Hirdetés
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Klaus Duran: RCS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bobalazs: i5 4690 + RX 460 HTPC
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veriakilis
őstag
Na, úgy néz ki, hogy sikerült megoldanom.
Nem vírus volt:
levettem az nvidia control centert az nvidia driverrel együtt.
Egyenlőre csak az nvidia drivert tettem vissza, a control panelt még nem (de majd azt is visszateszem).
Végre nem kell minden indítás után kilőni a két rundll32.exe-t.
A Security Task Manager mutatta meg, hogy az nvidia használja az egyik rundll32.exe-t.
Ebből gondoltam, hogy talán ott a baj.
Veriakilis -
aluser
tag
válasz
Veriakilis
üzenetére
Próbát megér:
[link] -
Zsófi
csendes tag
Hi Mindenkinek!
Nem tudom, jó helyen járok-e, de nem találtam olyan topicot ami engem érint.
Beszoptam 1-2 vírust,- NOD32 takarított, azóta nem tudom a hálózati kapcsolataimat megnyitni. Kábelmodemen netezek LAN kártyán keresztül, megy is rendesen.
Ha meg akarom nyitni a hálózati kapcsolatokat, valami olyasmit ír ki, h. nem tudja lekérdezni a csatolót meg h. ellenőrizzem h. fut-e a hálózatkezelő szolgáltatás.
Nos itt nem látok problémát, de eredmény mégsincs. A systray-ben sincs meg a hálózat ikonja.
Valami ötlet, megoldás

-
Veriakilis
őstag
Egy ideig fut ez a buzi ad-aware, majd azt írja ki, hogy busy.
Itt áll le: Performing conditional scans.
Nem értem... -
Veriakilis
őstag
Nem tud valaki olyan progit, amelyik kifelyezetten ezzel a rundll32.exe futtató vlamivel foglalkozik, és ingyenes?
-
Májki
tag
válasz
Veriakilis
üzenetére
Pl így: [link]
-
Májki
tag
válasz
Veriakilis
üzenetére
rundll32.exe egy process ami DLL-ket futtat, elméletileg nem tudod lelőni... ezért aztán gyanús a következő:
rundll32.exe is also a process which is registered as the W32.Miroot.Worm. This Trojan allows attackers to access your computer, stealing passwords and personal data. It is a registered security risk and should be removed immediately. -
Veriakilis
őstag
Mi lehet az oka annak, hogy a windows (sp2) indulása után (a feladatkezelőben látható) 2 db rundll32.exe fut?
Valami fent maradhatott egy installálás után a regeditben?
Esetleg vírus?
Ha elindítok valamilyen programot, akkor rövid időn belül 100%-os proci használatba kezd az egyik rundll32.exe.
Indulás után mindig bezárom a két rundll32.exe-t.
De ez nem túl jó megoldás...
???
Veriakilis -
Batu
tag
Tudnátok segíteni?
egy .sxw kiterjesztésű fájlt szeretnék megnyitni, de fogalmam sincs, hogy mivel lehet
segítsetek
-
emitter
őstag
ide is beírok, bár most reinstall után már nem raktam föl az sp2-t
szóval ez lenne a problémám: [link]
thx -
X-COM
nagyúr
monnyuk a windows matatgat folyamatosan, lapozás, akármi.
-
lenox
veterán
Van egy ilyen problemam, hogy az xp 5-10 masodpercenkent mindig matat valamit a vinyon, akkor is, ha elvileg nem csinal semmit. Hogy lehet ezt leallitani, szal hogy csak akkor nyuljon a vinyohoz, amikor kell? Probaltam mar automatic update-et kikapcsolni, viruskergetot kikapcsolni, networkot leallitani, pagefile-t megszuntetni, de ezek nem oldottak meg...
-
-FreaK-
veterán
Nem,odáíg még nem jutottam el,nehéz is lett volna mivel nincs biztonság fül.. amúgy láttam már ezt eccer annó de most nem is jutott eszembe,de télleg nincs biztonság feliratú fül,fogalmam sincs hogy miért.
Jóhír viszont hogy sikerült törölnöm a mappát
A megosztás volt a kulcs.Kétszer kellett megosztani,elsőre kiírta hogy nem lehetséges mivel használatban van stb,másodikra viszont engedte megosztani(de hogy miért..) és ezután le tudtam törölni.Érdekes.
Nem kimondottan az egérnek van köze hanem a drivernek ugyanis az indul el túl későn a boot során.A többi indulása nem olyan vészes a bootvis csökkentett is rajta így most olyan mint eddíg volt.A lényeg a razertra.exe késő inicializálása, 40mp-vel a boot megkezdése után indul el ami elég sok már teljesen bebootolt a rendszer mire az elindul. -
X-COM
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
jahát, azthittem, eljutottál odáig, hogyan tudsz belépni a system volume information-be, ha már el akarod tűnteni és teljes saját kontroll alá vonni a gépet, de [link]
a bootproblémának összvissz nem sok köze van az egérnek, talán valamelyik svchost-ban futó szolgáltatás késlelteti, a pid-ből lehet szűkíteni a problémás szolgáltatásokat (tasklist /svc), de az is lehet a bootvis-olás cseszett félre valamit.
ja, ha közvetlenül a dsl modemba van dugva a gép, akkor ugye ajánlott a tcpip szolgáltatás kiiktatása a hálókártyán, vagy fix ip beállítása -
-FreaK-
veterán
Hát azt sem tudom mert nem tudok semmit kezdeni a mappával a védelem miatt
Még a virusírtó sem megy bele bár ez nem biztos.Elvileg üres a mappa és nincs benne semmi,jobbklikk tulajdonságokra legalábbis ez látszik.Nem értem viszont h miért cska most jelenkezik ez és egy win2k-s gépben is ugyanez volt tehát gyanítom nem a windows tart igényt rá hanem valami féle engedély lehet a hibás(persze lehet h tévedek).Valszeg meg fogom próbálni dos-os floppyról indítva a gépet.
A bootos problémára nem tudsz vmit? -
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
válasz
emitter
üzenetére
annyit tok mondani, hogy az smb forgalom az unicode, most ki is próbáltam két angol xp között, simán elértem egy ''őű'' nevű megosztást és a benne lévő fájlokat, vissza is tudtam menteni, megnéztem a hálózati forgalmat netmon-nal és a unicode flag be volt kapcsolva az SMB üzenetben
-
Hol tudok venni OEM WINDOWS XP HOME HUN-t? Lehetőleg alkatrész nélkül. Vagy ha alkatrésszel, akkor melyik a legolcsóbb alkatrész amit vehetek hozzá?
-
-FreaK-
veterán
Nah meg is volt.
A dtc és az indexelő szolgáltatás is ki van kapcsolva de továbbra sem tudom törölni a mappát
Nincs még valami ötleted?
Más a razer egerem drivere elég későn indul boot után, ami elég zavaró mivel hogy amíg nem indul addíg az abban beállított sensivity értékek és egyéb beállítások sem érvényesek.
A bootvis is igen láthatóan kimutatja(razertra.exe): [link]
Lehet valahogy gyorsítani az indulásán vagy előrébbhelyezni az initjét? A programmal való optimalizáláson kívül persze,mert az ebben az esetben nem sokat jelent
Észrevettem hogy az usbhub.sys is későn indul lehet hogy ez késlelteti a driver indulását is nem?
A többi folyamat is későn indul valamiért mint kellene,ezért lefuttatom mégegyszer az optimalizálást(nemrég már megvolt). -
-FreaK-
veterán
Köszi, és ha kikapcsolom azta két service-et? Az indexelő szolgáltatást ki szoktam a másik meg az elosztott hivatkozáskezelő magyarul? Ennek a service-nek a kikapcsolása mivel jár? A védett rendszerfájlok rejtését inkább nem mert szeretem ha ellenőrzésem van minden felett
(ebbe beletartozik az hogy látok is mindent amit kell,de ez zavar
) A rendszervisszaállítás meg lehet hogy hasznos de, nekem nincs rá szükségem
Korábban amúgy mindíg eltűntettem a mappát,aszittem h a rendszervisszaállítás kikapcsolásával.
Állítólag hogyha kikapcsolom a sajátgép->partició->tulajdonságok indexelő szolgáltatást akkor felgyorsul kicsit a filerendszer.Ez igaz?
-
X-COM
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
mert a system volume information-be dolgozik még a distributed link tracking client és az indexelő is, ráadásul, ha dinamikus lemezekről van szó, akkor is szükség van rá. (de összvissz teljesen felesleges cseszegetni, inkább kapcsold be a védett rendszerfájlok rejtését, ha ennyire zavar az ottléte, ráadásul a rendszervisszaállítás nagyon hasznos valami)
-
-FreaK-
veterán
Mégvalami: telepítés előtt volt egy problémám mégpedíg hogy ugyan kikapcsoltam a rendszervisszaállítást minden meghajtón és a service-et is letiltottam ennek ellenére mind2 vinyómon megmaradt a 'System Volume Information' mappa és sehogy nem tudtam eltávolítani.A vinyót átraktam másik gépbe mikor letöröltem az előző windowst de ott se tudtam törölni így gondolom valami írásvédelem van rajta de nem tudom h milyen
(windows filevédelem talán?
) Az unlocker nevű progi sem tudott mit kezdeni vele
Az előző windowsnál azt hittem hogy egy tweaker progi okozta de hogy más gépense tudtam törölni... mondjuk lehet a tweak progi(tweakxp) rakott rá valami védelmet..
Valakinek valami ötlet? -
emitter
őstag
hali!
xp-ben hogyan tudom megnézni, hogy milyen karakterkódolást használ a rendszer? -
-FreaK-
veterán
válasz
Benmartin
üzenetére
Köszi mindent,hamarosan fel is telepítem arra a gépre a winXP-t.
Felmentem a winupdate-re megint h telepítsek még 1-2 frissítést ami előzőleg lemaradt erre:
A webhely problémába ütközött, ezért nem tudja megjeleníteni a kért oldalt. Az alábbi lehetőségek segítséget nyújthatnak a probléma megoldásához.
Önsegítő lehetőségek:
Gyakran ismétlődő kérdések
Megoldáskeresés
Windows Update hírcsoport
Személyes tanácsadási lehetőségek:
Microsoft online személyes tanácsadás (Windows Update-problémák esetében díjmentes)
Igazad volt valszeg a server vacakol valamiért
-
-FreaK-
veterán
Más: Egy p3/600Mhz,384mb ram-al rendelkező gépen mennyivel lenne lassabb a winXP agyoncsupaszítva,tweakelve mint egy win2k álltalános használat és játékok alatt? Mondjuk a játék az leginkább CS-t jelent mely win2k alatt sem úgy futtot mint szeretném de az leginkább a gép miatt van,win98al mondjuk picivel gyorsabb volt.Most is kell akkora lassulásra számítanom kb mint win98 -> win2k esetében?
Szerk.: jah benne is volt már telepítette is.Szerencsére így majdnem 1 óra alatt eljutottam a telepítésig
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
válasz
Benmartin
üzenetére
Köszi

Elvileg benne kéne lennie automatikusan a winupdate-ben igaz? Most épp nem tudom megnézni mert tölt tetű lassan, de ha bennevan akkor hamarosan az jön
Hát mire később próbálnám addígra le is jönnek a frissítések, de azért kicsit idegesítő hogy 45 percet kell várni rá.. és nem is raktam be mindent h gyorsabb legyen,még van 10mb egyéb frissítés
-
-FreaK-
veterán
Nem tudja valaki hogy miért van az hogy most tetű lassú a windows update?
Korábban elég gyors volt kihasználta a netem sebességét de most 36 frissítésre ami 19.5Mb, 47 percet írt ki
Nem lehet véletlen content servert váltani vagy valami hasonló?
Amúgy sp2-es telepítő után nekem jelenleg 34 sűrgős frissítést kínált fel, másnak is annyi szokott lenni?
Keresetem az új WMF hiba elleni frissítést de mivel nem megjelenés sorrendjében vannak a frissítések ezért végíg kéne nézni mind a 34et.. nem tudja valki a frissítés id-jét? ^^ -
emitter
őstag
az lehet, de én az admin-jogosultságokkal jelentkezek be linux alól (legalábbis a 'vki' nevű felhasználóm rendszergazda az xp-ben
)
'C$'-t sem érem el, csak 'C'-t
mod: sikerült!
egy másik néven is meg volt osztva, de nem az volt az alapértelmezett, ezért azt hittem, hogy azzal a névvel nem is fog működni... de azért kipróbáltam, és most műxik 
azért köszi!
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
emitter
üzenetére
a $-os megosztások a windows-ban adminisztratív megosztások (csak az adminok érhetik el), ezeket nem tudod megváltoztatni, inkább hoz létre még egy megosztást a kérdéses meghajtókra, habár ha a c$-t eléred, akkor az f$-t el kéne, hacsak nincs valami csúnyán elállítva a jogosultságainál.
-
emitter
őstag
hy!
az lenne a kérdésem, hogy egy már megosztott meghajtónak a megoosztási nevét hogyan lehetne megváltoztatni?
A probléma a következő: meg akarom osztani a C és az F meghajtót egy winxp_sp2-es gépen, linux alól akarom elérni. A C megosztási neve 'C', az F-é 'F$'. Ezeket a windóz adta nekik, nem én írtam be
szal linux tudja felcsatolni a C-t, de az F-re access-denied-et dob vissza... ez mitől lehet?
így mountoltam:
root@LAPTOP:/home/emitter# mount -t smbfs -o workgroup=OTTHON,username=vmi,password=xyz,debug=4 //192.168.1.100/F\$ /home/emitter/CSALAD_F
mount.smbfs started (version 3.0.14a-Ubuntu)
added interface ip=192.168.1.102 bcast=192.168.1.255 nmask=255.255.255.0
Connecting to 192.168.1.100 at port 445
8660: session request ok
Serverzone is -3600
8660: session setup ok
8660: tree connect failed: ERRDOS - ERRnoaccess (Access denied.)
SMB connection failed
root@LAPTOP:/home/emitter#
ha a '//192.168.1.100/F\$'-t '\'-nélkül írom akkor is uez van... ('\' azért kell, mert linuxban a '$' egy speciális karakter, ezzel lehet mégis elfogadottá tenni)
szóval az szerintetek megoldás lenne, ha a megosztási nevet változtatnám?
köszi -
Benmartin
senior tag
-
Totyi
őstag
Egy olyan kérdésem volna;hogy:leálláskor vmelyik program nem tud bezáródni;és vár,hogy megától sikerül-e.Ezt nem lehetne automatikusan megcsinálni?Vagy,hogy ne legyen kérdés és leálláskor bezáródjon mindenféle nyomogatás nélkül?Múltkor leállás,monitor kikapcsol,aztán 1 óra múlva látom;hogyszenved mert vmelyik progit nem tudta bezárni.Ezért kéne a segítség.
-
moonman
titán
letölteni annyira nem, inkább hozzájutni [link]
-
RudiG
tag
Hali!
Létezik magyarítás német XP home-hoz? -
Daneey
tag
-
X Factor
addikt
Sziasztok
.net 1.1 után hogy tudom kikapcsolni, hogy az elején automatikusan bejelentkezen és ne kelljen a felhasználói fiókok között választani? -
Daneey
tag
Hogy lehetne erre SP2-es wint telepíteni?
Nem mondtad konkrétan, hogy ''integrated with SP2''-es install CD-vel próbáltad, vagy utána raktad fel rá az SP2-t. A legjobb lépés ha beleintegrálod a telepítő CD-be. Ezt a legkönyebben az nLite [link] progival tudod megcsinálni. (Vigyázz: 2.0-es .NET függvénytár kell hozzá! [link])
A magyar (teljes) SP2-t itt találod: [link]
Szerencsétlen gyerek COD 2-t akar vele játszani. Van rá esély hogy SP2-es winnel elindul?
Nem valószínű, hogy akár le is indulna a játék, mert integrált grafikus kártyák 3D-s teljesítménye nem a helyzet magaslatán található finoman fogalmazva
. Tehát ne számíts rá, minimum egy 9250 (v. 9550)-es ATi VGA-t javaslok.
[Szerkesztve] -
Zealot
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írom-e, de ha nem ajánljatok más topicot. A következő a problémám: van itt nálam egy gép amiben újra kellene installálnom a windowst. Magyar SP2-est akartam belerakni, de az első ujraindítás után mindig lefagyott a betöltés közben. Aztán próbáltam az angol SP2-est. Ugyanaz. Aztán megpróbáltam az angol SP1-est és azt gond nélkül felinstallálta. Lehet hogy nem támogatja a gép (alaplap, chipset,...?)?
konfig:
Celeron D 2.53 GHz
FIC VC37 alaplap (intel 845 chipset)
integrált grafikus kártya
256 MB ram
40 GB seagate hdd 7200rpm
és ha jól láttam nincs benne AGP slot sem
lite-on combo
egyébként a gép Németországban lett véve(?
) és Microstar van ráirva, a driver cd-kre meg az hogy Medion. Szóval LOL, de mind1.
ps. Szerencsétlen gyerek COD 2-t akar vele játszani. Van rá esély hogy SP2-es winnel elindul? Mert most így SP1-essel nem akar. Valami hibát ír ki. Talán az hogy nincs a grafikus kártyán pixel shader. De nem biztos. Amúgy van rajta? Mert ha nincs akkor valszeg azé nem indul.
Hogy lehetne erre SP2-es wint telepíteni? Várom a javaslatokat. Előre is köszi. -
Totyi
őstag
Remélem tud segíteni vki.Adott egy meghajtó,fullra tele.A win állandóan rinyál;hogy a meghajtó tele van,és kattintsak oda a törléshez...bla...bla...
Ezt hol tudom kikapcsolni?Ezt az egy meghajtót kéne csak,mert a többinél jól jön;csak ennél idegesítő a 2 percenkénti buborék.pláne akkor mikor a tálcán nyomogatok...tuti hogy rákattintok.
Ötlet? -
DZs
senior tag
válasz
moonman
üzenetére
Ezek sem segítettek. Próbáltam wint frissíteni Xp-vel. A hardver vizsgálat során az jött ki, hogy az Xp-vel nem kompatíbilis a PCI vezérlés és a videó kártya. A Milleniumnak viszont ezekkel semmi baja. Elképzelhető, hogy ez az egy darab Asus lap nem kompatíbilis az Xp-vel?
-
Hikvision
senior tag
Nagyon idegesítő, szerintem valmi audio driverrel akad össze mert vélgülis mind a 2 használná a hangot,vagy nemtom... Be copyzom mit ir ki:
A hiba paraméterei:AppName: dvdrip.exe AppVer: 4.0.28.1201 ModName: mpeg2lib.dll
ModVer: 1.0.1.1128 Offset: 00023c7b.
NEmtom hogy mi a túró baja van
-
Hikvision
senior tag
Szép estét. F@szom kivanmár ezzel az XP-vel. Multkor felraktam a nokia pc shuite-ot és amikor rámegyyek a Zene átvitelre kiirja hogy a '' program szabálytalan műveletet halytott végre ezért leállt'' ma meg felraktam a Dvd ripper platinumot és amikor nyitnám meg a dvd-t ugyanez. Fogalmam sincs hogy miért csinálhatja.....
-
Yom
aktív tag
windows alatt hogy lehet tobb gombot bindelni 1 gombra? pl: alt+t bindelese wake gombra. stb.
registryben meg tudom csinalni a bindeleseket, viszont ott csak 1 gombot 1 masikra tudok atallitani.
probaltam ShellExecute-tal (registryn belul) csinalni, hogy hivjon meg 1 .bat file-t, de nem sikerult. parancssor alol mivel lehet ''gombokat lenyomni''? letezik olyan parancs (mint a ShellExecute) amivel ''gombokat tudok lenyomni'' a registryn keresztul?
udv Yom -
törölt tag
khm, lenne még egy kérdésem: arra gondoltam, hogy készítenék egy batch file-t, amire kattintva a winamp automatikusan fél óra múlva kikapcsolna. A probléma az, hogy nem tudom hogyan lehet a time értéket növelni. Ezt próbáltam, de nem működött:
at (time + 1800) taskkill /f /im winamp.exe
a zárójeles részt hogyan lehet helyesen megírni? Az 1800 az másodperc, ha jól emlékszem dos-ban így kell megadni? -
törölt tag
sziasztok! legegyszerűbben hogyan tudnám azt elérni, hogy a winamp automatikusan kapcsolódjon ki mondjuk fél óra múlva? (a gép menjen tovább, csak a winampot kellene lelőni).
-
G@ben
addikt
válasz
moonman
üzenetére
Mi a különbség? Olyan weboldalak címeit akarom törölni, amiket egyszer megnéztem, de már nem akarom megnézni és el akarom tüntetni.
Szóval napi rendszerességgel nézem a supercars.net-et, de elé furakodik a super street magazin, amikor beírom szokásomhoz híven, hogy super, mert lusta vagyok többet gépelni. Azt akarom, hogy erre nekem a supercars.net-et adja be elsőnek és ne furakodjon be elé a super street.
Remélem érthető.
-
G@ben
addikt
Hogy tudom az Explorerben törölni a meglátogatott oldalak listáját? Eszközök, Internetbeállítások összes lehetőségét végigpróbáltam, töröltem a Temporary könyvtárat, de néhány oldal csak megmaradt és baromira zavaró! Egyszerűen nem tudom őket sehogy kiszedni.
SP2, IE6.0 -
Hol tudom azt beállítani, hogy képernyőkímélő után ne jöjjön be a bejelentkező képernyő? Idegesít, hogy mindig kattintani kell, meg kódot beírni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- iPhone 15 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Dell Precision 3561 Core i9 11950H, 16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPad 5. generáció (A1822) 128GB, asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Még a virusírtó sem megy bele bár ez nem biztos.Elvileg üres a mappa és nincs benne semmi,jobbklikk tulajdonságokra legalábbis ez látszik.Nem értem viszont h miért cska most jelenkezik ez és egy win2k-s gépben is ugyanez volt tehát gyanítom nem a windows tart igényt rá hanem valami féle engedély lehet a hibás(persze lehet h tévedek).Valszeg meg fogom próbálni dos-os floppyról indítva a gépet.
Nem lehet véletlen content servert váltani vagy valami hasonló?

)
egy másik néven is meg volt osztva, de nem az volt az alapértelmezett, ezért azt hittem, hogy azzal a névvel nem is fog működni... de azért kipróbáltam, és most műxik
) és Microstar van ráirva, a driver cd-kre meg az hogy Medion. Szóval LOL, de mind1.