- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
rootkiller #19698 üzenetére
Gyárilag SSD-vel szerelt gép, vagy te ekecselted bele.Az írások azt mondják, hogy ha gyárilag SSD-vel szerelték, akkor nincs teendőd. Viszont amikor külső gyártó terméke kerül bele, az már durva dolog.
[link] -
cigam
titán
De kipróbáltd? Csak 15GB-ot szinkronizál, vagy csak olvastad vhol...
Nekem is 1TB-os a onedrive-om, de még 5GB sincs rajt, így lövésem nincs, hogy tényleg 15GB-ra van limitálva a kliens, de meglepne ha csak ezért lenne egy busines edition. És itt nem az előfizetésről/szolgáltatásról beszélek, hanem a konkrét programról. -
rootkiller
őstag
Szevasztok!
SSD van az iMacemben amit én raktam bele. Volt szó az Appleblogon arról hogy kéne trimelni, ugye a csávónak volt belőle gondja is. Igazából mit kéne csinálnom hogy ne legyen gondom?
Köszi!
-
fuze
őstag
Ha simán onedrive-ba jelentkezek be akkor csak a 15 GB-os tárhelyet tudom használni. Az 1 TB-hoz a busniess kell. Lehet nálad nem így van, de nálam igen. A különbség az, hogy én ezért nem fizettem hanem az egyetemről kaptam ingyen. És itt a szolgáltatás úgy szól, hogy o365+1 TB onedrive busniess
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Black Dragon #19691 üzenetére
Ha van rá kereted, akkor szerintem az erősebb hosszútávra mindig jobban megéri.
Amennyiben tényleg majd 2szer erősebb és játszanál is rajta, szerintem válaszd azt. -
Black Dragon
addikt
Hali srácok
Nagy választás előtt állok, 27 colos iMac vásárlását tervezem, viszont nem tudom melyik verziót vegyem. A 3.2 i5 GT 755M verziót, vagy a 3.4 i5 GTX 775M-et. Elvileg utóbbinak elég komoly előnye van játékok terén, kb 2x erősebb nála, a procinál a 0.2ghz aligha számít, de összességében szerintetek megérné plusz 50 ropit ráfizetni? Esetleg van valakinek tapasztalata pont ezzel a típussal?
köszi előre is!
-
fuze
őstag
Sziasztok!
Egy PC és Mac gép között szeretnék szinkronban tartani egy mappát. Ehhez az egyetemistáknak szánt ingyenes office 365 1 TB OneDrive tárhelyét használnám. Igen ám, de OSX-re nem létezik a Drive-nak Busniess változata, ami ehhez kell. Illetve már van belőle beta, de az egyrész béta, másrészt csak 10.9-től működik. Ezen a Macen viszont 10.7.5 van, újabbat nem szívesen tennék rá, mert 2011-es modell. Volt már frissítve, egészen Yosemite-ig de lassú volt. Így ment is vissza a régi.
Láttam olyan megoldásokat mint a Multcloud. Valami ehhez hasonlót keresek Mac-re, azonban még nem találtam(fizetősen igen, de ingyenes jobb lenne). Lényeg, hogy a gépen offline is ott legyenek az anyagok. Felváltva dolgozom rajtuk ezért lenne nagyon hasznos.
Remélem tud valaki segíteni. Köszönöm előre is!
-
porkesz
csendes tag
Sziasztok!
Ez a külsö iró kompatibilis a legujabb imac27 3,2 ghz..... számítógéppel, illetve természetesen a legujabb iOSX-el??http://www.lg.com/hu/termektamogatas/lg-BE14NU40
Ha igen mit kell hozzá letölteni, vagy alapból felismeri a rendszer??
köszönöm -
amulet
senior tag
válasz
nylontacsko #19684 üzenetére
szöveg törlésénél van delete gomb, ott müxikpár napja minden bajom volt, hogy a home és az end gomb nem azt csinálja amit megszoktam winben, addig keresgéltem a megoldást amíg Chal fórumtársunk adott egy linket, végül sikerült beállítanom a windows-os funkciót (sor eleje és vége), köszönet érte.
Azonban mire beállítottam már megszoktam az apple féle megoldástlátszik, hogy jól kigondolt. Mint ahogy a CTRL C helyett a CMD C kombináció is jobban kézre áll.
-
nylontacsko
senior tag
Ha már billentyűkombinációk...
File törlésére nincs valami egyéb lehetőség, mint Egér - jobb klikk - Kukába helyez
A cmd - delete gomb semmit nem csinál (pedig ezt a variációt olvastam az apple oldalán)
Beállításokban sem találtam erre vonatkozó billentyűparancsot.Köszönöm előre is!
Sorry, meg is van... nem is értem, hogy nem jutott eszembe a cmd+back
-
megema
őstag
válasz
mahoni #19676 üzenetére
Del = Fn + Backspace
Viszont, ha fájlokat akarsz törölni az OS X alatt CMD + Backspace.
Touchpad bal gomb = egyujjas kattintás
Touchpad jobb gomb = kétujjas kattintásLink megnyitása új lapon = CMD + klikk
Link megnyitása új ablakban = ? Még nem jöttem rá, de nincs is rá szükségem.
Link letöltése = Alt + klikkAzért nem magyarra javít gépeléskor, mert bár magyar nyelv van a rendszerben, de helyesírás-ellenőrzés nincs. Ehhez fel kell rakni egy csomagot, amiről itt olvashatsz.
-
mahoni
tag
touch pad van csak azon nem erzem h lenne jobb gomb!
az enter feletti a vissza törlés nekem a del gomb kéneaha rossz helyen tettem fel
mac boor air topicba kéne
-
mahoni
tag
hat nagyon kezdo kérdések
melyik air 13 " magyaron a del gomb?
h lehet safariba h megnyitás új ablakban?
néha mikor gépelek valamiért mintha nem magyarra javítana, mintha néha megnyomok valamit
van valami osx alap tutorial? -
nylontacsko
senior tag
-
TBMC
addikt
válasz
nylontacsko #19648 üzenetére
nagyon koszonom a valaszokat!
remelem eleg is lesz a 24gb : )
finalcutpro x, motion5, ae - amik enni fogjak a memoriat. (tobbi grafikai program , ai, ps, id, annyira nem memoria igenyesek)
-
M@te
senior tag
Miert irja ki az imac a system serialnal hogy # es semmi mast?!
-
bmwk1200s
őstag
válasz
mahoni #19664 üzenetére
Biztos, hogy van megoldás az iMac es egy másodlagos kijelző, akár egy modern TV összekötésére.
Van utorrent, es transmission. Mindkettő p2p app.
mPlayerX, VLC
Az utolsó kérdésed nem értem. A Paralells egy hivatalos virtualizációs szoftver. Macen windowst, es ha jól tudom linuxot is tudsz futtatni. -
mahoni
tag
válasz
bmwk1200s #19663 üzenetére
hali
sorry de lenne pár alap kérdésem
ha vennék egy imac-t 27"-t az asztalon lenne a monitor , de azt szeretném ha kell akkor a tvn legyen a kép!
jelenleg egy windows os gép van rajta, de mivel már nem akarok játszani már a lapost lecseréltem , de már frusztrál a win
és ha rá lehet rakni így akkor ily h torrent? gondolom ugyan úgy megy ? van ugyan úgy normális film lejátszó amit visz mindent ha feliratos könnyen lehet leszedni hozzá, vagy akár olyan funkciós mint a bsplayer h magátol megkeresi, jó lenne fizetős progi is
ill. ez a win paralel ez hivatalos ? vagy warez? -
bmwk1200s
őstag
válasz
nylontacsko #19662 üzenetére
Koszonom, koszonom!!!
-
bmwk1200s
őstag
Meeegvan a MacMiniiiiim!!! Veeeegreeeeeee
Bocsanat mindenkitol, de nem tudtam magamban tartani.Este kotom is ra a TBDisplayre, es majd megirom a tapasztalatokat.
-
nylontacsko
senior tag
-
blakey
titán
válasz
nylontacsko #19655 üzenetére
Ja, hogy abban?
A gyárinak is Burn név alatt fut.
-
Ragnar95
félisten
válasz
nylontacsko #19649 üzenetére
Ha az autó nem támogatja az .mp3-at, akkor audió lemezt kell írni, egyéb esetben pedig jó az adatlemez is.
Én Toast Titaniumot használtam anno lemez írásra.
Látom, közben meglett a megoldás.
nauro: elég drága egy géppel fűteni -
nauro
aktív tag
Srácok csalódnom kellett az Apple-ben.. Mióta édesapámnak meg lett vége a Mac Mini egy 10 éves nagy zajos dobozos szörny után, azóta folyton panaszkodik, hogy fűteni kell azt a szobát is, pedig előtte sosem kellett. Ki hinné, hogy mennyi hőt termel egy-egy ilyen régi monstrum..
-
blakey
titán
válasz
nylontacsko #19652 üzenetére
Sikerült beállítani? Én bevallom nem tudom, hogy a beépítettnél hol lehet.
-
blakey
titán
válasz
nylontacsko #19649 üzenetére
Én azzal még nem írtam lemezt, de ilyenkor PC kompatibilisnek is kell lennie, de ISO 9660-ban kéne írni.
-
nylontacsko
senior tag
Írtam az iMac-en egy mp3 CD-t (Burn app-al).
Természetesen meg sem nyikkan (nem olvassa be) az autó-hifi.
Hogyan is kell ilyen lemezt írni?
Köszönöm előre is a segítséget. -
TBMC
addikt
sracok!
segitsegeteket szeretnem kerni a kerdest illetoen, adott lenne egy 27-es most boltookban kaphato, (nem4K) imac (late 2013).
a jelenlegi 8gb memoriat bivtes celjabol corsair vengeance vengeance ddr3 sodimm 1600 neztem ki parban, (2x8gb)
mukodne megfeleloen a jelenlegi 2x4gb al? tehat osszesen 24gb lenne a gepben, vagy mindenkepp cserleni kellene a jelenlegi 2x4gbot is 2x8ra, hogy megfeleloen mukodjon egyutt a 4 modul?
elore is koszi! -
bmwk1200s
őstag
Akkor mar en is megkerdem, hogy egy 2012es, i5os, 13" MacBook Pro 8GB rammal, 256GB SSDvel, 2015. dec. 27ig ervenyes apple garanciaval, gyari tartozekaival, dobozaval es csomo extraval (kabelek, taviranyito) mennyit erhet?
-
icezozo
addikt
sracok egy ilyen macminiert mennyit erdemes adni? [link]
gyereknek akarom ,kezdesnek.
-
kenny123
addikt
Hali!
Legkisebb Mac Mini otthoni felhasználásra elég? Filmnezes, egyéb alap dolgok.
Illetve van itthon egy SSD, kizárt dolog hogy ebbe bele tudjam tenni ugye?
Máté
-
Ragnar95
félisten
válasz
amulet #19635 üzenetére
Hivatalosan 4GB a max, de gyakorlatilag 8GB-ot is felismer EFI fw update után.
DDR3 SO-DIMM RAM kell, azon belül teljesen mindegy, hogy milyen. -
amulet
senior tag
ma megvettem a mac mini-t, segítsetek légyszi.
Memóriát akarok bővíteni, de nem tudom most akkor pontosan mennyit is bír el maximum.
Ez a gép adatlapja
Van ahol 8-at írnak nem hivatalosan. Valakinek tapasztalata?
ram vásárlásnál van valami amire figyelnem kell? vagy csak elég az adatok alapján megvenni és menni fog? -
Ragnar95
félisten
válasz
nylontacsko #19632 üzenetére
Márpedig az végzi el a leírt feladatot, mint ahogy a neve is mutatja: Get new messages in all accounts
Véletlenül nincs offline valamelyik fiók? Az inbox mellett egy körben hullámos vonal jelzi, ha offline valamelyik. -
Ragnar95
félisten
válasz
nylontacsko #19630 üzenetére
A nincs korlát mondjuk pont azt jelenti,h minden mailt leszed
-
cigam
titán
válasz
nylontacsko #19628 üzenetére
Milyen protokol van beállítva a mail-ben, és a telefonon? (Pl. telefon letölti pop3-al és letöltés után azonal törli szerverről)
Mail-ban nincs hozzárendelve szűrő automatizmus? -
Kommy
veterán
válasz
nylontacsko #19626 üzenetére
A levél ikonra nyomással lehet, bal felül az ablakban
-
nylontacsko
senior tag
Könyörgöm valaki árulja el nekem, hogy OSX Mail-ben hogyan kell frissíteni a küldés-fogadást.
Egyszerűen nem jövök rá
Köszönöm előre is. -
madgie
titán
válasz
Ragnar95 #19619 üzenetére
Ha külső merevlemezt is rá szeretne kötni úgy, hogy használható sebességgel működjön, de mégsem thunderbolt árban, akkor szerintem nagyon kellenek az USB 3.0 portok... amik tudtommal még a 2011-es modellben sincsenek meg.
Lightroomra amúgy még a 2012-es alapmodell procija is elég esetleges (RAW képek esetében). Persze használható, csak nem túl acélos.
-
Ragnar95
félisten
válasz
amulet #19614 üzenetére
Ennyiért nem rossz vétel, illetve nem tudom, jelenleg milyen géped van, de azért azt tudni kell, hogy ez nem mai csirke már, a C2D, 2GB RAM és a HDD mind elég lassúcskák már.
A RAM-ot tudod 4GB-ra bővíteni, illetve tehetsz bele SSD-t, de a C2D akkor is C2D marad...
Szerintem egy mid2011 i5-ös MacMininél már nem szabad lejjebb adni, főleg, hogy a leírt felhasználásra 8GB RAM minimum kelleni fog, ha tényleg komolyan gondolod. -
-
cigam
titán
Epubor Ultimate Converter 3.0 for Mac
1napig ingyenes -
amulet
senior tag
Sziasztok
Előre is leszögezném, hogy windows felhasználó vagyok és már rég kacérkodom a mac-re váltás gondolatával, de nem tudom, nem ismerem mire képesek. Van iphone 5s és ipad air-em, tehát az apple termékekkel jóban vagyok, azonban a mac kicsit más. Egyenlőre egy mac mini 2009-es gépet néztem ki olx-en. A kérdésem a szokásos amit ilyenkor egy win felhasználó feltesz, mert winnél ezek a fontosak,
Adobe photoshop, lightroom, fényképek kezelése, webes felhasználás, php szerkesztés, filmnézés-re használnám. Ezeket kiszolgálja? A gép napi szinten 5-10 órát lenne használatban, változó használat mellett, és 2 monitorral (persze csak ha megoldható)
Jelenleg egy HP gépem van.Kérem a mac felhasználókat, hogy adjanak tanácsot a vásárlásban. Nem szeretnék csalódni a gépben és a váltásban.
köszönöm -
válasz
porkesz #19611 üzenetére
Alacsonyabb szinten működik, nem file-okat mozgat, hanem a blokkokat, és a hdd-ről igyekszik nem törölni semmit. Ezzel párhuzamosan az ssd-t write cache-nek is használja.
Ebben a felállásban a jó ég tudja csak, hogy egy drive hiba miatt éppen mit fogsz tudni visszahozni és mit nem a fél lábú FD-ről. Eleve az sem mindegy (nagyon nagyon nem), hogy a hdd vagy az ssd pukkant e el, nem mindegy a tárhelyfoglaltság sem (sem az összes, sem a drive-onkénti), valamint ott van a write cache tartalma is. Szóval bonyolult eléggé.
Én csak annyit állítok, hogy biztosan adatot fogsz veszíteni, ha elesik az egyik drive benne, de ez biztosan nem 100%-os adatvesztés.
-
porkesz
csendes tag
Hello!
Én nem értek annyira a témához mint ti, de én ugy tudomhogy FD másolgatja a fájlt egyik helyröl a másikra, és csak akkor törli az egyik részröl le ha a másikon már rajtta van. Nem profi megfogalmazás de tényleg így van? Mert ha igen akkor nincs "adatveszteség"...... -
"Szerintem kicsit osszemosod a fusion driveot az sshd-vel (volt ilyenem is, igen jo dolog)"
Sehol nem írtam ilyet, tudom hogy az SSHD hogy működik, meg azt is hogy az FD hogy, mindkettőt használom
Az FD-nél összeadódik a két eszköz kapacitása, ahogy mondod, DE nem raid0 módon, ahol a blokkok round-robin módszerrel vannak elosztva a két lemez között (ezért aztán buksz is mindent ha kiesik az egyik), hanem egyszerű auto tier-el. Szóval kb. olyan mint egy jbod tömb, csak kapsz mellé egy blokk szintű auto tieringet + write cache-t az ssd-vel (mindkettő featuret adja az FD).
Ennek megvan az az előnye, hogy ugyan nem olvas egyszerre a két eszközről mint a radi0 (miért is olvasna, itt más a cél), cserébe viszont jó esélyed van rá, hogy 1db file-hoz tartozó blokkok ugyanazon disken maradnak (hangsúlyozom: nem biztos). Namost ugye ha kell az a file, ÉS pont a másik disk döglött meg, akkor 100% hogy vissza tudod a jóról hozni az adatot. Na persze ezt ne úgy képzeld el, hogy mountolni tudod, és látod a file-okat mintha mi se történt volna..., viszont recovery alkalmazásokkal megoldható a dolog. Szerencse az persze kell hozzá, de a raid0-nál a jóisten se segít, max a Kürt, ezt meg azért házi módszerekkel valamekkora eséllyel bányászhatod.
Abban egyetértünk, hogy az FD esetén is biztosan adatot fogsz veszíteni ha döglik, de nagyon nem mindegy hogy ez 100%-os, vagy csak valamekkora.
-
biker
nagyúr
Szerintem kicsit osszemosod a fusion driveot az sshd-vel (volt ilyenem is, igen jo dolog)
Fd eseten a tarterulet a ket egyseg osszege, mig sshd eseten csak cache az ssd resze, ami abban van, megvan a korongon is. Fd eseten ez nem igy van
Ha tonkremegy barmely eleme, es uj egysegre csereled, egy opcio van: ujra inicializalni, ergo csak 3rd party adatmentesben bizhatszEzert egy jo backup elkerulhetetlen
A mukodese viszont rohadt jo, szerintem
Tok logikusan eldonti, mi hol legyen -
válasz
madgie #19604 üzenetére
Nekem SSHD van perpill az imacemben, 2Tb-s seagate, nem bántam meg, hozza azt amit vártam tőle, csak ajánlani tudom. Mondjuk ez 3.5" / 7200rpm, de persze itt eleve egy sima ugyanilyen hdd-hez képest kell vizsgálni, nálad meg egy 2.5"-ös hdd vs 2.5"-ös sshd a párhuzam, de ott is nagy előrelépés lesz (nem akkora mint az ssd, de nagy
).
Persze ez se fog többet bírni mint a leggyengébb eleme, szóval itt is érvényes az, hogy menteni kell
-
válasz
porkesz #19603 üzenetére
Ha van TC, és használod is, akkor nyilván egy hdd vagy sdd lehalás után az azon levő mentésből vissza tudod állítani a dolgaid, szóval igen, jó dolog.
Azt még érdemes tudni, hogy az apple gyári Time Capsule termékénél vannak olcsóbb/jobb megoldások is, amik ugyanúgy time capsule-ként tudnak működni (pl egy jó router + egy synology nas, és akkor a legjobbat/legdrágábbat vetted, ami nem apple, még ebből is lehet faragni jócskán). De egyébként ízlés meg pénztárca kérdése, sokan nagy megelégedéssel használják az Apple TC-t is, mert egyszerű.
-
Van egy nagy hátránya persze, a HDD élettartama ugye kisebb, mint az SSD-é
Ezzel azért vitatkoznék
Egyáltalán nem meghatározható, hiába nincs benne mozgó alkatrész, a NAND alapú tárolás ezer más hibalehetőséget hozott. Ráadásul az SSD-nek megvan az a hátránya, hogy ha bukod a mapping logikát illetve leírótáblákat, akkor hiába van ott az adat a flashen, kb dobhatod ki a kukába, semmilyen adatmentős sw-vel nem szedsz le róla egy bitet sem, még a bios se fogja látni (mindezt úgy, hogy eközben hardwares baja nincs is).
De egyébként a lényeg nagyjából az, hogy egyikben sem szabad jobban megbízni mint a másikban, mindegyiket ugyanúgy menteni kell. HDD esetében talán picivel több esélyed van az adatmentésre, cserébe összehasonlíthatatlanul lassabb.
biza tönkre fog menni a fúzió, ami az ÖSSZES adat elvesztésével jár, ha nincs backupod. (ugye raid módban megy a két lemez)
Annyira azért nem vészes a helyzet, az FD nem egy RAID0 device (sőt, egyáltalán nem raid megoldás). Annyit csinál csak, hogy a gyakrabban használt blokkokat az ssd-re mozgatja, illetve write cache-nek használja az ssd-t. Ha valamelyik drive kidöglik, akkor csak az azon levő adatok vesznek el, ami adott esetben lehet hogy sovány vigasz, de lehet hogy éppen mákod van, és pont azon a drive-on van annak a file-nak minden blokkja, ami neked fontos. Szóval kicsit szerencsejáték a dolog, és igen, menteni, menteni, menteni, de ezt amúgy is kell mindig
-
madgie
titán
Ilyen SSHD, vagy mi kéne nekem is a Minibe, csak egyrészt sajnálom rá a lóvét, másrészt jó lenne akkor már valami böszme 2 terás, akkor csak egy külső HDD kellene mellé backupnak (most meg 3 csüng belőle, mert egy a fotóknak, egy a letöltéseknek, egy meg backupolja a fotó+rendszert).
Az SSD meg nem életbiztosítás, nálam már kettő ment tönkre az évek alatt (igaz, mindig cserélték).
Meg hát olyan kéne, ami 2.5", nem 3.5".
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Brave
- Androidos tablet topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Automobilista 2
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!