Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16351) Raymond válasza Jacek (#16350) üzenetére


Raymond
félisten

Azert az "elrajtolt" enyhe tulzas :)

"Priced at Rs. 39,999, the new headset will be available from February, 2019."

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#16352) tobias88888 válasza Jacek (#16350) üzenetére


tobias88888
őstag

Most ezt el is felejtettem, hogy ez miért is jó ennyiért? Ugye LCD kijelző és a Fov is százas, 300$ért eközben már lehet kapni Odyssey+-t, de 400 euró alatt van az Oculus is.

(#16353) Jacek válasza tobias88888 (#16352) üzenetére


Jacek
veterán

Fogalmam sincs :D DE info, egyébként az Samu+ az BF akció volt, most megint 500 dodo.

[ Szerkesztve ]

(#16354) Jacek válasza Raymond (#16351) üzenetére


Jacek
veterán

Igen olvastam de ha 3 oldal is azt írja hogy lauch akkor :)

(#16355) Raymond válasza tobias88888 (#16352) üzenetére


Raymond
félisten

Az Acer-es rep azt mondta az IFA-n 489EUR lesz. Nem idealis ar, de az ergonomia es a kepminoseg jo, igy ha olyan kell amit barhol egyszeruen fel tudsz allitani akkor ez egy valos opcio lehet a Rift es a Vive mellett.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#16356) mettek


mettek
addikt

Sziasztok. Érdemes még beleugrani egy Oculus Riftbe? Vagy jön lassan valami frissített változata? Pc megvan hozzá... koszi

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#16357) tobias88888 válasza mettek (#16356) üzenetére


tobias88888
őstag

Röviden: Igen

Picit hosszabban: Még mindig megéri az Oculus, mert ahhoz van a legtöbb tartalom, az a legkényelmesebb, a kijelző sem sokkal rosszabb mint az új HMD-ken és teljes körű garancia van hozzá. Sok igéretes termék van, de vagy rohadt drága vagy pedig nem lehet kapni Magyarországon még, kell rájuk várni egy évet. Ha egy év múlva kérdezed ilyenkor, már kétlem hogy a CV1-et fogjuk ajánlani, de most még ezt érdemes venni.

Nagyon hosszan meg: jó olvasást visszafelé :)

[ Szerkesztve ]

(#16358) mettek válasza tobias88888 (#16357) üzenetére


mettek
addikt

Koszonom a gyors választ. Igyekszem német amazonról megrendelni akciósan

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#16359) mettek válasza tobias88888 (#16357) üzenetére


mettek
addikt

Illetve van itt olyan aki probálta a rift mellett a Psvr-t? Mert van egy ps prom is és a psvr most nagyon jó áron van...az is benne van a pakliban...sokkal rosszabb a felbontás, grafika a psvr-on?

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#16360) kiskuplung válasza mettek (#16359) üzenetére


kiskuplung
őstag

Én próbáltam mindkettőt. Riftem van 1,5 éve és én is csatlakozom tobias kollégához, hogy most még érdemes beszállni a Riftbe. De azzal számolj, hogy app-okra rá fogod költeni a Rift árát, ha rácuppansz a VR-ra :) Illetve nézz utána, hogy kell-e Inateck kártya az USB3 miatt, az összefoglalóban találsz erről többet.

A sógorom PSVR-ja a Rift után nekem már nagyon gyenge volt. Nem is a headset, mert a Rift-hez képest sokkal életlenebb kép annyira nem is zavart, de a mozgáskövetés botrányos szerintem, folyamatosan elkalibrál, akad, pontatlan.

Viszont sok PSVR exkluzív anyag van, igaz, rohadt drágán. Oculusra rendszeresek az akciózások, Viveport-os előfizetés (ami most már Oculus-on is működik) pedig egyenesen mesés új belépőknek szerintem.

(#16361) Gigi01


Gigi01
őstag

(#16362) -Solt- válasza Gigi01 (#16361) üzenetére


-Solt-
veterán

Most csak AMD konfigban érdemes gondolkozni mert az Intel árai borzalmasan elszálltak. Egy 2070 mellé elég lehet egy R5 2600. A kérdés, hogy hány MHz-s memóriáid vannak...

Amennyiben ragaszkodsz az Intelhez, akkor vagy kiperkálod a brutális felárat, (szerintem hülyeség) vagy vársz tavaszig a Ryzen 2-re, hátha annak az érkezése rendezi az Intel árait is. Plusz addigra tán egyenesbe jön az Intel is a gyártással.

www.smart-bus.hu

(#16363) Dyingsoul válasza Gigi01 (#16361) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Mire az Intel visszaáll gyártásban az szerintem alsó hangon fél év de inkább több idő. Én is hasonló cipőben voltam és átkozom a hülye fejem, hogy nem nyáron ugrottam bele a fejlesztésbe... Mindig ismétlem mindig az van, hogy x hónap múlva ez jön, y hónap múlva már jön hír erről-arról ami majd z hónap múlva fog megjelenni valószínűleg de az már nagyon nagy ugrás lenne de z persze már mindenképp két számjegyű ismeretlent takar...

Szóval az egyik tanácsom, hogy ha már megfogalmazódott benned olyan erősen az igény, hogy már konkrét elképzeléseid is vannak (pl megvan a büdzsé is) akkor mielőbb vásárolni kell.

Ha intel akkor szerintem minimum 7700(k), az alatt én már nem ugranék fejlesztésbe a helyedben. Ha újonnan 8700K is opció az már jó, de valóban az van amit -Solt- is írt. Egy jó Ryzen 2600 nagyon jó választás ár/érték arányban de a deszkán ne spórolj: ha még is valahol kevés lenne neked akkor nagyon könnyen cseréled a procit jövő nyáron egy Zen2-esre ami 7nm-en jön már és nagy valószínűséggel még több maggal, nagyobb IPC-vel. Miért ne várj akkor nyárig? Azért mert ha eladod a 2600at majd nyáron, mennyit "buksz" rajta? 5 ezret, vagy egy tízest maximum? Szerintem az simán elfogadható főleg, hogy addig eltelik 7-8 hónap amíg használsz egy frankó gépet és még időd is van eldönteni, hogy ez elég-e neked mert lehet nem is kell neked több egy 2600-nál egy 1080 mellé.
Táp kérdésben biztos benézel a topikba vagy van elképzelésed is de én oda egy FSP Hyper M 700W-t ajánlanék, azt még fejleszteni sem nagyon kell ha nyáron akár megugranál egy plusz CPU cserét. Nekem is ilyen van de ár/érték alapján választottam azért tudom ajánlani.

Nálam egy helyen kijött a különbség intel és AMD között VR-ban, de ehh ez olyan hogy is mondjam speciális dolog mert nem csak VR-ról van szó: A régi haswell i7-esemen sokkal kisebb volt a késleltetés a Kinect szenzorral amit Mixed reality videókhoz használok. Megkérdeztem egy srácot aki szintén ezt csinálja amit én és az eredmény:
Kinect-el MR videó rögzítése Beat Saber közben:
i7-8700k-val a késés: 11 fps és ~200ms latency
2700x-el: 16fps és 272 ms latency.
Itt az fps-t értsd úgy, hogy a minél alacsonyabb érték a jobb, mert ez valami pótolt képkockaszám vagy ilyesmi (nem black frame insertion, hanem valami más, ezt még én is tanulmányozom.).
Ehhez a felvétel nélküli sima VR játékhoz semmi köze, viszont ez alapján azt mondom kb mindegy mit választasz VR-hoz, AMD-t vagy Intelt, mert a fent említett példa iszonyat CPU terhelést jelent. Az i7 4770k-mmal sima volt a VR játék, viszont ezt az MR felvételt képtelenség volt kiviteleznem mert a kép megállt, 10 másodpercenként kaptam 1 framet a 30 fps helyett...

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#16364) fulton


fulton
addikt

Srácok, használt vagy használ itt valaki VorpX et?
Milyen élmény?
Mennyire van térhatás?
Minden egyes játékra meg kell venni vagy megveszem, és amit támogat azzal tudok játszani (persze ha megvan a játék)?

(#16365) fulton


fulton
addikt

Ahogy olvasgattam rosszul lét szinte garantált főleg a BF játékban. nekem baromire hiányzik egy BF összetett játék, akár a BF 2 grafikával. Ez a Worlds at war, totál beindított. Nagyon BF hangulat, csak nincs földi egység és multi sem. Egyébként nagyon nagyon adná. Vannak hibák a játékban de így is imádok repkedni benne. Igazi csata filing, tényleg már csak egy jó összetett földi egységes update kéne neki, joystic -ot rendbe tenni, mert nem mindíg veszi a karral a fel le előre hátra. Olyankor váltani kell a windows ablakok között van hogy 1 van hogy 2 -őt. Ahogy helivel mentem az új pályán , és lőttem vaktában, elékpézeltem milyen élmény lenne egy BF játék így. Totál benne lennék. De nincs kellő support rá vr-ra.
Gondolom Vorpx el meg a BF3 nem olyan tér érzetes, vagy igen?

(#16366) fulton


fulton
addikt

Pl az Alien átirat nagyon jól adja VR-ban. Vajon ilyen lenne az is?
De gondolom nem megoldott hogy joystic-al pl irányatok és közben jobbra balra nézek.

(#16367) abydos válasza fulton (#16366) üzenetére


abydos
aktív tag

Eszedbe ne jusson VorpX-et venni. Megveszed, mert nem bírod ki, de úgyis megbánod, nem való semmire sem. Azok a játékok amiket elindítasz vele nem VR barát játékok, nincs értelme.

War Dustot vegyél inkább ebből a pénzből 32v32 repcsi, heli, pontfoglalás, lényegében Battlefield 2 szinten

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#16368) fulton válasza abydos (#16367) üzenetére


fulton
addikt

Nem vettem meg, helyette a War Dustra akadtam. De őszintén szólva ez meg sem közelíti a Worlds at war-t. Graf és irányítás (abban van joystic). itt meg touchal kell hadonászni, + valahogy a repülőből nem olyan az élmény sem mint a másikban.
Szóval nagyon jó lenne ha ezt a Worlds at war-t tovább fejlesztenék egy BF szintre. Mert grafra tökéletes lenne, a gépek is jók.ááá nem igaz hogy nincs egy BF játék ami kedvemre van:)

(#16369) fulton


fulton
addikt

Nem tudjátok a Rise of Tombraider az teljes egészében meg van csinálva VR-ra? vagy csak egy fél óra mondjuk. "Első pálya"
Csak mert a steam-ban azt írja a játékra hogy támogatja a VR-t.

(#16370) Gigi01 válasza -Solt- (#16362) üzenetére


Gigi01
őstag

2400MHz

Annyira nem ragaszkodom,nem is tűnik rossznak az AMD.
Lehet átváltok,ebbe akkor nem újítok.

(#16371) evitiguF válasza fulton (#16369) üzenetére


evitiguF
senior tag

A Blood Ties kiegészítőt tudod végigjátszani VR-ban. Illetve a Croft birtokon tudsz körülnézni, barangolni.

Épp hétvégén játszottam vele, nekem bejött.

(#16372) abydos válasza fulton (#16368) üzenetére


abydos
aktív tag

Hát, a Worlds at War single, a War Dust pedig multi, azért az nagy különbség.

Mondjuk én nekem pont nem a gépek irányításával van bajom, 10 perc alatt meg lehet őket szokni :D

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#16373) Raymond


Raymond
félisten

Eddig a videokon es a beszamolok alapjan ez nagyon jol nezett ki: Contractors

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#16374) Menyu_S6


Menyu_S6
tag

Sziasztok.

Erdemes lenne beruhazni egy Pimax 5k ra? Az ara nem szempont, ha igen mit kellene hozza venni? mert ez csak a HMD hogy jol mukodjon. Illetve 6700k proci hybrid alaplap DDR3 memoria nem lenne e szuk ketesztmetcet egy 2080ti kartyanak..

(#16375) paler


paler
aktív tag

Srácok!

Van olyan hely/bolt Budapesten, ahol ki lehetne próbálni pl. Oculus-t? Arra lennék kíváncsi, hogy milyen viselni,használni, és hogy milyen érzés a Matrixba lenni. :)

Egyébként egy ilyen VR cuccot ki tud szolgálni egy Lenovo Y520 laptop Videókari:1050Ti/CPU:i5/Ram:8Gb kombóval?

[ Szerkesztve ]

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen

(#16376) #54625216 válasza Menyu_S6 (#16374) üzenetére


#54625216
törölt tag

Pimax 5K-val érdemes megvárni, amíg egyáltalán kapható lesz és a szponzorált bloggereken túl jönnek a valódi visszajelzések is.
Ezen kívül érdemes kivárni, amíg a szoftverük is kikerül a béta állapotból, értsd: legalább fél éve aktívan használják és túl van jópár patchen. Addigra talán az is kiderül, hogy a gyakorlatban hány szoftver támogatja, nem a "kínai" értelemben vett támogatásra gondolok (egyszer valakinek sikerült elindítani ezért ráírták a dobozra), hanem tényleg.

Amit még senki sem tud megmondani, hogy a Pimax mennyire gondolja majd komolyan a supportot, azaz hogy az első széria eladott Pimax 5K-8K után nem állnak-e elő a Pimax 16K koncepcióval és hanyagolják a szoftver fejlesztést, monván hogy fél éven belül úgyis jön az új modell.
Ha rendre jönnek az új driver verziók és látszik a fejlesztés mögött valamiféle tudatosság, akkor lehet egyáltalán elgondolkozni rajta, hogy ár / minőség tekintetében fel tud-e mutatni valamit a Pimax.

A hardver igény is pont emiatt képlékeny, mert a jelenlegi tesztelők mondanak mindent, meg az ellenkezőjét is. Összességében a legtöbb új VR hardverre igaz, hogy minél nagyobb a kraft a VGA-ban annál jobb, a rendszer többi eleme pedig ahhoz igazodik, hogy ne legyen CPU limites a gép vagy fogja vissza a lassú és/vagy kevés memória. Ezen túl a driverek optimalizációja - már ha lesz olyan - is sokat fog változni, így minél korábban lépsz be, annál erősebb gép kell.

[ Szerkesztve ]

(#16377) tobias88888 válasza Menyu_S6 (#16374) üzenetére


tobias88888
őstag

Olvass vissza. Röviden nem, mert kb 1 év mire megkapod és a tesztek alapján nem jobb mint bármi más. Ezt az 5K+ -ra mondom ami a többi Pimaxhoz képest még vállalható. Én már nem is látom, hogy lehetne kapni vagy csak nem találtam meg az oldalt, de kickstarteren már csak a 8k van

Ha a pénz nem számit, ott a Vive Pro

(#16378) #54625216 válasza paler (#16375) üzenetére


#54625216
törölt tag

Budapesten a playvr-nál - ha jól tudom - ki lehet próbálni a riftet és a vive-ot is.

A Lenovo Y520-al nem fog működni semmilyen VR HMD, mert az 1050 képe az intel vga chipseten keresztül kerül ki a hdmi-re, ami erősen lefogja. Ez a szerencsétlen limitáció elég sok gamer laptopot érint.

[ Szerkesztve ]

(#16379) Menyu_S6


Menyu_S6
tag

Koszi sracok

Lehet hogy akkor XTAL lessz belole,ha kell kiugrok a Csehekhez.

Nekem nagyon fontos a FOV..

[ Szerkesztve ]

(#16380) #54625216 válasza Menyu_S6 (#16379) üzenetére


#54625216
törölt tag

Munkához kell amúgy vagy otthoni célra?

(#16381) Menyu_S6 válasza #54625216 (#16380) üzenetére


Menyu_S6
tag

Abszolute csak hobbi. De hamar veszek valamit akkor az jo legyen. Volt regebben HTC m a idegesitett a buvarszemuveg effektus..

(#16382) #54625216 válasza Menyu_S6 (#16381) üzenetére


#54625216
törölt tag

Ha otthonra kell, akkor mindenképpen kompromisszumos megoldás lesz, mert hiába a végtelen pénz amit a hmd-re és a pc-re költesz, ha az elérhető minőséget limitálja a szoftver ökoszisztéma, ami a többség számára elérhető és megfizethető hardvert veszi alapul.
A Pimax ugyebár tele kérdőjellel, de legalább céljuk a teljes körű steam és rift támogatás.
Az XTAL ezzel szemben csak api szinten támogatja a tartalomfejlesztő alkalmazásokat és a játékmotorokat, és még pletyka szinten sincs szó konkrét steam vr vagy rift támogatásról.
Azaz jó eséllyel lesz egy hmd-d, amivel szemenként 5K-ban, 170 fov-vel tudsz majd saját szoftvereket fejleszteni unreal-ben, és ezzel kb. be is fejeződik a móka.

Az otthoni VR több paraméter között próbál egyensúlyozni: felbontás, fov, fps, ár, pc hardver igény, szoftver ellátottság. Egyes paramétereket csak a többi kárára lehet jelenleg feljebb tolni: a jobb felbontás és a nagyobb fov növeli a hmd árát, annál is jobban a meghajtásához szükséges pc-ét, ami limitálja a potenciális felhasználók számát, ami pedig kihat a szoftver ellátottságra.
Azért tolja az Oculus is az ARM-os irányt, hogy az olcsó hardver hatására a user bázis elérje a kritkus tömeget, amire már a nagy kiadóknak is megéri VR-re fejleszteni, ami aztán megdobja a hardver eladásokat is (mert lesz rá elérhető normális tartalom) és az egész önfenntartó rendszerré válik. Ha ezt elérték, akkor és csak akkor lehet fokozatosan növelni a minőséget és azzal együtt a hardver igényt.

(#16383) Menyu_S6 válasza #54625216 (#16382) üzenetére


Menyu_S6
tag

Koszonom a korrekt tajekoztatast, akkor szerinted mit erdemes venni ami a legjobb minoseget nyujtja, es megvan a tamogatas is..

[ Szerkesztve ]

(#16384) #54625216 válasza Menyu_S6 (#16383) üzenetére


#54625216
törölt tag

Ha az elérhető legjobb minőséget akarod megfelelő szoftver ellátottsággal és nem számít az ár, akkor Vive Pro.
Esetleg GearVR lencsékkel ha hajlandó vagy némi hackelésre és belefér, hogy ugrik a garancia.
Nagyobb fov-ot az sem ad mondjuk, de a fov még egy darabig nem fog nőni az otthoni vr-ben akármelyik megoldást is választod.

(#16385) Gigi01 válasza -Solt- (#16362) üzenetére


Gigi01
őstag

Kipróbáltam a beállításodat ETS2-ben.Fps-t nem tudom,de jobban fut felvéve,mit le.Lehet a cpu a kevesebb?
Arra gondoltam,hogy most táp,ryzen+lap,nem tudom a ramomat megeszi?,és picit várok,hátha olcsóbb lesz a rtx2070.

(#16386) sakkay válasza Menyu_S6 (#16383) üzenetére


sakkay
aktív tag

Jelenleg az optimális választás-figyelembe véve amit a kolléga felsorolt-valóban a vive pro. Ha nem sürgős, várj tavaszig. Lehet akkor már többet lehet tudni az Oculus újdonságról. Addig esetleg vegyél egy cv1-et, azzal azért el lehet lenni:)

(#16387) Gigi01 válasza Gigi01 (#16385) üzenetére


Gigi01
őstag

Vagy szerintetek a vga-t váltsam előbb?

Solt:Egy hó módot azért beraktam,ilyenkor nekem már kell,kicsi vagyok. :DDD
Sör módjával!,80-as zene,adja! :K
Héten ez az egy pihenőnapom van.

[ Szerkesztve ]

(#16388) Raymond válasza #54625216 (#16378) üzenetére


Raymond
félisten

A Windows MR cuccok mukodnek ugy is, de csak 60Hz modban.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#16389) paler válasza #54625216 (#16378) üzenetére


paler
aktív tag

Köszönöm a választ. Akkor számomra tárgytalan a téma, mivel én csak laptoppal tudnám használni.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen

(#16390) -Solt- válasza Gigi01 (#16385) üzenetére


-Solt-
veterán

ETS2 még mindig DX9-s, nagyobb városokban még egy 8700K mellett is CPU limites tud lenni.

Ryzen mellé egy 3000-3200 MHz-s kit jobb lenne... vagy ezt húzd meg (ha értesz hozzá), vagy cseréld.

www.smart-bus.hu

(#16391) izomman1 válasza Menyu_S6 (#16383) üzenetére


izomman1
senior tag

Szerintem azért ha erős a vasad hozzá a Pimax egész jó választás (GTX 1080 TI vagy felette) .. Kint vannak már egyéb tesztek is és többnyire azért pozitív.. 150 es FOV -ba egész jó az élmény és a kép is a PImax5 K + ba jelenleg a legtisztább legélesebb a piacon
MixedrealityTV kuponnal lehet hogy kapsz még 50 dollár kedvezményt az árból így megkaphatod 650 dolcsiért.. , de ha jól tudom csak 200 db ra jó a kupon kód már lehet nem működik..
Ráadásul mivel újra rendeltem még fekete pénteken, ezért a headstrap -et is megkapom ajándékba.. Mindegy lesz ami lesz most már kivárom ezekkel a kedvezményekkel nem is annyira vészes addigra reméljük a knuckles kontrollerek is kijönnek és akkor azt is beszerezhetem.
Az ígért terv, hogy minden pre-order rendelést 3 hónapon belül kiszállítanak.. a Kickstarter emberkék elvileg január végére megkapják teljes mértékben a rendelésüket és valamikor februárra várható a pre oder rendelések kiszállítása.. (Ez még csúszhat is akkor majd lesz március - április ez benne van a pakliba – addig bőven jó a Samsung Odyssey-- a sima mert a plus verzió kicsit homályosabb nem olyan tiszta a kép senkinek sem ajánlható aki a sima Odyssey vagy a Vive Pro kép élességhez szokott)
Szerintem a Vive új headset -je se lesz olyan jó mint a Pimax, mert csak 135 ös FOV lesz és marad a Vive pro felbontása ami kevés lesz.. Bár egyesek szerinte a lencse nem is nagyobb a Valve headset -jébe mint a Sima Vive pro esetén, ezért lehet nagyobb se lesz az FOV.
Többi nagy FOV headset csak fejlesztőknek való tartalom még jópár évig nem lesz rá az fix.. Egyetlen opció ami életképes lehet jelenlegi nagy FOV val csakis a Pimax és ha végre tudnának belőle eleget majd gyártani tarolna , de elég „lúzer” szinten intézik a dolgokat. Nem is értem miért nem karolja fel egy nagy tőke erős cég és kezdi ontani a készülékeket? - biztos mert életképtelen… szerintem nem, sok kickstarter támogató jelezte tényleg jó az eszköz… ( akinek megvan az erős vas hozzá)

Ja és a Vive Pro felejtős 800 dolcsiért + kontroller és base station (600 dollár ) – akkor inkább sima Samsung Odyssey – az ajánlott kategória (500 USD+ áfa+vám) ha kevesebb pixelt akarnál és nem fontos mégse a nagy FOV..
Bár ha nagyon pro vagy és nem számít a pénz semennyire akkor a lézeres követés azért messze a legjobb a piacon.. (Vive Pro)

[ Szerkesztve ]

(#16392) Menyu_S6 válasza izomman1 (#16391) üzenetére


Menyu_S6
tag

Kodzi a tanacsokat. Igazabol azert gondolkodtam a Pimaxrol mert tudnek venni hasznaltan egy 5k t. De nem tudom milyen kiegeszitott kellene meg hozza venni hogy tuti legyen mert ez csak a HMD.

[ Szerkesztve ]

(#16393) Raymond válasza Menyu_S6 (#16392) üzenetére


Raymond
félisten

Lighthouse base station-ok es Vive Wands controller-ek. Ha csak szimulatorozni akarsz akkor az utobbi nem kell.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#16394) #54625216 válasza izomman1 (#16391) üzenetére


#54625216
törölt tag

Azért nem karolja fel őket senki, mert Pimax 5K-8K speccel - vagy jobbal - minden komoly fejlesztőnek vannak prototípusai, de azokat piacképessé is kell tenni.
A Pimax a kickstarterrel begyűjtötte azt a pár (tíz)ezer potenciális usert, aki hajlandó pénzt, időt és energiát áldozni a lehető legjobb VR élményért, de ezzel ki is merült a piaca, mert a többség inkább megelégszik a kisebb felbontással és fov-al, ha több a tartalom, nem kell minden szoftvert egyenként tweakelni hogy egyáltalán elinduljon, nem kell a fél vesédért vga-t venni, hogy legalább a 45 fps meglegyen és így tovább.
A lejobb forgatókönyv a Pimax számára, ha néhány highend szimulátor fejlesztő kiad hozzá direkt támogatást, ami kihasználja a tulajdonságait és valamennyire optimalizálja a hardver igényt. Így aki csak azokkal akar játszani, annak megéri majd beruházni rá. Azaz ha az egyik rétegigény találkozik a másikkal.

(#16395) s7evcsenko


s7evcsenko
addikt

Üdv.
Elveszett a szemüveghez kapott kis távirányító (nincs touch-om sem még), az xbox kontroller meg nem akar működni a menüben.
Van valami mód, hogy ne kérje a szoftver a távirányítót, hanem mindenhez fogadja el a joy-t?
Vagy be kell szereznem egy távirányítót? :F

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#16396) #54625216 válasza s7evcsenko (#16395) üzenetére


#54625216
törölt tag

Az xbox kontrollernek működnie kellene, nézd meg a devices panelen, hogy kapcsolódik-e. Ha nem, akkor próbáld usb kábellel, a nem bluetooth xbox kontrollerek vezeték nélküli kapcsolata a pc-hez kritikán aluli.
Ha a kontroller működik, akkor az x gomb elméletileg kiváltja a távirányítót.

(#16397) s:zozo válasza s7evcsenko (#16395) üzenetére


s:zozo
aktív tag

xbox kontroller USB-s egységét húzd ki és dugd vissza.

(#16398) s7evcsenko válasza #54625216 (#16396) üzenetére


s7evcsenko
addikt

A kontroller működik, azzal nincs gond, de amint elindítok egy alkalmazást, pl google earth, nem reagál semmire és kéri a távirányító használatát.

Sikerült kölcsön kapom távirányítót, így egyelőre okafogyott lett a probléma.
:R

[ Szerkesztve ]

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#16399) Gigi01 válasza -Solt- (#16390) üzenetére


Gigi01
őstag

(Jóáras) 7700,1080 lett belőle. :B

(#16400) -Solt- válasza Gigi01 (#16399) üzenetére


-Solt-
veterán

Rosszul nem jártál... :)

www.smart-bus.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.