- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
válasz
hengelhof #16296 üzenetére
Sziasztok
Ez engem is érdekelne,,,bár picit más aspektusból...
Mérgesít hogy pld torrent letöltése, vagy kódolás közben is simán elalszik a gép...(bár ez utóbbiban most nem vagyok biztos)
Jó volna valami olyan energiatakarékossági beállítás, ami nem csak az inputot figyeli,hanem a gép, hdd, szoftverek,stb intenzitását is...
Nem vagyok nagy torrenthuszár,,de rossz hogy ha nagyritkán "odarakok" egy filmet letölteni,,,akkor ki kell tolnom a csúszkát hogy ne aludj el közben a gép... -
Apple TV-n szeretnék néha filmeket nézni. Pl. home videókat, sorozatokat, (de ez most tök mindegy), az iTunes segítségével.
Mit kell beállítanom a minin, hogy egy idő múlva ne szüntesse meg a kapcsolatot az Apple TV-vel? Mert jelenleg fogja magát, és kb 1 óra múlva már nem látja az iTunes könyvtárat.
Talán az alvó módba való belépést kellene letiltani? De akkor meg egész éjjel, megy a gép. -
Barett 50cal
senior tag
-
rii
nagyúr
sziasztok
lehet már kérdeztem, de nem tudjátok véletlenül mennyit eszik egy 27"-is imac?
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Barett 50cal #16288 üzenetére
Az új vékonyabb, tovább bírja egy kicsit az akksi. De azon kívül teljesítményben nincs lényegi előrelépés.
A 13masnál van, ott sokat számít hogy HD4000 vs HD5100 -
Barett 50cal
senior tag
válasz
Fr3eWar #16287 üzenetére
A-a, isamurai, csak gondoltam nem irom le, de most mégis leirtam
Sajna erre 1 hónap gari van, vagyis gondolom ők vállalnak annyit, nem az igazi maradéka. Pont most lett egy vevő az enyémre, ha mégis sikerül elpasszolnom akkor sürgősen kell egy másik, szóval lehet marad ez.
Igazából csak az érdekel hogy van e lényeges különbség a kettő között (gondolom biztos) -
Fr3eWar
őstag
válasz
Barett 50cal #16286 üzenetére
Itt talán többet vannak a MacBookosok.
Szerintem 5alatt egy ideig nem lesz a late 2013-mas modell.
Normál árnak gondolom a 450-et érte, persze csak ha van még rá gari, ergo lehet még igény esetén venni gar kiterjesztést. Ha nincs gar akkor sok érte.Ha az aprón a metalexkovicsosra gondolsz, szerintem az a hirdetés nem él, srác regisztrált, 50 nap újonc, 2hete nem lépett be.
-
Barett 50cal
senior tag
Sziasztok!
Lecserélném a gépem, egy 15"ös retinásra, viszont használtra. Találtam egyet 450ért, mid 2012es spec:
2,3 ghz i7 ivy
gt650 + hd4000
256gb ssd
8gb ramvalakinek van ilyen? tapasztalatai alapján milyen gyors? megéri várni esetleg hátha lesz olcsóbban újabb modell?
erről váltanék (late 2011 mbp 15")
2,2ghz i7 sandy
6750m + hd300
120gb ssd
16gb ramköszi!
-
Fr3eWar
őstag
válasz
bmwk1200s #16280 üzenetére
A leírás alapján úgy működik a dolog, hogy:
- Adott egy időkeret amíg lehet licitálni.
- Az időkeret lejárta után megnézik hogy mennyi pénz jött össze, átlagolják, és kiderül hogy mennyi az átlag.
(jelenleg 8,45 $).
- Ha te annyit licitáltál ami magasabb (nem pillanatnyilag magasabb hanem a végső átlagnál magasabb) mint az átlag, akkor megkapod a 11 appot.
- Ha te annyit licitáltál ami alacsonyabb mint az átlag pl 1dollár, vagy a végén lehet hogy a 15 dollár is alacsonyabb lesz, akkor 4 appot kapsz meg: Camerabag 2, Chronicle 5, Folx Pro, Elite Keylogger Pro.Ennyi
-
hoodoo86
tag
válasz
bmwk1200s #16280 üzenetére
Te mondod meg mennyit adsz erte, de ha atlag alatti erteket adsz, akkor csak a leghaszontalanabb 5 appot kapod. Az atlagot latod az osszeg megadasanal. Ha atlag folottit fizetsz, akkor az osszes app jar.
bLaCkDoGoNe: true. Nekem jol jon 3 app belole, hatha masnak is. Egyre kevesebb a jo bundle.
-
hoodoo86
tag
App bundli van:
https://stacksocial.com/sales/the-name-your-own-price-mac-bundle-4-0-ft-snagit-flux-4
Atlag folotti osszegert kell venni, hogy megkapjuk az osszes appot. -
TheMarci
addikt
válasz
Barett 50cal #16276 üzenetére
Chrome Canaryval együtt jár, notifikációs felület. Itt írnak róla, illetve flagsből ki tudod kapcsolni.
-
Barett 50cal
senior tag
Hali!
Megtudnátok mondani, hogy ez miért került fel nekem oda? Eddig nem volt ott, a Chrome-hoz tartozik.. Neten nemnagyon találtam róla leszedési módszert.
köszi!
-
czanga
őstag
válasz
trisztan94 #16274 üzenetére
Ne viccelj, nincs mit!
-
czanga
őstag
válasz
trisztan94 #16272 üzenetére
Teljesen jó, de küldje el neked befotózva a két ramot, hogy ugyanaz a serial és sorszámuk, hogy tutira mehess a dual channel-lel.
-
czanga
őstag
válasz
trisztan94 #16269 üzenetére
Kingston, Kingmax nyugodtan mehet bele, akár használtan is. 800MHz-es DDR 2-t is nézhetsz, mert úgyis csak 667-en fog ketyegni, így jó lesz az is. Igen csak 3 gigát fog tudni kezelni.
Használtan is nézhetsz, itt, az apróban, és inkább azt javaslom, hogy 2x2gigát tegyél bele, de tök egyforma modulokból. Legjobb ha egyből párban veszed. arra is ügyelj, hogy SO-DIMM modulok kellenek bele, ami magyarán notebook memória.
10k alatt kijönne a 2x2gb de pontosabbat nem tudok.
A Snow Leopard azon a gépen gyorsabb lenne, de idővel mindkettő belassul(hat). Ennek elkerülésére félig meddig jó, ha havonta lefuttatod az Onyx nevű appot, vagy csinálsz külső vinyóra backup-ot, illetve ha a kerestbe belefér késöbb, akkor egy SSD-t tesztek a gépbe, az nagyot lendítene a teljesítményén, és a felhasználói élményen. -
trisztan94
őstag
Sziasztok!
iMac 5,1-be szeretnek ram-ot boviteni 4 gigara. Ha jol tudom abbol csak 3mat fog latni a gep, nem? Mennyire erdemes 2x2 gigat berakni a dual channel miatt, a 1x2 + 1x1 helyett?
Azt olvastam, hogy ilyen tipusu ram kell bele:
PC2-5300
unbuffered
nonparity
200-pin
667 MHz DDR2 SDRAMMilyen markat / boltot tudnatok ajanlani? Kb. Mennyibe fog kijonni?
Meg valami: most gyari tiger van rajta. Ha jol tudom ra lehet nyomni a Lion-t is. Erdemes azt, vagy inkabb egy Snow Leo-t?
Koszonom!
-
czanga
őstag
válasz
czanga #16267 üzenetére
Problem solved.
Leszedte rendesen, elötte azért minden beállítását töröltem sys prefs-ben. Eddig flash volt fent, és safari AdBlock, illetve ClickToFlash, de utóbbit így leváltottam a nemrég linkelt youtube5-ra, amit érdekes, nem ismertem.
Ugyan annyira terhelődik így is a kis i5-ös proci. Semennyire. Nem is probléma miatt szedtem le.Minden esetre kíváncsi vagyok így milyen lesz pl a böngészés.
-
czanga
őstag
Van az Adobe-nak Flash uninstall dmg-je, és olvastam itt, hogy Ragnar95 fórumtársunk foglalkozott is a kérdéssel. Lényeg, hogy ez rendesen eltávolítja, vagy van jobb ötletetek és manuálisan kéne utána nyúlni?
-
Fr3eWar
őstag
Most volt időm nekem is próbálni, és ez nagyon jónak tűnik. Azt hiszem váltok safarira, mert a chrome annyira feleslegesen tekeri a gépet hogy az csak na. 10perc youtube videó után 82 fokra felment a proci és a hűtés hangját is hallottam már..
Most HTML5-ös safari pluginnal 48 foknál megálltunk (20perce megy zene a háttérben), szóval öröm bodottá.Közben persze megpróbáltam egyből egy html5 plugint chrome-hoz is, az kb még jobban terhelte a procit mint a sima flash.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
claire78 #16256 üzenetére
Van millióegy program ami nincs fent AppStore-ban, azokat természetesen telepítheted máshonnét is. Annyi hogy a külsős appok telepítését kell engedélyezni a System Preferences-en belül
valahola Security & Privacy menüpontnál. Katt a lakatra alul, írd be a jelszavad 'szt állítsd át Anywhere-re az Allow blablablát. -
TheMarci
addikt
válasz
tDr1v3r #16254 üzenetére
Csak hogy a másik oldal is legyen, diák vagyok, mac-em van, de nem kezdek el az 5-10 dollárokkal dobálózni a programokra. Van, amit nem lehet kipróbálni, akkor keresek alternatív megoldást, de ami beválik, azt megveszem, viszont ha nem tudnám megszerezni a program próbaverzióját, akkor meg eszembe sem jutna látatlanba megvenni. Na de ez már elég off, csak a saját példámon látom, hogy a JB, meg a tört appok nemhogy csökkentik az eladást, hanem növelik, mert pl ios-en is megvan az igényem rá, hogy vásárlás előtt megnézzem, mit veszek meg.
-
claire78
senior tag
Talán egy nagyon blőd kérdés: osx-re van, kell JB?
Lehetséges tört appok telepítése? -
-axxon-
tag
van valakinek apple tv-je?
érdekelne hogy böngésző van-e benne.üdv.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
#51177472 #16240 üzenetére
Látom hogy ott engedélyezve van, szóval működnie kell, a programban advenced nézetben engedélyezve van?
Én csak kipróbáltam pont tegnap, másra kerestem megoldást, drag and drop-ot akartam koppintással, de úgy hogy ha elengedem a touchpad-ot akkor el is engedje, és ne kelljen mégegyszer koppintani az ablak lerakásához, vagy a kijelölés befejezéséhez, de ezt nem tudtam még megoldani.Szóval nekem ez az ablak méretezés működött.
-
twine
veterán
válasz
Fr3eWar #16237 üzenetére
A döntés megszületett,,,nem adom el
Itt fog "megroh@dni" az asztalon....amíg el nem éri azt a kort, hogy ezt dobáljuk fel agyaggalamb helyett a sörétesnek...
Köszönöm a témához való hozzászólásokat...
Nagyjából ennyit szerettem volna ezzel a témával elérni,,,hogy képbe kerüljek, el "akarom e" adni vagy sem...
Nem akarom
Megmarad, és tovább boldogítalak titeket a "retardált" OSX-es kérdéseimmel -
Fr3eWar
őstag
válasz
Ear001 #16236 üzenetére
Jól látja a kolléga.
1 év múlva gari nélkül is még 140 felett leszel, ( persze ezt befolyásolhatja hogy ha kiadnak egy új mini-t, és annak az ára a macbookokhoz hasonlóan csökken)
Én úgy látom, hogy az apple termékek ára alapvetően hosszabb távon tartja jobban az árát más gyártókhoz képest. Iphoneból is én 2011 októberben vettem 165-ért T-nél i4S-t, (gyári független akkor 240 volt) egy évvel később kb 110ért tudtam volna eladni, két évvel később 80körül, most 70körül, de egy év múlva is még 55-60-at érni fog. Az első egy év volt a brutál értékvesztés. -
Ear001
addikt
Szerintem elég speciális a Minid is és a kora is a használt piacon. Egyfelől túl új, szerintem másfél évesen is kbé ezt az árat hozná, ráadásul nekem például hiába lenne szimpatikus upgrade, inkább vennék boltból újat és visszaigényelem az áfát meg elszámolom költségnek.
Az i7 meg olyan extra, ami a legtöbb embernek pont a Mininél felsleges. Alap kiépítésben is remek multimédiás számítógépnek, netezni, szövegszerkeszteni, de még kiadványszerkesztéshez is pont jó. Videóvágáshoz, fotónyektetéshez jól jöhet a plussze erő, de ott sem elengedhetetlen, másodszor ott már nem a Mini a tipikus eszköz az Apple vonalán.
Ez olyan, mint amikor veszel egy új autót és amagad örömére rendelsz bele mindenféle extrát, de azt tudnod kell, hogy használtként való eladásnál ez mind kidobott pénz, mert az alapárat a full fapad kocsik határozzák meg, és ha belátható időben akarsz szabadulni tőle, ehhez kell alkalmazkodnod.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
#51177472 #16232 üzenetére
(de a better touch tool ba belerakták a fejlesztők, advenced nézetben ott van ez is, és az ingyenes)
-
törölt tag
Olyan progit nem tud valaki, ami az ablakot feltoltva nagyképernyőbe rakja, mint Windows-on?
Hasonló lehet mint az iSnap. -
twine
veterán
válasz
Fr3eWar #16210 üzenetére
köszönöm a választ...
ennek tükrében elgondolkodtató,,215-ért vettem,+25 volt a 16 giga RAM...
Pc-nél, és úgy általában a műszaki eszközöknél hozzá voltam szokva a durva áreséshez,,,
Reméltem, hogy az almás termékeknél ez másképp van,,mindig azt halottam, hogy milyen jól tartják az árukat...
ehhez képest 5 hónap alatt cca 75 ezret bukniaz azért meredek,,,
Azt hiszem megtartom,,,és a végén máglyán égetem el inkább...
komolyan, ez pont ugyanolyan áresés mint bármelyik PC-nél...
Kicsit elkeserítettél...
Optimista emberként, én épp abban bízom amit te "negatívumként" említettél...( az erős configot)
Én amikor mini-t akartam venni, mindenképp i7-es configban gondolkodtam...Egyszerűen nem volt a magyarországi használt piacon...i7-es mini...
Ha mégis úgy döntök, hogy eladom,akkor lehet hogy "hirdetgetés" lesz icipicit magasabb áron mint amit említettél...hátha akad egy olyan ember, mint én voltam...
(újat tervez vásárolni, de a használt piacon is körbenéz, és ......................)(#16216) nauro:
ok,,,köszönöm,,,szólok itt is,,, -
tDr1v3r
veterán
válasz
claire78 #16222 üzenetére
Nincs, vásárlás előtt meg szokott kérni hogy jelentkezz be újra.
Kezdőknek a BeszMac wiki-t érdemes átnyálazni.
(#16213) roberto211: Alapesetben elég a sorozatszám, itt megnézheted hogy mikor indult el a gép garanciája. Ha előbb, akkor tanácsos a számlát is vinni a vásárlás dátumának igazolásáról a szervízhez...
-
claire78
senior tag
válasz
roberto211 #16213 üzenetére
Én már meg is vettem, jövöhét vége felé remélhetőleg már a kezemben is lesz.
Kíváncsi lennék én is néhány tanácsra.
Itt is lehet belőle gond ha az applestore account-ból nem lépnek ki, vagy itt nincs ilyen?
-
Tudtok valamilyen módszert arra, hogy a youtube alapértelmezésben ne a legkisebb, hanem a max. felbontásban induljon?
-
Fr3eWar
őstag
válasz
roberto211 #16213 üzenetére
A garanciához elég a sorozatszám is amit ezen az oldalon le tudsz ellenőrizni akár vásárláskor mobilról ha van ilyen lehetőséged.
-
roberto211
őstag
Sziasztok. Ha minden igaz jovoheten veszem meg a Mac Mini (late2012)-t és vásárláskor mire érdemes odafigyelni? Tehat itt a garihoz kell valami papír is vagy elég a sorozatszám meg miket javasoltok mit nézzek ?
-
törölt tag
Sorry a talán hülye kérdésért, Winről váltottam.
Automatikusan induló programokat be lehet állítani valahol Mavericks alatt? -
Fr3eWar
őstag
Én most adtam el 135-ért ezt.
A te géped az i7 / 16gb ram / fél év gari miatt szerintem olyan 165-175 között esélyes az eladásra (nem árulgatásra) de nem lesz könnyű eladni, szerintem, mivel elég magas a kiépítettsége, és sokan nem szánnak rá annyit. -
twine
veterán
Sziasztok!
Ha már "anyagiaskodás" a téma...szeretnék segítséget kérni...
Szerintetek egy szeptemberben vásárolt tehát még több mint fél év garanciával rendelkező i7-es 2012 late Mac mini mennyit érhet a használt piacon?
Az érdekelne, amennyiért valóban el lehet adni, és nem hónapokig hirdetni...
16Gb RAM-al szerelve...
Konkrétan az én alig használt gépemről van szó...
(Említettem már párszor, hogy 10 hónapos a fiam,,építkezek stb...és mostanában átfutott az agyamon hogy tök fölösleges, hogy itt áll az asztalon kihasználatlanul,,,sem időm, sem energiám átszokni windowsról,,de még a win-es gépeimet is alig használom...elég itthonra egy notebook,,,ha valami kell a melóhelyen megcsinálom...
tavasszal ismét indulna némi építkezős project,,lehet, hogy a pénznek nagyobb hasznát venném,,,)
Az SSD-t azt hiszem mindenképp kiszedem belőle,,és átrakom a notebookba...
Szerencsére nem kenyérre kell így egyelőre csak gondolkodom,,,de érdekelnének a lehetőségeim..
ki mit mond?
Köszönettel (az ipod-os segítségekért is) -
Fr3eWar
őstag
válasz
M@trixfan #16204 üzenetére
Ennyire nem vagyok otthon ebben a témában,úgy rémlik mikor megvettem az erősítőt, szedtem le minta file-okat, és azokat indítottam el, az erősítő meg kis feliratokkal kiírta hogy milyen forráshang jött át. A legtöbb mkv amit nézek csak sima dts hangos. lejátszóba kiválasztottam hogy a hangeszköz a HDMI kódolatlan hang, és megy. De ha jól tudom a DTS HD-hoz sokszázezres hangcucc kell, hogy lehessen hallani a különbséget, és az én vájt fülemmel költhetnék rá amennyit csak lehet nem sok különbséget vennék észre
-
rii
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #16201 üzenetére
munkahelyi gép ... be van adva szervízbe, csak tökölnek vele ... próbáljek előhozni a hibát ... és gondoltam, rákérdezek itt is ... van-e valamilyen ismert hibajelensége a 27-es imac.eknek melegedés szempontjából
(#16200) Xero: köszönöm!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged