Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1028) Kernel válasza Vamp (#1027) üzenetére


Kernel
nagyúr

Pedig egyszer már leírtam...

Ha nagyon akarom, fizikailag egy 100-as szögre is rátölthetek bármennyi energiát (ha nem is az IPC1-gyel), legfeljebb a szög nem fogja tárolni. Rossz akkura is lehet tölteni. Az IPC közben mérhet, mint a villanyóra, ez a dolga.

(Amint nemrég már fejtegettem, pont ugyanarról van szó: az Ah, vagy a villanyóra által mért Wh egymásba is átszámolható, villamosenergia-mennyiséget meghatározó mértékegységek, az IPC pedig ilyenkor villanyóraként funkcionál, meg persze kisütéskor is.)

Ha egy hibás cellánál nem következik be a -dU feszültségcsökkenés, az IPC nem fogja tudni, mikor kell lekapcsolni az áramot. De ha beégettek neki az agyába gyárilag egy max. értéket, egy elvi határt, aminél tovább kár küzdeni, ott nyilván le fog állni.

De én még egy jó akkura rá tudok tölteni akármennyi energiát, legfeljebb a felesleg hővé alakul. Ehhez még csak erőszakot sem kell tenni: simán feldugok egy kisáramú dugasztöltőt és napokig úgyhagyom. Mivel kicsi az áram, alig melegszik, kárt nem tud tenni az akkuban, még a töltött állapot elérése után sem.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.