Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
megaztán van ilyen topik, hogy Bővebben: link
-
ricsik
őstag
válasz
Cyberslider
üzenetére
jah
, jó vaknak lenni 
-
törölt tag
válasz
Cyberslider
üzenetére
oooohhh...ezek a nyelvek közötti különbségek

-
X-COM
nagyúr
válasz
Cyberslider
üzenetére
az embedded kifejezés másra utal, hivatalosan is integrated-nek hívják az sp integrálást
-
ricsik
őstag
válasz
Cyberslider
üzenetére
akkor neked is: hogy megy ez az integrálás dolog?
-
Cyberslider
őstag
Ejh.. Bocsánat,ha kacifántosan fogalmaztam,de sztem jól,na tehát:
Nekem olyan Windows XP operációs rendszerem van,melyben a service pack 1 javítócsomag integrálva van,tehát telepítés után egy service pack 1-el frissített windows xp professional indul el a gépen.
Embedded, jelentése: beágyazott. Értelmezése: l. fentebb ; olyan windows xp professional telepítő cd-lemez,melybe beágyazva megtalálható a service pack 1.
Eredeti,gyári,mennyiségi licensz-el.
Ebbe fésültem bele a SP2 javítócsomagot,és így lett egy olyan windows xp telepítőlemezem,melyben a sp2 integrálva van,így : telepítés után rögtön egy sp2-es windows xp professional HUN operációs rendszer boldog tulajdonosa lehetek,sp2 külön telepítése nélkül. Sikerült,elindult,feltette magát,és muxik
-
X-COM
nagyúr
-
ricsik
őstag
válasz
Cyberslider
üzenetére
Hogy kell csinálni az integrálást? Van valahol valami fasza leírás? Nincs időm bogarászni a netet.
XP Pro Hun Corp SP1 -re kene felbütykölni...
thx -
JC
tag
A PC World oldalán rátaláltam az XP SP2 magyar változatára.
Létezhet hogy ez tényleg az ?
Több helyen azt olvastam, hogy csak a jövő héten lehet letölteni.
Merjem fel telepíteni , vagy várjak a jövő hétig?
Bővebben: link
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Őszintén szólva nem próbálkoztam vele sokat. A srác csak próbálkozott az SP2-vel, aztán párszor kihalt neki. A rendszere egyébként is elég gány volt. Szóval nem szórakoztunk sokáig, hanem toltunk egy renszervisszaállítást...

Egy másik gépen még nem találkoztam a problámával amire próbaképp feltettem...
-
moonman
titán
-
törölt tag
-
L3zl13
nagyúr
SP2 telepítve egy gépre. Utánna egy adott parancsikonra kattintva kék halál.
MRXDAV.SYS-re hivatkozva.
Állítólag az SP2-ben van egy ezzel kapcsolatos javítás, de talán mégse kellett volna?
-
moonman
titán
válasz
Cyberslider
üzenetére
''Sikerült integrálni a saját sp1 enbedded XP-re''
ezt csak én nem értem?
''Vírusírtót,tűzfalat még nem tettem fel.''
ejnye. ezzel kéne kezdeni, hálózat előtt. -
Cyberslider
őstag
Most tettem fel a sp2-t.
Sikerült integrálni a saját sp1 enbedded XP-re,és kiírva cd-ről korrekten felment,első újraindítás előtt akadt a genius netscroll egerem (?) de ez helyre jött.
Minden muxik remekül,tüzfalat,biztonsági központ figyelmeztetéseit kilőttem, IE-ről még nem tudok sokat,mert operát használok,bár elég korrektnek tűnik,blokkolt pár dolgot egy weblapon (információs sáv).
OE-ben nem töltődnek be a spamek képei (VÉGRE!) bár ha kapok vmi html-es emailt,akkor bogarászni kell,de tetszik.
Eddig minden progi megy vele,stabil. Vírusírtót,tűzfalat még nem tettem fel.
Office 2003 SP1 megy jól,adaware is,nero,dc++,codecek,bsplayer,stb. feltéve,sajna még mediaplayer9,de kit érdekel,nem használom.
VÉGRE!
Szóval eddig csak pozitív. -
X-COM
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
menj a windowsupdate-re, ha minden igaz beszól, hogy telepíteni szeretne új vezérlőt
-
-
Én ezzel már nem is foglalkozom. Van egy free progim, tökéletesen müxik. Mielőtt feltettem, én is gondoltam rá, hogy veszek egy láncfűrészt.

Mindjárt a telepítés után mentem frissíteni. Valami publisher-t akart feltenni. Elfogadtam, de felállt a hátamon a szőr. Nem komázom az active X-et. Ti is belefutottatok az ablakba?
[Szerkesztve] -
Nagyon jól tiltja a popup ablakokat az sp2, de hogyan lehet kijátszani?

Most komonyan... Nekem a reklámhoz az kell. -
válasz
Cyberslider
üzenetére
Az a vicce hogy a Windows lefagyott a bemutatóján.

Te vagy Hülyegyerek ha már személy sértésnél vagyunk.
-
X-COM
nagyúr
remélem nem lesz win-linux vita/flame stb...
jó lenne, ha a téma az xpsp2 maradna -
válasz
Cyberslider
üzenetére
Igen olyan okos vagyok.

Linux sokkal megbízhatóbb rendszer mint a Windows, de sajna csak ezen lehet játszani...
[Szerkesztve] -
törölt tag
tudtam, tudtam, éééén tudtam, nem megmondtam..???

-
Nekem az Istenért se megy fel.

Megint a cd-kulccsal jön nem tom mi tévő legyek..
-
MarKoo
addikt
Nekem szerencsére hiba nélkül felment a cucc.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
redsultan
tag
épp kb. 2 perce frissítettem az sp2-őt, windows alól...most már ez megy

-
maszat
senior tag
Nem a leg hivatalosabb megoldás, de elméletileg működik.
Kimásolod az aktív winből a wpa.dbl-t:
Windows\system32\wpa.dbl
Az újratelepített wint ferakod aktiválás nélkül, majd csökkentett módban bemásolod a system32 mappába. -
moonman
titán
jóvan, 7, rosszul emlékeztem
bár ezt igazából pontokban adják meg, amint látom, hálókártya 3 pontot ér
egyszóval a telepített állapothoz képest 7 ponton változtathatsz, amíg újraaktiválást kér. ''tehát ha egy hordozható alkatrész építesz be és a hálókártya is megváltozott, még 4 ponton egyeznie kell a ''hardverképnek''''.
remélem érthető gagyok
[Szerkesztve] -
Torry
addikt
Szerintetek felmegy a HAVEROM kamu XP-jére is?
Sp1-es! -
Nah én is leszedtem, de nem jó hibaüzenetet ír ki azt mondja nemjó a termék kulcs. Ezt ti hogyan oldottáok meg? Mer amikor rakomfel akkor nem is kéri a kulcsot az XP.
-
moonman
titán
ezt nem egészen értem. nálam pl mindent blokkol és jól is van így. ha valamit engedni akarok azt _igeiglenesre_ engedélyezem.
első tapasztalat (vállalati domainben lévő gépnél): reboot után kaptam az arcomba egy konzisztencia-ellenőrzést, majd következő újrainduláskor ugyanabban a kék konzolban egy ''Várjon........'' üzenetet. ezután rendben felállt, de a bejelentkező-képernyőn lelőtte a témázást. login után minden normális, persze tűzfal letiltotta a fél lan-t, ki is lőttem
-
ToBeY
nagyúr
Negativum: popup blocker benne nem úgy működik ahogy kéne,amit akartam webolt megnézni az letiltotta előte lévő reklám oldalt nen.Tehát ami a lényeg oldal volt azt letiltotta ami meg reklám volt azt engete mert az volt az első,kívánt oldal pedig 2-ra ugrot volna fel!
-
mikk2000
őstag
válasz
üzenetére
Szia!
Konkrét tapasztalat az hogy rengeteg programnál mostanában a változáslistában azt látom hogy SP2 miatt ilyen meg ilyen módosítások. Tehát én még ésszel kivárok vele, minthogy nehogy ne menjen a fele alkalmazásom. Ahogy olvashattad hírekben, az ms saját szoftvereivel sem volt kompatibilis az SP2, ezért (is) csúszott a kiadása...
Szerintem akinek amúgy is vannak védelmi programok a gépén (tűzfal, víruskereső, trójai kereső) annak megfontolandó hogy feltegye szoftver-kompatibilitási okokból. A baj az, hogy nyilván az elkövetkezendő frissítések/biztonsági javítások megkövetelik majd az SP2-őt...
[Szerkesztve] -
szvara
csendes tag
Sziasztok, én úgy tudom hogy a redmondiak ajánlása szerint érdemes akkor is telepíteni, ha a számítógép nincs internetre, esetleg nagyobb LAN-ba kötve, mert nem csak a biztonsági rések betöméseinek gyűjteménye a(z) SP2, tartalmaz egyéb programokat is, és - ebben tényleg nem vagyok biztos, de örülnék ha így lenne - némi Inteles Hyper Threading (bocs ha rosszul írtam) - támogatást.
Elnézést a bonyolult mondatszerkezetér'.
-
moonman
titán
elég sok galibát... én még őszintén szólva egy konkrét ügyről sem tudok. javítsatok ki.
-
ToBeY
nagyúr
Nos felraktam,és mintha sokkal gyorsabb lenea masina

-
törölt tag
Sziasztok!
Nem olvastam végig a topicot, de azért bele-belenéztem.
Csinált már valakinek galibát.
Úgy hallottam, hogy elég sok dologgal nem működik együtt, nem megy normálisan.
Volt már valakinek ilyen tapasztalata?? -
Robaj
addikt
Én már várom az SP2-t (a magyart), de hallottam a hibákról, ezért azt kérdezném tőletek, hogy van-e értelme feltelepíteni egy olyan gépre, ami nincs netre kapcsolva, csak néha lanparty-ra megy?

-
moonman
titán
Service Pack 2 Setup
AVAILABLE SWITCHES:
[/help] [/quiet] [/passive] [/uninstall] [/norestart] [/forcerestart]
[/l] [/n] [/o] [/f] [/integrate:] [/d:]
/help Displays this message
SETUP MODES
/quiet Quiet mode (no user interaction or display)
/passive Unattended mode (progress bar only)
/uninstall Uninstalls the package
RESTART OPTIONS
/norestart Do not restart when installation is complete
/forcerestart Restart after installation
SPECIAL OPTIONS
/l Lists installed Windows hotfixes or update packages
/o Overwrite OEM files without prompting
/n Do not backup files needed for uninstall
/f Force other programs to close when the computer shuts down
/integrate:<path> Integrate this software update into the folder
located at <path>
/d:<path> Back up files into <path> -
marcee
addikt
Nem láttam ebben a csomagban olyan opciót, hogy ne archiválja a régi file-okat, de így borzasztó lassan megy (pIII-800). Elnéztem volna?
-
marcee
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
És nyilván a magyarok terjesztették el az egész világon, hogy a win95 instabill?!

Szerintem komolyabb galibák a magyar 3.1-gyel voltak (az ugye még inkább angoltalanított változat volt), de a win2k óta semmivel sem rosszab a magyar win, mint a többi, mert ugye nem csak magyarra honosítják és ezt nyilván már a fejlesztéskor figyelembe veszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
- iPhone 17 256GB - BONTATLAN - (3év)
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, jó vaknak lenni 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(megvan videjón dejónekem)