- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Ragnar95
félisten
válasz
Alex91 #18198 üzenetére
Azért kompromisszumosan 64gigán is el lehet lenni. Én úgy fértem el 128gigán szűkösen az iMacen, hogy iPhoto (15GB kb) + iTunes library (iTunes mappa 34GB volt), illetve gyakorlatilag minden program is ott figyelt az SSD-n + 10GB zene, csomó adat.
Persze így végig majdnem tele volt, de 256-on már teljesen kényelmesen elvagyok. -
Alex91
félisten
válasz
Wiz Khalifa #18196 üzenetére
128GB minimum, de inkabb 256. Ez szerintem eleg egy kulso hdd-vel az adatokkal.
-
moklys1
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #18196 üzenetére
ja jól emlékszem windowsnal többet foglal mint 10-15. Lehet, h az utolsó xp sp3. A 7 20 körül van a 8.1 30.
10.9.4 mac os x 20alatt lesz üresen. És oda kell figyelni az appokra, h mit hova másol. Pl. én final cutot használok és beállítás kérdése, hogy még nem másolja le magának a video fileokat.
Úgyanúgy a mac mail. Ha beimportálod a gmailed 5 éves levelezésed mellékletekkel akkor az is számottevő lesz. -
Ragnar95
félisten
válasz
Wiz Khalifa #18191 üzenetére
Az úgy akkor jó konfig lesz, de az SSD szerintem ma már alap dolog, hogyha megfelelő teljesítményt szeretnél, mert nagyon sokat tud dobni a használati élményen.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Wiz Khalifa #18191 üzenetére
SSD-t mindenképp vegyél bele, nagyot fog dobni a teljesítmény érzeten.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Ragnar95 #18189 üzenetére
Értem. Ebbe jelenleg 10Gb ram van. 1x 8GB Trascend 1600MHz-es és egy 2GB-os Trascend 1333MHz-es. Így jelenleg 1333MHz-en mennek. De van még 1db 2GB-os 1333MHz Trascend. És 500GB-os vinyó van benne. E mellé csak egy 1TB-os vincsit akarok majd adatra. Mivel nem gondolom hogy még annyit jelentene egy SSD.
(#18190) tDr1v3r:
Igazából csere lesz 120k értékben. De ebbe a 2x2GB ram és a 8GB-os modul is benne van. -
tDr1v3r
veterán
válasz
Wiz Khalifa #18188 üzenetére
Ártól függ.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Wiz Khalifa #18188 üzenetére
8GB RAMmal és SSD-vel még jópár évig nagyon jó kis gép lesz, de ezek nélkül is használható lesz még bőven pár évig.
Még a C2D-kra is jön a Yosemite is, ráadásul egyelőre nem tűnik úgy, mintha nagy váltásra készülne az Intel, úgyhogy az i5/i7-es modellek még szerintem legalább 4-5évig támogatva lesznek. -
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok.
Az a kérdésem lenne hogy ez szerintetek mennyire "jó vétel"?
És hogy előreláthatólag meddig fognak még frissítések jönni hozzá (rendszerileg)? Előre is köszi!
-
DxO Optics Pro 7 promóció szeptember 30-ig.
-
válasz
moklys1 #18182 üzenetére
Tudtommal csak bővítménnyel, pl.AllPagesZoom
-
moklys1
aktív tag
Safarira van valami megoldás, h beállítom mondjuk 130% nagyításra az akkor úgy is maradjon többi lapokon és újraindítás után.
-
rjg
őstag
válasz
Barett 50cal #18164 üzenetére
A driverek fent vannak? HP-val nekem még nem volt gondom OSX, más típussal már szenvedtem.
-
válasz
joergie #18178 üzenetére
- PRAM reset
- Ha jól emlékszem a C-t kell nyomni boot közben, hogy a lemezről induljon.
vagy
- Indításkor nyomva tartott Option-al előjön egy "boot menü" ott kiválasztod az optikai meghajtót
Ha sikerült beröffenteni a telepítőt, onnan indítani a Disk utility-t, azon belül lemez ellenörzés és jogjavítás.
- esetleg Single user mode-ban indítva egy parancssori fájlrendszerellenörzés.Tippem szerint feladta a merevlemez.
-
joergie
őstag
Sziasztok!
Lenne itt egy megoldandó probléma. Itt van nővérem imac g5-öse, szökőévente vagyok itt(még 1-2 napig), és meg kéne oldani a gép problémáját, de én nem vagyok mac-ben járatos.
Hibajelenség:
betöltőhang, dolgozik, fehérháttér, dolgozik kékháttérrel, majd bejön ez(fekete háttérrel:Dawin/BSD (a***-f***s-computer.local) (console)
login: Aug 14 16:+2:34 a***-f***s-computer mdsyncServer[123]: could nt create DiskArb session or approval session.
disk0s2: 0xe0030005 (UNDEFINED).Tiger van rajta, 10.4. A cél semmi más, mint újra működőképessé tenni a szoftvert. Eredeti telepítőlemezről bootolni nem sikerült.
próbálom kideríteni a hardver specifikációkat, egyelőre kevés sikerrel -
koma106
senior tag
válasz
Ragnar95 #18173 üzenetére
Lightroom használóként én nem használom az iPhoto-t, csak a photostream érdekelne belőle. Nagyon várom az elvileg jövőre megjelenő OSX Photos funkciót, de addig is szeretném egyszerűen, a finderből elérni az iphone-nal készült képeimet. A kérdést azért tettem fel, mert Mavericks alatt nem akar rendesen működni a linkelt leírás. A /Library/Application Support/iLifeAssetManagement/assets/sub könyvtáron belüli mappákban nem tudok a finderrel képekre rákeresni (és így smart foldert létrehozni). Mavericks előtti verziókon állítólag gond nélkül ment.
-
koma106
senior tag
"Használja" valaki az iCloud PhotoStream-et a Finder oldalsávjában (Mavericks alatt)?
http://www.webtechgadgetry.com/2013/12/mac-osx-tip-add-icloud-photo-stream-finder-sidebar/
-
czanga
őstag
válasz
joefasalasso #18157 üzenetére
SteelSeries QCK szövet padot. Nem a legjobb, de ezen gész jól siklik, és eléggé halk is. Nekem nagyon bevállt. Sajnos a Magic Mouse talpa távolról se látott tapadás gátló bevonatot soha, így csodára ne számítsunk, de ennyi pénzért megéri venni egyet.
-
KMan
őstag
válasz
En egerpad nelkul hasznalom es teljesen jo. Vannak ilyen nagyon dizajnos egerpadok is, ha esetleg veszel, majd legyszi oszd meg velunk a tapasztalatodat
-
Perfect Effects 8 , most ingyen.
-
koma106
senior tag
válasz
Barett 50cal #18164 üzenetére
Miért nem használod vezeték nélkül?
-
kispecek
aktív tag
Ebben tudna valaki segíteni?Kb 5 percenként feldobálja az ablakokat, holott már számtalanszor megadtam neki a jelszót.
-
Barett 50cal
senior tag
Sziasztok!
A minap vettem egy HP Photosmart 5520 printert. Szép, ügyes nincs vele különösebb bajom viszont 1 mégis.
Amióta bedugtam a gépemre, azóta nem megy az Airplay (bár ez lehet az Apple TV miatt van, még fejtem, de valamiért pont akkor romlott el na mindegy), a másik viszont érdekes és tényleg előfordult kb 3x, ha csatlakoztatom az USB-t akkor egyszerűen befagy az egész OSX és nem csinál semmit semmire, mindig újrakell inditani. AirPrint szépen működik de kábellel nem nagyon akar.Mi lehet a probléma? A válaszokat előre is köszi
-
kispecek
aktív tag
válasz
Ragnar95 #18162 üzenetére
Én most úgy jártam hogy egy külső merevlemezen csináltam egy 200 GB-os partíciót a TM-nek, és egy 400 GB-os partíciót a letöltéseknek. HFS-re formáztam.
A letöltéseknek szánt partició egyszer csak írhatatlan lett, látta a rendszer, meg is tudtam nyitni, ott volt az asztalon és alatta egy kék pont?!A neve is eltűnt....
Próbáltam le és felcsatolni, de semmi változás. Szóval van baj. -
Ragnar95
félisten
válasz
Allure #18111 üzenetére
Én is ezt tapasztaltam sajna, ráadásul Disk Utilityben is jóval kevesebb a lehetőség az exFAT lemeznél, mint a HFS+-nál, de még az NTFS-nél is több van, ráadásul pl médialejátszók sem mind ismerik fel az exFATot és voltak problémák windows alatt is többeknek az exFATtal, szóval én inkább az NTFS + TuxeraNTFS kombót részesítem előnyben.
-
Leawo Blu-ray Player promóció (iskolakezsédig?)
-
-
twine
veterán
Sziasztok,,,
Szeretnék kérni egy kis OSX "továbbképzést"...
A minin található két felhasználói fiók között(asszonyé, és a sajátom), hogyan tudok legegyszerűbben megosztani/másolni egy adott(több gigás) mappát?
Köszönettel...
(Elnézést ,ha nagyon Láma a kérdés) -
tDr1v3r
veterán
válasz
Én szövetpárti vagyok (SteelSeries QCK mini van most is), de hogy Magic Mouse-hoz jó-e neked... az erősen design cucc, oda már inkább egy alumínium vagy üveg menne részemről (de szerencsére én nem használok MM-t).
-
joefasalasso
aktív tag
Magic Mouse-hoz milyen egérpadot érdemes venni?
-
kispecek
aktív tag
Használja valaki a kulcskarikákat?
Rendszeresen feldobálja a lenti ablakokat, ezek a programok szeretnének hozzáférni.
Már egyszer engedélyeztem, de a jelenség nem szűnik.
Igazából nem is lenne rá szükségem, valahogy ki tudnám esetleg kapcsolni?Keychain access wants to use the login keychain
com.apple.iCloudhelper.xpc wants to use the login keychain
Mail wants to use the login keychain
Safari wants to use the login keychain
Address book source sync wants to use the login keychain
com.apple.internet accounts wants to use the login keychain -
-
moklys1
aktív tag
cmd+x kivágás miért nem működik?
-
MacX DVD Ripper Pro
Augusztus 25-ig aktiválni kell. -
Kommy
veterán
A mai nap szétszedtem a 2012 októberében vásárolt Mac Mini Late 2012-esemet és újrapasztáztam, meg kiporoltam a belsejét. A paszta már eléggé meg volt keményedve rajta. Az eredmény 7-8 fok különbség alapjáraton. Az eddigi 52-53 lement most 44-45-re. Gondolom ezt a törődést meg fogja hálálni, belül nem is volt nagyon poros ezen meglepődtem, mondjuk befelé nem sok levegő megy.
-
-
-
RoboForm Everywhere
1 éves kulcs új felhasználóknak. -
-
A NeatMP3 Pro for Windows and Mac most 2 napig ingyen elérhető.
-
-
rjg
őstag
válasz
koma106 #18135 üzenetére
Szerintem a kolléga valamilyen linux disztróra gondolt. Például letöltöd az ubuntu.com -ról a legfrissebb rendszert és kiírod cd-re vagy pendrive-ra a FAQ-ban foglaltak szerint és elvileg a gépet újraindítva az alt lenyomásával be tudsz arról a médiáról boot-olni. Ha ott nincs gond a képpel, akkor a hardveres hiba kizárható.
-
-
kispecek
aktív tag
Szeretnék venni a Mac Mininek (2012late) egy SSD-t.Rendszer gyorsításra kell, szóval elég egy 128GB-os bőven.
Valakinek lenne személyes tapasztalata ezzel kapcsolatban?Márka, típus.....stb.
Illetve Nem tudom a miniben milyen csatoló van Sata II vagy III
Nehogy visszafele válogatós legyen a drága -
koma106
senior tag
válasz
koma106 #18064 üzenetére
Nem működik a kábeles összeköttetés az iMac és az LCD TV között. Szeretném kizárni a szoftveres hibát és TM-ből visszaállítanék egy korábbi rendszerállapotot. Kérdésem:
- Hogyan tudom ezt megtenni (boot menüt kell előcsalogatni és ott kiválaszthatok dátum alapján pl. egy kb. két héttel ezelőtti állapotot)?
- Ha sikerül visszaállítanom egy korábbi rendszert, de ott sem működik a kábel, akkor utána vissza tudom állítani a legutolsó TM mentést (nem szeretnék adatvesztést, pl. a két nappel ezelőtti iMovie videókat). -
boost
veterán
válasz
Totheground #18130 üzenetére
èn arra tippelek, hogy nem minden programot tud az osx "újratölteni", hanem csak azokat, amik valami feltételnek megfelelnek. Pl ha ezt az eljárást a fejlesztés során beépítik a programba, vagy ha az elég friss DevelopmentKit belefordította alapból ennek a támogatását. Aztán lehet, hogy a hold és a nap állásától függ.
-
boost
veterán
válasz
RaZroX #18127 üzenetére
Szia, az apple oldalán van erről egy nagyon jó cikk. A cikk elején kapásból megjegyzik, hogy itt nem csak a RAM memória van értve, hanem a virtuális memória, és a swap file-ok is. (utóbbi kettő közti különbséget viszont én nem értem):
http://support.apple.com/kb/HT1342
A lényeg, hogy az inactive az olyan memória, amit nemrég használtál, és még az osx nem szabadította fel azért, hogy ha újra elindítanád azt a programot, akkor sokkal gyorsabban betölthessen. Ha szükség lenne rá, felszabadítaná.
-
Fr3eWar
őstag
-
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Keresnék ilyen kábelt :
Hol lehet Magyarországon ilyen kábelt venni?
A segítséget előre is köszönöm -
kispecek
aktív tag
Következő lenne a problémám.
Egy ismerősöm vett minap egy Mac minit.
A második napon, a nagy örömében sikeresen elfelejtette a jelszavát amit a telepítés során megadott.
Egy program telepítése közben szembesült vele hogy kéri a jelszót, és nem árt ha emlékszik rá a felhasználó.
A jelszó emlékeztetőre emlékszik, ezt hogy tudnánk előcsalogatni?
Vagy egyszerűen csináljunk egy pass resetet, ill telepítsük újra a gépet? -
menyko
tag
válasz
RoryBreaker #18106 üzenetére
új mac mini modellről lehet tudni valami?
-
optimuslg
tag
Hy!
21.5 Imac-et szeretnék majd venni, 420 és a 480 között gondolkodok, fusion drive-al.
Tudtok olyan oldalt mondani ahol le van tesztelve a 2 gép? legjobban az érdekelne hogy az nvidia és az intel között mennyi a különbség. köszi -
-
Allure
aktív tag
-
kispecek
aktív tag
Sziasztok!
Van arra lehetőség hogy egy külső HDD-t úgy particionáljak, hogy az egyik része MAC OS extended legyen, erre kerülne a Time Machine.A másik pedig sima NTFS, ide kerülnének a letöltések, hogy ezt egy esetleges win gépen tudjam használni?
Mármint oda-vissza fájlmozgatás...stb. -
RoryBreaker
aktív tag
Tudom, nem éppen ide való, de azért megpróbálom...
Eladó a PC-m, vagy cserélném 27-es imacre ráfizetéssel....
Ha valaki tud valamit, megköszönöm.
- Asus H97-Plus alaplap (2014-es, garanciával)
- Intel i5 4690 (6M cache, 3,9 Ghz) (2014-es, garanciával)
- Kingston hyperx fury blu 8G memória
- Asus GTX 770 OC 2G RAM (2014-es, garanciával)
- 1TB 7200 Samsung HDD
- 1TB 5400 Sansung HDD
- Dell U2412 24" IPS-LED monitor (2013-as, garanciával)
- Fractal Design Core 3000 ház, 4 db ventilátorral (2014-es, garanciával)
- Chieftec CTG-600W tápegység, (2014-es garanciával) -
Webroot SecureAnywhere® AntiVirus - Windows, OSX
2014. augusztus 7 és 2015 január 5. között tart "az ajánlat időszaka". Az ajánlat idejére kap egy ingyenes 6 hónapos előfizetést a Webroot SecureAnywhere AntiVirus-ra, mely 1 gépre érvényes.
-
Kommy
veterán
válasz
hszilard666 #18102 üzenetére
A store-ból töltöd le egyből menni fog, mivel azt az ipa-t nemvetted meg így nem lehet berakni
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám:
Szeretnék az ituneshoz hozzáadni egy .ipa kiterjesztésű fájlt, és amikor hozzáadnám azt a hibaüzenetet adja hogy nem érvényes alkalmazásMeg tudnám oldani valahogy hogy mégis elfogadja?
A választ előre is köszönöm! -
sweet122
tag
AppStore-ban mikor figyelmeztet, hogy újabb rendszer fut a gépen, akkor azt leokézom, akkor el kéne kezdenie tölteni, de nem kezdi.
Igen, rámentem a Recovery-re és ott választottam a visszatöltést. Kiírja kb. a felénél, hogy nem sikerült visszatölteni a fájlokat, indítsam újra és próbálkozzak megint. Ezt eljátszhatom akárhányszor, háromszor már megakadt ott és mindig csak az újratelepítés segített.
Mindegy is már, beletörődtem. Megvárom az őszt, mire kijön a teljes verzió, addig meg nem használom az iPhotot és az iMovie-t. Az Aperture megy legalább. Filmnézéshez meg most a Mac Media Playert használom, a VLC-vel nem tudok megbarátkozni.
Annyi viszont jó a történetben, hogy szinte tele volt az elsődleges lemez, így viszont több mint a fele szabad még a 120GB-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- Automata kávégépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest