Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21151) subaruwrc válasza MPowerPH (#21149) üzenetére


subaruwrc
félisten

énis így számoltam de 4g felett nagyon hamar elkezd nagyon sokat kérni + uncorehoz. több teszt kell hogy találjak esetleg jobb szorzót amivel kevesebb is elég neki.

a teszten majd használhatjuk a ramjaimat. 2000 c8 alapból :D

(#21152) MPowerPH válasza Qru (#21150) üzenetére


MPowerPH
félisten

Azon s filózta, de az 1866@ CL9 nem kecsegtetett jó tuningpotenciállal. Vagy Mushkin 1600@CL6 lesz, vagy G.Skill Trident 2000@CL9.

subaruwrc: No igen, ott nem lesznek ramproblémák. :))

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#21153) subaruwrc válasza MPowerPH (#21152) üzenetére


subaruwrc
félisten

nem, főleg hogy 2160 c7 superpi 8m stabilak 1.72v -tal :D

(#21154) Qru válasza MPowerPH (#21152) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Elég a CL9 is köznapi használatra. Ha nem, már pedig tudom nálad nem ez a cél, akkor G.Skill, az tuti jó. Horesz beszívta de az sérült kit volt ugye. Noha a Mushkinról is jókat olvastam...

#nincsbennetarcsi

(#21155) Sefi84


Sefi84
senior tag

1,35V a max mi?
Ha én mondom akkor hülye vagyok ha más akkor már nem is olyan sok az 1,39V, mert többet is lehet (1,5V) tesztre ez érdekes! :F

Házi-mozi mindenek felett!!! :)

(#21156) szacsee válasza Sefi84 (#21155) üzenetére


szacsee
nagyúr

OK, akkor csak saját felelősségre tolhatod ameddig akarod. Itt találsz pár dolgot. Fentebb hangoztattuk, hogy nem azért szólunk rád, mert nem tetszik az arcod, csupán 1-2 feszt soknak találtunk.
Subaru, Zé, vagy bárki akinek van ideje és türelme elmagyarázza majd, hogy miképp változik a hő, felvett áram a feszültség függvényében... de ecceü fizika:
Ha növeled a feszültséget, akkor hő keletkezik (QPI/VTT-nél legalábbis nem lesz hűvösebb a proci), némely vezető anyagnak hő hatására megnő az ellenállása, ami által megnő a felvett áramerősség igénye is. (de gondolom ezt fizika órán tanultad, máskülönben nem itt csapkolódnál). Bim-nek, nekem, és még másoknak VÍZHŰTÉSE van érted ezt?
Tudod, amikor nálad 90°C + a proci nálam alúlról nyaldossa a 60°C-ot. Így már kezd homályosodni a kép. Subaru gondolom 300g-os hűtővel nyomja lassú fordulatú ventivel... ezt gondolom sejted, mivel több rangos eseményen is jelen volt, ezért azt sejtem, hogy minimum 1Kg-os hűtő és 2 erősebb venti + a mosfeteken / északi hídon is lehet... eseetleg serverveniti.
Az ajánlás szerint 1,35V a max, ha ide nekiállunk postolgatni, hogy nyugodtan mehet 2V is neki, ha nincs a Vdimm és a QPI/VTT közt 0,5V és a manusnak behal a gépe, akkor joggal hibáztat minket. Az, hogy subaruwrc és BMW fórumtárs kipróbál ezt-azt, szerintem a topik nagy részének a véleménye nem fog változni, mivel Ők mernek kockáztatni... de mi ezt nem ajánljuk. Ha pedig idővel kiderülne, hogy nyugodtan adható neki 1,5V is akár, akkor sem érte anyagi kár a felhasználót... max lelámázza a többi fórumozót.
Jómagam az i7-et alkalmazásokra és játékokra használom, oda bőven elég az 1,35V, ha kell az 1,36 még azt is be lehet kockáztatni (Qru esete pl, ahol 1,34-nél fagyi van a következő beállítható érték 1,36V biosban... droppol valószínűleg a lap ezért Ő azon használja).
Ha viszont arra vettél I7-et, hogy villogj vele, tedd nyugodtan, lelked rajta... max átküldünk az Extreme Tuning topikba hogy ott folytasd, ha feltünési viszketegségben szenvedsz... de ott már nem lennél annyira majjer csávó. ;]
Na már kezded kapizsgálni, vagy leírja novellában többféle szinonímával, hogy NEM kötekedni akarunk, de a Te fenti HSZ-od nálam kicsit kötekedésnek tünt! :F

(#21157) MPowerPH válasza subaruwrc (#21153) üzenetére


MPowerPH
félisten

No igen. Nézem ezeket a ramokat, hát szvsz brutális. :D

Don't Tread On Me

(#21158) subaruwrc válasza MPowerPH (#21157) üzenetére


subaruwrc
félisten

jólenne már kihajtani őket, hogy tényleg mit tudnak, sajna a procim nem alkalmas rá pedig azért vadásztam ilyen fpo-t mert elvileg ennek erős az imcje. hát a ramokhoz nem eléggé, vagy még én vagyok láma hozzá és valami visszafogja. de majd a prociddal megnézzük, subzeroba 4300 4400 körül csak megy az uncore, ott meg már van tér a ramokkal játszani.
( 2200 c7 ) :D

Sefi84
igen, és most boldog vagy hogy ezt így kiemelted, megint 0 topikhoz kötődő szakmai tartalommal? emiatt ezután sem fog senki rád hallgatni, mert már eljátszottad az elején azzal hogy jöttél arcoskodni és utána számonkértél nálad talán pöppet tapasztaltabb embereket i7 tuning szinten ( és itt nem magamra gondolok hanem akik 1 éve ittvannak ) hogy miért nem esnek seggre a ,,bátorságod,, láttán. sajnos ez így lesz, ameddig nem változtatsz picit a hozzáállásodon addig senki nem lesz elismerő veled szemben.
ez sem kötekedés akart lenni de másképp nem kapsz a fejedhez
peace

(#21159) Shkiz0


Shkiz0
nagyúr

Nem teljesen idevág, de itt nagyobb a látogatottság mint a lapom topicjában.
Szóval mióta kicseréltem a Kingmaxokat Mushkinra azóta (vagyis szerintem azóta mert pontosan nem tudom, csak nemrég vettem észre) nem veszi vissza a lap a cpu órajelét idle-ben.
Biosban nem történt semmi módosítás, csak ram ki ram be, és az időzítések kézi megadása. Elsőnek azt hittem hogy oprendszer hiba ezért visszatettem egy korábbi mentést, ahol még tuti működött. Nem oldotta meg.
Szóval most tanácstalan vagyok. Próbáljak egy def biost majd kézzel megint megadni mindent vagy mi?
De igazából kétlem hogy az megoldaná, minden esetre elég érdekes a dolog.

[ Szerkesztve ]

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#21160) subaruwrc válasza Shkiz0 (#21159) üzenetére


subaruwrc
félisten

szerintem állítsd be megint kézzel és ments rá mégegyszer. sok köze nincs a kettőnek egymáshoz szóval furcsa de nem lehet h nincs teljesen idleben a gép?

(#21161) keIdor válasza MPowerPH (#21147) üzenetére


keIdor
titán

Hajrá...:D

Kíváncsi leszek meddig juttok.

[ Szerkesztve ]

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#21162) subaruwrc válasza keIdor (#21161) üzenetére


subaruwrc
félisten

lassacskán esedékes lesz a teszt, valamikor a szóbelim után-

(#21163) Shkiz0 válasza subaruwrc (#21160) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Nem hinném.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#21164) szacsee válasza Shkiz0 (#21163) üzenetére


szacsee
nagyúr

EIST be van kapcsolva?
Nem nézlek lámának, csak velem is előfordult már, hogy a fától nem láttam az erdőt. :B
Azt kipróbálhatnád még esetleg, hogy kikapcsolod save, restart, megint bios engedélyezed, save és restart hátha valami beragadt bios bug.
Ha ez sem akkor lehet én kipróbálnék egy elemkivevős cmos reset-et... meghülyült giga lapoknál ez szokott segíteni. Asus-nál is segíthet (akkor a tuti, ha az idő visszaáll alapra elvileg).

(#21165) Shkiz0 válasza szacsee (#21164) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Biosban tuti nem túrkáltam, de este kipróbálok majd mindent.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#21166) Sefi84 válasza subaruwrc (#21158) üzenetére


Sefi84
senior tag

ameddig nem változtatsz picit a hozzáállásodon addig senki nem lesz elismerő veled szemben.
ez sem kötekedés akart lenni de másképp nem kapsz a fejedhez
peace

Ok, de min változtassak?
Azzal mi volt a baj, hogy közzé tettem két eredményt amire kíváncsi lettem volna az itt több éve trónoló emberkéktől, hogy jó-e vagy állítsak még valamit vagy mi a f..sz legyen?!
Erre az volt a válasz, hogy én megint csak arcoskodom és megint eszetlenül tuningolok amikor mások csillapítanak a gép étvágyán (ez téged sem érdekelt volna)!!!
Ennyi történt és erre persze, hogy begurul az ember!
BMW kollégával ezt meg tudtuk kultúráltan beszélni és nem kioktatóan segített, csak mások próbálják modortalanul elmagyarázni a dolgokat amit már egyébként is tudok!

Veled sincs semmi bajom meg mással sem, csak próbálnak megint elmagyarázni dolgokat amit szerintem nem kérdeztem! (persze nem baszogatásból én ezt értem)
Amit viszont kérdeztem arra soha nem kaptam választ egy-két kivétellel!!!

igen, és most boldog vagy hogy ezt így kiemelted

Erről most nem is beszélnék, mint egy 5 éves gyerek úgy viselkedsz ez nem egy tuning bajnokhoz való hozzászólás!
Én akkor lennék boldog ha nem csinálná senki itt a fesztivált feleslegesen, én eddig senkinek nem adtam rossz tanácsot és nem arcoskodtam, mint azt itt sokan mondják!
Max az irigység szól belőlük és mindenki magából indul ki, akinek meg nem inge nem veszi magára! :R

Meddig érdemes elmenni egy Mugen2-vel Uncore téren max egy tesztig 1.4V vagy 1,45V?
Ezt már sokallom egy kicsit és nem kérek garanciát erre persze csak kérdem?!
Válaszod előre is köszönöm!!! :R
Csak, hogy nem legyen üres fecsegés az egész hozzászólás!!!

[ Szerkesztve ]

Házi-mozi mindenek felett!!! :)

(#21167) Shkiz0 válasza Shkiz0 (#21165) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Na bios defaultra állítás nem segített, EIST C1E kikapcsolás, majd win boot majd visszakapcsolás és boot sem jött be. Most teljesen tanácstalan vagyok, hogy miért nem veszi vissza a szórzót amikor nincs mit csinálni a procinak.
Próbáltam már 1 rammal is 2-vel is de akkor se veszi vissza.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#21168) MPowerPH válasza subaruwrc (#21162) üzenetére


MPowerPH
félisten

Jaja, én egyenlőre melózgatok itthon, meg a hó végi vizsgáimra tanulok, de ahogy mondja subaru, a vizsgái után nekem mindenképpen fel kell mennem Bp.-re, és akkor már úgy megyek, hogy viszem magammal a cumót is.

Don't Tread On Me

(#21169) AirBooms válasza Shkiz0 (#21167) üzenetére


AirBooms
addikt

Látom, még hirdeted a ramjaidat, tehát megvannak. Szerintem semmi közük a problémához, de próbáld ki velük újra... Hátha...
Amúgy nekem a Mushkinokkal működött a szorzóvisszavétel...

Ja és jó hír! Működnek a G.Skill Tridentjeim! Azt hiszem, ma csoda történt. Szó szerint! Mind a három modul remekül megy! :K
Jöhet a tuning az R2E-vel! :DDD

(#21170) Shkiz0 válasza AirBooms (#21169) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Nem hirdetem, elment már mind a 3 de elvileg ma indult vissza egy mert a srác azt mondta hogy még az alap időzítéseket se tudja nála gyári feszen, és a memtest belefagy. Igaz nálam az utolsó percig tökéletesen működött mind a 3 tri üzemmódban alulfeszelve az i7 miatt, és aki elvitt 2x1-et az is megelégedéssel használja. Mondjuk szerintem van benne egy kis sumákság de ez más tészta, ha érdekel írj privit és kifejtem.
De hogy ON is legyek. Nekem is megoldódott a probléma.
Valamiért átállítódott az energiagazdálkodás séma a winben, és emiatt nem vette vissza a szorzót. Bár kíváncsi lennék melyik program bírálta felül, mert mostanság semmi ilyen nem lett feltéve.
De a lényeg hogy megoldódott, most már tökéletesen megy.
A mushkinaiddal meg nincs semmi gond, mennek mint az állom. :R

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#21171) AirBooms válasza Shkiz0 (#21170) üzenetére


AirBooms
addikt

Na azért! Tudtam, én, hogy a szerett kis Mushkinjaimmal nem lehet gond! Közben meg rájöttem, hogy bár király ramok ezek a G.Skillek, de azonkívűl, hogy 0,05 V-tal kisebb feszen tudják a CL7-et, tulajdonképpen nem vagyok velük elölrébb! Szóval szerintem jól jártál velük! ;)
Amúgy egészen pontosan, mi állítódott el a win7-ben? Ez engem is érdekel. Lehet, hogy köze van ahhoz, hogy a CPU-Z nálam is folyamatosan 4200 MHz-et mutat? (Bár az Everest pl. azt írja, hogy visszaveszi a szorzót...).

(#21172) Shkiz0 válasza AirBooms (#21171) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Vezérlőpult-> Rendszer és biztonság -> Energiagazdálkodási lehetőségek -> és ott az energiaséma beállítások.
A kiegyensúlyozott helyett a teljesítmény centrikusra állt át.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#21173) ATtIs_80 válasza Sefi84 (#21166) üzenetére


ATtIs_80
tag

Korábban nekem is Mugen 2 hűtötte a procimat, de csak ősszel és télen, a kellően hűvös szobában mertem tesztelgetni (mert velem is volt, hogy elborított a harciköd és csak tuningolni akartam, kitesztelni, hogy mit bír a gép, de be kellett látnom, hogy ehhez egy léghűtésnél komolyabb cucc kell. :DDD ) Én még télen sem mertem a QPI/VTT-t és a Vcore-t 1,42V fölé vinni. Elég sok hőt termel már ilyenkor a proci, még rövidtávon is. Ha tényleg olyan jó a procid, mint ahogy mondják a többiek, akkor én bizony vigyáznék rá! ;)
Vízhűtésen gondolkoztál már?

(#21174) Sefi84 válasza ATtIs_80 (#21173) üzenetére


Sefi84
senior tag

Én még biosba a QPI/VVT 1,4V se adtam neki, max a lap droppolt fel annyira amikor a 4 mag maxon ment teszt alatt, én 1,37V adtam neki biosba max eddig, de azt is csak tesztre és nem 24/7-re és ahogy mondják és amit te írtál meg amit tapasztaltam nem is fog többet kapni amíg nem lesz víz alatt! A Vcore az még bírná az 1,45V-ig kb., de még annyit az se kapott, mert 1,41V mellett 4500Mhz-en ment és följebb én sem próbáltam még!!!
Gondolkoztam vízen csak nem tudom melyik lenne jó ami meg is hűti és nem csak 10-20fok különbség van közte meg a mugen2 között, a tapasztalatokat szívesen várom :)
Csak a procira kell másra nem!!!

Ja és ha valakit megbántottam amióta itt leledzem akkor most elnézést kérek mindenkitő utólag isl!!! :R

[ Szerkesztve ]

Házi-mozi mindenek felett!!! :)

(#21175) Shkiz0 válasza Sefi84 (#21174) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Gondolkoztam vízen csak nem tudom melyik lenne jó ami meg is hűti és nem csak 10-20fok különbség van közte meg a mugen2 között, a tapasztalatokat szívesen várom

Azért legyél már tisztában a számokkal :) Még egy core2-nél is tisztes eredmény egy 20 fokos eltérés, nem hogy egy i7-nél.
Nem tudom mit vársz, hogy majd a vízzel csak 10 fokos lesz?
Azért a fizika törvényeit figyelembe véve, ha tud a rendszer egy szobahő +2-3 fokot az már geci jó.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#21176) subaruwrc válasza Sefi84 (#21166) üzenetére


subaruwrc
félisten

Ok, de min változtassak?

sztem már rájöttél te, nem fogok idézni.

Erről most nem is beszélnék, mint egy 5 éves gyerek úgy viselkedsz ez nem egy tuning bajnokhoz való hozzászólás!

szerintem ennek semmi köze a hobbimhoz, ha bélyeget gyűjtenék, akkor is így fogalmaztam volna.

Meddig érdemes elmenni egy Mugen2-vel Uncore téren max egy tesztig 1.4V vagy 1,45V?

alapvető szabály, a meddig érdemes elmenni kérdésre válaszként, hogy ameddig értelmes mértékben skálázódik az adott órajel. én ezt mindig betartom és eddig nem is öltem meg semmit fesz túlküldés miatt.
most pl az én procim uncoreja 1.45v-tal tudja kb a maxot, 1.5v-tal nem megy értékelhetően többet. szóval ha mondjuk 0.01v + ra megy 4-5mhz többletet ott már meg kell állni.

1.45v-tól nem valószínű hogy baja lesz, de mondjuk ne linx-szeld.

(#21177) AirBooms válasza Shkiz0 (#21172) üzenetére


AirBooms
addikt

:R

(#21178) AirBooms


AirBooms
addikt

Na újabb rejtély... :Y

Próbálok tesztelni, de a LinX-től mindig merevre fagy a képernyő a 16. másodpercben. Mindig ekkor. Minden beállításon, még tuning nélkül is, alapon. A kurzor nem mozog, kékképernyő nincs, csak merevre fagyás. A ramokat teszteltem Memtest-el DOS alatt, minden OK, de a biztonság kedvéért jó magas időzítést állítottam be. De ha AUTO-ra rakom őket, akkor is ez van. Mindig a 16. másdopercben.
Mi a búbánat ez? :F :Y

(#21179) subaruwrc válasza AirBooms (#21178) üzenetére


subaruwrc
félisten

lehet szoftver bug. küldj rá egy winrart 1000mb-ig elsőnek hogy a ramok tényleg bírják e.

(#21180) AirBooms válasza subaruwrc (#21179) üzenetére


AirBooms
addikt

Ok, megnézem - de úgy néz ki az IBT az fut simán... :U

(#21181) AirBooms válasza AirBooms (#21180) üzenetére


AirBooms
addikt

1500 MB-ig futott a winrar, de nincs hiba, s mondom, IBT fut. A LinX is futott még pénteken, amikor még csak 2x2 GB-t látott az alaplap... :U

(#21182) subaruwrc válasza AirBooms (#21180) üzenetére


subaruwrc
félisten

akkor linx bug.

apropó linx , nyomattam ma énis egyet, a frissen kinevezett mindennapos beállításon.

3460 cpu 1730 7 7 7 21 1t ram 3633 uncore
1.216v 1.66v 1.335v
linx 64bit all ram 20 pass

(#21183) AirBooms válasza subaruwrc (#21182) üzenetére


AirBooms
addikt

Hehe, nem hiszem el...
Letöltöttem újra a 0.6.4-et, s azt indítottam el. Na ezzel gyönyörűen megy... A már a gépemen lévő 0.6.4-gyel nem. Úgyhogy azt radíroztam... :K :DDD
Csupa rejtély a gépem az utóbbi napokban... :Y

(#21184) subaruwrc válasza AirBooms (#21183) üzenetére


subaruwrc
félisten

a szoftver amit szídni lehet ugye :DDD

(#21185) Sefi84 válasza Shkiz0 (#21175) üzenetére


Sefi84
senior tag

Nem tudom azért írtam, hogy várom a tapasztalatokat, mert fogalmam sincs mennyinek kéne lennie vízzel :N Mugennel tudom :))
191X21=4013Mhz Vcore 1.25V 3822Mhz Uncore 1.33V mellett Idle 44-47 fok Load játék 70-72 fok ehhez mértem milyen a víz PL?
Aki tud értékeket az írjon köszi!!! :R

subaruwrc: köszönöm a választ :R

[ Szerkesztve ]

Házi-mozi mindenek felett!!! :)

(#21186) Qru válasza Sefi84 (#21185) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Kb terhleve lenne olyan meleg mint most üresjáratban.

#nincsbennetarcsi

(#21187) DigitXT válasza Qru (#21186) üzenetére


DigitXT
félisten

Azért ahhoz elég komoly víz kellene szvsz.
(44 fokos procimag full loadnál? 28 fokban?)

(#21188) Qru válasza DigitXT (#21187) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Hát nem is egy Corsair H50-re gondoltam. Ha már lúd... :D

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#21189) MPowerPH válasza DigitXT (#21187) üzenetére


MPowerPH
félisten

Csak egy jó blokk, egy erős pumpa, és egy bitang nagy radi kérdése az egész. :DDD

Én most a nagy meleg alkalmával elhatároztam, hogy szépen lassan elkezdem beszerezni a vizezéshez szükséges elemeket... Szemezek egy Laing D5-ös szivattyúval, ahhoz kellene valami olyan radit szerezni, ami a 830-as Stacker bal oldalára rögzíthető, és ki is tölti azt a helyet. Rá egy 22cm-es venti, azt csókolom.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#21190) #97544192 válasza Qru (#21188) üzenetére


#97544192
törölt tag

lol, milyen víz kéne ahhoz? lehetetlen, hogy 28c-ba 44c legyen load. mo-ra 2 pro-m van 9 ventivel, és ennek a közelében sem vagyok. :)

(#21191) DigitXT válasza MPowerPH (#21189) üzenetére


DigitXT
félisten

Csak nehogy pofáraesés legyen vége a nagy elvárásoknak.:N A levegő és a procimagok között azért van néhány hőlépcső, amiket teljesen nem lehet kiküszöbölni. Irreálisnak érzem a 16 fokos dT-vel való dobálózást full load mellett, és az ennek ellensúlyozására felhozott gagyi H50-et (ami sok léghűtőnél is gyengébb). De ne legyen igazam: építsetek ilyen vizet, és számoljatok be róla...;)

(#21192) MPowerPH válasza DigitXT (#21191) üzenetére


MPowerPH
félisten

A 16C-s dT-t én is annak tartom, de ilyen melegben nagyon kijön a vízhűtés erőssége, télen ez annyira nem is észrevehető. A mostani Cf-re nem vennék vízhűtést, és jelenleg nem akarok váltani. GTX480 rev.2 -re talán érdemes lesz beruházni, és arra már érdemes lesz blokkot is venni. Addig biztos nem lépek. :N

Don't Tread On Me

(#21193) DigitXT válasza MPowerPH (#21192) üzenetére


DigitXT
félisten

ilyen melegben nagyon kijön a vízhűtés erőssége
Persze, nem rossz az, pláne, hogy kvázi néma.:DDD

Amúgy jól megláttad a(z egyik) problémát: a blokkok
pl. nem olcsók, és eléggé megkötik az ember kezét,
mert a használt piaci értékük már jóval alacsonyabb.

Én viszont inkább gyári vizes 480-ast vennék, bár ha
jobban belegondolok, akkor már 485-öt: ha kijönne...

(#21194) Sefi84


Sefi84
senior tag

Ezt próbálta már valaki?
Árban egész jó, de ki tudja milyen a teljesítménye?! :F

Házi-mozi mindenek felett!!! :)

(#21195) #97544192 válasza Sefi84 (#21194) üzenetére


#97544192
törölt tag

I. szabály: egybevízhűtést soha. (esetleg corsair h50, de azt sem i7hez...)

(#21196) AirBooms


AirBooms
addikt

Na, elkezdtem csesztetni az R2E-t... Hát hogy mekkorát droppol ez a lap!!!
Én még ilyet nem éltem. A Vcore biosban beállítva 1,2500-re, terhelés alatt felmegy 1,27-1,28 V-ra!!! Most 1,225-re állítottam, így ment 1,244-1,250-ön. A QPI fesz pont a fordítottja... Biosban 1,300 V, terhelés alatt (de idle-ben is) 1,24-1,26V. A többi feszt viszont példásan tartja! Az LLC persze Enableden van...
Amúgy szeretem... :K

[ Szerkesztve ]

(#21197) DigitXT válasza Sefi84 (#21194) üzenetére


DigitXT
félisten

Mint egy léghűtésé. Jó esetben. (De amúgy a vízhűtés topikban
kellene érdeklődj ezzel kapcsolatban. Arra ne számíts, hogy így
27K-ból megfelelő hűtést fogsz kapni a procidra. Ha most csúcs
közeli léghűtésed van, akkor mélyebben a zsebedbe kell nyúlni,
hogy azt jelentősen "leverd". Egy ilyen egybeszett arra nem jó.)

AirBooms: az szerintem nem drop (felfelé?), hanem túlzott LLC.

[ Szerkesztve ]

(#21198) AirBooms válasza DigitXT (#21197) üzenetére


AirBooms
addikt

Azt mondod, kapcsoljam ki, hátha úgy jobb lesz? Amúgy az LLC csak a Vcore-ra hat, vagy a többi feszre is (pl. qpi/vtt)?

(#21199) #97544192 válasza DigitXT (#21197) üzenetére


#97544192
törölt tag

egyébként ezt én sem értem, az alaplap hogy adhat több feszültséget? az én x58-extremem csak dropol, mondjuk ezt a lapot alapból kidobnám ha valaki adna egy asus p6td deluxe-t :D és a drop az tényleg csak le felé van, ez HIGH VOLTAGE!!! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#21200) AirBooms válasza #97544192 (#21199) üzenetére


AirBooms
addikt

Ez az első ilyen felülfeszelős lapom... :U
Kikapcsoltam az LLC-t, hát így viszont tényleg droppol, nem kicsit. EZ még rosszabb. Akkor alulfeszelem... A QPI-vel meg úgysem játszom sokat... A többi feszültséget viszont nagyon szépen tartja. Azért nem ezt várnám egy 16+3+3 fázisú tuninglaptól... :U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.