Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-07 20:29:43

LOGOUT.hu

Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2601) Motion_Blur válasza ForRedGlory (#2600) üzenetére


Motion_Blur
félisten

"Miért drágább a Force?

Tulajdonságok:
- Kézzel varrott valódi bőr kormánykerék
- Rozsdamentes acél sebességváltó karok
- Alumínium gáz- és fékpedál"

[ Szerkesztve ]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#2602) oO7


oO7
őstag

Sziasztok!

Végre vége a ZH-knak és egyre közelebb állok ahoz, hogy megvegyem végre a kis DFP-t :)
A kérdésem csak annyi volna, hogy lehet e ezt a kormányt csavarokkal rögzíteni, vagy csak a kis rászorítós megodással lehet ?

És ha lehet csavarokkl rögzíteni, akkor hol találok valami rajzot arról, hogy pontosan hol vannak a csavarlyukak a kormányon és a pedálon ?

(#2603) neilszab válasza oO7 (#2602) üzenetére


neilszab
őstag

Szia,

Csavarokkal nem lehet rögzíteni, viszont meglehetősen erősen fel lehet szorítani az asztalra a két miacsudájával. (távolságuk kábé 20 cenit)

[link]

Mondjuk, ha nagyon heves vagy, akkor le tudod tépni az asztalról, velem is előfordult már, de elég ritkán... Ha csavarozgatni akarsz, akkor házibarkács :))

[ Szerkesztve ]

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#2604) oO7 válasza neilszab (#2603) üzenetére


oO7
őstag

húú köszi a gyors választ :)
és akkor a pedálokat sem lehet rögzíteni csavarokkal? mert valami kis kezdetleges fél-cockpitet csinálnék neki aztán akkor már amennyire tudom bebiztosítanám ;)

(#2605) neilszab válasza oO7 (#2604) üzenetére


neilszab
őstag

Hát figyelj én nem használok nagyon hozzá semmit, és nem nagyon van vele gondom. Ilyen hintázós irodai székben játszom, kormány fel az asztalra, erősen ráfogom, a szék csutkára hátradöntve, a pedálokat rárakom egy cipősdobozra, hogy magassab legyen és nekitámasztom a falnak. Ilyen félig elfekvős pózban játszom, és teljesen pöpec, stabil, pedig még a szék is gurulós :)) :DDD

Ha nagyon maszekul barkácsolni akarsz, akkor bele kell fúrnod itt-ott a kormányba és akkor sztem ugrott a garid. Mondjuk nem nagyon tudunk hibás DFP-ről....

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#2606) oO7 válasza neilszab (#2605) üzenetére


oO7
őstag

nem barkács az nem annyira jáccik nálam :D csak kérdeztem hogy milyen lehetőségek vannak a rögzítésre

(#2607) oO7


oO7
őstag

nah megvettem a DFP-t :) rakni még nem nagyon tudom hova de kipróbáltam és elég duurván erős motorja van... úgyérzem túlzottan is és GT5 -ben szinte semmit nem lehet állítani... valaki pls egy gyorstalpaló használíti útmutatót írjon le nekem hogy milyen beállításokkal kell tolni :)

előre is köszönöm!

(#2608) neilszab válasza oO7 (#2607) üzenetére


neilszab
őstag

hát ha PS-hez használod, akkor sokat nem tudok segíteni neke, PC-én vagy 40 féle dolgot lehet benne állítgatni, szóval pfhúúúú....

De a GT5 miatt nagyon irigyellek, azt nagyon meghajtanám eccer....

ezeket találtam neked:

R3 + Select + right paddle - 900 fokos vagy a 200 fokos üzemmód közti váltás
R3 + Select + left paddle - 2 baloldali LED villanás 100% FFB, 1 villanás 60% FFB (alap:60%)

de lehet, hogy nem jó, nézz utána, vannak ilyen combók a leírásában is sztem..

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#2609) oO7 válasza neilszab (#2608) üzenetére


oO7
őstag

na ezt a 200 fokos dolgot megnézem mer 900 fokkal driftelni (a brutálisan erős ffb-ről nemis beszélve) kb lehetetlen :D Gépen is kipróbáltam LFS-el... egész korrekt drifteket tutam kreálni :D

(#2610) GBartfay


GBartfay
csendes tag

Nem vagyok igazán otthon a kormányok terén, ezért szeretnék egy kis segítséget kérni. Eddig egy kormányom volt/van, de az még egy régi gameport-os Genius (maga idejében azért jónak számított).

Viszont most lesz új gépem, amin majd tudok rendesen játszani, és szeretnék beszerezni egy használható kormányt. (Félreértések elkerülése végett: teljesen amatőr vagyok, nincs szükségem profi kormányokra, pl: G25)

Tehát a lényeg: Melyik kormány ajánljátok 20k-ért?

Előre is köszönöm a segítséget!

(#2611) neilszab válasza GBartfay (#2610) üzenetére


neilszab
őstag

hát figy, a 20 rongy pont az az ár, amiért nem kapsz semmit. 15 körül van a logitech driving force, meg a genius hasonló cuccai, de azokkal úgy olvasom van azért gond itt-ott, olvass utána, gyártók honlapja, netes árlisták, barátod a google ;)

Amúgy meg, BEST BUY: Logitech Driving Force Pro (alias DFP), 22-24 körül, elég nehéz találni már, de van. Használtan kaphatsz 20-ért is. Azt hogy mé jó, már ezerszer megtárgyaltuk itt.

sok sikert

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#2612) oO7


oO7
őstag

nah kipróbáltam a 200 fokos elfordulást... nemtudom ki találta ki és minek de remélem azóta kirúgták :D GT5 új játéknak számít és a 60% FFB csak régi játékoknál alapértelmezett, ott némis segíséget jelentett a erő csökkentése de tehát még mindig konkrétan a GT5 -tel az a problémám, hogy vagy 200 vagy 900 fokos módban használom a kormányt és az nekem semelyik sem tűnt jónak a másik probléma pedig hogy még rommá butítva is baromi erős az FFB (pl egy LFS -hez képest)

Ha más megoldás nincs akkor ha nem adok tápot a kormánynak akkor nem lesz FFB és könnyű lesz tekerni a kormányt ?

(#2613) cselt válasza oO7 (#2612) üzenetére


cselt
senior tag

Ha PC-n játszol, tedd fel a logitech drivert és utánna már kedvedre állítgathatod az FFB erősségét. PS-en nemtom, hogy lehet-e valamit állítani.

(#2614) oO7 válasza cselt (#2613) üzenetére


oO7
őstag

PC-n már kitapasztaltam minden porcikáját a kormánynak :D
Csakhát a PS3 -nak némileg job grafikája van... Viszont hogy egy kicsit magam ellen beszéljek, kipróbálta LFS-ben a 200° -os üzemmódot és végülis driftelésre egész használható... Csak monnyuk szerintem egy 360° -os üzemmód az multifunkcionális lehetne mert nem kell benne túl sokat tekerni szal driftre is lehetne használni viszont mégis elég sokat kell tekerni benne hogy kellően precízen lehessen irányítani az autót

Viszont összegzésként azt tdom mondani a kormányrol hogy nagggyon brutálisan penge :C Kicsit szokatlan a kis PS3 controller után de nagyon ottvan

(#2615) ForRedGlory válasza Motion_Blur (#2601) üzenetére


ForRedGlory
félisten

Megkésve bár, de Kösz a választ :)
Beruháztam egybe, igaz komolyabba: G25. Eddig nem bántam meg, überkirály :D

[ Szerkesztve ]

(#2616) cselt válasza oO7 (#2614) üzenetére


cselt
senior tag

Hát ha te 360°-ban szeretnéd használni, akkor 360-at állítasz be neki. Én speciel most 220°-on használom. Játékvezérlőkbe be tudod állítani, olyan értékre amilyet te szeretnél.

(#2617) oO7 válasza cselt (#2616) üzenetére


oO7
őstag

tegyük hozzá hogy PC-n... de mint mondtam nekem a GT5 -tel van ilyen jellegű problémám

(#2618) SalvadorLynx


SalvadorLynx
aktív tag

Hello! Egy kormány vételén gondolkodom, de nemtudom mennyivel könnyíti meg az irányítást. Jelenleg egy gamepaddal nyomom, és nemtudom 6-7 másodpercnél jobban megközelíteni a legjobbakat. Ez reális különbség a kormány javára, vagy én vagyok béna?

(#2619) SalvadorLynx


SalvadorLynx
aktív tag

Ja, és melyik kormány az amit már érdemes megvenni, minimális belépő szint?
Ami nem törik darabokra, ha kissé idegesen megráncigálom ;]

(#2620) oO7 válasza SalvadorLynx (#2619) üzenetére


oO7
őstag

Bár nem vagyok szakértő de a fórum és saját tapasztalat alapján is a Logitech Driving Force Pro kormányt ajánlom... ez belépő meg haladó szintre is jó :D
A különbség pedig akár lehet is reális. Én még nem tuttam sajos beépíteni a kormányt, tehát még csak néha-néha jáccok vele de egyre jobban megy a kezelése éshát a gamepadnál lényegesen élvezetesebb.

"Ami nem törik darabokra, ha kissé idegesen megráncigálom"
Nem a kormánytól hanem magadtol kell félni, hogy ne szakaggyon ki a kezed az FFB-től :D Én GT5-ben a legkisebbre vettem az FFB-t és még a kormányon is 60% -os erősségűre és még ígyis van mit dolgozni rajta.

(#2621) ForRedGlory válasza SalvadorLynx (#2618) üzenetére


ForRedGlory
félisten

Szerintem attól függ a realitás, hogy milyen a gamepad. Nem mind1 hogy van-e rajta két analog stick, vagy nincs. Mert ha van két analóg stick akkor egyikkel tudsz kanyarodni, másikkal meg gázt adni és fékezni. Ezzel lehet szabályozni is valamilyen szinten a gázadást meg fékezést és kanyarodást, nincs az, ami a billentyűzetnél, hogy vagy 100% kanyarodás vagy 0%.
Az a 6-7 másodperc azért nem mond sokat, mert lehet gyengébb is a beállításod mint másoké. Ha ugyanazzal a beállítással mész 6-7 másodperccel gyengébbet, az szerintem nem reális. Kormánnyal azért (két dual stickes) gamepadnál elég nehéz lenne 6-7 másodperccel jobbat menni alapesetben. Ez tapasztalat. F1-ben olyan 2 másodperccel voltam lassabb Logitech Rumblepaddal a kormányos virtuózoknál. De azóta én is beszereztem egy kormányt.
Szal a 6-7 másodperc akkor realitást, ha M.Scumacher van a vezeték másik végén,és ő tekeri a kormányt. :D

[ Szerkesztve ]

(#2622) ScouserHUN


ScouserHUN
tag

Sziasztok a következő lenna a problémám:

Vettem egy Formula Force EX kormányt, és olyat csinál, hogy jobbra balra akarja rángatni a kormányt az ffb. Ha egy picit sem mozdítom meg és hagyom teljesen középen akkor megy egyenesen, de ahogy elmozdul valamelyik irányba egyszerre átrángatja a másikba és jobbra balra jár az egész.

Bekapcsoltam a center springet a software-ben, akkor nem csinálja ezt, viszont néha a balra kanyaroknál ugrik egyet a kormány, mintha elengedné a motor(ffb) egy pillanatra aztán ujra ráfogna. Nagyon idegesítő.

Szerintetek gyári hiba? Ráadásul 3 hét után már kotyog is egy picit olyan 5-5 fok irányban.

Thx

(#2623) ribarszki


ribarszki
őstag

Most picit megkavarodtam. Szeretnék a latophoz kormányt venni. R-factorral tolom szinte mindig. Szóval akkor most Logitech DFP, vagy Logitech Momo racing??? Mert eddig csak a momo lebegett a szemem előtt és nem is hallottam a DFP-ről. Szóval szerintetek? Árban kb ugyan az a kettő..
Előre is köszönöm!!!
P.S. Mindkettőn USB csatlakozó van?

(#2624) MaTTeS


MaTTeS
senior tag

segitsetek, a héten vettem egy Logitech formula force ex-et és nem tudom szóra birni a force feedbacket szal hogy rázzon a rázokövön, ütközésnél pl race driver grid demoba vagy rfactorba... egyedül a kormány programjába müxik (ufo crash... tudjátok...) szal már mindent probáltam de sehogy se akar játékba rázni a cucc ami márt kezd idegesiteni bár sztem én nem állitottam be vmit :) csak tudnám mit... jah jatek programjába is felvettem a rázást meg ezeket 100%-ra

(#2625) MaTTeS


MaTTeS
senior tag

mind1 már megoldottam

(#2626) IRON STORM válasza ScouserHUN (#2622) üzenetére


IRON STORM
őstag

Nekem is csinált ilyet hogy ugrott a kormány, mintha engedett volna a motor. De nekem az ffb ki van kapcsolva. Visszavittem garba cserélték, ez már nem csinálja.
A kotyogás is eljött az előzőnél is, most az új is kotyog már, de igazából szerintem nincs kihatása (egyelőre) a vezetésre. Csalódtam ebben a kormányban.

Csak a TDi!

(#2627) shaggy


shaggy
aktív tag

sziasztok!

Kormányt keresek mégpedig valami jó mínőségűt aminek a váltója a kormány mögött van mint az F1 autoknak nem ismerem a kormányokat tudnátok segíteni melyiket érdemes?

(#2628) neilszab válasza shaggy (#2627) üzenetére


neilszab
őstag

Na, pont az ilyen típusú kérdésekre nem lehet válaszolni... :(((

Nem ismered a kormányokat? Hát akkor nézz utána picit bakker!!!
ott a google, vagy a boltok, vagy a gyártók honlapjai, vagy olvass vissza a fórumban (nem is kéne sokat) és meglátod, mit ajánlunk itt mindenkinek!

És ha már van némi fogalmad arról, hogy egyáltalán mik vannak a piacon és mik az elvárásaid, akkor gyere vissza értelmes és konkrét kérdéssekkel!!!

Kormányok vannak 5 ezertől 70-ig, sőt félmillióért is találsz, honnan a rákból tudnánk, neked melyik lenne az ideális? :F

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#2629) shaggy válasza neilszab (#2628) üzenetére


shaggy
aktív tag

Elnézést bocsánat hogy mertem kérdezni! :((

(#2630) borsi


borsi
tag

ilyen kormányom van

Valakinek van tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy ez kormány megy-e ps3-al?
A weblap szerint nem, dehát írtátok hogy a DFP meg elvileg nem támogatott PC-n :F

A másik kérdés, előtte ha jól tudom Wingman Force-om volt(piros, talán 4 gombbal váltókar nélkül) Igazándiból azért cseréltem, mert nem találtam elég erősnek a FF-et, de a MOMO-n se vagyok vele elégedett. Driver-ben minden maximumon. Ha esetleg cserélek, van olyan kormány ami "kitöri a kezem"?

nem kérek pirosat, ha kölcsönösen elégedettek vagyunk a biznisszel elég egy köszönöm! :)

(#2631) szacsee válasza borsi (#2630) üzenetére


szacsee
nagyúr

Nemtom, lehet én értem félre, de az FFB-nek nem az a dolga, hogy kitörje a kezed.. :D
A G25-ben 2 motor van ha jól tudom, de drága, viszont asszem mindennel kompatibilis.
Az FFB az én olvasatom szerint azt jelenti, hogy jelzi amikor...rázókőre mész, felúszik a kocsi, megindul a hátulja kanyarban kicsúszáskor (megszünik az ellentartó ellenállás a kormánynál)..
Szóval elvileg nem az a dolga, hogy kitörje a kezed, hanem jelezze, hogy miképp viselkedne egy adott kormány valós helyzetben...persze kompromisszumokkal.
Játékfüggő amúgy, mert pl minden játékban is lehet FFB-t állítani, nálam GTR2-ben fullon élvezhetetlen volt, mivel mindig harcolnom kellett a kormánnyal kocsikázás közben.
Mivel játszol amúgy?

(#2632) borsi válasza szacsee (#2631) üzenetére


borsi
tag

Jó azért nekem sem az öncsonkítás a célom :DDD
Én egy kicsit nagyobb csavaró erőt várok, mondjuk olyat, mintha gokartoznék :K
3-4 éve megvan már ez a kormányom, de szerintem jó ha 150óra van bene. Nem vagyok egy nagy játékos, egyszerre 1 óránál többet nem tudok játszani, mert megunom. Öreg vagyok én már :K Amit toltam rendesen, szerintem nem igazán szimulátorok, inkább arcade. Persze próbálgattam F1-et, meg ennek a túraautó mod-ját, de itt mire megtanultam volna 1 pályát, megőrültem. Nem vagyok 1 türelmes tipus, pedig akkoriban nagyon szerettem volna csatlakozni a PH!-s túraautó csapathoz. Nade ilyen áron :O ;] Tehát maradt az örök kedvenc NFS Porsche Challenge :U , NFS (a most wanted előtti :DDD )TOCA2, TOCA3, mostanában meg a Pro Street(ameddig ki nem találta hogy többé nem indul el :((( ). Csak ugye amikor jönnek ilyen GT5-ök, az ember megőrül, szívesen tolnám ezzel a kormánnyal is, ha lehetne. Persze PS3-am sincs :W
Most egy baleset miatt nem is tudom használni már 2 hónapja, és vagy 3-ig még nem is fogom tudni. Ezért gondoltam egy nagyot, ha nem jó a PS-hez megprószálom eladni

A G25-ben a 2 motor erősebb is talán? Vagy csak precízebb visszajelzést ad? Mert mondjuk jól hangzik, csak az a H kulissza ne lenne..

nem kérek pirosat, ha kölcsönösen elégedettek vagyunk a biznisszel elég egy köszönöm! :)

(#2633) borsi válasza szacsee (#2631) üzenetére


borsi
tag

Belenéztem az adatlapodba, erre biztos tudsz válaszolni: :R
A TDU mennyire szimulátor? C64-n nagy rajongója votam, képek/videók alapján tetszik ez is! :C

[ Szerkesztve ]

nem kérek pirosat, ha kölcsönösen elégedettek vagyunk a biznisszel elég egy köszönöm! :)

(#2634) szacsee válasza borsi (#2633) üzenetére


szacsee
nagyúr

Inkább arcade és sim között félúton, hogy az arcade fan-ok ne pártoljanak el, viszont nem is nfs hogy 300-al be tudj venni egy derékszögű kanyart.
Ofline is jó móka, mivel Hawai útjai 100%-ig le vannak modellezve, és nyugodtan lehet menni a dzsindzsásba is 1000-el.
Nincs korlát, elzárt terület.
Online origi játékkal (4000 Huf) viszont még ennél is jobb, mivel multiban van a móka.
8-an lehetünk max 1 szerverrétegen (layer) és a generált forgalom, de eszméletlen érzés pl mikor haverokkal megyünk 250-el autópályán egymás elött 2-3m-el és kerülgetjük az autókat...
Próbáld ki! ;)

(#2635) borsi válasza szacsee (#2634) üzenetére


borsi
tag

Meggyőztél :R Várnom kell augusztusig, de tuti megveszem. Szerintem a TOCA is ilyesmi keverék, csak az pályán :K

nem kérek pirosat, ha kölcsönösen elégedettek vagyunk a biznisszel elég egy köszönöm! :)

(#2636) ribarszki


ribarszki
őstag

Kérlek, valaki válaszoljon már, hogy Logitech DFP, vagy pedig Logitech Momo racing??? Árban egy a kettő. Mi a különbség? Pc-hez kellene, illetve laptophoz. Köszi!!!!!

(#2637) szacsee válasza ribarszki (#2636) üzenetére


szacsee
nagyúr

DFP!!
Javították a Momo pedálhibát, valamint 900°-os szögelfordulás.. :K

(#2638) Reaper


Reaper
őstag

Üdv!
Van egy elég hülye kérdésem:
adott egy számgép asztal meg egy szék, az asztalon a kormány, én a székben, ez eddig mind idilli, viszont mind az asztalon, mind a széken kerekek vannak, amiket nem lehet levenni, és bizony elég nehéz úgy vezetni, ha nem vagy stabil pozicióban. Mivel tudnám ezeket kiékelni? Valakinek valami ötlet? :DD

(#2639) ForRedGlory válasza Reaper (#2638) üzenetére


ForRedGlory
félisten

Kitöröd a szék lábait, egyszerű :DDD ;] :D

(#2640) Reaper válasza ForRedGlory (#2639) üzenetére


Reaper
őstag

Gondolkoztam rajta, de inkább valami szelidebb megoldás érdekelne :DDD

(#2641) borsi válasza Reaper (#2640) üzenetére


borsi
tag

A kerekesszék kerekeit ki lehet húzni! Csak fogd meg a kereket, és húzd mint állat. Ha kell, vissza is tudod pattintani.

nem kérek pirosat, ha kölcsönösen elégedettek vagyunk a biznisszel elég egy köszönöm! :)

(#2642) Reaper válasza borsi (#2641) üzenetére


Reaper
őstag

Már próbáltam, de ez bele van épülve, meg az asztal is mozog :((( de azért még próbálkozom, köszi a helpet

(#2643) ForRedGlory válasza Reaper (#2640) üzenetére


ForRedGlory
félisten

Mutass már arról a székről képet :)

(#2644) borsi válasza Reaper (#2642) üzenetére


borsi
tag

Menj át a gyúros topikba, annak ki kell jönnie :DDD

nem kérek pirosat, ha kölcsönösen elégedettek vagyunk a biznisszel elég egy köszönöm! :)

(#2645) Reaper válasza borsi (#2644) üzenetére


Reaper
őstag

Na ketten sikerült szétszednünk, de naggyon durva volt, pedig nem vagyunk gizdák :DD

(#2646) borsi válasza Reaper (#2645) üzenetére


borsi
tag

MOMO® Racing Force Feedback Wheel

Valaki nem próbálta véletlenül, megy ez PS3-al?

Azt tudom hogy hivatalosan nem, de hátha valaki kipróbálta már. Nekem sajnos nincs lehetőségem :W

Az emberek egy kis ösztönzéssel csodákra képesek :K Gratula :R

[ Szerkesztve ]

nem kérek pirosat, ha kölcsönösen elégedettek vagyunk a biznisszel elég egy köszönöm! :)

(#2647) ribarszki


ribarszki
őstag

Még egy kérdésem lenne, előre is bocsánat :) A Logitech DFP kormánya tökéletesen jó PC-re is, vagy csak konzolokra? Vagyis PC-re jobb a DFP mint a MOMO... Ha jól értem az eddigieket. Bocsánat az értetlenkedésért.. :)

(#2648) aphra2 válasza ribarszki (#2647) üzenetére


aphra2
aktív tag

Jó PC-re, és jobb mint a MOMO.

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#2649) VIBO


VIBO
őstag

hi

vkinek vmi yo beállítása momo ffb-hez DIRT alá?
mee eléggé cinkül lehet vezérelni a dolgokat.
:R

S21 Ultra, Buds Pro, WatchActive 2, MK7 GTI, Zenbook i7

(#2650) Talib válasza VIBO (#2649) üzenetére


Talib
tag

Nekem a DIRT nem jött be kormánnyal :( Billentyűzettel jobban megy

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.