- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ha a kapcsolódast választod (a finder-ben), akkor sem cuppan rá? ( command+K, command+shift+k ablakban sem látszik?)
Indításkor nyomva tartod az option gombot, mikor meghallodd a gongot. Ekkor feljön egy kis menü, ahol kiválaszthatod, hogy honnan induljon. Ez lehet pl. a telepítő lemez (már előre bele kell tenni), vagy akár egy onlkine újratelepítést is választhatsz. -
dmc
aktív tag
Igen az volt az első hogy megnéztem
DE az a gondom hogy újrarakom az egész rendszert nulláról ( most vettem és még a régi tulajnak vannak rajt dolgai amit nem szedett le ) de sehogy se tudom megcsinálni.
Valaki leírná pontosan hogy kell csinálni?
Utána néztem meg a Macbook Pro t meg tudtam csinálni a leírás alapján. De ezzel nem boldogulok
Kezdő Mac es vagyok és azért bénázok ennyitElőre is köszönöm a segítséget
-
-
-
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy két kérdésem egy 2014 es Mac mini vel kapcsolatban.
Mit jelent az hogy távoli lemez?
Miért nem kapcsolódik automatikusan az egy hálózaton lévő NSA hoz?
Milyen ramot ajánlatok bővítéshez ( most 4gb van benn 2x2gb ) ?
Köszi előre is! -
válasz
RoryBreaker #18577 üzenetére
Se firefox-om nincs, se mucommander-em, viszont mindég megvan az egerem
-
blakey
titán
válasz
Nálam még nem tűnt el az egérkurzor, olyan volt, hogy szétkapcsolt majd vissza, de eltűnni soha. Transmission biztos nem okoz ilyet.
-
madgie
titán
válasz
Persze, előfordul. Én sem tudom, miért.
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki relytélyes, random egércursor eltűnést osx mavericks alatt?
Kezdek rájönni, hogy tök mind1 milyen verzió az osx, mavericks, alőfordul nálam néha, hogy egyszerűen eltűnik az egércursor.
Szerintem valami telepített program okozza, csak még nem jöttem rá, hogy mi. Tele vannak a külföldi fórumok ilyenekkel. De problémamaegoldást még nem láttam sehol.
Van aki azt írja, hogy a telepített firefox, vagy esetleg mucommander a felelős ezért, de én nem tudom mi lehet...
Valakinél esetleg előfordult már?
Nekem pl eltűnik, pár másodperc múlva megjelenik újra.Eddig úgy vettem észre, ez akkor van, amikor a mucommander vagy a transmission meg van nyitva, de még nem vagyok 100%-ig biztos benne...
Köszi!
-
megema
őstag
Sziasztok!
Valahogy el lehet érni, hogy ha két OS X is telepítve van a gépre, akkor az egyik ne indexelje a másik dolgait? Az egyik egy 10.10 DP8 titkosítva, a másik egy szűz 10.9.4. A 10.10 dolgait nyilván nem látja (jelszó nélkül) a 10.9.4. Viszont a 10.10 beindexelte a 10.9.4 alkalmazásait. Persze, tudnám a 10.9.4-et is titkosítani, de nem szeretném, ha van más megoldás is.
A másik kérdésem az lenne, hogy ha kijön a végleges Yosemite, akkor hogy tudom majd letiltani a béta frissítések megjelenítését? A Rendszerbeállításokban nincs ott a kiadás előtti frissítéses duma. Yosemite alatt már Apple fiókhoz kötődik? Valószínűleg újra fogom majd húzni, de azért érdekelne.
Használ valaki DP8-at? Frissítés óta néha fáziskéséssel reagál a trackpad.
Baromira zavar, hogy ha egy olyan mappából indítom a Finder-t, amire nincs beállítva még "saját kinézet", akkor annyira keskenyre hagyja az oldalsávot, hogy nem férnek ki az elemek nevei. Ezzel lehet valamit kezdeni? Szűz Mavericks alatt normálisan jelenik meg.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Ragnar95 #18573 üzenetére
A 15"-os modellben konkrétan két generációval régebbi GPU lesz a mobil 900-as Maxwell széria érkezésével, ezért. Ebbe a 750m és a 650m egyezését nem is vettem bele. Teljesítményben különbség van már az első Maxwell mobil GPU javára is. Mondhatni most szinte lehúzásnak számít egy ilyen gépben a 750m. Az ilyen időközi apróbb igazításokat amúgy is hülyeség rendes frissítési ciklusnak venni, az Apple sem veszi annak. Régen nyilatkozták, hogy nem fognak valamivel várni a ciklus miatt ha szükséges. A kis öcsi iMac sem jeleníti azt, hogy most aztán nem frissítenek.
-
M@trixfan
addikt
Nagyon kiváncsi vagyok mi lesz majd októberben Mac fronton. Mind az iMac és a rMBP esetében ígéretes frissítések jöhetnek az új Nvidia kártyák miatt. Az új Maxwell szériánál nagyon jó lett a TDP. Az asztali GTX 970 majdhogynem mehetne az iMac-be, de ha a másik végéről nézem akkor meg a mobil változatok teljesítménye sokkal közelebb kerülhet az asztalihoz a TDP keret közelsége miatt.
-
dmc
aktív tag
-
kispecek
aktív tag
Van valakinek tapasztalata i5 (8GB) MAC minin a Final Cut mennyire "hasít"?
-
trialboj
őstag
Köszönöm a válaszokat, akkor még kutatok kicsit, túl egyszerű lett volna ha elsőre megtalálom
-
trialboj
őstag
Üdv,
Grafikus vagyok, és kicsit beleuntam ebbe a winfos rendszerbe, többek között mert mindenhol azt olvastam hogy az Adobe termékeit mac-ra készítik elsősorban. Továbbá kicsit kíváncsi is vagyok az OSre.
A laptopokat nem szeretem, az iMac fölösleges lenne mert már rendelkezem megfelelő monitorral, szóval mac mini-re gondoltam.
Első kérdésem az lenne hogy ez a típus mennyire elfogadható?
A gépet elsősorban Ai, és Ps intenzív használatához kellene. Ezen kívül néha Pr, és Ae is kellene, de ez nem napi használatban szóval nem zavarna ha lassabb lenne a renderelés. (Jelenlegi konfigom: Phenom X4 965, 12GB ram )
Érdemes használt gépek között nézelődni, ha lehetséges szívesen elkerülném azt a pár 10,000-es azonnali árvesztést a kicsomagolás után.
köszönöm a segítséget
-
-
boost
veterán
válasz
TheBikerider #18556 üzenetére
Nekem is 8.1 van, most lesz 6 éves.
Itthoni dolgokra, mint netezés, iphoto tárolás, itunes, hobbi programozgatás ideális. Még újonnan rakattam bele 4GB ramot, és tavaly szétszedtem, e´s egy terrás merevlemezt tettem bele. Mar nagyon kellett bele, mert kevés volt a 320GB. (vagy 250?).
Anno 999€ volt, most már 1300€ az alap felszereltség. (tekintsünk el az olcsósított változattól)
A fentiek cseréjét, bo"vítését mindenképp ajánlom.
-
Alex91
félisten
válasz
TheBikerider #18556 üzenetére
A RAM ara. Megnezed, hogy milyen kell bele, meg maximum mennyit bir el a gep. Aztan meg keresel hozza memoriat. Boltban valoszinuleg aranyarban lesz, mert mar regi fajta, ezert valami hasznaltat kell nezni...
-
-
Alex91
félisten
válasz
TheBikerider #18554 üzenetére
Esetleg RAM bovites, mert azt egyszeruen meg lehet csinalni, es meg is halalja, csak relative ez se olcso mulatsag.
-
-
Alex91
félisten
válasz
TheBikerider #18551 üzenetére
Gepcsere. Ez a legjobb alternativa...
-
Ragnar95
félisten
válasz
TheBikerider #18551 üzenetére
Videókártyát sem lehet bővíteni.
-
-
Ragnar95
félisten
válasz
TheBikerider #18548 üzenetére
RAM és HDD cserélhető, a SuperDrive helyére is mehet akár HDD, proci nem cserélhető.
-
Alex91
félisten
válasz
TheBikerider #18548 üzenetére
Mire akarod boviteni?
-
Sziasztok.
Bővíthető az iMac 8.1?
És ha igen,tudtok ajánlani valakit,aki meg is csinálná?Egyátalán érdemes-e...
Idáig Windows-t használtam,de elegem lett belőle egy életre.
Váltottam kettő hete és meg kell mondjam,hogy tetszik. -
madgie
titán
Nocsak, Yosemite helyett kaptunk 10.9.5-öt?
-
Jackie001
csendes tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne a hozzá értőkhöz:
Ha veszek egy Power Macintosh G4 (Mirrored Drive Doors) gépet, és kiszedek belőle mindent, csak a házat tartom meg, akkor meg lehet-e azt oldani, hogy általam választott komplett belsőt rakjak bele?
Szóval én egy ilyen szép házba szeretnék egy jó kis konfigot összerakni.Ez lehetséges?
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
univerzita
addikt
😄
-
kenny123
addikt
Hali!
A közeljövőben szóbajöhet egy mac mini vásárlás esetlegesen, és szeretnék kérdezni.
Keret olyan 180k lesz, mindenképpen használtban gondolkozom. Annyi kérdésem lenne, hogy ebben az árban van-e olyan konfig, amivel meg lehet etetni a 3d bluray iso-kat, röccenésmentesen?Azért érdekes, mert akkor felesleges lenne itthonra a dedikált médialejátszó.
Köszi.
-
Most hogy ezt kitárgyaltuk, mondunk egy árat is?
Tippem szerint álapottól függően 70-90k
Mire használnád? -
blakey
titán
A vita tárgyát képező gép nem G5, Mac Pro. A G5 valószínűleg elírás.
-
-
boost
veterán
De a mac pro 1.1 szinte ugyanolyan házban jelent meg, mint a G5, és Xeon procival szerelt, ezzel a felszereléssel, amit ott felsorolnak. Ezért nevezhette G5-nek. Mivel ott jött ki ez a design.
Mi ebben az átverés? [link]
G5 érában powermacnek hívták, Intel procival lett mac pro, ezért 1.1 a száma.
-
Csak ma: DVDFab Media Player
-
-
Reibek
senior tag
Sziasztok
Mennyit er ez a konfig?
Mac pro G5
2db 2magos 2ghz-es intel xeon proci
8-bol 4 ram foglalat hasznalt
4x1gb 667mhz
250gb wd hdd
Nvidia 7300GT 256mb
Eger+bill
Szokasos G5 kuckoban kicsit viseltes -
MacX DVD Ripper Pro
20 napig ingyen beregisztrálható. -
válasz
Bling95 #18517 üzenetére
A Bejeweled 3 egy darabig ingyenes.
-
Bling95
őstag
Telepitett mar innen valaki retina macbook prora win7-t? Megcsinaltam bootcampel mindent de nem tudom elinditani a telepitest mert valamilyen eszkozillesztot hianyol?
Nem tudja valaki hogyan tudnam ezt orvosolni?
-
-
OgKush
senior tag
Köszi srácok a választ!
Akkor az apple- lesz
Nincsen sajna másikra lehetőségem, mert a monitoromon csak vga bemenet van -
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri kiadni 3-5k-t egy mini displayport-vga átalakítóért, ( apple) vagy simán jó ha veszek egy ilyet?[link] -
Ha nagyon nem tekertél el dolgokat, akkor csak annyi a problémád, hog y"Kovács Viktor" az OSX felhasználóneved.
Mivel szóköz, nemzeti karakterek, stb... nem lehet a felhasználónévben, ezért a rendszer automatice csonkolja az angol abc betüire.(Ettől függetlenül a grafikus felületen az általad megadott nevet mutatja) Tippem szerint kovacsviktor a felhasználóneved, és ezt, valamint a jelszavad megadva már hozzá is férsz a megosztott mappáidhoz.
Ellenőrizni pl. úgy tudod, hogy elindítod a Terminal-t, és kiadod a whoami parancsot. (Alapértelmezésben a terminál a home könyvtáradban nyílik meg, ami meg1ezik a felhasználóneveddel, tehát elég lenne csak megnyitni, és máris látod az "user" neved)
Az smb felhasználónév is hasonló korlátozásokkal rendelkezik, vagyis a rendszer által csonkolt/használhatóvá tett felhasználónevet fogja használni. -
rjg
őstag
válasz
Gábor984 #18505 üzenetére
"Talán a Time Machine helyi mentése foglalja a helyet" Olvasd el a 2.-es számú hozzászólást, az valószínűleg megoldja a gondodat.
-
KMan
őstag
válasz
Totheground #18506 üzenetére
Ma mar igen, de tegnap nekem sem ment.
(iPhone 5) -
Totheground
addikt
iTunes 12-vel nálatok megy a wifi sync?
-
Gábor984
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy miért van az, hogy semmi nincs (zene, film stb) a gépen (macbook air), mégis a 64gb-ból csak 35 szabad és a macintosh HD-nél az egyéb kategória 13 gb???? 4 hónapos a gép, eddig csak netezésre használtam. A levelezőnek az 1000 -1500 e-mailje lenne ez?? Hogyan tudom ezeket törölni??
Előre is köszi! -
blakey
titán
Kipróbáltam win 7-es laptopról és csont nélkül csatlakozott a mac-hez. Nem tudom mit kéne néznem a win alatt, de mindent úgy állítottam be mint mac-en. Megy a másolás oda-vissza. Javaslom, hogy nézz át mindent beállítást lépésről lépésra ill. a mac-en be kell pipálnod az azonosítást is ott ahol az smb-t ill. az afp-t is kipipálod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged