Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
Új hozzászólás Aktív témák
-
tPedro_
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Igen, pontosan a biztonsagi masolatok nezese az ami miatt nem sikerult eddig dontenem. A masik a fix tarhely. Ezert kezdtem el keresni win-es alternativat.
-
parandroid
félisten
válasz
drotos.toth
üzenetére
Nexus 7 2013. Mondjuk ahogy nézem, ha 3G is kell bele, akkor 270 helyett 350 EUR, de végülis csak 80 EUR a difi. Hogy Mo-n forgalmazzák-e egyáltalán a 3G-s verziót a szolgáltatók akcióin kívül, azt nem tudom. Viszont normális Windowsos tablet 3G-vel még amcerásabban beszerezhető, meg nem is olcsóbb. Esetleg tényleg kukkants meg te is egy Retina iPad Minit, mondjuk az rögtön 450 EUR fölött indul 3G-vel.
tPedro: Én inkább az iPad felé hajlanék, bár az újabbak azért elég drágák, de attól függ, hogy a filmeket hogyan, milyen formátumban szeretnéd nézni. Ha sok a saját biztonsági másolat, akkor gondok lehetnek az almával, ehhez a Windows rugalmasabb.
p
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Tudnatok ajanlani olyan Windowsos tabletet ami tudasban (sebessegben) es arban egy ipad air szintjen mozog, vagy megkozeliti azt?
A kijelzo legyen 9-10 inch korul, nem kell, hogy retina felbontasu legyen, de minel magasabb, annal jobb (ha meg is tudja hajtani azt), 3G nem kell, eleg a wifi, 32GB tarhely.Bongeszesre, sorozat/film nezesre ill. jatekra (Heartstone) lenne hasznalva.
Remelem nem tul hulye keres. Tudom, hogy nem lehet teljesen osszehasonlitani a kettot, de ipad/win tablet kozott vacillalok jelenleg.
Koszi elore is.
Udv.
-
drotos.toth
csendes tag
válasz
parandroid
üzenetére
A Windows-t ki szeretném próbálni, ha találok olyan gépet, ami megfelel az - amúgy nem túl specifikus - igényeimnek. És persze ha nem kell érte sokkal többet fizetnem, mint egy androidos tablet-ért.
Első generációs Nexus 7-esem volt, elég jól elvoltam vele. Viszont az ASUS márkaszerviz 170-200Euro-t mondott a javításra és ha ebay-ről rendelek valamilyen kijelzőt, az is 60Euro körül jön ki, szállítással. Ráadásul az utóbbi opciótól azért félek, mert nem tudom, mennyire minőségiek, ellenőrzöttek ezek az utángyártott panelek. Szóval most ezért gondolkodom a váltáson, vásárláson!
-
Fancy-boy
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Ahogy olvasom az első generációs volt neki. Gondolom akkor nem a 2013.
-
parandroid
félisten
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Meglepő módon egyébként valószínűleg az első kérdés lesz, hogy Androidot, vagy Windowst szeretnél? Főleg, hogy 3G-s wines tabletből szinte alig akad valami. Nexus 7 2013 egyébként kb a legjobb gép még mindig a piacon 7"-en, különösen ha eleve ez a verzió volt neki, akor lenne fájó csalódás bármi más utána, illetve helyette. Mondom ezt úgy, hogy nekem Win8-as tabletem van, páromnak iPad Mini, a gyerekek meg Nexust kaptak. Egyszerűen tudni kell, hogy melyik platformnak mi az erőssége, és neked melyik kidomborított tulajdonságra van inkább szükséged.
p
-
joergie
őstag
válasz
drotos.toth
üzenetére
Teclast x98 és x89hd ra érdemes keresni, bár ezeknek nincs hdmi-je, a 3g-mentes, hdmi-s változatok Onda név alatt jönnek ki. Nekem ezek az ipad retina kijelzős kütyük a mániám

Amúgy meg miért nem veszel kijelzőt hozzá? nem tűnik túl borsosnak az ára. Vagy félsz, hogyha szétszeded elveszik a garancia?!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zoltan6
addikt
válasz
drotos.toth
üzenetére
windows-os tableteknél a 3g ritka mint a fehér holló,nekem lenovo miix2-öm van létezik belőle 3g-s csak nálunk nem forgalmazzák,én is egy kinai 3g-s mini routerral használom.

-
Fancy-boy
addikt
válasz
drotos.toth
üzenetére
Gondolom a Windowsos topicban nem fogják neked azt mondani, hogy maradj az Androidnál.

Egyébként mennyit szánsz rá? -
drotos.toth
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült összetörni az első generációs Nexus 7-esem kijelzőjét. A Telenor-nál még köt a hűségidő, de készülék nélkül most üresben pörög.
Szóval, pótolni kéne a gépet! Alapvetően 7-8"-as, jól hordozható, 3/4G-s tabletre lenne szükségem, főképp netezésre, youtube és egyéb kisebb videók lejátszására, e-book és pdf olvasásra, dokumentumok szerkesztésére. (Alkalmanként BT billentyűzettel.) A 3G fontos lenne, mert különben hordhatok magamnál egy szappantartó méretű mobil hotspot-ot... :S
Az Android topic-ban már érdeklődtem, de az új Win 8.1-es tabletek is nagyon mozgatnak, bár közel sem vagyok meggyőződve róla, hogy többre jutnék velük... Ahogy látom, nem is túl nagy a választék.
Mit ajánlanátok, maradjak az android-nál? Vagy van valami életképes Win-es megoldás, ami megfelel a fentieknek és nem fizetek érte kétszer annyit? Esetleg valami megbízható szerkezet Alibaba kincsei közül?
Köszönöm!
-
Romvr
őstag
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Egyszerű a képlet: Ha 10 nap múlva se lesz itt akkor behajtom rajtuk a pénzem és többet nem vásárolok náluk. De több helyen olvastam hogy azért az AliExpress megbízható. Ki fog derülni.
(#485) AxBattler: Az még egy hónap míg megjelenik a Logout-on. ~2 hét míg megkapom a készüléket (jó esetben) és 1-2 hét míg felkerül az írás a Logout címoldalra-ra.
-
Romvr
őstag
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Szürkét rendeltem az mégis konzervatívabb mint mondjuk a rózsaszín vagy a sárga.
10 napos határidőt adtak meg AliExpress-en. Beszéltem a bolttal is és raknak a dobozba EU töltőfejet. Így még azért sem kell majd rohangásznom. Már csak egy microHDMI->HDMI átalakítót kell beszereznem hogy teljes legyen a felszereltség.
Amúgy az vicc kategória hogy DHL-el 10$ a szállítási költség (~2300 forint) a világ másik feléről, de ha Pestről rendelek vidékre akkor is 2000-2500 forint a posta. Hogy van ez?
szerk.: Az hogy azon az oldalon elfogyott nem jelenti hogy másnak sincs már egy darab se. Ami érdekesség hogy néztem egy orosz videót és bár nem mondja de látszik hogy a most Augusztusi Voyo-n már WimBoot-van mert a 32Gb-os tárhelynek csak ~10-15%-a volt foglalva. Sajnos sz*r volt a videó minősége így csupán a csíkot láttam nem a számot.
-
Fancy-boy
addikt
Ezek egyáltalán már kaphatóak?
Mert szerintem hiába rendelhetőek ha nincs raktáron.
Például a banggood.com-on azt írják, hogy: Expected restock on 13th August 2014
Az igaz, hogy ez csak egy oldal, de ha nekik nincs, akkor lehet máshol se.Egyébként tudtad, hogy van többféle színben?

-
Romvr
őstag
Rendeltem Aliexpress-ről egy Voyo Winpad A1 Mini-t (2GB/32Gb), ha megjön majd csinálok róla egy Logout-os cikket, mit kaphat az ember 38 ezer forintért.
-
metaksza
tag
Sziasztok. Szeretnék egy dokkoló wines tabletet venni, de még elég bő a kör nálam. Ami kikötés, hogy 10 col legyen legalább, és jól bírja az akksija, bár ez relatív. Olvastam a PH-s tesztet, ott megtetszett az Acer Switch nevű dolog, a Lenovo sem rossz, de legjobban talán az Asus VivoTab-ja tetszik, ami 11,6 colos, de nincs róla sehol magyar teszt. Ki mit tudna még ajánlani?
-
Egon
nagyúr
No, úgy látszik nem igazán adott korrekt tájékoztatást az ürge akivel beszéltem: jelenleg 12 (sic!) különböző verziójú Switch 10 szerepel az acershop kínálatában (pár napja még mindössze kettő volt).
[link]
Az új (?) Switch 10 elérhető fekete és ezüst színben is (hogy ez pontosan mit jelent, nem tudni), de végre van 32+500 és 64+500 GB-os verzió is - "apró" probléma, hogy az "új" tanletek csak gagyi Z3735F-es Atommal szereltek, a Z3745 helyett, illetve a felbontás (ezzel együtt nyilván a panel is) változott, 1366*768 helyett az ósdi 1280*800-at nyomatják...
Jó lenne tudni, hogy a kijelző minősége változott-e, illetve hogy a cucc teljesítményét mennyiben érinti az elvileg drasztikusan csökkent memória-sávszélesség... Ph-tesztek akar a nép!
-
SidCorky
őstag
Sziasztok!
Egy Wines táblán ugyanúgy tudok OS-t felrakni mint egy asztali gépen? Szóval pl. win mellé Linux, csak Linux, 2 Windows, stb. Lehet pendriveról bootolni/a BIOS-ban mászkálni?
-
joergie
őstag
lol. 30ezerig? mikor lesz a szülinap, októberben? 45 alatt nincs külföldről bay trail tablet. Standard postát felejtsd el, ha azt akarod meg is érkezzen valaha. számolj vámot, áfát. 1gb ramosat nem vennék windowssal, mert az max csak friss rendszerrel akadásmentes. azt meg hogy milyen rendszert akarsz rá, talán döntsd el te...mielőtt elkezdenél utánanézni/kérdezni.
És tisztelj meg minket azzal, hogy helyesen írsz
-
GGenius
tag
Sziasztok!
Ezt érdeme meg vennem:http://www.banggood.com/Kingsing-W8-Intel-Baytrail-T-Quad-Core-8-Inch-Windows-8-Tablet-p-935933.html?currency=USD
vagy nem? vagy milyen tabletet ajánlotok 30 ezerig?(Születés napi ajándék,WIndows jobnak tartanám de ha az android jobb teljesítményt tud fel mutatni akkor jöhet az is) -
Heffi
őstag
-
GGenius
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy mi a külömbség közöttük:
http://outlet.euro.dell.com/Online/InventorySearch.aspx?c=uk&cs=ukdfh1&l=en&s=dfh&brandid=9&fid=1570
http://www.dell.com/uk/p/tablets-touch#!dlpgid=tablets
Mert az elsőnél "csak" £140.46-ba kerül a másikba pedig £229!!!
Mi a különbség?a outletes sérült?vagy mi a baja hogy olcsóbb? -
-
Nagyon szegényes a 3G-s W8 tablet kínálat Mo-on, és elég drágák ezek a modellek. Talán a Thinkpad Tablet 2-t lehet mondani ebben az árkategóriában, de az is előző generációs Atom-mal fut, szóval csak akkor venném, ha mindenképpen kell egy gépben a Win, és a 3G, egyébként jobban jár egy Android-os modellel. Itt van egy új darab az apróról, még kiegészítőket is vehettek hozzá a keretből.
-
somasz
addikt
Üdv!
Lányismerősnek kéne dokkolós tabletet szereznem, annyit tudok, hogy 150k van rá, kell egy jó kamera bele a videótelefonáláshoz, valamint 3G és GPS legyen benne.
Androidosat és Windowsosat is szeretnék neki ajánlani, ezért írok mindkét helyre.Ezt nézte eddig.
Mit ajánlanátok? (külföldön érvényesíthető garancia nagy előny!)
-
coco2
őstag
Sziasztok! Vásárlási tippet kérnék tőletek. Windows ce 2013 alá kellene olyan hardver, amin van usb device port is (custom device-ként szeretném használni az eszközt). Merre nézelődjek? Köszönöm.
-
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Sok szerencsét hozzá!

-
tjb007
nagyúr
válasz
AxBattler
üzenetére
Neked kell rá felraknod.
Persze ez csak egy gyártó és egy modell, szóval nem törvényszerű, hogy a többinél is ez van.(#459) r3dsnake
Az a baj, hogy ennél a konkrét modellnél a Windows Update sem kínálta fel a nyelveket, a Microsoft oldaláról meg nem lehet mindgeik nyelvi csomagot letölteni.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Úgyis átesik a vámon, ha meg mégse akkor se rossz az ár.
-
tjb007
nagyúr
válasz
r3dsnake
üzenetére
Nem tudom mikor rendeltél utoljára, de már egy ideje szinte minden csomagot megfognak függetlenül attól, hogy mi van rájuk írva (gift, alacsony érték stb.).
Arra meg készüljön fel, aki ilyet rendel, hogy csak kínai nyelv lesz rajta (legalábbis eddig az összes ilyen volt), szóval a többi nyelvet mindenkinek saját magának kell megoldania.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
AxBattler
üzenetére
Eddig nekem még nem fogtak meg semmit a vámon, 30ezres fényképezőobjetívet sem. A garit meg hagyd már, amennyit kéne macerálni visszaküldéssel meg ilyenek, nem ér annyit az egész. Veszel kettőt és lesz tartalék.
Nekem még nem szart be semmi kínai cuccok közül (vagy ha igen, olyankor jelentéktelen értékű dolog). -
r3dsnake
nagyúr
Miért nem jó az aliexpress 150 dolcsiért? 36ezerből-ból itt van mindenestől (úgyis átmegy a vámon). Konkrétan az acer árán kettőt vehetsz. Valószínűleg rendelek egyet, ha eladom a 2 mostani notim közül az egyiket.
-
Romvr
őstag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Most nézem hogy Pandawill-ről 185$-ért (43ezer) meg lehetne rendelni. Ami nem rossz. De sajnos 27%ÁFA az +12 ezer forint. Így már 55-re jön ki (+vámkezelési költség 2 ezer) és még mindig nem tudom hogy ha garanciáztatni kell akkor hogyan-miként. 70-ért már van Acer azaz +15 ezer forintért kapsz magyarországi 1 év garanciát, ráadásul az Acer-el kapcsolatban jók a múltbeli tapasztalataim is. Így már szerintem nem éri meg Kínából rendelni. EU-n belül meg ott vagyunk megint hogy 70 ezernél kezdődnek az árak.
szerk: (#445) gyurkikrisz, neked is írtam, vedd úgy

-
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Jah, Kínából minden olcsóbb, de ebben a kategóriában én már nem vennék külföldi garis gépet (főleg ha minimális munkára is használnám).
Viszont azt bírnám én is, ha pl. a Wayteq honosítana egy ázsiai W8-as táblát.

-
Romvr
őstag
válasz
AxBattler
üzenetére
Komolyan kevesebb RAM-al jönnek az új gépek? Milyen kifacsart logika szerint?

(#440) gyurkikrisz: Én az ilyen Kínai csodákban csak azt nem szeretem hogy ha a megvásárlást követő második percben tönkremegy akkor az ablakon dobtam ki a pénzt. Ráadásul a hivatalos leírásában csak 32Gb-ig lehet bővíteni kártyával.
De persze tény hogy ha valóban 185$ az egész cucc akkor nagyon barátságos az árfekvése. Kár hogy ebay-en nézve már 70 ezerre jön ki a 43 helyett. Úgy meg marad az Acer. Nem tudom a Pandawill-en milyen módon lehet érvényesíteni a garanciát, illetve a VÁMon elkapják e és küldik vele a csekket vagy sem. -
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Majd ha a polcról rámkacsint, akkor elhiszem hogy lesz ilyen 1 éven belül!

-
Romvr
őstag
válasz
AxBattler
üzenetére
Valahogy nem látom sehol a vonatkozó infót, de egy ilyen táblagépbe nem lehet beletuszkolni egy 64gb-os SD kártyát? [link]
Amúgy egyelőre az Acer Iconia w4-820 viszi a prímet tudásban és kinézetben. Barátságos 70.000-ért szerintem beszerzek egyet hamarosan. Igaz a WimBoot miatt lehet érdemes lenne várnom, úgy egy 32-es is bőven elég lenne hisz 64gigásra nem fogja futni (mert annyit egyszerűen nem vagyok hajlandó fizetni egy ilyen gépért).
-
r3dsnake
nagyúr
Ezen a Voyo A1 8"-os tableten teljes értékű Windows 8.1 fut, nem az RT? Mennék rajta a megszokott desktop progijaim?
Köszi!
-
tjb007
nagyúr
válasz
r3dsnake
üzenetére
HP Spectre 13 x2 - 2 cellás 18Wh a billentyűzet részben
HP Split x2A T200-nál viszont rosszul emlékeztem, annál valóban nincs plusz akku a billentyűzetben.
-
Grga_Pitic
aktív tag
Az is egy lehetőség, hogy beruházol egy USB-re köthető DisplayLinkes megoldásra, viszont egy megfelelően működő cucc ~15 ezer Ft, itthon nem igazán kapható és elviszi az általában egy darab USB portot.
-
Pedig a PH!-n is tesztelték, akárcsak az Encore-t.
-
Romvr
őstag
Sziasztok,
Nagyon kedvet kaptam egy 8"-os kis tabletre Win 8.1-el szerelve. Ám nálam fontos szempont lenne hogy DP vagy HDMI kimenettel rendelkezzen ami ahogy látom nem igazán divat. Eddig az egyetlen készülék ami tetszett és megfelelt a kritériumoknak a Toshiba Encore (első széria és még GPS is van benne!). Noha kinézetre a Lenovo Miix 2 viszi a prímet mert egyszerűen alig akartam otthagyni a boltban
Árban 80 fölé nem akarnék menni, meg mivel "rohangászós" gép kellene, meg "este, ágyban filmnézős/netezős" ezért 8" fölé se. A lényeg hogy legyen egy teljes értékű Win8.1 a mütyürön amivel röptében tudnék dolgozni/szórakozni. Játékra nem használnám.
A kérdésem hogy az említett Toshiba Encore -on kívül van még olyan kütyü az árfekvésben ami rendelkezik videó kimenettel (esetleg GPS-el)? -
Egon
nagyúr
AcerShopban elvileg nincs, elfogyott.
A Dunakeszi bolttal beszéltem, azt mondta az eladó srác, hogy ő úgy tudja, nem is lesz a modellfrissítésig elérhető merevlemezes verzióban, ami elvileg októberben esedékes. Nem tudta megmondani, hogy mi fog változni: annyit említett, hogy elvileg a dizájnhoz biztosan hozzányúlnak (azaz másképp - remélhetőleg jobban - fog kinézni). Amennyiben még 1-2 pozitív változás lesz (a teljesség igénye nélkül: nagyobb kapacitású akksi, 128, esetleg 64+500 gigás verzió megjelenése, több ram, egy picit nagyobb méret stb.), akkor mindenképp érdemes lenne megvárni...
Nagy dilemmában vagyok: a sulihoz nagyon jó lenne egy ilyen eszköz, de mire elérhető lesz az új modell, szinte már be is fejeződik a képzés, amire járok...
-
danih
veterán
Acernéknél már van 64 Gb + 500 Gb-s változat, 120k-ért. Vagy 32 + 500? Mire hazaértem elfelejtettem

-
Grga_Pitic
aktív tag
Sziasztok!
Asus VivoTab Note 8-et nyúzok bő két hónapja, és nagyon szeretem, de időnként küzdök a connected standby-al. Most már harmadszor fordul elő, hogy egyes driverek nem mennek alvó üzemmódba, és gyorsan merül a tablet, vagy teljesen lemerül, mire előveszem. Először egy beragadt Windows frissítés megoldása, második esetben pedig az Asus driver csomag frissítése segített, de jó lenne valami hosszú távú megoldás erre.
Van valakinél tapasztalat? -
Bogyó bá'
nagyúr
-
tjb007
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
A pontos bevitelhez aktív stylus támogatás (amihez megfelelő digitizerre van szükség) szükséges, ezt viszont csak nagyon kevés modell tudja. A Miix 2 8" pedig pont nem tartozik ezen modellek közé, ezért csak univerzális stylusszal/tollal (aminek gumibogyó van a végén) használható, amikre nem éppen a pontosság jellemző.
-
gbela
senior tag
Sziasztok,
még csak gondolkozom a tabletvásárláson, és nem mentem annyira bele eddig a részletekbe, ezért csak most esett le, hogy alig van olyan a piacon amiben van mobilnet lehetőség. Pl T100 volt a legesélyesebb, és csak ma realizáltam, hogy nincs benne (meg egy csomóban). Amúgy ez miért van? Ezek tipikusan mobilnetes eszközök...szerintem legalábbis.Szóval van olyan ami 10" körüli, értelmes hardvere van (2gb és 64gb), és tudnék a buszon is Hearthstone-ozni (netezni) rajta?

-
törölt tag
Még egy kérdés: Windows programok mennyire barátságosak érintőképernyővel? Egyszerűbb egeres játékok, videolejátszók, stb.

-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok nekem olyan tableteket mondani, aminek a billentyűzetes dokkolójában is van akksi?
Köszi!
-
tjb007
nagyúr
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Gyakorlatilag el sem kezdték még gyártani akkor ezeket az olcsó kínai modelleket, amikor bekerültek a webshopok kínálatába, sőt, némelyik még most sincs gyártásban és úgy szerepel mellette az In Stock felirat.
(#397) bogyo112
WIMBoot
(#400) joergie
Rendelhető olyan konfigurációban is, csak épp a viszonteladóknak és matricázópartnereknek. Az már egy másik történet, hogy szinte senki sem fog majd ilyet rendelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ipad Pro M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS 750W
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Viszont nincs 3G, legalábbis én nem láttam olyan verziót.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)