Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- Fecogame: 1 laptop, 1 PC, 2 monitor, 1 hangfal. Hogyan?
- Fecogame: Cég felvásárlás - Volt már benne részetek munkavállalóként?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
A registry-ben be van kapcsolva a Prefetcher(3as értéken) de a win prefetch mappájában nincs egyetlen file sem, ez hogy lehet? Lehetséges máshogy is tiltani a működését úgy ha a registry-ben be van kapcsolva?
-
-FreaK-
veterán
Az eseménynaplómban találtam egy érdekes bejegyzést amiről nem tudom h micsoda, valaki meg tudná mondani h kell-e miatta aggódnom vagy sem?

[link] -
-FreaK-
veterán
Hi!
Feltűnt hogy mostanában szokszor szaggatva mozog az egér kursor windowsban, megnéztem és ahogy sejtettem magas prociterhelés miatt van.
Megnéztem a futó dolgokat sysinternals féle process explorer-el és a hardware interrupts okoz néha magas terheléseket(95-100% is ritkán, de átlag 10 megvan).Arra lennék kiváncsi hogy ezt mi okozhatja? A hardware-hez nem nyúltam már egy ideje, szal gondolom nem irq ütközésről van szó(ezközkezelő sem mutatja).
Ezen kívül érdekes hogy egy 2500ös barton athlon xp-n az explorer, a WLM, is csinál magas, néha 100%os terheléseket egy pár pillanatra, szeretném tudni hogy ez megszokott-e
-
-FreaK-
veterán
Nem,odáíg még nem jutottam el,nehéz is lett volna mivel nincs biztonság fül.. amúgy láttam már ezt eccer annó de most nem is jutott eszembe,de télleg nincs biztonság feliratú fül,fogalmam sincs hogy miért.
Jóhír viszont hogy sikerült törölnöm a mappát
A megosztás volt a kulcs.Kétszer kellett megosztani,elsőre kiírta hogy nem lehetséges mivel használatban van stb,másodikra viszont engedte megosztani(de hogy miért..) és ezután le tudtam törölni.Érdekes.
Nem kimondottan az egérnek van köze hanem a drivernek ugyanis az indul el túl későn a boot során.A többi indulása nem olyan vészes a bootvis csökkentett is rajta így most olyan mint eddíg volt.A lényeg a razertra.exe késő inicializálása, 40mp-vel a boot megkezdése után indul el ami elég sok már teljesen bebootolt a rendszer mire az elindul. -
-FreaK-
veterán
Hát azt sem tudom mert nem tudok semmit kezdeni a mappával a védelem miatt
Még a virusírtó sem megy bele bár ez nem biztos.Elvileg üres a mappa és nincs benne semmi,jobbklikk tulajdonságokra legalábbis ez látszik.Nem értem viszont h miért cska most jelenkezik ez és egy win2k-s gépben is ugyanez volt tehát gyanítom nem a windows tart igényt rá hanem valami féle engedély lehet a hibás(persze lehet h tévedek).Valszeg meg fogom próbálni dos-os floppyról indítva a gépet.
A bootos problémára nem tudsz vmit? -
-FreaK-
veterán
Nah meg is volt.
A dtc és az indexelő szolgáltatás is ki van kapcsolva de továbbra sem tudom törölni a mappát
Nincs még valami ötleted?
Más a razer egerem drivere elég későn indul boot után, ami elég zavaró mivel hogy amíg nem indul addíg az abban beállított sensivity értékek és egyéb beállítások sem érvényesek.
A bootvis is igen láthatóan kimutatja(razertra.exe): [link]
Lehet valahogy gyorsítani az indulásán vagy előrébbhelyezni az initjét? A programmal való optimalizáláson kívül persze,mert az ebben az esetben nem sokat jelent
Észrevettem hogy az usbhub.sys is későn indul lehet hogy ez késlelteti a driver indulását is nem?
A többi folyamat is későn indul valamiért mint kellene,ezért lefuttatom mégegyszer az optimalizálást(nemrég már megvolt). -
-FreaK-
veterán
Köszi, és ha kikapcsolom azta két service-et? Az indexelő szolgáltatást ki szoktam a másik meg az elosztott hivatkozáskezelő magyarul? Ennek a service-nek a kikapcsolása mivel jár? A védett rendszerfájlok rejtését inkább nem mert szeretem ha ellenőrzésem van minden felett
(ebbe beletartozik az hogy látok is mindent amit kell,de ez zavar
) A rendszervisszaállítás meg lehet hogy hasznos de, nekem nincs rá szükségem
Korábban amúgy mindíg eltűntettem a mappát,aszittem h a rendszervisszaállítás kikapcsolásával.
Állítólag hogyha kikapcsolom a sajátgép->partició->tulajdonságok indexelő szolgáltatást akkor felgyorsul kicsit a filerendszer.Ez igaz?
-
-FreaK-
veterán
Mégvalami: telepítés előtt volt egy problémám mégpedíg hogy ugyan kikapcsoltam a rendszervisszaállítást minden meghajtón és a service-et is letiltottam ennek ellenére mind2 vinyómon megmaradt a 'System Volume Information' mappa és sehogy nem tudtam eltávolítani.A vinyót átraktam másik gépbe mikor letöröltem az előző windowst de ott se tudtam törölni így gondolom valami írásvédelem van rajta de nem tudom h milyen
(windows filevédelem talán?
) Az unlocker nevű progi sem tudott mit kezdeni vele
Az előző windowsnál azt hittem hogy egy tweaker progi okozta de hogy más gépense tudtam törölni... mondjuk lehet a tweak progi(tweakxp) rakott rá valami védelmet..
Valakinek valami ötlet? -
-FreaK-
veterán
válasz
Benmartin
üzenetére
Köszi mindent,hamarosan fel is telepítem arra a gépre a winXP-t.
Felmentem a winupdate-re megint h telepítsek még 1-2 frissítést ami előzőleg lemaradt erre:
A webhely problémába ütközött, ezért nem tudja megjeleníteni a kért oldalt. Az alábbi lehetőségek segítséget nyújthatnak a probléma megoldásához.
Önsegítő lehetőségek:
Gyakran ismétlődő kérdések
Megoldáskeresés
Windows Update hírcsoport
Személyes tanácsadási lehetőségek:
Microsoft online személyes tanácsadás (Windows Update-problémák esetében díjmentes)
Igazad volt valszeg a server vacakol valamiért
-
-FreaK-
veterán
Más: Egy p3/600Mhz,384mb ram-al rendelkező gépen mennyivel lenne lassabb a winXP agyoncsupaszítva,tweakelve mint egy win2k álltalános használat és játékok alatt? Mondjuk a játék az leginkább CS-t jelent mely win2k alatt sem úgy futtot mint szeretném de az leginkább a gép miatt van,win98al mondjuk picivel gyorsabb volt.Most is kell akkora lassulásra számítanom kb mint win98 -> win2k esetében?
Szerk.: jah benne is volt már telepítette is.Szerencsére így majdnem 1 óra alatt eljutottam a telepítésig
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
válasz
Benmartin
üzenetére
Köszi

Elvileg benne kéne lennie automatikusan a winupdate-ben igaz? Most épp nem tudom megnézni mert tölt tetű lassan, de ha bennevan akkor hamarosan az jön
Hát mire később próbálnám addígra le is jönnek a frissítések, de azért kicsit idegesítő hogy 45 percet kell várni rá.. és nem is raktam be mindent h gyorsabb legyen,még van 10mb egyéb frissítés
-
-FreaK-
veterán
Nem tudja valaki hogy miért van az hogy most tetű lassú a windows update?
Korábban elég gyors volt kihasználta a netem sebességét de most 36 frissítésre ami 19.5Mb, 47 percet írt ki
Nem lehet véletlen content servert váltani vagy valami hasonló?
Amúgy sp2-es telepítő után nekem jelenleg 34 sűrgős frissítést kínált fel, másnak is annyi szokott lenni?
Keresetem az új WMF hiba elleni frissítést de mivel nem megjelenés sorrendjében vannak a frissítések ezért végíg kéne nézni mind a 34et.. nem tudja valki a frissítés id-jét? ^^
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Autós topik
- Asztalos klub
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B760 i7 12700K 64GB DDR4 512GB SSD RX 7800XT 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- AKCIÓ! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- 27% - ÚJ GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5090 / 48GB 6000MHz / 2TB NVMe / 1250W Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Még a virusírtó sem megy bele bár ez nem biztos.Elvileg üres a mappa és nincs benne semmi,jobbklikk tulajdonságokra legalábbis ez látszik.Nem értem viszont h miért cska most jelenkezik ez és egy win2k-s gépben is ugyanez volt tehát gyanítom nem a windows tart igényt rá hanem valami féle engedély lehet a hibás(persze lehet h tévedek).Valszeg meg fogom próbálni dos-os floppyról indítva a gépet.
Nem lehet véletlen content servert váltani vagy valami hasonló?