- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
mark_toth
újonc
Sziasztok!Használt IMac vásárlásánál mire figyeljek oda?Nem értek nagyon hozzá!
-
-
megema
őstag
Iris-t használva se tapasztalod a lagot? Ma kipróbáltam iCentreben a 13"-os és a 15"-os belépőmodellt is, és a legtöbb helyen egyformán lagoltak. Talán csak iPhotoban való nagyítás esetén volt folyékonyabb a 15"-os, de az se volt tökéletes.
Facebook, Verge, CarnationGroup oldalakon sincs lag? Ugyanazt a PDF-et Safariban és Megtekintőben görgetve nem szaggat a Safari? ~80 oldalas PPT-ből készült PDF Megtekintőben 10 oldalnyi görgetésig hibátlan, Safariban fél oldal esetén is beszaggat.
-
Ide is beírom, hátha...
Megváltoztattam az Apple ID-met. Ennek ellenére az íCloud-ban a régi látszik. (rendszerbeállítások/iCloud/Fiókadatok.)
Nem lehet megváltoztatni. Az iPadon, és a telefonon is ugyan így van.
A belépéseknél az újat fogadja el, a régit nem.
A kulcskarika engedélyezésnél végigvisz a varázsló. A tel szám megadása után kéri a jelszavamat, de a régi ID van odaírva. A művelet végén kiírja, hogy sikertelen, próbáljam meg újra. -
-
megema
őstag
válasz
blakey #17272 üzenetére
Köszi! Valóban... Akkor eddig valahogy nem tűnt fel a dolog.
Amúgy megvettem az Archive Browser-t. Ugyanaz a fejlesztője, mint a Xee-nek és az Unarchiver-nek. Teljesen jó WinRAR alternatíva, és a BetterZip töredékébe kerül. Mondjuk sok beállítási lehetőség tényleg nincs benne.
-
Kicsit trükkösen, de iPhoto-ba is beépül.
Aki holnap korán kel, az ingyen megkaphatja a MacX DVD Ripper Pro-t.
-
Akciósan beregisztálható A Topazlabs ReStyle effektparkja. Nem csak PC-re, de OSX-re is letölthető, ill. érvényes a kulcs amit adnak.
-
buci30
addikt
-
claire78
senior tag
A Remote-hoz hasonló alkalmazást keresek, amivel a MAC-en iPhoto-ban tárolt képeket lehetne nézegetni iPad-en vagy iPhone-on?
Van erre valami megoldás? -
megema
őstag
válasz
Ragnar95 #17265 üzenetére
És valami használható WinRAR alternatívát tudsz esetleg? Mert az Unarchiver mindent automatikusan csinál, amitől idegbajt kapok. Ki se lehet kapcsolni, hogy egy letöltött fájl ne tömörítsen ki. Bele se tudok nézni kitömörítés előtt. Ahhoz egy külön QuickLook bővítmény kellett, amiből szintén nem tudok egy-egy fájlt kihúzni.
The Archive Browser-t használja valaki?
-
buci30
addikt
Ha ugy állítom be ,h szamitogep altatasa soha, az nem okoz problémát ugye?
A merevlemez altatás amikor lehetséges.
Tapegységnel bekapcsoltam a power nap, h e-mail stb szinkronizálja.
WiFi hozzáféréskor felébresztes.S egyfolytában tapegységről megy a gép.
Igy jo a beállítás nem károsodik valami stb?
-
Fripi
csendes tag
Rar és Zip fájlok kicsomagolására milyen programot használtok MAC-en?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
trisztan94 #17260 üzenetére
Több videót html5-el játszik le, függetlenül a beállítástól. Én utálom, ezerszer inkább Flash...
-
TheMarci
addikt
válasz
trisztan94 #17260 üzenetére
chrome://flagsban nem lehet html5-re váltani?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
trisztan94 #17258 üzenetére
HTML5-be fut a player.
-
megema
őstag
válasz
megema #17256 üzenetére
Megvettem, de minek... Kezelni kezel mindent, de a korábban felsoroltak mellett ez a legrosszabb. GPU gyorsítással nagyon szaggat 1080p esetén, de anélkül se folyamatos.
Az XBMC hibátlan gyorsítással (lehet ki se lehet kapcsolni OS X-en). A VLC gyorsítás esetén se szaggat, csak amikor megakad, nem szürke, hanem zöld lesz a képernyő. Az MPlayerX-nél minimális szaggatás van, de lehet egyforma a VLC-vel. Ami feltűnt, hogy nem pontos a tekerés.
A tesztelelést az Avatar első ~ 30 másodpercével végeztem (1080p H264 mkv).
-
megema
őstag
válasz
TheMarci #17253 üzenetére
Köszi! És tud mindent? Több hangsáv, külső/belső felirat, 1080p, AC3, DTS, ...
Arra van valami megoldás, hogy ha Safariban a + gombot átállítottam a könyvjelző hozzáadása funkcióra (Option-t és egeret lenyomva tartva kell választani), akkor ne a könyvjelzőlista elejére tegye, hanem a végére, ahogy a könyvjelzők menüből rakná? Akkor is az elejére rakja, ha nem állítom át, csak hosszan rányomva egérrel választok.
-
Wondershare Video Editor
giveawayNem egy iMovie, de 2 napig ingyenesen beregisztrálható.
-
buci30
addikt
Találtam még egyet a HP vel szembe igaz ezt a márkát nem ismerem de ez Android telefonnal is kompatibilis igaz kisebb jóval az elkészíthető felbontások a képekkknél….
Vélemény? -
megema
őstag
válasz
buci30 #17247 üzenetére
Van még más opció is médialejátszásra a VLC-n, az MPlayerX-en és az XBMC-n kívül?
VLC: SMB megosztásról néha megáll és kiszürkül/zöldül a kép, majd kockásodva pár másodperc alatt helyreáll. (Más, Windows-os gépen ugyanezt tapasztalom VLC-vel.) Tekerésre lassan reagál.
MPlayerX: Szaggatást tapasztalok azonos körülmények között, komolyabb látványvilágú jeleneteknél. A tekerés gyors.
XBMC: Hibátlan, mint lejátszó. 24p, hardveres gyorsítás, miegymás. Csak kicsit ágyúval a verébre esetnek érzem.Jól tudom, hogy a 2013 Late MBP-kkal együtt érkezett a Mavericks? Azaz október vége óta összesen 2 frissítést adtak ki hozzá?
Van valakinek régebbi 13"-os retina gépe? Ott is szaggat a görgetés?
Pl. ugyanaz a PDF a Megjelenítőben bizonyos tempóig (max. 10 oldal) egyáltalán nem szaggat, Safariban pedig akármilyen keveset görgetek, akkor is beszaggat. A Safari úgy általában is beszaggat egy picit görgetésnél.
Ha Launchpad-en megnyitom az Egyéb mappát, akkor lassú az animáció. Néha megakad félúton, vagy látszólag semmi sem történik, közben meg rendesen megnyílik, csak a kép nem változik. Ha 3 sorra csökkentem a tartalmát, az sokat javít a helyzeten.
A Mac rendszer névjegye appban (A Mac névjegye » További infók) lassú és szaggat a fülek közti váltás.
Bekapcsolásnál az alma logó is lassan úszik fel a felhasználó képe helyéről.
Bizonyos animációk viszont teljesen rendben vannak...
Ezekből nekem az jön le, hogy azért még bőven lenne mit reszelni a rendszeren és/vagy a driveren...
-
Fr3eWar
őstag
válasz
buci30 #17247 üzenetére
Én annó HP 6510 allinone-t vettem (asszem B211a a típusjele).
Gyári tinta nem tudom milyen évek óta utángyártott 600forintos tintával használom.
Az új tintán nincs chip, azt át kell rakni a régiről, a nyomtatóban kikapcsolható a tintaszint figyelés, így nyomtat az általa üresnek vélt patronból is (ami valójában tele van, csak a chip szerint üres).Wifi-s AirPrintes, szó nélkül működik minden funkció, beolvasás számítógépre....
Ennek van újabb verziója már ami most kapható:
HP Deskjet Ink Advantage 6525
-
buci30
addikt
Errol velemeny? AirPrint Wifi nyomtatás ePrint is szkenner is.
HP Deskjet Ink Advantage 3525 e-All-in-One nyomtató -
kelzsoca
félisten
válasz
buci30 #17243 üzenetére
Van hangja, de elviselhető, festéket nem eszi, festék árakat passzolom, eredeti vagy utángyártott, rá kell nézni googleval, csak wifin keresztül nyomtatok mac minivel, és SGS3 androidos telefonnal, nyilván menne iphoneról is, nem tudtam még kipróbálni.
ui: természetesen az osx itt is auto módon telepíti, és azonnal használható lesz, a lényeg hogy a két eszköz azonos wifi hálózaton legyen.
-
blakey
titán
válasz
buci30 #17241 üzenetére
Én ilyet használok, nagy előnye, hogy az osx felismeri és a rendszerhez integrálva telepíti a hozzávaló eszközőket, semmilyen külső program nem kell, minden platformon működik, osx, ios, android, windows. Wifi kapcsolat stabil, a tinta csomag ára, gyári 10-12e, utángyártott olcsóbb, elégedett vagyok vele.
-
buci30
addikt
Ajánljatok olyan nyomtatott ami kompatibilis iPhone es IPad es Mac gépel!
A lenyeg hogy WiFi-n keresztül lehessen ra küldeni a nyomtatni való anyagot.
Nem kell semmi extra csak be legyen drága a tinta bele!
Aránylag szepen ,gyorsan nyomtason sulis dokumentumok konyvek... neha fényképek hobbi szinten.
Ha van benne szkenner is es nem ugrik nagyott az ár mitatta akkor az us érdekelne.Tehát mind kettőre írhatók
koszonom!
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
blakey #17239 üzenetére
Bárhonnan a belső HDD-re.
Ez a szöveg: A(z) Finder módosításokat kíván végrehajtani. Írja be jelszavát ennek engedélyezéséhez.
Módosítom:
Közben a jogoknál a meghajtó info-nál beállítottam a mindenki csoportot olvasásra és írásra egyaránt, mert addig azt írta, hogy "Ön csak olvasni képes"
De miért a mindenkit kellett beállítanom azt mondjuk nem értem, de még új az osx, szóval, lehet, hogy így jó.
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker #17238 üzenetére
Hova akarsz másolni? Mindig kér jelszót?
-
RoryBreaker
aktív tag
A beépített HDD vel kapcsolatban felmerült még 1 kérdés:
Ha másolni akarok rá, miért kér jelszót?
Ez normális? -
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker #17236 üzenetére
Nekem külső vinyón vagy egy partíció a ™-nek, arra megy a mentés. Nem fogja vissza egyáltalán a gépet, pedig az enyém nem mai csirke már.
-
RoryBreaker
aktív tag
OK Köszönöm!
Sikerült bedobni. Az SSD van az alma logo felől, a HDD pedig a szerelőablak felől, úgy raktam.
Teljesen jól működik, nem volt vészes a beépítés sem.Egy másik kérdésem is lenne:
A TimeMachine mentését egy külső rackes vinyóra szeretném.
Ti használjátok? Ha igen akkor hogy? Nagyon lefogja a rendszert, hogy folyton másolgat majd egy külső vinyóra?Köszönöm!
-
hoodoo86
tag
válasz
RoryBreaker #17231 üzenetére
nagyon fontos, hogy a gyari hdd helyere menjen az ssd, es az ures helyre a hdd. rengeteg szivastol kimeled meg magad.
-
Ear001
addikt
válasz
RoryBreaker #17231 üzenetére
Szerintem mindegy. Én a gyári vinyót hagytam alul, és az SSD- tettem felülre, de ha fordítva lenne, azt is meg tudnám indokolni. Eleinte nagyon figyeltem mennyivel lesz melegebb a merevlemez üzemi hőmérséklete, de talán egy foknyit, szóval hőguta nem lesz, akárhogy is rakod.
-
buci30
addikt
válasz
RoryBreaker #17230 üzenetére
Neked a kijelzőt is feleleszti?
Mert ha azt felelesztem akkor elfogadja a csatlakozást lattom a jelszó kérést s beírom a jelszót stb belép.
De ugye ha nem vok otthon es alvoba van a gép akkor a kijelző kivan kapcsolva -
buci30
addikt
válasz
RoryBreaker #17228 üzenetére
Hogy ébreszt a TeamViewer akkor telefonról?
-
RoryBreaker
aktív tag
Közben kiderült, hogy a Mocha WOL nem ébresztette fel a gépet, csak helyi hálón.
De turkáltam egy kicsit a routeremben és megoldódott. De így már a teamviewer is képes persze ébreszteni... -
Ear001
addikt
válasz
RoryBreaker #17222 üzenetére
A szétszerelés nálam gond nélkül ment, az összeszerelés nagyobb figyelmet igényel, hogy minden tényleg a helyére pattanjon-kattanjon, mert én jártam úgy, hogy a közepén elfogyott a hely a visszaszereléshez.
Odafigyeléssel nem lesz gond.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
claire78 #17225 üzenetére
Megmondom őszintén, én kb 1 hete használom. Szóval sajnos nem tudok sok mindent mondani róla. Nekem megtartja a felbontást. De én mondjuk úgy kapcsolódok, hogy kapcsolódva vagyok mind2 gépen lévő klienssel a teamviewer-es accountomhoz. Bár nem tudom ez befolyásolja e a dolgokat.
Gondolom a beállításokat nézted, szóval nem tudom miért csinálhatja. Jelszókérést, nem gondolnám, hogy ki lehet kapcsolni. Szerintem kell hozzá, de ezt sem tudom biztosra, nem foglalkoztam túl sokat a dologgal, lehet azért sem, mert működik nekem, ahogy szeretném. Csak a Wake on LAN-al voltam problémában, de az is megoldódott. -
claire78
senior tag
válasz
RoryBreaker #17218 üzenetére
Amikor csatlakozok a Teamviewer-rel átvált egy sokkal kisebb felbontásra..
Ekkor újra betudom állítani az 1080p-t, de a következő csatlakozáskor ismét alacsony felbontás fogad.
A jelszó kérését ki lehet kapcsolni? -
buci30
addikt
válasz
RoryBreaker #17219 üzenetére
Ezt ha feldobom a telefonra akkor feltudom ébreszteni a mac-ot bárhonnan ha fut rajta a TeamViewer?
S persze utána kérdezi a jelszót mivel van rajta és akkor utána használhatom a TeamViwer-en keresztűl? -
Ear001
addikt
válasz
RoryBreaker #17220 üzenetére
Csináltam. Nem nagy para, egy sima csavarhúzó is megtenné, de így profibb.
-
RoryBreaker
aktív tag
És lenne egy kérdésem.
Most jött meg a 2. HDD kábelem a szerszámokkal, meg a többi cuccal.Este ha minden igaz nekiállok, beledobom az SSD alá az eredeti 500-as HDD-t.
Az alaplap u alakú fémmel való kicsúsztatásától félek egy kissé. Valaki csinált már ilyet? Remélem nem nagy para.
Köszi!
-
claire78
senior tag
válasz
RoryBreaker #17192 üzenetére
Ha már Teamviewer
ha csatlakozok a host gépen át tudom állítani a felbontást nagyobbra, de hogyan lehet azt beállítani, h ne kelljen minden egyes csatlakozáskor?
-
Xero
nagyúr
Opera is WebKit-re váltott, de ott sincsen built-in flash.
De hangsúlyozom én ezt plugin szemszögből közelítem meg.
Nálam fent kell, hogy legyen az összes major böngészőből egy stable és egy legalább beta verzió, lévén az egyik frontendet ezeken is tesztelem. De mint user, a Safari - Chrome párost tartom hasznosnak. -
Ragnar95
félisten
Anno pont a te tanácsodra váltottam a flash pluginról chrome-ra, mert a flash plugin csomószor pörgette maxon a procit és így belassult a gép, míg a Chrome-al nincs ilyen probléma. Minden másra továbbra is Safarit használok, mert számomra sokkal használhatóbb és jobb, mint a Chrome, de ha flash kell, akkor csak megbyitom a Chrome-ot és nem kell plugint telepítgetnem
-
TheMarci
addikt
válasz
blakey #17209 üzenetére
Pont tegnapelőtt cseréltem le a chromeot ff-re, mert pár oldalnál már botrányosan lassú volt, pl urbanista.blog.hu, vagy cultofmac.com-ot amikor megnyitottam, elkezdte rögtön pörgetni a cpu-t 100%-on, és 5-6mp-ig semmit nem lehetett kezdeni az oldallal, ellenben ff alatt minden ok. Pedig nagyon szerettem a chromeot, de egyre többször volt nagyon lassú, vagy nagyon ette a cpu-t..
-
Xero
nagyúr
válasz
blakey #17209 üzenetére
Én nem erőltetek semmit, de a tény attól még tény. A Flash plugin pocsékol, a Chrome pedig kiváló eszköz arra, hogy ha szükség van rá elővegyük csak erre.
A többit pedig nem kommentálom, csak mosolygok. Ha így vélekedsz, akkor ott a Chromium, igaz pont a lényegét veszíti el, hiszen nincsen built-in flash plugin.
-
Xero
nagyúr
válasz
blakey #17207 üzenetére
Még mindig nem érted látom.
A Firefox a Gecko motornak köszönhetően lassabb és pontatlanabb. Semmi köze a látogatott oldalakhoz. So simple.A Chrome fenntartásának pedig pont az lenne a lényege, hogy a Safariban ne legyen flash és ne egye meg feleslegesen az erőforrásokat.
-
blakey
titán
De értettem, de a safari miatt telepített dolgok már elég a firefox-nak, hogy pontatlanabb? - ezzel nem értek egyet, valószínűleg, sőt biztos, hogy más oldalakat nézünk ezért fordulhat elő, hogy pl. neked nem megfelelő, nagyon sok dolog van ami a safarinak gondot okoz, igaz fordítva is jelen van, szóval nekem ez a kettő pont ideális és kiegészítik egymást.
-
Xero
nagyúr
válasz
blakey #17205 üzenetére
Nem fogtad a lényeget. A Chrome beépített flash pluginnel érkezik, így elég azt indítani ha flash tartalmat akarunk megjeleníteni. Nem kell system wide plugint telepíteni, és így nem fogja a többi böngészőbe beágyazni magát, ezzel erőforrást zabálva.
Az pedig, hogy a Chrome-Safari hasonló, az tény, bár ott is vannak eltérések a némileg másmilyen fork branch-nek köszönhetően. Ezzel szemben a Firefox a maga Gecko motorjával nagyon nem ugyan az. Lassabb is, pontatlanabb is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged