvényeit egy kicsit felrúgja a házban lévő sok lom ! Nem az általános ház hűtésre gondoltam... Pl: egy 8cm-es venti ráállítva a vga tetejére, hogy pofán fújja a déli hidat.. Nekem bejött egy elég problémás Asrock 990Fx extreme3 alaplapon....
-
ricshard444
veterán
válasz Lacielvtárs #30276 üzenetére
Egy hozzászólásban a megengedett 3 darab jel, tartsd kérlek ehhez magad
Vannak dolgok...
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Lacielvtárs #30276 üzenetére
Hidd el, nem az olcsó megoldások közt néznék szét először, ha nem a magyar átlagfizetés harmadával rendelkeznék albérletben, családdal
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Lacielvtárs #30285 üzenetére
Szerintem nekem is megvan a gyári höcsöves hütés.
-
MrM94
addikt
válasz Lacielvtárs #44772 üzenetére
Ennyi penzbol K-s i7 et veszel Jol megpakolt Z-s lapba.
Nem er annyit a processzor,sima 8350/8320 megtuningolva...Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Habugi
addikt
Hujuj, valakit elkapott a gépszíj úgylátom..!
Megkíméllek a szokásos dumától, miszerint miért nem éri meg ilyen procit venni.
A lap jónak tűnik, sőt.. Amennyiben viszont ragaszkodsz a játékvízhez, a H110-et venném célba a helyedben.
Úgy látom új tunning játszópajtás érkezik a topicba...
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
MrM94
addikt
válasz Lacielvtárs #44776 üzenetére
pedig ez csak penzszoras esztelenul.
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
ViZion
félisten
válasz Lacielvtárs #44776 üzenetére
Vagy veszel egy használt, olcsó 8350-et, valakivel megdumálod és egy délután beállytja 4,8-5 GHz-ra 3 sörért, kész.
SZERK.:
Ha meg tényleg nem akarsz tuninggal bajlódni, akkor jobb az Intel.
Veszel egy B85 chipsetes deszkát, bele egy i5 procit, kész.[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
MiklosSaS
nagyúr
1. ne vedd meg azt a processzort , inkabb egy 8350
2. az alaplap siman kihajtja
3. a huto le tudja huteniAz a processzor nem fogja rendesen kihajtani a 290X-et meg 5 GHz-en sem. Nalam meg 4.8 GHz-en sem hajtotta ki a GTX 780-at.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #44784 üzenetére
Igen, én szerintem a 8350 (meg 5 GHz-en is) a 7970/280X/770/680 kártyáknal nagyobbakat sajnos nem képes kihajtani.
Tetszik vagy nem de ez a tény.~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Lacielvtárs #44781 üzenetére
A TT adatai szerint elvileg igen.
Top (exhaust) : (optional)
120 x 120 x 25 mm fan x 2 or 140 x 140 x 25 mm fan x 2Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Lacielvtárs #44787 üzenetére
Inkább az a kérdés, hogy vastagságra befér-e a H110, vagy sem.
Egészen pontosan, elfér-e a memóriát tartó pöcök, vagy sem. Ez inkább a kérdés.
Mert, ami biztos, hogy ha a Chaser MK1-be H110, vagy Nepton 280 kerülne, akkor a felső memóriarögzítő pöcköt nem lehet felnyitni. (Nem próbáltuk, lemértük.) Persze, ha csak a radiátor megy be benne a 2*140-es helyre, és felül 2*200mm-es venti marad, akkor befér.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #44787 üzenetére
Miert nem epitesz egy jo kis vizhutest ? Minek kell bohockodni az ilyen vizijatekokal ?
-
=HG=
addikt
válasz Lacielvtárs #44791 üzenetére
videók 1:00-nál
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Lacielvtárs #44791 üzenetére
Ha már 240-es, akkor szerintem inkább Corsair H100i.
A TT vízhűtéseivel nincs tapasztalatom, így azokról nem tudok nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
marquuard
veterán
válasz Lacielvtárs #44781 üzenetére
ShellKretor bemutatója alapján elég vékony a ház, és az anyaghasználat sincs a toppon. Egy ilyen kaliberű konfigurációhoz szerintem vegyél egy kicsit "szalonképesebb" házat.
PSN ID: marquuard
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #44792 üzenetére
Na ezt nem ertem. Nincs penz vizhutesre de van ROG lapra, gyarilag tuningolt 8350-re es vizijatekra?
Nincs ido? Vegyel egy EK kit-et oszt kalap...fenyevekre van a vizijatekoktol es csak 50-70 %-al dragabb.~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #44798 üzenetére
Nekem volt H100 meg H100i...egy kalap xxx mindegyik. Most EK L360 van ami beleposzintu vizhutes...fenyevekre van a kompakt viztol.
Keress ra EK L360 vagy EK L240.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
ViZion
félisten
válasz Lacielvtárs #44811 üzenetére
Továbbra is javaslom a B85 mobo (23-28k) + i5 proci (40-60k) vételét. Ehhez egy közepes hűtő is elég, nincs gond a tuninggal, beállítással. Összerakod és megy. 280X-et biztosan mellé dobhatsz, ha kevés akkor cserélheted i7-re bármikor. Nem szabad erőltetni az AMD-t, ha az Intel a jobb lehetőség Neked. Modom ezt ős AMD userként, aki magának Intelt még nem is rakott össze (cégeset igen, de az sem privát enyém)
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #44815 üzenetére
ViZion az nagy mester, erdemes meghalgatni a szavat ! Neki mar akkor AMD-je volt amikor meg az Intel nem is letezett
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #44821 üzenetére
Igen, igaza van. Szerintem is jobban jársz a megfogadod a tanácsát.
-
MrM94
addikt
Fogadd meg a ViZion ormanyos guru tanacsat!
-
Maotun
őstag
Igaza van VIZion mesternek!
AMD.-t most csak a "hívők" vesznek.Én is az vagyok a 9590-et@5,1ghz-n hajton egy asus sabertooth 990fx rev.2.0 alaplapba.Ez is 140w elvileg de a támogatott cpu listába szerepelnek az fx 9 xxx cpu-k.
De ide komoly hűtés kell meg erős minőségi tàp és árba már az i7-t is megkapod.A döntés a tied de a ph aprón fent van a lapom meg a proci priv megbeszélhetjük -
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #44840 üzenetére
Az a neked való, habár elég sok pénzedbe fog kerülni a tuning is lesz és i7-et szeretnél.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz Lacielvtárs #44842 üzenetére
Tényleg nem kötekedés, de kiadsz 320k-t egy gépre ssd nékül, vagy azt átmented a mostani gépedből?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
ViZion
félisten
"kicsit" overkill sztem, de Te tudod. Legalább 100k-val beljebb tudnám venni. H100i helyett nagyobbat inkább, de ezt majd Intel totyikban megmondják.
-
MiklosSaS
nagyúr
Ha érdekel amit mondok akkor OK, ha nem akkor is OK...a te dolgod.
- a sabert nem ajánlom mivel szinte semmivel sem tud többet egy sima lapnál. És elég drága. Vagy egy sima, vagy egy ROG ha költeni szeretnél.
- az a hütö értelmetlen és drága. Majd kitapasztalod te is.
- várd meg inkább a 4790K-t mivel a 4770K meg fog sülni 4.2-4.3 GHz-en, meg ha full ventivel is használod.
- mint mondtam ha gamer gépet szeretnél akkor inkább a kartyádat cseréld mert kis ido mulva mar belépo szintü kártya lesz.~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Habugi
addikt
válasz Lacielvtárs #44849 üzenetére
Felejtsd el, elnézést kérek mindenkitől.
Irgalmatlanul felk*rták az agyamat a post előtt nem sokkal munkaügyben, valahol le kellett vezetnem és rosszul választottam.
Elszívtam pár szál cigit, tisztább, szárazabb, biztonságosabb..!Béke..
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
z0l1ka
aktív tag
válasz Lacielvtárs #44904 üzenetére
Óh Hát ez nagyon jó megnyugodtam Igen, azóta csak egy progival nyomulok inkább Szóval köszönöm szépen a választ
<-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->Célom .: Egy olyan rádió csatorna üzemeltetése, ahol a nap 24 órájában adásszünet van !!
-
fR0271
csendes tag
válasz Lacielvtárs #44993 üzenetére
Akkor ez a hőfok brutál jónak számít így gyári coolerrel?
szerk.: Azért megijedtem, mikor megláttam hogy DDR3 1333Jó azt azért elfelejtettem odaírni, hogy ~20 °C-os szobában, pont klíma alatt van a gép...
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Lacielvtárs #44993 üzenetére
Nem csak az Asus-é, eddigi tapasztalatok alapján a Gigabyte és az MSI is ugyan ezt teszi.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Lacielvtárs #44997 üzenetére
Még azé sem, award alatt is ugyan ez a helyzet. A memóriavezérlő csinálja, inkább.
Sőt, több olyan modul van manapság, ahol a max. órajel alapból profillal érhető el, vagy magasabb szorzóval, és így alapból alacsonyabb órajelre állítja be a ramokat a vas.
Véleményem szubjektív...
-
fR0271
csendes tag
válasz Lacielvtárs #44995 üzenetére
Most a cpu world-ös linken mit kéne nézzek?
Nem lenne annyira gáz ez a hűtő, de olyan idegesítő sípoló hangja van, mintha zúgna a hangkártyaMuszáj a klíma, megelégeltem a 42°C-os tetőtérben való alvást.
-
giornalista
senior tag
válasz Lacielvtárs #45098 üzenetére
értem, köszönöm mindkét választ. és akkor milyen hűtőt ajánlanátok?
-
giornalista
senior tag
válasz Lacielvtárs #45104 üzenetére
jaja, ezért köszöntem be hozzátok
számít a pénz, de ár/érték arányban. azaz, nem akarok úgy 5000 forintot spórolni, hogy aztán később többször annyit kelljen javításra, cserére költenem. 12-14 ezer körül vannak a hűtők, amiket beírt mikloss, annak bele kell férni.
-
ViZion
félisten
válasz Lacielvtárs #45104 üzenetére
Ehh, köszönjük, semmi szükség a féktelen rajongásra, csak havonta utald a megbeszélt összeget, hogy érezzük a szereteted!
Ha levegőre herdálnék, akkor aprón valami nagyvasat kivárnék. Mindíg előkerül egy Brocken, Macho, vagy ilyesmi. Igen, érdemes azt a 8-15k Ft-ot rászánni. Egyszeri vétel, több konfigra is, max lefogatót kell maszekolni ha nagyon variálnak. Ha egybevíz, akkor ott lesz hang. Sokat dob rajta, ha kap egy tartályt, nálam segített. Viszont fél tucat Noctuát vehetnék már a ráköltött pénzből, szal a víz nem olcsó, főleg ha belehabarodik az ember...
-
ViZion
félisten
válasz Lacielvtárs #45115 üzenetére
Ha hangszigetelt a ház az jó, viszont a radi és a ventik valszeg kívül lesznek. Ha belül, akkor macera, mert a hő egy része a házban rekedhet. Miklósasss tudja a komolyabb egybevizek milyenek, annyit hogy ő elég extrém terhelésen használta ezeket...
Apróról épített víz olyan 30-50k-tól összelegózható, az már halk is.
Eladó a VGA? Minden érdekel[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #45117 üzenetére
A 280X-et a 8350/8320 is kepes kihajtani, de nagyobbat sajnos nem
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #45119 üzenetére
Penztol fugg...szeretnel tuningolni vagy nem ?
A 7970/280X + 8320 nagyon koltseghatekony es eleg jol lehet jatszani vele
De egy nonK i7 + 290(X)/780(Ti) azer jo valasztas is lehet, kulonosen hogy nem kell draga alaplap hozza, visszont nem lehet tuningolni.
-
ViZion
félisten
válasz Lacielvtárs #45117 üzenetére
Az épített jónak tűnik, a hőleadót 360-ra cserélném, vagy majd venni kell mellé később, akkor tutira halk lesz. Házadba nem tudom mi fér, nem néztem. Ha eladó lesz a VGA, akkor írj rám, nem tudom mikor cserélek. Írhatsz most is egy árat, csak tájékozódni.
-
vakond5
őstag
válasz Lacielvtárs #45680 üzenetére
Hmm, nagyon kíváncsi vagyok. Nem szoktam ilyet mondani mindenféle információ nélkül, de valószínű, hogy a 8150-ről már csak erre fogok váltani..
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hmmm...
Vajon a hűtő azt jelenti, hogy nagyobb lesz mint a mostani csúcs 9590?
Vagy, csak ment a hiszti, h nincs hozzá hűtő?
Véleményem szubjektív...
-
MrM94
addikt
Erre kivancsi vagyok
-
Omli85
őstag
válasz Lacielvtárs #45688 üzenetére
A legnagyobb probléma, hogy jelenleg nemigen láttam bench programokon kívül semmit ami normálisan kihajtotta volna az FX-8230-at. És azért módfelett idegesítő tud lenni ha egy adott game esetén pl monitorozza az ember és van átlag 50-60% max cpu kihasználtság (ami baromi ritka) meg 80% környékén a vga kihasználtság és ez mellé van 30-40 fps ... nem a hardverekkel van itt a legnagyobb gond hanem szoftveresen vagyunk elmaradva mocskosul ezekhez a hardverekhez :S legalábbis szerintem
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
NiceFire
csendes tag
válasz Lacielvtárs #46024 üzenetére
Köszönöm, ez valóban kielégítő!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AMD Ryzen 5 3600 használt processzor eladó garanciával!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest