Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21951) Ombi5


Ombi5
őstag

udv..
Most ezekkel a beallitasokkal hasznalom, mit lenne meg ertelme valtoztatnom,h stabilabb legyen szerintetek?
21 szorzo
Speedstep Tech: disabled (ez mi lenne? )
BCLK : 190
dram 1523 Mhz (1600 mhz ramok cl 7)
UCLK: 3237 mhz (ezen erdemes e emelni, ha igen mit valtoztassak melle)
QPI Link: Ezt nemtudom mire rakjam
Cpu pll: 1.8v
QPI/Dram 1.33125 v
Ram: 1.66v
Load line: enabled

(#21952) HSM válasza Primal (#21950) üzenetére


HSM
félisten

Először a hűtőt kellene ellenőrizni, megfelelően van-e felszerelve, felfekszik-e rendesen, megy-e rajta a venti, átmelegszik-e rendesen. A hőfokot a realtemp-nevű programmal nézd. [link]
Az 1 év gari az egy év gari, ezen kár elkezdeni gondolkodni.... :P
Az Inteles 3 évet dobozos procival, és számlával és egy Intelnél kitöltött RMA kérelemmel lehet érvényesíteni, nevesítve az okot, hogy a kereskedőd lenyúlt 2 évet a gariból.

(#21953) Sefi84 válasza Ombi5 (#21951) üzenetére


Sefi84
senior tag

Miért nem stabil?
Mert ezzel kellene kezdeni ha kérdezel valami, hogy leírod mi a baj!
Ha meg stabil így akkor használd egészséggel, ha meg tuningolni szeretnél akkor meg azt írd, ne pedig azt, hogy "mit lenne meg ertelme valtoztatnom,h stabilabb legyen szerintetek?"
Ráadásul az a helyesírásod borzasztó!

Ha jó látom 4000Mhz a cél?!
191x21=4000Mhz
191x8=1528Mhz memó mellé 1.65v
Uncore meg a duplája legyen nincs értelme magasabban járatni nem nyersz vele semmit 3056!!!
Cpu pll az jó 1.8V
QPI pedig egy kicsit soknak találom, de ez proci függő, de szvsz lejjebb veheted 1.28V környékére, nem fog melegedni annyira.

A nagy kérdés mennyit kap a Vcore magyarul a proci maga, mert azt nem sikerült mellékelned és hogy egyáltalán milyen prociról van szó esetleg 920 D0 vagy mi a fajtája! Ehhez kb 1.2-1.4V kell 4000Mhz-het a prociknak ez persze megint egyéni és változó!

[ Szerkesztve ]

Házi-mozi mindenek felett!!! :)

(#21954) Sárpac válasza Primal (#21950) üzenetére


Sárpac
nagyúr

A hűtésed környékén néznék szét legelőször. pl megy e ventillátor felfexik-e rendesen?Amúgy milyen hűtés?

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#21955) AirBooms válasza Sefi84 (#21953) üzenetére


AirBooms
addikt

Nálad nem csak a helyesírás borzasztó, de a fogalmazás is. Amúgy nincs több gond a helyesírásával, mint nálad, épp úgy nem használod a vesszőket a mondat taglalására, mint ő. Egyszerűen csak ékezetek nélkül ír, ezzel pl. én is így vagyok, ha telefonról netezek és írok ide a PH-ra (neki is biztosan megvan rá az oka). Ő viszont legalább nem nagyarccal írt, mint ahogy te teszed gyakran...

Amúgy óvatosan a tanácsokkal! Egyrészt te is nagyon kezdő vagy, és rengeteg butaságot csinálsz, másrészt nem biztos, hogy a te ajánlásaid megállják a helyüket nála. Ugyanis sok mindent figyelmen kívűl hagytál.

(#21956) Qru válasza katt777 (#21947) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az nem visszaosztás. Csak alacsonyabb ram szorzót használsz. Ne a max szorzóhoz mérd a visszaosztást. Ha a bclk kétszeresénél tudnál kisebb ram órajelet állítani az lenne visszaosztás.

mod:

ADAM1337: Én DS-t vennék ha ma kéne procuhűtőt venni. Az i7-emen is jól ment odaverte a TRU-t, meg haver AMD-jén is (igaz az nem kihívás neki :D).

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#21957) Qru válasza Primal (#21950) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az 1 év gari az 1 év gari, tehát ha júni 20-ig szól(t) akkor következő év júni 20-ig tart(ott). Ha meg dobozos verziód van arra gyárilag 3 év gari jár. Menj vissza és borítsd rájuk az asztalt.

mod:

Ombi5:

Hogy érted hogy stabilabb? Így fagyogat vagy magasabb órajelet szeretnél elérni?

Speedstep Tech: Ez üresjáratban visszaveszi a proci szorzót.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#21958) katt777 válasza HSM (#21948) üzenetére


katt777
félisten

Az okfejtésed ott hibás, hogy minden annyit ér, amennyire hülyére lehet venni az embereket, erre találták ki a marketinget. :) Szoc.-nak volt egy nagy előnye, ti. hogy 20-40 évre készült, amit megvettél (mert nem kényszerítettek szar alkatrészekkel a kidobására 2-3 év alatt), és a költségét fizetted meg, nem a tőke extraprofitját (azaz el nem végzett munkát). De hát azt anno mégiscsak az emberekért találták ki, ma meg csak ezzel kábítanak, tök mindegy, hogy politika, v. üzlet. Na, megváltottuk a világot, én befejezem, mielőtt kirúgnak offolásért. :R

Simán beférne a lapomba alulra egy dupla VGA. :P (Főleg a HAF932-ben. :) ) Én nyertem. :DDD Amúgy Galaxy (asszem) már csinált 1 slotosat az új nV karikból. Azt azért megnézném, hogy egy 5870CF mellé milyen PhysX kari kellene, hogy ne fogja vissza a grafikus teljesítményt. Bár lenne mivel letesztelnem! :Y :D Miért lenne ez marhaság? Az ember már csak kíváncsi, és akkor azt is igazolni lehetne, hogy tuningolni kell a 920-at, főleg az általad is használt, szerény 1680x1050-es felbontásba. :R

Primal: A kiállítás dátumától származó, pontosan X évig tart a garancia. Vsz. azért adták vissza a procidat, hogy biztosan kifuss az időből. Ez esetben remélem, megtartottad a papírokat, mert csak így tudod igazolni, hogy már a gar. lejárta előtt visszavitted a procit, és ők hibáztak, amikor hibátlannak mondták. Jut eszembe, láttad, hogy tesztelték? (Pl. egy LinX benchmarkkal alapon gyári hűtővel sem mehet nagyon 70°C fölé.) Mert a kérésedre be kellett volna mutatniuk.

Fogyvédelemhez menj el (rögtön ott kellett volna kezdeni), ott megmondják, pontosan mit tegyél és mondj (pl. hogy hivatkozz a gar időre, + hogy neked a fogyvédelemnél mit mondtak), aztán ha nem esik le nekik az 5 fillér, hivatkozz arra, hogy KERMI vizsgálatot fogsz kérni, ők is tudják, hogy az nem olcsó, és nekik kell fizetniük. Ha még mindig nem cserélnek, marad a fv. eljárás, esetleg a KERMI vizsgálat. Ha tényleg rossz a proci.

Gyártói gar-ral tudsz vmit kezdeni, de az hosszú és költséges. Kereskedők szeretnek saját zsebre dolgozni, pl. ha náluk cserélteted a procit, ők máris érvényesítik a gar-t, és nyertek ingyen egy újat. Esetleg forgalmazónál még próbálkozhatsz a jún 1-i dátumra hivatkozva, oda is jogod van fordulni.

Ha a proci jó, és a hűtést tetted fel rosszul (amihez többször egymás után nagy bénaság kellene), akkor persze nem mész semmire, a vizsgálat az üzletet fogja igazolni.

Qru: No de a szorzót visszaosztom, ez szimpla matek. :U

Ombi5: Valami vagy stabil, vagy nem. Ha már stabil, nem lehet stabilabb, csak az instabilnál, akkor viszont eleve rosszak a beállítások. ;)

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#21959) Sefi84 válasza AirBooms (#21955) üzenetére


Sefi84
senior tag

Jó lenne ha leszállnál rólam, mert már nagyon idegesítő vagy!
Teljesen jó tanácsokat adtam neki!
És ez a kezdő dolog ez már nagyon idegesítő, sosem voltam kezdő csak eltértek a véleményeink, egyébként meg nem veled beszélgettem!!!
A kezdő csak bekapcsolja a gépet amit vett a boltba és nem nyúl a bios-hoz, ő sem kezdő, csak nem írta meg mi a probléma, én meg végképp nem vagyok kezdő!
Nem lehet sehova írnom semmit, hogy te ne szólj bele a dolgokba és ne szapulj engem!
Egyébként meg mindenkihez szólt és senki nem segített neki, te is csak engem tudsz csesztetni és nem tudsz semmihez hozzászólni érdemben, te vagy az igazi kezdő, mert mindenkibe csak belekötni tudsz, de segíteni senkinek sem.

Házi-mozi mindenek felett!!! :)

(#21960) Sárpac válasza Sefi84 (#21959) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Ne csodálkozz rajta tudod Ő Katt rád katt!:DDD
Részemről már megfogadtam, csak olyannak segítek aki veszi a fáradságot és kitölti az adatlapján a konfigurációs részt.:)

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#21961) katt777 válasza Sárpac (#21960) üzenetére


katt777
félisten

Kikérem magamnak a visszaélést a nevemmel! :(( :DDD

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#21962) v-paci válasza v-paci (#21945) üzenetére


v-paci
aktív tag

Erre valakinek ötlete? A procival lehet gond, vagy az alaplappal? Van még bármilyen diagnosztikai szoftver, amivel meg tudom nézni, hogy mivel lehet probléma, anélkül, hogy szétszedném...

"Mi kalandvágyból itthon maradtunk."

(#21963) Primal


Primal
csendes tag

A garancia ügyben most írtam fogyasztóvédelemnek hogy tudnak e tanácsot adni mit tegyek ha nem tudok meg egyezni a bolttal , bár nem hiszem hogy kockáztatnának egy fogyasztóvédelmi ellenőrzést bár ha így átvertek lehet még azt is be vállalnák , meg egyenlőre nem írtam bolt nevet fogyasztóvédelemnek , hátha tudok a bolttal beszélni , a papír hogy volt náluk javításon a processzor én meg nem tudtam hogy abból kéne nekem is másolat , náluk maradt mert azért cserébe kaptam vissza a gépemet , csak hogy az átvételi elismervény amit aláírtam hogy be vették javításra a gépet kell hogy legyen nyoma meg tanukkal is tudom igazolni hogy én a garancia lejárta előtt be vittem az akkor hibás processzort amit ők jónak mondtak , mert többen el kísértek , remélem jutok valamire a bolttal , és kösz mindenkitől a segítséget.

Ui:
A proci hűtője teljesen jól van rá rakva nem mozog és a pasztából is épp annyi van rajta amennyi kell , a processzor meg tuti hibás mert előző alaplapon is ugyan ez volt a hibája igaz annál az alaplapnál be szart a hő érzékelő , de egy zsír új alaplapban is ugyan azokat a hibákat produkálta. amikor ez a hiba történt géppel nem volt előtte babrálva a hűtő vagyis ugyan úgy volt mint előtte mint mikor semmi baja nem volt procinak.

[ Szerkesztve ]

(#21964) SzlobiG válasza Primal (#21963) üzenetére


SzlobiG
félisten

Pedig én is a hűtő körül szimatolnék hiba után, esetleg próbáld ki egy ismerősnél az a biztos más környezetbe. A fogyasztóvédelemnek meg hiába írsz ha lejárt az 1 év gari.:U

(#21965) HSM válasza Primal (#21963) üzenetére


HSM
félisten

Ezt nem igazán értem, hogy tud a lapon beszarni a hőmérő, és ezért félremérni a procit. :F A biztos módszer amit leírtam, realtemp-el amit kiolvasol az a proci saját, belső hőérzékelőjének értéke, amiből ráadásul 4db van, és teljesen digitálisan egy regiszterbe írja a hőfokokat, gyakorlatilag kizárt, hogy minden mag félremérjen. Ehhez meg a lapnak nem sok köze lehet.
És a hűtő felrakásának az ellenőrzése nem a megbillegtetés, hopgy lehet-e, akkor már rég halott lenne a proci kb. Azt kell ellenőrizni, hogy mind a 4 pöcök rögzítő kampója teljesen átjött-e az alaplap rögzítő lyukán, és nem a lyuk belső falába kapaszkodik bele az egyik.

[ Szerkesztve ]

(#21966) Primal válasza HSM (#21965) üzenetére


Primal
csendes tag

Azt tudom hogy a lapnak semmi köze a proci meghibásodáshoz , azt mondom hogy az alaplapom is hibás volt de a proci is és ők azt mondták procira hogy semmi baja, az is lehet amikor a proci meghibásodott attól romlott el a régi alaplap hőérzékelője , bár ezt nem tom hogy ez cask tipp, a realtempel megnéztem 1 magot hogy mennyi a hőmérséklete alapbeállításon és ugyan úgy 85-88 fok körül mozog az új alaplappal is mint mielőtt be vittem volna a boltba vizsgálatra.
A fogyasztóvédelemnél meg szerintem meg igen is menni fogok valamire , mert hogy az én garanciám Június 20-ig szólt én Június 9-én vittem be gépet és ők azt mondták már nem érvényes a garancia mert már beléptünk Június hónapba , vagyis úgy néz ki 2x-is félre vezettek 1x-er azzal hogy a garancia ilyenkor nem érvényes a másik meg hogy azt mondták a CPU-nak semmi baja, amit egyszerűen biosban meg tudsz lesni hogy 85 fokon van alapból proci vagyis nem úgy üzemel ahogy jó állapotban kellene , és ezt nekik is látni kellet volna , ha meg hűtővel lett volna baj azt is látniuk kellet volna , de a hűtő az jól üzemel.

[ Szerkesztve ]

(#21967) HSM válasza Primal (#21966) üzenetére


HSM
félisten

"azt mondták a CPU-nak semmi baja, amit egyszerűen biosban meg tudsz lesni hogy 85 fokon van alapból proci"
Viszont az az érték nem független a laptól, ugyanis elvileg a proci tokjának hőmérsékletét számolja ki a különböző mért értékekből, ezért lehet pontatlan. Viszont amit a realtemp-el mérsz, az 100%-ig megbízhat, tisztán a proci érzékelőjéből mért érték, nem lehet belekötni. ;)

(#21968) MPowerPH válasza HSM (#21967) üzenetére


MPowerPH
félisten

Az se túl megbízható abban az esetben, ha elszállt az érzékelő. :U Én már találkoztam olyan Yorkfield procival, ahol a hőmérők bizony irreális értékeket mutattak, és mind a 4. Persze tudom, ez ritka.

Primal: Húzva volt az a proci? Valamikor, tök mind1 mikor. Egyébként alaplapnak ehhez semmi köze nincsen. :N
Garancia meg...öhmmm. Nem lehetsz valami határozott ember. :U Ilyenkor kell kiabálni és asztalt borogatni, főnököt hívatni. Férfi ember ne már ezt ne tudja megoldani. ;] Az a gari járt volna, én egyszer 1 nappal a lejárat előtt vittem vissza egy VGA-t.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#21969) Primal válasza MPowerPH (#21968) üzenetére


Primal
csendes tag

A real tempel is megnéztem meg Core tempel és mindkettőnél az 1 mag ami be volt kapcsolva 70 Celsiusról indult és meg sem állt 88-87 celsius fokig onnantól kikapcsoltam a gépet , összes maggal megse néztem mert új alaplap megjött örültem hogy végre jó a gép és kiváncsiságból 1 ből biosba benéztem ott meg 88 fok volt a hőmérséklet ahogy beléptem. A proci nem volt húzva eggyáltalán ezért nem is értem hogy romolhatott el eggyik pillanatról a másikra , meg se próbáltam bármit feljebb állítani a procin mert akkor buktam volna a garanciát mindend gyári értéken volt , és ez a hiba anno netezés közben történt és háttérben semmi terhelő nem futott.

[ Szerkesztve ]

(#21970) Ombi5 válasza Qru (#21957) üzenetére


Ombi5
őstag

Tobbieknek is szol, aki probalt segiteni! :R

Cpum: i7 i920 D0

Hat FSX szimulator eleg erzekeny es ott neha kiakad, de tobbi jatekban nincs gond, leginkabb annal fordul elo, mondjuk az dolgoztatja meg legjobban szerintem a cpu-t!
Van meg ott sok allitasi lehetoseg ami auton van, azokat ne piszkaljam?

cpu fesz: 1.21V
Uncore az a QPI lenne? Ezt vmelyik fix ertekre allitsam?
----------------------------------
CPU Tm
Execute Disabled Bit
Adjacent Cache L
Virtualization TEch

Ezeket disabledre rakjam amugy? :R

[ Szerkesztve ]

(#21971) MiB


MiB
tag

Ezeknél a mostani prociknál hogy lehet kideríteni hogy mennyi az alap szorzó, vagy mitől függ ez?

Ha veszek egy e6500-at mondjuk aminek a szorzója 11 akkor mennyi a minimum és mennyi a maximum?

(#21972) Sefi84 válasza MiB (#21971) üzenetére


Sefi84
senior tag

Google-t már próbáltad vagy az intel oldalát sokat segít?!

Ombi5: rakd feljebb a Vcore 1.21V-ról lépcsőnként mondjuk 1.25V-ig ha ez nem segít akkor más lehet a gond, de mondjuk nem ártana tesztelni is nem csak beállítjuk azt mehet.
LinX-et tölts le és ALL memória mellett futtass le 20 kört ha az megvan (1.5 óra) és nem fagyott ki vagy nem állt le akkor esetleg jó lesz, de még ez sem garancia a stabilitásra!
Mellette futtass real tempet nehogy túlmelegedjen!
Ha erre nem szánsz időt nehéz lesz stabilizálni, de feszt mindenféleképpen kér a proci főleg a 21x miatt!

Sok sikert!!!

[ Szerkesztve ]

Házi-mozi mindenek felett!!! :)

(#21973) MiB válasza Sefi84 (#21972) üzenetére


MiB
tag

Intel semmilyen ilyen információt nem add!

(#21974) Speed® válasza MiB (#21971) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Az alja 6, a teteje 11, e kettő közt vált terhelésfüggően a C1E/EIST.
Mondjuk nem tudom hogy kerül az i7 9xx topikba az E6500..mind1.

(#21975) gombcomp válasza MiB (#21973) üzenetére


gombcomp
senior tag

Mivel az i7 széria alap BCLK-ja 133MHz (és ez i7 topic) roppant egyszerű a dolog.
pl. i7 920 névleges órajele 2,66GHz ez osztva 133-al kijön a 20 szorzónak,
amire a turbo még rátehet +1 et,illetve 1 aktív mag esetén +2 őt.
Ugyanez a helyzet a többi i7 esetében is, nem kell túllihegni a dolgot. ;)

[ Szerkesztve ]

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#21976) Ombi5 válasza Sefi84 (#21972) üzenetére


Ombi5
őstag

REgen ment 1.2v 4 ghz-en, de az a beallitasom elveszett, most azert probalnek informalodni.
Jah es igen tesztelni is szoktam csak en prime 95-el HT: On-al. Lehet 20x szorzoval nem kellene akkora fesz?
QPI link Ratet erdemes piszkalnom?

(#21977) Sefi84 válasza Ombi5 (#21976) üzenetére


Sefi84
senior tag

A Prime csak azért nem jó, mert a nagyok szerint nem terheli le úgy mint a LinX és ez igaz is +10 fok minimum a hőfok is!
a 21x-nál több feszt kér ez tény mint 20-nál
HyperPI-t is futtass 32M ez sem rövid, de ez leteszteli a memókat meg az uncore-t is tehát mind a kettő ha lefut akkor lesz stabilnak mondható és ha akkor is fagyizik akkor az még lehet vidkari is!
QPI linket ne piszkáld nem kell!

Ja egyébként ha 1.2V mellett tudja a 4000Mhz-et akkor gratula a procidhoz!

Házi-mozi mindenek felett!!! :)

(#21978) Ombi5 válasza Sefi84 (#21977) üzenetére


Ombi5
őstag

Tavaly meg tudta, most kerult vissza havertol, de o nem piszkalta!! :)

Minel nagyobb UCLK pedig nemi gyorsulast hoz, ha jol tudom, ahhoz kell eleg rendesen fesz bizonyos dolgoknak?!

(#21979) mpierre válasza v-paci (#21962) üzenetére


mpierre
veterán

Hmm.
Elsőre próbálj meg egy cmos restet, majd mindent állíts be újra (feszejek, bicikli, szorzók). Illetve kellenének az alapadatok: proci, qpi, ram feszek, szorzók, hogy mit mire állítottál.

Jut eszembe: Nem állítottál el valamit msconfigban?

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#21980) MPowerPH válasza Sefi84 (#21977) üzenetére


MPowerPH
félisten

A 21-hez miért kérne több feszt? :U Ez úgy baromság ahogy van, már megbocsáss. 21 esetében a cpu QPi értéke azonos frekin alacsonyabb is. A 20-as szorzó pont nem ideális sok esetben, általában gyengébb mint a 21-es és a 19-es. Nem kellene butaságokat mondani. Prime -al az a probléma, hogy nem terheli le rendesen, és csalhat. Pl. LinX ha lefut is, a GFlops értékből lehet ellenőrizni a stabilitást. Nálam hiába futott szépen a Prime 4,4Ghz-n tök alacsony feszen, elindítottam a LinX-et, és irreálisan alacsony GFlops -okat dobált, de nem dobta el az sem.
És 1.28v -s QPI fölösleges a 3Ghz-s Uncore-hoz és a 192-es BCLK-hoz...

Primal: Ezek egyértelműen degradáció jele, a proci lassú halála. Végül is az, hogy OC miatt vagy nélküle ment tönkre, mellékes. A gari úgy is él, kivétel ha szétégeted. Kutya kötelességük lett volna cserélni. Vissza kell menni reklamálni. C0 steppes? Ez az első, hogy azt hallom, tönkrement egy i7-es procc. :(

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#21981) Laraxior válasza gombcomp (#21975) üzenetére


Laraxior
titán

amire a turbo még rátehet +1 et,illetve 1 aktív mag esetén +2 őt.

Ez a +2, 3dmark06-nál is használható,superpi-nél,vagy csak valid és annyi?

- Konfig 1.0: Z790F, 14700KF, 32GB, RTX4090, Thor 1200W, 7000D, Odyssey G9 49" oled - Konfig 2.0: x299 Dark, 9980XE, 48GB, 1080HoF, EVGA 850W, Z906, S90C 77" oled

(#21982) gombcomp válasza Laraxior (#21981) üzenetére


gombcomp
senior tag

Csak validnál,esetleg a HyperPi-nél használható,mellesleg CPU-Z ablak mellett
egy Pi futtatása csalja elő a +2 őt (ekkor kell validálni.. ;) )

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#21983) MiB válasza gombcomp (#21975) üzenetére


MiB
tag

whaaaa... Én nem akarom húznia procit csak a memóriát ezé ha azt aakrom hogy a proci alap frekin mennyen visszább kell vennem a szorzót és ha nem tudom hogy mennyivel lehet visszább venni akkor nem tudok olyan procit választani ami memória tunig esetén is működik alap frekin. Remélem érthető.

(#21984) HSM válasza MiB (#21983) üzenetére


HSM
félisten

Alap proci mellé mi a frásznak memóriát tuningolni? :F
Mindenesetre lehet... Kényelmesen tud 1600-on menni alap proci mellett. (Lehet többet is, ennyit biztosan.)
De amúgy nem úszod meg a procituningot, mert a prociban van a memóriavezérlő és az L3, amit mindenképp tuningolni kell 1066-nál gyorsabb ramórajelhez. Hivatalosan az extrém és 1156-os I7-ek kivételével csak 800 és 1066-os ramórajel garantált.

(#21985) Laraxior válasza gombcomp (#21982) üzenetére


Laraxior
titán

akkor ez csak bug lenne, vagy ténylegesen kap +1 szorzót? tehát teljesítményben is mutatkozik? :R nem lesz több kérdésem ígérem...majd miután itt a lap ;] bár már felhajtottam pár embert akinek Foxconn lapja van :DDD :R

- Konfig 1.0: Z790F, 14700KF, 32GB, RTX4090, Thor 1200W, 7000D, Odyssey G9 49" oled - Konfig 2.0: x299 Dark, 9980XE, 48GB, 1080HoF, EVGA 850W, Z906, S90C 77" oled

(#21986) Sárpac válasza Laraxior (#21985) üzenetére


Sárpac
nagyúr

:W Búg a fejed!:DDD

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#21987) MiB válasza HSM (#21984) üzenetére


MiB
tag

Miért kéne procit tuningolni ha proci szorzót visszább veszed? A lényeg hogy ez egy irodai gép lesz és lényeges hogy keveset fogyasszon viszont ha veszek már egy 1600-as memóriát azt ki akarom használni.

(#21988) Laraxior válasza Sárpac (#21986) üzenetére


Laraxior
titán

jah...egyelőre csak egy 2160 mocorog a gépbe,még szerencse hogy nV VGAm van,különben filmet se tudnék nézni,kicsit viszket már a tenyerem i7re ;]

- Konfig 1.0: Z790F, 14700KF, 32GB, RTX4090, Thor 1200W, 7000D, Odyssey G9 49" oled - Konfig 2.0: x299 Dark, 9980XE, 48GB, 1080HoF, EVGA 850W, Z906, S90C 77" oled

(#21989) Sefi84 válasza MPowerPH (#21980) üzenetére


Sefi84
senior tag

"És 1.28v -s QPI fölösleges a 3Ghz-s Uncore-hoz és a 192-es BCLK-hoz..."

Ezt már én mondtam vigye lejjebb ő többet adott ennyihez 1.33V nézz feljebb!
Nekem ez a tapasztalatom és haveroknak is a 21 szorzóval kapcsolatban, lehet vannak kivételek mindig is voltak és lesznek is!
21x meg arra gondoltam, hogy a Vcore-nak kell több fesz emiatt, nem a QPI-nek tehát lehet ezt nézted el, annak persze kevesebb kell mint ha 200BCLK nyomná egyértelmű ez így van nem tagadom!

[ Szerkesztve ]

Házi-mozi mindenek felett!!! :)

(#21990) gombcomp válasza Laraxior (#21985) üzenetére


gombcomp
senior tag

Nem bug,de csak bizonyos körülmények között,korlátozottan jelenthet többet.
pl. olyan alkalmazás ami csak 1 magot használ,de a bekapcsolt "energiatakarékos"
beállítások lehet,hogy lerontják a végeredményt.
Laraxior #21988: ne izgulj meg lesz! (ahogy nézem a dolgok menetét :U )

[ Szerkesztve ]

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#21991) HSM válasza MiB (#21987) üzenetére


HSM
félisten

Mit akarsz te egy 1600-as ramkiten alapórajelen kihasználni, pláne irodai gépben? Talán ha felhúzod a procit 4Ghz-re, akkor nagyjából jók lehetnének egymáshoz... Amúgy használd nyugodtan a keresőt, vagy a google-t, vagy csak az első hozzászólást, akkor rájönnél, mi köze a ramórajelnek a processzorhoz... :W :W :W

[ Szerkesztve ]

(#21992) Laraxior


Laraxior
titán

mennyire érdemes 1333as natur kingmax ramokat venni a rendszerbe? ( asszem nem sok olyan ram van ami borda nélküli,erről az egyről tudok)
vagy érdemesebb magasabb órajelűt,kisebb időzítésű ramra gyúrni? :B
(vizesblokk megy rá,és jó volna ha megmaradna a gari rá,ezért a blokkmentes ram)

- Konfig 1.0: Z790F, 14700KF, 32GB, RTX4090, Thor 1200W, 7000D, Odyssey G9 49" oled - Konfig 2.0: x299 Dark, 9980XE, 48GB, 1080HoF, EVGA 850W, Z906, S90C 77" oled

(#21993) HSM válasza Laraxior (#21992) üzenetére


HSM
félisten

A DDR3-as ramok elég furcsa jószágok... Szvsz nem a hűtésen fog múlni, mit fog menni. Az 1600-as sima OCZ Platinumom vígan lehűti a legkisebb légáramlat is.... A natur Kingmax nagyon lutri... Ki lehet fogni pofátlanul jót, és nagyon gagyit is... A gyárituningos ramoknak nagy előnye, hogy előre le vannak válogatva, és garantálják neked a ráírt teljesítményt, nem zsákbamacskát veszel... Igaz, kisebb az esélye, hogy tuningbajnokot vegyél ilyen válogatott közép kittel, ugyanis az a drágább sorozataiba kerül ugyanannak a gyártónak... ;)
Szerintem amúgy 1600@CL7-1800@CL8 bőven elég egy kiegyensúlyozott konfighoz 4Ghz körüli proci mellé szvsz és árban is még nem vészes...

(#21994) Laraxior válasza HSM (#21993) üzenetére


Laraxior
titán

igazából a kinézet miatt kell a ramblokk =) nem a hűtés miatt :D
nézek valami árlistát mik vannak még

- Konfig 1.0: Z790F, 14700KF, 32GB, RTX4090, Thor 1200W, 7000D, Odyssey G9 49" oled - Konfig 2.0: x299 Dark, 9980XE, 48GB, 1080HoF, EVGA 850W, Z906, S90C 77" oled

(#21995) v-paci válasza mpierre (#21979) üzenetére


v-paci
aktív tag

Köszönöm a segítséget. Az msconfig-ban rosszul állítottam be a processzorok számát, ez volt a gond :W

"Mi kalandvágyból itthon maradtunk."

(#21996) HSM válasza katt777 (#21958) üzenetére


HSM
félisten

Persze, ott a marketing is, de sajnos a kereslet/kínálat valamint a különböző egyéni preferenciák "jelensége" miatt elég nehéz lenne egyfajta "objektív" pénzt és értéket bevezetni... A szar alkatrészekről csak annyit tudok elmondani, hogy haverom 10 éves A4 Audija állítom 20 évesen is autóbb lesz, mint a Ford Escortja, ami most 14-éves. Tény, hogy nagyjából bő kétszeresébe került, de bőven megszolgálja/megszolgálta az árát.... A tőke extraprofitját sajnos pedig valakinek meg kell fizetnie. Gondolj bele, ha befektetsz valahova, akkor lemondasz a pénzed elköltésével nyerhető élvezetről, valamint kockázatot is vállalsz, amiért úgy gondolom, jogosan várhatsz el "némi kárpótlást". Sajnos manapság pl. egy autó vagy akármi megtervezése, gazdaságos gyártatása már pokoli nagy befektetett tőkét igényel....

"Miért lenne ez marhaság?"
Jó, akkor úgy írom, drága, soha meg nem térülő móka lenne. :D

"Én nyertem. :DDD"
Nyertél. :R

"...és akkor azt is igazolni lehetne, hogy tuningolni kell a 920-at, főleg az általad is használt, szerény 1680x1050-es felbontásba. :R"

Még mindig nem mondom, hogy KELL, hanem hogy bizonyos alkalmazásokban (játékokban) nélkülözhetetlen az optimális felhasználói élményhez. ;) Általánosságban nem lehet kijelenteni, hogy KELL vagy NEM KELL tuningolni. Rengeteg mindentől függ. ;) Ez az én álláspotom.

[ Szerkesztve ]

(#21997) mpierre válasza Laraxior (#21992) üzenetére


mpierre
veterán

Amennyiben elpida chipes (nem jut eszembe a kódja), akkor az nagyon tuti. :K 1600 MHz-t ment nálam 8-8-8-20 1T időzítéssel, noha sima 1333MHz-s volt 9-9-9-24-s időzítéssel. Igaz dobtam rájuk arctic rc bordát...

Szerk: FLFD45F-B8EE9 (ugyan 1GB-os)

v-paci: ;] előfordul...., de komolyan, minek piszkáltad? :F

[ Szerkesztve ]

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#21998) HSM válasza mpierre (#21997) üzenetére


HSM
félisten

Ez tény, de a mostani Kingmaxokon a fene tudja, mik vannak.... Sajnos elég rövid ideig mentek az Elpidások anno. Azután azt tudom, hogy a Kingston-nak volt jó mezítlábas Elpidás 1333&CL9 kit-je, olyan volt is nekem és igen jól ment. (Asszem 1500@CL7-et ment, de valszeg tudott volna 1750@CL8 körül is, csak pancser vagyok subtimingek ügyében).

(#21999) MPowerPH válasza Sefi84 (#21989) üzenetére


MPowerPH
félisten

Akkor elbeszéltünk egymás mellett. :)
Azonos BCLK -hoz, tegyük fel 200, a 21-es szorzóhoz a 20-as -hoz képest értelem szerűen nagyobb fesz kell, mivel az 4 vs 4.2GHz. :)
De tegyük fel 20x200 vs. 21x191 esetében a 21 -es szorzós beállításnak kevesebb fesz fog kelleni. Én 6db i7 -es procit néztem meg, és abból 5 jobban ment 21-es szorzón, 1 pedig ugyan azt tudta. Érdekes dolog, hogy a 930-asok is 21-es szorzón szaladnak a legjobban, 22-esen nem túl virgoncok.

Don't Tread On Me

(#22000) mpierre válasza HSM (#21998) üzenetére


mpierre
veterán

Ebben igazad van. Kingmax chipes (!) ram-ot vettem legutoljára... Nem kommentálnám a teljesítményét. A Kingmax - úgy tudom - nem gyárt chipeket, csak összeszerel.

[ Szerkesztve ]

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.