Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
►Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz◄
►Blizzard által támogatott videokártyák listája◄
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
whited
üzenetére
Az ilyen PvP szervereken nincsenek bergyilkosok?

Mekkora lenne mar, valami verpistike gankelne, szolnek egy profinak, aki X idon keresztul mindig megkeresne es legyilkolna, eskuszom fizetnek is erte goldban vagy csak akkor hagyna abba ha konyorogne az illeto, hogy allitsam le a bergyilkost.
-
whited
addikt
aki ráér és fent van a nevezett serveren Kölök a nick-em légyszi segítsen

-
DrGonzo22
őstag
válasz
Lirion
üzenetére
Ha eredményt is akar az ember, akkor a futás már nem az egészségről szól. Edzések fájdalomcsillapítókkal a (nálam sajnos igen gyakori) csonthártyagyulládás miatt, koffeintabletták, gyakori hasmenés. Az egész étkezés alárendelése az edzéseknek, a kórosnak tűnő soványság - bár ez manapság bizonyos körökben divatos (180cm mellé 56kg voltam), stb.
Ennél jóval egészségesebb életforma volt, amikor wowoztam (és persze mellette megmaradt a sport is, csak szolidabb kiadásban).Egyébként a wow is nevelhet kitartásra, felelősségre, önérvényesítésre, csapatban való együttműködésre, stb. A wowban ugyanis valódi emberekkel lehet megélni elég sokféle helyzetet, amiből sokat is lehet tanulni. Kutyatartásból szerintem nem sok szociális tapasztalatot tud leszűrni egy gyerek, nem válik az épülésére.
Más: "ha a karaktereddel nem foglalkozol, lényegében nem történik semmi" - csak annyi, hogy elavul, elveszíti a kapcsolatait, lemarad, röviden használhatatlanná válik. Ha ezek nem következmények, akkor nem tudom mi az - értsd a játék kontextusán belül maradva.
-
whited
addikt
sziasztok
valaki leírni hogy a ragnarok szerver ahol sok a magyar hogy tudok felmenni, mert akkor ott kérnék inkább segítséget
mert nem akarom szét offolni a topikot -
Lirion
addikt
válasz
DrGonzo22
üzenetére
WoW vs. futás:
A wowozást ülve, monitor előtt, többnyire rossz levegőjü szobában csinálod, raidelés közben enni sem engednek és sokáig ébren vagy, ami kialvatlansághoz vezet és rontja a teljesítményedet kb. az élet minden területén.
A futást a szabad levegőn csinálod, javul tőle az állóképességed, nem zsírosodsz el, jót tesz a szívnek, a napból vitaminokhoz jutsz, a friss levegő "kimossa" a tüdődet, jobb lesz a közérzeted és úgy általánosságban vidámabb és boldogabb leszel.Persze a napi 4-5 óra futás hosszú távon már káros is lehet, a térd ízületek megszenvedhetik, de amikor valaki azt mondja, hogy ő fut, 10-ből 9-szer 2-3 naponta fél-egy óra futásról beszélünk.
WoW vs. kutyanevelés:
A wow nem kér enni, nem kell rá figyelni, tanítani, takarítani utána, ha a karaktereddel nem foglalkozol, lényegében nem történik semmi.
A kutya gondozása felelősségteljességre, odafigyelésre nevel. Olyasmikre, ami hiányzott az olyan szülőkből, akik elwowozták a gyerekük életét.Mellesleg a futás és kutyanevelés nem éppen hobbi, hobbi sokkal inkább a papírhajtogatás, pecázás, makettezés, puzzlezés, fafaragás, stb..
Akárhogy csűrjük-csavarjuk, a wow a kevésbé hasznos hobbik közé tartozik (minden más pc játékkal együtt) és lehet objektív mércét felállítani. Csak ilyenkor azt felejti el a sok "wow-szabadságharcos", hogy az ilyen mércék a nagy tömegeket fedik le, nem az egyént, így nem is lehet igaz egyetemesen minden emberre.
-
Lirion
addikt
válasz
Healbacsi
üzenetére
A vanillában megszerzett tapasztalatok hasztalanságáról max akkor nyilatkozhatsz, ha azóta nem raideltél, máskülönben nem tudod felmérni, hogy mennyit számít vagy nem számít a cata raidekben. De különben sem írtam, hogy mekkora pro raider lennék, viszont fenntartom, hogy ahhoz a vanillás tapasztalat is bőven elég, hogy a címeres ökröket kiszűrd.
Mindenesetre ha úgy gondolod, hogy a sok éves inaktivitásom miatt nem tudom ezt megítélni, akkor látogass el a hivatalos forumra, ahol már kb. 20 oldal van tele azzal, hogy mennyi gyökér és idióta megy LFR-be. Az ottani hsz-ok után már szinte szerencsésnek érzem magam, hogy tegnap ki tudtuk pucolni a tesztelésre bocsátott részét az instának... De akár te magad is kipróbálhatod a ptr-en. -
DrGonzo22
őstag
Nem kell messzire menni példáért, elég csak megnézni milyen egy átlag reakció (pl. a hsz, amire reagáltam) arra, ha valakiről kiderül, hogy időt, energiát nem sajnálva wowozott/wowozik életének egy szakaszában. (Jézusom; de jó, hogy én nem; szomorú smile, 3 negatív jelző egy 1,5 soros kommentben...) Ehhez képest, ha megtudja rólam valaki, hogy napi szinten 15 km-t futottam 4:30-as km idővel, meg, hogy futottam félmaratont, akkor csak csupa pozitív visszajelzést kapok. (Nekem is el kellene kezdeni valamit sportolni, stb.)
Pedig a két (vagy akármilyen más) hobbi között szerintem semmi értelme ilyen értékbeli különbségeket tenni. Mindegyik a szabadidő eltöltésére szolgál, van aki inkább kihívásokat keres, van aki puszta szórakozást, van aki pihentető dolgokat, van aki szociális kapcsolatokat építő hobbit választ, van aki a magányos tevékenységeket szereti. A lényeg, hogy az adott illetőnek megfeleljen, teljesen kár egy ilyen dologra, mint a hobbi valamiféle objektív mércét felállítani, hogy ezek a jó és hasznos hobbik, a többi meg az ördögtől való. Én például a kihívást jelentő, egyedül is végezhető tevékenységeket kedvelem, szeretem megélni a képességeim korlátait, feszegetni azokat, legyen ez egy pc játék, sport, vagy akármi más. És általában szeretek versengeni is, de csak olyan területeken, ahol felkészültnek érzem magam. Nem tudom például átérezni, hogy egyesek hogyan képesek az idejük nagy részét egy kutyára fordítani, vagy, hogy mi ebben a jó, de ettől még nem fogom lenézni őket, vagy a saját szabadidős tevékenységeimet objektíve "értelmesebbnek" tekinteni. Érdekes módon, ha valakiről kiderül, hogy a wow a hobbija, akkor a bevett társadalmi reakció a szörnyűlködés, elborzadás, kérdezem én, milyen alapon? Miért kevésbé abszurd dolog, hogy valaki napi 2 órát vesződik egy kutyával? Ez utóbbit olyan természetesnek vesszük, mint azt, hogy szoktunk kenyeret enni, sőt kutyatartásra rá is nevelnek nagyon sok gyereket, holott semmivel sem értelmesebb, hasznosabb... mint a wow, vagy bármi egyéb. -
Healbacsi
őstag
válasz
Lirion
üzenetére
2 serverfirst titulus birtokaban hidd el, hogy a vaniliaban megszerzett tapasztalatok most cataban semmit sem ernek. En se raidelek mar hc szinten, tehetnem, de igy szabadabbak az esteim, de a cataclysmes hc bossok elegge ott vannak a szeren. A mostani szetnerfelt FL nem tartozik ide, mert azt mar boldog boldoltalan letolja ragna kivetelevel.
-
Healbacsi
őstag
válasz
Lirion
üzenetére
Ne vedd sertesnek amit irok, de ha igazabol nem vagy raid aktiv, nem is oltel heroic bossokat, akkor a megitelesed a bossokrol illetve a raidelo tarsad tudasarol elegge szubjektiv.
Egy raidboss leolese pont azert nagy siker, mert elotte napokat, heteket wipe-oltal rajta, es vegre sikerult, mukodott a taktika, a raid a tureshataron belul hibazott csak, es meg sorolhatnam.. Egy 5 fos instaban akarmelyik boss leolheto 3-4 emberrel is ha a tobbiek idokozben elhalnak. Ez egy raidbossra nem feltetlen igaz, Igy igazabol semmi osszehasonlitasi alap nincs a ketto kozott. A szokasos kozhellyel, kinek a pap, kinek a paplan jon be.
-
nepszter1
addikt
Tudtok jó macrokat rugóhoz pve re ? és asisosos a rugom
-
Ribi
nagyúr
Most ti tényleg ennyire ráharaptok egy troll beírásra? Hát tényleg nincs rendben valami, ha ennyire meg akarjátok védeni.

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Naveno
üzenetére
Most kb. azt mondtad, hogy de jó hogy eladtam az 1 hónapja megvett biciklimet, mert milyen az már, hogy a Tour de France-on indulók napi 5-6 órákat is eddzenek akár, és a fél életük rámegy erre
Itt top guildekről volt szó, világ top10-ében lévőkről. "Normális" guildekben más az élet. -
DrGonzo22
őstag
válasz
Naveno
üzenetére
Ha valamit magas színvonalon akarsz űzni, az sok energia/idő befektetését követeli meg. Az összes wow játékos kevesebb, mint egy százaléka van kék szintű guildben, az itteni fórumból, ha jól tudom még egy, szintén ex-játékos volt huzamosabb ideig ilyen guildben.
Egyébként pedig igen, abban az időben erre fókuszáltam leginkább az egyetem mellett, ez vitte el a szabadidőm legnagyobb részét. Az ezt megelőző években hosszútávfutással foglalkoztam, napi 15 kilométerrel edzettem, de nem sikerült elérnem a kívánt célt, 4 és fél perc környékén leragadtam. Mindennel együtt az is simán elvitt napi 3 órát. A két hobbi között nem látok értékbeli különbséget, mégis nagyon más a társadalmi megítélésük... Munka nélkül pedig nincs siker, semmiben, nem csak a wow esetében.
-
Lirion
addikt
Az a vicc, hogy ahogy beírtam, kb. a raid fele lelépett, utána két percen belül feltöltődött és aztán azonnal lement a boss. Utána pik-pak lement Hagara is, ami viszont jóval lightosabb volt, mint normal módban lett volna. Ez a warlord az egyetlen kakukktojás, biztos, hogy nem a LFR verzió került oda. Vagy direkt cockblokknak betették ilyen erősre.

Mindenesetre érdekes volt kb. 5 év után megint raidelni, mégha nem is szervezetten, de igazság szerint semmivel sem volt nagyobb élmény, mint egy sima 5 fős insta. -
Lirion
addikt
Próbálta már valaki a LFR-et? Most nyomom, a warlord zon'ozz-on wipeolunk már vagy másfél órája és az a megfigyelésem, hogy a boss nemhogy alul van tuningolva, de néhány olyan tulajdonsággal is rendelkezik, ami heroicon lenne. Érdekes ez így.. mondjuk az is igaz, hogy mérhetetlen nagy gyökerek is vannak, akiknek egy olyan egyszerű lépés meghaladja a képességeiket, hogy a képernyő közepén megjelenő "melee run away from boss" utasítást végrehajtsák..
-
Viktor77
titán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Másik frakciónak lehet, másik szerverre nem.
-
lakisoft
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Ezeket az oldalakat szoktad nézegetni?
http://www.wowprogress.com/
http://wow.guildprogress.com/EU/Bloodscalp/Lehet találni olyan guildet ami neked megfelelő.
-
DrGonzo22
őstag
válasz
visitor1002
üzenetére
Szerintem, ha személyesen veszed át, akkor nem kell sok mindentől tartanod, mert lesz egy közvetlen benyomásod az illetőről, fogod tudni a pontos nevét, címét, telefonszámát. Igaz én eladtam az accountomat 2 éve, nem pedig vettem, de még ha akartam volna se tudtam volna visszalopni, mert úgyis egy valós konfliktushoz vezetett volna...
Ettől függetlenül lebeszélnélek az account vásárlásáról. Illegális. Semmiből nem áll felszintezni egy karaktert. Van egy nagyon pici esély arra, hogy visszalopja az accountot, utána neked kellene felkeresni, hogy ez azért nem egy állapot... Felesleges pénzkidobás a "sima" úthoz képest. Ha nem tudsz egy karaktert felgearezni arra, amire használni akarod magadtól, akkor hiába veszel egy elvileg készet, úgyse fogsz vele semmire se menni - a srác, aki megvette tőlem az accountot 2 hónapig wowozott, azóta frozen... Pedig a realm legjobban gearezett mage volt az enyém, a legjobb raidguildben, magas ranggal, kiterjedt szociális hálózattal. Sőt azt is elintéztem neki, hogy maradhatott a guildben, csak a cl rangot vették el, de ugyanúgy levitték raidekre. Azt mondta tapasztalt wow játékos (valóban játszott már pár évet sámán mainnel, közepes progressű guildekben), mégsem sikerült felvennie a ritmust, egy hónap után kitették, utána szépen végigbukdácsolt a realm többi raidguildjén, végül otthagyta a játékot... Erre kár volt felárat fizetnie a kész karakterért, mert ami nem megy önerőből nem fog menni "segítséggel" sem. Az nem úgy van hogy veszek egy top pve karaktert, és akkor attól rögtön pro raider is leszek, ha nem sikerült önerőből eljutni egy szintre, akkor azt fenntartani sem fog sikerülni... Pvp-re dettó ugyanez áll. Pláne igaz ez arra, aki úgy hiszi, hogy a "sok idő" létrehozni egy kívánt karaktert, de ha van már neki egy ilyen, akkor azt fenntartani nem nagy ügy, nem kell hozzá sokat játszani... Valójában a szintetartás ugyanakkora feladat, ha nem nagyobb, mint a felkészítés. Semmivel sem kisebb ügy egy fix raid spotot fenntartani egy top raidguildben (kék guildek wowprogressen), mint bekerülni oda. Időben még többet is megkövetel, mert teszem azt egy középiskolás bejut a nyári szünet alatt, mert van rá elég ideje, de mi lesz vele iskolaidőben? Ki fogják rakni - nem mellesleg ezért sem szoktak 20 év alattiakat felvenni a jobb guildek...
-
Khelben
nagyúr
válasz
visitor1002
üzenetére
NE vegyél accountot, mert megszívod. Ennyit lehet ez ügyben tanácsolni.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
visitor1002
üzenetére
Ha accountot veszel, akkor az ég világon semmi se garantálja, hogy nem szedik vissza tőled, úgy hogy semmit se tehetsz. Átverést csak úgy tudod elkerülni, ha nem veszel accot
Vagy max. ha közeli ismerőstől...
Ugyanis hiába írsz át bármi jelszót, vagy titkos kérdést, amennyiben valaki elküld a Blizznek egy személyi másolatot, amin az acc-nál megadott név szerepel, akkor visszaadják neki az acc-ot (személyi másolatot is ezért adnak ilyenkor, hogy ha neked kell visszakérni megtehetsd... de ezt ők is ugyanígy megtehetik).
Tovább az acc adás/vétel EU-ban illegális. -
visitor1002
csendes tag
Hali!!!
Az öreg wowosokhoz lenne egy kérdésem.
Ha wow accountot veszek Catara Upgradelt DVD-kel együtt Titkos kérdés van..
Akkor mire kell még figyelnem hogy nehogy átverés legyen ?
Sok helyen láttam hogy személyi másolatot adnak. Az miért fontos ?Előre is köszönöm a válaszotok!!!
-
lakisoft
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Melyik szerveren vagy?
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Wolverine
üzenetére
Innen nincs valaki nemzetközi guildben, ami nem HC (úgy 6/7-től 1-2 HC killig), felnőtt emberek a tagjai és van felvétel? Szemezgetek a hivatalos fórumról is, de rengeteg a hirdetés, nehéz megfelelőt találni így hirtelen, főleg úgy, hogy még transferelni is kellene.
-
törölt tag
válasz
whited
üzenetére
Dragon Age, Oblivion, Witcher? Valami RPG játékkal volt már dolgod? Vissza a WoW-hoz
Vannak bal kéz felől chat szövegek, ide lehet üzenni valakinek vagy társalogni esetleg kereskedni. Ha beírod, hogy /join hun akkor látni fogod csak a magyar csatornát is. Amit ajánlok azaz, hogy keress egy fejlődös magyar Guildet ezt így teheted meg pl. enter-/join hun. Sokat tudnak segíteni ha elakadtál vagy csak sürgős kérdésed van. Na a lényeg...látni fogsz majd egy nagy felkiáltó jelet "!" ilyenkor adnak egy questet el kell fogadni és majd írja, hogy mit kell csinálni jobb oldalon. Általában őlj meg 20 banditát,állatot,stb, vagy keress 8 alkatrészt vagy beszélj valakivel itt/ott. Sokszor ha végeztél ugyanoda kell visszamenni leadni a kész küldit majd újat fel venni. Szakmákat lehet választani bizonyos Profession trainereknél, ajánlom a Mining+Herbalism-ot.Főként PvP (játékos a játékos ellen) szempontból nézem a WoW-ot de... ajánlom a Druid és a Shaman class-okat. Ezek hybridek és sok osztályt képviselnek, a Druid-al bármi lehetsz, Cat form legnagyobb előnye a Stealth, Bear a tankolás vagy több mob behúzása esetén ajánlott túlélés miatt, Moonkin form meg egy zsírgalamb vagy dagadtbagoly vagy mi a rák de ez a távolsági (jó és erős), valamint a sima (később majd néha fa form) a healer. A Shaman-t azért írtam mert sok class közűl számomra ez a legélvezetesebb de talán a legnehezebb is. Shaman hasonló verziója a Paladin de kicsit inkább való kezdőknek (ezért tuti megköveznek páran most
) annyi esetleg még, hogy tud tankolni. Azért a hybrideket írtam mert rá tudsz jönni melyik része jön be a játéknak, én először rugót csináltam, nem rossz választás de NEM sokoldalú és előbb egy többrétű karakter kellett volna már vissza gondolva indítanom. Ja és szerintem Ragnaros realm a tuti, haverok miatt mentem Bloodscalp-ra persze megunták én meg nézek ott egyedűl pár 85-ös karival holott már elejétől kezdve Ragnára akartam menni 
-
Cathfaern
nagyúr
Ez így kicsit félrevezető. Battlegroundokon és Arénákon részt venni PvE realmen is lehet, a PvP és a PvE (azaz normal) realmek között egyetlen különbség, hogy a PvP-n terepen bármikor lecsaphat egy ellenséges frakcióbeli játékos, PvE-n meg akkor csak ha bekapcsolod, hogy megtámadhassanak. Szóval csak az ún. open world PvP-től esel el ha nem PvP realmen vagy.
-
LuckyL
őstag
na előfizettem egy hónapra, mert sok a szabadidő mostanában, egy huntert indítottam full heirloommal, elég jó alacsony szintű pvpben
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
whited
addikt
a realm style-nál kezdetben normált válasszak?

-
Viktor77
titán
Annyit még szerintem írj be, hogy hol indítottál karaktert, melyik oldalon, hátha tud valamelyikünk segíteni.
-
Khelben
nagyúr
válasz
whited
üzenetére
Szerintem a legegyszerűbb és leggyorsabb, ha belépsz és kipróbálod. Angol tudás remélem van hozzá, anélkül nehéz lesz. Csinálsz egy (vagy több) neked tetsző karaktert (az elején a fajt, a kasztot és a kinézetet kell kiválasztani, semmi mást), aztán mehet a játék. A kezdőterületek questjei egyszerűek, lineárisak, nem lehet eltéveszteni. Utána meg majd belejössz.
A szerverválasztásra figyelj, ha magyarokkal akarsz játszani, válassz egy olyat, ahol sokan vannak, pl Ragnaros.
-
whited
addikt
Sziasztok
lehet off de valaki úgy nagy vonalakba eltudná magyarázni a játékot?
most vettem meg az alapjátékot + a bc-t, és hát nem nagyon tudom mi merre hány méter
-
válasz
Wolverine
üzenetére
Te az Order of Watchers-ben vagy ha jol emlekszem, ami pedig Ragna alli guild, Ragnarol jottem el, mert tele volt a tokom, hogy boldog-boldogtalan betamad, mindig nezni kell, hogy van-e ellenseg a kozelben, nem szeretem a PvP-t, meg inkabb horda parti vagyok.

ígyvanferi: Ez a koncepcio nagyon jol hangzik, szombaton mar nem kell melozni, lehet nyomni pentek ejszaka a wow-ot, szombat-on meg vasarnap delutanig IRL s vasarnap este megint mehet egy raid, bar hetfo melo, de volt ideje kipihenni magat az embernek.

-
Wolverine
félisten
válasz
ígyvanferi
üzenetére
A hivatalos fórumon van guild recruit részleg.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Wolverine
üzenetére
A mi guildünk is valami ilyesmi, ráadásul nálunk a péntek és a vasárnap mondható (legalábbis amióta megoldódni látszik a létszámhiány) fix raidnapnak. Időnként mennek hétfőn vagy szerdán is, de ez ritka, én pl. ezeken nem tudok részt venni. 6/7 normálnál járunk. BS horda oldal.
Ha már itt tartunk, hol érdemes nemzetközi recruitot keresni? Átvinném az egyik altomat valami allis nem magyar guildbe casual raidelni.
-
Wolverine
félisten
birno, szerintem ma már több olyan guild van, amilyet te szeretnél, mint olyan, amilyenben voltál. Nem akarok önpromót folytatni, de a miénk is ilyesmi: heti 2 raid, hétvégén achiraidek a korábbi kiegek contentjeiben, és hetente 2 alkalommal rated BG - viszont egyik sem kötelező
Ha egyikre sem akarsz elmenni valamiért, akkor nem mész; csak akkor ne jelentkezz előre. -
Cathfaern
nagyúr
Arathor alli. Nagyon geart szedni nincs értelme most, új 3 fősökből úgyis 378-as fog esni, szóval max annyit, hogy azokba be tudj menni rögtön, ne kelljen boe-kat vásárolni vagy zazg-t tolni. De pl. Valort is könnyebb lesz szedni 4.3 után, ugyebár minden hc-ból 140 fog jönni, és a 4.0-asakon már most is pillanatok alatt végig lehet érni (csak a 70 valor miatt nem biztos megéri).
-
válasz
aclandiae
üzenetére
Tarantino filmet csak eredeti nyelven nezunk, ez alapszabaly.

Cathfaern: Guildes emberek alapvetoen normalisak voltak, csak szerintem a vezetes nem volt eleg szigoru.
Na mindegy, most ugyis elszorakozom az UI-val egy darabig, meg jatszadozom a PTR-en, aztan ha kijott a 4.3 akkor visszanezek, bar lehet elotte nem artana geart osszeszedni...
Te melyik szeron vagy egyebkent? -
Cathfaern
nagyúr
válasz
aclandiae
üzenetére
Alap UI?
Gonoszkodást leszámítva, erre mindenképp egyedit kell összeraknod, az ilyen előre kész UI-k általában a funkcionalitásra (vagy a jól kinézésre) mennek rá.
Felraksz egy Dominos/Bartendert action barok átszabására (ezekben lehet olyat, hogy csak akkor látszik egy bar ha föléviszed az egeret), minimapnak sexymap, questnek SorhaQuestLog (be lehet akár úgy is állítani, hogy csak az adott map questjeit mutassa, és ha mapon nincs quest, akkor meg se jelenjen). UnitFrame-nek ami szimpatikus, de ha az alapból nem hiányolsz funkciókat, akár nem is kell felrakni, ugyebár már a beépítettet is át lehet pakolni. Raidframe-nek pl. vuhdo biztos tud olyat, hogy csak tankokat és healereket pakolod ki (role alapján ha használjátok a rolecheck funkciót). Buff/debuff/proc/stb Raven.Én személy szerint azért nem szeretek minimál UI-val játszani, mert heti 6 órát raidelek, ellenben nem 12 órát WoW-ozok
Tehát raiden kívül több időt töltök, szóval nekem hiányoznak azok a funkciók. Zavarni meg raid alatt nem zavarnak, igazából perifériális látásomba esnek max. bele.birno:
Normal, hétközben (kedd, szerda 8-11 között).
Szvsz nagyon rossz guildben lehettél, simán találni olyat, ahol nem az van amit leírsz
Mondjuk hétvégi raidekre nehezebb lesz guildet találni (főleg ha magyart szeretnél), általában a hétköznap játék - hétvégén család/IRL a megszokott menetrend. De láttam már olyan guildet, akik kifejezetten hétvégén raideltek. -
aclandiae
senior tag
Amiket leírtál, én is így vagyok ezekkel. 6 db 85-ösöm van, nem izgat több 1-85-ig felhúzás egyedül, ha találnék újból valakit akivel együtt mehet, akkor igen.
Mondjuk most pont a PTR miatt gondolkodtam a D3-as +-al egybekötött 1 évben, akkor rászánnám magam egy NE druidára, de csak q-ekből. Úgyis hordás voltam, kíváncsi vagyok a másik oldalra. Pont ezért, 0:43-tól.
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
Guilddel probaltam, csak 2 raid csapat volt s en a gyengebbikben voltam kezdokent, de mivel ilyenek voltak a tapasztalataim igy elment a kedvem a dologtol, foleg az utolson amin voltam, mikor 2 emberke osszeveszett s azt kellett hallgatni, aztan kb. felenel ki is leptek es vege lett a raidnek.

Egyebkent te normal vagy hc progress-rol irsz?
Heti 2 az egesz elfogadhatonak tunik, gondolom hetkozben van mindketto. -
aclandiae
senior tag
Lirion #39734: én például csak körülnézek a világban. Soha nem volt druidám, kértem egy NE-t, és repkedek. Nekem tetszik, hogy végigszállok a régi területeken, elnézek oda ahol sohasem jártam. Érdekes volt átrepülni Outlandre pl. Milyen régen volt már...
Néha elmegyek PvP-zni, vagy 1-1 instába, de pont azért nem merülök bele a PTR-be mert PTR. Úgyis vége lesz.Cathfaern & birno: én mindig olyan UI-t szerettem volna ami a létminimum. Kit érdekel insta/pvp/raid közben hogy mi van a bankjának a 26. táskájában vagy mennyi aranyam van éppen akkor? Ha azt veszem, kell egy minimap, mégis merre vagy, kell egy quest mutató, amit el lehet tüntetni ha útban van, kell a saját és a targeted állapota, chat meg a leggyakrabban használt spellek (esetleg egy elzárható panel a ritkábban használt, de mégis szükséges spellek/profok/stb-nek), meg a buffok/debuffok.
Tankként engem a többi tank és a healerek élete érdekelt, a többi nem.
Na ezekhez milyen UI lehet jó? -
Cathfaern
nagyúr
Hmm szerintem rossz guildben lehettél, ha ilyen tapasztalataid voltak a raidekkel. Mi pl. heti 2x3 órát raidelünk, igaz Ragna még nem feküdt el, de ennek az emberhiány az oka: egyedül alysrazor volt, akit 1 raidnapnál tovább try-oltunk (és szerencsére végre megoldódni látszik az emberhiány
), meg persze most Ragna. Szóval bőven lehet találni ilyen guildeket, csak körül kell nézni 
Másrészt az LFR úgy lesz tuningolva, hogy puggal is simán lemenjenek a raid, és a 4.3-ban jövő raid LFR-ben két részre lesz bontva, tehát annyira sok időt se fog (elvileg) igénybe venni. -
válasz
Cathfaern
üzenetére
Feltunt, hogy hasonlit, de csak a kepeket neztem, most mar latom, hogy az elso mondatban irja, hogy TukUI mod.

A gondom az volt leginkabb, hogy egyreszt letenni is nehez, ahogy mondod, meg a karakter kimaxolasa utan(minden cucc osszeszedve ami dungeonokbol, profbol jon) nem nagyon tudtam mit kezdjek magammal, raidekkel annyi a gondom, hogy egyreszt sok idot is vesz igenybe, masreszt sokszor van az, hogy mondjuk en minden tolem telhetot megteszek, meg az emberek 90%-a a raidben, de van 1-2 akinek epp rossz napja van vagy nincs kedve hozza s csak azert jon, mert kotelezo es miattuk nem megy le egy boss, mivel nem figyelnek elegge s ez nagyon frusztralo tud lenni, foleg ha napokon keresztul ez van.
Persze en is hibazok, nem arrol van szo, de sajnos nem egyszer tapasztaltam a fentebb leirtakat, dungeonben ez annyira nem gaz, mert ha van egy normalis tank, meg healer akkor azert lemegy, meg azok nem is annyira huzosak, csak egy ido utan unalmasa valnak.
Achi gyujtogetes nem izgat, proffok felhuzasa se annyira, az is picit ilyen kenyszer szintu, meg altalaban ugyis megteszi az ember szintezes kozben, lore felfedezes szinten nem izgat kulonosebben, PvP-t nem szeretem, az altok felhuzasa meg szinten unalmas mar a 3.-4.-nel, mivel ugyanazt az utat jarja be az ember, ugyanugy vegig kell szenvedni a proffok felhuzasat, gold beszerzest stb.
Viszont maga a WoW vilaga gyonyoru, a tajai, a zenek, meg szeretem, hogy a sok jatekos miatt elo az egesz s ez az ami viszont hianyzik.
Ez olyan se vele, se nelkule szitu.
Igazabol egy olyasmi guildet tudnek elkepzelni ahol nincs heti 3-4 kotelezo raid, hanem mondjuk van 1 v. 2, pl. hetvegen, amikor jobban raernek az emberek, meg van energiajuk meg nyomni s akkor osszehozni egy olyan brigadot, akiknek tenyleg van kedvuk hozza, sokkal lassabban haladna a progress, de kevesbe lenne idegesito, meg szerintem jobb hangulatban is menne le a raid.
-
Cathfaern
nagyúr
Az ElvUI is Tukui mod

Amigy casualkodni nagyon konnyu lesz 4.3tol, ugyebar mar raidre is lehet menni randommal, ha csak a content megnezese a cel, akkor nem kell guild, nincsenek kotottsegek... Mondjuk ha az a problema hogy nem tudod letenni, akkor az lehet csak romlani fog ezzel
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
Igen, ez az, hogy iszonyat sok ido osszerakni egyet.
Nezegetem az ilyen elore osszerakott UI-kat mar egy ideje, de valahogy meg nem sikerult a tokeleteset megtalalni.
Egyebkent a TukUI az ami nekem eddig a legjobban bejon, eleg sok moddolt verzioja is van, azok kozott akarok korul nezni jobban egy kicsit, meg ez volt meg ami jobban bejott.
Meg valami keybinding kezelo addont is akarok nezni, a BindPadet hasznaltam, de hatha van jobb, egyszerubb, plusz a Power Aurast is ki akarom valtani egy ideje, most a Weak Auras-t nezegetem, eleg jonak tunik, foleg ebben a videoban lathato megoldasok alapjan, PA-ban pl. nekem nem sikerult olyat osszehozni, hogy egy cd lejarta elott 1-2s-el jelenitse meg, ne csak amikor mar tenylegesen hasznalhato, lehet en voltam bena, de nem lattam ilyen lehetoseget, a video alapjan meg a Weak Auras tudja ezt s ez pl. nagyon fontos lenne, csak ugye ezeknek a letesztelese, ahogy te is mondtad nagyon sok idot vesz igenybe.Meg ha visszaterek arra is ra kell jonnom, hogy hogyan jatszak casualkent, nem akarok megint olyan szinten fuggo lenni mint regen voltam s ennek a megoldasa a legnehezebb.

-
válasz
Lirion
üzenetére
Mondjuk en ilyesmit nem latok a FAQ-ban, sot: "Players who create an active World of Warcraft account before the test realms go live are eligible to play on the test realms", de neten valoban olvasni lehet tobb helyen is, hogy ha par hettel PTR kezdete elott meg aktiv volt az acc akkor felenged.
Igy azert mar mas, azt hittem ha mondjuk egy eve frozen akkor is mehet az ember.
Mondjuk en most csak egy jo UI-t akarnek osszedobni, majd kesobb valszeg ugyis elkezdek jatszani megint, csak mikor meg be volt fizetve akkor mindig sajnaltam elcseszni hosszu orakat az UI fejlesztessel, mert az meg ugye a jatek rovasara megy, pedig volt par dolog amin valtoztatni akartam, de ezt most megtehetem es max lvl karakterekkel ki is tudom probalni, szoval kiraly.

-
Lirion
addikt
A ptr-ről pont az hiányzik, ami miatt a legtöbben játszanak, annak az élménye és öröme, hogy fejleszted a saját karidat.
Az egyébként normális, hogy beenged frozen acc-kal a ptr-re, a ptr faq-ban is benne van, hogy ha volt nem túl régen befizetve a játék (fél év frozen acc után még simán felenged), akkor tesztelhetsz.
-
válasz
Wolverine
üzenetére
lol, valoban, el is felejtettem mar, hogy erre is figyelni kell, koszi.

Egyebkent az normalis, hogy a fentebb leirt esetben felenged PTR-re?
Nekem ez olyan furanak tunik, mert ok, hogy nem maradnak meg az ottani karakterek, de azert eleg sokaig megy egy PTR ahhoz, hogy megerje ezt a lehetoseget kihasznalni ha mondjuk valaki csak egy kis dungeon runra vagy egy regebbi raidre vagyik s ezt megkapja ingyen. -
Egy erdekes dolgot tapasztalok.
Kb. 3 honapja frozen az accom, par napja csinaltam egy starter editiont, csak hogy visszanezzek egy kicsit, aztan gondoltam kiprobalom felenged-e PTR-re igy, hogy frozen vagyok.
Copyztam egy premade charactert, leszedtem a klienst s szepen be is enged, igy joforman ingyen tudok jatszani egy 85-os karakterrel.Aztan ma beakartam jelentkezni a battle.net-es accomra, de nem tudtam, mert mindig "This service is not available" uzenet jott, jatekba viszont be tudtam lepni, ok, mondom lehet csak karbantartas van.
Megneztem most este, mar betudok lepni, latszolag minden ok, de mikor armory-t megnyitom, nem latom a karaktereim a jobb felso reszen, csak egy "No game license was found." uzenet van, par nappal ezelott viszont meg ott voltak.
Azt hittem, hogy most vettek csak eszre, hogy nem kellene PTR-re engedni frozen accal, de nem, mert most is be tudok lepni s uj premade karaktereket is tudok kerni.
Akkor viszont nem ertem miert nem latszanak a regebbi karaktereim?
Ki kellene valasztani valahol, hogy melyik accot vegye figyelembe, mert most lehet a starter editiont nezi, szoval hogy is van ez? -
törölt tag
A Power Torrent encha úgy emlékszem 500 intellect-et ad és az ad akkor 5000 manát is,nem? PTR-en nem adja a manát csak a Spell Powert látom, de úgy emlékszem, hogy live-on adta.
-
Lirion
addikt
válasz
lumpen_stex
üzenetére
Vagy indítasz alt karikat, esetleg a 80assal végig tolod a hiányzó területeket, instákat, repuzol, stb. Felöltözteted cata greenbe és a bc-s instákat röhögve solozod, wotlk heroicra meg simán találsz csapatot.. Ha nem arenazol vagy raidelsz, akkor is sok mindennel elfoglalhatod magad.
-
Bencus88
nagyúr
Sikerült

-
Viktor77
titán
válasz
parandroid
üzenetére
Én odatettem a HS-em is, így könnyebb megnézni. Úgyis van portál SW-be, +10mp a kerülő.
-
-
Viktor77
titán
válasz
Bencus88
üzenetére
Különböző cooking és fishing napik vannak mindkét helyen, hozzájuk tartozó külön achikkal.
A Sattaratta-i horgász napikra gondol, aminél ha a krokodilkifogós van, akkor 4 különböző kis kroki is lehet a jutalomtáskában.
-
Bencus88
nagyúr
Nem értem....
Lefutóbb amikor felmentem wowhead-re írta, hogy már nem található meg a játékban.Viszont, hogy csak rugó tanulhatja meg így jobb is
peterkeT
apsz petet?Már rég csináltam fishingt most hozták ezt be vagy csak annyira hülye vagyok elfelejtettem, hogy voltak petek?Egyéb:mi a különbség ha sw-be csinálod meg a cookingot meg ha If-be?Acsi?
-
lakisoft
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Nagy kár.
-
parandroid
félisten
válasz
Viktor77
üzenetére
Nekem az armory 201 receptet ír, a fishing acsiból guild vendortól megvásárolható recept még nincs meg, azon most dolgozom (8100/10000 hal jelenleg, szerenécsére találtam egy guildtársat, aki segít
), illetve a Thistle Tea értelemszerűen hiányzik.Szerk.: Ja, és ma esett ki a negyedik pet a horgász napi questekből.
p
-
Viktor77
titán
válasz
Viktor77
üzenetére
Na, megnéztem én is Ackis-sal mi a pálya. 199 receptet tudok perpill, az öcsi már megvan. 2 receptet ír hiányzónak, az egyik a már említett guildes ráktál, a másik pedig a csak rugók által megvehető Thistle Tea. Szóval jelenleg 201 recept van a játékban, ebből 200 mindenki számára elérhető.
MOD: Van szűrő a már kivett receptekre. E szerint az epic receptet vették ki.
-
aclandiae
senior tag
válasz
Skyhunter
üzenetére
Én nem álltam és vártam, hanem a wowhead-en lévő 4 repülési útvonalon cirkáltam 1 alkalommal 2x szálltam végig rajta.
Egy idő után megunja az ember, főleg hogy nem is lehet számolni/kikövetkeztetni mikor jelenhet meg. Ha már ott voltam inkább bányásztam, és jól jött ez engineer felhúzáshoz altnak amit szerezni tudtam. -
Skyhunter
őstag
válasz
aclandiae
üzenetére
Augusztus 10-től Szeptember 13-ig,azaz 33 napig kerestem, kempeltem a TLPD-t...
Esténként 3-4 óra kemp, 10 percenként megmozdítva a karit,hogy ne legyen afk (közben zenehallgatás, barangolás a neten), reggelente munkába menet előtt 6 óra tájékán tettem egy nagy kört a repülési útvonalán......augusztus 20-án de 10 órakor belogolva kb 10 seccel maradtam le róla.......A 33 nap alatt 18X-or öltem le Vyragosát, 3X-or Dirkeet, 2X-er találtam meg Skollt (guildünk alt hunterei nagyon hálásak voltak
)Szeptember 13-án este 23.30-kor lett meg...asszem túlzás nélkül mondhatom, kiérdemeltem.

-
lakisoft
veterán
Nem tudjátok Wow Official Magazin-t angol nyelven honnan és hogyan lehet szerezni? A legutolsó szám érdekelne.
-
törölt tag
Már látom magam előtt a Resto Druid talentet aminek köszönhetően soha az életbe nem kapnak el

Vanish+Typhoon
Csak azt nem értem, hogy a Mage miért kap még Vanish-t? Tele van defensive spellekkel erre Greater Invisbility. Nem bánom tőlük de most már melee nem kapja el őket az tuti![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
● Tört (tehát nem hivatalos Blizzard) szerverekkel nem foglalkozunk! Ne is próbálkozz!
● Ha új játékos vagy mindenképp ajánljuk, hogy egyszer fusd át a téma összefoglalót.
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Autós topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Tőzsde és gazdaság
- Gyúrósok ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen , 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mert nem akarom szét offolni a topikot

) annyi esetleg még, hogy tud tankolni. Azért a hybrideket írtam mert rá tudsz jönni melyik része jön be a játéknak, én először rugót csináltam, nem rossz választás de NEM sokoldalú és előbb egy többrétű karakter kellett volna már vissza gondolva indítanom. Ja és szerintem Ragnaros realm a tuti, haverok miatt mentem Bloodscalp-ra persze megunták én meg nézek ott egyedűl pár 85-ös karival holott már elejétől kezdve Ragnára akartam menni