- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
porkesz
csendes tag
válasz
nylontacsko #20499 üzenetére
Hello!
Ezzel a beállítással egyszer lesz a mail progiban!
ÉS az iphonon is megjelenik, illetve a hotmailen is webes felületen is szerepel!!
de mindenhol csak 1x
Tökéletes tehát.. -
cigam
titán
válasz
porkesz #20495 üzenetére
Arra jutottam, hogy mégis a pipa okozza a gondot:
A lényege az, hogy amikor elküldi a levelet, akkor maga a mail beteszi az elküldöttek közé. Aztán az outlook.com is beteszi. Ettől még persze elmegy, és csak 1 példányban.
A problémát az "inteligens" nézet okozza. Ez 1nek mutatja a mail helyi elküldött mappát, és az outlook.com sent mappát.
A probléma megkerülése/megoldása, hogy kiveszed a pipát. Ez megszünteti az összevonást. Az "elküldött" mappába csak a mail-el elküldött leveleket fogja mutatni. Az outlok.com fiókhoz tartozó összes elküldött levelet pedig a fiók-hoz tartozó "sent" mappában fogod megtalálni.Remélem érthetően írtam le!
-
cigam
titán
-
-
cigam
titán
válasz
porkesz #20488 üzenetére
Az lehet hogy iráskor mutatja a másolat mezöt is amit nem töltök ki, de lehet ez a gond!
Nem, ez nem okoz gondot.
Mit nézzek meg???
Amit írtam!
- Melyik szerverrel küldöd el a leveleket?
- A bellítások írás füle is érdekes lehet, + a szabályok.
- WEB-es felületről küldve, vagy másik kliensen/gépen is duplázódnak a levelek? -
-
porkesz
csendes tag
Sziasztok!
Elég uj mac felhasználó vagyok és volna egy gondom!
Új emailben , amikor elküldöm . kétszer küldi el ua. azt a levelet!(hotmail)
Van yahoo, és gmail is a MAIL progimban, azokat nem probáltam, de a hotmail az elsö!!!Az a fontos...
Mit kell ki-be kapcsolni, vagy mit állítottam be rosszul??? -
rol33
aktív tag
Urak köszi mindenkinek
szerintem akkor megveszem most, kitudja később mi lesz... -
bLaCkDoGoNe
veterán
Igen, jól érted. Az Apple Care az eredeti 1 éves garanciát hosszabbítja meg 2 évvel. A készülék 1 éves garanciaidején belül bármikor megveheted, az eredeti 1 éves garancia végének az időpontjához adódik hozzá a +2 év. Azaz teljesen mindegy, hogy mikor veszed meg (persze az eredeti 1 éves garanciális időtartamon belül), se nem nyersz, se nem vesztesz időt a késői vagy korai vásárlással.
-
rol33
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #20479 üzenetére
jah aha értem már, annyi hogy bármikor megvehetem csak a lényeg hogy az az 1év lejárat előtt legyen vásárolva és beaktiválva is? tehát ha most vagy lejárat előtt egy hónappal veszem akkor is csak az 1év gari lejárta után fog indulni?akkor így jól értem?
-
rol33
aktív tag
srácok ez az AppleCare hogy működik egész pontosan? az iMac-em 1 éves garija majd csak jövő év február körül jár le, de viszont ha most vennék hozzá AC-t ( tudnék venni olcsóbban ) akkor az úgy hogy nézne ki?
1. beaktiválom és miután lejár a rendes 1 év utána indul a 3év AC vagy...
2. beaktiválom és már indul is a 3év AC
3. megveszem most de nem aktiválom be, majd mondjuk csak 1 hónappal előtte
4. nem veszem most meg, majd mondjuk csak 1 hónappal előtte -
Kicsirics77
veterán
-
roli483
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #20472 üzenetére
marha vakvagyok de nemlátom hova kell kattintani a letöltéshez
-
roli483
csendes tag
sziasztok ,segítségeteket kérem van egy asztali Apple gépem.Merevlemezt kellett benne cserélni mert elromlott. hogyan tudok én erre új rendszert telepíteni ?
Válaszaitokat előre is köszönömSajnos a típust nemtudom leírni lekopott az aljáról.
Töltöttem le torrentrol egy rendszert / Mac.OS.X.Lion / el is kezdi olvasni a dvd t , de egy idő utan leáll. elő jön az alma jel pereg a fogaskerék utanna alamajelet felváltja egy ujabb jel. lásd képekköszönöm
köszi
-
joey04
titán
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, igazából meg is oldódott így a problémám, már csak a megoldások közül kell választanom.
-
cigam
titán
MacX iPhone iPad Video Converter
Egy hasznos videó konverter szoftver azoknak az Apple rajongóknak, akik kedvenc videóikat iPhone (iPhone 6 / 6 +), iPad/Air 2/Mini 3, vagy Apple TV-n szeretnék megnézni. Szinte minden népszerű videó formátumot elfogad bemenetként, mint pl. M2TS, MTS, MKV, AVCHD, TOD, HD H.264/MPEG-4 AVC, HD MPEG, AVI, MPEG, WMV, DivX, MP4, MOV, RMVB, ASF, 3GP, WebM, stb.
2015 május 1.-ig aktiválni kell.
5 napig ingyenes -
wm2
őstag
válasz
joey04 #20465 üzenetére
Vársz egy picit 30-ért megkapod (256gb): http://ca.transcend-info.com/Products/No-666 Nincs olyan jó, mint a Samu T1, de az ára szuper, vagy használj rack-et.
-
joey04
titán
Köszönöm a válaszokat, nem tudom a Paralells-et használva például működik-e a yaDIS. Mert még most, szimplán wint használva is nehezen lehetett belőni. Igen, az ssd is opció, vagyis a Fusion Drive. Magát az NTFS-t nem bánnám meg, mert csak adatok lennének rajta. Még olyan opció is van, hogy egy hordozható mac, és akkor elég a 128GB SSD a külső tároló meg 500GB (van 2db 2tb-os a "végleges" tárolásra.) Az viszont pl. biztos NTFS lenne, mert az nem csak mac-hez használnám. Megfontolom a kapott tanácsokat, viszont az eredeti elképzelés is működőképes elvileg? Igazából nem tudom macen milyen particionáló programok vannak...
-
wm2
őstag
válasz
joey04 #20462 üzenetére
Először is a HDD 5400 rpm és ez már halottnak a csók. SSD-t bele és felejtsd L az NTFS frendszert. Előbb vagy utóbb hanyagolni fogod és akkor majd az lesz a baj, hogy mivel tegyél rendet. Ha néhány apró programról van szó, akkor a Parallels elég kell legyen. Ill. külső periféria/exFat amit ír/olvas mindkét rendszer. A Samu külső SSD vinyói olcsók és jók. Támogatják a TRIM-et és 3 év garit kapsz rá.
-
joey04
titán
Az lenne a kérdésem, hogy egy macen meg lehet-e azt oldani, hogy mondjuk ha adott egy 1 tb-os HDD, azon 3 partíciót létrehozni, amin az egyik osx-nek van, a másik windowsnak (bootcamp), a harmadik pedig egy általános tárhely filmeknek, sorozatoknak képeknek, de ez NTFS legyen, mert van pár program ami csak winre van és hozzá kell férnie a média tartalmakhoz. Paragon NTFS for Mac nekem bevált ezért hoztam fel ezt a megoldást, rendesen írta olvasta még a 2tb-os külső vinyómat is. De nyitott vagyok megfogni a problémát a másik végéről is, vagyis winre van-e olyan megbízható progi, ami tudja írni olvasni a HFS+-t? Esetleg a szintén Paragon termék HFS+ for Windows? Vannak tapasztalatok?
-
szpal17
őstag
válasz
Ragnar95 #20457 üzenetére
Próbáltam ezeket a gombokat, egy óra ikon tölt, talán mintha meg is pörgetné a lemezt, de aztán csak egér kurzorrá változik. Videón azt néztem, hogy ekkor kéne a lemezt beolvasnia, de nekem ez nem jött elő. Lehetséges, hogy a meghajtó vagy a lemez nem jó. Szereztem egy Tiger dmg-t, de nem olvasta be.
Másik IDE-s DVD olvasót felismer egyáltalán?Köszi a segítséget.
-
Ragnar95
félisten
válasz
szpal17 #20456 üzenetére
Elvben alt vagy C gomb lenyomásával bootolj és utána ki fogod tudni választani a CD-t, mint boot eszközt. Viszont arra figyelj,h másik gép telepítőlemeze elvben nem jó, vagy a saját telepítőlemeze kell vagy egy retail install disk kell (elvben ha retail dmg-t szerzel és azt rakod ki a lemezre, az is jó).
-
Ragnar95
félisten
válasz
szpal17 #20454 üzenetére
Igen, 4db sima IDE-s vinyót tud fogadni.
HDD csere útmutató -
szpal17
őstag
Sziasztok!
A kezem ügyébe akadt egy nagyon régi Mac gép, amit szeretnék életre lehelni (csak úgy játszásiból). A leírás szerint ez egy Power Mac G4. A készülék bekapcsol, de mivel nincs benne HDD ezért csak egy kérdőjel villog egy mappában. ALT billentyűre bejön egy másik menü, de kiválasztani nem tudok semmit. Amit még kihámoztam belőle: 1GB ram, Dual 1.25 GHz PowerPC 7455 proci, Dvd olvasó/cd író
Kérdésem, hogy hogyan tovább? Sima IDE-s HDD-t kezel vagy felejtsem el a dolgot?Előre is köszi annak, aki egy kicsit közelebb visz a megoldáshoz.
-
válasz
joey04 #20448 üzenetére
Jó, de nem mindegy hogy milyen a mac. Használ valamilyen intel cpu featuret (vagy intel IGP featuret), talán köze van az intel widi technológiához is, csak apple féle impelementációval (ebben nem vagyok biztos, mintha valahol olvastam volna egyszer, hogy azt módosították).
A lap vége felé írja hogy mely maceken támogatott a display mirroring:
https://support.apple.com/en-us/HT201343
Egyébként én szoktam használni, működik jól, elsötétítéshez ctrl+shift+eject-el szoktam kikapcsolni a screent.
-
joey04
titán
OSX és Apple TV kérdésem lenne. imac vagy macbook képét hanggal lehet-e átküldeni TV-re? sima screen mirroring kéne de úgy, hogy az imac/macbook kijelzője elsötétüljön. Magyarul a macen tárolt filmeket lehet-e TV-n nézni, ehhez amolyan közvetítőnek jó-e az Apple TV?
-
cigam
titán
MacX iPhone iPad Video Converter
MacX iPhone Video Converter bármilyen videót átkonvertál, mint pl. MKV, AVCHD, AVI, M2TS, MP4, WMV, stb... iPhone (iPhone plusz 6/6), iPad (iPad Air 2/Mini 3), Apple TV, iTunes, MOV, MP4, M4V, MP3, stb... formátumokba, megtartva az eredeti tulajdonságait.
2015 május 1-ig aktiválni kell. -
TBMC
addikt
válasz
joefasalasso #20440 üzenetére
ha van lehetoseged probald egy masik pendrive-al.
-
blakey
titán
válasz
Nem a Tuxerával lesz a gond, valószínűleg a tv nem szereti a pendrive-ot, vagy a pendrive a tv-t, esetleg aaz osx-etnekem soha nem volt gondom a Tuxera formázással.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Disk Utility-ben formázod?
Nálam tökéletes Tuxera-val a DU-ban formázott NTFS pendrive és vinyó.
Esetleg ha nem akarsz 4GB-nál nagyobb fájlokat tárolni, használj FAT32-t vagy ha a TV-d megeszi, akkor exFAT-ot, annál méretkorlát sincs és mindkettőt tudja írni/olvasni az OSX és win is. -
twine
veterán
válasz
Sajnos megoldást nem tudok,,nem vagyok elég okos hozzá
Csak gondoltam jelzem, hogy tuxera-t használok én is NTFS-hez...
és tökéletesen működik a pendrive-om a melóhelyi win7 pC-n, Az otthoni win8.1 Notebookon, és az Lg projektorom is szó nélkül eszi az NTFs-re formázott pendrive-ot ha HD filmet másolok rá/játszom le...Ettől neked persze nem lesz jobb...
csak mint infó
-
joefasalasso
aktív tag
Hahó!
MAC MINI 2012 late gépem van, a legfrissebb rendszerrel. Miért van az, hogy megformázok egy pendive-t az almás fájlrendszerrel, Tuxerával vagy Paragonnal (NTFS) egy Windows gépre átdugva kéri a formázást?
A másik, hogy a Samsung TV-m nem ismeri az OSX által formázott pendrive-ot.Mi a megoldás?
Köszi
-
TBMC
addikt
koszonom szepen!
ezzel probalkoztam en is de ujrainditas utan ismet elojott..
masik topikba egyik kollega hivta fel ra a figyelmem nincs e tobb osx a gepemen. es en hulye ekkor tudatosultam vele, hogy van egy backup ssd-m ami mindig bevan dugva es carbon copy clonerrel van rajta egy klon osx. es ez okozta a galibat. erre nem is gondoltm volna -
wm2
őstag
válasz
Ragnar95 #20432 üzenetére
A Liont már übereli. De Tim Cook, Angela Ahrendts és John Ivey megmutatja. Miközben több éves bugokat képtelenek javítani. "Just work!" well done.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Elektrosokk #20431 üzenetére
Igen, a Mavericks sokkal megbízhatóbb és erőforrás-takarékosabb volt, a Yosemite-nél sajnos szinte teljes mértékben a dizájnra figyeltek csak és ahelyett,h javult volna a teljesítmény és stabilitás, mindkettő jelentősen romlott.
Jó neked, ha gond nélkül működik, a legtöbb embernél sajna egy bughalmaz a Yosemite még mindig... -
Elektrosokk
veterán
válasz
Ragnar95 #20428 üzenetére
Tényleg? Én azt sosem használtam, bár a mostani rendszer nem produkál nagy hibákat, egy alkalommal nem akart kikapcsolni, nagyobb LR importok szép sebességgel futnak le, de menüben asztalok váltásánál azért nem villám de szinte Minden azonnal történik. Utoljára SL volt amit használtam. Egyetlen dolgot csinál nagyon lassan, ha képet png-re konvertálok. De ebben lassabb mint a win. Mi leher ennek az oka?
-
Kommy
veterán
Próbáld meg hogy újraépíted ezt a listát, a következő paranccsal lehetséges:
/System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Frameworks/LaunchServices.framework/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain system -domain userTerminal-ba kell beírni.
És máris eltűnnek a nem odaillő bejegyzések.
-
wm2
őstag
válasz
Ragnar95 #20420 üzenetére
Mehet bele a Sata III-as is. Picit lassabb, de 1 fokkal jobb megoldás, mint az 5400rpm HDD. Én 256gb 850Pro-t raknék bele, mivel a 3DVNAND igen jól nyúzható és hozza azt, amit egy Kingston csak papíron tud. 40e ft körül ki lehet fogni. Beszerelés garanciával 3-4e forint (iDoki szvsz megcsinálja ennyiért). A PCIe SSD-hez venni kell egy ilyet. Többi jútyúb és íbéj.
-
TBMC
addikt
válasz
blakey #20419 üzenetére
igen nekem is a macbookon de kozben megtalaltam mi okozza hibat, u.az amit irtam a fentebbi hozzaszolasnal, egesz pontosan ez okozza a galibat:
tehat egy programbol 2 verzioszam talalhato meg egy frissites elotti es a jelenlegi. ez okozhatja a gondot mert a rendszer egyszer ezzel nyitja meg masszor a masik verzioszamu ai val. (ha cs6ot nezem pl)
hogy a fenebe lehet ezeket eltuntetni, hogy safaribol is es minden egyebbol csak a legfrisebb maradjon?
-
TBMC
addikt
válasz
blakey #20417 üzenetére
igen ezzel tisztaban vagyok de nyilvan nem szeretnem mindig ha a pdf fileokat az ai nyitna meg.
ez macbookon tokeletesen mukodik imacen mi a fene baja van?
tehat alap esetben egy pdf acrobat proval nyiljon meg, de egyeb esetekben ha tarsitom jobbklikkel directbe ai ba akkor a mar meglevo ai ablakba nyissa meg es ne masik 5be...
-
TBMC
addikt
sracok! milyen beallitassal tudom azt elerni hogy egy alkalmazast ne nyisson meg tobbszor az osx hanem u.azon alkalmazasba nyissa meg?
tehat ha megnyitok egy illustrator filet es megnyitnek egy pdf et szinten illustratorral, igy tarsitanom kell, de amennyiben tarsitom az adott filet illustratorhoz ugy megnyitja egy teljesen uj programablakba a filet.
es ez mas programoknal is pl vlc jelentkezik.hogyan tudom ezt kikuszobolni, hogy ne 56kulonfele ablakba nyitogassa nekem a dolgokat?!
illetve meg ez is kerdeseim koze tartozna, hogy ezt miert csinalja? (az alabb lathato kep)
minden verzioszamhoz kulon tudok tarsitani? :S safarinal es minden egyeb programnal is. vicc.
macbookon nem csinal hasonlot sem, csak az imacen.
valakinek otlet? -
wm2
őstag
Igen. Ahhoz képest előrelépés. Az Apple oldalán láthatod mibe mi van. Ha jól emléxem 4k támogatás meg 4600-tól van, de nem vagyok benne biztos.
-
wm2
őstag
HD4000 és HD5100 közt a különbség:
"Turning to our standard Mac game tests of Batman: Arkham City and Tomb Raider 2013, however, we found the trend less certain. Where 2012 Mac averaged 42 fps when Batmarked (1280 x 720, Medium), the 2014 Mac fell to 34 fps at the same settings."
-
wm2
őstag
válasz
sweet122 #20411 üzenetére
Vannak a neten olyan hirdetések, ahol pár hónaposan árulják az új modellt. Én egy ilyenre startolnék rá ha mindenképpen 2014 minit szeretnék. Ha ügyes az ember a 2,6 ghz-es modellt megkaphatja 180e ft úgy, hogy menő alma usb billentyűzetet meg vezetékes egeret is kap hozzá. De ha teljesen újonnan szeretnéd megvenni, akkor ne sajnáld a ramot bele. Nem biztos, hogy ki fogod használni a 16Gb-ot, de ha később el akarod adni, mindenki ezt fogja nézni (mert ramból sosem elég ugye). SSD-t később is lehet bele tenni, avagy az sem ér annyit, amennyit az Apple számláz érte. A beszerelés költségével együtt is olcsóbban kihozod. Az Iris meg nem akkora nagy durranás, mint gondolnád. Ugyan a GT620/630-asok szintjén szokták emlegetni, de az Iris Pro jobb választás lenne a 128 vram miatt. Ez amatör melózáshoz már vállalható is lenne, de drágább konfigban találod csak meg, ami meg nem ér annyit.
-
sweet122
tag
Majd holnap ha lesz időm megnézem, hogy milyen, ha csak a videókat és az áttünéseket rakom bele.
Régebben vágtam már össze iPhone 6 videókat, az is volt 4-5 perc, de ennyi idő tuti nem volt, de ott csak zene volt, áttünések és 1-2 felirat. Lehet itt a sok felirat és a 18mpx-es képektől volt lassú ennyire. -
wm2
őstag
itúnsz, iklód és telefonszinkronizációs problémák?
Ha esetleg még nem ismernéd, elalvás előtt: mac mini 2014
-
twine
veterán
válasz
sweet122 #20396 üzenetére
Az infomban lévő i7mini ,1920x1080/60p Sony Actioncam anyagból, vágva, méret módosítva, nagyítva, elmozgatva,áttűnésekkel,felirattal,50perc alatt csinált 57perces DVD-t...tegnap...(Final Cut 10.1.3) Mazoista módon az 5200Rpm-es gyári HDD-n dolgozva
Kicsit sokalltam,,,de annyira nem agyalgattam rajta...egyéb hasonló hosszúságú anyagokat, ha csak konvertálásról van szó, sokkal gyorsabban kivégez...Én 5 órát az i5nél is sokallok....az infomban lévő (i5) notebook is gyorsabban szedi a lábát premire alatt
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Wise (ex-TransferWise)
- EAFC 25
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro