Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20851) AirBooms válasza keIdor (#20842) üzenetére


AirBooms
addikt

Igen, a procis dologban egyet értek, szerintem is így kéne elindulni. Nekem is ezért fura a dolog.
Viszont a rammal az a gond, hogy tök mindegy, hogy három, vagy egy darab, vagy nulla darab rammodul van benne. Ugyanúgy semmi. A monitor fekete, semmi post, semmi csipogás.
Én is gondoltam rá, hogy rosszul van benne a proci. Szétszedtem, megigazítottam. Hát én ettől jobban nem tudom belerakni... :U

(#20852) katt777 válasza AirBooms (#20849) üzenetére


katt777
félisten

Ezek elég nyomós érvek, meghajlok előttük! :R Talán az a szerencsém, hogy csak VGA-problémám volt, bár azzal sikerült kifognom a legbalf.szabb forgalmazót. :((( (Valaki lenyúlta a már kiutalt cserekarit, aztán meg akarták magyarázni, hogy jó az enyém, miközben valahogy pont úgy nem tesztelték, ahogy bizonyosan előjött volna a hiba.) Szerencsére a kiskerből végül egy másik helyről hoztak jó karit 2 hónap után, csak ők várhattak +1 hónapot, mire végül a gyárból megjött a cserekari.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#20853) AirBooms válasza keIdor (#20846) üzenetére


AirBooms
addikt

Egyébként csináltam a CMOS resetet többféle módszerrel is. De semmi.
Amúgy G.Skill Tridentek vannak a lapban, a Gene-ben kiválóan mentek, s az R2E-ben is tesztelte ezeket a gyártó. Az ajánlott ramok között van. De mondom, ha nem rakok be ramot, akkor is ugyanaz a jelenség, vagyis egy nagy büdös semmi. Legalább lenne valami eszement sípolás...
Ja,és a lap vadiúj, én szedtem le a fóliákat, matricáka, mindent. Ebben a lapban még sem proci, sem ram, sem semmi nem volt. Nem hogy beállított profilok... És ez tuti, nem átverés.

[ Szerkesztve ]

(#20854) keIdor válasza AirBooms (#20853) üzenetére


keIdor
titán

Van ezen is egy "MemOK" nevezetű gomb? Azt nyomd meg bekapcsolt gépnél, az elvileg teszteli ilyenkor a ramokat és valami jó időzítést ad meg.

Hátha.....

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#20855) katt777 válasza AirBooms (#20853) üzenetére


katt777
félisten

Csak a procira/lapra lyukadunk ki (tudtommal minden más esetben van valami hibajelzés, akár hang, akár post üzenet), viszont azt én sem értem, hogy miért nem küld a lap egy hibaüzenetet a procival kapcsolatban. ASRock pl. küldene a kis digi-kijelzőjén egy hexa kódot (ezzel rögtön tudni lehetne, ha pl. a proci a ludas), aminek a jelentése ott van a kézikönyvben, pedig ez a "komolytalanabb" ASUS; nem tudom, a drága ASUS lapoknál miért nincs ilyen. Becsomagolt, akár ASUS lap is lehet hibás, sajnos.

Sajna úgy fest, hogy amíg nem tudod másik procival (esetleg másik ilyen lappal) megnézni, csak sötétben tapogatózik mindenki. Keldor papa ötlete még gyorsabban tesztelhető.

Keldor papa: Sztem ha eleve nem működnek a RAM-ok, főleg, hogy elve 1066-on indulnak el, ergo az időzítés nem lehet nagy probléma, nem sokra megy a MemOK-val sem, de egy próbát megérhet.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#20856) AirBooms válasza keIdor (#20854) üzenetére


AirBooms
addikt

Nem, sajnos az R2E-n nincs Mem OK gomb... :U

Viszont kipróbáltam a lapot proci nélkül... Ugyanaz: se kép, se hang - vagyis semmilyen hibajelzés csipogás formájában... Tehát vagy agyhalott a lap, vagy ez a normális ennél az átkozott R2E-nél, ha nem ismeri fel a procit (illetve egyáltalán nincs is benne). S ha már leszedtem a hűtést, megnéztem, egyáltalán fűti-e a procit. Hmm, fűti... Vagyis igen, melegszik, tehát a proci kap tápot... (persze csak pár másodpercig próbáltam, nem károsodhatott ettől).
Vagyis tényleg nincs más hátra, kell egy másik proci (lehetőleg C0), hogy azzal megnézzük, teljesen halott-e a lap, vagy csak kell neki egy biosfrissítés.
Szóval továbbra is várom nagylelkű C0-ás társaink jelentkezését!!! :K :R

Katt777: igen, sajnos vadiúj (Asus) lap is lehet eleve hibás. És ez az ami végtelenül nyugtalanít... :U Meg az, hogy kivett procival sincs semmi sipákolás, jajveszékelés a lap részéről... Vagy ez tök normális??? :F

[ Szerkesztve ]

(#20857) gV válasza AirBooms (#20849) üzenetére


gV
őstag

nem az a lap szar volt, nem tom miért nem emlékszel már arra, azt is elmondtam akkor, most sem véletlenül neveztem első RIIG-nek
am azt csinálsz amit akarsz, okoska

(#20858) gombcomp válasza AirBooms (#20856) üzenetére


gombcomp
senior tag

Az hogy proci nélkül nem sípol az normális.
Van a dobozában egy LCD-Poster,tedd fel az kiírja,hogy mi a baj.
pl. ha ott áll meg,hogy " CPU INIT" akkor tutira nem kezeli a procit,és akkor
jöhet a C0+BIOS flash.
Mellesleg tavaly november óta 3 féle BIOS jött ki,tehát esélyes,hogy a tied régebbi
lehet.Nem hiszem,hogy a lap rossz lenne.
" okoska"-ez tetszik! :C

[ Szerkesztve ]

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#20859) AirBooms válasza gombcomp (#20858) üzenetére


AirBooms
addikt

Igen, a lapom esélyes, hogy jóval régebbi, mint 2009 novemberi...
Viszont az LCD poster rá van kötve. És ez az! Ő sem jelez semmit! Bekapcsolás után egy udvarias Welcome után átvált az idő számlálására... Nem is postolja végig a tesztelést... Szerintem el sem indul a tesztprocedúra (ezt támasztja az is alá, hogy kiszedhetem az összes ramot, vagy a VGA-t, akkor sem jelez semmit, s csipogás sem jön)... Tutira nem kezeli a procit, csak azt nem tudom, hogy azért, mert nem ismeri fel, vagy mert halott a lap. Proci nélkül ugyanezt csinálja. Viszont mint említettem, a procit fűti, tehát a proci kap feszt.
Neked sincs valamerre egy kallódó C0-ád? :F
:R

(#20860) subaruwrc válasza AirBooms (#20859) üzenetére


subaruwrc
félisten

vagy mert halott a lap
ez is benne van a pakliban sajna, ez a számolós dolog nem szokott jót jelenteni. nekem a sima rampage akkor csinált ilyet ha elázott véletlen...

más:
megoldottam a ramkezelési problémáimat, mostmár megvan mind a 3 giga.
annyit mondok:
foxconn socket :))

(#20861) Achill3uS válasza AirBooms (#20859) üzenetére


Achill3uS
veterán

ilyet láttam már: no boot, welcome után idő és kész a tünet lap halál volt.
cpu init errornál pedig cpu halál volt.
ha c0 bios van rajta akkor is kéne postolnia egy d0-val, vagy legalább valami életjelet mutatni, gultown-ok is mentek a r2e-ben még mielőtt kiadták volna a hozzá való bios-t, nem hinném, hogy ennyire régi lenne a rajta lévő bios hogy ennyire életképtelen legyen a lap hogy postolni se tudjon egy d0 920-al. max kiírná hogy unsupported microcode de mennie kéne, ahhoz elég komoly lap, hogy tudjon ilyesmit szvsz. de mindenképp meg kéne nézni más környezetben. táp, cpu, ram.

[ Szerkesztve ]

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#20862) Achill3uS válasza AirBooms (#20853) üzenetére


Achill3uS
veterán

ja ezt most olvasom csak, jeez, honnan ástál elő egy full bontatlan lapot? ebben az esetben lehet, hogy még az a bios van rajta amivel kijött a futószalagról 2éve :D hát érdekes, ezesetben lehet, hogy csak egy C0 segíthet rajtad, de ettől függetlenül, nem normális, hogy postolni sem képes.

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#20863) AirBooms válasza Achill3uS (#20861) üzenetére


AirBooms
addikt

Na, örülök, hogy végre erre jártál... :K
Igen, én is ezt gondolom, amit te írtál. Szerintem is ennek kéne lennie, ha biosfrissítéses eset lenne, s ez van, ha halott a lap. Sajnos én is erre az esetre gyanakszom, de a C0 próba annyira evidens és gyors és egyszerű, hogy talán kár lenne kihagyni.
A lap egyébként érdekes előélettel rendelkezik, nem nagyon publikus (az eladók miatt), de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy kalandos körülmények között egy garis lapról van szó, amit a gariztatás után cseréltek egy vadi újra. Ez volna az új lap, ám ezt a lapot is kb. már féléve megkapta az akkori tulaj, de használatra sosem került sor, egészen mostanáig. Vagyis én vagyok az első, aki beröffentette (volna). Szóval arra is van esély, hogy lap akár bő egy éve már megszületett és az Asus, illetve egy nagyker polcán pihent valami oltári régi bios-szal. Bár szerintem sem így kéne viselkednie, hanem pontosan úgy, ahogy leírtad és ahogy már mások is írták. Ez túlságosan halotti dolognak tűnik...
Essen már be valaki egy mindent tisztázó C0 i7-tel - mert, ha a lap halott, az eladó már jelezte, hogy kész visszavenni a lapot. Nekem meg már napok óta dolgoznom kéne, s nem egy akkuhibás P3-as laptop szétkopott billentyűzetéről titeket nyaggatni kétségbeesetten...

Amúgy thx all! :R

(#20864) keIdor válasza subaruwrc (#20860) üzenetére


keIdor
titán

foxconn socket
Ezt kicsit bővebben?:D (kereső semmi értelmeset nem talál)
Ám azt tudom, hogy 1156 nem szerette a nagy feszeket.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#20865) subaruwrc válasza keIdor (#20864) üzenetére


subaruwrc
félisten

ez annyit jelent hogy azt hittem a socket lotes gyártmányú és így semmi esélye annak hogy nem ér valami a procihoz de sajnos a valóság az hogy csak a leszorító szerkezet lotes a socket és így a pinek még mindig foxconn. találtam vagy 40-50 padot a procin amiben nem volt tüskének nyoma így egy félórás munkával hajtogattam a socketben a lábakat és most úgytűnik érintkezik minden.

(#20866) keIdor válasza subaruwrc (#20865) üzenetére


keIdor
titán

Világos. Köszi a választ.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#20867) MPowerPH válasza subaruwrc (#20865) üzenetére


MPowerPH
félisten

Az szép... Nem kis munka az ilyen.

Don't Tread On Me

(#20868) AirBooms válasza MPowerPH (#20867) üzenetére


AirBooms
addikt

Az biztos...
...már én is végignéztem az R2E procifoglalatát, hogy nem valamelyik lábbal van-e a probléma... De sajnos (vagy nem sajnos?) úgy tűnik, hogy nem... :U

Szerk: úgy néz ki, lesz C0 procim kölcsönbe, olyan délután 4-5 óra körül már tudni fogom, hogy a lap rossz-e, vagy csak a bios régi... Vagy minden egyszerre... :U :K

[ Szerkesztve ]

(#20869) keIdor válasza AirBooms (#20868) üzenetére


keIdor
titán

Na... kíváncsi leszek elindul-e a lapod. Reméljük el fog.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#20870) ROLI22


ROLI22
csendes tag

vki erről az FPO-ról tud vmit mondani, hogy kb mire lehet számítani?

3950A511

(#20871) mpierre válasza ROLI22 (#20870) üzenetére


mpierre
veterán

Google..., de ott sincs tudás, csak kérdés.

[ Szerkesztve ]

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#20872) MPowerPH válasza AirBooms (#20868) üzenetére


MPowerPH
félisten

A Te eseted azért sokkal rosszabb, nagy szívás ez, én is átéltem, igaz még nem i7-el. Kíváncsi vagyok mire jutsz vele.

Don't Tread On Me

(#20873) subaruwrc válasza MPowerPH (#20867) üzenetére


subaruwrc
félisten

úgytűnt megérte de most mintha a 3. csatorna atom instabil lenne. két windowsomat is tönkrevágtam amiből az egyik a mindennapos. a teszt xp-m rommáment
ezt tudtam elérni előtte
4566 1.42v

(#20874) szacsee


szacsee
nagyúr

Üdv Urak!

A véleményetekre lennék kíváncsi... :))
Régebben is volt róla szó, de semmi konkrétum, illetve tapasztalat nem hangzott el.
A kérdés a következő BOX vagy OEM?
Intelnél semmi különöset nem találni, csak annyit, hogy az OEM Halogen Free, mígy a BOX-osok normal gyártástechnológiával készülnek... vagy mittomén. :F
Nem tudom bele merjek-e vágni egy C0 csere D0-ba, ami ugyan némileg bukó pénzben, de ha már egy átlagos D0-t kapok, akkor is meg lennék elégedve.
Az a kérdés, hogy OEM-el bele lehet-e nyúlni nagyon tré prociba?
A másik, hogy tomshardware-n ezer éves cikk azt részletezi, hogy az OEM lock-olt mint az ES példányok. :Y Ez a régi hír miatt van, vagy az OEM tényleg lockolt lehet?
Ha nem jutok dűlőre, akkor valószínű egy 930 Box lesz belőle.
Sajnos nálam a halk működés fontos szempont, viszont ha az uncore órajelét tornászni szeretném felfelé erősen, akkor úgyszintén a QPI-t 1,36V-on kell használjam mint Qru.
A procit viszont nem szeretném szétfeszelni, ezért váltanék D0-ra, itt elvileg már alacsonyabb QPI/Vtt fesszel is lehet szép eredményeket elérni.. :)

(#20875) AirBooms


AirBooms
addikt

Nos, srácok! Meg van a C0 proci, beraktam, kipróbáltam...
...de ugyanaz a helyzet. Ezennel ezt a lapott halottnak nyilvánítom. Megszívtam. Nem lesz R2E-m.
Vagy valamit nagyon rosszul csináltam... De ennek szerintem annyi a valószínűsége, mint hogy ma egy villamoson utaztam egy UFO-val...
Remélem, másoknak jobb napjai jönnek, mint amilyenek nekem vannak mostanság... :U :K

(#20876) subaruwrc válasza AirBooms (#20875) üzenetére


subaruwrc
félisten

bazzeg, pedig drukkoltam hogy csak kövület bios legyen a lapon. akkor vetesd vissza, még mindig jobban jársz :R

(#20877) AirBooms válasza subaruwrc (#20876) üzenetére


AirBooms
addikt

Elvileg a srác hajlik a visszavételre, szerintem is így korrekt, bár még vagy 2,5 év kisker gari van rá... De abban egyeztünk meg, ha közvetlenül próba után gond lesz, az még az ő sara. Remélem, meg tudjuk oldani - de szerintem menni fog. Egy fokkal nyugodtabb vagyok, mert legalább tudom, mi a pálya. Bízom benne, vele sem fognak sokat cseszekedni a gariztatással... :R

Szerk: És amúgy köszi mindenkinek a segítséget, bíztatást! :R Ejj, pedig nagyon szép kis lap ez az R2E...

[ Szerkesztve ]

(#20878) gombcomp válasza AirBooms (#20877) üzenetére


gombcomp
senior tag

Ha ragaszkodsz a típushoz akkor: QuToR

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#20879) AirBooms válasza gombcomp (#20878) üzenetére


AirBooms
addikt

:R

(#20880) Sárpac válasza AirBooms (#20877) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Hu bazz ennyi postot!:D
Látod látod így jár aki telhetetlen, most ugyan ott vagy mintha nem csináltál volna semmit sem!:DDD
Én már egy éve hajtom a 920-amat eddig semmi probléma vele, bár az elején megjárta egynéhány db cpu a lapot, valszin azért is kellett gariztatni, szarok ezek a foxconos foglalatok!!

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#20881) AirBooms válasza Sárpac (#20880) üzenetére


AirBooms
addikt

Ne haragudj, a szmájik ellenére egy büdös betűt nem tudok értelmezni a hsz-edből...
Fogalmam sincs, mit akartál ezzel az egésszel mondani, mi volt vele a célod, stb.
Erősen gondolkozom, hogy megmagyarázzam-e, hogy azután, hogy több mint egy évig használtam egy érintetlen konfigot, miért döntöttem úgy, hogy váltok. De úgy érzem, nem akarok magyarárkodni. Lusta vagyok hozzá és nem hiszem, hogy közöd lenne ehhez... Még akkor sem, ha a múltkor segíten próbáltál Gulfot tesztelni...
A postodból a gúny sugárzik erőteljesen, s ez számomra kizárja az értelmes kommunikációt egy szakmai fórumon. Nem tudok arra indulatok nélkül reagálni, ha egy mondatodban telhetetlennek nevezel, és cinikusan közlöd, hogy ugyanott tartok, mintha az egészbe bele sem kezdtem volna (azt hiszem nem én vagyok az első ember a történelemben, de még a PH történetében sem, aki sajnos hibás hardvert vásárolt - nem olyan nagy csoda ez, ha csupán ez a gúny tárgya, márígy is eléggé gyerekes a viselkedésed), így hát inkább nem mondok semmit... Ezúttal ne adjunk a modiknak munkát... Talán majd egyszer leszoksz ezekről a nagyképű, felesleges okoskodásokról, amik sem emberileg, sem szakmailag nem hordoznak semennyi értékelhető információt. A szmájlikat pedig maximum giccses kis sormintáknak tudom értékelni egy ekkora blődségben...

(#20882) kmisi99


kmisi99
addikt

Üdv itt állok egy i7 920 al scythe mugen 2 vel asus p6t SE vel. Tuningolni szeretnék :) Nem nagyon értek a témához. Nem akarok lexikon hosszúságú leírás csak egy olyat amiben minden le van írva hogy ezt erre emezt meg erre állítsd amit ha beállítok stabilan menne 3,6GHz en.

(#20883) toyone válasza kmisi99 (#20882) üzenetére


toyone
őstag

Ajánlom figyelmedbe az 1. Hozzászólást találsz ott pár leíráshoz linket.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#20884) kmisi99 válasza toyone (#20883) üzenetére


kmisi99
addikt

Tudom ezt már többször is olvastam. Csak nagyon bizonytalan vagyok mert rengeteg a beállítás. Akinek i7 e van nem tudna 2 percet fordítani hogy leírja hogy mit mire állítsak a 3,6GHz hez mert nagyon nem bízok magamban és abszolút kezdő vagyok :))

(#20885) subaruwrc válasza kmisi99 (#20884) üzenetére


subaruwrc
félisten

nem, mert attól hogy szerintem az nálad is működni fog, még nem biztos hogy fog is és beállítod de a válasz sötét képernyő vagy corrupted windows akkor jön majd a 3 oldal reakció h kib......tam veled. először értsd meg a tuningolás logikáját és azt hogy mi mire való a rendszerben aztán neki is kezdhetsz magadtól lépésenként.

(#20886) kmisi99 válasza subaruwrc (#20885) üzenetére


kmisi99
addikt

Jó köszönöm a segítséged. Végül is igazad van. Még vagy 20x átolvasom.. már kezdem azért érteni aztán megpróbálom :) Na akkor még egy kérdés ha valamit kegyetlenül félrenézek és nagyon átállítom ugye nem süthetem meg a procit és előbb lekapcsol majd?

[ Szerkesztve ]

(#20887) Sárpac válasza AirBooms (#20881) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Dehogy gúnyolódom eszem ágába sem került ez csak egyfajta iróniája a dolognak amiben vagy és én is voltam már anno nem egyszer pl. elég csak az nv 8800as sorozatára visszagondolnom. Szóval ne hari azt hittem fogod.:)
Lényeg a lényeg ami műxik és jól bejáratott egészen addig nem szabad piszkálni amíg nem szükséges!:)

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#20888) AirBooms válasza Sárpac (#20887) üzenetére


AirBooms
addikt

OK, ebben igazad van - de ha az ember nem vágyak jobbra, újabbra, ha a fejlődő igényeit nem akarja, vagy nem meri kielégíteni, akkor nem fogunk fejlődni. Nem csak mi, egyénileg, de semmi sem az ég adta világon, semmi sem. S itt ebben az esetben nem is arról volt szó, hogy két vagy három hardverelem nem illett egymáshoz, tehát nem kompatibilitási probléma lépett fel. Hanem egyszerűen valaki a hóna alá csapott egy már hibásan legyártott prémiumkategóriás alaplapot, s azt vitte haza - én meg fél évvel később megvettem tőle. Vagyis belenyúltunk abba a nullaegész nagyonnagyon kicsi százalékba...
OK, semmi gáz... :R

(#20889) szacsee válasza kmisi99 (#20886) üzenetére


szacsee
nagyúr

Elvileg nem, de figyelni kell pár dologra..
Lapod topikjában is olvasgass vissza a tapasztalatokat, eredményeket nézegesd így kialakul benned egy kép, hogy mit hova állíts.
Nekem speciel giga lapom van megvannak a trükkjei, ugyanúgy mint Asusnak.
Van 1-2 dolog, amit figyelembe kell venni. 1-2 Feszültségnél az Auto beállítást el kell felejteni, mivel ha húzod a lapot, akkor az alaplap automatikusan emeli ezeket nem ritkán a kritikus feszültségek fölé. Ezek Vcore, PLL, QPI/Vtt, VDimm stb.
Van amiket auton hagyhatsz, de ezt a topikban leírják. Állítsd be először manuálisan alapértékekre ezeket, aztán lődd be a QPI-Uncore-Ram szorzót, és mehet a tuning.
PCI-E frekit itt sem árt fixálni, sőt kötelező!
Olvasgass és nézegesd a biosod, amiket nem szabad auto-n hagyni, azokat állítsd be fix feszültségekre, először ha teheted, akkor alapértékre, és emeld a bclk-ot, persze csak óvatosan. Everestet, CPU-Z-t tegyél fel a gépre és nézz rá ha feszekre és a hőfokokra is egyaránt, hogy nem felejtettél-e ki valamit... vagy nem túl magas valamelyik fesz, vagy hőfok.
HCI memtest-el a ramot tesztelheted (pl 6 gigánál ha HT be van kapcsolva, akkor 8x elindítod és pl 650mb-ra állítod a méretét.. közben tapizd a ramokat nem túl forróak-e, ha igen ventilátorral hűtheted, ha még elviselhető, akkor minden ok.
Az északi híd bordáját és a mosfet-eket is nézheted közben, ha rosszul szellőzik a házad egyből kiadja.
Ha a proci stabilitását akarod nézni, akkor használj LinX-et, all memory-ra rákatt és start, ha 20 kör lefut, akkor nagyjából oké, viszont ezt csak akkor érdemes huzamosabban futtatni, ha már elérted a kívánt frekiket és a feszekkel kísérletezel... :K
Jó tuningot!
Ja és csak saját felelősségre!
Lapod topikjában olvasgass!

Proci lekapcsol, de attól még el lehet füstölni 1-2 elbabrált fesz beállítással (túl magas pll, QPI fesz... stb) Ja és a legfontosabb, hogy a QPI fesz és a ramfesz különbsége nem lehet 0,5V-nál több! Ideális 0,3-0,4 közé belőni ezen feszek külömbségét.
Ramfesz max 1,65V.
Procifesz: 3,8-ig elég D0-nál valamikor 1,2V is... de a max hétköznapi beállításra 1,35V

Na kiszófostam magam. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#20890) alientwo


alientwo
csendes tag

Sziasztok!

Újra itt, húzni még mindig nem húztam a procit, mert játszani sem lelkierőm sem időm, ellenben észrevettem, hogy a magok nem egyformán melegek, lehet, hogy csálén van picit fenn a hűtő?
1. mag: 36 C
2. mag: 32 C
3. mag: 35 C
4. mag: 31 C
kendermag: elfogyott

Foglalkozzak vele, vagy elmegy ez még így?
(őszintén semmi kedvem szétszedni :D )
Más kérdés, új pasztát milyen időközönként érdemes cserélni? Kell-e egyáltalán? (volt olyan gépem amiben csak 3-4 év után cseréltem, de még mindig nem megkövült állapotban volt)

A2

(#20891) subaruwrc válasza alientwo (#20890) üzenetére


subaruwrc
félisten

ez teljesen normális.

(#20892) AirBooms válasza alientwo (#20890) üzenetére


AirBooms
addikt

Az lenne a csoda (de komolyan), ha mind a négy mag egyforma hőmérsékletű lenne. Az értékeid teljesen normálisak.

(#20893) szacsee válasza alientwo (#20890) üzenetére


szacsee
nagyúr

Terheld le 15-20 percig a vasat és nézd meg akkor a hőfokokat, ha "csálén áll a hűtő", akkor észre fogod venni.... amúgy falun elmegy kategória, inkább a max hőfokra érdemes odafigyelni.
Pasztázni nagyobb géptakarításokkor érdemes.. akkor úgyis kiveszed a gépet a helyéről és leveszed az oldallapját...
Nálam paszta csak nyomokban található rajta (párszor levettem a hűtőt), mivel lusta vagyok pasztázgatni, pedig a 30g-os MX2 1m-en belül van. :DDD
Léggel ezt mondjuk ne csináld meg, de nálam víz van és kb a leszarom kategória.

(#20894) alientwo


alientwo
csendes tag

Köszönöm a válaszokat! :)

Hogy nem egyformák a hőfokok az evidens, számomra az egy CPU-n belüli 5 C eltérés volt két mag között ami "érdekesnek" tűnt.
Víz hűtés nem rossz ;) procira nekem nem kéne mert azon olyan halk a mugen2, hogy melléhajolva sem hallani. Ellenben a videókarim.. na az egy borzalom.. (két ventis Asus 4890-es radeon)de nem akarom megbontani inkább majd csere egy 58xx-as szériásra ha kicsit elindulnak lefelé.

A2

(#20895) AirBooms válasza szacsee (#20893) üzenetére


AirBooms
addikt

Ehhez annyit tennék hozzá, hogy talán akkor érdemes újrapasztázni a procit (és átnézni a teljes hűtőrendszert), ha a hőmérsékletekben jól érzékelhető változás áll be a különböző üzemmódokban. Az ilyen esetek nem történnek véletlenül, valószínűleg a hűtés valamelyik ponton megsérült (akár a hőátadófelületek érintekzése, akár a hőleadófelület eltömődése, koszolódása, vagy éppen a pasztázás elöregedése - de egyéb okok is lehetnek, pl. egy ventilátor leállása).

(#20896) alientwo válasza AirBooms (#20895) üzenetére


alientwo
csendes tag

Igen.. erre gondoltam én is.. néha azért ránézek a hőfokokra..ha azt látom hogy melegebb mint a megszokott, vagy nagyobb fordulaton teker a venti akkor jön a szétkapás darabjaira tisztítás újra összerakás játék, de ez inkább téli napokra jó játék :D

A2

(#20897) szacsee válasza AirBooms (#20895) üzenetére


szacsee
nagyúr

Igazad van, de úgy vagyok vele, ha már ezt a 40kg-os vashalmazt kihúzom a helyéről, akkor már újrapasztázom... kb 1,5 éve nem tettem még meg. :DDD
Amúgy ott a pont. :K

(#20898) kmisi99


kmisi99
addikt

Na akkor első nekifutás. Ezek voltak a beállítások Ezen kívül semmi mást nem csináltam
[link]

És hát mi más is fogadhatott volna indulásnál mint
[link]

Tippek ötletek hogy mit rontottam el és hogy mit állítsak át illetve be?

[ Szerkesztve ]

(#20899) subaruwrc válasza kmisi99 (#20898) üzenetére


subaruwrc
félisten

qpi x36
cpu pll 1.8v
qpi/vtt 1.2v
ioh 1.1v
ioh pcie 1,5v

(#20900) mpierre válasza szacsee (#20897) üzenetére


mpierre
veterán

A Kingmaxok hogy vannak?

kmisi99: A 190MHz bicikli 1,12500V-on úgylátszik nem megy. Mi a 'vid'-je a procidnak? (értsd: bios defaulton mennyit ad a lap a procinak?)

[ Szerkesztve ]

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.