Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Ma kaptam egy használt (elméletileg tökéletesen működő) X-Micro XWL-11GCAG PCI - Wifi kártyát.De nem tudom használni. Még a tuningot is levettem a gépről hátha az okoz valami gubancot de nem.Mi lehet a probléma?
(Win7 64bit)[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
válasz Mustármag #20401 üzenetére
Bocs a dupláért elfelejtettem hozzá tenni, próbáltam telepíteni a drivert az eszköz kezelőböl több félképpen is de eredménytelenül.A hivatalos honlapról meg ami elméletileg hozzá tartozik az egy PCMCIA kártyához tartozó program de csak a telepítés után a parancsikon nevéből jöttem rá.
-
jNk
senior tag
válasz Mustármag #20401 üzenetére
Az xp drivere alapján AR5211 chipset van azon a kártyán és ahogy látom a táblázatot sajnos nincsen hozzá W7 megoldás.
-
admin4911
tag
válasz atos19881101 #20400 üzenetére
köszi!a 200mw áttudja vinni a beton falat?
-
hd3650-65Hz
csendes tag
Hali!
Még egyszer szeretném megköszönni a segítséged, vettem egy WNR2000 -et és egy hozzá való USB wifi adaptert WNA3100-at.
Először volt egy kis akadály, mert B\G szabványon volt akkor is az előző sebesség kb. 10x-ét értem el, amint sikerült átállítani már a várt eredményt hozta, 20-46Mb\sec -et mértem.Örülök neki
-
legenda
válasz hd3650-65Hz #20409 üzenetére
50-es nethez az n szabványos kapcsolat az igazi, használd egészséggel!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
nagyúr
Sziasztok! Milyen jelerősítőt tudnátok ajánlani épkézláb áron? A probléma, amit meg kellene oldania, hogy a házon belül az alsó szinten is értékelhető legyen a jel erőssége. A modem és a router az emeleten van, a távolság nem túl nagy a lenti PC és a router között (10 méter lehet max), ám a vastag falak miatt sokat gyengül a jel. Ezen gond kiküszöbölésére mit tudtok ajánlani?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
krealon
veterán
2 megldas letezik a jel javitasara.
- Veszel egy ismetlo (repeater) AccessPoint-ot (a mai tipusok tudni szoktak) es olyan helyre teszed, ahol meg viszonylag jol foghato a masik AP jele, de van ralatas a beszorni kivant helyre.
Pro: nem kell kabelezni
Kontra: megfelezodik a savszelesseg (a net sebessege)- A masodik AP-t kabelen kotod a halozatba es a WiFi nevet (SSID) es titkositasi parametereit ugyanarra alliod, mint az eredeti, csak masik csatornat hasznalsz. A WiFI kilensek igy az erosebb jelet szolgaltato AP-re csatlakoznak.
Pro: a WiFi sebessege nem csokken
Kontra: kabelt kell kihuzni, esetleg falat furniA masodik/repeater AP esetleg hejettesitheto alternativ (pl dd-wrt, openwrt) tamogatott Wifi router-rel, a koltseghatokonysag javitasara.
Repeater helyett lehet meg Wireless Distribution System-et (WDS) hasznalni, de ez altalaban csak azonos chipset-u es azonos gyartotol szarmazo eszkozokkel megvalosithato, mivel nem szabvanyos modszer.
-
nagyúr
válasz krealon #20413 üzenetére
Köszönöm a tippeket! Mondjuk a kábelezés, és a feleződő sávszél nem túl szimpatikus.
Ez például nem lehet megoldás?Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
cellpeti
nagyúr
Egy TP Link WR1043ND elvinne 50m-re?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
sorcerer86
tag
Sziasztok csak link hátha innen valaki tud segíteni
Toshiba L500 - Intel Centrino Advanced -n 6230 -
volvoguy
addikt
Üdv! Van egy D-Link DI-524-es modem az alsó szinten a másik gépnél, az emeleten az én gépemnél meg egy TP-Link 722N-es stick.
Érdekelne, hogyvan-e vmi program, ami a 10Mbits-es netünket igazságosan osztaná meg a két gép között....fele-fele arányba....
Mert az öcsém amikor lennt netezik nekem alig marad sávszélességem....
Van erre progi vagy beállítás?
[ Szerkesztve ]
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
pumukli23
senior tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy tplink 741nd gyári szoftverrel és egy távolabb levő asztali gép (xp sp2) wifi kártyával (ennek a típusát nem ismerem, csak h 54mbps-os). Van köztük pár fal, a gép kap ip-t dhcp-n, általában 60%-os a jelerősség, de a net nem megy.
Pár hete belőttem fixen a 9-es csatornára, azzal tökéletesen működött, most pár napja szóltak, hogy nem megy.
A routeren a tűzfal aktív, mac szűrés van és wpa2/psk titkosítás.
Laptoppal a gép mellől szépen működik minden.
A routeren Transmit Power high-on van, a Beacon Intervalt 150-re emeltem az alábbi menüben (Wireless / Wireless Advanced).
Arra gondoltam, hogy a gépben lévő apró antennát egy nagyobbra cserélném, pl erre, vagy erre.
Viszont a megfelelő jelerősség szerintem most is megvan..Köszi előre is a segítséget és bocsi a hosszú kérdésért!
üdv[ Szerkesztve ]
-
volvoguy
addikt
Hmm...van ugye a D-Link DI-524 router 54Mbits-et tud, de szerintem nem a "legkorszerűbb", G-s szabvánnyal...hatótáv sem a legjobb...
Van a TP-Link 722N stick...
A router-es gép a földszinten van a ház elejében, az én gépem pedig az emeleten és a ház vágáben. A jel erősség 20-60% között ingadozik, de gyakran elveszti a jelet, nem csatlakozik....letölteni nagyon nem is merek...
Mi lenne a legokosabb ötlet? Lecserélem a routert egy jobbra (Vmilyen TP-Link, pl. ez: [link]) vagy vegyek a jelenlegi routerhez vmi erősítőt/antennát? [link]
Vagy hagyjam az egészet, vegyek 15m kábelt és kössem fel a szobámba?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
InfiniteReality
őstag
-
Szirtimorc
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy androidos készülékkel szeretnék csatlakozni egy számítógéphez (win7), wlan routeren keresztül. A cél file oda-vissza másolás a készülékek között (nem interneten!) - mint egy normál hálózati meghajtónál. Mit és hogyan kell hozzá beállítanom?
M
-
-
Topikgazda
-
jNk
senior tag
válasz Mustármag #20426 üzenetére
A legolcsóbb usb megoldás: TP-Link TL-WN721N, a legkisebb: WN723N, a leggyorsabb: WN821N
A PCI/PCI-E kártya vonal kicsit drágább, cserébe "nagyobb" antennával szerelt, viszont az a gép mögött van (az előlapi usb-be dugott eszközzel szemben).
Talán a WN821NC vagy a WN822N lehet a legjobb megoldás ha legnagyobb sebesség kell és a jelszint nem megfelelő hozzá a gép mögött. -
Mustármag
őstag
Ahogy látom az USB megoldásokat preferáljátok inkább.
6000ft rá a max.
A mérete nem szempont ha ormótlan nekem az se gond csak tegye a dolgát, a gép hátulja a ruter felé néz. Természetesen a lehető legjobbat szeretném.A jelérőséggel szerintem nem lesz gond mivel a távolság légvonalban nincs 10 méter, és csak egy tégla fal van a két eszközi között.(a kettő amit én írtam az 5600ft környékén mozognak)
[ Szerkesztve ]
-
pumukli23
senior tag
válasz pumukli23 #20421 üzenetére
A probléma megoldódott. Pár napja került fel egy webcam driver, szépen működött is, de mint kiderült másnap (ergo újraindítás után) nem működött jól a wifi. Rendszervisszaállítás, wifi driver újra fel és működik. Webcam driver fel és meghal.. Szóval most nincs webcam, de van wifi.. Nem igazán értem a problémát, de ez van. üdv
-
Mustármag
őstag
Azt hiszem a TPLink TL-WN822N-et választom.
Lesz különbség a kábel és a fent említett eszközt között, kapcsolat és a sebesség terén? -
jNk
senior tag
válasz Mustármag #20435 üzenetére
N-es (300mbit/s) eszközök között kb. 50-60mbit/s sebesség érhető el (nagyon jó wifi körülmények mellett akár több is).
Ha senki más nem használja/terheli erősen a wifi-t (és te sem torrentezel limit nélkül a háttérben) akkor szerintem a játékokkal sem lesz (ping) probléma. -
nagyúr
válasz krealon #20415 üzenetére
Értem, és ettől függetlenül - esetleg ezzel együtt - az általam linkelt ketyere megfelelő lehet? (Nézzétek el nekem a lámer hozzáállást, de teljesen mesüge vagyok a hálózati eszközökhöz...)
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
admin4911
tag
Sziasztok!
az lenne a kérdésem: hogy tudok hospotot készíteni?
olyat szeretnék ami jelszót kér,vagy amikor csatlakozzunk hozzá weboldal töltsön be ami jelszót kérjen mint pl:a giganetes hotspot.vagy jelenjen meg egy feluró ablak ami jelszót kérjen.
akár fizetős hotspot is lehet.
hogy tudok ilyet csinálni?
-
hzcs
senior tag
Hali!
Segítséget szeretnék kérni, mert már a sok próbálkozástól megőszülök
Adott 2 router, egy Linksys WRT54GL és egy La Fonera 2100, mindegyiken DD-WRT van. Az egyik (wrt54gl) a szomszédban, a másik nálam. A linksysre (192.168.1.1) csatlakozik a modem amin keresztül a netet kapom, valamint egy NAS.(192.168.1.127). Eddig úgy volt, hogy a fonera (192.168.2.1) kliens módra volt állítva, így a linksysre 192.168.1.200 ip címmel csatlakozott, és osztotta tovább a netet kábelen is, és repeaterként tovább a levegőben is. Na eddig működik is minden, viszont régebben vettem egy samsung dlna képes tévét. Viszont mivel másik alhálózatban van a tévé és a nas, így nem látja. Szeretném úgy összehozni, hogy ugyanabban az alhálózatban legyenek (vagyis a fonera ne routoljon, hanem mintha csak egy switch lenne a hálózatban), de akárhogy próbáltam eddig, nem sok sikerrel jártam. A WDS móddal is próbálkoztam, de a dd-wrt oldala szerint más chipekkel szerelt routerek között ez nem működik (linksys broadcom, fonera atheros chipes). Tudna valaki ebben segíteni nekem?
Köszönöm! -
hzcs
senior tag
Nem megy
Wan connection type: disable
Assign wan port to switch: pipa be
Router ip: 192.168.1.2/24
DHCP server: disable
Wireless type: client (de client bridge (routed) is volt)
Wireless: SSID az ami a másik routeré
Security: kód ua mint a másik routeréElőtte factory defaults volt. De nem működik. Mit csinálok rosszul?
-
cellpeti
nagyúr
üdv
az úgy mennyire lenne működőképes, hogy:
A pont: router(Linksys WRT54G + külső antenna)
B pont: router(TP Link WR340GD + külső antenna)Az egyiknek rendelkeznie kell AP funkcióval is nem?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
bandus
veterán
sziasztok!
van egy nagyon érdekes problémám, egy tp-link wr340gd routerrel kapcsolatosan. a routerre 3 gép csatlakozik wi-fin keresztül, viszont másik két gép egyáltalán nem is látja a routert, nem az, hogy gyenge lenne a jel, hanem egyáltalán nem is látják. telefonnal is minden gond nélkül tudok csatlakoni a routerhez.
viszont egy dell laptoppal sehogysem, ami bárhol máshol normálisan működik, továbbá egy adapterrel szerelt asztali géppel sem, aminek szintén jó az adaptere, mert más routerre vagy hotspotra simán kapcsolódik. van ötletetek, hogy a router miért teljesen láthatatlan ezen két gép számára?köszi előre is
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
legenda
válasz bandus #20447 üzenetére
amik esetlegesen problémát okozhatnak;
- az ssid ékezetes betűt, vagy nagyon speciális karaktert tartalmaz!
- rejtett ssid, és amely munkaállomások felcsatlakoznak, azoknál előre konfigurálva van a hozzáférési pont, a szükséges paraméterekkel!
- olyan titkosítás, amit néhány hardver, illesztés, vagy oprendszer nem kezel rendesen? (valami nem szereti a wep titkosítást, vagy például az xp sp2 alapban nem kezeli a wpa2 szabványt...stb!)
- szélsőséges csatornán történő szórás, amit nem minden eszköz kezel le rendesen!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
And
veterán
válasz cellpeti #20446 üzenetére
Mi lenne a cél, egyszerűen wifi-kapcsolat létrehozása a két eszköz között?
"Az egyiknek rendelkeznie kell AP funkcióval is nem?"
Nem bizony, mivel minden router tud AP-ként működni, sőt egy csomó típus más wifi-módban egyáltalán nem megy. Az egyiket kliensként kell beállítani. Erre gyárilag egyik sem képes. Bár a WR340G támogatja a bridge- (WDS) módot, hogy annak segítségével össze lehet-e hozni a gyári állapotú Linksys-szel, az számomra kérdéses. A WRT54G-széria (a v7-es hardver kivételével) viszont 3rd-party firmware-ekkel frissíthető, azok biztosan támogatják a kliens-módot.
#20447: Véletlenül nem a 12-13-as csatornán működik a router?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért