Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
Proci85
senior tag
Sziasztok!
Kezdő linuxosként lenne néhány problémám:s
Szóval helyzet a következő:
az utóbbi 2 évben jópárX nekirugaszkodtam már a linuxnak, de bizonyos hibák..sikerteleségek miatt mindig elment tőle a kedvem:-/
felbuzdulásomat kezdtem az első UHU-val, sajnos nem vált be, aztán az rc2 sem..akkoriban a p1-es gépemen sorra meg-megfagyott, haverom 1700-es cerkáján is. Egy időre megint vissza win..de csak érdekelt a dolog..leszedtem a Mandrake 10.0-t, 3cd-s volt, ott meg a gépemmel voltak gondjai..hang alapból nem jött ki, meg nem is emléxem már, jópár dolog volt ami ismét elvette a kedvem. Hónapokkal után ismét felbátorodva felraktam a Suse 8.1 Prof-ot (kernel:2.4.19), nagyon nem foglalkoztam vele, de most h ismét elkapott ez a ''na próbáljuk meg hátha'' láz...de persze adódtak problémák...ebben szeretném a segítségeteket kérni, hátha most kitartóbb leszek...a wint 5.éve használom, ismerem mint a tenyerem, sorra szinte mindet, jelenleg win2k fut gépemen is, szerveremen is, és jó lenne linuxra váltani..főleg a szerver miatt, ehhez sok sok input kell majd még
Szal szeretném teljes egészén kiváltan/leváltani a win-t, ehhez alternatív programokra lenne szükségem, így pl.
-mint az msn..amire jelenleg aMSN-t használok bár elég fapadosnak nézem, a kopette nem tud kapcsolódni vmi oknál fogva:-/
-Van egy furcsaság az ablakok eszköztára körül böngészés közben, de olykor máshol is, pl a Yast ablakában. Próbáltam 2 képet készíteni:
http://proci.myip.hu/linux/csik.jpg
http://proci.myip.hu/linux/csik2.jpg
ha leviszem tálcára majd vissze áltban elmúlik de vmikor csk viszsajön..zavaró:s
Egy inteles alaplapról van szó, cele 566-os procibval, 256SD, integrált vidi & hangrai amiket fajinul felismert és meglepően fürgén műxik az egész rendszer
-a Pixie képnézegetővel ha bemegyek egy mappába, vmiért nem látok bizonyos képeket...kiterjesztés mindél jpg, de ez mintha ott se lenne :Győr (06) jan.15_10.jpg
Esetleg egy alternatív képnézegető? nem tudom ti mit hazsnáltok?
-egy jó dc kliensre is szükségem lenne..tudom goggle.com meg linux.lap.hu de szeretném ha ti ajánlanátok..amit kipróbáltatok..tényleg korrekten működik..nem szívesen kísérleteznék egy olyan rendszerben amit még magam sem látok át teljesen.
-Célirányosan milyen olvasni valót ajánlanátok, sajnos technikusi & nyelvvizsga készülés mellett ha lehet feleslegesen nem olvasnék, csak azt amit nagy mértékben előrébb visz.
-Van Mustek GSmart mini2 típusú kis digit.fény.gépem, ehhez próbáltam direvrt...''képletöltő'' progit keresni, nem sok sikerrel:-/ pedig fontos lenne
-a mercury tv kártyához feltettem a zappingot, indításnál egy darabig tölt homokóra minden ilyen megvan..aztán eltűnik a tálcáról.
-Mail programból a Kmail a legjobb? win alatt The Bat-ot használtam....vmi ehhez közeli alternatívának mit ajánlotok?
-Mirc proginak asszem a Kvircet olvastam itt a fórumon..majd megnézem..hm..mi van még(?)
-olyan h tűzfal? van-e értelme linux alatt? Keriot 2.x-t használom win alatt, bár routerben is van hw-s (csak ugye a wines marhaságoknak ez keves:-/)
-Lévén, h német nyelvvizsgára készülök, vmi baromi jó szótárproginak mit mondanátok?
-Webszerkesztésre a BlueFihsre emléxem...más 5let?
-jaj, cd író..van egy LG 52X-es íróm, a ''cd teeremtő'' elindul, de hiányol egy komponenst (?) a 3ból, ettől függetlenül beállításoknál ha belőném az írót..csak olvasóként látja és próbálkozva hozzáadva az ''író'' részhez, nem találja:-/ Persze írni sem tudok így vele
Azt hiszem első körben ennyi, elnézést ha hosszúra siekredett volna, de már nagyon rég bennem voltak ezek a kérdések
Előre is nagyon köszi mindenkinek!
Üdv. Proci
Aktív témák
- Marvel Snap
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gumi és felni topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Asus ROG Strix G614JVR-N4014W SZÁMLÁVAL GARANCIÁVAL
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest