- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balli
őstag
Létezik az, hogy nincs külön OS X topic
Kicsit off elnéézést:
Apple ID-ban szeretném megváltoztazni az emaill címemet, mert az már nem él. Viszont amire cserélném, az visszaállítási email címként lett megadva, és ezért egy hibaüzenet jön fel, hogy erre nem lehet cserélni. Visszaállítási címet nem találtam hol lehetne megváltoztatni... mi a megoldás? -
Xmodule
őstag
most nezem hogy amugy total rosz topikba irtam. bocsi.
-
buci30
addikt
Van a MAC-en az a "DASHBOARD" lap azt ellehet tüntetni kikapcsolni?
Mert én nem használom azokat a widgeteket úgyseSzerk: Megvan
-
Xmodule
őstag
ITT svedben. Aksija jo 160ciklus van benne kijelzo hiba es karc mentes az elado szerint. holnap megyek erte. meglatjuk. remelem oszinte volt es nem feleslegesen autozok le 150km-t csak oda. az 1680x1050 meg matt kijelzo tuti. mondjuk ez a felbontas nekem a minumum ilyen van most a t500as thinkpadomba is. no majd holnap kiderul. van valami teszt amit igy le lehet futtatni a gepen? van valami apple hw teszt ugy emlekszem. ezelott egy c2d mbp13 asom volt meg egy imac i3 21" -esem. imacnek fele kepernyo sargas volt meg volt egy par pixel hiba. mbp13 semmi gond. szoval most jol megnezem ne legyen semmi hibaja. azt irja van egy kisebb karc rajta fedlapon hatul alul de nem veszes. azt esetleg lehet valahogy tesztelni hogy mind a ket vga jo e benne rendesen? intel/nvidia.
-
Xmodule
őstag
köszi. ez igy szerintetek meg er e 144.000ft ot?
15" MacBook Pro model A1286,
Mid-2010
Core i5
4GB RAM
128GB SSD
töltö
1680x1050 matt kijelzökepek alapjan szep megkimelt allapotban van.
igazabol eddig csak egy fenyes 13 as mbp volt nekem. sosem lattam meg matt mbp t. roszabb mint a fenyes vagy jobb?
-
xedos
addikt
válasz
Xmodule #17589 üzenetére
Ha jól emlékszem a fehér keretű, az vagy matt vagy nagyobb felbontású változat!
By default, this model has a 15.4" color widescreen LED-backlit TFT active-matrix "glossy" display with a 1440 by 900 native resolution. However, it also was available via custom configuration with a "high-resolution glossy" 1680x1050 display and a "high-resolution antiglare" 1680x1050 display for an additional US$100 and US$150, respectively.
-
Xmodule
őstag
kineztem most ket mbp 15 i5el mid 2010 de egyiknek feher/szurkes a kijelzö keret masiknal meg fekete. ez miert van?
-
-
-
válasz
n.andras74 #17584 üzenetére
Közben be volt dugva, a gép működött? Lenyomtál vmi spéci kombót amivel kikapcsoltad.
Túl vizes volt a rongy, beázott. Ventillátor, rizs, türelem, aztán holnap próbáld meg újra.
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #17583 üzenetére
Hupp ez elég furán íródott a telefonon:-) Szóva takarítás után nedvesen áttöröltem a billentyűzetet és most nem látja a mac mini...Mi lehet a gond?
-
n.andras74
aktív tag
vezetékes apple bill. nem láttom mióta letöröltem...mi lehet a gond? Vizes lett vagy beragadt, de akkor is látni kellene a minin?
-
Balli
őstag
Olvastam, hogy több megoldás is van Win emulálására/telepítésére Win programok futtatására. Én csupán egy játék (Civilization V) futtatása miatt keresem a legjobb megoldást, melyiket ajánljátok ami a legegyszerűbb és legstabilabb?
-
válasz
hengelhof #17575 üzenetére
Nem ismerem ami neked van. Viszont az IPC-1 pöpec kis töltő. Van benne sima töltés, kisütés, regenerálás funkció. Évek óta megvan, és nagyon elégedett vagyok. Mutatja, hogy éppen mennyi a kapocsfeszültség, hogy mekkora áramerősséggel tölti/süti ki, a töltési időt is figyelembevéve megmutatja az aksi kapacitását (miliAmper/óra)
---
Az openelec-et próbálta már valaki rászuszakolni ATV-re? Első generációson is működhet USB-ről?
-
madgie
titán
válasz
bLaCkDoGoNe #17576 üzenetére
Hopsz, akkor nemszótam
-
Nekem van egy ilyen töltőm. Szinte minden aksimat rossznak titulál, bármit csinálok vele, és nem is hajlandó tölteni.
A "rossz" aksikat felteszem tölteni egy mezei fali töltőre. Az vígan feltölti, én meg utána vidáman használom.Az IPC egy termékvonal, vagy valami specifikáció?
-
válasz
AncsaAltea #17566 üzenetére
Ha elérted a limitet, valahol az itunes-on belül a store account beállításainál lehet resetelni, és megint társítani az eszközöket.(Most nincs elöttem az imac, nem tudom pontosan hol, de majd este megírom, ha addig nem kapsz pontosabb infót)
-
AncsaAltea
újonc
Sziasztok, koszonom a segitseget, a My Cloud nyert es mar rendeles alatt van.
Megint egy szoke nos kerdes, egy Appel id-vel vasarolot applikaciokat, 5 eszkozre lehet letolteni.
Kaptam egy uj telefont es nem tudom szinkronizalni, mert nem enged tobbet. De van olyan, amelyik mar nincs hasznalatban, tudom modositani vagy nem?
Koszi -
-
Azért nem mind1. Mivel a hálózatos merevlemezt (NAS), a belső hálózaton minden eszköze eléri, fgüggetlenül attól, hogy éppen megy-e a mac, vagy nem. A géphez kötött (USB-s) külső merevlemezt csak akkor érd el, ha be van kapcsolva a gép.
-
blakey
titán
válasz
AncsaAltea #17560 üzenetére
Pedig az átállás egyszerűbb mint gondolnád.
Semmi extra, gyakorlatilag amit előtte használtál azt itt is használhatod és ahogy előttem írták, a My Cloud a WD saját felhője, semmi köze au iCloudhoz, azt a felhőt használod amelyiket szeretnéd. Külső merevlemezből meg azt veszed amelyiket szeretnéd, szintén.
-
Ragnar95
félisten
válasz
AncsaAltea #17560 üzenetére
A MyCloudnak semmi köze az iCloudhoz, hiszen az iCloud az Apple rendszere, amihez külső eszköz nem fér hozzá. A WD MyCloud gyakorlatilag egy NAS, tehát helyi hálózaton keresztül bármelyik eszközödről eléred az azon a vinyón található tartalmakat.
A MyBook pedig valóban egy sima külső vinyó.
Azt döntsd el,h kell-e neked a hálózati elérés, hiszen ez az egyetlen különbség a két modell között. -
AncsaAltea
újonc
Sziasztok
Orulok hogy vegre talaltam egy hasznalhato forumot, ami aktiv is.
A segitsgeteket szeretnem kerni. Egy honapja hasznalok Mac, Iphon, Ipad gepeket es alkalmazasokat, es hat a windows utan nem egyszeru az atallas.
Most amiben a kernem a segitsget, az hogy kulso hardot kene vegyek a gepekhez, de mivel 3 gep van es sok egyeb eszkoz is igy nem egyszeru.
Amit talaltam az WD My Cloud 4 TB ami ha jol ertem az Icloudon keresztul, mindent ment automatikusan, Jol ertem?
Vagy WD My Book, ami egy kulso merev lemeznek tunik.
Tipek, otletek? Mivel jarok jobban?
Bocsanat, a nagyon bena kerdesert, es a jovobben a tobbi bena kerdesert, de napok ota csak a hasznalati utmutatokat olvasom, es mar Macundorom van. Nem tudom mikor ertem meg, es vilagosodik meg az elmem, de turelmes vagyok azt hiszem.Elore is koszonom a segitseget.
Nem vagyok "szoke" de lehet hogy ez olyan kerdes.Ancsa
-
gulylali
csendes tag
Ezt a gépet láttam egy áruházban,legalább fél éve ki van rakva.
Apple iMac Core i5 21,5" 2,70GHz 8GB 1TB (MD093D/A)
- 21.5 - Intel Core i5 Quad core- 2.7 GHZ alap órajel- 3.2 GHz turbo boost- 8GB/1600 DDR-3 RAM- 1 TB-os merevlemez- NVIDIA GTX 640M 512MB - FaceTime HD kamera- OS X Mountain Lion .
Szerintetek adhatok-e érte 250-et mivel 2012-es tipus? -
kenny123
addikt
válasz
blakey #17555 üzenetére
5-7k majd esetleg. Csak tetszenek azok a régi imachoz járó billentyűzetek, mint ez pl.
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Tudnátok némi támpontot adni, hol tudnék vásárolni Apple billentyűzetet? Nem feltétlenül kell eredeti, csak ékezetek legyenek, meg működjön.
Köszi
-
gulylali
csendes tag
Ezt a gépet láttam egy áruházban,legalább fél éve ki van rakva.
Apple iMac Core i5 21,5" 2,70GHz 8GB 1TB (MD093D/A)
- 21.5 - Intel Core i5 Quad core- 2.7 GHZ alap órajel- 3.2 GHz turbo boost- 8GB/1600 DDR-3 RAM- 1 TB-os merevlemez- NVIDIA GTX 640M 512MB - FaceTime HD kamera- OS X Mountain Lion .
250-et szerintetek adhatok-e érte? -
Gordiann
őstag
válasz
megema #17550 üzenetére
Pixelmator
Érdemes akciózás esetén vásárolni, elég nagy a támogatottsága, egész kis közösség gyűlt össze a PS-el szembenállva. Én meg vagyok vele elégedve. Vannak hozzá tutorialok is, elég sok, több helyen is.De általánosan ajánlom ezt az oldalt: alternativeto.net (ha alternatívát keresel)
-
megema
őstag
válasz
Ragnar95 #17549 üzenetére
Én is ebben reménykedem, mert amúgy imádom a gépet...
Ha nem napi használatban jelentkező dolog lenne, akkor nem izgatna. De sajnos az.
Amúgy ma akadt be nekem először a letöltési csík a dock-on.
----
Kiszúrtam magamnak az App Store-ban ezt az iDraw nevezetű progit. Használható Photoshop alternatíva? Esetleg más javaslat ilyesmi összegért? Túl sok dolgot nem kéne tudnia, de mondjuk a layerek, a szabad alakítás (torzítás, döntés, stb.) és a PSD támogatás kellene.
-
Totheground
addikt
-
megema
őstag
Nektek se megy a szoftverfrissítés? 1012-es hibát dob az App Store, ha az Updates fülre kattintok.
(#17546) Totheground: Remek.
(#17547) Ragnar95: Ma olvastam én is, de sajnos jelentős változás nem történt. Érzek javulást, de közel sem olyan mértékben, ahogy kellene. Full HD TV-re kirakva láthatóan gyorsabbak és simábbak az animációk. Launchpad megnyitási animációja 2-szer akadt meg félúton az utóbbi napokban, 4 soros mappa (Egyebek) megnyitása továbbra is lassú. Ha nyitvahagyom, akkor maga a Launchpad is lassan nyílik meg. Egyebekről írtam a napokban.
-
-
Balli
őstag
Ez alapján minimális különbség van az Iris Pro (107.) és az GT750M (99.)között, ami a drágább 21.5" iMAC-ban megtalálható. Kicsivel gyorsabb a proci is... jól gondolom, hogy az olcsóbbat jobban megéri megvenni?
-
Pontosan meyikbe? Az hordozható gépek eleve PCIe buszos SSD-vel szereltek, iMac esetén pedig fusion drive-al szerelt példányt kell rendelni.
Otthon nem álnék neki, mert sanszos a garivesztés
-
Balli
őstag
válasz
trisztan94 #17538 üzenetére
Koszi szepen!
Igy mondta, hogy a HDD es RAM is osztodik.. ez utobbire tobbszor ra is kerdeztem, es ertelmetlenkedtem hogy ennek semmi ertelme... de mindegy is lenyeg hogy csak HDD azaz particiót kell megosztani, ez jó hír már megijedtem.
Ezek után rákérdeznék, hogy SSD-t az új modellekben (slim) tényleg nem lehet utólag bele tenni? Ha mégis annak mennyi a költsége? Réginél ugye ha kivettük a DVD meghajtót annak a helyére bele lehetett tenni. 1TB HDD nekem lényegtelen, mert NAS-t használok tárolásra. -
Balli
őstag
Sziasztok, voltam egy iSTLYE boltban, ahol azt mondta ez eladó, hogy az O SX rendszer mellé van több módszer is, hogy felrakjunk egy Win-t egy iMAC-re. Viszont mindegyik megoldás, csak úgy működik, hogy a RAM-ot lefelezi telepítéskor (vagy lehet választani mekkora hányadot szeretnék) és egyik része az egyik másik pedig a másik operációs rendszerhez fog tartozni, függetlenül attól hogy pl. csak éppen az egyiket akarom csak használni, vagy pl. a win-t mondjuk csak nagy ritkán használnám mégis az O SX innentől kezdve csak fele RAM-on működne... ez komoly? elég furán hangzik.... tudnátok megerősíteni vagy cáfolni?
-
Monjon le az összes h.264/mp4 codec szabványosító társaság. Annyi variánsa van mint csillag az égen.
Szóval a gondom az, hogy a turbo-h.264 USB kulcsom (ha jól láttam) csak AVC-s (mpeg4 part10) codec-el készült mp4-et hajlandó konvertálni. Az ATV szépen megeszi, de lett egy asztali DVD, ami szintén megeszi az mp4-et, de az AVC-t már nem. Van közös nevező? Lehet olyan MP4 fájlt gyártani ami nem AVC, de megeszi az ATV is? Melyik programmal? A legtöbb csak h.264 codec-et emleget, a profile verziót nem mutatja.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
gzbotii #17533 üzenetére
Abban igazuk van a többieknek, hogy ha valami gáz van az egyből kiderül, és cserélik is mint a kisangyal, ha pedig nincs probléma akkor nem is lesz vele. Ősszel lesz 3 éves az i4s-em talán az aksi gyengébb mint új korában de soha semmi bajom nem volt vele. Több mint 1 évig használtam MacMini-t is, HDD-SSD cserével teljes megelégedéssel. 1év iPad 4 után váltottam iPad Air-re de csak mert minimális befektetéssel tudtam cserélni.
-
biker
nagyúr
válasz
gzbotii #17531 üzenetére
Én sem tapsikolok, hogy minden szar androidos telefon 2 év garival jön, az iphone meg egy évvel, de ez van. Vétel előtt el lehet dönteni, kell vagy sem.
Nekem eddig egy gépem romlott el, vétel után 1 nappal, a többi mind az idők végeztéig mentek.De olyat meg más nem csinál, hogy akárcsak 2-3 éves gépekre visszahívás akcióban komplett alaplapot cserél mondjuk, vagy gariban cseréli a burkolatot, csak mert hajszál repedés van rajta
egy asus/lenovo/akárminél úgy elhajtanak a repedt házaddal mint a magzatvizet a szülőszobán. hidd el...
-
-
biker
nagyúr
válasz
Fr3eWar #17528 üzenetére
Azért számolni ugye tudsz? 250USD az nálam rohadt messze van a 100k-tól
és a jelzett laptop sem Atomos, igaz?
Akkor miről beszélünk????Azt mondták itt, a 250USD-s atomos netbook használható
én meg azt, hogy nem. ennyi.erre felhoztál példának 100k-s asust. sok értelme volt.
igen, az elmúlt fél évben kényszerből használtam asusos ir 32xxU gépet, horror, ehhez képest az atomos ennek a negyedét tudja
-
Fr3eWar
őstag
Azért mert te nem vagy átlagfelhasználó még nem kell lefikázni a 100K és az alatti laptopokat.
Sok ismerősöm van aki irodai alkalmazásokat böngészőt és skype-ot használ 100K-s Asus és egyéb gépekkel, és lehet hogy elégedettebb vele mint te a macbookoddal.Csak a saját családomból édesanyám mikor meglátta a 13-mas retina macbook pro-m nem jött lázba, konstatálta hogy szebbek talán a színei de sokkal kisebb a képe, nem cserélné el rá a saját alap 2magos 4giga ddr3-mas 500gb hdd-s gépét.
-
-
kelzsoca
félisten
válasz
Totheground #17524 üzenetére
Viszont a mininél 47e a +2 év garancia, és ha az alaplap döglik be, ennyiért vagy drágábban lehetne bele szerezni másikat.
-
biker
nagyúr
válasz
gzbotii #17516 üzenetére
Te jól vagy?
"Csak az a durva, AppleCare araert mar lehet venni egy masik laptopot."
350-400e Ft a gép, 65-70e az AC, mit veszel belőle? egy tesco gazdaságos szart se.
Nekem megéri, hogy 3 év gari legyen rá, mert bármi megdöglik, alaplap csere kb a MBA és a rMBP esetén. -
-
kelzsoca
félisten
Ha már szóba került az AppleCare Protection, nem tudjátok véletlenül, hogy ezen szolgáltatás itthon is elérhető?
Helyszíni javítás: kérheted, hogy egy technikus kiszálljon a gép működési helyére
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Totheground #17514 üzenetére
Csak az a durva, AppleCare araert mar lehet venni egy masik laptopot.
Most neztem utanna, a romaniai hivatalos reseller (iStyle) 2 ev garanciat ad ra...mivel a roman torvenyek szerint, koteles minden IT cuccra mindenki 2 ev garanciat vallaljon.
Amugy, mennyire gyakori a meghibasodas? Joval alacsonyabb a rata mint mas gyartoknal (magyaran az Apple ezen a teren is kiemelkedik)?
-
biker
nagyúr
válasz
trisztan94 #17513 üzenetére
Azt is nezd meg, milyen szolgaltatast kapsz egy acer 3 eves gari javitas eseten, meg mi ac-vel
-
Totheground
addikt
válasz
trisztan94 #17513 üzenetére
Mert csak.
De tényleg, ezt tényként el kell fogadni (vagy nem), teljesen felesleges a miértjét boncolgatni.
Egyébként valszeg pont azért, mert a gép ára miatt az emberek általában simán kifizetik az AC-t is. -
trisztan94
őstag
válasz
gzbotii #17511 üzenetére
Amúgy ezt valaki elmagyarázhatná nekem.
Egy legalább 300, de akár 1 millió forintos gépre miért csak 1 év garancia áll, miért kell fizetnem plusz két évért circa 70ezret?
Dell üzletiekre alapból 2 vagy 3 évet adnak, azok is minőségi cuccok.
Egyszerűen nem tudom felfogni...
-
blakey
titán
-
válasz
Fr3eWar #17502 üzenetére
Jogosultságok rendben? Van hozzáférése a "Download" mappához? Nem csak a hálózati megosztásnak, hanem magának a NAS-nak?
gzbotii
A bill. kiosztás mind1? Merthogy német amazon sanszos, hogy német kiosztással árulja. Ugyanakkor az Amazon elég "nagy név", nem valószínű, hogy átvernek. -
gzbotii
nagyúr
Sziasztok, ujra.
Nemetben lenne esedekes nyar kozeben MacBook Air vasarlas, kerdes, hogy Amazonrol vagy Apple hivatalos boltbol eri e meg jobban. Tudtommal, Apple csak egy ev garanciat ad, de az nemzetkozi. Nalluk viszont meg dragabb is.
Amazon 2 evet, kicsivel olcsobb, viszont gariztatas eseten kell kuldozgetni..Szerintetek? Esetleg tapasztalatok?
-
válasz
RoryBreaker #17500 üzenetére
Vajon a Mac topik lakói ezt honnan tudnák?
Amúgy milyen fájlrendszer, hogyan van megosztva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest