Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digital
addikt
Megpróbálnám a friss telepítést, most minden törölve lett róla.Ott tartok hogy bekapcsoláskor egy kérdőjeles mappa villog, gondolom nem találja az op rendszert. Pendrive-ról hogyan tudom telepíteni a rendszert?
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Macika_MC
tag
válasz Digital #33251 üzenetére
Ha van készen USB telepítőd akkor bekapcsolás után tartsd lenyomva a "option" gombot
Ha nincs akkor készíteni kell egyet [link]
[apple.hu]Olvastam,hogy 1,7milliárd év múlva a Nap miatt el kell költöznünk a Bolygóról.....Örülök, hogy időben szóltak, mert nem szeretek kapkodni
-
Divinity
őstag
válasz MiklosSaS #33250 üzenetére
Pontosan hová próbáltad menteni? Mint írja, nincs jogod az adott mappába menteni. Először ismerkedj meg a Finder-al kicsit jobban szerintem, Windows-ról van egy kis tanulási görbe a Unix világba de hidd el megéri
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Egy könyvtárat szeretnék létrehozni a meghajtón, de nem engedi. Egy 2020-as macbook pro-m can, 256 ssd-vel. A 2014-es mac mini-n amiben egy 1 TB Fusion drive van ott simán müködik semmi gond nélkül.
És a laptopon a finder-ben nem látom a macintosh hdd-or, visszont a mac mini-n ott van és használható is.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Divinity
őstag
válasz MiklosSaS #33261 üzenetére
A kérdés inkább arra irányult, hogy az ssd-n belül hová. Mivel abba csak egy drive van ami nem is hdd nem meglepő, hogy nem látsz hdd-t.
Hová akarod csinálni a mappát? A gyökérbe? Oda tényleg nem fogsz tudni sima userrel. A home mappádba csináld őket plreturn Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
MiklosSaS
nagyúr
Kösz mindenkinek a segitséget.
Nem volt idõm ma foglalkozni vele, de este munka után nekifutok. A lényeg az hogy a mac minin minden müködik patentül, visszont a macbook-on csak "read only"-van, visszont az asztalra vagy iCloud-ba simàn le tudok menteni bármit. De ha az ssd-re szeretném akkor a "finder"-be nem is látom a macintosh ssd (hdd) opciót mint a mac minin.
De este még nekifutok. Elég fura hogy ilyen alap problémába ütközöm, 25 éve dolgozom windows-al és vagy 20 éve otthon vagyok a Linux-ba is, de még soha ilyen problémába nem ütköztem.A gépek rendben vannak, nagyon tetszik a macOS....csak még van mit tanulnom )
-
válasz MiklosSaS #33267 üzenetére
Ha saját user mappádon belül nem tudsz menteni, akkor ott valami nagyon el van kefélve a rendszerben. És az ilyen nem bukfencezik magától. Nem futtattál valami "tisztító" programot? Vagy nem akartál windowsos módon "saját tulajdonba venni" egész drive-ot?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Digital
addikt
Futottam egyet SSD bővítés ügyben, anyaggal-tokkal-vonóval, garival 75k körüli összeget mondtak rá. 1Tb-os Samsung 860 evo-val.
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Macika_MC
tag
-
Digital
addikt
válasz Elektrosokk #33284 üzenetére
Az a baj hogy ezek szerint van lehetőség, nyílnia kellene a bukszának!
-
DM74
friss újonc
Sziasztok, hátha valaki tud tippet adni.
Van egy late 2011-es mac minim, ami immáron 8 éve hűségesen szolgál (ssd-re cserét elvégeztem és 2x8gb ram is csücsül benne).
A minibe hdmi kimenetre a nappali lg tévéje van rádugva, a thunderbolt portra egy vga átalakítóval használtam egy monitort. A 2 kijelző tükrözve van, így szoktam filmet nézni :-).2 hete vettem egy új 27 colos lg-t (full HD) és egy thunderbolt- display port kábellel csatlakoztattam.
A hiba:
ha nincs a tv áram alatt akkor rendesen látja a monitort és észleli, ha áram alá helyezem a tévét (be se kell kapcsolni) akkor egy időre elsötétül a kép, majd ha visszajön, akkor az lg segédprogramja offline lesz és kiírja, hogy nincs monitor csatlakoztatva, de van kép mindkettőn. Időnként meg elmegy a kép és a monitor kiírja, hogy nincs bemeneti jel.... Ilyenkor a tévén a hdmi kimeneten még megvan, de csak teljes kikapcsolás és újraindítás után észleli, hogy a display porton újra van kimenő jel.
Kipróbáltam vga átalakítóval is, amikor így elmegy a jel, de azon se adott képet, tehát nem a display port kábelem a hibás.Teljes rejtély számomra és a régi monitorral ilyet nem produkált.
Nem tudom mit lehet tenni... (remélem értelmesen írtam le)
-
DM74
friss újonc
-
MiklosSaS
nagyúr
Fejlemény: valami nagyon el van b@szva a macbook prómba, az alma support sem tudta megoldani a problémát. Az tanácsolta hogy húzzam újra az OS és ha akkor sem megyen rendesen, küldjem szervízbe a gépet.
Mennyire nehéz a macOS újra telepitése? Sohasem csináltam még...
-
TigerCat
nagyúr
válasz MiklosSaS #33293 üzenetére
Nem nehéz. Ments le mindent egy külső vinyóra. Jelentkezz ki az iCloud fiókodból, Üzenetekből, FaceTime-ból, majd indítsd újra a géped. CMD+R lenyomása mellett indítsd, lemezkezelővel töröld a partíciókat, így teljesen tiszta rendszert tudsz telepíteni. Ezt követően a webes telepítő felteszi a legfrissebb rendszert ami elérhető a gépedre. Nagyjából. Amikor kész, bejelentkezel, onnan menni fog...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
MiklosSaS
nagyúr
Lenne egy kérdésem. Itt valami nagyon nem kerek, ha a gépben van egy 256-os ssd, alig van 4-5 gb adat a gépen, akkor miért csak alig több mint 100 gb szabad tárhely van? Egyébként mi az a "other volumes" ami lefoglal kb 120 gb-ot?
Nagyon nem kerek itt valami.....
-
8
senior tag
válasz MiklosSaS #33296 üzenetére
Mi az a Macintosh HD - Data ?
Úgy nézem szürke, tudod mountolni?52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest