- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziasztok!
vettünk a céghez két iMacet, amikhez járt vezetéknélküli egér és billentyűzet is.
a problémánk, hogy irtózatosan gyorsan merülnek bennük az akkuk / elemek, ami furcsa, hogy a billentyűzetekben még gyorsabban, mint az egerekben, de szinte alig győzzük cserélni őket, 1-2 nap és szárazra merülnek.
barátnőmnek vettem a notijához egy sima mezei Logitech wireless egeret jó háromnegyed éve és még ugyanaz a ceruzaelem van benne, amit adtak hozzá...valamit nem állítottunk be, vagy mekkora traktorakkut kell venni beléjük, hogy sokáig bírják? vagy ezek ilyenek és inkább dugjak rájuk sima vezetékes USB cuccot?
-
joergie
őstag
Sziasztok!
Van nálam egy iMAC G5 17", úgy néz ki a sata kábel kidöglött benne. Kb lehetetlennek látom piacon találni bele 50cm-es mindkét végén L-es(90fokban elforgatott) SATA kábelt, szóval ha valakinek van ötlete honnan lehet ilyet találni(Mo-n), azt szívesen fogadnám -
blakey
titán
válasz
grievous2011 #19392 üzenetére
Esetleg nincs rajta valamilyen fólia?
-
Alex91
félisten
válasz
grievous2011 #19394 üzenetére
Tapadokorong a furdoszobabol, konyhabol... De lattam mar szigszallaggal is leszedni.
-
Alex91
félisten
válasz
grievous2011 #19392 üzenetére
Ott van a tap, azert melegszik annyira. Szerintem meg az uveglapon lehet valami. Szedd le, es probald megtakaritani! (Mondjuk nekem se sikerult a multkor foltmentesre csinalni, igy latszik is egy kicsit.)
-
válasz
grievous2011 #19390 üzenetére
Nem valószínű, de látni kéne. fotó?!
-
grievous2011
tag
Üdvözlet.
Vettem a minap egy Apple iMac Mid 2007-es gépet, aminek a bal felső sarkánál van egy kis átlós folt, főleg fekete háttérnél látszik (de biztos hogy nem por).
Ez összefüggésben lehet azzal, hogy a gép pont bal felső része melegebb mint a többi része?Válaszokat köszönöm, üdv: Levente
-
-
twine
veterán
Bár most hogy kipróbáltam...kicsit felhúztam a szemöldököm, hogy vajon "mire jó" ?
Persze a tévedés jogát fenntartomHtha én nézek be valamit...De nem akarja a CPU-t dolgoztatni, és piszkos lassan dolgozott...
Ugyanazokkal az értékekkel, és bitrátával a Handbrake hatványokkal gyorsabban dolgozik...Azonnal felpörgeti a magokat/szálakat a CPU-ban közel 100%ra, és dolgozik a gép ahogy kell...Ez az Ultimate video converter meg olyan mint mikor a nyugdijas otthonban csigagyűjtő versenyt rendeznekVan ötlet ,hogy mit rontok el? Vagy ez tényleg ilyen?
Ugynazt a videót raktam oda mindkét alkalmazásban,,ugyanazokkal a bitrátáakkal...szóval nem a be és kimeneti kodec különbségekről van szó...
EZ valami más... -
Hogy jól induljon az év: Video-Converter-Ultimate
Az egyik legjobb videó konverter, amivel a videóidat bármilyen videó és hang formátumba elmentheted. A batch mód lehetővé teszi egyszerre több fájl átalakítását, így értékes időt takaríthatsz meg. Ezzel az eszközzel könnyen konvertálhatsz videó és hang fájlokat iPad, iPhone, iPod, Android, vagy éppen Blackberry készülékedre.
Január 10-ig ingynesen az AppStore-ban. -
attila666
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Intel iMac G5-ben SSD-vel? Egy kingston v300-ast szeretnék beletenni? Milyen átalakító kellene hozzá, hogy 3.5 inch-es helyre bemenjen? Illetve támogatni fogja a gép rendesen? Előre is köszönöm!
Vagy inkább tegyek bele hagyományos HDD-t? Hozták a gépet hozzám, mert elment benne teljesen a merevlemez.
-
WinX HD Video Converter Deluxe for Win & Mac (még 23 óráig)
bud_spencer
pl. LaCie Rugged Thunderbolt-/USB 3.0 csatlakozású SSD meghajtó, 500 GB
-
joefasalasso
aktív tag
Sziasztok!
Létezik thunderbolt csatlakozós 2.5-ös külső rack SSD-hez?
Mac minihez kellene.
Köszi -
A Racer 8 steam játék korlátozott ideig ingyenes.
-
válasz
hszilard666 #19371 üzenetére
Azért 1 próbát tehetnél 1 osztóval. Ha nem is 5760, de 2560-as felbontás összejöhet.
Rendeld meg WEBshopból, és ha nem működik a dolog, max a postaköltséget bukod. -
válasz
hszilard666 #19369 üzenetére
A mutatvány logikailag is megbukik.
Még ha tudná a 3960-as felbontást, azt ketté osztva csak 1980 marad.
- a fHD-t nem osztja ketté, csak megduplázza
- még ha meg is osztaná, lenne 990 és egy 1980-as képed. -
hszilard666
veterán
Hát ugye a 2db HDMI splittert összekötöm egy hdmi apa-apával, és akkor pont 3db hdmi marad a monitoroknak, a gépbe meg ugye egy minidisplay hdmi vel kötném. csak ugye az a veszély hogy nem kiterjeszteni fogja, hanem tükrözni a jelet. A 3db monitort nem a mac hez vettem hanem a pc hez. Igazából nem élet halál kérdése a 3 monitor almás laposra, csak ha már van, akkor örülnék ha össze lehetne mókolni őket.
21:9 et nem szeretnék, a játékok nem támogatják annyira, és a skyrim és élvezetesebb 5760x1080ban -
válasz
hszilard666 #19362 üzenetére
2db-ot? hogyan kötöd össze őket?
A géped max 2560x1600-as felbontást ismer(HDMI 1.3 max felbontása), vagyis nem tud UHD-t. Nem tudom mennyire zavarja meg ez a köztes felbontás, ha egyáltalán érvényesnek találja.
Amúgy működne a dolog, mert fHD felbontásig "tükrözi" a képet, felette átkapcsol "kiterjesztett" módba. lásd videó. De csekkolni kell, hogy tényleg így működik-e.
Szóval egy ilyen splitterrel max 1280-as felbontást érnél el monitoronként.
Nem lenne 1xübb eladni a monitorokat, és lecserélni 1db 21:9-esre?
-
Kommy
veterán
Arra van valami ötletetek, hogy hogyan tudnék két mappát eltüntetni a dock-on található letöltések mappából, ha a letöltésekben nincs ott a két mappa, valami csoda folytán a nevük is ugyan az.
Ha létrehozok egy ugyan olyan nevű mappát akkor akármelyiket a kukába húzva a dock-ról akkor törli a létrehozott mappát.
-
blakey
titán
válasz
hszilard666 #19362 üzenetére
Szerintem az a splitter felváltva továbbítja a jelet, de ki kell próbálni. Sajnos nekem ilyennel nincs tapasztalatom.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok Uraim!
Az lenne a kérdésem hogy ha veszek 2db ilyet akkor szerintetek rá tudnék kötni 3db monitort egy late 2011 es macbook pró ra? Mármint úgy hogy 3 külön monitornak lássa, és ne tükrözze a képet.
Válaszaitokat előre is köszönöm, kellemes ünnepeket kívánok Nektek! -
_Csaba_
senior tag
Emac-ra felvarázsoltam az osx leopárdot. Szerintetek snow leo eámenne? Hivatalosan tudom hogy már nem adtak rá ki snow leopardot, de hátha van trükk.
-
Barett 50cal
senior tag
Hello!
A Macbookom (Pro retina, Yosemite) már jó ideje csinálja - írtam is ezügyben régebben, de ugyanaz - azt, hogy a képernyőkímélő után nem elalszik hanem szimplán újraindul. Onnan tudom, mert minden program újra feláll, és láttam is, hogy eltűnik a képernyőkímélő és előtűnik a login form.
Mi lehet a gond? Múltkor azt ajánlotta valaki itt (
) hogy rakjak be újfajtát. Az se segített, ugyanaz a probléma.
A képernyőkímélő: 20perc után kapcsol be
Az energy savernél ezek vannak beállítva:köszönöm a segítséget előre is!
-
meone
tag
válasz
tDr1v3r #19351 üzenetére
Szia!
Ez a megoldás működik legalább be tölt a rendszer csak egy kicsit vörös a színe a képernyőnek.
De használható.
Viszont ha betölt a rendszer teljesen.
Van arra valami parancs esetleg, hogy manuálisan tudjam váltani a két GPU-t?
Energia gazdálkodás függvényében tudom váltja a rendszer.
Ha betölt rendszer és az Extension mappába vissza másolom a drivereket esetleg valahogy nem tudnám szóra bírni mind a két GPU-t újraindítás nélkül?
Zavar ez a vöröses beütés, valahogy ki szeretném küszöbölni.
A gfxCardStatusz ha betölt a rendszer csak az external GPU-t érzékeli ha vissza másolom a drivereket akkor is.
Esetleg valahonnan megtudom szerezni a MAC-hez az Intel 3000-es drivereket?Köszönöm szépen az eddigi segítséget.
-
megema
őstag
Ez a Yosemite elképesztő. Nekem programozóként égne a pofám, ha egy ilyen kupac akármihez bármi közöm is lenne.
Netezés közben gondolt egyet, és nem volt hajlandó betölteni semmilyen oldalt. Ránéztem az állapotsorra, és volt WiFi kapcsolat. Rákattintottam az ikonra, de nem listázott semmilyen hálózatot. Erre kikapcsoltam a WiFi-t, amire csak jó pár másodperc alatt reagált. Utána nem volt hajlandó visszakapcsolni, újra kellett indítanom a gépet. Közben strandlabdázás, stb. Ezt-azt kilépésre kényszeríteni...
Ha valaki megmagyarázza, hogy ez nem a Yosemite hibája, akkor komolyan elküldöm a búsba.
Aztán ott van az is, hogy ha kikötöm monitorra, akkor utána az rMBP saját kijelzőjén sem retina ikonok jelennek meg. Az asztalon tuti, máshol most nem tudom, mert közben megdöglött az 1 hetes monitorom...
De hogy pozitívumot is említsek, egy ideje nem találkoztam a letöltési sáv beragadásával a dockon. Lehet a sok újraindítás miatt van...
Mindenkinek kellemes(ebb) ünnepeket!
-
Photomatix Essential 4 - Windows, OS X
2 napig ingyen beszerezhető. Windows-hoz elérhető külön 32 és 64 bites verzió is.
Különösen könnyen használható program profi és kezdő HDR fotósoknak.
A Photomatix Pro rengeteg lehetőséget kínál, magában foglalva olyan speciális funkciókat, mint például kötegelt feldolgozás és szelektív "deghosting", valamint tartalmaz egy Plug-in-t az Adobe Lightroom-hoz. -
tDr1v3r
veterán
"hold command s and turn on
1 run- fsck -fy //file system check for errors, if modified re run command until it says volume is ok
2 run- mount -uw /
3 run- mkdir /DisabledExtenstions
4 move there- cd /System/Library/Extensions/
5 move files- mv AMD6000Controller.kext /DisabledExtensions/
7 move files- mv AMDFramebuffer.kext /DisabledExtensions/
8 move files- mv AMDRadeonX3000.kext /DisabledExtensions/
9 move files- mv AMDRadeonX3000GLDriver.bundle /DisabledExtensions/
10 move files- mv AMDSupport.kext /DisabledExtensions/
11 run- cd /
12 run- sudo touch /System/Library/Extensions
13 check- ls /DisabledExtensions/
14 run- Reboot"
A MacWorld kapcsolódó cikkének hozzászólásai közt találtam.
-
meone
tag
válasz
tDr1v3r #19344 üzenetére
Akkor jó volt a megérzésem.
Esetleg valami ötlet, hogy single user üzem módban meg tudnám-e mahinálni a rendszert, úgy hogy alapból IGP-vel induljon?
Most dinamikusra volt állítva.
Esetleg ha az AMD-s drivereket valahogy kitörölném akkor vajon elindulna?
A gari már le járt és nem volt kiterjesztet garancia rajta. -
tDr1v3r
veterán
A GPU döglődik. Hivatalosan nem elismert szériahiba, év elején bukkant fel robbanásszerűen sokaknál, alaplapcsere megoldja, ha van rá garancia (ha vett 2 év kiterjesztettet a tulaj) akkor ingyen megcsinálják neked bármelyik APR szervizében.
Ideiglenes megoldásnak megfelelő lehet ha a gfxCardStatus segítségével átállítod az IGP-re a képmegjelenítést.
-
meone
tag
Sziasztok!
Úgy egy jó hónapja kaptam tartós használatra egy Mac Book Pro-t (2011-eleje gyártmány) meg kellet javítanom a törött táp kábelt.
Meg javítottam és elkezdtem használni.
Azt mondták valami más gondja is van ami a itt nem tudták használni.
Elkezdtem használni ki reseteltem a felhasználói fiók jelszavát.Az első használatkor nem tapasztaltam semmi gondot.
Majd egy pár bekapcsolás után a töltő képernyő meg akadt egy fehér képernyővel.
Kikapcsoltam majd cmd+r kombóval próbáltam alakítani valamit egyszer gondolt egyet és újra betöltött.
Ki írt valami olyasmit, hogy a videóval lehet valami gond.
Utána felfrissítettem a legújabb 10.10-es rendszerre.Ezt követően meg néztem, hogy milyen grafikus chip van az alaplapon konstatáltam, hogy van egy Intel és van egy AMD. Mivel ez előtt sose használtam még Mac-et elkezdtem mindent amit tudtam használni, és el indítani szép sorrendben.
A sakk játéknál dinamikusan váltott a nagyobb teljesítményű AMD-re a rendszer majd pedig elszállt meg állt a rendszer.
Kikapcsoltam de bekapcsoláskor már nem volt hajlandó bekapcsolni, eljutott a töltő képernyő a fehér részig és itt megállt.
Volt olyan eset, hogy lecsuktam a fedélt mert át vittem egy másik helyre mikor felnyitottam a képernyő színhibás kockákat jelenített meg. Volt olyan eset is mikor újabb lecsukás után nyitáskor a gép bekapcsolt de a képernyő teljesen sötét maradt.
Most ugyan úgy állok nem akar bekapcsolni csak a fehér képernyő jön be.Saját véleményem szerint én a videó chipekre gyanakszom, hogy azok akadnak össze.
De mivel nem vagyok benne járatos így a ti segítségeteket kérem.
Abban, hogy esetlegesen a tapasztaltabb használók futottak e bele ilyen vagy hasonló problémába?A válaszokat és segítséget előre is köszönöm.
-
megema
őstag
válasz
blakey #19339 üzenetére
Windows-os ISO-kat Windows alatt is szívás pendrive-ra írni. Nemrég sikerült csak egy normális programot találni erre, ami tényleg minden verziót (XP-től) normálisan megcsinál. OS X alatt dd-vel (gondolom a Disk Utility is ezt használja) és UNetBootinnal próbálkoztam csak, de nem tudott bootolni a gép. Ha lesz ingerenciám, majd végigpróbálgatom az összes MSDN-es ISO-t.
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Van rá mód, hogy OS X alatt bootolható windows xp cd-t csináljak?
Nagyon fontos lenne!!! -
-
köszi!
WinX HD Video Converter Deluxe for Win & Mac
8 napig ingyenes. -
Feketesz
csendes tag
válasz
Vasinger! #19327 üzenetére
Pontosan úgy néz ki, ahogy a lentebb linkelt képen is.
A kék zöld jelölések azt mutatják, hogy milyen karaktereket tudsz megjeleníteni ha lenyomod az alt-t vagy éppen a shift+alt kombót.A F billentyűket úgy hozod elő ahogy szeretnéd, be lehet állítani, hogy az F1-F19 legyen a default vagy pedig az egyéb funkcióik. Amúgy alt helyett Fn kombinációval hozod elő.
A kukac alt+Q-n van. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Ragnar95 #19325 üzenetére
Nem az alt és a cmd van fordítottan?
A felső F1-F10-ig az Alt-tal hozom elő őket? Meg lehet ezt is invertálni úgy, hogy alapértelmezetten ne Fx billentyű legyen, ha nem alapból a második funkcióját aktiválja, ha lenyomom?
Kommy:
Köszi, bár ezek a kék és zöld jelölések elég furcsák rajta. A kukac nem a v-n van itt?
-
Vasinger!
nagyúr
Akinek itt magyar kiosztású vezetékes Apple billentyűzete van az megtenné, hogy lefényképezi nekem? Nem találok róla normális képet a neten, hogy milyen billentyűk vannak rajta ennél az újabb, slim verziónál.
Egy olyan kérdésem is lenne, hogy pontosan akkor mi az eltérés egy Windowsos bill.-hez képest, ha Windowson használnám? Win gomb helyett a cmd-t lehet használni? És az alternatív funkciókat hogy hozom elő F1-12-ig?
-
Apowersoft Video Converter for Mac
Csak ma ingyenes. -
Safari miért csak a szavak elejére keres? Van valami kapcsoló amivel rá lehetne venni, hogy töredékre is keressen a szavak közepén?
-
rii
nagyúr
sziasztok
Disk Utility-ben menniy idő lenne egy partició törlése? (nem az erase free space)
1-2 mp, nem?mert már vagy 3-4 perce törli azt az egy db 500 GB-os particiót ... külső USB.ről ... NTFS-t
-
WinX HD Video Converter Deluxe
Videó konverter, szerkesztő, és YouTube Downloader. Több mint 320 kimeneti formátumot támogat. Olyan formátumok között konvertál mint az AVI, MP4, h.264, 4 K, 1080 p több hangsáv, HD videó, stb. A program több mint 410 előre beállított profilt tartalmaz médialejátszókhoz, iPhone-hoz, iPad-hez, és Androidos készülékekhez.
Decerember 29-ig lehet aktiválni.Barett 50cal
Milyen képernyővédő? Próbáltad letiltani, vagy másik képernyővédővel?Bandi8407
Nem ismerem a céget, de én Apple-t, csak Apple viszonteladótól vennék. -
Bandi8407
tag
Üdv! szerintetek érdemes innét rendelni?
-
válasz
Barett 50cal #19310 üzenetére
Napló mi mond? (Egyéb -> Konzol)
-
Barett 50cal
senior tag
Sziasztok!
A Macbook Pro-m (Yosemite) rendszeresen azt csinálja, hogy amikor elalszik a képernyő, akkor kb "újraindul". Login után azok a dolgok jönnek fel amik egy újraindulás után szoktak (pl. 1-1 login program akkor indul el).
Azt nem értem, hogy ezt miért csinálja. A képernyőkímélő 10 perc után kapcsol be, a képernyőkikapcsolás pedig elvileg 1 óra 30 perc után történik. A gép végig a töltőn szokott lenni.
Miért kapcsol be magától de úgy, mintha kikapcsoltam volna és nem pedig alvó állapotban volt?Ha elaltatom és elkezdem nyomkodni akkor úgy minden okés, igy viszont valamiért folyton ez történik.
Mit kell beállítani hogy elaludjon és ne ezt csinálja?
köszi a választ előre is!
-
Any Keylogger
Egy egyszerű, de hatékony billentyűzet leütés naplózó a Mac OS X-re. Feljegyez minden tevékenységet, és képes a naplókat e-mail-ben elküldeni.
Korlátozott ideig ingyenes. -
NeatMP3 Pro - Windows, OS X
A NeatMP3 Pro-val egyesítheted, rendezheted, átnevezheted és szerkesztheted a hang fájlok cimkéit (ID tag), egyetlen munkamenetben. Nevével ellentétben nem csak MP3 fájlokat kezel. Ismeri még az OGG, FLAC, WAV, MPC, AIFF, ASF és MP4 fájlokat is.
1 napig ingyenes. -
Feketesz
csendes tag
Visszatalálós up
-
válasz
blakey #19299 üzenetére
Ugyanazt mondjuk
Általános használat mellett, illetve ahol a komoly munka egyet jelent a széles körben használta alkalmazásokkal (van aki 1db böngészővel meg 1db levelezőprogrammal is komoly munkát végez), akkor érdemes frissíteni, hogy biztonságos legyen a rendszer. Ha ez nem tehető meg, mert a kenyérkeresés rovására megy a frissítés, akkor nyilván annak nagyobb a prioritása, de a megnövekedett biztonsági kockázatot nem árt szem előtt tartani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- DELL T40 EMC Szerver
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged