- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Futtattál már diagnosztikát?
-
Nem tudom mire kell, de én már copyztam ki innét könyvelőnek screenshotot, teljesen jó volt neki. A világ jobbik felén nem tulajdonítanak ennek jelentőséget, jogilag egy zsebben talált papírfecnire is írhatnak számlát. Szóval e-mailben is tök ugyanezt fogod kapni, max egy kicsit más lesz a design (vagy az se).
-
M@trixfan
addikt
Jó dolgokkal foglalkozik a honlapja alapján, de nem egy műszaki zseni
Fordítva vannak a kártyák a gépben és nem igazán érti a "Thermal Core" lényegét sem. Az egész hengeres elrendezés emiatt van a Mac Pro-nál, ez így már tipikusan "form over function".
Amúgy a mögöttes gondolat érthető, korlátolt lett az "új" Mac Pro. Apple mércével mérve a seggét verné mindenki a földhöz ha 1 GPU és 1 2,5" SSD hellyel érkezik. Már így is negyedelték volna a bővíthetőséget.
-
wm2
őstag
Ez a ház több sebből vérzik. Egyszerűbb egy "Corsair" "mini" Hackintosh, mert a házat hozzáértők tervezik.
De ez még nem nagyasztalos workstation. Ettől az Apple sajnos olyan messze került, hogy már vissza sem talál. Persze nincsen olyan szakács, hogy mindenkinek szája ízére főzzön, főleg ha az a szakács szoknyát hord és legnagyobb újítása a rozé arany szín.
-
Az ötlet, hogy nem egyedileg tákolják össze, tetszik. De az Apple nyilván nem lépi meg, mivel nem érdeke, hogy te később feljavíthasd magadnak. Egyébként ha a VGA fordítva lenne, talán jó lenne. Így nem értem a hűtését. Meg a dizájn sem jön be. Bár ez utóbbi szubjektív, szóval nem lényeges. Összességében talán nem lenne rossz, de valahogy mégsem jön át.
-
blakey
titán
Ha beállítod, hogy a gép indulásakor a TV is induljon valamint létrehozol egy felhasználót ahol felveszed a gépeket akkor minden további nélkül működni fog, egyik gépem sokáig így működött, azaz nem volt monitorra kötve így távolról vezéreltem. Most is van egy ilyen gép amit bármikor elérek TV-vel.
-
madgie
titán
Írj a gyártónak. Nekem most küldött a Krusell egy notitáskát, mert az előző elszakadt. Nem a Telekomhoz mentem reklamálmi, eléggé ismerem a hazai dolgokat ehhez. Írtam a gyártónak, sűrű elnézések közepette küldték Svédországból UPS-szel az új tatyót (a régit meg családon belül elajándékoztam, mert csak a vállpántja szakadt el, a táska maga bőven használható).
-
Minden porton lehet tölteni, viszont eltérés lehet a maximum áramban amit ki tud szolgálni egy adott port. Az általad linkelt példány azon a két porton le tud adni 2A-t, amin a nagyobb akkus cuccok (pl. ipad) gyorsabban töltődnek. A többi port pedig azért nem 2A-s, mert vélhetően max ennyit tud a hozzá adott táp, illetve belül az elektronika. Aztán hogy ezen a két magas áramú porton lehet e adatot forgalmazni, azt talán megmondja a doksija.
-
cigam
titán
Az aktív hub-ok úgy működnek, hogy a tápegység adja az USB csatlakozók 5V-ját mindegyik csatlakozón, és csak az adat vonal csatlakozik a host-ra, jelen esetben a mac-re. Így nem a gépet terheli a hubra dugot fogyasztó.
Szerintem a dedikált töltő csatlakozón nincs bekötve az adatkábel, de a többit látnia kell a gépnek. -
Aaron14
őstag
Ez a 13"-es rMBP-on is látható jelenség. Eddig kb. 5 vagy 6 Space Grey 5S-em volt és mindegyik tetetjén lehetett látni a jelenséget, ha fekvő üzemmódban haszáltam. Szóval lehet próbálkozni a javíttatással, de ez még mindig a jobbik eset, mintha szétszednék a gépedet és egy ugyanilyen vagy rosszabb panelt építenének be. Volt olyan, akinek a 13"-es rMBP kijelzőjének mind a két oldalán kékes, blur effekt volt látható. Cserélték, ugyanolyan hibásra...
Amennyiben nem ugyanolyan mértékű a bevilágítás mindenhol, én csak akkor próbálkoznék a javíttatással.
Mi most vettünk egy 25"-es DELL IPS monitort és ennek az alján jelentekzik az a sárgaság, ami az 5S-em tetjén. Gyanítom, hogy ez IPS betegség, mint a lilás fekete és a glow, stb.
-
oszy
veterán
Sajnos az nagyon drága már nekem. Majd esetleg később rakatok bele egy szervizben. Mert lehet, csak otthonra nem nagyon ajánlatos neki kezdeni azt olvastam.
Egy "érdekesség". Innen tuti nem vennék semmit. Már csak a "rólunk" részben fellelhető helyesírási hibák miatt sem
-
-
-
(#22920) TBMC:
Az ablakok billentyűvel jobbra, balra, középre, stb. rendezgetése tökéletes, azzal semmi gond. A probléma a Snap Areas funkcióval van, amikor egyedi kiosztást állítok be. És hát 34 colon ezt nagyon hasznosnak tartom... Most kikapcsoltam és BetterTouchTool-lal dobálom az ablakokat ide-oda, de mivel nem fele-fele arányban használom a kijelzőt, hiányzik. Talán látszik:(#22921) Enjoy:
Nagyon szívesen!
Rendben fel is települt? Külön SSD-re, vagy ismét együtt kezeli az egészet? -
-
Mister_X
nagyúr
Most voltam az Aréna iCentre-ben is, ott is hasonlót mondtak. Alig várom, hogy láthassak ezeket a csodavasakat élőben is. Az iCentre meg még most söpri ki a készleteit, egy pillanatra megakadt a szemem a GT750M-es, FullHD-s iMacen, de inkább legyintettem - az Iris Pro 6200 már egálban van a GPU-val, pontosabban ott erősebb (egy kicsivek), ahol nincs szükségem rá. Még azért nagyon gondolkodok, hogy FullHD-s vagy 4k-s iMacet vegyek, nagyjából egy igényesebb játék érdekel (StarCraft 2), a többi elmegy kenyérpirítón is.
Otthon majd elkezdem a fejszámolást a többi hardverrel is, de még az Adobe is bekavart.
-
Mister_X
nagyúr
Két iMacet nehezen engedhetek meg, még ha az áfát valamilyen formában le is írhatom - bár a grafikai szoftverek ugyan azok, inkább lehet meghagyom neki a megszokott környezetet.
21.5" vs. 27" kérdésben még nem döntöttem, csak mivel itthon még nem látok készleten új Maceket, nem tudom, hogy megéri-e egyáltalán elsétálni egy APR-be.
-
Sajna nem használható az 5K imac target displayként semmilyen formában.
https://support.apple.com/en-us/HT204592
A sima is csak korlátozásokkal, pl. displayport forrás kell neki, HDMI-t átalakítóval sem megy. Egyszer utánajártam, egy aktív HDMI/DP konverter kéne hozzá, ami alsó hangon 40kHUF. Ez feldolgozza a HDMI jelet, és újracsomagolja DP-re. Inkább nem vettem meg
, így én sem tudtam soha rákötni az xboxot az imacre. DP forrással (macbook, PC) viszont remekül ment, csak sajnos futnia kellett az OS X-nek az iMacen hozzá.
-
blakey
titán
Adobe okés, forklift okés, tuxera részben okés, azaz lehet írni olvasni NTFS-t viszont formázni nem, reméljük javítják. A gép és a programok egyelőre imádják a "Kapitányt". Filezilla helyett Cyberduck-ot használok, ill. csak akkor ha Forklift valamiért nem akar csatlakozni valamilyen FTP-hez.
Szóval nekem egyelőre okés, bár csak 2 napja van fent ill. tiszta telepítéssel tettem fel, nem szoktam ráfrissíteni az előzőre. -
Így használtam én is, csak Razer Imperator egérrel. Sajnos az is beadta a kulcsot. Most van a beépített 13 col és egy Logitech Anywhere MX. 34 col után minden kicsi, nemhogy a 13. Ehh,,,
Ami borzasztó érdekes, hogy teljesen más sebességű a görgetés a böngészőben és mondjuk az iTunes-ban. Ott csak tapipaddal lehet normálisan görgetni, egérrel rém lassú. Erősen gondolkodom az MX Anywhere 2-n. Talán annak már jó a szoftvere és simábban működik.
-
Csak akkor van nekem is, ha külső kijelzőt dugok rá. Amúgy semmi gond.
Mondjuk lehet, hogy aki Magic Mouse-hoz van szokva, szerintem fel sem tűnne. Volt szerencsém tesztelni azt az ipari hulladékot. 4-éves 21-es iMac-re csatlakoztatva. Egyszerűen borzalmas. Kényelmetlen és laggol.
-
Na szóval...
Nemrég még volt egy 34 colos ultraszéles LG kijelzőm, 3440x1440-es felbontással. Ezt egy 13-as retinás MacBook Pro-val hajtottam meg, de egyrészt a gépem kissé kevésnek éreztem asztali munkaeszköznek, másrészt a retina felbontás is hiányzott kicsit. Azóta a kijelzőt szervizbe küldtem, de sajnos két hónappal később sem kaptam vissza. Na mindegy, ez nem annyira lényeges. Viszont az igen, hogy asztali munkaállomás nélkül lényegesen kényelmetlenebb a napi rutin, valamint az is kiderült, hogy az ultraszéles kijelző brutálisan nagy élményt ad. Munkában és szórakozásban egyaránt.
Most két lehetőséget fontolgatok.
Veszek egy 27-es retinás iMac-et, ami valószínűleg mindenre elég lesz.
3,5 GHz-es, négymagos Intel Core i5
8 GB memória
256 GB-os SSD
AMD Radeon R9 M290X 2 GB
Van teljesítmény, retina felbontás, de a kijelző csak 27 col.
850.000.-Vagy ismét megpróbálkozom egy ultraszéles LG kijelzővel + Mac Mini.
2,8 GHz-es, kétmagos Intel Core i5
8 GB memória
256 GB-os SSD
Intel Iris Graphics
Megint lesz nagy kijelzőm, de nincs nagy felbontás és a teljesítmény is kevesebb.
Kijelző: 224.000.-
Mac Mini: 360.000.-
Összesen 584.000.-Nem nagyon tudok dönteni, ráadásul ha már megvenném az iMac-et, szívem szerint i7-es procival rendelném. Ebben az esetben a különbség már 350 ezer Ft. Nem kevés...
A kapitány mennyire igényli a retinát? Vagy keressek egy 4K-s kijelzőt inkább? Az sem biztos, hogy jó lesz.
Mindezeken túl, beviteli eszköz kérdésem is van.
Sokat szívtam a vezeték nélküli egerekkel, ugyanis típustól függetlenül külső kijelző használata közben erősen laggolt valamennyi. iMac és Mac Mini esetén ez vajon előjöhet? Vagy megint vehetek madzagos egeret? A Magic Mouse és Magic Trackpad nem játszik, mert fáj tőlük a kezem. Egész napra mindkettő kényelmetlen.Na, röviden itt tartok.
Köszi!
:-) -
blakey
titán
Teljes mértékben megértelek, én is hasonlóan állok a dolgokhoz, de…hosszú idők során rájöttem, tapasztaltam, hogy nincs tökéletes és nem is lesz, szerencse is kell ahhoz, hogy valami 99,9%-os legyen. a gyártók, teljesen mindegy, hogy melyik, ezzel nem foglalkoznak, ez nekik nem hiba. A helyedben nem nézegetném, mert csak idegesítene ill. lehet, hogy ha cserélik akkor más gond jönne elő, persze mindenhol ott a ha, de ezen valahogy túl kell lenni. Örülj inkább annak, hogy hibátlan a kijelző, mert ha pl. 1 apró folt lenne rajta akkor az zavaróbb lenne és ugyanúgy nem foglalkoznának vele. Persze még kérdezősködhetsz itt-ott, hátha valaki kicseréli neked, de én nem élném bele magam.
Nagyon kedvezményes áron és duzzogva átveszem. -
DanielK
addikt
Hát... Én nem nagyon láttam a képen semmit, azért kérdezem. Pontosan hol nincs festék?
Szerintem egyik sem fogja javítani (bár ne legyen igazam). Sajna az apple az i5 kopást sem, sőt a 4-es antennagate hibáját sem javította...Pesti vagy? Csak mert látom az aláírásod. Igaz már van grafikus akivel együtt dolgozom (csekkold az aláírásom
), de nem mindig ér rá és áfa nélkül tud csak számlázni...
biker: nekem is ugyan ez volt. Sőt az apple fórumán is láttam ilyen problémát. Tényleg írták itt is, hogy volt már ilyen 50e+ Ft körül van a javítás...
-
TBMC
addikt
Ezt kaptam valaszul. Van esetleg valami otletetek? Mert mem vagyok hajlando egy 1mfts konfigot gyari hibasan figyelni.
"Tisztelt Márk,
a mellékelt fényképek alapján a kijelzővédőüveg belső festése kis felületen hiányos, ez a gyártó állásfoglalása alapján a használatot nem befolyásoló minimális esztétikai hibának minősül, további teendő nincs."
Elore is koszi!
-
mugencivic
tag
Nem pont ugyanezt linkeltem, de a márka stimmel és feltehetően a vezérlő is. Az írási sebesség nekem külső és belső SSD esetén is változik egy picit, pl. ahányszor újra fut a BlackMagic, mindig mást mutat, néha van, hogy 370 helyett mondjuk csak 250-et.. (fura), de így vagy úgy, ennél jobb helyre már nem nagyon tud a gépen kívül kerülni az SSD. A HDD sebesség csökkenésre viszont nem tudom a magyarázatot..
Mindenesetre pár napja már így dolgozom a 2014-es Mini-n (rack-ben az SSD) és semmilyen anomália nem volt, gyors és reszponzív a rendszer. Persze én nem videot vágok, csak XCode-ban programozok.
-
mugencivic
tag
Pontosan, UASP nélkül kb. 50-60%-át tudja, valamint a procit is jobban terheli.
Mondjuk a belső 5400rpm-es 2.5" colos merevlemeznél szinte bármi jobb (Mini esetében), még egy USB 2-es rack is (azt is kipróbáltam és nem volt használhatatlan), mert a seek time nagyságrendekkel jobb az SSD esetében, hiába az USB 2 miatt megáll 20-30 MB/sec környékén az átvitel. De ez a dolog úgy kerek, ha UASP-s rack-be rakja az ember. Árban nem drágábbak, csak arra kell figyelni, hogy a vezérlő chip támogassa ezt a protokolt (enyémben ASMedia ASM1053 van, ezért esett rá a választás, erről olvastam, hogy jó).
-
cigam
titán
Ha úgy is leformázod, és az idődbe belefér, próbáld meg HFS-re formázni. Másold rá az anyagot. Akkor is dobálja az i/o hibákat?
Bár tippem szerint a fájlrendszernek nincs köze hozzá, ezek a hibák egy emelettel lejjebb kelezkeznek. De láttunk már repülő malacot, szóval a puding próbája az evés...Ugynakkor megeshet, hogy a HFS fájlrendszer kezelőjében le van kezelve ez a fajta i/o hiba, egy ismételt írással olvasással vagy mittomén, míg a többi fájlrendszerkezlő kifekszik tőle, és ezért tünedeznek el könyvtárak. Beolvassa a könyvtárlistát, de az adatoknak csak egy része ér el az oprendszerhez, a többi elveszik az i/o hibák miatt.
Csak hangosan gondolkodom
+most beugrott: Ugye a WD long tesztet választotttad ellenörzéskor, ahogy a hdsentinel esetében is a felületellenörzést futtattad?
-
TBMC
addikt
sziasztok!
nem tudom emlekeztek e a korabbi uzenetvaltasokra, kulso hdd wd mypassport ultra 1tb. a meghajto csatlakozott mindig rendszeresen de neha eldobalta a rajta levo adatokat tehat nem lattam rajta csak epp par filet vagy konyvtarat, mindaddig amig ujra nem inditottam a gepet. ez ugye ntfs volt tuxera kezelte le.
formaztam exfatra az ajanlasok es a netes olvasgatasok utan. mindeddig tokeletesen mukodott, mig ma a melo vegen egy hosszabb altatas utan kerestem volna fileokat rajta es egyszercsak eltunt minden.
itt van kb 10 mappam ebbol 1db latszodott es azon belul szinten semmi:
levalasztani probaltam, hogy ujracsatlakoztassam, a fenenek sem akarta kiadni:
hiaba kenyszeritettem.
ezt kovetoen kihuztam, majd ujracsatlakoztattam, nem tortent semmi. ujrainditottam majd ujracsatlakoztattam.
a meghajto egyik particiojat ami mac os formazott gond nelkul csatlakoztatta a masikat semmi szin alatt nem akarta.lemezkezeloben is neztem, es a TBMC exfat particio szurke volt, mintha lathatatlan lett volna, csak torolni engedi most is. nem tudok vele mit kezdeni. futattam a gyari wd utility teszteket mind hibatlanul zarult, sikeresen.
egyik mac gepen sem tudom felcsatlakoztatni: 5k imac, 13rmbpro, 15rmbpro amiket probaltam. virtual win el sem engedte.
atugrottam egyik ismerosomhoz ahol egy sony vaiohoz csatlakoztattam fel win 8.1 mellett, a mac os particiot termeszetesen nem ismerte fel, de az exfat particiot gond nelkul, ugyhogy gyorsan le is mentegettunk mindent egy masik backup meghajtomra, mert a fel eletem ezen a kicseszett kulso vinyon van.
valakinek otlet mi a fenetol lehet ez az egesz? mit tegyek?
garival ily esetben tudok elni? vagy mitevo legyek? mert mar az oruletbe kerget, hogy 1-2 hetig OK utana minden szar... es csak OSX alatt. win alatt tokeletesnek bizonyul (marmint win es hardveren) -
cigam
titán
A kora "nem jelent semmit", 1 naposan is elromolhat. A gyári programja fel van téve? Az frankon leteszteli, vagy a lemezkezelőben kukkants rá a S.M.A.R.T. adatokra(ha támogatja).
-
xedos
addikt
Milyen régi a külső WD-d?
Nekem van studióm, firewire 800-ason mentettem. Bizonyos idő után megállt... :-(
(sőt volt korábbi firewire 400-as is - hasonló tűnetekkel)
Azóta átáltam az USB2-es csatijára, ott nincs ilyen.
Most is WD-t használok mypassportot USB3-on, egyenlőre nincs gond.
Nekem OSX-es fájlrendszerre volt formázva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI B450 GAMING PRO CARBON AC Alaplap + AMD Ryzen 7 3700X
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
- Garanciális ASUS TUF Gaming B650M-E WIFI Alaplap + AMD Ryzen 7 9700X
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- GAMER PC : RYZEN 7 2700X / GTX 1660 SUPER / 16GB DDR4 3200MHz / 512GB NVMe + 500GB HDD
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest