Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Bevezető rész
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
►Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz◄
►Blizzard által támogatott videokártyák listája◄
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa311
veterán
Szerintem az ''akinek a legtöbb van need'' alap fix item ár mellett a legjobb.
Ezzel biztosítva van, hogy az gearelődjön, aki a legtöbbet raidel. És ez így fair. Abból profitál a legtöbbet a raid, hogyha a legaktívabb tagok gearesek.
Persze alap szintű értelem kell hozzá, hogy pl. ha van egy imba random drop itemem és kiesik egy nagyon hasonló / minimálisan jobb akkor azt lepasszolom annak, akinek szar az az item slotja és nem needelem le előle +2crit ratingért
Ha optimálisak az item árak / dkp - raid viszony akkor nem nagyon fog elhúzni senki. -
anulu
félisten
Pola! most láttam csak...
GZ HnG-nek Karathresshez! 
-
anulu
félisten
válasz
MCGaiwer
üzenetére
nem tudom, nálatok milyen DKP értékek vannak egy bossért, és mennyikért szoktak elmenni a cuccok, nálunk pl Vashj 8 DKP, Teron 10. ilyen értékek mellett hoztam el tegnap 500-ért a T5 fejest.
nyílt liciten sokkal jobban látszik az szvsz, h adott időpontban mennyit ért egy-egy cucc. pontosan tudom, hogy nálunk ha zárt licit lenne, akkor egekben lennének a DKP-k, és minden max 30-40-ért menne el. nyílt licitben benne van a másik DKP-jának pici burnölése is (ahogy anno T5 kesztyűvel jártam).
részemről igenis szeretem látni, h épp mennyin áll egy licit, alkalmasint kicsit szurkolni is vkinek, h sikerüljön elvinnie 1-1 adott itemet.
köszönöm, részemről zárt licites guildben nem szeretnék játszani. -
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
steveetm
üzenetére
ugyan az elején az x-et és az y-t kicsit összekavartad, de értelek.
Pontosan ezt mondtam, raidérdek szempontjából tök jogos a dolog. Azonban a gond ott van, hogy míg az aki 7 napot raidel, az full t5ben figyel, aki pedig 5 napot, az a T4-et sem gyűjtötte még össze. Sajnos a pontbalanceot nehéz megtalálni. -
steveetm
őstag
válasz
Polacheck
üzenetére
hát ha x nek kevesebb dkpja van mint y nak akkor kevesebb raiden van ott, hogy amiatt mert nincs kedve annyi időt rászánni wowra mint x nek, vagy nem is tud az tök lényegtelen, mert x többet fektett bele mint y, akkor ha választani kell x és y között akkor miért kéne y nak kapnia?
Ha valaki heti 7 raidből 7en van ott az hamarabb kapjon cuccot mint aki 7ből 1en, de annál is aki 7ből 6on van ott. Ez igy tök igazságos.
Majd ha a 7ből1 és 7ből6 os ember között kell választani akkor megkapja ő is, és ha már mindenki megkapta, akkor megkapják casualok is, ha meg casual ezzel nincs tisztában akkor ott vmi hibádzik.
Üdv.: steveetm -
MCGaiwer
addikt
válasz
Darth_Revan
üzenetére
erre csak azt tudom mondani, hogy ha vkinem vmi tényleg nagyonagyon kell, akkor ráteszi az összeset. ha meg nem, és spórol a dkpval akkor meg vállalja, hogy nem ö viszi.
hiába lenne nyilt, ha all int nyom, és vkinek ugyis többje van, az fogja vinni. -
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
MCGaiwer
üzenetére
''akinek a legtöbbje van, az viszi a cuccot, ha neki need''
Ezzel megyünk mi is. Ha megnézed van benne rossz és jó is. A jó, hogy a raid érdeke az, hogy a lehető leghamarabb felöltözzenek azok a kockák, akik minden raiden ott vannak. Erre ez a jó rendszer. Viszont ez azoknak rossz, akik heti 1-2 raidet kihagynak de egyébként stabil tagok.
Tartom, hogy tökéletes rendszer nincs. -
-
anulu
félisten
válasz
Jarlaxle
üzenetére
amúgy ez a 10% érdekes egy dolog. ahogy észrevettem arra ugrik GM-ünk, ha 200 körül 5-10-es licitek mennek. ha rendesen emelkedik a tét, akkor senkinek nincs semmi baja.
mondom én, aki tegnap a fejesre 450 után simán rádobta az 500-at, pedig elméletileg 495 is elég lett volna
az nekem kellett, és így utólag megmondom, h all-inig is elmentem volna érte 
btw szerintem még mindíg ez a public licit a legjobb. voltam olyan guildben még MC-s időkben, h ''akinek a legtöbbje van, az viszi a cuccot, ha neki need'', a titkos licittől a hátamon feláll a szőr kb. -
Jarlaxle
senior tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nem te a hibád, hanem a retardált bidelési rendszerünké.
-
-
Jarlaxle
senior tag
Nálunk a basszunk ki egymással raid csenelre bidelgetős formában. Ami az undorítő a dologban, hogy az előző bidet mindig egy adott összeggel kell felülbidelni (100-asával 10%, magyarul 200 vmennyinél 20-szal, 300 vmennyinél 30-cal) és emellett még az is van, hogy be lehet dobni ilyen allint. Tehát olyat meglehet csinálni, hogy mondjuk én rápakolok 500-at, másik bidelő berakja az 501-et mert az neki allin, és én akkor a cuccot 551-ért kell hogy elvigyem. Az utóbbi 2 napba 2x szoptam be ezen elbaszva 60dkpt teljesen fölölslegesen ami kb 2-3 raid napnyi munka. Mondhatom repestem az örömtől.
-
XmogX
tag
Emberek!!! [link] Végre Tier 6 Armor Set felrakva a wow-europe.com-ra és a worldofwarcraft.com-ra!
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Jarlaxle
üzenetére
ja és azt hogy csinálják meg amikor nem tudják hogy ki menyit rak?

ha vki csak feltolni akarja akkor rábaszhat, mert mivan ha ö rakja mégis a legtöbbet?
és akkor elviszi amit végülis nem akart volna elég drágán. ez a jó benne, senki sem tudja hogy a másik menyit rak rá. és az rl -se tud vele variálni, mivel ugye a 2. licitáló+5dkp, szal 3 ember tudja hogy mi volt a 2 szám valamint a raid tudja, mi volt a 2.szám (végleges ár -5dkp ofc) -
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
MCGaiwer
üzenetére
Ezt azért nem akarják az officerek, mert a licitből állítólag iszonyatos maffiázás lehetne. Most úgy van nálunk, hogy egy boss 10 pont (a firstkill 20). Az itemexnél a plafon a T5 jelenleg, aminek 120 pont darabja, de így is vannak, akik 1000 pont felett tanyáznak, és gyakorlatilag kilőhetetlenek. De jó DKP rendszer szerintem nincs. Mindegyikben elsőként a kockák öltöznek fel, utána a többiek.
A legjobb lenne az officeri döntés alapján történő loot, csak az meg annyi balhét szülne, hogy nem érné meg. -
MCGaiwer
addikt
válasz
Polacheck
üzenetére
mi próbáltuk ezt, és azt kell mondanom, hogy sajnos nem alkalmazható. egy idö után egyes emberek olyan szinten elmennek a többi elött,hogy az 1. helyröl teljesen kimozdíthatatlanok, hacsak nem vmi horibilis a fix összeg a tokenekre, vagy szimplán jóval kevesebb dkpt osztatok mint amenyibe kerül. (szal pl 10 raid mondjuk átlag 100dkp, akkor a token 125dkpba kerül fixen)
ami most nagyon bejött, az a titkos licit.
RLnek wispben mennek a licitek, a minimum 10dkp (egy 8 órá vashj szopás pont 10dkp.)
aki a legtöbbet ejánlja, az a második licit+5dkpért viheti a cuccot. ha csak 1 ember licitál, akkor anyiért amenyit rakott. és mivel senki nem tudja menyit rak a másik. viheti nagyon drágán és persze olcsón is. meg rá is baszhat, ha pl rádobb 200at wispbe, és cask egyedül licitelt!
Jah, amugy Vashj down tegnap 19órakor
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
Jarlaxle
üzenetére
Nubok, én már jó ideje 5/5ben tolom. (igaz T4, de 5/5)

Lassan el kell majd kezdenem T5-öt gyűjteni, a vállasok és a nacik már szépen hullanak, de még iszonyat messze vagyok attól, hogy a közelükbe kerüljek. Hála az agyatlan DKP rendszerünknek, mely szerint aki előrébb van, az viszi a lootot. -
anulu
félisten
válasz
Jarlaxle
üzenetére
jaja, láttam, h egy másik PH!-ssal vívtál érte kemény harcot

már csak egy chest kéne, de arra még spórolhatok, ismerve a sámánjainkat. rugóktól annyira nem tartok, mert spúrok, de tegnap megint sikerült padlóra mennem DKP-val, úgyhogy 2x2 pala/sámli/rugó token kéne, h legyen esélyem. mindegy, 4-es megvan, nézek vmi jófajta chest upgrade-t, amivel T5-ig kihúzom. nekem T6 nem need
-
whitezo88
nagyúr
argh bebugzott prince... egyik wipenál vki átmehetett az ajtón vagy vmi és aztán úgy futott vissza hogy nem lehet kijelölni és nem is agrozik ha húzunk mobot rá akkor se

[Szerkesztve] -
RI/OS
addikt
haver is jc és neki jol dobja, lehet csak azt változztatták meg h 375skill kell hozzá? mert nekem csak 374 most xD
-
RI/OS
addikt
jól hazaba..ták ezt is grat.
-
RI/OS
addikt
Lenerfelték a JC-t? ritka szarul esnek a kövek.... tegnap ota....
8stackböl esett 3.. eddig 3stackböl esett 8...buktam 200gt emiatt reggel
[Szerkesztve] -
MaddeNNNN
addikt
Void Reaver még tegnap down, csak lusta és fáradt voltam már postolni ide.

-
Nevar
aktív tag
válasz
-conrad-
üzenetére
Jó, azt még elfogadom, mert 10 éves aztán abban a korban van amikor menő ha van p*na a nickjeiben.
Haha, buktad, emberünk 40 körüli, mikor feljött ventrire mindig szarrá röhögtük magunkat, olyan dumája van
pl.: - Hát Csontos a k***a anyád!
- Az én anyám legalább dolgozik! meg hasonlók
-
-conrad-
addikt
-
-conrad-
addikt
Jó, azt még elfogadom, mert 10 éves aztán abban a korban van amikor menő ha van p*na a nickjeiben. No de ez a tömlős szóösszetétel eléggé elvont, meg undorító.
Más:
Véégre kész a shadow embrace set, meg vittem egy t4-et is curatorból a hétvégén.
Viszont röhej, de még mindig egy zöld tőrrel szaladgálok, mivel a hétvégén is 2x voltam shattered hallsban és sztem elmondhatom, hogy minden droppot legalább 2x láttam már kivéve a spelldmg-os kést..... -
Nevar
aktív tag
Egyik guildtárs, a másikkal meg együtt pvpztem rank 14-ig
Jó arc mindkettő. -
Rav66
csendes tag
Miképp lehetne azt megoldani, hogy a kaszt kis ikonja is látszódjon a horda/alliance jele mellett?Pár képen már láttam, de eddig még nem sikerült megcsinálnom.
-
sasa311
veterán
Anulu te hogy farmolsz holy palával?
Mert nálunk van egy pala (Melthdown, ha armory-ját épp látni) akir összeszedett 700 körüli spell dmg-et, megvette ezt a trinektet: [link] (hat rá a +spell dmg és 3 perc CD lol) és úgy farmol mint a gép 40 holy talentel
2K-at judgeol meg holy shockol 
-
sasa311
veterán
Én mineing + skinninget venném fel, szépen elbóklászol lvl 70-re vele, mindig lesz pénzed amire kell, és 70en eldöntöd, hogy akarsz-e magadnak valami mesterségből készíteni (pl. kovácsból egy fegyvert vagy tailoringból healing ruhát).
Bár hogy őszinte legyek paladinnak gyakorlatilag semmi használhatót nem tud csinálni egyik szakma se.
Max a BS egy kardot, de a pala 70en vagy healer vagy tank, azokhoz nem jó a 2 kezes kard, ha meg retri vagy akkor max egyedül bóklászhatsz.
-
Wolverine
félisten
Paladinnal sem a tailoringnak, sem a leatherworkingnek semmi értelme. A mining+blacksmithnek van, előbbiből pénz is lesz, ha az ércek/fémek egy részét eladod Auction House-ban (nem vendornak, abból nincs bevétel!) Ércek mindenfelé vannak, bár ez zónánként változik; Teldrassilon kevesebb van, Dun Moroghban meg kettőt lépsz és 3 ércbe botlasz

Tisztán a pénzre menve mining+herba lenne a legjobb - de egyszerre csak az egyiket tudod követni a minimapen. Én spec. továbbra is mining+skinninget javaslok, ha csak pénzt akarsz gyűjteni.
mod: fegyverek terén a paláknál általában 2h mace vagy 1h mace+pajzs az, amiből van megfelelő felszerelés; kardból kevesebb, azokat inkább warriorra (egykezeseket rugóra, hunterre) szokták kihegyezni statokban...
[Szerkesztve] -
-
anulu
félisten
ahogy fejlődik a bányászatod, illetve léped a karakterrel a szinteket, úgy jutsz el magasabb szintű helyekre és találsz új ásványokat (vas, mithril, stb)
a ''készítős'' szakmáknál érdemes figyelembe venni, hogy magas szinten milyen páncéltípusokat tudsz használni. a paladin lvl40-től tud plate-et, olyanokat viszont csak kovács szakmával (blacksmithing) lehet készíteni. leatherworkinggel max mail, tailoginggal pedíg csak cloth-okat, és ezek jó része BoP-os, vagyis ha elkészíted, nem tudod eladni, csak te hordhatod. -
anulu
félisten
paladinként szerintem mining + blacksmith lenne neked a jó, bár nemtom, h mostanság mennyi intellectet is adó cuccot tud gyártani magának a kovács, azt tudom, h anno mikor még a warrioromnak ez volt a szakmája, akkor kb 0-t.
mace-ból esélyesebb, hogy találsz intellectet és dmg upot adót, kardnál warriorokra szoktak gondolni
-
anulu
félisten
válasz
Darth_Revan
üzenetére
mindíg csak a részletek
EoS után a 4kezű jön, ez a lényeg
mondjuk EoS vicces lesz. nézegettem Nihilum videót és néha nem teljesen értettem h mi és miért történik. phase1 alapból szopás az tuti...
aha, köszi :S [link]
[Szerkesztve] -
-
anulu
félisten
skinning mellé leatherworkinget éri meg. nagyon sokszor előfordul, hogy nem light leather-t nyúzol pl, hanem csak valami fecnit. namost 3 ilyen fecniből tudsz LW-ként light leather-t csinálni. később light-ból mediumot, stb.
milyen kasztú karakterrel vetted fel ezt a 2 szakmát? hátha tudunk tanácsot adni vmi kifizetődőbbre
-
anulu
félisten
válasz
Jarlaxle
üzenetére
naja
toltam is a reportot GM-ünk orra alá
amúgy eff healben kb 200-al toltam többet Gerinél, szóval minimális volt a különbség. 
ami engem jobban szokott érdekelni, az az h az MT kitől mennyi heal-t kap, és itt állt simán 1. helyen vagyok. az már az én bajom, h mindemellett képtelen vagyok raidheal-elni.
mind1, nagyon örülök neki
csak előre aggódom, h jövő7 szerdán így fog kinézni a GMOTD: ''19:00 Hyjal. potik, flaskek.'' 
másik fele a dolognak az, h nem tudom, h pl SSC meg TK hogy fog beleférni. ok, még kellenek Hyjal kulcsok, ellenben jó lenne minél több időt Essence of Souls-on tölteni, merthogy szükség lesz rá. valamint indulhat a nagyüzemi shadow res gear kalapácsolás, methogy EoS után Shahaz anyánk jön, benne a sok szép T6 gatyóval
-
akasp
senior tag
Most felvettem a tailoringet és a skinninget. A skinningben már 50-en felül vagyok , így megtanultam a következő ''leckét'' a skinninges csajnál. De ha ezt a skinninget fejlesztem, akkor miben lesz jobb? Mert eddig csak azt a 7copperes szart találom minden lénynél.

-
gz kockAnulu

-
anulu
félisten
válasz
Darth_Revan
üzenetére
arra mondtam, h serveren 3-ként öltük Archi-t, de Blugyburuggyal simán 1-k vagyunk

-
-
anulu
félisten
szeretném jelezni, hogy Archimonde down by Public Enemy!
valamint azt is, hogy az összes PH!-s PE tag jelen volt a killen. 
ezzel Mt. Hyjal 5/5, vagyis Cleared!
-
whitezo88
nagyúr
válasz
Polacheck
üzenetére
hát sikerült pár rosszabb játékost beválogatni ... több próbaidős is volt a csapatban, és én a RL helyében húztam volna le a -dkpket a rendszeres ninjahalálból...
másik hogy a tank méág nem volt annyira jól felöltözve (1 T4 vállas meg pár 60as epic T2-k) illetve egy fos 67es zöld pajzsa volt így még salvával is figyelni kellett a dps-el.
bár nem sikerült sokszor lehúzni a csapatnak, uccsó trynál úgy nézett ki hogy asszem első leszállás után nem sokkal a melee shamyra kifordult, oneshot aztán lehelt az egyik oldalon amitől még vagy 3an haltak be aztán meg már byebye
ráadásul ha nem szóltunk a leszállás meg bloodlust miatt nem is nyomták / meghaltak...
[Szerkesztve] -
D4v3
őstag
Ehh jó nektek, ti tudjátok élvezni Lurket
Nekem alig van fpsem és csomót tökölök azzal, hogy vissza tudjak ugrani a rámpára. Nekem inkább Leo fight tetszik, vicces ahogy a holy palák és priestek meg tudják könnyen ölni a démonukat és volt már nálunk feral drood, lock és spriest is, akit meg kellett ölni
Mondjuk a holy asszem jobban sebzi is őket, legutóbb valami 4300as exorcismot lőttem bele -
-
MaddeNNNN
addikt
Void Reaver 20%
Holnap feküdnie kell. -
anulu
félisten
-
whitezo88
nagyúr
kb 2,5 óra tömény wipe nightbanen, uccsó próba de nem várok csodára.
csak az azavar hogy hajnalba kelek más nem. meg hogy nem lesz curator így egyelőre staffom se. -
nálatok is megvan ez a raid csillag a mob feje felett miután megölöm? ez tökre bug ha partyba ha nem vagyok akkor is ottvan...

-
anulu
félisten
Azgalor down by Public Enemy, ezzel Battle of Mount Hyjal 4/5.

-
whitezo88
nagyúr
tököm kivan hogy nem bírjuk leölni nightbanet! a klánon belül 2x megölték más csapattal simán mi meg vagy 7x wipeoltunk eddig uccsó 2 try 20% volt...
-
Wolverine
félisten
Ha pénzre mész, akkor mining + skinning. A bányászattal most nagyot lehet kaszálni. (amúgy meg erősen kasztfüggő; priest ne legyen blacksmith, és talán rugónak sem kéne tailornak lennie
)
-conrad-: itt a link a Cartographeres érc+virág+láda adatbázishoz: [link] (az első post második linkje az adatbázist tartalmazó zip letöltési linkje) -
Wolverine
félisten
válasz
-conrad-
üzenetére
Szedd le a legfrissebb WoWAceUpdatert; unzip után indítsd el és állítsd be értelemszerűen; utána F4-gyel jelöld ki a telepített addonjaidat; add hozzájuk a Cartographer szükséges moduljait (Mining, Herbalism, Treasure, meg amit yóóónak látsz), jelöld ki a !!!StandaloneLibrariest is; Shift+F12-vel update-elj. (bocs, melóból csak ennyire tudom pontosan leírni
)
mod: Cart-hoz tedd fel az Import modult is, ha van fent Gatherer, mert annak a note-jai is beimportálhatóak. (otthonról majd adok linket egy WoWAce fórumon összeszedett komplett adatbázishoz is...)
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
válasz
Polacheck
üzenetére
warrikkal van a legkisebb gond
2 palánál tankok: kings, 5p light; DD-k: kings 15p salva
úgyis MT-t healelünk, ha lejár a light, akkor azonnal megújítjuk 
DD sámánokkal, spapokkal van inkább gond, főleg azért mert Hyjalban 30+ perces fightok vannak, és sokszor előfordul, h ha feltorlódik 2-3 wave, hogy egyszerűen nincs időnk meg energiánk tankheal mellett erre is figyelni. ha meg mindenkihez csinálok egy macro-t, az se jó, mert elfoglalja a fél monitorom
whispercast a pala buffolási ''technikája'' miatt nálam kizárt, nem vagyok hajlandó olyanba belemenni, hogy mondjuk kingset pakolom, de vki whisperben tol egy salva kérést, ledobja a kingset utána meg sír azért, h ''jájjj, hol a BoK??!!''
nálunk stabilan 2 van, nagy ritkán 3.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tört (tehát nem hivatalos Blizzard) szerverekkel nem foglalkozunk! Ne is próbálkozz!
● Ha új játékos vagy mindenképp ajánljuk, hogy egyszer fusd át a téma összefoglalót.
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Battlefield 6
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Remélem köv resetben meghal leo, utána két reseten belül Vashj mama is. Kezd a régi fényében ragyogni a guild.

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)