- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
daniel909
addikt
egy nagyon különös kérdésem lenne:
jó valamire a Magic Mouse? hozzá lehet szokni annyira,h utánamás egerekre rá se tudj nézni?
mert: most tudnék venni egyet jutányos áron, most egy sima alap logitech egerem van, ami nem tud semmi extrát. viszont a magic mouse kialakítása miatt kicsit kényelmetlennek tűnt nekem korábban mikor próbálgattam...
valakinek tpasztaat?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
WhiteWalker #21597 üzenetére
Nyugtass meg hogy a milfekről nem léptél feljebb.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
WhiteWalker #21590 üzenetére
De akkor te most vérig leszel sértve?
-
Kommy
veterán
"Ráadásul ha 2012 négymagos (2,3 quad a legnépszerűbb) minit veszel, abba lesz hely HDD-nek és SSD-nek is."
Ezt a mondatodat nem értem mi köze van a procinak a HDD és SSD-helynek mivel, a simába is ugyan úgy bele lehet rakni mind a kettőt egyszerre.
kieg.: Azt nem tudom, hogy alapból van e kábel az i7-esben, mert a simában nincsen, de velehető. -
wm2
őstag
válasz
WhiteWalker #21590 üzenetére
Tele van az internet, hogy a 2012-es mini miért jobb választás. Itt is leírtuk már párszor. A 2014-es egyetlen előnye, egyetlen igazán használható előnye a PCIe SSD. De az átlagfelhasználónak a SATA3 SSD sebessége is bőven elég. Ráadásul ha 2012 négymagos (2,3 quad a legnépszerűbb) minit veszel, abba lesz hely HDD-nek és SSD-nek is. A 2014-es egy visszabutított, négy magtól és szervertámogatástól megfosztott, "soldered" pénzlehúzás. Az Iris pedig nem ér annyit. Ahol ugyanis már kevés a HD4000 ott a HD5100 sem hoz megváltást.
-
wm2
őstag
válasz
WhiteWalker #21588 üzenetére
Ha az új mac minibe akarsz +8gb ramot és egy 256gb PCIe SSD-t az 2 x 72.800 forint. Egy 256gb SATA3 SSD olyan 50-ből meglehet beszereléssel. Ha magad akarsz PCIe SSD-t belerakni... á felejtsd el.
-
WhiteWalker
nagyúr
Még egy kérdés, bármilyen mezei SSD jó hozzá , vagy csak speckó apple SSD-t kezel?
-
blakey
titán
válasz
WhiteWalker #21584 üzenetére
App Storeból le tudod tölteni a megfelelő rendszert, pl. Yosemite.
Jó minőségű HDMI-DVI kábellel is össze tudod kötni a monitort, nem kell átalakító, én is így használom, egy Hama kábellel van összekötve. -
WhiteWalker
nagyúr
Köszönöm nektek a segítséget! Két kérdésem lenne most még:
1: ha nincs meg a gyári telepítő és új rendszert tennék fel mondjuk SSD csere esetén , hogy tudom megoldani?
2: régebbi IPS Dell monitorom van, DVI bemenettel, akkor muszáj apple HDMI-DVI vennem, vagy jó valami utángyártott? -
szkinni
tag
Sziasztok! Szerintetek egy régi fehér machez régi oprendszert honnan tudnék szerezni?
-
wm2
őstag
válasz
WhiteWalker #21578 üzenetére
IIgen. A blakey által linkelt már vállalható. Kár, hogy +8gb mem majdnem nyolcvanezer. Ha még plusz 4-el lehetne bővíteni az is sok, de 12gb-al még vállalhatóbb lenne. Az Iris Pro-nak van 128mb belső memje, de a sima Iris a rendszertől kap el, és ez meg is látszik. Nemrég vágtam vele egy homemúvit, nyöszörgött rendesen. Nagyon mást mellette nem is tudsz csinálni.
-
blakey
titán
válasz
-
Blaise
veterán
válasz
Igen, sajnos nem bővíthetők.
-
blakey
titán
válasz
WhiteWalker #21575 üzenetére
Nem tudom mit használ, mert "nem érdekel", azt viszont tudom, hogy néha a 8GB RAM is kevés volt neki, de annyi minimum kell.
-
blakey
titán
válasz
WhiteWalker #21572 üzenetére
Én az újabbat választanám, de a 4GB RAM kevés lesz, főleg a PS-nek.
-
WhiteWalker
nagyúr
Sziasztok!
Másik topicban is kérdeztem, de hátha itt nagyobb sikerrel járok:Fotózáshoz kellene segítség és véleménym RAW fielok retusálás a cél PS-ben és LR-ban.
Melyik gépet érdemesebb venni:" Mac mini tavalyi megjelenés ( Intel Core i5 1,4 GHz-es, kétmagos (Haswell - legújabb) HD Graphics 5000, 4GB RAM, 500GB HDD ( vagy SSD) vagy Imac 24" (2009 early , C2D 2,9Ghz 4GB RAM , Nvidia GT 120 ( 256MB) )
Köszönöm! "
-
kispecek
aktív tag
Üdv Urak!
Minap érdeklődtem a trackpaddal kapcsolatban. Kicsit utána olvasva a dolgoknak, írták hogy egyenetlen, puha felületen nem megy a kattintás....Nekem az igen fontos lenne, mivel az asztalt a leg ritkább esetben használom. Előszeretettel használom a kanapét, vagy a szőnyeget😄
Szóval a következő kérdésem az lenne hogy mennyire szőnyeg, illetve textil barát a magic mouse?Van egy kb 8 éves Logitech egerem, da az már sajnos haldoklik. Az tette a dolgát, nem ragaszkodott a sima felülethez. Szóval maradnék a rágcsálóknál.....
Köszönöm!
-
twine
veterán
Hogyne-hogyne! Minden úgy igaz ahogy írtad...
Azért is tartottam fontosnak megjegyezni az írásomban, hogy "almákhoz" Atv-t elsősorban...
Csak gondoltam bedobom gondolatébresztőnek, hátha vannak még itt "kétlaki" Userek, akiknek esetleg meg sem fordul a fejében a lehetőség...
(Magamból kiindulva)
De a kerek egész almás infrastruktúránál biztos, hogy nincs "egészségesebb" -
Persze, jó cucc az is, egyéni igények meg ízlés kérdése. Én azért várok nagyon egy jailbreakelt gen3 ATV-re, mert sok az almás cucc a háztartásban (macek, iphoneok, ipad). Irtó jó és atomstabil az airplay mindenről, meg a display mirroring is. Ráadásul mindez megy wifin, BT-n, dróton, ahogy éppen szükséges. Kikapcsolni sem szoktam, és fut rajta a Kodi (gen2), ami nálam alapvető igény. Mondjuk 720p-s megjelenítőm van, szóval elvagyok vele egyelőre, dehát ideje lenne upgradelni azt is, és akkor már nem lesz alternatíva az ATV.
Egyébként próbáltam én már mindent, halomban áll otthon az RBPI(2) is, mert kell a melóhoz/hobbihoz, HTPC-m is volt, Gigabyte Brix is van, etc.. De így ár, és stabilítás meg kényelem arányban eddig az ATV vitte a prímet nálam.
-
twine
veterán
Picit elrugaszkodok a feltett kérdés+válaszoktól, és lehet ,hogy istnekáromlás lesz egy almás topicban, de:
Én egy Google Chromecast-et használok a projektoromhoz a macmini, projektor, és a droidos telefonom "közé"...
Van egy alkalmazás mobilokra Videostream Mobile for Chromecast aminek végtelen egyszerű letisztult felülete van, viszont a lényeget tudja(film kiválasztás a gépről,tekerés, felirat/hangsávkezelés)
Kezeli az 1080p MKV-t is többek között...
Egy chromecast közel nem akkora "beruházás" mint egy ATV, és szépen együtt tud működni (chrome)böngészőn keresztül az OSX-el (mac minivel) képernyőt tükrözni, a fent említett programmal pedig nagyon kényelmes filmet lejátszani a gépről vezeték nélkül a telefont mint egy távirányítót használva...Szerintem ha valaki pld csak kimondottan filmlejátszást szeretne megoldani vezeték nélkül, érdemes elgondolkodni a chromecast-ban is...
ahogy látom, hirtelen felcsapva a netet árban alig 6 rugó a különbség, de ha az ember külföldről veszi, vagy itthon türelmesen böngészi a netet, lényegesen olcsóbban megússza..én pld valami 11-13.000 forint magasságában vettem a bontatlan zsír új készüléket...Persze "almákhoz" Atv-é a makulátlan működés, Droidhoz Chromecast, (mindkettőt látom napi szinten működni, mert haver "full" almás)
De nálam a "két logo" tökéletesen megfér egymás mellet,és amire használom, makulátlan...Chromecast reklámunkat olvashatták
Bocs hosszáértSzerk:
Senkinek nincs egy halvány bármilyen légbőlkapott ötlete
-
Ragnar95
félisten
válasz
whited #21563 üzenetére
Olvass vissza kicsit, az egyik kolléga pont innen vett 27"-os iMac-et, ahogy már a MacBook topikban is említettem.
Chal: sajna érthető módon az Apple nem támogatja a nem tőlük beszerzett filmek lejátszását Apple TV-nJöhetne már egy új generáció, ami támogatja a 3rd party appokat is és akkor megoldódna ezen probléma.
-
válasz
Ragnar95 #21562 üzenetére
Sajnos így van, jó lenne már hozzá jailbreak, de nem igazán foglalkozik vele egy csapat sem érdemben
Gen2-őn megoldható, de az meg 720p only, meg beszerezni is nehézkes.
Illetve Plex-hez volt régebben valami hack, ami ment nem jailbreaklet gen3 ATV-vel is, de elég gány szaga volt (Trailers app-ot kellett átverni), de egyrészt mintha már ez sem menne, másrészt én Kodi párti vagyok (az natív, tisztességesen megcsinált cucc, nem kliens-szerverers taranscode-olós megoldás), szóval annyira nem követem
-
whited
addikt
Sziasztok
Esetleg itt nincs valakinek tapasztalata a [link]-el mert elég jó áron mérik a használt almákat és szándékozom idővel venni -
Ragnar95
félisten
válasz
nylontacsko #21561 üzenetére
Csak .mp4-et kezel tudtommal.
-
nylontacsko
senior tag
Remélem elfér itt a kérdés
Apple TV nem kezel .mkv formátumot?
Konvertálgatni kell?
Köszöntem -
gamer187
tag
-
blakey
titán
válasz
gamer187 #21555 üzenetére
3 dolog, korábbi OSX esetében ha pen-ről szeretnél telepíteni akkor nem lehet régebbi verzió, a megjelenttel vagy újabbal fog elindulni, 2. System preferences/Startup Disk - itt állítsd be a pent és indítsd újra a gépet,vagy 3. bekapcsolás majd "dong" után egyből nyomd le az Option (alt) billentyűt és addig tartsd nyomva míg meg nem jelenik az "alma".
-
oszy
veterán
Telepítő és a telepítés kész. Csak ugyanolyan minden, mint előtte...
-
oszy
veterán
Mindenkinek lassan tölt le az AppStore-ból? Mert nekem, mint egy csiga...
-
wm2
őstag
Azt neked kell megcsinálni. Pofonegyszerű. Adsz neki egy nevet, mondjuk "Oszy" aztán egy kisablakban a progi feldobja, hogy válaszd ki. Kiválasztod "Oszy"-t, klikk és utána mindent csinál. Használd a jutyúbot ha nagyon nem megy: https://www.youtube.com/watch?v=73HAnWx8jcg
-
wm2
őstag
válasz
daniel909 #21540 üzenetére
Mondjuk ha az ember tényleg semmi másra nem akarja használni, csak net + mozinak akkor elég, de kell bele az a 1-2T HDD. Az 0,5/1T SSD-k azért elég drágák még mindig. Meg én már nem írom ki a filmeket, mint régen, de vagy 300-400 gigát az állandó kedvenc zene/film így is foglal. A bővítés a gáz. Vagy vidd be a szervízbe ott meg jól lehúznak. És az csak a HDD. Ram-ot +8gb-ot előre kell venned bele 72.800 ft-ért.
-
cigam
titán
válasz
gamer187 #21534 üzenetére
Azt írtad, hogy induláskor "csak a rendszer partícióját és egy recovery hd-t" lát. Hát indítsd a Recovery-ről.
Juteszembe milyen felépítésű a pendrive partíciós táblája?oszy
Akkor készíts egy telepítő pendrive-ot. Erre később úgy is szükséged lesz, amikor vissza akarod rakni az OS X-et. [link], vagy [link]. (Attól függően milyen rendszered van)A törlés pedig:
"A Disk Utility / Lemezkezelő a partíciók törlésekor lehetőséget ad a biztonsági beállításokra is. Mint bizonyára sokan tudják, a fájlok törlése a merevlemezekről nem jelent tényleges törlést, hiszen az indokolatlanul sokáig tartana, így a törlésnél csupán a fájlrendszeri bejegyzés születik arra vonatkozóan, hogy az adott lemezterület szabad. A partíciók törlése esetén is csupán annyi történik egy merevlemezen, hogy a formázást végző program törli a meglévő fájlrendszeri katalógus fájlokat, és bejegyzést tesz az új katalógusba, miszerint minden terület üres, írható. Ez nyilván azt is jelenti, hogy dedikált programokkal könnyedén vissza tudjuk állítani a törölt tartalmakat annak ellenére, hogy a lemezt formáztuk. Erre a célra kínál a Disk Utility / Lemezkezelő egy csúszógombbal szabályozható felületet, amelyen beállíthatjuk, hogy mennyire biztonságosan kívánjuk törölni a lemezünket. A nagyon biztonságos törlés, ahol többször nullákkal átírja a lemezterületeket az olvasófej, látványosan sok ideig tart, így azt csak akkor válasszuk, ha valóban kritikus, hogy az adatok elméletileg visszaállíthatatlanok legyenek. (Nyilván aki rendkívül bizalmas adatokat tárol a lemezén, jobban teszi, ha azt berakja egy széfbe, és sosem adja el.) " -
-
wm2
őstag
Egyszerű. Csajom is megcsinálta már. Töltsd le a Józsit de ne installáld, hanem akkor már csinálj egy telepítő USB sticket. Jól jöhet később. Van ez a program, telepítsd. Automatikusan megtalálja a telepítőt, majd kattints a Yosemite telepítő létrehozására. A végén kiírja, hogy ok. Felugranak majd mindenféle ablakok de ne törődj vele. Indítsd újra a gépet, tartsd lenyomva az "alt"-ot. Formázd a lemezt és mehet a szűz rendszer fel a gépre.
-
wm2
őstag
Haha és erre még nem csapott le a restore vagy mcorner?
Kutyának se kell. Jövőre fog érni vagy 70-80-at?
-
daniel909
addikt
wireless keyboardot milyen gyakran kell elemet cserélni? mondjuk napi 6-7 óra használattal
másik: nem várható új apple keyboard? olvastam valahol h jön egy ami majd világít + van benne az a nyomásos hülyeség....
érdemes azt megvárni? mondjuk szeptemberig tudok vele várni....
-
cigam
titán
Nem járt le, csak válogatós. Pár napja nekem is azt írta, ma meg adott kódot. Nem tudom mi alapján szelektál.
Azért kérdem, mert úgy tudom OS X-re nem kell semmi ilyen. Az öszes fogja a gépet (tapasztalat). Talán a windows saját programja nem
A windows saját programja is ugyanúgy működik mint a többi, neki is át kell nyálazni a programokat fájlokat. Ugyanúgy fogja a gépet mint a többi.
Visszatérve az OS X-re, az ördög nem alszik, jobb félni mint megijedni. Pláne, ha warez áruházakból szerzed be a programjaidat. 1-1 javítatlan sebezhetőségbe is belefuthatsz...
Ha nagyon zavar, kapcsold ki valós idejű védelmet, és csak a magad megnyugtatása érdekében, hetente, havonta 1x futtass egy keresést, hogy nyugtázd, megint nem talált semmit. -
oszy
veterán
Azért kérdem, mert úgy tudom OS X-re nem kell semmi ilyen. Az öszes fogja a gépet (tapasztalat). Talán a windows saját programja nem.
----
Úgynéz ki megy szervizbe a gépem. Hogyan kell "újratelepíteni"? Létre kell hozni valahogyan egy telepítőt a mostaniról? Teljesen üresen szeretném átadni!
-
nylontacsko
senior tag
Egyszer felraktam PC-re.
soha, semmi nem fogta úgy a rendszert, mint ez a program.
Soha többé.... -
twine
veterán
Sziasztok srácok!
Segítséget szeretnék kérni, bár a problémám eléggé "légből kapott" !
Parallels9 (legal) alatt ha bedugom az xbox360 vezérlőmet(és kiválasztom a felugró ablak alatt hogy a windows használja) "fekete halállal"(?) elszáll az egész gép,(infómnál) csak az újra indítás segít!
Régebben gond nélkül működött a kontroller parallels páros...sajnos lövésem sincs mit csinálhattam, vagy telepíthettem azóta, mert az iodejét nem tudom, mikor használtam utoljára játékot, és kontrollert....
Tudnátok egy két ötletet mondani honnan induljak mit tegyek?
Köszönettel
Üdv -
cigam
titán
F-Secure Antivirus 2016 - Windows, OS X
1 évre szóló licence
- Védi a PC-t vagy Mac-et a vírusoktól, a kémprogramoktól és más rosszindulatú programoktól
- Fejlett malware eltávolító technológia
- Megállítja a káros támadásokat
- A számítógépét egy proaktív biztonsági megoldással védi
- Mindig naprakészen tartja az automatikus frissítés
- Nem lassítja le a számítógép használatát
Promóciós kód: AV15CH
Korlátozott ideig ingyens -
cigam
titán
MacX Video Converter Pro
Az egyik legjobb minden az egyben videó konverter. Kezeli a HD (4 K UHD) és SD felbontást, képes a képernyő felvételére, slideshow készítésre fényképekből, és videó szerkesztésre. Akár 83 x konvertálási sebesség.
Augusztus 31-ig aktiválni kell.---
gamer187
Ez nagyon furi. Amúgy a géped kezeli rendesen a pendrive-ot? Tudod írni olvasni?
+ Ha ott a recovery partíció, miért nem arról indulsz? Lemezkezelővel leformázod a lemezt, és már megy is rá a szűz rendszer, a régi minden nyoma nélkül. -
-
wm2
őstag
Nekem gyűjteménybe kell csak.
Láttam egy olyan modellt (1,5ghz 15" G4) amibe átalakítóval beleeröltették az SSD-t. Igaz, a legtöbb SSD burkolatát ehhez szét kell kapni.
A 480p filmeket elbírta. TFF-al netezni is lehetett rajta. Friss akksival karcmentesen 50-ért árulták. De nekem az 1,67-es kell 128Mb 9700-el és 2x1Gb rammal. Fehér holló.
-
Ragnar95
félisten
PPC alapú gépet már nem vennék, mert nagyon gyenge a támogatottsága, de tény,h a G4 és G5 között nagy az ugrás.
De az tény,h sok esetben egy jóval régebbi Mac is sokkal nagyobb felhasználói élményt tud nyújtani sebességben. Én 2 éve cseréltem el a 2011-es i5-ös asztali gépemet egy 2008-as iMacre és bár prociban és VGA-ban nagy visszalépés volt, mivel játékra már nem kellett, így SSD-vel óriási volt a sebességkülönbség az iMac javára. -
wm2
őstag
válasz
Ragnar95 #21514 üzenetére
Pár hónapja még száz volt.
Én ilyet keresek. Kimaxolva, szép állapotban. Nehéz. :-/ Ha esetleg vki...
-
wm2
őstag
Hányan vágytatok annak idején egy ilyenre. Aranyos.
Kár a 2mp hibáért.
-
daniel909
addikt
mikor lehet tölteni az el captaint?
-
oszy
veterán
Hogyan kell beállítani, hogy ne jelenjenek meg az üzenetek (pl. iMessage) a minin?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD