Új hozzászólás Aktív témák

• peterk

senior tag

válasz hito #2475 üzenetére

Szerintem firmware download mode-ba került a modemed. Ezért is más a hardver azonosítója, mert ilyenkor más interface-t mutat a külvilág felé. Kéne egy olyan progi amivel ki lehet venni download mode-ból ismét normal módba.

Én sose csináltam ilyent, nincs is ilyen gépem, hogy kipróbáljam, csak azok alapján gondolom, amiket az egyesek által itt linkelt oldalakon olvastam a dologról. Szerintem AT parancsokkal is kiszedhető onnan (kiküldve arra a soros portra serial terminalból amelyiken lóg a modem). Feltéve, hogy van doksi ami leírja az AT parancsokat (vagy kiguglizhatók). De első körben egyszerűbb talán megpróbálni letölteni egy firmware updater programot a modemhez, és azt elindítani, és ráflashelni újra a legfrissebb firmware-t. Az szerintem utána ki is szedné download módból. (Már, ha ez a baja. De szerintem ez.)

Megj.: A minap valaki felvetette a kérdést, hogy mi a buherálás. Éppen a huawei hanghívás aktiválása kapcsán. Nos, itt a példa, hogy mi a buherálás. Én ezért utálok ilyen megoldásokat javasolni, mert 99%-ban kiderül, hogy az illető csak magát fogja vele megszivatni. Aki informatikusi felkészültséget feltételez a fórumtársairól, az nincs tisztában a realitásokkal.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés