Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-04 10:31:59

LOGOUT.hu

Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aktuális: Karácsonyi telefonajánló 2023 (cikk), Milyen telefont vegyek 2023-ban karácsonyra? (videó)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#146201) Dhampir válasza jeni (#146200) üzenetére


Dhampir
félisten

Jó macskakiállításokat is szoktak rendezni a Lurdyban, például 2019.11.16-án nyílik meg a Happy Cat Nemzetközi Macskakiállítás. :)

[ Szerkesztve ]

(#146202) jeni válasza Dhampir (#146201) üzenetére


jeni
félisten

igen, 3 éve voltam ott egy ilyenen :K

(#146204) Firehand


Firehand
tag

Árkategória.
Max 150.000
- Használt vagy új?
Új
- Hol vennéd meg?
Legolcsóbban de gyártói garancia
- Hosszú vagy rövid távra tervezel
Hosszútávra
- Mire használnád?
Telefonálás, net, messenger, fényképezés
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez
Mindkettő jó lehet
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
A lehető legkisebb méretű kellene,
Legalább. 3gb ram (Android esetén)
Átlagos kamera
Esetleg ütesálló (opciós)

Édesanyámnak kellene jelenleg egy Samsung Xcover 3-mat váltana, nem nagyon kellene nagyobb neki ha lehet....
132,9 x 70,1 x 9,95 milliméter

Ha kicsi a tét a kedvem sötét....

(#146205) sfdrakex válasza Firehand (#146204) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

iPhone 7 vagy picivel 150 felett már van 8 as is.

[ Szerkesztve ]

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#146206) w.miki válasza tarkabarka82 (#146155) üzenetére


w.miki
veterán

Mi 9T-ről mi a véleményetek?
Igaz, az jó 20eFt-al több, mint a Note8Pro, de ott is van akkora minőségi ugrás, hogy az jobban megéri?
Note8Pro árban (<90eFt) mik még az ajánlható alternatívák?

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#146207) PixAlan


PixAlan
aktív tag

Hali,

Nővéremnek ellopták a pocophone f1-ját, amivel maximálisan meg volt elégedve.

Így utódot keres, a budget 100k, hosszú távra tervezve meg kellene felelnie a mindennapos igényeknek, illetve a kamera minősége fontos még.

Még mindig az F1 a legjobb telefon ezen a téren, vagy megjelent azóta valami jobb?

(#146208) Toncos


Toncos
tag

Bocsi, most látom, éppen most többen kérdeznek hasonlót...

Sziasztok!

Megérett bennem a gondolat a Mi A1 leváltására (kezdem 1-2 nyűgjét unni, pl. gyengébb fényben sokszor fókuszt sem talál a kamera), kérném a segítségetek az eligazodásban, mert nem követem a piacot.
Az általánosan jó ár-érték arány mellett fontossá vált a megbízható fotózás, videózás (éjjel is, és a szelfikamera is). Márkán belül maradva arra jutottam, hogy egy Mi 9T árát viszonylag könnyű szívvel rááldozom a projektre.

Amiben segítséget kérnék:
0. Csak akkor éri meg nekem a váltás, ha képminőségben amatőrként is szemmel látható lesz a különbség. Ezt várhatom?
1. Van olyan készülék, ami ebben az árban - akár másik márkából - többet tudhat fotós téren (ahogy nézem, a Redmi Note 8 Pro más kamerarendszert használ, olcsóbb, kérdés, gyengébb-e)?
2. A Mi 9 árszintjére lőve mennyivel kap többet az ember képminőségben (ha kap)?

Előre is köszi a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]

(#146209) TunerJoe válasza PixAlan (#146207) üzenetére


TunerJoe
senior tag

Mi 9T, Mi 9T Pro, Mi 9, Mi 9 SE, Redmi Note 8 Pro

instagram.com/albert__gyorgy

(#146210) sztrope


sztrope
tag

Xiaomin/samsungon kívül 100-140k ársávban nincs más alternatíva?

(#146211) sfdrakex válasza sztrope (#146210) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Huawei, iPhone, 1+ és még csomó márkának van ott telója, most jön a Realme X2 és X2 Pro, Oppo . . .

[ Szerkesztve ]

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#146212) RoBos


RoBos
senior tag

Szeretnék néhány gondolatot megosztani a most telefont vásárolni szándékozókkal, h szerintem miket érdemes figyelembe venni mielőtt dönt az ember egy kb. átlagosan 100 eFt-os telefon megvétele előtt!

1. Nyakunkon a Black Friday őrület, ez leginkább a kinti webshopoknál lesz mérvadó, de itthon is erről fog szólni minden nov. közepétől! Ezt érdemes megvárni az árak tekintetében mindenképp!
2. Még az idén jó pár új telefon meg fog jelenni ami nem feltétlen a megvételüket jelenti, de a piacra kerülésük mindenképp hatással lesz a már kint lévő telefonok áraira (pláne BF akciók keretén belül)!
Itt tényleg csak 2 telót szeretnék pl. megemlíteni ami még most novemberben fog megjelenni, a Realme X2/X2 Pro, és a Xiaomi Mi Note 10 (Penta kamerával) amik minden tekintetben nagyon jó vételnek tűnnek már most, hát még ha karácsonykor már akciózzák is őket!
De a megjelenésük tuti hatással lesz a mostani SD730G/SD855-ös telók áraira! A Realme 6/6Pro is jön majd az X2/X2 Pro megjelenés után amik szintén Penta kamerával lesznek szerelve, de ezt csak megjegyeztem. De még sok-sok más gyártót is felsorolhatnék, mert szinte hetente jelentenek be új telefonokat tőlünk keletre!
3. Még idén dec.-be bejelenti a Qualcomm az SD735-öt (és jön az SD865 is) ami szintén árbefolyásoló tényező. És akkor az 5G-s modemmel szerelt verziókról még ne is beszéljünk.
4. 2020 szinte borítékolható, h az 5G-ről fog szólni, vagyis az idei telók 5G-s verziói szinte tuti, h mind kijönnek majd, függetlenül attól, h itthon még szinte sehol nincs az 5G, de van aki évekre tervez egy telefon vásárlást és ezt is érdemes figyelembe venni mikor kiad az ember akár 100 eFt-ot egy készülékért.

Tudom, h ezeket alapul véve most sokan azt mondják kapásból, h ilyen alapon akkor sose vegyél telefont mert eltelik negyed/fél év, és elavult lesz a benne lévő technológia! Ezt én is így gondolom és biztosra is veszem, h így is lesz, mert egyszerűen olyan gyors a technikai fejlődés, h nem lehet velük érdemben ma már lépést tartani!
De mindezek ellenére azt is gondolom, h vannak olyanok akik ezekre nem is gondoltak és jól jön nekik 1-2 ilyen jellegű megközelítés is mielőtt dönt az ember egy vásárlás előtt!
Mindenesetre a legfontosabb tanács, h mielőtt vásárol az ember nézzen szét (a nagyvilágban is), h mik vannak jelenleg a piacon és legfőképp mi várható a közeljövőben amikor épp vásárolni szeretne, mert lehet, h érdemes várni akár csak pár hetet egy vétel előtt.
Bocsi a kisregényért! :P

(#146213) szabonagyur


szabonagyur
félisten

Sziasztok,

Telefon kellene, akár használtan is.

Max 25e Ft, ettől egy Ft-al sem több.

Ami fontos 4G-t tudjon mindegyik szolgáltatóval.

iPhone SE/6S ami eszembe jutott, mást tudtok?

Eladó: DUPLO 10978 120 db-s bontatlan

(#146214) sfdrakex válasza szabonagyur (#146213) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

LG Leon 4G LTE, 10 körül vannak használtan. Galaxy A3, J5 2017.

[ Szerkesztve ]

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#146215) andrás47 válasza RoBos (#146212) üzenetére


andrás47
senior tag

Köszönjük a tájékoztatót , biztosan van akinek sokat segítettél ezzel, aki hosszabb távra tervez érdemes megfontolni a mire is figyeljen oda, mielőtt döntene véglegesen.

(#146216) Ájvé válasza RoBos (#146212) üzenetére


Ájvé
veterán

Egy közép kategóriás telefon nem hiszem hogy hatással lesz a mostani csúcstelefeonok árára, következő csúcs széria lesz inkább hatással rá, áruk se nagyon változik várhatóan ezeknek BF ide vagy oda, minden gyártó itt akarja a legtöbb hasznot.
Realme X2 és Mi Note 10 se lesz különösebb hatással a piacra szerintem, mi változna? Főleg a Realme nálunk nem is nagyon ismert.
Ha idén év végén bejelentik a SD 735 és 865-öt ugyan úgy nem lesz hatással még idén semmire, majd ha készülékek jelennek meg vele akkor lehet hatása. Folyamatosan jelentenek be új SoC-ot telefont meg minden mást is, ezeknek nyilván van piac formáló szerepük, de erre várni vagy erre alapozni szerintem felesleges.
BF-et lehet várni de inkább annak aki kintről rendelne mert Kínába szoktak tényleges akciók lenni, itthon inkább lehúzás szaga van az egésznek és kevés kivételtől eltekintve ritka a jó akció (mondjuk Telekom ki szokta akciói a kifutó készülékeket BF-en az például nem rossz).
5G-t szerintem jelenleg még nem kell erőltetni (persze valakinek ez kell akkor hajrá), nem a sávszélesség növelés a technológia lényege hanem IoT Automatizáció (önjáró autók), gépek közti kommunikáció stb. Vagyis nem szorosan a mobilokhoz kapcsolódik (persze ehhez is lehet kapcsolódni fog, attól függően milyen felhasználást találnak hozzá), ez jelenleg még szinte kísérleti fázisban van (Vodafone indított nyilvánosan otthon csak 5G-t eddig).
Penta kamera se sok minden magában, tavaly a Pixel 3 még 1 hátsó kamerával jött mégis az egyik legjobb volt a piacon, persze ha valakinek ez a fontos akkor legyen.
Csak azért írtam ezt a megjegyzést mert sokan beleesnek a sok technikai humbukba (nem 5G-ről beszélek mivel az valós, viszont szerintem még nem kiforrott technológia és széles körben nem is elérhető még), nem biztos hogy ez az elsődleges, felhasználás alapján kell mobilt keresni nem pedig a mobilokba hozott technológiai fejlesztések alapján szerintem (főleg hogy fele humbuk, tegyünk egy halom kamerát a telefonba mert attól minden sokkal jobb lesz). Két közép kategóriás mobil pedig csepp a tengerbe, kettő a sok közül, szerintem persze.
Idei telók nem fognak jövőre 5G-s kiadásban megjelenni, eleve újabb SoC vagy külön 5G modem kellene bele, ami plusz költséget jelent. Felső kategória fog először 5G-vel jönni (ár és újdonság miatt is, hiszen ezen keresnek a legjobban ezért itt éri meg) utána jelenik meg egyre lejjebb, de ez idő. Nyilván nem lehet megjósolni ennek ütemét, de idén vesz valaki mobilt az biztosan ne erre alapozzon (vagy vegyen olcsóbban egy közép kategóriásat és jövőre vehet 5G-et valószínűleg még jó drágán, sok idő lesz mire mondjuk az általad írt 100k-s kategóriában is általános lesz az 5G).
No offense én így gondolom.

(#146217) monti0222w válasza Ájvé (#146216) üzenetére


monti0222w
addikt

Szerintem, ahogy én látom a piacot igenis a Realme meg fogja kavarni a xart, ha nem is idén de jővőre biztosan! Ahogy látom az Oppo féle konszern komolyan gondolják az Ázsiai piacon kívüli tér hódítást és a Realme erre a bizonyíték. A nagy kedvencem a Meizu is csak hitegetni tudja, tudta a népeket és nem sok minden történt a részükről, pedig ígéretek azok voltak ellenben a Realme-val! S nézd meg az ár-érték arányukat, kimerem jelenteni hogy a Xiaomit is megszorongatják ha ezt az útvonalat követik.
5G: szerintem a jővő év második felében már a közép kategóriában is lesz 5G, az első felében ahogy írtad a csúcsra járatás lesz, de már gyorsabban váltanak a gyártók a piacot tekintve. ☺

(#146218) jeni válasza RoBos (#146212) üzenetére


jeni
félisten

Én azt gondolnám,hogy mindig érdemes a második vonalból választani vagyis a tavalyi csúcs modellek közt válogatni,keresni.
Ott nagyobb lehet a haszon.
Sokan azt csinálják,hogy megveszik frissen az újat és 1 év múlva eladják,hogy a legfrissebbet megvehessék. Ez is egy jó bolt lehet.

(#146219) Ájvé válasza monti0222w (#146217) üzenetére


Ájvé
veterán

Idénről volt szó és konkrétan két készülékről. Hogy mit hoz a jövő, azt senki nem tudja megmondani (a hívőknek jó isten).
5G-t is meglátjuk, szerintem jövőre is csak felső közép kategóriában fog megjelenni, főleg hogy jelenleg külön modem is kell hozzá, ha jönnek SoC-ok 5G-s modemmel akkor lehet változás, de nyilván nem belépő és még csak nem is közép szinten fognak ezek megjelenni még jövőre sem.
5G átállás is lassul a Huawei miatt, Európába még nincs döntés a Huaweit illetően, addig meg áll a bál konkrétan (konkurencia nem tud olyan technikát felmutatni mint a Huawei vagy jóval drágábbak, de amíg nem rendeződik a kérdés biztos lassul az 5G kiépítése).

(#146220) RoBos válasza Ájvé (#146216) üzenetére


RoBos
senior tag

Egyetértek az általad leírtakkal, nem is akarok belekötni, mert én is így gondolom javarészt a dolgokat mint te!
De...
Én se arra gondoltam, h az általam példaként megnevezett két készülék az a csúcskategóriára lesz hatással, hanem a közép ill. felső-középre.
Én abból indultam ki, h az ebbe a topikba látogató emberek 2/3-a középkategóriába gondolkozik és a nem a 2-400 ezres telókba!
Következésképp a többségnek igenis szempont szerintem, h milyen új középkategóriás telefonok jelennek meg a közeljövőben, mert azok hatással lehetnek azokra a telóknak az áraira amiket kinéztek maguknak! Gondolok itt a Xiaomi 9-es sorozatra (Lite, 9T/9T Pro, vagy a Note 8 Pro, stb). Ezeknek az árai biztosra veszem, h a BF ideje alatt lejjebb fog menni (kinti webshopokba garantált), és a Realme ill. Mi Note 10 megjelenése hatással lesz ezekre. Azon se lepődnék meg ha jó páran inkább ezeket vennék meg a 9T/9T Pro helyett pár hét múlva!
Ami az 5G térnyerését illeti, már most tudni lehet arról, h a Mediatek biztosan, de a Qualcomm is ki fog jönni mid-range 5G-s SOC-okkal 2020 Q2-től, már csak a piaci igények és a felhasználói igények miatt is. Nyilván a csúcskategória az első, de a középben szinte garantálható a megjelenése. Arról nem is beszélve, ha már most arról beszélnek maguk a gyártók vezetői is (pl. Xiaomi) ha mához egy évre szinte eladhatatlanná fognak válni a 4G-s telefonok! Ezt csak azért jegyzem meg, mert aki több évre tervez, az kétszer is gondolja meg, h vesz-e most egy pl. tavalyi csúcskategóriás vagy akár idei csúcskategóriás 4G-s telefont!

Én segítő szánékkal írtam le a gondolataim ezzel kapcsolatban, nyilván nem az a célom, h most akkor senki ne vegyen telefont, hanem ha vki nem gondolt ilyenekre amiket leírtam, lehet máshogy áll hozzá egy mostani vásárláshoz és vár még vele egy "kicsit"!
Aki meg most akar, az úgy is meg fogja venni akárki akármit is ír ide le!
És No offense én így gondolom. :)

(#146221) jeni válasza Ájvé (#146219) üzenetére


jeni
félisten

A Nokia és az Ericcson-nak nincs ilyen 5G jellegű fejlesztéseik?

(#146222) sfdrakex válasza jeni (#146221) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Van, csak sokkal kisebb a kapacitásuk, ha jól emlékszem. Mármint lassabb a termelés, kevesebb az eszközük és talán a Huawei cucca jobb is.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#146223) jeni válasza sfdrakex (#146222) üzenetére


jeni
félisten

a két nagy európai céget egy kicsi Kínai lepipálja!

(#146224) Ájvé válasza jeni (#146221) üzenetére


Ájvé
veterán

Kevésbé versenyképesek (azt nem tudom ár vagy technológia esetleg mindkettő miatt), Telekom és Vodafone is jórészt Huaweit használ és 5G-n is ez volt tervben a tiltás előtt. Azt biztos olvastam hogy olcsóbb, ez meg ugye elég erős tényező nagy befektetések során.

(#146225) Ájvé válasza jeni (#146223) üzenetére


Ájvé
veterán

Az a gond hogy fordítva van inkább, két kicsi európai a nagy kínaival szemben.

(#146226) Noukoum válasza szabonagyur (#146213) üzenetére


Noukoum
veterán

Annyiért max iPhone 6-ot kapsz

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#146227) zsoika válasza RoBos (#146220) üzenetére


zsoika
addikt

"Én abból indultam ki, h az ebbe a topikba látogató emberek 2/3-a középkategóriába gondolkozik és a nem a 2-400 ezres telókba!"
Kérdezném hogy mi szükség olyan telóra...mit kezd vele. Számítógépnél megértem hogy valakinek dolgozni kell,( tervező program, filmvágás vagy renderelés stb.)nagy teljesítményű számítógép de telefonnál mit dolgozik vele, hogy ilyen nagy teljesítmény kell. Már a középkategóriás telefonok is nyolcmagos gépek és mindenre is jók.

(#146228) Noukoum válasza zsoika (#146227) üzenetére


Noukoum
veterán

Gondolom a fényképezés, extra funkciók, megbízhatóság fontos szempont.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#146229) RoBos válasza zsoika (#146227) üzenetére


RoBos
senior tag

Ezt tőlem kérdezed?! :F
Kérdezd azokat akik már az első héten megvették az iPhone 11 Pro Max, Samsung S10+, stb. telefonokat! ;)
Én soha nem vennék ennyiért egy telefont, mert tudom magamról, h totál felesleges, de vkinek számít a szomszéd/kolléga/szerető tekintete mikor meglátja a jelenlegi telefonját a kezében! Ez olyan mint a BMW "slusszkulcs"! :DDD

(#146230) Norbi. válasza zsoika (#146227) üzenetére


Norbi.
őstag

Én példáult viszonylag sokat játszom, igénylem a szép kijelzőt (bár épp egy sokak által lehúzott Xr-t használok) a jó kamerát, az akadásmentes, fluid rendszert.

A középkategóriában valahol mindig van komprumisszum, de tény, hogy egyre kevesebb és a felhasználók nagy százalékának elég lenne egy 50-100 ezer forintos készülék és semmi nem igényli a féléves, éves váltást, de ez is sok embernek egy hobbi. :)

(#146231) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

Ha senki nem venne prémium kategóriás eszközöket,akkor nem biztos hogy a közép és alsó kategória feljlődne.

[ Szerkesztve ]

(#146232) monti0222w válasza Ájvé (#146219) üzenetére


monti0222w
addikt

Még idén is meglephetik az európai piacot, remélem így is lesz!
Kínaiak belefogják rakni a középbe is, őket nem érdekli annyira a kiépítés megléte mivel náluk van és ezzel is tudnak ütni a konkurenciával ellentétben.

(#146233) zsoika válasza RoBos (#146229) üzenetére


zsoika
addikt

Nekem a 80eFt kürüli telók tökéletesen elegendők, de úgy látom 150eFt ból már tényleg minden igényt kielégítőt lehet kapni.

RoBos: igen...úgy látom vágod a témát.
A fotózást mint érvet el tudom fogadni....a többi meg hát :O
Én egy különleges fajta vagyok akkor, engem még nem csoport meg a fogyasztói társadalom szele és szerintem nem is fog.
Mindig azt veszem és akkor amikor szükségem van rá és abból is a legjobb ár/érték arányút. Ráadásul mindent szeretek a végéig használni, ha elromlik meg is javítom

[ Szerkesztve ]

(#146234) sfdrakex válasza zsoika (#146233) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Neked megfelel a 80 ezres, neked a 150 ezres kielégíti az igényeidet, másét pedig nem. Nem vagyunk egyformák.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#146235) pompom89


pompom89
csendes tag

Valakinek van valami info arról,hogy a telekomnál a Xiaomi Mi9 SE és a Redmi 7A-n kívül fog e a közeljövőben bővülni a Xiaomi készülék lista?

Xiaomi Redmi Note 8T // PS4 Slim

(#146236) jeni válasza pompom89 (#146235) üzenetére


jeni
félisten

nincs kizárva a kínálati bővülés.

(#146237) sfdrakex válasza pompom89 (#146235) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Szerintem lehetséges, hogy fog.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#146238) TunerJoe válasza sfdrakex (#146237) üzenetére


TunerJoe
senior tag

Szerintem meg biztos.

instagram.com/albert__gyorgy

(#146239) sfdrakex válasza TunerJoe (#146238) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Időkérdése a dolog, de tuti lesz még Xiaomi minden szolgáltatónál.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#146240) kenyocsaba23


kenyocsaba23
tag

Üdv! Telefont szeretnék vásárolni de tanácstalan vagyok.
A következők az elvárásaim:
legalább 4gb ram de 6GB-nál több nem kell.
Legalább 64gb tárhely (legyen bővíthető) 128GB is lehet akkor nem kell a bővítési lehetőség.
Kamera viszonylag jó képeket készítsen, de nem kell profi minőség.
Android oprendszer.
Ne legyen hatalmas
Legyen legalább cseppálló.
Type-C
Jack csatlakozó nem létszükség.
gyorstöltés, és viszonylag jó akku idő.
és végül legyen emgtalálható valamely itthoni nagy bolt kínálatában pl. MM
P10+-t váltana ezért jó lenne ha a kávái lényegesen kisebbek lennének. Honor 20-al szemeztem eddig.
Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#146241) Tsebacsi


Tsebacsi
nagyúr

Sziasztok!

Kicsit átértékeltem a dolgokat, és most jelenleg ezek a preferenciák, amik alapján telefont keresek:

- Max. 100k HUF
- Magyar adószámú eladó, céges vásárlás miatt
- DualSIM
- 128GB tárhely
- 4-6GB RAM
- Ezért az árért a legjobb kamera
- USB-C
- Normális-gyors ujjlenyomat olvasó
- Stabil ROM, esetleg Android 10?!

Huawei Mate 10 Pro-t cserélnék le, sajnos kell a DualSIM

Vagy szerintetek érdemes-e belevágni egy szolgáltatós Samu S10+-ba??

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#146242) sfdrakex válasza kenyocsaba23 (#146240) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

P30

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#146243) sfdrakex válasza Tsebacsi (#146241) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

100ból Mi9 SE.

S10+ al vagy P30 Proval nem járnál rosszul, DE azt neked kell tudnod milyen csomaggal, hogyan tudod kihozni és neked megére annyit.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#146244) Hatii


Hatii
tag

Üdv,
Új telefont keresek normál felhasználásra. Moto X2 telefont cserélnék le, és bár tudom ,hogy a Motorola azóta sokat változott, van már bennem effelé márkahűség.
Most az új Moto G8 plust néztem ki, főleg ár miatt (és mert a G7-hez képest van + 1000 mAh, ennél a gyártónál), de bizonytalan vagyok kicsit. Mennyire lehet elég a 4Gb RAM, illetve a rendszer alatt levő hardver mennyire lehet képes?
(nem igazán követem a mobilos processzorok, illetve az egyéb hardverek fejlesztését, fejlődését és tudását, így csak olvasgatás miatt tudom, hogy nem a legfrissebb)
Köszönöm a segítséget!

(#146245) Tsebacsi válasza sfdrakex (#146243) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Szia, köszi a választ :R
17k per hó, nem olcsó de ha hasonló tudású telefont akarnék, akkor a Oneplus 7T is 600 euró, a Mi9/T Pro meg nem annyira mindenttudó mint a Samu.
Jövőre nem tudom lesz-e 90-120Hz-es telefon Telekomnál hasonló specifikációkkal mint egy oneplus 7T/Pro vagy S10+.
Szóval a 100k-s megoldás hirtelen tűzoltás lenne csak, és pl. a Redmi Note 8 Pro-ra gondoltam.
Aztán ha lesz valami jó ajánlat, váltok.
Csak azt nem tudom hogy ha most váltok előfizetést hűség nélkül utána tudok - e ugyanerre telefont venni?!

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#146246) sfdrakex válasza Hatii (#146244) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Mennyiért vennél telefont? G8 plust, nem is látok még sehol. A hardvere papíron rendben van általános haeználatra, bár én biztosan mást vennék az árán.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#146247) sfdrakex válasza Tsebacsi (#146245) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Nem rossz a Note 8 Pro, de csak tűzoltásnak nem venném, S10+al még pár évig szerintem nem lenne gondod. Egyébként jövőre gondolom egyre több cég ad majd ki 90-120 Hzs telókat.

[ Szerkesztve ]

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#146249) Viktor0610 válasza #40993792 (#146248) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Telenor szintén. :K

Xiaomi 13T - Eladó Xiaomi 11T 8/128 GB telefon: https://hardverapro.hu/apro/elado_xiaomi_11t_8_128_gb_telefon/friss.html

(#146250) Hatii válasza sfdrakex (#146246) üzenetére


Hatii
tag

pl Amazonon, illetve Aiza-n. Azt még nem néztem, hogy ez csak előrendelés-e, várni még tudok, viszont ezek alapján be tudom lőni az árat, ami olyan alapból is 90k Huf körül van maximum. Ilyen árkategóriában is néznék valamit.
Ami még nálam szempont, hogy semmi olyan ne legyen a telefonra előre telepítve, amire vagy nincs szükségem vagy nem tudok eltávolítani. Ezért nagyon húzok a minimális androdi felé. Bevallom, ha az ár mindegy lenne, és nem lenne szerintem indokolatlan lehúzás, Pixel telefonokat néznék csak.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.