- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
wm2
őstag
Itt a 10.10.5 update. Semmi extra. Az iTunes ettől valamivel komolyabb. Megosztás közvetlenül az iTunesból.
-
Ragnar95
félisten
Nem csak, h le kéne szedni a kijelzőt, még garivesztéssel is járna a művelet.
DanielK: mindenképp Thunderbolt, mivel 2x olyan gyors, mint az USB3, bár sajna árban is jóval drágábbak a TB házak -
DanielK
addikt
Valaki használ late 2013-as imac 27"-hez külső ssd-t rendszerpartíciónak?
usb 3 vagy thunderbolt? Ha usb 3, akkor csak is uasp lenne, ami már vállalható sebesség - 350Mbit feletti olvasás és 250 Mbit feletti írási sebesség jellemzi.
Biztos gyorsabb lenne mint a gyári 7200 fordulattal rendelkező seagate hdd...
Itthon hol és melyiket érdemes venni? (külső rackből)
SSD-nek egy 128-as Samu 850 Pro-ra gondoltam.A saját könyvtárakat (Home, ahol a Dokumentumok, Képek satöbbik vannak) hogyan tudom majd áttenni a belső hdd-ra és "kényszeríteni" a gépet, hogy alapból azt használja stb.?
Köszi!
-
daniel909
addikt
hol tudom beállítani mi nyiíljon meg magától bekapcsolásnál?
-
Tubi2
senior tag
Itt írták hogy tud USB-ről bootolni, ezért próbálkoztam. Akkor ez nem igaz?
-
Amikor még fizetős volt az OSX, akkor a retail változat mellett voltak egyedi telepítők, ezeket adták a gép mellé, és csak az adott típushoz voltak jók. Tehát pl. macbookhoz adott telepítő másik macbookhoz oké volt, de imacen nem működött.
Egyébként szerintem ilyen PPC-nél nem volt, de nem rémlik már annyira.
-
wm2
őstag
Ha már ennyit vesződtél vele szerintem egy kétezer forintot megér az ODD.
Két külünböző iMac közt nem volt anno átjárás. A telepítőlemez csak az adott géphez volt jó. Mondjuk a Tiger gyorsabb ezen a gépen, de van gépfüggetlen Leopard (10.5.8 max) ami egyes programok szempotjából jobb választás, hiába lasabb picit, mint a Tiger.
U.I.: a G5 quad pl. DL plusz/mínusz DVD lemezekre is kényes. Rengetegett szoptam vele, mire rájöttem.
-
oszy
veterán
Mac Minibe SSD-t itthonról érdemes beszerezni? Akkor már működhet a Fusion Drive megoldás?
-
-
Tubi2
senior tag
Egy iMac G5 élesztésén dolgozom, a szemétteleptől mentettem meg. Nincs ODD és HDD, és míg nem sikerül bármiről bebootoltatnom, nem kap HDD-t a boltból.
USB pendrive-ról próbálkozom, de nem megy. A Transmac progival égetem a DMG kiterjesztésű képfájlt rá, és sehogysem akarja a gép látni. Előtte módosítottam GUIDra a partíciós táblát. Segítenétek?
-
-
DanielK
addikt
válasz
Elektrosokk #21366 üzenetére
Megvettem. Ez zsír új gép. Előttem bontotta fel a srác. Mindent megnéztünk és előttem regisztráltuk be garanciára a nevemre.
2016 június 27. Szóval ~40 napot vesztettem. De megérte nekem, mert 440.000 volt a 27" iMac!
Apple Store-ban online 679.990 ugyan ez! -
Ez úgy van, hogy hivatalos APR le tudja jelenteni az Applenek hogy mikor adta el. Onnét indul a gari. Ha nem regisztrálja az eladást (és ez esetben a fenti linken sem lehet lekérdezni), akkor az általa adott számlával tudod igazolni utólag, de ettől még APR-nek kell lennie, bármilyen fusimusi számla nem jó.
Ha ezek közül egyik sem adott, akkor pedig a gyártási időt veszi alapul az Apple + 2 hónapot (ennyi buffert számol tárolásra/szállításra).
-
Azért nem mindegy, hogy az eladó vállal rá garanciát, vagy hivatalos Apple gari papírja van. Tudtommal ez utóbbit csak hivatalos kereskedők tudnak adni, mivel csak ők férnek hozzá az Apple rendszeréhez. Ök jelentik le az Apple-nek, hogy melyik napon adták el a terméket.
A legbiztosabb, ha ide beírja a gyári számát.
-
-
-
DanielK
addikt
-
rii
nagyúr
sziaszhtok
ingyenes, beállítható tömörítés, RAR vagy ZIP ..... tudnátok kérlek ajánlani valami kicsi tömörítőprogramot?
-
-
DanielK
addikt
Ismeritek a mac cornert a momban? Mit lehet róluk tudni? Hogyan dolgoznak?
A gépeik milyenek? Van új imac jó áron (áfával csökkentett)! Garancia ezekre milyen? -
koma106
senior tag
Ismertek itt a prohardveren ajánlott szakit, aki vállal Mac javítást/karbantartást/upgradelést? Olyat, mint iPhone esetében fagyalllo?
-
Egész jó akció.
-
daniel909
addikt
bármilyen megoldás rá, h letiltsam az Apple billentyűzeten a numerikus billt? sima vezetékes magyar Apple bill.
-
kispecek
aktív tag
Üdv Tudorok!
Erre valaki tudna magyarázatot adni? Minden bejelentkezés után feldobálja ezt az ablakot.
Vagy ehhez hasonlóakhoz kéri a kulcskarikát, addig nem nyugszik, míg meg nem adom a jelszót....
Ötlet? -
DanielK
addikt
válasz
Ear001 #21328 üzenetére
Akkor csak ők tudják megjavítani, ha minden igaz? Nem?
Target disk mode-ban látom macbookról. Így minden adatot lementettem. Mindkettőt (SSD és HDD) töröltem és újrapartícionáltam, de nem akar usb-ről sem bootolni (telepítőt tettem ki rá). Jó lassan elmegy egy darabig (kb 1/3-ig) a betöltő csík és utána befeketedik minden...Target disk mode-ban lehet telepíteni os x-t? Vagy hagyjam az egészet, mert hatdvert is cserélni kell?
Melyik szervizbe vigyem? Ahol vettem (starking) vagy istyle?
Köszönöm! -
wm2
őstag
válasz
Ragnar95 #21318 üzenetére
PCIe SSD-t nem éri meg beszerelni, mert árban ott kötsz ki, hogy 300-320 (alkatrésszel, szerelési költséggel) és ennyiért dzsónál megkapod már a 2,8-as modellt PCIe SSD-vel vagy fjúzsönnel. Sata3 SSD-t iDoki garanciával olyan 4000 ft körül pakol bele. Így: https://youtu.be/x9JXrexDZ_8
-
daniel909
addikt
válasz
koma106 #21326 üzenetére
végül dobtam a vga dolgot. sokat lehet vele szívni. valamiért a mini nem érzékelte h fullhd a monitor és az alacsony felbontásokat erőltette. persze lehet h az átalakítókábellel volt a gond, nem tú8l márkás, nem is volt drága.
vettem egy dvi-hdmi átalakító kábelt, így minden szép és jó. gyönyörű 1080p felbontást élvezem végre.
ezt azért írom le hátha valaki így jár a jövőben.
-
koma106
senior tag
válasz
daniel909 #21314 üzenetére
Saját tapasztalat alapján érdemes megvenni a saját márkás kábelt. Én szívtam ebay-es kábellel is (ami szimplán nem működött), de az itthon vásárolt utángyártottal is (ami működött egy évig és utána mondta be az unalmast), majd végül megvettem a gyárit és azóta minden szép és jó.
-
DanielK
addikt
Sziasztok!
Tegnap délelőtt egy kis időre itt hagytam a mac minimet (2011 mid - 2.5GHz, AMD videókártya, 8GB RAM-ra bővítve és egy 120 SSD Samsung EVO saját kezűleg betéve a HDD mellé) és egyszer csak elsötétült a kép. Eddig ment minden gond nélkül. iCentre-ben vettem (StarKing) 2012. novemberében.
A baj az, hogy a betöltő csík elmegy a harmadáig, majd hirtelen eltűnik, a képernyő fekete lesz és ennyi. Közben világít a led és megy minden.
Mindent próbáltam, amit ilyenkor ajánlanak:
- recovery mód (itt nem fekete lesz, hanem szürke)
- safe mode (ugyanaz)
- "D" gombbal a hardver teszt nem jelez hibát (a bővített sem)
- cmd+option+p+r jó párszor megcsinálva, semmi
- +amit még neten ajánlanak.Sajnos egyik után sem jön el a várt csoda.
Neten utána olvastam és láttam az apple fórumán, hogy jó pár ember járt már így. A legtöbben a geniusba vitték be és ott nekik target disk mode-ban valami disk warriort futtattak le.
Mivel van rajta adat, így mindenképpen kell vennem thunderbolt kábelt, hogy legalább az adatokat kinyerhessem róla (2011 late macbookom is van, most az van rákötve a monitorra). Szerintetek rendbe jön, ha mondjuk az SSD-t és HDD-t teljesen törlöm utána és újra rakom?A saját SSD miatt gondolom a garancia ugrott... (Apple care-t még vettem hozzá, de az SSD-t tavaly év végén tettem be). Ha alaplapi hiba, akkor az mennyi lehet? Hol érdemes megcsináltatni? Vagy vigyem vissza, ahol vettem és hátha megcsinálják garanciába?
Köszönöm! -
Tubi2
senior tag
iMac G5 működik nem Apple perifáriákkal (egér, bill USB-n) ?
-
Franzis Color Projects Professional
2 napig ingyenes.DxO Optics Pro 8
Bár azt írja április 30-ig tart az akció, még mindég küld kódot ha kéred. -
Ragnar95
félisten
Erre vásárlás előtt kellett volna gondolni sajna, ettől hangos az internet,h nem bővíthető a 2014-es MacMini.
Most jobban utánaolvasva elvben valóban lehet ebbe is rakni SSD-t, de PCIe kell, ami nem épp olcsó mulatság. -
-
válasz
daniel909 #21314 üzenetére
Érdemes, de nem kell Applet. A kínai legalja és az apple között vannak félúton olcsóbbak, Belkin meg mittomén, rég néztem már. A 2 dolláros alliexpresses kínaikkal lehetnek gondok, pl nem egy embernek égett szét benne az elektronika. Onnét meg csak szerencse kérdése, hogy viszi e magával a monitorod vagy a maced portját.
-
daniel909
addikt
szerintetek érdemes drágább mini display to hdmi átalakítót venni? vagy milyen küülönbség lehet? időtállóság?
az Apple kábelei 10K körül vannak, én annyit nem annyira szeretnék rá áldozni -
A legegyszerűbb az Image Caputre (a rendszer része). Ez egy általános képletöltő alkalmazás fényképezőgépekhez és kamerákhoz. Tulképpen ugyanazt csinálja mint Windowson az intézőben megjelenő "képi eszköz" mappa vagy hogy is hívja magát, csak sajnos OSX-en nem integrálták be a Finderbe, külön alkalmazás
Photos, iTuens, Aperture stb... import akkor jó, ha egyből libraryba is akarod tolni, viszont ha csak így nagy hirtelen le akarsz kapni pár képet és csak file szinten betenni egy könyvtárba, akkor arra az Image Capture a legjobb.
-
daniel909
addikt
valszg gagyi az átalakító. de veszek egy mini display hdmi átalakítót az meg alapból tudja az 1080p-t.
más:
nem tud alvó módba kerülni a gép mert úgy érzékeli h benyomodik a 8asgomb. egyszerűen nem értem, elromolhatott a billentyűzet?
plus ha hangerő gombot lefele nyomom egyúttal akkor is 8asokat ír. barátnőm használta a gépet, előtte nekem ilyen gondom nem volt. lehet elnyomott valamit? nagyon kiidegel -
daniel909
addikt
hello!
rádugtam a 2009es macem egy fullhd monitorra de valamiért nem dobja fel a fullhd felbontást.
lehet a display port to vga kábel nem visz át fullhd tartalmat? pedig elvileg kéne neki vinnije -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged