Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49438) FistXL


FistXL
aktív tag

Sziasztok! Megjártam a Hitspace-t, rövid beszámoló.

Eladónak mondom, nem keverni, hanem hallgatni akarok zenét. 100k maximum, annál többet nem szánok rá, kellene még kábel is, meg szivacs is alá. Kérdezi a helyiség méretét, ~18nm, viszont alacsony belmagassággal, 2m, ráadásul tetőtérben is van, így még kisebb. Rögtön szól, hogy a 8" felejtős, csak brummogást fogok hallani. A hallgatószoba jól volt kialakítva akusztikailag, így meg is jegyezte az eladó, hogy otthon valószínűleg több basszust fogok hallani ennél (egyébként igaza is volt). Rendben, neki is álltam hallgatni az 5" monitorokat.

M-Audio BX8 D3 nem volt, még bemutatódarab sem, így nem tudtam meghallgatni.

Először a Tannoy Reveal 502-es jött az M-Audio BX5 D3 ellen. Már akkor kértem, hogy a BX5 felejtős, mikor az első 10 másodpercben állította be mindkettő hangerejét ugyanarra a szintre, annyira nem tetszett. Tompa magas, kopogós basszus.
Jött a Mackie MR524. Ez már sokkal jobb volt, mint a BX5, szebb magas, kellemesebb mély, viszont még mindig jobban tetszett a Tannoy a csilingelő magasaival, a terével és a kellemes, de határozott basszussal, és a tisztaságával.
Ezután kértem a Presonus Eris E5-öt (nem az XT, az nem volt), valami hihetetlen gagyi basszusa volt, sőt, szinte nem volt. Azonnal ment vissza a polcra.
Következő versenyző az Adam Audio T5V volt, ez már egészen jó volt, de a Tannoy még mindig jobb volt nála egy fél fokkal.
Végül, de nem utolsó sorban a JBL LSR305P. Talán ennek volt a Tannoy után a legjobb hangja, magas, közép, minden jó volt, a basszus még egy picit erősebb is, viszont sokkal keményebb. Zenéhez nagyon jó volt, de ahogy egy film részletet indítottam el rajta, rögtön kibújt a szög a zsákból, a tere egyenlő volt a nullával. Valamint ez tényleg nagyon szubjektív, de rettentően gagyin nézett ki élőben.

Végül a Tannoy 502-es lett. Megjegyezte az eladó még a hallgatás előtt, hogy ennek picit nagyobb az alapzaja, mint a konkurenciának, a bemutatóteremben tényleg nagyon hangos volt, 2-3 méterről is hallatszódott, viszont azt kell, hogy mondjam, hogy itthon maximum 1 méterig hallom, ott is már nagyon halkan, a gép hangosabb nála a 2db HDD-vel. Aki fél méterről hallgatja, annak tényleg nem ajánlom a Tannoyt, ott már zavaró lehet a sziszegése. A legkisebb alapzajt a Presonus produkálta egyébként. Bár lehet, hogy pont olyat fogtam ki, ami kevésbé sziszeg. Ez volt az utolsó 2db a Tannoyból raktáron, viszont az egyiket már visszavitte egyszer valaki, azzal a gonddal, hogy túl nagy az alapzaj. Itt-ott volt rajta 1-2 kézlenyomat, az eladó megtörölte, így teljesen olyan, mintha új lenne. Pontosan ugyanannyi az alapzaja a kibontottnak, mint az újnak. Egyébként az új hátulja ugyanazon a hangerőn jobban melegszik, ez nem tudom mitől van. A szivacs is kicsit máshogyan áll bennük: kibontott új. Hangra viszont ugyanaz mindkettő. Alaplapi nyöszörgőről hallgatom, de eszméletlenül jól szól. Nem értem, hogy hogyan tudtam ilyen rossz hangminőséggel Just Cause 3-azni, az előző bögreszettemmel. Tavasszal veszek hozzá egy DAC-et. Vettem még két szivacsot alá. Jelenleg így néz ki, ez még nem a végleges hely :) Ja igen, az eladó adott 2% engedményt a bontottra, kb fedezte a kábel árát.

Úgyhogy ennyi, úgy érzem a költségvetésemből kihoztam a maximumot. Én alaplapiról hajtva is elégedett vagyok már vele. Még egy kérdés: az eladó megjegyezte, hogy ne hallgassam huzamosabb ideig nagy hangerőn, mert először csak túlmelegedés miatt kikapcsol, azután a membrán is károsodhat. A hangerő felénél eddig nem mertem hangosabbra venni, mert így is kegyetlenül kileng a membrán egy basszusosabb számnál, ahogyan az ablak is :B.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.