- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
drzozo
senior tag
A Time Capsule-ra word dokumentumokat, kepeket, filmeket, egyeb adatokat ra lehet menteni, es azon tarolni? Ugy ertem, hogy tud kvazi egy kulso, vezetek nelkuli hdd-kent funkcionalni?
Csak mert tegnap az egyik dolgozo az iStyle-ban azt mondta, hogy kizarolag csak biztonsagi menteseket lehet rakuldeni.
-
mugencivic
tag
Nem pont ugyanezt linkeltem, de a márka stimmel és feltehetően a vezérlő is. Az írási sebesség nekem külső és belső SSD esetén is változik egy picit, pl. ahányszor újra fut a BlackMagic, mindig mást mutat, néha van, hogy 370 helyett mondjuk csak 250-et.. (fura), de így vagy úgy, ennél jobb helyre már nem nagyon tud a gépen kívül kerülni az SSD. A HDD sebesség csökkenésre viszont nem tudom a magyarázatot..
Mindenesetre pár napja már így dolgozom a 2014-es Mini-n (rack-ben az SSD) és semmilyen anomália nem volt, gyors és reszponzív a rendszer. Persze én nem videot vágok, csak XCode-ban programozok.
-
TBMC
addikt
válasz
mugencivic #20775 üzenetére
ezt vettem vegul ajanlasodra : )
az iment probaltam ki, az SSD olvasasi sebessege a duplajara nott, viszont az irasi minimalisat csokkent
kiprobaltam u.ezt a WD 2TB Grn HDDvel is, ott viszont botranyos ertekeket mutatott, mind az irasi, mind az olvasasi kb a felere csokkent. igy azt visszapakoltam a sharkhoon portable -be, az ssd pedig marad a fantec be
-
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #20794 üzenetére
Persze, valamekkora igény van, csak nagyon pici.
A baj azzal van, hogy nem fér hozzá a gyártó a MagSafe szabványhoz, ergo 230V-ot kell leadnia az akksinak a töltő számára, így nem csak egy akkumulátor ez, hanem egy trafó is van benne, ami a 12V-230V átalakítást elvégzi, ami nyilvánvalóan maga is áramot fogyaszt, így nem lehet az akksi hatásfoka egy sima akksi közelében sem. -
cigam
titán
válasz
hszilard666 #20794 üzenetére
Autó van a közelben? Mert akkor egyszerűbb egy inverter.
-
hszilard666
veterán
válasz
Ragnar95 #20791 üzenetére
"az lenne jó megoldás,h válts az újabb modellre,"
Sajnos nem. annyit nem fizet ez a fajta meló hogy érdemes legyen új gépet venni miattaMeg a mostani szívem csücskét sem tudnám jó áron eladni...
20793:
Piaci igény biztos hogy lenne rá, mert megcsinálták, de tényleg valaki gyárthatna egy nagyobb teljesítményűt, mert az a 3-4 óra haswelles gépeknél elmegy ratyibb viccnek -
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #20792 üzenetére
Az a baj, h ez nagyon rétegigény, így az Apple hivatalos kiegészítőt nem csinált, márpedig a MagSafe az le van védve, így csak hivatalos kiegészítőként készülhetne ilyen külső akksi.
A legjobban tényleg azzal járnál, ha egy 230V-ot leadó külső akksit tudnál szerezni, amibe be tudod dugni a MacBook töltőjét, bár sejtésem szerint ilyen nem nagyon van vagy ha van is, fizikailag túl nagy méretű lenne.
(#20794):upsz, most látom,h kimaradt egy "és" szócska a hsz-emből, énis azt akartam írni,h nem érné meg a váltás. -
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #20790 üzenetére
Az valóban kellemetlen akkor
Ráadásul akkor még az lenne jó megoldás,h válts az újabb modellre, mert az is csak 1 órával bírja tovább és nem videóvágáskor érvényes az 1 óra sem...Air meg kevés lenne teljesítményben, szóval nem sokra mész a jobb akkuidejével... -
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #20788 üzenetére
Kitörölhetnéd vele kb...
Vegyél inkább egy generátort, arról tudod etetni jó ideig
Amúgy hol használod annyi ideig a 15"-os gépet, ahol nincs körülötted áram, ha nem titok? -
hszilard666
veterán
Akkor a hivatalos info szerint egy 13 a mbp hoz +3 órát tud adni, akkor mit kezdene az én 15 ös prómmal ami zabál mint állat?
-
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #20786 üzenetére
Az csalóka, mivel az Ah-ban mért kapacitás feszültség függvénye is, a Wh-ban mért kapacitást kell nézni, az meg 44Wh ennél a külső akksinál, ami elég komoly.
Így tudsz a két dolog között átváltani. -
hszilard666
veterán
válasz
Ragnar95 #20785 üzenetére
Gyó! Köszönöm
Ezt hogy a sátánseggbe nem találtam meg
2 napja ilyesmi után lesem a netet, már majdnem nekiálltam forrasztgatni hogy csináljak szivartöltős USB kábelt
Még 1x köszi, küldöm a sör energiát tedd a kezed a képernyőre!MOD: bakker ez csak 4K mah nem kevés ez? a mobil akkum 20K mah ot tud
-
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #20784 üzenetére
-
hszilard666
veterán
Sziasztok Uraim!
Lehet itthon olyan powerbankot kapni ami működik macbookkal? Fontos lenne hogy ne melegedjen nagyon, 2-3 db lenne egymásra stócolva.
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
Ragnar95
félisten
2008-as iMacen ne is álmodj ilyen sebességekről, hiszen az alaplap is csak SATA2-t tud, már az alapból nagyon erősen lekorlátoz. Az USB2.0 sebességét meg nem tudod túllépni akárhogy is próbálkozol... A FireWire 800 egy leheletnyivel gyorsabb, de nem sokat számít az a sebességkülönbség.
-
cigam
titán
Régebbi (USB2) gépeken is működik az USAP? Vagy ez az USB3-hoz tartozó varázslat?
Milyen lehet mondjuk egy early 2008-as imac-re dugva? -
TBMC
addikt
válasz
mugencivic #20775 üzenetére
koszonom!
akkor lehet lecserelem a 2db quickstore portable hazamat ilyenekre. egyikben a 256ssd van a masikban 2tb wd green.
-
wm2
őstag
válasz
mugencivic #20778 üzenetére
a voyager gtx nagyon jó kis cucc, de 30 perc után kolbászt süthetsz vele, a T1 hőleadása nem ismert, nem próbáltam, de kíváncsi lennék rá, mert ezeket a cuccokat azért nem OS futtatásra tanáták ki
plusz: az USB3 és Wifi/BT sem jó barátok
-
mugencivic
tag
válasz
mugencivic #20773 üzenetére
Vagy ha valakinek szebb és helytakarékosabb megoldásra van szüksége, akkor itt vannak ezek is, némi felárért cserébe:
1.) Corsair Flash Voyager GTX 128 GB
[link]Ez belül gyakorlatilag egy USB 3.0-s SSD, UASP támogatással, 450/360-as átvitellel (sajnos egy 256-os SSD árában).
2.) Samsung T1 external SSD:[link]
Kis méretű külső SSD, kicsit drága, de szebb és kisebb, mint egy mobil rack. -
wm2
őstag
válasz
szép munka! a 3dvnand ssd-ket jobban lehet gyalulni, azt nem tudom, hogy ezzel mennyire jobb: Samsung Portable SSD T1 45e ft körül láttam és nem kell rack
-
mugencivic
tag
Az iPon-nál most kifogyott az a fajta amit vettem (kettőt vettem), de van 5e Ft-ért ez: [link] Ez is ugyanaz, csak más ház dizájnnal.
-
mugencivic
tag
Pontosan, UASP nélkül kb. 50-60%-át tudja, valamint a procit is jobban terheli.
Mondjuk a belső 5400rpm-es 2.5" colos merevlemeznél szinte bármi jobb (Mini esetében), még egy USB 2-es rack is (azt is kipróbáltam és nem volt használhatatlan), mert a seek time nagyságrendekkel jobb az SSD esetében, hiába az USB 2 miatt megáll 20-30 MB/sec környékén az átvitel. De ez a dolog úgy kerek, ha UASP-s rack-be rakja az ember. Árban nem drágábbak, csak arra kell figyelni, hogy a vezérlő chip támogassa ezt a protokolt (enyémben ASMedia ASM1053 van, ezért esett rá a választás, erről olvastam, hogy jó).
-
TBMC
addikt
válasz
koszonjuk korrekt, segitokesz leirasod!
ha nem tamogatja UASP protokollt akkor nem tud ilyen ertekeket produkalni?
nekem jelenleg egy quickstore portable rackben (ilyen, kb 7rugo volt) van egy kingmax 256 ssd
blackmagicben viszont csak 260/230mbpst produkal, pedig mikor gepben volt 400 folott tudott.
a gepek amiken teszteltem 2014 late 5k imac es 2014mid 13"rmbpro.a rack fogna meg ennyire?!
-
mugencivic
tag
Nem tudom volt -e már szó róla, de megosztanám tapasztalataimat egy pofon egyszerű Mac bővítési lehetőségéről:
Első sorban annak opció akinek újabb keletű - USB3-as - asztali gépe van SSD nélkül és nem akarja szétbontatni pl. a garancia miatt, vagy kellene a nagyobb tárhely és a sebesség is.
A megoldás:
1.) Venni kell egy UASP -t tudó USB 3.0-s 2.5" colos külső racket, bele pedig bármilyen szimpatikus SSD-t.
2.) CCC-vel (Carbon Copy Cloner)-rel átklónozni a merevlemez tartalmát az SSD-re és kiválasztani azt, mint boot meghajtót. Ezt érdemes még akkor megcsinálni, amikor még nem hízott meg a HDD tartalma az SSD mérete fölé(Fontos: Nyilván nem én találtam fel eme spanyolviaszt, de nem nagyon akartam elhinni, olyan jól működik, ezért próbáltam ki.)
Ezt a racket vettem, kb. 4e Ft: [link], most tesztképpen egy 128 GB-os Samsung 840 EVO SSD került bele (ez volt elfekvőben). Két Mac Minim van, az újabbik egy 2014-es belépő modell (i5- 4260u), erre dugtam rá és bootoltam róla, ezzel 420Mb/sec (read) és 370Mb/sec (write) a BlackMagic Speed test szerint, gyakorlatilag ugyanazokat az értékeket tudja, mintha a gépben lenne.
Összemértem a két Mac Mini-met ugyanazzal az XCode projekt lefordításával, mindkettő alapmodell, a rajtuk levő összes szoftver ugyanaz (klónoztam a meghajtót):
Mac Mini 2012 (i5-3210m, Samsung 840 EVO 256GB, 4GB RAM) - 4 perc 24 mp
Mac Mini 2014 (i5-4260u, Samsung 840 EVO 128GB, 4GB RAM) - 4 perc 49 mpEbből szépen látszik, hogy az új belépő modell is majdnem olyan gyors, mint a régi (főleg, ha beleszámítom, hogy a 256-os SSD picit gyorsabb), valamint hogy az USB3 -as UASP-t tudó rack-ben az SSD nem lassabb, mintha a gépben lenne, ellenben könnyedén cserélhető és megmarad a garancia.
Sőt, a HD5000 és a sokkal jobb TDP, valamint az AC-s Wifi miatt szerintem az új alapmodell inkább jobb, mint a régi, és noha SSD nem konfigurálható bele, a leírt módszerrel olcsón megoldható. A fix 4GB ram valaki szerint kevés, én elvagyok vele IOS fejlesztés során XCode alatt, sosem okozott gondot, amikor 8GB-os gépem volt, semmi előnyét nem éreztem. Egyel nagyobb modell + SSD az Apple Store-ban konfigurálva 300e Ft lenne, ami egy Miniért szerintem sok.Egyébként a 2012-es Minimet saját kezűleg bővítettem SSD-vel, az újat is tudnám, megvan hozzá minden ami kell (6-os safety torx csavarhúzó pl), de így lehet, hogy nem fogom, fölöslegesnek érzem, max optikailag zavarhat a kilógó rack, de így meg van 500+SSD hely, ami nem hátrány.
Remélem sikerült valakinek segíteni, ez a dolog pont ilyen jól működne egy újabb iMac-kel is. A gyári Apple SSD-k egyébként ennél már jóval gyorsabbak, de a SATA vs USB3 közt nincs sebesség különbség, ami számomra meglepő volt, tud valamit az UASP.
-
TBMC
addikt
2TB 2,5" WD GREEN + Sharkhoon quickstore pro ha be van dugva az imacbe s igy bootolok akkor meg mielott bejonne az alma a fekete kepernyo ideje megnovekszik, amennyiben pedig anelkul bootolok ugyan olyan gyors mint elotte.
ezzel lehet kezdeni valamit? vagy szimplan beletorodni? (van kozbe masik 2 kulso vinyo is bedugva - egy 1TB WD GRN es egy 256GB SSD szinten sharkhoon hazban, es veluk semmi ilyen gond-problema nincs)
pram reset volt.
-
cigam
titán
MacX Video Converter Pro június 9-ig ingyenes.
-
cigam
titán
Franzis Analog Projects most 2 napig ingyenes OS X-re, és Windows-ra.
-
válasz
Totheground #20768 üzenetére
Köszi a tippet. Megnézem.
-
Nem tudjátok, hogy az a kínai (vagy milyen) írás miért van ott? És hogy lehet eltüntetni?
-
-
rii
nagyúr
sziasztok
OSX alatt hogy lehet kikapcsolni azt a feature-t, ami ilyen segítség-féle lenne ...
amit használ, akár finder, akár InDesign, akár Firefox, fekete négyzettel jelöl az épp használt "elemet" és egy másik részbe a képernyőn meg kiírja a róla tudható információt.
valami help-féleséget véletlen bekapcsolatam .....
-
Kommy
veterán
Ti nem találkoztok olyannal, hogy néhány weboldalnál amikor megnyitjátok akkor letöltésre kerül automatán egy fájl. Legújabb Yosemite és Legújabb Safari-nál. ha jól figyeltem akkor van ez ha egy videó van beágyazva a az oldalba és nem tudja lejátszani mivel nincs flash telepítve, ha ilyet akarok nézni akkor chrome-ban megnézem.
-
varsam
őstag
Sziasztok,
Yosemite mekkora helyet foglal a vinyón?
-
TBMC
addikt
hasznal valaki FUSE -t OSXen?
a forklift szeretne ha telepitenem. o akar helyettesiti az tuxerat is?
-
tomi5244
őstag
Szerintem semmi olyan nem megy ami annyi erőforrást enne: böngésző(chrome), mail, üzenetek, meg néha az említett online TV(t-home TVGO). Mondjuk az utóbbi lehet sok erőforrást igényel, nem tudom. Néha megy a parallels is win7-el de azt nem számolom ide, mert gondolom annak tényleg kell a kraft.
Viszont múlthéten a rendszermonitornál figyelmes lettem egy "accountsd" nevű aktív folyamatra ami 60-70%-os proci használatot jelzett, na akkor melegedett csak igazán. Google rákerestem de gyenge az angolom és nem tudtam sokat kihámozni belőle.
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
2011-es Mac Minivel kapcsolatban érdeklődnék. Átlagosnak számít a 60-70'C körüli proci hőmérséklet? Ha már kicsivel több művelet végzek plusz esetleg megy a háttérben az online TV akkor simán eléri a 90-95'C-ot. Utána kapcsol csak be igazán a venti. Ha ez normális akkor megnyugodtam, csak én kicsit sokallom, főleg, hogy a nyár és a melegebb idők még csak most jönnek.
Nagybátyám, aki szintén 2011-es mini tulaj annyit mondott, hogy lehet nem ártana egy újrapasztázás, mégiscsak cirka 4 éves gépről beszélünk.
T -
wm2
őstag
Jól látom, hogy felmentek a zárak? Xar a forint vagy mi? :-)
http://www.apple.com/hu/mac-mini/specs/
217-ért kaptam 2,6-ost pár hónapja. Neten 180 körül árulják alighasz. Gondolom a többi cuccot is megnyomták. iJoe még 236-ért hirdeti akciósan. Mondjuk 256gb blade SSD-ért elkérni 86ezret, komolyan mondom pofátlanság netovábja ami itt megy. Megveszem HDD-vel, megy ki mobil rackbe, beleteszem ezt
http://ssd-meghajto.arukereso.hu/samsung/2-5-quot-850-pro-512gb-mz-7ke512bw-p238388699/
Aztán verje bele a plusz sebességébe a...
-
madgie
titán
válasz
Ragnar95 #20745 üzenetére
Írtam privátban, hogy ha szigorúan erre kell, akkor lehet jobban jár (teljesítmányben) egy hasonló árból épített PC-vel.
Nem rossz ez így sem persze, de kompromisszum bőven van, amolyan ráérős kis hobbi cuccokra OK, de ha már komolyabb meló van, akkor nagyon érezni a korlátait.
-
Ragnar95
félisten
válasz
viktorhmv #20744 üzenetére
madgie kolléga ha erre téved, valószínűleg pontosabb választ tud adni, erre mennyire kell i7, mert ő fotós munkára használ i5-ös MacMinit.
Amúgy használhatónak tuti használható az i5 is a leírt célokra, csak lehet, hogy megéri a befektetést az i7, mert annyi sebességtöbbletet adna.
Nem hallottam még egyszer sem ilyen problémákról, így én nem tulajdonítanék neki nagy feneket. -
viktorhmv
senior tag
válasz
Ragnar95 #20741 üzenetére
5-6 MB-os, 300 DPI-s (CMYK) képekkel dolgozom. Adobe Illustratort és Photoshopot használom legfőképpen, és ott egy grafikai állományban nagyságrendileg 5-10 nagyobb méretű kép a jellemző. A többi objektum vektorgrafikus.
Plakátok, szórólapok, nagy méretű grafikák (Rolll-up, cégtábla, kiállítási stand design elemek, display), kisarculat, webgrafika.
Ezen kívül Photoshop-ban retusálás, maszkolás és fotók színkorrekciói.
Hiretelen ennyi jutott eszembe. Erre lenne használva.
Hallottam, hogy némely MacMini szériák esetében akad hűtéssel kapcsolatos probléma és meghibásodás. Ez mennyire valós probléma? Esetleg csak felfújt dologról van szó?
-
Kommy
veterán
Van aki használja a MoneyWiz 2 nevű appot, mert nekem lenne vele egy olyan problémán, hogyha nem rögtön írom be a PIN kódot akkor nem tudom elindítani, csak így ha megjelenik és rögtön beírom. Ha belépek akkor már nincs gond vele 10.10.3 van fenn.
-
Ragnar95
félisten
válasz
viktorhmv #20740 üzenetére
Nem mindegy, milyen szintű grafikai munkára és milyen programmal.
SSD-vel elég lehet amúgy, bár nem ártana tudni, pontosan melyik modellről van szó, mondjuk ha i5-ös, akkor legalább 2011-es és elég.
Mondjuk ha nagy állományokkal dolgozol, akkor egy i7-es 4 magossal jobban jársz, fotók exportálásakor sokat számít, ha sok nagy méretű fotóról van szó. -
viktorhmv
senior tag
Sziasztok
Errol mit gondoltok?
Mac Mini core i5 2.3Ghz/500HDD/8GB/512MB GraphicsGrafikai munkara, fotok rendszerezesere, neha videovagasra, bongeszesre es letoltesre. Alkalmas lenne?
Koszonom!
-
cigam
titán
válasz
animatrix11 #20735 üzenetére
lemezem nincs hozzá
Úgy nehéz lesz eladni. Nem csak az rendszer volt azon, hanem (egy másik lemezen) az ilife csomag is.Tuti minden papírja? Nem lopott?
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
2011 -es 2.5GHz Mac mini-m van már kb 1 éve
windows 7 van használva
mac szerintem csak 2 szer volt azóta elindítvaasus rt18u
Huawei B683 Wireless 3Ga gondom hogy kb 1 hónapja nem tud wifi-re csatlakozni (driver törlés majd install megvolt)
vezetékesre gond nélkül csatlakozikcsak a fő gond hogy munkára van használva és a másodlagos net 3g routeren van amit wifi-vel továbbít
ez is működik vezetékesről de nem akarom állandóan a vezetékeket cserélgetni
+ a kábelek is csak végszükség esetére vannakeddig minden működött wifiről szeretném azt újra vissza
a többi 4 mini kiválóan működik
telefonok is tudnak csatlakoznimost jön a fura rész mivel amikor törlöm a drivert majd megint installálom
ujraindítás után megint tökéletesen működikautómatikusan csatlakozik az elsődleges routerhez majd tudok váltani a 3g-re és vissza is
de amikor utánna leállítom vagy újraindítomnem tud semmihez sem csatlakozni
csak pörög 1-2 percig vagy csak 20mp ig és már ki is írja hogy
nem tud a wifihez csatlakozni
(vezetékes megoldás működik)találkozott valaki ilyesmi hibával ?
a windows reinstall-t hagynám az uccsó lehetőségnek
ki mivel próbálkozna ?esetleg van több wifi driver ehhez a tipusú mac-hez ?
jövő hét pénteken jutok megint a géphez addig csak fejben tudom megoldani
To Do-ra
felírtam hogy vajon mi a helyzet a mac-en
ha ott is ezt csinálja akkor a belső wifi ment tönkreazt akkor tudom orvosolni egy usb-s wifi stick-el
ha nem akkor marad hogy más driverrel próbálkozok
esetleg van olyan külső program ami megkeresi hogy pontosan
milyen wifi driver van a belsejében és azt letölti ?
mac-es disk-el (bootcamp) már szívtam 2 mini-n is hogy más wifi drivert
adott hozzá de ott még a kapcsolatokat sem láttamköszi!
-
Ragnar95
félisten
válasz
Mi a francért akarsz 10.5-öt felrakni rá, mikor az az 5 főverzióval régebbi verzió
10.10 a legújabb, amit támogat, de 10.9-el jársz a legjobban, az fog a legjobban futni rajta. -
blakey
titán
válasz
-
animatrix11
őstag
válasz
blakey #20734 üzenetére
A windowshoz értek, de macet nem nagyon használtam, 10.9.5 van rajta, elvileg ehhez a machez 10.5-ös verziót írnak, segített a link amit adtá köszi!l Safe módban indítottam, most elindul, működik, lemezem nincs hozzá, én csak árulom, majd a következő gazdája rak rá olyat amit akar, de amúgy 10.5-öst le lehet tölteni valahonnan?
-
blakey
titán
válasz
animatrix11 #20733 üzenetére
Hogyan akartad frissíteni? Ha nem értesz hozzá akkor minek frissítetted? Minden machez, abban az időben, lemezt is adtak, tehát oprendszer is volt. amúgy a neten minden beszerezhető.
Próbáld meg ezt vagy ezt, hátha ez is segít, bár gyanítom, hogy olyan rendszert szerettél volna telepíteni amivel már nem kompatibilis. Ilyenkor lemezről kéne bootolni és egy tiszta telepítést végezni. Amúgy tök egyszerű az egész frissítési folyamat, nem tudom, hogy mi történhetett. -
animatrix11
őstag
Sziasztok
Nem értek egyáltalán a mac-hez van nálam most egy macbook pro 2007/2008as modell, telepítve kaptam, de gondoltam frissítek rajta op rendszert, na azóta nem indul el csak köröz egy ikon a képernyőn
Van ezen valami visszaállítás vagy le lehet tölteni valahonnan a op rendszert? 10.5 kell hozzá ha jól tudom -
tDr1v3r
veterán
Van ez így. Én az iMac-ekből csak az első alu design-t tudom elviselni, a 2009-ben bemutatott és mára agyonvékonyított modelltől ráz a hideg. Egyszerűen nem tetszik.
A PPC-vel nem volt gondom addig amíg jobb volt mint az Intel/AMD megoldása. De ~2004-re szegényke kifingott... emlékszem mekkora bazmeget nyomtam amikor az első CD iMac kacagva futtatta Rosettával a Photoshop-ot. Akkor esett le hogy mekkora zsákutca a PPC.
-
tDr1v3r
veterán
Köszi, akkor annyi lesz.
Amúgy a 2014-es tényleg nem rossz, én is szemeztem a középmodellel (a nagyobbik i5, 8 GB RAM-mal) de úgy néz ki hogy inkább egy Air lesz helyette, most többet kell a hordozás. De 200k körül azért elgondolkodtató, még Hackintosh mint opció (imádok mókolni, manapság meg azért keveset is kell trükközni az OS X-el) mellett is.
Csak a QM-es i7-et elhagyni úgy hogy cserébe nincs dVGA opció...
-
madgie
titán
Hát ja, azt egy kicsit bánom, hogy anno nem négymagost vettem. Most is szüttyög itt az alap i5-3210M félszáz RAW képpel, szépen, türelmesen
Amúgy az új rendszer óta semmi különösebb anomália nincs ,esetleg annyi, hogy ha hosszabb ideig pihi után bekapcsolo ma monitort, akkor nyomnom kell egy billentyűt, mert beakad az egér (alig mozog).
-
tDr1v3r
veterán
HDD van benne, 500 GB, kifelejtettem. Alig használom a gépet... 90k akkor esetleg? Valószínűleg egy régi (plexiházas, még az iMac G5-höz járó) billentyűzetet is elő fogok szedni mellé a tulajnak.
Abban a helyzetben vagyok hogy nekem kell árat mondanom. A vásárló egyáltalán nem ért hozzá, én meg nyilván nem is akarom átbaszni így egy reálisabb árat keresek.
-
wm2
őstag
válasz
tDr1v3r #20722 üzenetére
Ilyeneket vesztegetnek 130-ért. Ha van benne SSD talán. Ha nincs picikét alá mennék. De nyilván minél többet adnak érte, annál jobb.
-
tDr1v3r
veterán
Sziasztok!
Úgy néz ki hogy eladom a 2010-es unibody, karcmentes, 4 GB (2x2 GB) RAM-mal szerelt 2,4 GHz C2D Mac Mini-met. Szerintetek mennyit lenne érdemes elkérni érte? Úgy néz ki hogy lenne vevő de tőlem kérdezett árat, ő nem tudott mondani.
100k mondjuk sok lenne?
-
TBMC
addikt
bedugtam volna ismet, hogy mukodik-e. Szinten kernel: i/o error.
ezt kovetoen levalasztottam fizikailag mert osx megint nem engedte. Es azota felugrott a proci kihasznaltsaga 80%ra, porgette a ventit, 70fokon ment az imac procija. Aztan leallitottam, kb 10percig csak karikazott a fekete kepernyon, majd muszaj voltam gombbal leallitani, mert dolgoznom kell.valakinek otlet mi a budos picsa lehet? ennyire megzargatta az imacet a WD mypassport szarsaga?
-
TBMC
addikt
válasz
hengelhof #20712 üzenetére
probaltam esszeruseg hatarain belul picit feszegetni a kabelt - csatlakozot, de semmi. most tokeletesen mukodik. vicc.
MAS kerdes: kollegam erdeklodik, tudtok e ajanlani 20.000ft alatt, 2db 3,5" vinyot befogado hazat, usb 3.0 csatlakozassal? Egy 13" mb air hez hasznalna otthon, 1x1tb 1x2tb menne bele.
-
TBMC
addikt
behalok. szinte meghallotta, hogy formazni akarom.
most bedugtam, hogy na akkor leformazom most picit van ra idom, hogy elinditsam, erre mindent tokeletesen felismer. ezmi
igen a teljes meghajto tesztet valasztottam, es hdsentinelben is a feluletellenorzest, ahogy emlitetted
huu az oruletbe kerget basszus.
-
cigam
titán
Ha úgy is leformázod, és az idődbe belefér, próbáld meg HFS-re formázni. Másold rá az anyagot. Akkor is dobálja az i/o hibákat?
Bár tippem szerint a fájlrendszernek nincs köze hozzá, ezek a hibák egy emelettel lejjebb kelezkeznek. De láttunk már repülő malacot, szóval a puding próbája az evés...Ugynakkor megeshet, hogy a HFS fájlrendszer kezelőjében le van kezelve ez a fajta i/o hiba, egy ismételt írással olvasással vagy mittomén, míg a többi fájlrendszerkezlő kifekszik tőle, és ezért tünedeznek el könyvtárak. Beolvassa a könyvtárlistát, de az adatoknak csak egy része ér el az oprendszerhez, a többi elveszik az i/o hibák miatt.
Csak hangosan gondolkodom
+most beugrott: Ugye a WD long tesztet választotttad ellenörzéskor, ahogy a hdsentinel esetében is a felületellenörzést futtattad?
-
madgie
titán
Az a baj, hogy az ssd rafinált jószág, nem kezd el a halál előtt félreérthetetlen jeleket küldeni a user felé, mint a hdd. Egyszer csak bekapcs és kakukk. Jártam már így, csak hát értelemszerűen jó lenne tudni, hogy a mostani helyzetben az-e a hibás. Nem két forint egy 120-as ssd sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite